Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


lauantai 27. tammikuuta 2024

Sokea kana löytää riisinjyvän

Suomalaisissa kaupoissa on minusta ihana käydä, kun täällä on kaikki niin tuoretta, ja kaikkea on yleensä saatavilla. Olenkin aina Intiasta palattuani hetken aikaa ihan täpinöissäni, kun varsinkin vihannekset ja hedelmät näyttävät suomalaisissa kaupoissa niin täydellisiltä verrattuna intialaisiin kauppoihin. Toki hintakin on Suomessa moninkertainen, mutta minkäs teet. 

Täydellisiä punaposkisia tomaatteja! 

Ihmettelin eilen Prismassa valkoisia mansikoita. Olivatko mansikat raakoja, vai onko tämä jokin albiinolajike? 

Asiaa googleteltuani selvisi, että valkoinen mansikka on Japanissa kehitetty uusi lajike. Tokihan ihmiskunta tarvitsee valkoisia mansikoita. Kuka nyt jaksaisi katsella aina niitä punaisia. 

Ostin pastaa, jota en ollut aiemmin ostanut, ja sain kaupanpäälliseksi pahan mielen. Rupesin tutkiskelemaan pastapakkausta kotona lähemmin, sillä pakkaus näytti epäilyttävän pieneltä ja kevyeltä ollakseen puolen kilon painoinen. Punnitus osoitti epäilyni oikeaksi. 

Mitä huijausta!

Rupesi ärsyttämään niin paljon tuommoinen ihmisten kusetus, että pitää ehkä valittaa asiasta jollekin. Ukkelille jo valitinkin. 😆

Valittamisesta tuli mieleeni, että pari viikkoa sitten tulivat auraamaan lumia tuohon makuuhuoneen ikkunan alle puoli kolmelta yöllä, ja aurailua jatkui puolisen tuntia. Ei siinä mitään: ymmärrän kyllä, että silloin kun lunta tulee, sitä saatetaan joutua auraamaan outoinakin aikoina. Nyt ei ollut kuitenkaan tullut lunta moneen päivään, vaan oli päinvastoin ollut suojasää, ja lumet olivat lähteneet sulamaan. Homman nimi olikin tien vieressä olevien parkkipaikkojen tyhjentäminen lumesta, ja se piti ilmeisesti tehdä keskellä yötä. 

Heti kun olin saanut aamulla silmät auki, vääntäydyin närkästyneenä tietokoneelle kirjoittamaan kaupungille valitusta. Kuinka joku kehtaa tulla pörräämään auransa kanssa keskellä yötä ja häiritsemään minun yöuniani?

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu vastasi heti samana aamupäivänä ystävällisen asiallisesti viestillä, joka vaikutti standardilitanialta, joka lähetetään varmaankin kaikille aurauksesta valittajille. 

 

Tämän jälkeen tietenkin hävetti, että tuli valitettua mokomasta asiasta. 😆 Varmaan tuo pastajuttukin kosahtaa jollakin tavalla omaan nilkkaan, jos valitan puuttuneista 120 grammasta.

Takaisin ruoka-asioihin. 

Koska rakastan kaikenlaisia listoja, minulla on koneella valmiina peruskauppalista, jossa on listattu kaikki meillä useimmin ostettavat tuotteet. Ennen isompaa kauppareissua kaivan listan esiin ja käyn pikaisesti läpi, mitä kaupasta tarvitsee ostaa. Julkaisenpa listan tässä kokonaisuudessaan, vaikka tämäkin herättää taas tiettyjä tunteita. 🙈

En tiedä, miksi kuvakaappaus tekee tekstistä hieman epätarkan. Sori siitä.

Lista helpottaa elämää ihan älyttömästi, kun ei tarvitse ennen jokaista kauppareissua miettiä, mitä sieltä kaupasta tarvitseekaan yleensä ostaa. Liiallista ajattelua on hyvä välttää. 😆

Jokin aika sitten tein uuden vanhan löydön intialaisia elintarvikkeita myyvien kauppojen saralla. Se kun on niin, että jos haluaa intialaisia vihanneksia, niitä ei valitettavasti Prismasta tai muista suomalaisista kaupoista saa, vaan on mentävä asioimaan toisenlaiseen markettiin. 

Tapasin käydä Kairali Foods -kaupassa Leppävaarassa joskus kauan sitten, mutta sitten kaupan taso laski, ja lopetin siellä käymisen. Taannoin kuulin, että kauppa oli muuttanut uusiin tiloihin, joten oli mentävä ensi tilassa katsastamaan kaupan valikoima. Se olikin aivan erinomainen! 

Erityisesti ilahdutti se, että kylmässä säilytettäville vihanneksille on erillinen kylmähuone, mikä on loistava juttu. Yleensä intialaisten markettien kylmätilat ovat nimittäin tosi pienet – yleensä vain jokin kylmähylly – ja jos siihen hyllyn eteen osuu useampi asiakas pyllistelemään samaan aikaan, tulee aika tukalat paikat. 

Kairalin vihanneskylmiötä.

Vihannesten kilohinnat on merkitty kylmiön ulkopuolelle, ja kuten näkyy, hinnat ovat varsin korkeat.

Suurin osa vihanneksista näyttää tulevan Intiasta (jokunen myös Espanjasta tai Marokosta), joten kyllähän vihannesten hinnan sinänsä ymmärtää.

Kaupasta saa myös tuoretta idli- ja dosa-taikinaa, mikä ilahduttaa sekin kovasti.

Idli- ja dosataikinaa.

Intialaisia makeisiakin on tarjolla silloin tällöin.

Kauppa on kohtalaisen suuri, joten hyllytilaa kuivatuotteille on metreittäin, ja kuivatuotteita – mausteita, linssejä, jauhoja, makeisia, keksejä, korppuja, nuudeleita, riisiä, suolapaloja jne. – on monelta eri valmistajalta. 

Tosin jos etsii jotain tiettyä, voi joutua tekemään hieman kärsivällisyyttä vaativaa salapoliisityötä, kun tavaraa on niin paljon. Mutta Kairalissa saa katsella ihan rauhassa vaikka kuinka pitkään, joten suositukset kaupalle senkin puolesta! Ruokatuotteiden lisäksi kaupasta saa astioita, ruoanvalmistusvälineitä, pooja-tuotteita, hiustenhoitotuotteita ja paljon muuta. 

Tämähän alkaa kuulostaa ihan mainokselta, ja sitä se oikeastaan onkin. Mutta olen vain niin iloinen, että meillä on Espoossa näin loistava kauppa.

Hiusvärejä ja hiustenhoitotuotteia.

Tällä kertaa ostin tämänlaisen satsin: 

Ostokseni kustansivat 48,51 euroa, mikä on minusta aika paljon, mutta toisaalta nuo vihannekset riittävät meille kahdeksi viikoksi. On ihanaa, kun jääkaappi on täynnä intialaisia vihanneksia, eikä tarvitse joka päivä miettiä, mitä söisimme ja mitä hakisi kaupasta.

Meiltä hajosi pari viikkoa sitten riisinkeitin, kun tiputin sen lattialle. Ukkeli sanoi, että hän voi korjata keittimen, mutta en jäänyt odottelemaan sitä, koska se on sama kuin jos odottelisi Jeesuksen toista tulemista. Tilasin (tai siis ukkeli tilasi, koska hän tuntee kodinkoneiden ominaisuudet omasta mielestään paremmin kuin minä) uuden keittimen, mutta keittimen saapumista odotellessa piti keittää riisi painekeittimellä. Onneksi olin opetellut juuri viime Intian-reissulla anopin tavan keittää riisiä (sekä linssejä) teräskulhossa, joka laitetaan painekeittimen sisään. Riisistä tulee tällä tavalla tosi pehmeää, eikä keitinkään likaannu. Win-win! 

Kaikki uudet kokeilut painekeittimen kanssa ovat kuitenkin aina vähän kuumottava juttu, koska... no, se paine. 

Siellä se riisi muhii.

Uusi riisinkeitin saapui viime perjantaina fanfaarien kera, ja olin ihan täpinöissäni: nyt loppui se painekeittimen kanssa säätäminen! 

Mutta voi perkele: keitin olikin minikokoinen keitin, josta riittää riisiä ehkä yhdelle ihmiselle! (Nyt puhutaan siis intialaistyylisestä riisin syömisestä – riisiä mätetään lautaselle kunnon keko, ja sen jälkeen vielä santsataan – eikä mistään suomalaisesta tavasta, että lautasella on jokin onneton nokare.) Mutta itsepä olin katsonut vanhasta keittimestä, että se oli muka saman kokoinen kuin tämä nyt tilattu, eli vika oli ihan oma. 

Keitin lähti palautukseen, ja tilasimme uuden, kaksi kertaa isomman keittimen. Nyt on uusi keitinkin saapunut talouteen, eli valtakunnassa on taas kaikki hyvin.

Loppuun vielä yleisön (eli Stanstan 😘) pyynnöstä Pikkunallen eli tuttavallisemmin Pikkiksen paita, jonka neuloin viime viikolla. 

Pikkiksen lempiväri on vaaleanpunainen, joten paidastakin piti luonnollisesti tehdä pinkki. 🤭 Paidan valmistuttua tiedustelin ukkelilta varovasti, pitääkö isommalle nallellekin neuloa paita, kun pikkukaverikin sai uuden paidan. Vastaus oli yllättävä: ei tarvitse. Isommalla nallella kun on kuulemma jo liiankin monta paitaa. 😆

Kivaa viikonloppua, lukijat! Pysykäähän kaidalla polulla, älkääkä liukastelko!

46 kommenttia:

 1. Pikkis on nyt paremmin tunnettu nimellä Pinkkis! Aika yllättävä tämäkin ;)
  Tuo kauppalista... ;D Anteeksi kun naurattaa.. ;D Varmaan ihan toimiva, mutta silti ;D Meillä tehdään töissä joillekin asiakkaille kauppatilaus kerran viikossa. Koska tilauksen tekijä ei läheskään aina ole sama ihminen, on vieraampia tilaajia varten tehty ohjeistukseksi lista, mitä asiakkaalle useimmiten tilataan. Se muistuttaa vähän tuota sinun listaasi, mutta ei ole läheskään noin kattava ;)
  Tavaroiden tilaaminen on todella kyseenalaista. Minulta hajosi MAAILMAN PARAS hiustenkuivaajakäännin, enkä löydä enää mistään vastaavaa. Korvaavia tuotteita sen sijaan minulla on jo neljä. Yksikään ei ole hyvä. Mitä tästä voi oppia: ei yhtään mitään. Montako vielä pitääkään ostaa ennen kuin tärppää....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinkkis. 😊

   Ei tarvitse pyydellä anteeksi, että naurattaa. 🤭 Mä olen joissain asioissa todella järjestelmällinen, ja kauppa-asiat ovat näköjään yksi niistä. Ja ostoslista kirjoitetaan tietenkin siinä järjestyksessä kuin tavarat ovat kaupassa. Olisi pitänyt ottaa kuva ostoslistastakin. 🤣

   On kyllä ihan hirveää, jos jokin luottotuote hajoaa tai häviää. Meidän riisinkeitin sai jo mennäkin (oli joskus Boliviasta tuotu eikä sopinut edes meidän sähköverkkoon ilman "virityksiä"), mutta silti tuohon uuteen on ollut vaikea tottua. Ja sitten mulla on yksi kampa, jota käytän aina hiusten selvittämiseen pesun jälkeen. Kampa on niiltä ajoilta, kun mulla oli permanentti (eli jostain 80–90 -luvulta), enkä tiedä, miten tulisin toimeen, jos se häviäisi. 😬

   Poista
 2. Ihanaa, että on muitakin, jotka rakastaa listoja! Mä olen jo kakarana Lapin matkoja varten tehnyt listan siitä mitä haluan ottaa mukaan. Sitten se hyväksytettiin äidillä ja listan avulla pakattiin reissukamat. Plus sun kauppalista todistaa taas mun väitteen; kana ei ole lihaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, sama juttu. Listoja on tehty jo lapsesta asti, ja erityisesti matkoja varten. Mä aloitan listan kirjoittamisen jo viikon pari ennen matkaa, ja kirjaan listalle aina kulloinkin mieleen tulevan. Hyvin harvoin onkaan unohtunut matkasta mitään. 🤭 Liikaa tavaraa on kyllä ollut usein matkalla mukana, kun on pitänyt ottaa varalta sitä, tätä ja tuota.

   Ja kana ei todellakaan ole sama asia kuin liha. 😅 Kuka semmoista väittää. 🤭

   Poista
 3. Onpas törkeää tuo pastapakkauksen painon vääristely. Ilmoittaisin kauppaan aikakin asiasta, jos en muuta keksisi. Tai ehkä paketin pohjassa on jokin netti- tai sähköpostiosoite, jonne voisi laittaa paheksuvan viestin. Joskus muistan kuulleeni, että jos kauppaan tai valmistajalle on laittanut reklamaatiota, niin he ovat korvanneet virheen tuotepaketilla. Ehkä voisit saada puolen vuoden pastat yhdellä sähköpostiviestillä :D

  Sun kauppalista näyttää kivalta idealta. Meillä aina kirjoitellaan ruutupaperille harakanvarpailla puutelista ja sitten kaupassa ihmetellään mitä siinä lukee ;-)

  Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todella törkeää, varsinkin kun on noin suuresta vajeesta kyse. Tuohan on viidesosa pakkauksen painosta (ainakin mun matematiikan taidoillani 🤭)!

   Katselinkin jo Prisman sivuilta, löytyisikö sieltä jokin paikka, johon voi reklamoida, ja löytyihän sieltä. Tosin meni jo vähän pupu pöksyyn, kun reklamaatiot ovat vaurioituneille tai viallisille tuotteille, ja eihän tuossa pastassa sinänsä mitään vikaa ole... muuta kuin tuotteen paino. 😅 Mutta aina kannattaa yrittää, eli kyllä minä jonnekin pistän palautetta.

   Mä kirjoitan mun ostoslistani aina tulostuspaperista leikatuille paperinpaloille, ja minullekin on tuttua tuo, että aina ei ihan tiedä itsekään, mitä lapussa lukee. 🤭 Kerran kävi niin, että olin kirjoittanut pitkän listan oikein pieteetillä, ja kauppaan mennessäni muistin ensimmäiseksi (listan ulkopuolelta), että ai niin, minunhan piti ostaa kynsilakanpoistoainetta. Menin ostoslista kädessäni kopeloimaan kynsilakanpoistoaineita, mutta kävikin niin, että ensimmäiseksi koskemani pullon korkki ei ollutkaan kunnolla kiinni. Kynsilakanpoistoaineet levisivät mun ostoslistalleni, ja kaikki lapulla ollut kirjoitus levisi yhdeksi isoksi mustetahraksi. Se kauppareissu menikin sitten arvaillessa, että mitähän siinä listassa oli mahtanut lukea. 😂

   Ihanaa viikonlopun jatkoa sinullekin! ❤️ Kohta mennään ukkelin kanssa saunaan. Lauantain odotetuin tapahtuma. 🤭

   Poista
 4. Pitäisköhän alkaa punnitsemaan kaikki pakatut elintarvikkeet kun tuntuu että siellä sun täällä löytyy pakkauksia jotka ilmoittavat painon väärin. Kauppalista on ideana loistava keksintö. Meillä tosin toimitaan niin, että heti kun jompi kumpi huomaa jonkin ruokatavaran loppuvan, niin se kirjoitetaan valmiiksi paperilapulle. Näin ei juurikaan pääse unohtumaan mitä pitikään ostaa. Riisikeitin meillä oli joskus vuosia sitten, mutta en tykästynyt siihen ja se päätyi kirpparille. Ehkä olisi vaatinut pidemmän totuttelun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut samaa, että tuotteiden painot eivät todellakaan pidä aina paikkaansa. Minä aloin jo epäillä omaa vaakaanikin, mutta ei se sentään voi näyttää noin pahasti väärin.

   Tuo on myös erinomainen tapa, että kirjoittaa heti muistiin, kun huomaa jotain puuttuvan. Minulle käy monesti niin, että en jaksa laittaa asiaa heti ylös, kun "muistanhan minä sen nyt ilmankin". Arvaat varmaan, miten siinä käy. 😅

   Meillä syödään riisiä melkein päivittäin (johtuen siitä, että meillä syödään myös noita intialaisia sörsseleitä melkein päivittäin), ja riisinkeitin on tämmöisessä taloudessa ihan ehdoton, varsinkin jos on sellainen tumpelo riisinkeittäjä kuin minä. Onnistun polttamaan riisin aina kattilassa pohjaan. 😅 Mutta jos riisiä syö harvakseltaan, niin ehkä keitintäkään ei silloin tarvitse, kun vieväthän kaikki tuommoiset vempeleet keittiössä niin paljon tilaakin.

   Poista
 5. Minullakin on tuon tyyppisia listoja puhelimessa. Kaksikin. Toinen hevi-torille ja toinen supermarkettiin. Kun joku tuote loppuu tai muuten heraa tarve merkkaan "V" sen kohdalle.
  Laita ihmeessa reklamaatiota yuosta pastapussista. Tuollainen vaje painossaon on todella viallinen tuote!!! Ja kerro mita tapahtui.
  Hienot valikoimat nayttaa olevan tuossa kaupassa. Se kun olisi viela Itiksen ison Alanya-marketin vieressa niin olisi kaikki eksoottiset ruokatarvikkeet hankittu yhdella kauppareissulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea tuo listan muokattavuus (eli siis niiden V-merkkien lisääminen)! Minunkin pitäisi ehkä tehdä toinen lista Intia-kauppaa varten, vaikka usein tarvittavia tuotteita on sieltä kaupasta tietysti paljon vähemmän kuin suomalaisesta kaupasta. Minä olen vielä niin aataminaikainen, että koen listojen kirjoittamisen kännykkään jotenkin hankalaksi ja hitaaksi, joten paperi ja kynä on mulle kätevämpi vaihtoehto. 🤭

   Lupaan laittaa palautetta pastasta jonnekin ja palata asiaan, jos jotain palattavaa on.

   Hyvä kun muistutit Alanyasta. Luin siitä jostain silloin, kun kauppa avautui, mutta unohdin kaupan sen jälkeen. En kyllä tiedä, mitä sieltä osaisi ostaa, mutta olisi kiva käydä ainakin pällistelemässä. 😅

   Poista
 6. Kiitos maininnasta sekä kuvasta! ♥
  Minä kyllä reklamoisin pastapussista!!! Ehdottomasti! Huh, kauppalista!? Jos ostaisin kaikki listalta, niin selviytyisin vuoden!
  Voinko esittää tässä kysymyksen 'anumorchy'lle? Olen kuullut tuosta Alanya-kaupasta, mutta mitä sieltä kannattaa käydä ostamassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkis oli iloinen, kun pääsi sinun ansiostasi blogiin esiintymään, ja lähettää sinulle terkkuja. 😘

   Olen huomannut viime aikoina, että aina kannattaa ainakin yrittää antaa palautetta, joten meinaan tehdä sen tuon pastan kanssakin.

   En minäkään osta kerralla kaikkia listan tarvikkeita, mutta aika paljon sieltä kaupasta on yleensä ostettavaa. Luulisi, että meillä asuu useampikin ihminen kuin vain kaksi. 🤭

   Minäkään en tiedä Alanyasta muuta kuin että sieltä saa käsittääkseni sekä turkkilaisia(?) että suomalaisia ruokatuotteita. Pitäisi käydä joskus tutustumassa Alanyaankin.

   Poista
  2. Hei Stansta! En ole siella Alanya-kaupassa koskaan kaynyt, mutta lukenut paljon koosta ja valikoimasta. Ja kun Valimeren ja Lahi-Idan ruoat ovat herkkuani, niin voisin kuvitella kayvani siella useasti jos asuisin Suomessa ja Hesan seudulla (asun Israelissa).

   Poista
  3. 🤗

   Löysin netistä sen artikkelin (tämän), jonka luin joskus aiemmin. Eihän tuosta nyt tarkkaa käsitystä kaupasta saa, mutta ainakin jotain tietoa.

   Poista
  4. Kiitos 'anumorchy'lle vastauksesta ja Satulle linkistä, josta kävin lukemassa jutun. Kaipa tuolla on käytävä... Chilit ja oliivit kiinnostavat eniten. ;)

   Poista
  5. 😘 Kivaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 7. T-Ö-R-K-E-E-T-Ä.... Rekkula hetimiten kauppaan, valmistajalle, pakkaajalle... minä olisin mennyt jo "lankoja pisin" - tosin eipä ole tullut punnittua.... Ukkokulta on ihmetellyt leikkeleiden keventymistä; ohuen ohuita ensinnäkin, joten pakattu niin ilmavan kuohkeasti samaan vanhaan 200g rasiaan NYT 130g.... ei ne rasiat vaan pienene - silmää hämää ja kuka aina grammoja edes kattelee. Mut toi on huijausta!!

  Ihanat kauppakuvat... mutta arvaa - en edes joulusafkoja varten kirjoittanut minkäänmoista puutoslistaa... en ole koskaan kirjoittanut mitään listaa kauppaan, saati reisuun.... ostan niin fiiliksen mukaan - mikä silmään osuu.

  Etniset kaupat on kyllä mieluisia, tuossa lähellä Golanissa tulee käytyä useammin, Benossa silloin tällöin... juuri vihannekset/yrtit ja niin-niin ihanat vihreät maut vie askeleet puutarhan lisäksi sinne. Riisikeitin olisi varmaan näppärä, tyttären perheessä jokapäiväinen - mutta meillä todella harvoin riisiä... Ukkokullalle, lapsille keitän joskus Uncle ben'siä 😜!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen huomannut saman joissakin tuotteissa, että pakkaus näyttää samalta, mutta tuote on pienentynyt ja hinta on – kuinka ollakaan – noussut. Niin meitä huijataan. Mun suosikkikalkkunaleikkeleet taas ovat paksuuntuneet, vaikka niiden pitäisi olla ohuen ohuita. Pari viimeistä ostamaani pakettia ovat pitäneet sisällään ällöttäviä "nahkaläpysköitä". Täytyy vissiin vaihtaa merkkiä. 🙄

   Hih, jos mun olisi pitänyt veikata, kirjoitatko sinä kauppalistan, olisin laittanut rahani likoon sen puolesta, että et todellakaan. 🤭 Vaikutat sellaiselta spontaanilta ihmiseltä, joka ei jaksa listoja kirjoitella.

   Kiva että teidänkin lähellä on hyviä etnisiä kauppoja! Valikoimat ovat kyllä nykyään ihan uskomattoman hyvät. Mikäs siinä, Uncle peniksetkin ovat ihan jees. 🤭

   Poista
 8. Heippa. Poikkesin katsomaan blogiasi kun Sartsan kautta ajauduin "mistä pidän" haasteeseen ja sitä sitten ajauduin sinun sivuillesi. Kivan näköinen blogi ja hauskasti paljon asiaa :-). Pitää lisätä suosikkisivuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten kiva, että löysit tänne! Tervetuloa! 🤗

   Kivaa viikon jatkoa sinulle. 😊

   Poista
 9. Ulrika50v.blogspot.com31.1.2024 klo 10.11

  Nyt rupeen minäkin punnitsemaan ruokaostoksia 😆
  Mä kirjottelen kans ahkeraan listoja. Vapaapäivänä lista mitä mun pitää tehdä ja lista mitä ostan kaupasta ja kalenterissa merkintöjä etten unohtele mitään esim hae paketti minkä tilasin.ym ym ym
  💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa olla tarkkana! Näin meitä huijataan... 🙄

   Hauska kuulla, että sinäkin olet listaihmisiä! Kuulostaa ihanan tutulta. 🤗 😘

   Poista
 10. Kiirettä pitää, vaikka ulkona ei oikein uskalla kävellä kun on niin liukasta. Aikamoinen kokoero tuossa pakkauksessa, pitäisköhän ruveta niitä eri tuotteita kotona punnitsemaan... Ostan monia vihanneksia tms. torilta, mutta nythän kauppatorilla ei ole juuri paljoa myyjiä kun on talvi ja on liukasta. Ei ole kauheasti asiakkaitakaan. Eilen liukastelin ihan tavalliseen ruokakauppaan, kun olin kokoustamassa tuolla entisssä työpaikassa.

  Onnea uudelle riisikeittimelle! Tuollainen olisi varmaan kiva, mutta minulla ei mahdu juuri mitään uusia vekottimia. Olen kyllä ajatellut ostaa sellaisen teeveden keittimen, jossa voi valita vihreälle teelle lämpötilan. Mutta odotan vielä. Sisko osti sellaisen air-fryerin vai mikä se on.

  Kaunis paita Pikkiksellä. Toivottavasti hekin taas pääsevät pian ulos. Heitä ei kai tämä liukkauskaan niin vaivaa kuin meikäläisiä!

  Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkona liikkuminen on näillä keleillä tosiaan aikamoista riskipeliä, ja aika moni on varmaan jumissa kotonaan, kun ei uskalla lähteä ulos. Nyt tuli (ainakin täällä Espoossa) jään päälle taas uutta lunta, mikä tekee tilanteesta vielä petollisemman. Itse olen niin typerä, että käyn salilla tennarit jalassa ja roskia viemässä Crocksit jalassa, koska "eihän mulle koskaan mitään käy". 🙄

   Kiitos onnitteluista. Riisinkeitin on tosiaan meillä ihan ehdoton, koska syömme riisiä lähes joka päivä. On helppoa, kun ei tarvitse vahtia jotain painekeittimen vihellyksiä tai mitata aikaa, vaan riisi keittyy itsekseen. Mutta en ole ollut oikein tyytyväinen tuohon uuteen keittimeen. Osaisikohan ukkeli korjata sen vanhan...

   Nalleille ei tosiaan ole väliä, millainen keli on, koska he liikkuvat levitoiden. 🤣

   Hauskaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 11. Ihana neulepaita :)
  Repesin ihan huolella tuolle odottelulle joka olisi kuin Jeesuksen toisen tulemisen odottelua. Meillä on koettu samanmoisia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommenttisi oli mennyt näköjään roskapostilaatikkoon, mutta onneksi se löytyi sieltä. Pikkunalle on tykännyt puserostaan kovin. 😊

   Kiva kuulla, että meidän huusholli ei ole ainoa, jossa odotellaan välillä Jeesuksen toista tulemista. 🤣

   Poista
 12. Ihana pinkki pusero pikkunallella💗Suomalaiset supermarketit ovat aina tosi siistejä,tosin oman alueeni jättimarketti täällä myös tosi siisti aina.
  Rakastan noita etnisiä kaippoja,ja Helsingissä kävin tosi usein Hämeenkadun etnisiissä, suosikkini ViiVoan,mutta .myös intialainen,en muista nimeä,olisko ollut Maharadja tai sinnepäin.
  Onnea uuden riisikeittimen johdosta ja onneksi lopulta oli sopivan kokoinen keitin.Minulla on jossain hyllyn perukoilla vanha riisikeittimeni mutta kun en oikeastaan käytä riisiä paitsi jauhojen muodossa,niin se on ollut käyttämättä monta vuotta.En edes ole varma toimiiko enää kun on ollut käyttämättä.Mukavaa loppuviikkoa Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinunkin kommenttisi oli mennyt roskapostilaatikkoon. Pahoittelut siitä. 🤗 Näitä Bloggerin "erikoisuuksia".

   Mä en ole käynyt Hakaniemen kaupoissa pitkään aikaan. Kävin useamman vuoden yhdessä toisessa intialaisessa kaupassa Espoossa, mutta se oli siitä ärsyttävä, että vihanneksia tuli aina tosi vähän, ja vihanneshylly oli tosi pieni. Oli siis pidettävä kiirettä, että kerkesi pääsemään osille, ja tunkua hyllyn edessä riitti.

   En ole oikein tykännyt tuosta uudesta keittimestä. Ei keitä riisiä yhtä hyvin kuin se vanha. Pitäisköhän tuoda se vanha ukkelin eteen, jos tämä vaikka innostuisi korjaamaan sen. 🤣

   Kivaa loppuviikkoa sinullekin, Jael! ❤️

   Poista
 13. En ole valkoisia mansikoita juurikaan myynnissä nähnyt, mutta niiden etuna on ilmeisesti se, että ne sopivat joillekin mansikka-allergisille eivätkä linnut osaa tulla syömään niitä. Maistanut en ole koskaan, joten en tiedä, onko maku sama vai eri kuin punaisessa, mutta ainakaan yhtä hyvältä se ei näytä. :D

  Monissa marjoissa ja vihanneksissahan on näitä erilaisia väriversioita olemassa, mutta yleensä ihmiset haluavat käyttää sitä ns normaalia, johon ovat tottuneet, joten harvinaisempia värejä näkee missään harvemmin, jos koskaan. Täytyy myöntää, että olin itsekin aika skeptinen törmättyäni kerran ruokapöydässä valkoporkkanasta tehtyyn raasteeseen ja keitettyihin perunoihin, jotka olivat violetteja.

  Ruokapakkausten painoille on muistaakseni olemassa jokin raja, minkä verran niissä saa olla vajausta ilmoitettuun painoon verrattuna, mutta tuo pastapakkauksen vajaus on kyllä jo törkeä ja menee moninkertaisesti yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, en ihmettele, jos linnut ovat valkoisten mansikoiden edessä ihmeissään eivätkä tajua syödä niitä. Enpä uskaltanut minäkään ostaa niitä, kun näyttivät niin epäilyttäviltä. 😅 Enkä uskalla muuten ostaa noita muitakaan "väärän" värisiä marjoja/vihanneksia. Jännä juttu, miten mieli on fiksoitunut johonkin väriin. Väärän värinen on melkeinpä vaarallinen, ja semmoisen syömällähän voi vaikka kuolla. 🤣

   Pastan kanssa kävi sillä tavalla, että olivat kaupassa (valitukseni jälkeen siis) tarkistaneet kaikki vastaavat pastapakkaukset, ja ne olivat osoittautuneet oikean painoisiksi. Minulle oli siis osunut jokin vajaa virhepaketti, ja sain hyvitykseksi pastasta rahani (eli reilut kaksi euroa) takaisin. 😁

   Poista
 14. Aravind Adigan Valkoinen kirja vaikuttaa aika mukavalta ja palautti mieleen omia Intiamuistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama kirja on meilläkin, tosin enkuksi. Eikä kumpikaan ole lukenut sitä. 🤣

   Poista
 15. Mieluisaa alkanutta maaliskuuta!
  Olen saattanut vähän kaivata, kun ei ole mitään näkynyt... En tietenkään hoputa mitenkään - ihmettelen vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieluisaa maaliskuun alkua sinullekin!

   Mä vähän luulen, että mun bloggaaminen oli tässä, joten en ihan hirveästi odottelisi minua takaisin. 🤭

   Kivaa kevään jatkoa! 😘

   Poista
  2. Voi harmi! Kiitos nyt kumminkin! ♥ Sitä samaa sinulle!

   Poista
  3. Minä uskollinen lukija ainakin odottelen hamaan loppuun asti ja vähintään joka toinen päivä käyn tsekkaamassa josko olisi tullut uutta sisältöä :)

   Poista
  4. Sama juttu, josko kuitenkin intoa bloggaamiseen vielä joskus löytyisi. Ainakin meitä lukijoita täällä on. Mukavaa kevättä!

   Poista
  5. Voi että, jos ei sinusta enää kuulu. Ymmärrän, mutta itsekkäästi tietty harmittaa. Juuri tänään olit taas mielessäni, kun puntaroin kaupassa rehupussia ja mietin, ettei varmana paina sitä 240 grammaa, jonka väitti painavan. Itse asiassa menenkin nyt sen punnitsemaan, jotta voin mahdollisesti saada kilarit. :D :D

   Anyway, kaikkea ihanaa sinulle <3

   Poista
  6. 😘 ja 🤗 teille kaikille! Mukavaa kevään jatkoa myös. ❣️

   Elegialle: toivottavasti rehupussi oli oikean painoinen, ettei tarvinnut saada kilareita. 😅

   Poista
 16. Innokkaita lukijoita todella löytyy. Olisi kiva jatkossakin kuulla sinusta jotain. Olet meille tarjonnut hyvin valmisteltuja upeita tietopaketteja. Ymmärrän, että aina niin perusteelliseen kirjoittamiseen ei ole aikaa, mutta jos jaksat niin huikkase ainakin, että olet elossa :-)
  Terkuin Pirjo W

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elossa ollaan. 😅

   Kiva kuulla, että viihtynyt blogini parissa. Kuten tuossa aiemmin jo totesinkin, niin minun on vaikea nähdä sellaista mahdollisuutta, että jatkaisin enää blogini kirjoittamista. Onhan se vähän sääli, kun tässä on kuitenkin niin paljon elettyä elämää, mutta tuntuu kumminkin siltä, että näin on parempi.

   Aurinkoisia ja toivottavasti myös lämpimiä kevätpäiviä sinulle! 🤗

   Poista
 17. Moikka "Kukkis"! Kovasti odottelen jo keväisiä lintubongauksia. Saisiko ko. aihe sinut aktivoitumaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, Angelina. 😊

   Käveleskelinkin juuri sunnuntaina Suomenojan lintulammella ja hieman kaiholla muistelin aikoja, jolloin lammella oli valtava melske, ja kävin siellä innokkaasti kuvaamassa. Nyt lampi on rehevöitynyt, eikä lintujakaan ole enää kuin murto-osa aiemmasta. Mikään ei siis ole ikuista, kuten ei ole tämä blogikaan, eli kyllä Kukkapilli on päättänyt laittaa niin sanotusti pillit pussiin.

   Mukavaa päivän jatkoa sinulle! 🤗

   Poista
 18. Äh, tosi tylsää, että olet lopettanut 😕 Vaikka olen itsekin tällä hetkellä ihan saamaton niin kirjoittamisen, kuin kommentoimisenkin suhteen, niin tulee kyllä ikävä sun mahtavia postauksia! Sitkeästi meinaan täällä aina välillä käydä kuitenkin kurkkimassa… Ihan mahtavaa kohta alkavaa kesää sinne, toivottavasti ollaan vielä jollain lailla yhteydessä! Hali! 💛💛💛 t: Harkittuja herkkuja Emma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainenhan se trendi tuntuu nykyaikana vähän olevan, että blogit lopettavat yksi toisensa jälkeen. Mikä lienee syy muutoksen takana.

   Mukavaa, rentouttavaa ja ikimuistoista kesää myös sinulle! 🤗 Nythän se kesä jo alkoikin. Viimeistä takatalvea odotellessa... 🤣

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3