Lääketiede on edistynyt niin valtavasti, ettei terveitä ihmisiä oikeastaan enää ole.


tiistai 14. joulukuuta 2010

Tasan ei käy riisinjyvät

Intiassa ei ole mikään tasa-arvon luvattu maa. Tähän kuitenkin tottuu niin, ettei asiaa tule edes ajatelleeksi - kunnes jokin taas muistuttaa siitä, että jokaisella on oma asemansa, josta ei sovi lipsua...

Tällaiseen tekstiin törmäsin eilen erään rakenteilla olevan hienon kerrostalon hissin alaovella:


HUOMIO

Henkilöhissi on tarkoitettu ainoastaan asiakkaille ja firman työntekijöille; ei autonkuljettajille, päivätyöläisille eikä kotiapulaisille.

Sri Srinivasa Rakennuttajat/hallitus

Kun talossa on 16 kerrosta, siinä onkin kapuamista näille, joilta hissillä ajelu on kielletty. Tai ehkä jossakin jemmassa oli joku tavarahissi, jota hekin saavat käyttää?

Mietin vain sitä, että kuinkakohan moni autonkuljettaja, päivätyöläinen tai kotiapulainen osaa lukea, varsinkaan englantia?

5 kommenttia:

 1. =((
  Tuollaiset asiat ne hätkähdyttävät ja silloin muistaa miten kiitollinen voikaan olla suomalaisen yhteiskunnan tasa-arvoisuudesta.

  VastaaPoista
 2. taalla myos nakee kaikenlaisia lappuja ja kohtelua... On vain suljettava silmansa.

  VastaaPoista
 3. Suzhouren, niin totta! Suomalaista tasa-arvoa tulee pidettyä usein vähän turhan itsestäänselvänä juttuna, joten on hyvä, että joskus saa pienen herätyksen ja muistutuksen siitä, että Suomi on hemmetin hyvä maa. :-)

  Kuwaitin kaunotar, ei taida tosiaan olla muuta keinoa selvitä täysjärkisenä tällaisissa oloissa kuin sulkea silmänsä. Kun ei todellakaan voi ruveta murehtimaan jokaista kerjäläistä, rampaa, slummiasukasta, kulkukoiraa jne... Johan siinä sekoaisi!

  VastaaPoista
 4. Surullista lukea tuollaista. 16 kerroksen verran epäoikeudenmukaisuutta....Täällä luojan kiitos ei tuollaista ole.

  VastaaPoista
 5. Yaelian, niin on. :-( Intiassa ihmiset ovat niin kovin eriarvoisessa asemassa; on hirmu ökyrikkaita ja sitten on niitä, joiden "elämäntehtävänä" on palvella näitä ökyrikkaita... Hyvä kuulla, että siellä tasa-arvo on toteutunut paremmin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. <3