Lapset ovat aikuistuneet, kun he eivät enää kysele, mistä he ovat tulleet, eivätkä he suostu kertomaan, minne he ovat menossa.


keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Lomasuunnitelmia - vinkkejä kaivataan!

Kävin jokin aika sitten moikkaamassa iskää ja äiskää, jotka näin ilmojen viiletessä ovat alkaneet kaivata talvella johonkin lämpimään. Matkatoimistojen pakettimatkat eivät heitä kuitenkaan kiinnosta, ja niiden valikoimakin tuntuu loppujen lopuksi aika suppealta. Koska he ovat jo pitkään halunneet nähdä Goan ulkopuolista Intiaa, keksimme ukkelin kanssa räätälöidä heille oman "pakettimatkan". Pakettimatkaan kuuluisivat tietysti kaikki tärkeimmät jutut eli lennot, majoitus jossakin rantalomakohteessa sekä opaspalvelut - hieman kyseenalaiset sellaiset tosin. Minä nimittäin ilmoitin tunkevani matkalle mukaan oppaaksi, koska pitäähän matkalla toki opas olla. Väliäkö sillä, jos opas ei tunne paikkoja sen paremmin kuin matkalaisetkaan! :-D Eivät he kyllä tainneet kauheasti tarjouksestani pahastuakaan... Tavanomaisen rantaloman lisäksi matkaan sisältyy myös hieman eksoottisempaa toimintaa: vierailu ukkelin (siis vävypojan) kotona Nelloressa ja pari päivää meidän luonamme Hyderabadissa.

Tietämykseni Intian rantalomakohteista on kuitenkin todella heikko, etten jopa sanoisi olematon. Goassa olen muutaman päivän viettänyt, mutta sinne ei nyt siis ole tarkoitus mennä. Siksi tulikin mieleeni kysäistä, sattuisiko joku tietämään jonkun mukavan rantalomakohteen Intiassa? Oletko itse käynyt jossakin tai onko tuttavasi suositellut jotakin paikkaa? Keralaa olen opaskirjoista katsellut, mutta en ole edennyt asiassa yhtään mihinkään, koska ilman mitään kokemusta asiasta koko suunnittelu tuntuu jotenkin niin umpimähkäiseltä. Kaikki vinkit olisivat siis kovasti tervetulleita!

Hassua, että vaikka Intiassa on lämmintä ja usein myös aurinkoista, en ole siellä koskaan ollut kauhean orientoitunut auringonottoon. Jos ihan totta puhutaan, auringossa makaaminen on minusta muutenkin aika tylsää, vaikka pystyn kyllä tarpeen vaatiessa kärventämään nahkaani pari tuntia (vanhukset ovatkin sitten ihan toista maata). Intian-reissumme ovat olleet aina enemmän tai vähemmän sukulaisvierailuja, eikä tulisi mieleenikään hyppelehtiä bikinit päällä rantalomakohteiden tai uima-altaiden ulkopuolella. Intialaiset eivät muutenkaan tunnu ymmärtävän länsimaalaisten halua ottaa aurinkoa, sillä he itse haluavat lähinnä vain paeta aurinkoa, mieluiten vielä ilmastoituihin tiloihin. Kerran kyllä yritin istua Nelloressa anoppilan kattotasanteella (en missään uima-asussa kuitenkaan!) naama aurinkoa kohti, kun halusin saada vähän väriä naamaan. Appiukko pyörähti kattotasanteella kaksi kertaa ja vilkuili minua kummallakin kerralla hämmästyneenä, mutta ei kuitenkaan sanonut mitään. Mitä lienee ajatellut mielessään: että autan lokkeja harjoittelemaan tarkkuusammuntaa tai että odottelen ufokyytiä. Lopulta tunsin itseni sen verran hölmöksi, että päätin siirtyä varjon puolelle.

Intiasta kuulin Hyderabadin-asunnostamme sellaisia uutisia, että sähköt olivat olleet asunnossa poikki parin päivän ajan, koska sähkölasku oli ilmeisesti (taas!) maksamatta. Tämän seurauksena jääkaappiin oli ilmestynyt matoja. Muistelinkin, että minulta jäi pakastimeen yksi jauhelihapötkylä, joka oli nyt ilmeisesti alkanut elää uudelleen. Sääliksi kävi sitä, joka kävi nämä madot paikan päällä toteamassa. Samalla kuitenkin iloitsin hiljaa siitä, että se en ollut minä... Hyi, miten kauhea ihminen olenkaan.

Kuulin myös sellaistakin huhua, että appiukko ja anoppi olisivat tulossa Suomeen taas ensi kesänä (edellisestä vierailusta onkin jo yli viisi vuotta). Suunnitelmat tulevat luultavasti muuttumaan vielä moneen kertaan, enkä siksi kauheasti ruvennutkaan hötkyilemään asiasta kuultuani. Otin uutisen vastaan kuitenkin hieman sekavin tuntein, sillä vaikka yhteiselomme Intiassa sujuikin loistavasti, Suomessa saattaa tulla ongelmia (kokemusta on, heh heh). Ukkeli rupesi tekemään jo matkasuunnitelmia vanhempiensa vierailun varalle ja kuului haaveilevan mm. matkasta Pariisiin. Minun oli pakko hieman hihitellä, kun kuvittelin anopin Eiffel-torniin - hän kun ei nähtävyyksistä juurikaan innostu, oli kyseessä minkälainen monumentti tahansa. Anoppi varmaan tuumaisikin siellä Eiffel-tornissa, että "mitä katsomista tässä tornissa muka on; meillähän on Intiassa ihan samanlaisia..." :-D

15 kommenttia:

 1. Matkoja on tosi kiva räätälöidä,olen monta kertaa sellaista tehnyt. Sä varmaan osaatkin olla tosi hyvä opas vanhemmillesi siellä-Oletteko palaamassa takaisin Hyderabiin? Hui,aika epämiellyttävä juttu nuo madot jääkaapissa, onneksi tosiaankin oli joku muu joka joutui sen hoitamaan;-) Nauratti lukiessa appivanhempiesi Suomen reissusta...

  VastaaPoista
 2. Yaelian, matkojen räätälöiminen on tosiaan kivaa! Taisin joskus jopa haaveilla matkatoimistovirkailijan ammatista, mutta totesin sitten, että kyllä mä taidan tykätä matkojen suunnittelusta vain, jos niille pääsee itse mukaan. ;-)

  Ainakaan näillä näkymin ei olla palaamassa Hyderabadiin, mutta meillähän nämä lentoliput varataan muutenkin aina edelisenä päivänä, eli mikä tahansa voi aina muuttua, milloin vaan...

  Joo, muakin naurattaa jo etukäteen, kun kuvittelen tuota mahdollista appivanhempien vierailua: kyllä varmaan tulee eteen taas kaikenlaisia "tilanteita". :-D

  VastaaPoista
 3. Jaa-a, minakaan en ole mikaan rannalla lohoilija, mutta pari rantaa olen kuitenkin kaynyt kavelemassa ja katselemassa. Keralassa ehka mukavin rantalomakohde oli Varkala, joka oli kuitenkin melko hiljainen - pitavatkohan vanhempasi enemman vilkkaasta ja kaupallisesta paikasta vai hiljaisesta ja rauhallisesta? Kovalam on enemman sellainen vilkas hippimesta.

  Tamil Nadussa on tietysti Mahabalipuram, ja ne resort-hotellit, mutta nehan olet jo testannut. Temple Bay oli varmaan hieno... siita tason korkeampi olisi viela Fisherman's Cove, joka on kuulemma upea.

  Goalle ette ajatelleet menna, mutta olen kuullut huhua, etta siella oleva Palolem-ranta-alue on todella rauhallinen ja kaunis.

  Toivottavasti loydatte mukavan lomapaketin!

  VastaaPoista
 4. Mun vanhemmat tykkäsivät kovasti Goasta. Se on sellainen "helppo" intialainen kohde.
  simran - en saa salasanaa läpi sitten millään

  VastaaPoista
 5. Anna, luulen että jonkinlainen välimuoto olisi vanhemmilleni mieleen: rannalla saisi olla hieman elämää, mutta ei kuitenkaan tarvitsisi mitään banaanilla ajelua tai riippuliitoa olla. :-) Varmaankin myös haluaisivat, että rannalla olisi aurinkotuolit ja -varjot käytettävissä - jos ei muuten, niin hotellin omalla rannalla tms. Joku yksinäinen hippirantapoukama, jossa maataan pyyhkeillä nenä hiekassa ei ehkä olisi heidän mieleensä...

  Täytyy perehtyä lähemmin tuohon Varkalaan. Mahabalipuramissa (tai ainakin Temple Bayssa) oli se ongelma, että ranta ei ollut kovin hyvä (rannalla oli öljyä tai jotakin muuta mustaa), enkä nähnyt siellä mitään palvelujakaan. Fisherman's Covesta olen kanssa kuullut paljon hyvää, joten perehdyn siihenkin lähemmin. Noiden Mahabalipuramin lähistön paikkojen etu olisi se, että Chennai olisi aika lähellä.

  Kiitos vinkeistä, minäkin toivon, että sopiva paikka löytyy!

  Simran, minunkin vanhempani kyllä ihan tykkäsivät Goasta (ovat käyneet siellä kaksi kertaa), mutta heille on nyt tullut halu nähdä "oikeaa" Intiaa. Tietysti palvelut ja sellaiset ovat Goassa varmaan ihan toista luokkaa kuin muualla Intiassa, enkä tiedä sitäkään, kuinka autenttista ja "oikeaa" intialaista elämää noissa rantalomakohteissa yleensäkään näkee. Mutta onhan suunnitelmissa toki muutakin kuin sitä rannalla oleilua. Goa on varmaan sellainen paikka, joka miellyttää aika monia juuri tuolla "helppoudellaan".

  VastaaPoista
 6. No sitten Varkala ei ehka ole paras vaihtoehto ainakaan julkisena rantana, ellette loyda jonkin kivan suljetun resortin sielta.

  Tuo Palolem ei myoskaan taida olla heidan 'teekuppinsa'. Ehkapa Mahabalipuramin Fisherman's Cove olisi parhain? Se on kylla aika kallis, halvemmasta paasta Ideal Beach on todella kiva, mutta en ole varma, missa kunnossa ranta on talla hetkella. Ainakin siella on aurinkotuoleja, riippumattoja jne.

  VastaaPoista
 7. Anna, tuo Fisherman's Cove vaikutti kyllä tosi hyvältä; aika samantyyppiseltä kuin Temple bay, mitä nyt katselin kuvia kyseisen laitoksen nettisivulta. Se voisi olla hyvä paikka (hintoja en kyllä vielä katsellut).

  Vanhukset eivät(?) ehkä välttämättä kaipaisi mitään julkista rantaa - jonkun resortin rantakin varmasti riittäisi, jos siellä vain olisi aurinkotuolit ja ehkä jotain muita palveluja. Tosin kivempi tietysti olisi, jos rannalla olisi vähän "elämääkin". Noita suljettuja resortteja löytyy varmaan aika monesta paikasta...

  VastaaPoista
 8. Minulla ei oikein ole kokemusta muista Intian rantalomakohteista, mutta Varkala oli ihan mukava. Korkeiden kallioiden ympäröimä ranta on keskikokoinen eikä ainakaan maaliskuussa ollut hirveän vilkas, aurinkotuoleja kyllä oli. Vedessä oli reippaahkot aallot, minkä itse laskin isoksi plussaksi.

  En ole itsekään rannalla löhöilijä, joten kyllästyimme nopeasti makoiluun ja rannan tuntumassa oleviin ruokapaikkoihin, joissa sai lähinnä spagetin ja juusto-naanin kaltaista turisteille suunnattua ruokaa. Onneksi lähellä on myös paikallista elämää: kävelyetäisyydellä sijaitseva 900-vuotias temppeli oli todella vilkas, sieltä raikui elävä musiikki, hälinä ja pauke jota oli tosi mukavaa seurata, ja kävelimmekin usein sinne pällistelemään. Muistaakseni siinä oli pari ihan asiallista ruokapaikkaakin.

  Varkalan keskustassa on sitten enemmän paikallista elämää ravintoloineen ja kauppoineen, ihan mukava pikkukaupunki.

  VastaaPoista
 9. Kiitos vinkistä, Okapi.

  Kuulostaa aika rauhalliselta tuo Varkala, enkä tiedä, onko se ihan sitä, mitä haen (en kyllä itsekään ihan tarkkaan tiedä, mitä haen, heh heh). Varsinkin tuo ruokapuoli kuulostaa aika karmaisevalta, mutta ehkä meidän vanhukset saattaisivat tykätäkin, mene ja tiedä?

  Goassakin olin tosi pettynyt erityisesti ruokaan, joka oli monessa paikassa aika turisteille sovellettua, jos kauniisti sanotaan.

  Varkalan kaupunki ja tuo temppeli kuulostivat kyllä ihan mielenkiintoisilta, ja olisikin kiva, jos lähietäisyydellä olisi vähän jotain actionia... :-)

  VastaaPoista
 10. Tunnustusta pukkaisi jalleen blogissani lemppariblogilleni :)

  VastaaPoista
 11. Tähän viitaten: "mitä katsomista tässä tornissa muka on; meillähän on Intiassa ihan samanlaisia..." :-D
  Oletko sattunut milloinkaan törmäämään (iänikuiseen) brittisarjaan "Goodness Gracious Me", jota esitettiin Suomessa nimellä "Krishna soikoon", jossa intialaiset osittivat paremmuuttaan joka käänteessä :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos, Anna, kovasti. :-)

  Simran, taisin katsoakin tuota sarjaa silloin kun se tuli meillä. Siinä oli ihan hauskoja juttujakin! Muistelen, että sarjassa esiintyi myös Sanjeev Bhaskar, joka on vilahdellut aika monessa muussakin jutussa; taisi olla mukana jossakin ruokaohjelmassakin BBC Foodilla.

  VastaaPoista
 13. Juu, oli Sanjeev Bhaskar ja ihana Nina Wadia. Kyllä minäkin siitä tykkäsin ja epäilen, että minulla on jaksoja tallennettu VHS-videoille.

  VastaaPoista
 14. Nelle, ihan hyvin... Kiitos kysymästä! Mukavaa helmikuun jatkoa sinulle! :-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. <3