Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Tikusta asiaa

Minulla olisi taas erinäisiä valokuvia, jotka pitäisi saada ihmisten kiusaksi nettiin, mutta runosuoni ei nyt pulppua ollenkaan. Saattaa siis olla, että tästä tulee varsin kuvapainotteinen postaus, mutta ehkä se on pelkästään hyvä asia?













Mitä kyyläät? Etkö ole ennen kimalaista nähnyt?

Meillä oli tänään iskän kanssa projekti nimeltä risujen poltto, mikä oli minulle varsin eksoottinen kokemus. En ole muistaakseni koskaan ennen polttanut risuja! Ensin piti tehdä ilmoitus palokunnalle, jotta palokunnan pojat tietäisivät, mitä täällä puuhaillaan, ja vasta sitten saatoimme panna kokon palamaan. Ilmoitus piti tehdä hyvissä ajoin polttamisen aloittamista, ja meidän tapauksessamme "hyvissä ajoin" tarkoitti kymmentä minuuttia.

Nyt makkarat esiin! Meillä on nuotio!

Nostelin risuja talikolla sen verran, että jos kyynärpää ei ollut aiemmin kipeä, niin nyt se on. Mutta homma oli tehtävä, ja koska minulla ei ole töitä tehdessä tapana valittaa tai miettiä kipuja, joskus tulee jälkiseuraamuksia.

Ilmeisesti risujen alla majailleet sammakot säikähtivät ja lähtivät loikkimaan pakoon metsän suojiin. Yksi jötkäle - valehtelematta kämmenen kokoinen - malttoi kuitenkin poseerata hieman kameralle.

Mie en ymmärrä, miksi mua sanotaan rumaksi. Omasta mielestäni mie oon maailman kaunein!

Projektin jälkeen olikin sitten suunnistettava apteekkiin ostamaan tenniskyynärpäätuki. Nyt voin sitten ruveta ottamaan varovaisesti, kun työt on tehty. 

Muurahaisten touhuja on mukava seurailla, mutta ne ovat niin harmillisen pieniä, että niistä ei meinaa saada millään tarkkoja kuvia. 

Meikää ujostuttaa!

Tämän kaverin pujottelusta tuli ihan mieleen vanha leffa Ansa Viritetty.

Mie tässä vaan jumppailen.
Minua on kiinnostanut lukea Hotakaisen kirja Kimi Räikkösestä, joten suunnistin tietysti ensimmäiseksi kirjaston sivuille katsomaan, kuinka monta ihmistä oli varausjonossa. Meinasin pyörtyä, sillä kirjasta oli vähän yli 3 500 varausta! Koska äitikin halusi lukea kirjan, päätin törsätä Espoon-reissulla sen verran, että ostin kirjan itselleni.


Tykkään lukea nykyään mieluummin elämäkertoja kuin romaaneja, koska todelliset tarinat ovat minusta paljon kiinnostavampia kuin keksityt. Jos tiedätte hyviä elämäkertoja, suosituksia otetaan riemumielin vastaan!

Jos muurahaisten toimia on hauska katsella, niin niin on ampiaistenkin.

Etsivä löytää...
Mitäs herkkuja täällä on!



Hei täällähän on geokätkö!
Onpas tiukassa.







Olen ihmetellyt paikallisessa marketissa tällaista lappua:

Mitä ovat kuivakahvit? Miksi joku haluaa varastaa niitä?
Eilen oli hieno ilta saunoa.
Tässäpä näppärä nojailupaikka.
Äiti hermostui siihen jättiläishämähäkkiin ja tuhosi sen verkon. Mutta ei mennyt kuin muutama päivä, ja hämähäkillä oli taas uusi verkko samassa paikassa kudottuna.

Ette työ minusta noin vain eroon pääse.

Kaunista syksyn jatkoa!

18 kommenttia:

  1. Herkullisia kuvia vaikka en kaikista ötököistä piittaakaan. Tykkäsin Aki Hintsan kirjasta kovasti. Nyt rupesi tekemään mieli roskien polttoon ja siihen makkaranpaistoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama mulla, että en hirveästi tykkää minkäänlaisista ötököistä (paitsi kimalaisista). Mutta kameran takaa niitä on mukava katsella. :-)

      Aki Hintsan kirja on minulla työn alla. Tosin se on ollut sitä jo pari kolme kuukautta, enkä edes muista, missä kirja tällä hetkellä on...

      Poista
  2. Hienoja makroja! Naureskelin tolle geokätköilijälle... :D Minä ymmärrän kuivakahvin, mutta mitä on märkäkahvi? Niitä pullossa olevia? No ei vaan, en mä ole ikinä kuullut kuivakahveista.

    Ja tohon otsikkoajatelmaan liittyen tuli mieleen ne mainokset, mitä olen aina ihmetellyt: "Kärsitkö peräpukamista / ummetuksesta jne?" -Ei, kun nautin niistä... :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei taida olla kovin iso purkki tuossa geokätköpaikassa. :-)

      Mietin ihan samaa, että mikä sitten on märkäkahvi! Juhlamokat ja sen sellaiset kahvit ovat ihan normaalisti kaupan hyllyllä. Pitäisi varmaan mennä tiedustelemaan kassalta niitä kuivakahveja, niin asia selviäisi.

      Repeän varmaan seuraavalla kerralla, kun kuulen jonkin peräpukamamainoksen ja muistan tuon, mitä sanoit. :-D

      Poista
  3. Oisko kuivakahvi samaa kuin pakastekuivattu murukahvi?? Muuta ei kyllä tule mieleen. Sitäpaitsi itse kyllä tykkään ainakin aamukahvista märkänä.

    Upeita taas nuo ötökät. Meillä oli viime kesänä tuollainen sisukas hämppis mökillä. Lukemattomat kerrat se aloitti hommansa alusta ja vähän jo kävi sääliksi, mutta kun sen verkko ilmestyi aina saunan oven eteen ja olisi kyllä ollut aika kohtuutonta meitä saunojia kohtaan, jos olisi pitänyt jättää homma sikseen. Syksyyn mennessä vihdoin voitimme ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei voisi vaikka ollakin! En ainakaan muista nähneeni pikakahveja hyllyssä. Ihmettelen tosin, miksi niitä (tai mitään muistakaan kahveja) varastettaisiin erityisen paljon.

      Minullekin märkää kahvia, kiitos! Olisi aika kurjaa vetää pelkkiä kuivia kahvinproja. :-D

      Hyvä tietää, että taistelu hämähäkkejä vastaan kannattaa. Minunkin kävi sääliksi tuota hämähäkkiä, enkä pystynyt katsomaan, kun äiti tuhosi hämähäkin "elämäntyön", mutta äkkiäpä tuo takaiskusta toipui. :-)

      Poista
  4. Pikakahvit ne on, ne on sen verran kalliit , siksi ne on varkaiden suosikkeja, täälä niitä ei paljo hyllyissä näe .
    Olen lukenu pari dokumenttia pohjois Koreasta , tosi mielenkiintoisia ja järkyttävää elämää !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin tietysti! Sehän se syy varmasti onkin. Kiitos että väänsit rautalangasta. :-)

      Pohjois-Korea -kirjat kuulostavat kiinnostavilta. Pohjois-Korea on muutenkin valtavan kiehtovan tuntuinen paikka, ja siellä olisi kiva päästä käymäänkin.

      Poista
    2. Älä vaan lähde sinne , lue juttu Amerikkalaisesta opiskelijasta joka tuli takas amerikkaan tosi pahas kunnossa ja hän kuoli , Otto Warmbier , hän oli ottanu yhden propakanda taulun seinältä ja sen jälkeen häntä kidutettiin ja lähetettiin Amerikkaan puoli kuoleenna .

      Poista
    3. Olen ymmärtänyt, että Pohjois-Koreaan vaaditaan jokin erityislupa, ettei sinne voi mennä ihan tuosta vain käymään. Joten ei pelkoa - en ole menossa sinne!

      Kauhea kohtalo tuolla Otto Warmbierillä. :-(

      Poista
  5. Oi miten ihania kuvia, niin kauniita kaikki! Tänä kesänä meidän pihalla/terassilla on kyllä öttiäisiä vieraillut vaan onpa kauniisti kaikki kukatkin jaksaneet kukkia kun on pölyttäjiä riittänyt:) Kuivakahvi ei kyllä sanonut mitään, olisiko tosiaan jotakin murukahvia..ikävä että kauppa on joutunut tuollaisen kyltin ensinkään laittamaan:( Kyllä oli melkoinen määrä varauksia tuossa Kimi kirjassa, kiinnostavaa luettavaa varmasti! Ihanaa syyskuuta sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde. <3 Kukat tuntuvat jatkavan kukintaansa tosi pitkään, vaikka muistan yhtenä vuonna nähneeni kukassa olevia kukkia vielä joulukuun neljäs päiväkin. :-D

      Mukavaa syyskuun jatkoa Pajalle - ja pusuterkut Zeukselle! <3

      Poista
  6. No voihan rähmä. Eilen kun olin saanut omat ostokseni maksettua ja pakattua cittarin itsepalvelukassalla, kaupan puolelta ilmestyi joku asiakas kysymään myyjältä, mistä hän löytää kuivakahvit. Siihen myyjä kysymään, että mitähän asiakas niillä kuivakahveilla tarkoittaa, mutta hitsi vieköön, kun en jäänyt kuuntelemaan. Olis ollut vastaus valmiina. Jotenkin itse olisin ajatellut, että ne on niitä kalliita kapselikahvinkeittimiin tarkoitettuja kapseleita, mutta muistaakseni niiden sisältö on nestemäistä, joten ei taida nyt mennä mun veikkaus oikeaan.

    Mutta että 3500 varausta yhteen kirjaan?? Täällä ei mahda olla edes niin paljon kirjastossa käyviä asiakkaita yhteensä..

    Hintsan kirjaa on kovin moni kehunut. Itse en ole lukenut, mutta on alkanut vähän kiinnostaa. Jos tästä vaikka voittajaksi aikoisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkoinen yhteensattuma! Harmi tosiaan, kun et kuullut kuivakahviselitystä, mutta eihän sitä voi etukäteen tietää, milloin pitäisi olla korvat höröllä. :-)

      Tuo varausmäärä oli mullekin järkytys. Laskin, että jos jokainen varaaja pitäisi kirjaa täyden kuukauden, voisin saada kirjan luettavakseni mahdollisesti reilun vuoden päästä. Ihmettelin sitäkin (ja olen ihmetellyt sitä jo pitkään), miksi ihmeessä Räikkönen on suomalaisten mielestä niin kiinnostava ihminen. Kun lukee iltapäivälehtien otsikoita netissä, niin joka toinen otsikko tuntuu olevan "Räikkönen sitä" tai "Räikkönen tätä".

      Minäkin olen kuullut pelkkää hyvää Hintsan kirjasta. Aloin lukea sitä joskus pari kuukautta sitten, mutta homma ei ole hirveästi edistynyt. Melkoinen luuseri. :-D

      Poista
  7. Piti tulla etsimään tietoa kuivakahveista kommenteista kun alkoi niin kiinnostaa. Tykkään elämänkerroista tosi paljon! Mulla odottaa Wahlroosin tuossa hyllyssä ja ensin tuli mieleen ainakin vuosia sitten lukemani İranin shaahittaren Farah Diba Palavin muistelmat, Baghdadin prinsessan muistelmat eli Saddam Husseinin rakastajattaren oli myös aika mielenkiintoinen. Irakissa asuneen suomalaisen naisen kirja Elämäni Irakissa ei nyt ehkä ole kirjallisesti mikään nobelin juttu mutta mielenkiintoista tarinaa siinä on suomalaisesta näkökulmasta. Onpa hienoja kuvia sulla taas, voi että!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos lukuvinkeistä! Laitan nuo mieleeni. Elämäkerrat eivät monestikaan ole ehkä mitään nobelin arvoisia teoksia, mutta väliäkö sillä, jos tarina on kiinnostava. Tosin elämäkerratkin voivat olla kuivakoita ja epäkiinnostavia, ja esim. Alexander Stubbin kirjan kohtaloksi tuli jäädä kesken ja vielä kaiken lisäksi Boliviaankin.

      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  8. Sinulla Satu on taas upeita kuvia! Nallukka ja Enska ovat näköjään myös kiinnostuneita Kimin kirjasta(;.Minulla on 90v täti joka on täydellinen Kimi-fani, hän katsoo kaikki kisat, silloin ei saa häiritä häntä.
    Meilläkin on iso kasa risuja, sen polttoa odotellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Reija. Nallukka ja Enska eivät ole lukumiehiä, mutta muuten kirja kiinnostaa kyllä. ;-)

      Ihana täti sinulla. <3 Katsoin itsekin joskus entisessä elämässä formuloita, kun siellä ajoi vielä Mika Häkkinen ja Michael Schumacher. Nykyään ne eivät voisi vähempää kiinnostaa.

      Mukavaa viikonloppua! Haleja kotijoukoille. :-)

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3