Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


tiistai 19. helmikuuta 2019

Sohva tulessa

Olen hieman huolestunut. Olen nimittäin ruvennut viihtymään täällä uudessa asunnossa niin hyvin, etten viitsisi lähteä oikein mihinkään. Tämä ei ole ollenkaan tavallista minulle! Tuleekohan minusta nyt ihan mökkihöperö? Toisaalta kai sitä voisi ajatella niinkin, että onhan se hyvä, jos kotona viihtyy.

Sisustuspuuhat ovat aluillaan mutta vielä erittäin vaiheessa. Mattoja on katseltu, mutta sohvalle ei ole tehty vielä mitään. Koska olemme ukkelin kanssa lähes kaikkeen sopeutuvaa lajia, pahoin pelkään, että totumme tuohonkin sohvarumilukseen niin, ettemme saa tehdyksi asialle mitään.

Toki valittamistakin taas löytyy (sitähän löytyy aina!). Olen katsellut jo useana aamuna kateellisena naapuritalon uima-altaalle, jossa pidetään aamuisin vesijumppatunteja. Miksi meidän talossa ei järjestetä vesijumppaa?

Parvekekyttääjä mielipuuhassaan eli kyttäämässä.
Ensin piti olla uima-allas, ja nyt kun semmoinen on, pitäisi olla vesijumppaa! Voi hyvää päivää.

Lauantai-illan hailakat värit.


Talossamme vaihtui viime viikolla vartiointifirma, mikä on tarkoittanut monenlaisia pieniä käytännön muutoksia. Sunnuntaina soi ovikello, ja ovella seisoi vartija, joka kysyi haluaisimmeko antaa vartiointikoppiin puhelinnumeromme, johon vartijat voisivat ilmoittaa esimerkiksi saapuvista vieraista (tai pizzakuskeista 😆).

Asuintalot ovat täällä useimmiten vartioituja, mikä on tietysti turvallisuuden kannalta hyvä asia. Mutta tämmöisen vapautta rakastavan ihmisen on erittäin vaikea hyväksyä sitä, että joka kerta kun lähden jonnekin tai tulen jostakin, jonkun pitää avata minulle ovi. Minua rasittaa siinä sekin, että tulen vaivanneeksi menemisilläni ja tulemisillani aina jotakuta, vaikka oven avaaminen olisi kuinka vartijoiden työtä. Tässä talossa vartijan ei sentään tarvitse tulla avaamaan ovea henkilökohtaisesti, kuten edellisessä talossa, vaan vartija avaa oven vartiointikopista nappia painamalla. Mutta sekin on minusta jo tarpeeksi ärsyttävää.

Hississä on ollut asian tiimoilta kaikenlaista lippua ja lappua, ja tänään hissiin oli ilmestynyt uudet turvallisuusohjeet. Kuva on ainakin hyvin vakuuttava.

Henkilökohtainen palvelu vs. omatoimisuus on muuten sellainen asia, joka aiheuttaa ehkä eniten erimielisyyttä minun ja ukkelin välille. Ukkeli haluaisi henkilökohtaista palvelua, ja minä taas haluaisin tehdä kaiken itse. Ukkeli ei voi ymmärtää, miksi minun pitää esimerkiksi haahuilla kaupassa pitkän aikaa etsimässä jotakin, kun etsimäni asia löytyisi helposti kysymällä, tai miksi minun pitää yrittää tehdä jokainen homma itse (ja usein epäonnistua), ennen kuin voin pyytää ammattilaisen apuun.

Ukkeli tykkää henkilökohtaisesta palvelusta, mutta minua riepoo riippuvuus muista ja kaikenlainen kyttääminen tai valvonta. Uskon, että erilaiset ajattelutapamme johtuvat suureksi osaksi erilaisista kulttuuritaustoistamme, vaikka tietysti olemme ihmisinäkin erilaisia. Ehkä me suomalaiset olemme enemmän sellaista "minä ite" -kansaa, ja intialaiset ovat tottuneempia teettämään työtä muilla ihmisillä.


Hissiin oli ilmestynyt tänään myös lappu, että lemmikkien pihalle tekemät jätökset pitää laittaa niille tarkoitettuihin keräysastioihin, ettei niistä tule hajuhaittoja. Minä kun olen ihmetellyt sitä, että en ole nähnyt kenenkään edes keräävän pihalta lemmikkiensä jätöksiä, vaikka Kolumbiassa on oikein lakikin, että lemmikkien jätökset pitää kerätä julkisilta paikoilta. Mutta ehkä oma kotipiha ei olekaan julkinen paikka?

Talon piha-aluetta.
Viime viikolla hississä puolestaan oli lappu, että parvekkeelta ei saa heitellä tupakantumppeja. Oli nimittäin käynyt niin, että joku oli heittänyt parvekkeeltaan palavan tupakantumpin, ja se oli päätynyt alemman asunnon parvekkeelle. Parvekkeella oli ollut sohva, joka oli syttynyt palamaan. Onneksi asukkaat olivat olleet kotona ja huomanneet palon ajoissa!

Viikonloppuna shoppailimme ukkelin kanssa keittiötavaraa, kuten lautassarjan, ruokailuvälinesarjan, pari pannua, leivänpaahtimen ja blenderin. Se isoäidin perintöblenderi, joka tässä asunnossa oli, ei sitten toiminutkaan - tai ainakaan minä en saanut sitä toimimaan, ja astiatkin olivat aika kamalia. Ukkeli käskikin pakata kaikki asunnon astiat laatikkoon, jotta kävisimme ostamassa tilalle omat ja paremmat.

Kaikenlaista sitä kaupoissa näkeekin, niin kuin tämmöisenkin ruokailuvälinesarjan, joka ei maksanutkaan kuin reilun miljoonan (336 euroa). Kuka viitsii maksaa ruokailuvälineistä noin paljon?

Nämä olisivat olleet kivat, mutta näilläkin oli hintaa aivan liian paljon (127 euroa). Onneksi löysimme kuitenkin kohtuuhintaiset ja toimivan oloiset ruokailuvälineet, joista tykkäsimme molemmat.

 
On muuten aika hassua, miten väärän malliset ruokailuvälineetkin saattavat ärsyttää. En voi sietää liian tylsiä haarukoita, joista ruoka putoilee koko ajan, enkä liian pieniä ruokalusikoita. Kunnon kauha se olla pitää!

Lautaset pitää tarkistaa ostamisen jälkeen yksitellen, jottei niissä ole säröjä.
Eläinkuvioisia lautasia. Ei ollut karhujen kuvia, joten eipähän tarvinnut ostaa näitäkään.





Karhuista tuli mieleeni yksi ostoskeskus, jossa kävin joskus viime kuussa. Kohtasin siellä niin hellyttävän näyn, että nalleystävän sydän meni ihan sykkyrälleen onnesta.

Meillä on juhlat!

Paistinpannuosastolla tapahtui lauantaisella ostosreissullamme kummia. Katselin seinällä roikkuvia pannuja ja yritin olla oikein varovainen, etten pudottaisi mitään. En tiedä, mitä kumminkin tapahtui, mutta yhtäkkiä kaikki pannut tulivat hirveällä kolinalla alas. Keräilin paistinpannuja naama punaisena lattialta ja yritin katsella, missä ukkeli oli. Äänistä kun aina tietää, missä päin kauppaa vaimo kulloinkin liikkuu! Ukkelia ei kuitenkaan näkynyt: yritti kai taas teeskennellä, ettei tuntenut minua.

Myöhemmin ukkeli tunnusti, että häntä pelottaa mennä minun kanssani kauppaan, kun koskaan ei tiedä, mitä kauppareissulla tapahtuu. Voi ei. 😅

Lasiosastolla pitää liikkua kieli keskellä suuta. 

Uuden blenderin kanssakaan ei mennyt kaikki ihan putkeen. Laitoin lauantai-iltana intialaista kanaa ja soseutin blenderillä pari tomaattia. Kun tuli aika lisätä tomaatit ruokaan ja nostin blenderikulhon ilmaan, kulhosta irtosi pohja, ja soseutetut tomaatit levisivät keittiön lattialle ja seinille.

Olimme tilanneet kotiinkuljetuksella pari kanisteria vettä, ja lähettipoika oli antanut odotuttaa itseään. No kuinka ollakaan, ovikello soi melkein juuri samalla sekunnilla, kun keittiö oli saatu kuorrutettua tomaatilla. Joku saattaa aiemmista kuvista ehkä muistaakin, että ulko-ovi on ihan keittiön vieressä, joten keittiön mahdollinen kaaos paljastuu väistämättä sisääntulijalle. Onneksi ukkeli hoiti tilanteen ovenraosta, niin lähetin ei tarvinnut astua kynnystä pidemmälle.

Myöhemmin kun ukkeli tutkaili blenderiä, selvisi, että kulhoa ei tarvitsekaan kiertää paikalleen samalla tavalla kuin edellisessä blenderissä, vaan kulho vain tökätään paikalleen, ja se on siinä. Jos kulhoa kiertää, pohjaosa löystyy, ja kun kulhon sitten nostaa ilmaan, pohja putoaa pois. Olisi varmaan taas kannattanut hieman tutkiskella käyttöohjetta ja blenderiä, ennen kuin rupesin käyttämään laitetta?



Tuuletinostoksillakin tuli käytyä. Täällähän ei periaatteessa tarvitsisi tuuletinta, ilmastointia eikä lämmitystä mihinkään aikaan vuodesta, sillä lämpötila on vuoden ympäri suhteellisen tasainen ja enimmän osan aikaa varsin miellyttävä. Minä kuitenkin halusin tuulettimen sen pitämän taustahurinan takia: pystyn keskittymään paremmin nukkumiseen, kun ympäristön äänet eivät erotu niin selvästi.


Tuuletinpakkaus sai kyytiä, sillä kävimme sen kanssa ensin drinksuilla ja sitten syömässä yhdellä kivalla ravintolakadulla, jonka olin löytänyt aiemmin Envigadon kaupunginosasta.





Tuuletin odottelee Uber-kyytiä.

Ravintolakadulta aiemmin ottamiani kuvia:

Kun tuuletin oli saatu kotiutettua, sitä piti tietysti ruveta kasaamaan saman tien. Minä hoitelen meilllä yleensä kaikki kasaushommat, sillä vaikka ukkeli on insinööri ja muuten hyvin fiksu, minulla on sellaista käytännön maalaisjärkeä huomattavasti enemmän kuin hänellä.

Avasin kasausohjeet, mutta ne olivat pelkästään espanjaksi. Kaiken lisäksi kasausohjeet oli sellaista tuuletinspesifiä sanastoa, ja ensin olisi pitänyt opetella tuulettimen 17 eri osaa, että mikä mikäkin on.

Tästä on hyvä aloittaa.

Päätin, että minähän en tähän mitään kasausohjeita tarvitse. Kyllä minä saisin yhden tuulettimen pystyyn ilman ohjeitakin!

Pieni tovi siihen meni, ja jonkin verran yritystä ja erehdystä tarvittiin, mutta lopulta minulla oli tuuletin kasassa. Koska tuuletin on toiminut todistetusti jo yhden kokonaisen yön, ja se on edelleen yhtenä kappaleena, olen kai kasannut tuulettimen ainakin suurin piirtein oikein. Joskus yllätän itsenikin!

Now shit can hit the fan.

Santafé-kauppakeskuksessa oli viikonloppuna taas jonkinlainen lemmikkieläintapahtuma, ja paikalla oli jos jonkinnäköistä koiraa.



Luubaari.

Kauppakeskuksen pihalla oli tanssituntikin, ja minä olin taas luonnollisesti kateellinen, kun en ollut tiennyt tapahtumasta ja päässyt mukaan.






Jotta tästä saataisiin oikein sekava postaus, niin lisätäänpä tähän loppuun vielä pari hylätyn paikan kuvaa.

Lauantaina bongasin aution kerrostalon.




Olisi ollut kiva tietää, miksi talo oli jäänyt tyhjilleen. Olisi tehnyt myös kovasti mieli mennä tutkimaan taloa lähemmin, mutta vähän arkailen täällä autiotaloihin ja vastaaviin menoa, kun niistä ei koskaan tiedä, mikä niissä odottaa.

Toteutin taannoin yhden haaveeni ja ajoin metrolla pohjoisimpaan Medellíniin Belloon, jossa piti lukemani mukaan olla hylätty rautatieasema.

Kyllähän siellä sellainen olikin.



Alueella oli kuitenkin ihmisiä, ja kun yhdestä junanvaunun rotiskostakin pisti ulos nuoren miehen pää, päätin, että eipä minulla taida ollakaan haluja mennä tutkiskelemaan junanvaunuja lähemmin. Vaunut saattavat olla huumeveikkojen ja kodittomien majapaikkoja, ja varmasti pääsisin ainakin omaisuudestani, jos tunkisin itseni heidän reviirilleen.

Tuollakin olisi yksi vanha junanvaunu.
Bellosta ei taksit ainakaan ihan heti lopu.
Mutta nyt mie päätän raporttini tähän.  

18 kommenttia:

  1. Kivasti kahvila koristeltu sateenvarjoila ☂️🌂☂️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuo ravintolakatu oli värikkyydessään aivan ihana paikka. <3

      Poista
  2. Vau! Tätä lukiessa tuli taas miljoona asiaa mieleen kommentoitavaksi. Ehkä säästän palstatilaa ja maltan kommentoida vain paria juttua.

    Minäkin vieroksun kovin henkilökohtaista palvelua. Jos harkitsen jotain ostosta, minua ärsyttää ihan suunnattomasti, jos joku odottaa siinä vieressä ja yrittää vielä vaikuttaa päätökseeni. En vaan kestä. Ja nuo oven avaukset ja muut pokkuroinnit kuuluvat samaan osastoon. Kamalaa!
    Meilläkin minä uskon olevani se huushollin maalaisjärkinen ja noissa kokoamisasioissakin lopulta näppärämpi tai ainakin kekseliäämpi soveltamaan ;-).
    Ja ihanat Nalle-kestit! Niin hellyttävä näky ja voisi melkein kuvitella, kuinka nallejoukon vanhin kohta kopauttaisi haarukalla lasiaan ja ryhtyisi pitämään ruokapuhetta. Ja nuorimmaiset jo kärsimättöminä odottelisivat jälkkäriä.
    Ja hylätty juna-asema! Muutama väristys meni jo selkäpiissä..

    Ihanaa oli taas heittäytyä seikkailemaan kanssasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua ei haittaisi, vaikka kommentoisit miljoonaakin juttua. :-)

      Minulla on aivan sama juttu tuon ostoksilla olon kanssa. Minun pitää saada rauhassa katsella, miettiä ja vertailla, enkä voi sietää sitä, jos joku seisoo koko ajan siinä vieressä vahtimassa tai jopa yrittää tyrkyttää minulle jotain. Eihän siinä kuule edes omia ajatuksiaan! Olen yrittänyt (pakon edessä) vähän siedättää itseäni tuollaista myyntitapaa kohtaan, sillä täällä varsinkin pienemmissä vaatekaupoissa myyjät tulevat hyvin hanakasti viereen seisomaan. Mutta monesti otan mieluummin jalat alleni, kun myyjän alituinen kyttääminen tuntuu niin ahdistavalta.

      Ja sitten ovat nämä kodinhoitopalvelut. Tämän asunnon omistaja vaati alun perin, että asunnossa kävisi siivooja ainakin kaksi kertaa kuukaudessa. Minua ahdistaa suunnattomasti, jos minun pitää olla “pomoilemassa” siivoojalle, enkä missään nimessä halunnut mitään siivoojaa tänne. Päätin, että rehellisyys maan perii, ja selitin omistajalle, että meidän kulttuurissa ei ole tapana käyttää mitään siivouspalveluja, ja minusta tuntuisi todella epämukavalta, jos joku vieras kävisi tekemässä saman työn, jonka pystyisin itsekin aivan hyvin tekemään. Rehellisyys kannatti, ja omistaja ymmärsi minua oikein hyvin. Yhden siivouskerran hän oli jo kuitenkin ehtinyt tilata, ja se olisi nyt tulevana lauantaina. Ahdistaa nyt jo!

      Nuo nallet sulattivat kyllä sydämen niin, että hyvä jos pystyin lähtemään tuon pöydän äärestä pois. Tuo ei ollut vielä mikään pieni asetelma, sillä pöytä oli sellainen tavallista korkeampi ja isompi, ja nalletkaan eivät olleet mitään ihan pieniä karvapalleroita. :-) Hyvin voin minäkin nähdä silmissäni, kuinka isäkarhu alkaa pitää puhetta ja käskee pikkunalleja rauhoittumaan. <3

      Ihanaa, että olit mukana kierroksella. <3

      Poista
  3. Däämmm. Olin ihan varma, että otsikossasi oli joku piilomerkitys, jota sitten koitin keksiä ja luulin keksineenikin. Arvelin nimittäin, että olette ostaneet sohvaan liekkikuvioisen päällikankaan :D, mutta olikin sohva ihan oikeasti tulessa. Onneksi ei teillä kuitenkaan ja toivottavasti ei käynyt pahemmin.

    Thaimaassa töissä ollessamme me oppaat jouduttiin asumaan hotelleissa opas per hotelli-periaatteella (jotta oli sitten myös vastuuhenkilö huolehtimassa mahdollisista ongelmatilanteista ko. hotellilla) ja olin ihan älyttömän vaivautunut, kun ei ollut mahdollisuutta pestä itse pyykkiä, vaan hotellihenkilökunta teki sen meidän puolesta. Kauluspaidat tuli aina takaisin kaulukset nuppineuloilla oikeaan asentoon kiinnitettyinä ja alushousut ja sukat suunnilleen silitettyinä. En halunnut ikinä olla paikalla ottamassa niitä vastaan, koska olin oikeasti niin vaivautunut moisesta ylipalvelusta, että olisin lyönyt pääni lattiaan siinä nöyrästi kiittäessäni ja kumarrellessani.

    Ihanan hyväntuulisen näköinen ravintolakatu. Sitä vaan mietin, että mitä jos alkaisi sataa ja kaikki sateenvarjot täyttyä vedellä. Mutta sellaisesta tuskin on pelkoa.

    Kivaa, että viihdyt siellä ja olispa kiva päästä vähän tutkailemaan paikallisten kauppojen valikoimaa..

    Ja siitä tuli mieleeni kysyä, että mitä kaikille ostoksillenne tapahtuu sen jälkeen, kun taas vaihdatte maisemaa? Jääkö ne aina edelliseen asuntoon vai otatteko mukaan tai lähetättelö johonkin edellä tai perässä?

    Terkkuja vesisateen liukastamilta jäisiltä jalkakäytäviltä sinne vihreyteen <3 (on varmaan se teidän autokin jo tullut lumikasan alta näkyviin, koska täällä on tosiaan satanut viime ajat ihan pelkkää vettä)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, hyvä arvaus tuo liekkikuvioinen kangas. :-D Mietin otsikkoa kirjoittaessani, että nyt joku tietysti kuvittelee, että olemme niin kyllästyneitä sohvaan, että panneet sen palamaan. :-)

      En ole koskaan kokeillut tuommoista pyykkipalvelua, ja varmaan juuri siksi, että se tuntuisi minustakin niin nololta. Monet kerran olen kyllä pyykännyt hotellihuoneen lavuaarissa milloin mitäkin ja sitten yrittänyt ripustella vaatteita kuivumaan jonnekin ovenkahvoihin, kun muuta paikkaa ei ole löytynyt. :-) Olen muuten miettinyt sitä, miksi hotellihuoneissa on aina niin kitsaasti minkäänlaisia koukkuja pyyhkeitä ja muita vaatteita varten. Monesti edes kylpyhuoneessa ei ole mitään, mihin voisi ripustaa pyyhkeen! Mutta ehkä syynä on juuri se, että ihmiset eivät saisi päähänsä ruveta pyykkäämään. ;-)

      Tuo ravintolakadun osuus, jossa nuo sateenvarjot roikkuivat,oli katettu, eli sateenvarjot pysyvät kuivina sateellakin. :-) Ihmettelimme muuten ihan samaa, kunnes ukkeli huomasi, että siinä kohtaa onkin katto päällä.

      Minustakin paikallisten kauppojen tutkiminen on varsin kiinnostavaa puuhaa. Paitsi silloin, jos on kiire, ja silloin, jos etsii jotain tiettyä, ja kauppa on jokin hehtaarimarketti! Ja aluksi ruokakaupoissa käyminen ihan vieraassa maassa on melkoista tuskaa (vaikka toisaalta myös mielenkiintoista), kun ei yhtään tiedä, millaisia juttuja kaupassa on ja mitä kaupasta ylipäänsä saa.

      Hyvä kysymys tuo, mitä hankkimillemme tavaroille tapahtuu sen jälkeen, kun lähdemme maasta pois. Intiassa tuli hankittua kaikenlaista jo ihan siitä syystä, että asunto oli kalustamaton. Kaikki tavarat jäivät pois muutettuamme appivanhempien kontolle (asia josta anoppi kiittelee varmaan minua vielä tänäkin päivänä :-D). Boliviassa emme hankkineet oikein mitään, koska oli koko ajan epävarmaa, kuinka kauan tulisimme Boliviassa olemaan. Minähän lähdin sinne alun perin vain kuudeksi viikoksi. :-) Ruokatavarat ukkeli antoi kollegoilleen, ja joitakin isompia juttuja (esim. kahvinkeittimen, pesuvadin, salaattikulhon) jätimme asuntoon – omistajan luvalla toki. Emme yleensäkään viitsi ostaa hirveästi tavaraa juuri siitä syystä, että tiedämme, että se päivä tulee (ennemmin tai myöhemmin), että kaikesta tavarasta pitää päästä eroon. Täällä Kolumbiassa tulemme nyt olemaan kuitenkin ilmeisesti sen verran pitkään, että joitakin perustavarahankintoja kannattaa tehdä. En nimittäin toisaalta tiedä mitään kamalampaa kuin sen, jos joutuu nyhräämään huonoilla työvälineillä, kun tietää, että sama homma hoituisi kunnon välineillä paljon lyhyemmässä ajassa ja vähemmällä hermojen menetyksellä. T. nimimerkki "kunnon kuorimaveitsi hakusessa".

      Jee, ihan mahtava homma, että lumikinokset ovat pienentyneet! Kävelehän varovasti siellä liukkailla kaduilla. <3

      Poista
  4. Täällä on hieman samanlainen ravintolakatu Alsancakin kauupunginosassa. Musta tuntuu, että noita varjoja on nykyisin kaikkialla ja ihan taatusti myös useammassa kuppilassa on maalattu fillari seinällä :D Ihanat nallet kutsuilla <3 Meillä taas on hieman toisinpäin että mies aina lupaa itse korjata ja hoitaa, ja kuinkas sitten käykään....no joskus ihan hyvin mutta monesti se ammattiapu on kuitenkin kutsuttava. Musta on tullut vuosien varrella oikein hanakka kyselijä, oikein nautin kun saan vaivata kaupassa myyjiä ja kysellä hölmöjä ja ehdotin miehelle että kun pesukone vetelee viimeisiä niin ei osteta uutta vaan viedän pesulaan mutta en saanut kannatusta idealle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin taitaa olla useampikin tuollainen ravintolakatu, mutta en ole vielä oikein perehtynyt niihin. Mulle nuo sateenvarjot ja maalatut fillarit oli ihan uusi juttu, mutta näköjään ne ovat sitten jo ihan eilistä kauraa. :-D

      Minä en viitsi edes pyytää ukkelia korjaamaan mitään, kun tiedän, miten siinä kävisi. Ensin saisin toistaa asian moneen kertaan, että hän edes kuulisi mitä sanon, ja sitten olisi vielä se toteutuksen odottaminen. :-D

      Minun pitäisi ehkä tulla sinun oppiisi harjoittelemaan tuota myyjien vaivaamista. :-)

      Poista
  5. Juu ehkä tuo avun ja palvelun vastaanottaminen on tosiaankin suomalaisen identiteetin vastaista. Olen täysin samaa mieltä kanssasi, että itse pitää päsmäröidä milloin missäkin asiassa ;-)
    Toki ärsyttävää on se kun joskus tarvitsee palvelua esim kaupassa ja myyjiä ei näy mailla halmeilla. Tai korkeintaan vilauksella hyllyjen välissä ja vaikuttaa vielä pakoilevan kontaktia...

    Ihanat nallekestit!

    Pysy vaan kaukana nyt autioista kerrostaloista ja junanvaunuista.. Ihan kammottaa ajatellakin, että mitä vastaan tulisi :-/

    Ite olen täysin erimieltä sun kanssa tuossa lusikka asiassa. Oon joskus ihmetelly miks jotkuu lusikat ovat niin suuria ettei suuhun mahdu. Toki voishan sitä "ryystää" lusikan reunalta ;-D

    Kaikilla blendereillä tuntuu kyllä olevan oma tahtonsa. En oo päässyt sinuiksi yhdenkään kanssa! Silmissäni voin kuvitella tomaatti episodin ja samoin pannujupakan kaupassa (naurua mahakippurassa). Toki ymmärrän (ja tiedän) ettei asia silloin naurata!

    Anna sohvan olla sellasenaan jos tuo ei enää liiemmin häiritse :-)

    -m

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se vaan niin on, että kun itse tekee, niin hommat hoituvat nopeiten - vaikka joskus menisi vähän pieleenkin. ;-) Toisaalta se pieleen meneminenkään ei ole huono asia, jos oikein käydään ajattelemaan, koska virheistä voi ottaa opikseen. Tai niin olen ainakin kuullut väitettävän. :-D

      Tuo on todellakin ärsyttävää, että sen kerran kun myyjää sitten tarvitsisi, niin ketään ei näy missään. Meille kävi juuri tuolla tuolla tuuletinkaupassa niin. Toisaalta ostosajankohta oli mahdollisimman huonosti valittu, sillä tuntui, että koko kaupunki oli päättänyt lähteä ostoksille samaan aikaan, ja kaikki halusivat ostaa juuri tuulettimen. Yksikin mies osti kolme kappaletta, ja melkein tuli hätä, että loppuvatkohan nämä kesken.

      Pysyttelen kyllä täällä ihan suosiolla pois autiotaloista ja muista vastaavista. Olen itse asiassa ollut ilahtunut siitä, että mullakin näyttää olevan sen verran järkeä päässä, etten ole hullunrohkeana (lue: tyhmänä) tunkemassa itseäni joka paikkaan. :-)

      En minäkään ihan niin suurista lusikoista tykkää, että ne eivät suuhun mahdu. :-D Mutta ärsyttää lipikoida jotain aamumuroja minikokoisella lusikalla, kun isommalla selväisi paljon nopeammassa ajassa. Mikään kiirehän mulla ei siis tietenkään ole. ;-D

      Pannu- ja blenderiepisodi naurattaa minuakin nyt jo, vaikka tapahtumahetkellä ei kyllä tosiaan paljon naurattanut. Ihmettelin muuten suuresti siellä kaupassa, kun kukaan (myyjä tai vartija) ei tullut katsomaan, että mitäs mekkalaa täällä pidetään. No, onneksi, koska silloin olisi nolottanut vielä enemmän.

      <3

      Poista
  6. Kiva että olet alkanut viihtymään uudessa kodissa, ja tosi kiva tuo piha-alueenne. Mä vähän luulen että suomaiaisille tuo palvelujuttu on vähän vaikeampaa kuin muille, itsekin mieluiten teen itse.
    Huh, olipa huono onni blenderin kanssa, toivottavasti ei tullut kamalasti sotkua.
    Myös Caracasissa, vaikken ihan tornitalossa asunutkaan , oli vartijat ja muurit ja kaikki, ja asunnonkin edessä piti ensin avata metalliristikko, ja sitten vasta asunnon ulko-ovi.
    Mullakin on tuon tapainen tuuletin, en pärjäisi ilman sellaisia kesällä...Varjoja on täälläkin ; Jerusalemissa ainakin, ja myös ruokatorin edessä oli,mutta ne otettiin pois; ehkä tulevat takaisin kesällä. Ja oih,ihanat nallet kutsuilla:) Jäättekö muuten Medelliniin pidemmäksi aikaa? Muistan että sulla oli Boliviassa viisumiongelmia, miten ne hoituvat tuolla? Esim. mun piti joka 3 kuukauden välin poistua johonkin naapurimaahan Venezuelasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään piha-alueesta tosi paljon, vaikka eihän siellä tule hirveästi aikaa vietettyä (paitsi vähän joskus aurinkoisina päivinä tuossa uima-altaalla). Siksi harmittaakin, jos ihmiset eivät korjaa niitä eläinten jätöksiä, koska onhan se nyt yleisen viihtyvyyden kannalta mukavampaa, jos on siistiä.

      Tulihan siitä blenderistä aikamoinen sotku, mutta toisaalta - tulipahan siivottuakin. :-D

      Huh, metalliristikko ulko-oven edessä kuulostaa jo melkoiselta linnoitukselta. Täällä sentään riittää yksi ulko-ovi, ainakin useimmissa paikoissa.

      Tarkoitus olisi jäädä Medelliniin vähän pidemmäksi aikaa, mutta en tiedä tarkalleen kuinka pitkäksi. Useampi kuukausi täällä olisi ainakin tarkoitus olla, mutta ei kuitenkaan koko vuotta.

      Minä en suoraan sanottuna oikein tiedä tuosta viisumikäytännöstä. Olen ymmärtänyt, että turistiviisumin voi uusia ainakin kerran käymällä maan rajojen ulkopuolella, jolloin tulee 90 päivää lisää oleskeluaikaa. Mutta sen jälkeen pitää varmaan hakea viisumia. Kai tässä täytyy ottaa asiasta selvää, jos täällä meinaa olla kauemmin. :-)

      Poista
  7. ...intialaiset ovat tottuneempia teettämään työtä muilla ihmisillä....

    No ehkä rikkaat, mutta miljoonat köyhät Intiassa tekevät nälkäpalkalla niitä palveluksia tai keräävät. Asuin siellä 8 vuotta, joten totesin kyllä tilanteen. Rikkaiden ja köyhien välinen kuilu on huima.

    Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä minäkin tiedän tilanteen. :-)

      Ehkä voisin muotoilla lausahdukseni paremmin ja sanoa, että jotkut intialaiset ovat tottuneempia teettämään työn muilla ihmisillä ja jotkut muut taas tekemään sen. Köyhä tai rikas, jokainen intialainen tietää kumminkin paikkansa.

      Poista
  8. Hih, parvekekyttääjä... Kiva, jos ei sohvaparvekkeen porukka olis ollut kotona, niin kotiin tullessa olis odottanut tuhkakasa partsilla... Nice.

    Aterimista tuli mieleen, että mua ällöttää mökeissä yms. missä useat kayttää samoja aterimia, että jos ne onkin likaisia ja kuka niitä käytti ennen mua... Vaikka näkeehän niistä onko ne puhtaita, mutta silti pesen aina aterimet ennnen kuin käytän niitä.

    Ja noista varoituksista taas jokseenkin huvittava oli tuo "älä jätä arvoesineitä asuntoon..." No mitä pitäs tehdä, kantaa ulos lähtiessä aina mukana telkkari, tietsikka, passi, kaikki rahat, korut...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minähän harrastin parvekekyttäämistä jo Intiassa, ja siellä se vasta antoisaa puuhaa olikin. Koskaan ei tiennyt, mitä parvekkeelta näkisi. :-D

      Sama juttu, että yhteiskäytössä olevat aterimet ällöttävät, ja mieluusti pesen ne ennen käyttöä, kun ne kumminkin laitetaan suoraan suuhun.

      Hyvä huomio! Elämä muuttuu kyllä aika työlääksi, jos pitää joka kerta ulos lähtiessään roudata kaikki arvokas mukanaan. :-D :-D Tää oli päivän paras. :-)

      Poista
  9. Kyllähän teidän taloyhtiössä pitäisi olla vesijumppaa, kun kerran naapuritaloyhtiössäkin on ;) Onko siellä jotain aloitepostilaatikkoa, johon voisit väsätä kirjeen :)

    Kivan näköinen piha-alue taloyhtiössä. Aika karmeaa tuollainen, että sohva syttyy parvekkeella palamaan.

    Mukavaa uutta viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, olen ihan ehdottoman samaa mieltä, että pitäisi olla kun kerran naapurillakin on. :-D Eipä taida olla mitään aloitelaatikko, mutta varmaan pitäisi ripustaa jokin nootti hissin seinälle, kun viestintä tapahtuu näköjään muutenkin sitä kautta.

      Piha-alue on kyllä kiva, mutta eipä siellä tule juuri aikaa vietettyä. Pitäisi varmaan hankkia se koira. ;-D

      Mukavaa viikkoa sinnekin!

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3