Mittaa tuhat kertaa, leikkaa kerran.


lauantai 9. kesäkuuta 2018

Neuvoja aviomiehelle

Hyvät aviomiehet, sekä tietysti myös poikaystävät ja avomiehet. Tässä tulisi teille arvokkaita neuvoja. Näitä kun noudatette, niin takaan, että valtakunnassa on kaikki hyvin vielä ensi vuonnakin.

Hyvä aviomies, älä koskaan:

  • Tilaa Uberia/taksia/hevosvankkureita/avaruusrakettia, ennen kuin vaimo on ilmoittanut olevansa valmis lähtemään.  
  • Anna tarjoilijan tai lentoemännän viedä pois vaimon kahvin loppua tämän lähdettyä käymään vessassa, koska oletat, että vaimo ei enää juo kahviaan.
  • Kysy, kun vaimosi on tehnyt jotakin ruokaa ensimmäistä kertaa, että "onko tämä jokin kokeilu?" (engl. "is this some experiment?").
  • Ota vaimosi tietämättä hänestä valokuvaa ja laita sitä perheen Whatsapp-ryhmään. 
  • Heitä likaisia kalsareitasi pyykkikorin tai -pussin suuntaan toivoen, että kalsarit osuisivat maaliinsa. Jos heittosi jää metrin vajaaksi (kuten tavallista on), älä oleta, että kyllä se vaimo ne kalsongit sieltä maasta noukkii. 




  • Soita vaimollesi yllättävää videopuhelua muiden henkilöiden (esimerkiksi äitisi) läsnä ollessa silloin, kun vaimosi on tullut juuri suihkusta.
  • Lumoudu ravintolassa kännykästäsi niin, että unohdat vaimosi olemassaolon kokonaan. Saattaa nimittäin olla niin, että vaimo kaivaa seuraavalla ravintolakäynnillä käsilaukustaan esimerkiksi sukkapuikot tai ristikon.  
  •  

  • Syytä vaimoasi. Usko pois: maanjäristyksiä ja tulivuorenpurkauksia voi sattua maailmassa ihan ilman vaimosi myötävaikutustakin.  
  • Kysy kotiin tullessasi ensimmäiseksi, että "mikä täällä haisee?". Luuletko, että ne kaalikääryleet pyörähtävät rullalle ihan itsestään? 
  • Ehdota vaimollesi, kun tämä osoittaa yllättävää paikallistuntemusta, että hänen pitäisi ruveta taksikuskiksi. Se ei ole vaimosi mielestä kohteliaisuus.



  • Unohda vaimosi syntymäpäivää. Kannattaa havahtua talvihorroksesta viimeistään siinä vaiheessa, kun vaimo alkaa viikko ennen H-hetkeä arvuutella, että "kenenköhän syntymäpäivät on viikon päästä?".

  Aviomies, muista sen sijaan aina:

  • Antaa vaimon puhua lauseensa loppuun. "Loppu" tarkoittaa sitä, että vaimo sulkee suunsa ja hiljenee. Jos hiljentymistä ei tapahdu, asia ei ole vielä tullut kokonaan sanotuksi.
  Nyt se on auki.
  Ja nyt se on kiinni. Näin helppoa se on.

  • Osoittaa myötätuntoa vaimollesi, kun hänelle on sattunut jotakin ikävää, kuulosti tarina miten omituiselta tahansa. Totta kai kaupassa voi tapahtua sellaista, että kahden litran vesipullot hyökkäävät vaimosi kimppuun niin, että jalat ovat seuraavana päivänä mustelmilla. Myötätuntoiset sanat auttavat paljon, ja teoista tulee jo plussaa.
  • Asettua vaimosi puolelle, jos vaimolla on riitaa tai erimielisyyksiä jonkun kanssa tai jos vaimo raivostuu jollekulle. Vaimo on aina oikeassa, ja kaikki muut ovat aina väärässä.
  • Osoittaa tuntevasi vaimosi kiinnostuksen kohteet ja ilmoittaa sellaisen nähdessäsi. Lisäpisteitä tulee esimerkiksi siitä, jos jaksat odotella autossa sen aikaa, kun vaimo koluaa autiotaloa.
  • Olla rehellinen vaimon kysyessä mielipidettä vaatteista. Älä sano kaiken näyttävän hyvältä siinä toivossa, että pääsisitte lähtemään ulos nopeammin. Vaimo haistaa vilunkipelin hyvin pian, ja silloin ei kunnian kukko laula.
  Miten oisko tämä hyvä kombinaatio?
  • Viedä vaimo mahdollisimman usein ulos syömään. Mikään ei ilahduta vaimoa niin kuin se, että hänen ei tarvitse kokata.
  • Ilmoittaa vaimolle, koska meinaat ottaa kuvan, jotta hän tietää katsoa kameraan.  


  • Vastata kysymykseen heti ensimmäisellä kysymiskerralla eikä vasta kolmannella tai neljännellä. Jos vastauksesi viipyy yli puoli tuntia, voit katsoa tilaisuutesi menneen ohi, ja uutta tilaisuutta ei tule.
  • Lohduttaa kiukuttelevaa vaimoasi, vaikka et tietäisikään kiukuttelun syytä. Todennäköisesti kiukuttelulle on kuitenkin olemassa vakava syy, kuten silmäpussit, joita ei juuri tänä päivänä saisi olla.

  Tuleeko mieleen lisää hyviä neuvoja rakkaille miehillemme?




  23 kommenttia:

  1. Erittäin hyviä ja asiallisia neuvoja. Aika kattava listaus. Ei tule nyt mieleen täydennystä.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Tuli mieleen, että millaisen listan ukkeli mahtaisi tehdä vaimolleen. Enpä taida uskaltaa kysyä. :-D

    Poista
  2. Mun miehellä ei ole ongelmaa noissa ruokaan liittyvissä kohdissa, kun mulla ei meidän huushollissa ole edes lupaa tehdä ruokaa.

   Syntymäpäivän lisäksi olisi hyvä muistaa hääpäivä, kihlajaispäivä, nimipäivä, lasten / lemmikkien syntymäpäivät ja ehkä jotenkin kaukaisesti tähän liittyen, että EI, vaimolla EI ole koskaan liikaa koruja.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Voi sinua onnellista! Kunpa mullakaan ei olisi lupa tehdä ruokaa. Valitettavasti minä olen meillä se, joka touhuaa keittiössä aina, mutta onneksi minulla on myös vapaus sanoa, jos ei huvita laittaa ruokaa. Sitten mennään ulos syömään, ja onpa ukkelikin laittanut joskus ruokaa. Valmisruokia meillä ei syödä oikeastaan koskaan (paitsi minä syön Suomessa jotain keittoja ja nuudeliaterioita).

    Hih, juu ei mullakaan ole mitään koruja vastaan. Aiemmin olisin ollut toista mieltä, mutta nyt olen alkanut käyttää koruja vähän enemmän, eikä niitä todellakaan ole liikaa. Kokoelmaa saa oikein mieluusti kartuttaa. Ja toki nuo muutkin merkkipäivät olisi hyvä muistuttaa. Minä alan muistuttaa nimipäivistäkin jo yleensä viimeistään viikkoa ennen. :-) Hääpäivä taas menee ohi yleensä aika huomaamatta, koska jostain syystä olemme viime vuosina olleet hääpäivänä aina eri maissa.

    Poista
  3. Tosi hyviä neuvoja, paras neuvo oli toi että pitää aina olla vaimon puolella kun vaimolla erimielysyyksiä jonku muun kanssa !

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Se on kyllä mieheltä ihan kamala virhe, jos mies asettuu sen toisen henkilön puolelle. Myötä- ja vastamäessä, eikös se niin mennyt!

    Poista
  4. Heh, hyvä ja kattava lista. Vakavasti puhuen tosin kyllä arvostan sitä, ettei mieheni lähde mukaan jokaiseen napinanaiheeseeni tai tue kaikkia kiukuttelujani. On hyvä kun on rinnalla ihminen joka edellyttää mua suhtautumaan itseeni kriittisesti. Joskus oon nimittäin ollut väärässäkin...

   Mutta taksi pitää tosiaan kutsua vasta kun ollaan kaikki valmiita ja pyykit sopii kunkin itse toimittaa pyykkikoriin! Muun muassa nämä ohjeet olisi kyllä kaikkien hyvä pitää mielessä perherauhan säilymisen vuoksi.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Minä taas ajattelen, että aviopuolisot ovat tiimi, ja miehen pitää olla aina minun puolella, oli asia mikä tahansa. Näin ei tosin läheskään aina tapahdu, ja siksi kai tässä asiasta valittelenkin. Onneksi pahimmat särmäni ovat hioutuneet aika hyvin vuosien saatossa, ja kiukuttelen tosi harvoin verrattuna varhaisempiin vuosiin. Toki minäkin olen ollut joskus väärässä, mutta ei nyt vain tule mieleen yhtään sellaista kertaa. ;-)

    Meillä oli Suomessa ennen sellainen pyykkikori, jonka kannessa oli reikä keskellä. Kylpyhuoneen ovelta oli niin mukava heittää niitä kalsareita kohti reikää ja katsoa, että osuuko maaliinsa. Nyt meillä on sellainen kori, jonka kantta pitää nostaa, ja kalsareita lojuu pyykkikorin lähimaastossa huomattavasti harvemmin. :)

    Poista
  5. Osuva pari nuo lokkikuvat! Varsinkin siipan ilme jälkimmäisessä...

   Itselle tulee mieleen se, että jos vaimo maksaa täysin miehen käytössä olevan auton verot, vakuutukset ja vielä osin polttoaineetkin, älä kieltäydy joulun alla kuskaamasta vaimoa viemään piparkakkutaloa parhaalle ystävälleen vedoten ei-mihinkään syyhyn ja kehoittaen käyttämään julkisia.

   Tässä on ehkä suhdekohtaisia erimielisyyksiä, mutta... Muista aina laskea vessanpytyn kansi, niin molemmilla on yhtäläinen vaiva nostaa se tarpeen tullen. :D

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Hauskaa, että kiinnitit huomiota lokin ilmeeseen, koska se oli minustakin osuva! Lokki näyttää vähän pöllämystyneeltä; sellaiselta kuin se yrittäisi sulatella kaikkea kuulemaansa.

    Olen ehdottomasti samaa mieltä siitä, että kyllä miehen pitää tuossa tapauksessa toimia vaimon ja piparkakkutalon kuskina ilman mitään napinoita. :-)

    Vessanpytyn kansi on myös tärkeä asia, mutta meillä ei ole koskaan ollut siitä kiistaa, ihme kyllä! Ukkeli laskee aina kannen alas, ilman että minun on koskaan tarvinnut edes huomauttaa asiasta. Ne kerrat kun hän on unohtanut kannen ylös, voi laskea yhden käden sormilla.

    Poista
  6. Ihana lista :).

   Sellaiset pari pientä lisätoivomusta tuli mieleen, että

   - älä innostu liian näyttävästi kampaajalta palaavan vaimon uudesta punaisesta hiusväristä, koska se saattaa olla tulosta täydellisen pieleen menneestä (toivotun tuhkanvaalean sijaan korppikotkan harmaasta) väristä, jota on yritetty häivyttää värinpoistoaineella...

   - älä myöskään edellisestä viisastuneena vastaa kampaajalta tulevan vaimon innostuneeseen "No mitäs tykkäät?"-kysymykseen sanoilla "Nooo, se on varmaan ihan hyvä, jos itse tykkäät ton tyyppisestä..."

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Hih, kiitos. :-) Tämä lähti ihan tuosta ensimmäisestä kohdasta, eli ukkeli meni tilaamaan Uberin, ennen kuin olin valinnut, mitä laitan päälleni. Ai ai sentään, minkä teki.

    Nuo kampaajajutut ovatkin herkkä aihe, ja siinä saa mies olla kyllä kieli keskellä suuta. Tuo ensimmäinen kohta varsinkin kuulostaa jo suorastaan miinakentältä. :-D Minun ukkelini havaintokyky näissä kampaamojutuissa hieman vaihtelee. Joskus hän ei edes huomaa, että olen käynyt kampaajalla, tai joskus hän tajuaa asian vasta monen tunnin päästä. Mutta jos kampaus on (miehen mielestä) tarpeeksi kaamea, niin silloin tulen huomatuksi ihan heti. :-D

    Poista
  7. Hih, onko siella pienta särmien hiomista edelleen ilmassa? Mutta totta on kaikki ohjeesi.
   Jaa mutta mita pahaa taksikuskissa on? Ihan hyva ammatti. Oma ukkelini viihdyttaa silla hommalla itseaan ja lahes joka paiva hanella on huvittava/bizaari/hieno tarina kerrottavana jostain asiakkaasta.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kyllä täällä alkaa särmät olla suurimmaksi osaksi jo hiottu (koska oppi on mennyt suurelta osin perille :-D).

    Mutta nyt piti oikein lukea kaikki kirjoittamani uudestaan, kun en muistanut sanoneeni missään, että taksikuskin ammatissa olisi jotain pahaa. Tarkoitit vissiin tuota kun sanoin, että taksikuskiksi rupeamisen ehdottaminen ei ole kohteliaisuus. En missään nimessä tarkoittanut sitä niin, vaan ajoin takaa lähinnä sitä, että minua ärsyttävät tuollaiset sarkastiset huomautukset silloin, kun yritän osoittaa osaamistani jossakin. Eikö ukkeli voisi olla iloinen, että onpas kiva kun tunnet tämänkin paikan niin hyvin, eikä kääntää asiaa ihan päälaelleen. En nyt oikein osaa selittää asiaa kunnolla, mutta toivottavasti ymmärsit. Taksikuski on hieno ja erittäin tarpeellinen ammatti! Eipä tässä itsekään pärjättäisi ilman takseja.

    Tuli muuten tästä mieleeni, että istuin viimeksi Helsinki-Frankfurt -lennolla yhden taksikuskin takana, ja sain minäkin nauttia niistä taksikuskien mielenkiintoisista asiakastarinoista. :-)

    Poista
   2. Pahoittelen vielä ihan hirveästi, jos tuosta sai sellaisen käsityksen! Ei tulisi mieleenkään mollata yhtäkään ammattia. :-( Olisi pitänyt kirjoittaa eri tavalla.

    Poista
   3. Höpsis, en mina siita loukkaantunut. Ala huolestu!

    Poista
  8. Ha Ha , tämä oli hauska ,ja täynnä hyviä neuvoja;D

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Hyvä jos neuvot kuulostivat asiallisilta. ;-D

    Poista
  9. Ja onnea viisumiasioiden onnistumisen johdosta, ja sinähän olet melkein jo jo boliviana kohta;D
   Onneksi äitisi pääsi kotiin, eikä sinun tarvinnut lähteä Suomeen, mutta kyllä tuollainen pysähdyttää kun on toisella puolella maapalloa.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiitosta vaan! Itse asiassa sanoinkin ukkelille, kun olin saanut sen henkilökorttini, että seuraavaksi voisinkin hakea sitten Bolivian kansallisuutta (juu ei). Tuntuu niin tyhjältä, kun ei ole mitään taistelua meneillään minkään viraston kanssa. :-D

    Poista
  10. Hyvin kattava lista :D :D :D
   Lisäisin kuitenkin siihen sellaisen, että jos vaimosi on tehnyt jonkin kalliin hankinnan omilla rahoillaan (tai sovitusti yhteisistä varoista) älä jää jankuttamaan hankinnan hinnasta, jos vaimo ei satu sitä muistamaan ;) Älä myöskään yritä tarkastaa sitä nettipankista.

   Hyvät kuvat :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Erittäin hyvä lisäpointti! :-D Unohdinkin kaikki erinäisiin hankintoihin liittyvät asiat kokonaan. No ehkä parempi niin, koska niistä tulisi varmaan kokonainen uusi lista. ;-)

    Poista