Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


maanantai 21. toukokuuta 2012

Kaupungin laidalla

Kuka vielä muistaa Intian Ikean, josta kirjoittelin tässä taannoin? Satuimme eilen ajamaan Ikean ohitse, ja meinasin pudottaa silmät päästäni vilkaistessani Ikean suuntaan: eihän se ollutkaan enää mikään Ikea! Se oli nyt nimeltään Ikon furnitures!


Kaikissa liikkeen autoissakin luki nyt tuo sama Ikon furnitures, samoin kuin kaupan edessä olevassa kyltissä. Olikohan nimestä tullut sanomista? Smiley

Ajelimme taas kaupungin laitamilla, kun tarkoituksena oli katsastaa uusi nouseva kerrostaloalue, Aliens Space Station (kukahan on tuonkin nimen mahtanut keksiä!).

Entinen riisipelto.
Olemme haeskelleet kyseistä avaruusasemaa ennenkin, mutta silloin emme löytäneet sitä. Tällä kertaa se kuitenkin löytyi.

Siellä se häämöttää, keskellä ei mitään.
Luulin, että kompleksi olisi jo valmis, mutta eihän se ollut vielä edes puolitekijöissään. 

Talojen edessä pitäisi olla järvi, mutta aika kuivalta se tähän vuodenaikaan näytti.

Matkalla bongailin temppeleitä. 

Toinen temppeli oli ihan pikkuruinen, mutta aika viehättävä kuitenkin.

Minkäköhän jumalan temppeli tämäkin mahtoi olla, kun siellä oli "alttarikuvana" kaksi lituskaa kiveä.

Ovenpielessä oli vanhoja jumalkuvia, tyhjiä suitsukepaketteja ja tyhjä pullo. Ovat kai roskia, kun ne on kerran tähän hyljätty.

Toinen temppeli oli oikein temppelin kokoinen.

En varmaan koskaan lakkaa ihailemasta hindutemppelien värikkyyttä ja koristeellisuutta.

Eläinkuntaakin taas nähtiin, kuten Intiassa aina muulloinkin. 

 
Tämä kummallisen näköinen lehmä käyskenteli tiellä hyvin vaikean näköisesti. Oli tulossa vissiinkin tiensä päähän, raukka.

 
Sika veti sunnuntaiateriaansa naamaan niin suurella halulla, että hyvä kun kerkesi poseeraamaan kuvaajalle.

Kanat mennä viipottivat tien vierellä. 

Tämä oli kai taas jonkinmerkkinen haikara.

Tuonne suuntaan matkanne käy!
Kuinka monta sokeriruokoa mahtuu autoriksaan?
Ovikelloton aikakausikin päättyi, kun saimme vihdoinkin Clas Ohlsonista ostetun langattoman ovikellon kiinnitettyä seinään. Ukkeli piirsi siihen vielä hienon kellon kuvankin, ettei kenellekään jäisi epäselväksi, mikä kyseinen nappula on. Smiley

Tervetuloa!

20 kommenttia:

  1. Varmaan on Ikea valittanut asiasta ja puljun piti vaihtaa nimi. No kyllä nyt luulisi ihmisten tajuavan mistä soittaa kelloa, kun on kuva ja teksti käyttöohjeessa. ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näköjään Intiassakaan ei saa tehdä ihan mitä huvittaa! :-D Niin siinä varmaan on just käynyt, että joku on valittanut.

      Poista
  2. Omituisen näköisiä elukoita siellä,kyttyrälehmiä, ja kanatkin on jotenkin oudon pitkäjalkaisia..
    Onkos tuo ovikello jossain ala-aulassa vai teidän oven takana. Kiinnostais kyllä tuommoinen langaton vaihtoehto, jos sen saisi portilta painaessa soimaan sisällä ja vielä aukaisemaan portinkin tarvittaessa.. varmaan sillä on jokin oikea nimikin mutta ei nyt tule mieleen. Meillä ei paranis olla noin montaa painallusmahdollisuutta, kaikki kumminkin kokeilis kaikkia vaikka kuinka olis kellon kuva piirretty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ovikello on ihan meidän ulko-oven takana. Tuo oli muistaakseni yksi Clas Ohlsonin halvimmista malleista, ja siinä ei ole kovin kova ääni, eikä sitä saa edes säädettyä kovemmaksi. Meille se riittää kyllä, ja jos joku soittelija menee ohi, niin varmaan se tulee uudestaan, jos on asiaa. :-)

      Ainakin anoppilan autokuski tajusi painaa tänä aamuna heti oikeaa nappia. Sitten kun avasimme hänelle oven, niin hänen piti soittaa vielä kelloa uudestaan, että kuuli paremmin, minkälainen ääni siinä on, kun meille oli vihdoinkin tullut tämmöinen ihme kuin ovikello. :-D

      Poista
  3. Todella mielenkiintoinen blogi, olen jo pidemmän aikaa lueskellut! Hillitsee vähän matkakuumetta kunnes pääsen itse reissuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :-) Toivottavasti reissuusi ei ole enää kovin pitkä aika. Kiva kun jätit kommentin! :-)

      Poista
  4. Ei varmaan oikea IKEA tykännyt nimestä ja parempi oli vaihtaa nimi.No onpa keksitty erikoinen nimi asuinalueelle ! Hieno ovikello! Mullakin on langaton,mutta ei se noin hieno ole,eli pitää ehkä sitten mennä Olssonille kun olen Suomessa.Muutenkin pitää mennä koska langaton lämpömittarini putosi ikkunasta enkä löytänyt sitä mistään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, minä en mitenkään tajua tuota asuinalueen nimeä... mulle tulee mieleen aina joku Star Trek siitä. :-)

      Ohlsonilla oli tosi hyvä valikoima langattomia ovikelloja! Siellä oli sellaisiakin, mihin saisi laittaa omaa musiikkia soittoääneksi, ja minä olisin hirveästi halunnut semmoisen, mutta ukkeli ei oikein innostunut. :-) Höh, miten se lämpömittarisi sillä tavalla putosi ja hävisi...

      Poista
    2. Siivotessa..katselin alas enkä nähnyt minne putosi.Menin myös nurmikkopläntille joka on olohuoneeni ikkunapaneelien alla,eikä sieltäkään löytynyt. Jäi vaan se osa,jossa näkyy lämpöasteet jäljelle,ja se toinen osa ,joka niitä mittaa,hävisi kuin tuulen viemää...

      Poista
    3. No toivottavasti saat pian tilalle uuden ja ehomman. :-)

      Poista
  5. REPS!!! :-D Vai että Ikeasta Ikon. Ei taida olla "enää" ruotsalaisia lihapullia tarjolla. ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei taida olla enää mitään toivoa lihapullista. :-D Loppui Ikeassa shoppailu muutenkin vähän lyhyeen, hihii.

      Poista
  6. Haha ihan paras nimi asuinalueella haha mä haluun niin sinne asuun:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, siellä on oikein laskeutumisalusta helikoptereillekin... ja ties mille avaruusaluksille. :-D

      Poista
  7. No juu, on asuinaluetta nimellä paiskattu :D Kovin avara se tosin vielä olikin. Minun silmiini nuo temppelit näyttävät myös kovin eksoottisilta ihanine väreineen! Jotenkin epätodellista, satumaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei tosiaankaan ole ahdasta tuolla. :-)

      Temppeleissä olisi niin paljon kuvattavaa, että harmittaa hirveästi, kun niissä ei yleensä saa valokuvata. Siellä olisi ihana kierrellä kameran kanssa!

      Poista
  8. Sirokolta löysin sinut. Olenkin nyt viettänyt kanssasi aikaa ihan reippaasti. Iskusanasi "kaksikulttuurisuus" selitti taustaa ja sitten pääsin eteenpäin.

    Itse olen aikoinaan asunut yhteensä 15 vuotta Thaimaassa, viidessä vaiheessa. Koti on ollut koko ajan periaatteessa yksikulttuurisesti suomalainen, mutta elämä ei :) Kolme lastamme ovat mallia "Third Culture Kids", kotonaan usein ei-missään ja samalla kaikkialla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että löysit tänne, tervetuloa. :-)

      Olen käynyt Thaimaassa vain kerran lomamatkalla, mutta tykkäsin maasta tosi paljon. Siellä olivat ihmisetkin jotenkin paljon sydämellisemmin ystävällisiä kuin Intiassa. En tiedä, millainen maa se sitten mahtaa olla, jos siellä asuu ihan pysyvämmin. Lomamatkoilla maat näyttäytyvät niin eri tavoin, kun ei ”joudu” tutustumaan paikalliseen arkeen. Intiassakin on varmasti oikein mukava lomailla, mutta arkielämä voi olla täällä joskus aika haasteellista ja hermoille käyvää. :-)

      Kuulostaapa tutulta tuo, että lapsesi ovat kotonaan kaikkialla ja samalla ei missään. Minusta tuntuu usein ihan samalta, vaikka en ole lapsena ulkomailla asunutkaan.

      Poista
  9. Aivan mahtava tuo pikkuruinen temppeli! Olen vasta alkanut lukemaan blogiasi ihan alusta alkaen ja nyt tähän asti pääseenä täytyy myöntää, että on ehdottomasti paras blogi mitä olen ikinä seurannut! Olet mahtava kirjoittaja, tekstit ovat mielenkiintoisia ja kuvat valaisevia. En ole vielä uskaltanut kurkata blogin loppuun mikä siellä on meno, mutta täältä vanhemmasta postauksesta käsin toivottelen kaikkea hyvään sinulle! :) p.s asenteesi on MAHTAVA!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa ihana alku päivälle, kun sai kuulla jotain tämmöistä. :-) Kiitos kaunis! Olen kovin otettu ja onnellinen. :-)

      Blogin loppupäässä meno on vähän hiipunut, kun mulla on elämä (taas!) pienessä käymistilassa, ja bloggausmotivaatiokin on siitä syystä kadoksissa. Mutta jospa tämä tästä taas jossain vaiheessa lutviutuisi?

      Kaikkea hyvää sinullekin - ja hauskaa vappua myös!

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3