Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


maanantai 31. elokuuta 2009

Olkaa viisaampia kuin minä!

Eilen se katastrofi sitten tapahtui: läppärini hajosi kokonaan, ja kaikki valokuvat (neljän, viiden vuoden ajalta) ja muu aineisto taisivat mennä sen siliän tien. Varmuuskopioita minulla ei tietenkään ole missään, vaan kaikki valokuvat olivat ainoastaan koneellani - voiko typerämpää ihmistä olla!!! Itseäni viisaammaat yrittävät vielä pelastaa, mitä pelastettavissa on, mutta luulen, että mitään ei enää ole tehtävissä. En edes halua ajatella, mitä kaikkea koneella olikaan... Nyyh. Toivoisin, että joku muu voisi oppia minun tyhmyydestäni jotain: jos sinulla on tallennettu valokuvat (ja muu aineisto) pelkästään tietokoneelle, kopioi ihmeessä ne talteen johonkin muuallekin!

Palailen postailemaan taas, kun saan eteeni jonkinlaisen järkevän koneen. Tätä ukon läppäriä en ainakaan halua käyttää - ääkkösetkin kun ovat niin suuren työn takana.

11 kommenttia:

 1. Vastasin jo sun ruokablogiin,mutta sitten kun sulla on taas tietokone kunnossa, hanki ulkoinen kovalevy ja varmuuskopiointiohjelma.

  VastaaPoista
 2. Auts!!!!! Ihan kamala tilanne! Olen itse kerran ollut varma etta kaikki meni mutta onneksi paasin vain ISOLLA saikahdyksella. Nyt mulla on kaikki kuvat kahdella ulkoisella kovalevylla ja taidanpa polttaa viela dvdllekin silla toinen kovalevy pitaa epaillyttavaa aanta...

  VastaaPoista
 3. Tiedän tunteen! Todella kurja juttu.
  Itse harrastan sukututkimusta ja mulla on muistitikulla noin 2900:n henkilön tiedot mutta se päivittäminen!!! Unohdan useinkin sen ja nyt muistui mieleeni, että taas on päivitettävä. Lisään ja korjailen tietojani ja kun innostuu niin ei siinä päivitykset tule mieleen......

  VastaaPoista
 4. Yaelian, kiitos vinkistä! :-) En tiedä tuosta ulkoisesta kovalevystä yhtään, mikä se mahtaa olla, mutta lupaan ottaa selvää. :-)

  Suzhouren, aika hirveä tilanne tosiaan. Koneiden kanssa on mukava elää, niin kauan kuin ne toimivat... argh. Minäkin vielä elättelen toivoa, että pääsisin säikähdyksellä ja kovalevyltä saataisiin pelastettua edes jotakin, mutta skeptikkona kyllä vähän luulen että ei.

  Sirpa, minulla ei sentään ollut koneella mitään kovin "tärkeitä" tietoja - sinun tilanteessasi olisi varmaankin todellinen katastrofi, jos noin monen ihmisen tiedot häviäisivät! Ja yritä muistaa päivitellä tietojasi :-)

  VastaaPoista
 5. Voi kunpa hommaisit itsellesi pian uuden koneen: blogisi oli alunperin yksi kolmesta joita seurasin, kaksi muuta on siirtynyt salasanan taakse ja nyt vielä sinun tietokonevikasi! Ei kyllä päivä paista blogiharrastajan risukasaan :)

  Toivottavasti koneeltasi saadaan vielä pelastettua mitä pelastettavissa on. Kuvia on ikävä menettää.

  VastaaPoista
 6. Saila, kiitos rohkaisevasta kommentistasi! :-)

  Kone on vihdoinkin hommattu. Nyt pitäisi enää nostaa itseni murheen suosta, kun kaikki bloggailuhalut katosivat ihan tyystin valokuvien ja muiden mukana. :-(

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti bloggailuhalu pian palaa vaikka kaikki kuvat katosivatkin.Kaivataan jo sun juttuja!Mutta onhan osa näissä blogeissasi..

  VastaaPoista
 8. Yaelian, kiitos ihanasta kannustuksesta! Eiköhän tämä tästä, pikkuhiljaa... :-)

  VastaaPoista
 9. Olen kovasti odotellut, että saat taas toimivan koneen ja pääsemme kuulemaan eli näkemään kuulumisiasi!

  VastaaPoista
 10. Sirpa, kiitos, että olet jaksanut odotella. :-) Seuraavat kuulumiset tulevatkin taas Suomesta!

  VastaaPoista
 11. Mulla kävi samalla tavalla kun palasin Aasian reissusta. Tai siis, yritin avata koneeni ja poks. Kovalevy hajos. (Vika siis selvisi vasta takuuhuollossa..)

  Nyt taas kunnossa mutta ulkoinen kovalevy puuttuu, ja nyt sen vois ihan aikuisten oikeesti hankkia PIAN ennenkuin käy samalla tavalla. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. <3