Lääketiede on edistynyt niin valtavasti, ettei terveitä ihmisiä oikeastaan enää ole.


keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Marraskuun valot

Ajattelin osallistua pitkästä aikaa Makrotex-kuvahaasteeseen, jonka aiheena on tällä viikolla marraskuu. Haasteeseen voi osallistua muillakin kuin makrokuvilla, ja niitä muita kuvia olisi nyt tyrkyllä, sillä ajattelin lähestyä aihetta "valoa pimeyteen" -teemalla. Olen aina tykännyt pimeästä, sillä pimeässä kaikki on jotenkin niin paljon kauniimpaa ja tunnelmallisempaa. Voisinkin katsella pimeässä hohtavia kaupungin valoja varmasti loputtomiin. Pimeys jättää myös tilaa mielikuvitukselle, toisin kuin kirkas päivänvalo, joka ei jätä yhtään tulkinnan varaa. Joskus pimeys myös lohduttaa, sillä pimeyteen voi kadota.

Kävin pienellä kuvauskierroksella Helsingin keskustassa. Pointsit sille, joka tunnistaa kaikki paikat!Kaikki meni tälläkin kierroksella tietysti ihan putkeen. Kierroksen saldo: yksi töytäisty auto (miten auto olikin päässyt pysäköimään taakseni ilman että olin huomannut sitä ollenkaan) ja yksi kärähtänyt lohilaatikko, kun olin jättänyt laatikon muhimaan uuniin kahdeksi tunniksi "jälkilämmölle". Hyvin oli muhinut!

Muiden osallistujien marraskuisia kuvia löydät Pienen Linnun blogista.

Tunnelmallista marraskuun jatkoa!

32 kommenttia:

 1. Ei tullut mulle montaa tunnistuspointsia, mutta samaa mieltä siitä, että ainakin oma peilikuva näyttää pimeässä paljon paremmalta kuin kaiken paljastavassa päivänvalossa :).

  Ja kyllä hyvin kärvähtänyt lohi kumminkin on paljon parempaa kuin raaka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihan ehdottomasti! Mitä pimeämpää on, sitä kauniimmalta näyttää. :-D

   En ole koskaan välittänyt sushista, eikä ole näköjään vaaraa, että sitä joutuisi kotonakaan syömään. :-)

   Poista
 2. Kauniita nuo valojen heijastukset vedessä!

  VastaaPoista
 3. Sina olet sitten sopiva asumaan Suomeen vuoden ympari.
  Toisin kuin allekirjoittanut.

  Meilla tulee jo puoli kuuden maissa illalla pimeaa nyt talviajan aikana ja se on mielestani tosi tylsaa. Jotenkin ollaan vahan vaaralla timezonella, kun toisaalta aamulla kello kuusi on jo valoisaa.

  Mutta oikein hienoja kuvia. Nuo rusetit on kivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ei vaan minä olen sopiva asumaan Suomeen talvella. Inhoan valoisia kesäöitä. :-D

   Tuleepa siellä pimeä aikaisin. Muistelen, että Intiassakin pimeä tuli vasta joskus puoli seitsemän, seitsemän aikoihin. Voin kyllä muistaa väärinkin...

   Ruseteista tykkäsin itsekin. Ne piristivät tuota aukiota oikein kivasti.

   Poista
 4. Tosi kivoja nämä pimeällä otetut kaupunkikuvat! Tulee jotenkin lämmin ja jouluinen fiilis. :) Meillä täällä maalla keskellä ei mitään on niiiiin pimeää, että sitä mielellään ihastelee tämmöisiä kaupungin valoja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anna. :-)

   Minun vanhempanikin asuvat maalla, jossa ei ilman ulkovaloja olisi minkäänlaista valoa lähimaillakaan. Siellä pimeys tuntuu ihan erilaiselta, ja se tuntuu tulevankin jotenkin paljon aikaisemmin kuin kaupungissa.

   Poista
 5. Kauniita kuvia! Valoa pimeyteen.

  Meillä on vaihdettu täällä Sudanissa juuri aikavyöhykettä sillä seurauksella, että kuudelta illalla on säkkipimeää - ja kuudelta aamulla sitten toisaalta ihan täysi päivä. Eilen ajeltiin kuuden maissa illalla pojan ratsastustunnilta kotiin ja minä ihailin koko automatkan valojen leikkiä pimeässä. Harmi vain, että täällä en rohkene juurikaan ottamaan kuvia liikenteessä kun pitää olla niin tarkkana, ettei kuvaan osu ketään uniformussa taikka siltoja tai muita kiellettyjä kuvauskohteita. Pimeässä on sen hankalampi varoa kuvaamasta kiellettyjä kohteita kuin päivänvalossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kata. :-)

   Minusta olisi kiva, jos pimeä tulisi siinä kuuden maissa ympäri vuoden. Se olisi minusta oikein sopiva aika. Aamusta en oikein osaa sanoa - toisaalta on kiva, jos on jo aikaisin valoisaa ja toisaalta taas ei.

   Ei tosiaankaan kannata ottaa riskejä, että tulisi kuvanneeksi kiellettyjä kohteita. Minulla sattuu olemaan asiasta kokemustakin, kun lomailimme kerran ukkelin kanssa Kreikan puoleisella Kyproksella. Vuokrasimme auton ja ajoimme hyvin lähellä Turkin rajaa, jossa valokuvaaminen oli kielletty. No minä tietysti ajattelin, että otanpa pari kuvaa, kun "ei sitä kukaan kumminkaan näkisi". Vähän ajan kuluttua saimme peräämme auton, joka lopulta pysäytti meidät. Miehet tenttasivat, mitä olimme tehneet raja-alueella ja miksi olin ottanut siellä kuvia. Eivät auttaneet selitykset markkinoilla, vaan minun piti luovuttaa koko filmirulla miehille. Sain kyllä kuvat sitten onneksi postissa takaisin. Kaikki muut kuvat olivat tallella, paitsi ne raja-alueella otetut.

   Poista
 6. Upea kuvasarja. Minäkin olen kovasti kuvannut pimeyttä viime viikkojen aikana ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiits, Tellu Tom. <3 Pimeyttä on hauska kuvata - ja pimeydestähän ei ole tähän vuodenaikaan puutetta. ;-)

   Poista
 7. Wau..miten upeita kuvia, kyllä on kaunista kun on pikkuisen pimeää ja valot pääsee oikeuksiin! Mukava on käydä iltakävelyillä tuollaisissa näkymissä:) Mukavaa päivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valaistut kaupungit ovat kyllä niin ihania katsella. :-) Harmi vaan, kun asun täällä "peräkylässä" (Espoossa), eikä täällä ole ihan tuollaisia näkymiä lähettyvillä. Mutta sitä suuremmalla syyllä saakin sitten käydä välillä kaupungissa seikkailemassa. ;-)

   Mukavaa päivää ja iltaa sinullekin! <3

   Poista
 8. Onpa hieno marraskuinen tunnelma kuvissasi. Kävin 2 vuotta sitten juuri samoihin aikoihin ,tai oikeastaan lokakuun lopussa/marraskuun alussa, Helsingissä, ja olin yllättynyt siitä että itse asiassa pidinkin siitä, mutta ehkä koska silloin oli tosi lämmin syksy juuri niihin aikoihin,ja sitten kaikenlaisia ihania jouluvaloja siellä sun täällä,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäisit sitten varmasti Helsingistä tälläkin hetkellä. Ei ole lunta, on muutama aste lämmintä, ja aurinkokin on paistellut aina silloin tällöin. Oikein mukava syyssää. Ei olisi sinulle ainakaan liian kuuma. ;-D

   Poista
 9. Kauniita kuvia! Minä yritin oikein tihrustaa ja luulen että tunnistin kaikki muut paikat, mutta eka ja vika kuva vähän arveluttavat. Tulipa ikävä Helsinkiä.
  P.S. En olekaan jostain syystä blogissasi aiemmin huomannut vierailla, mutta tästä lähin varmasti tulee poikkeiltua. Kiitos. Viihdyin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena, ja lämpimästi tervetuloa! :-)

   Ensimmäinen kuva on otettu Hietalahdenrannasta Länsisatamaan/ Jätkäsaareen päin, ja tuo vasemmassa reunassa näkyvä korkea rakennus on Clarion-hotelli. Viimeinen kuva taas on otettu Katajanokan pohjoisrannasta kohti Kruunuhakaa. Ajattelin, että Clarion-hotellin saattaisi tunnistaa helpostikin, mutta sehän valmistui vasta viime (vai oliko se sitä edellisenä vuonna), ja jos ei ole ihan viime aikoina tuolla päin liikkunut, niin eihän sitä voi tunnistaa. Viimeinen kuva oli minusta myös aika haasteellinen.

   Poista
 10. Ihana tuo blogin uusi(?) alaotsikko!

  Aika monta paikkaa tuli tunnistettua kuvista, oikeastaan kaikki. Hyvin välittyy kuvista kyllä marraskuisen Etelä-Suomen pidennetty syksy... Vaikka eipä sitä lunta täällä pohjoisessakaan vielä sanottavasti ole. Itsekin nautin silloin Helsingissä asuessa vain päämäärättömästä käyskentelystä pitkin kaupungin katuja, sekä kesällä että talvella, keskellä päivää ja keskellä yötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäät! :-) Blogin nimen alla on ollut tuollainen lyhyt teksti jo aika pitkään, ja vaihdan tekstin aina uuden postauksen julkaistessani. Tuo on vähän sellainen yhden naisen vastaisku aforismeja kohtaan, sillä sellaiset perinteiset, ylevät ja viisastelevat, aforismit ärsyttävät minua. Kaikesta sitä ihminen voi ärsyyntyäkin: :-D

   Kai talvet muuttuvat vuosi vuodelta vähälumisemmiksi ja lyhyemmiksi. Eipä silti, että valittaisin, koska en tykkää hirveistä pakkasista. Lunta olisi kuitenkin kiva (vähän) olla. Mitään hirveitä kinoksia en kaipaa.

   Mietin muuten, että on se vaan melkoinen elämänmuutos muuttaa Helsingistä sinne Lappiin. Aika kutkutteleva ajatus itse asiassa. :-)

   Poista
 11. Kiva kävelymatka kameran kanssa , hyvät kuvat sait ! Nuoruudessa mentiin aina illalla äidin ja tädin kanssa kävelylle kaupungille (Vaasa) katteleen näyteikkunoita .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin harrastin lapsena näyteikkunakävelyitä! Tosin näyteikkunat oli aika äkkiä katsottu, kun niitä ei kylässä monta ollut. :-)

   Poista
 12. Kaunista marraskuuta.Hienot kuvat.

  VastaaPoista
 13. Hienoja "valo"kuvia. Valaistus näkyy upeasti pimeässä ja hijastuu veden pinnasta.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina. Minusta siinä on jotain ihan erityistä taikaa, kun kaupungin valot heijastuvat veteen. :-)

   Poista
 14. Ihania kuvia Helsingistä! Valot ovat juurikin kaupungin juttu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ehdottomasti samaa mieltä, että valot ovat kaupungin juttu. :-)

   Poista
 15. Ensivisiitillä ..kiva blogi! Liityin lukijaksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi tervetuloa, Kristiina! :-)

   Poista
 16. Hesalaisilla on etulähtö! Monta tuttua paikkaa kylläkin löytyi.
  Illalla en olekaan siellä pitkään aikaan käynyt edes keskustassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se tosiaan helppo käydä kuvaamassa kaupungin valpja, jos itse asuu ihan liepeillä. Kiva jos löytyi tuttuja paikkoja!

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3