Lapset ovat aikuistuneet, kun he eivät enää kysele, mistä he ovat tulleet, eivätkä he suostu kertomaan, minne he ovat menossa.


keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Horoskooppihörhö

Horoskoopit ovat joidenkin mielestä ihan täyttä puppua, mutta itse olen ollut aina sitä mieltä, että horoskoopeissa saattaa olla jotain perääkin. Tarkemmin sanottuna uskon siis siihen, että saman horoskooppimerkin edustajilla on enemmän tai vähemmän yhteisiä piirteitä. Sen sijaan lehtien päivä- ja viikkohoroskoopit, jotka ennustavat tulevia tapahtumia, ovat puppua minustakin, mutta niitäkin tulee joskus huvin vuoksi luettua.

Otetaan esimerkiksi Annan viikkohoroskooppi ajalle 6.−12.10.Eipä ole vielä tuota vaikutusvaltaista henkilöä näkynyt, mutta vielähän tässä on yli vuorokausi aikaa. Onko anoppi vaikutusvaltainen henkilö?

Meikäläinen on siis oinas, mikä on aiheuttanut ihmisissä joskus ihmetystä. En kuulemma oikein vastaa sitä mielikuvaa, mikä ihmisillä oinaista on. En itsekään koe olevani tyypillisin oinas, sillä en ole ihan niin särmikäs tyyppi kuin oinaat kai tavallisesti ovat. Minulta puuttuu joitakin oinaalle tyypillisiä ominaisuuksia, kuten suorasukaisuutta, itsetietoisuutta, päättäväisyyttä ja sisukkuutta (tai näin ainakin itse koen). Sen sijaan monia muita oinaalle tyypillisiä ominaisuuksia minulta kyllä löytyy, kuten vapaudentarvetta, itsepäisyyttä, impulsiivisuutta ja innostuneisuutta. En ole myöskään aina niin energiaa pursuava kuin oinaan sanotaan olevan, sillä osaan olla joskus oikea lötkö lahna.

Joskus huvittelen lukiessani lehdestä jonkun henkilön haastattelua, ja yritän arvata kyseisen tyypin horoskooppimerkin. Usein arvaus menee pieleen, sillä en tunne kaikkia horoskooppimerkkejä mitenkään erityisen hyvin, mutta toisen oinaan tunnistan lähes poikkeuksetta. Jere Karalahti oli kerran jossakin telkkariohjelmassa, ja monet hänen ajatuksistaan olisivat voineet olla suoraan minun päästäni. Ajattelin, että onpa hullu tyyppi - tuon täytyy olla oinas! Myöhemmin sain selville, että Karalahti ei ole ainoastaan oinas, vaan hän on myös syntynyt samana päivänä kuin minä. Kyllä koira koiran tunnistaa!

Skorpionit tuntuvat olevan jotenkin samanhenkisiä kuin oinaat, ja siksi ehkä luulenkin skorpionia usein oinaaksi. Viimeksi näin kävi Hjallis Harkimon kanssa. Tulenkin skorpionien kanssa yleensä vallan mainiosti toimeen. Yksi entinen poikaystäväni oli skorpioni, ja hän oli syntynyt samana päivänä kuin isäni. Heissä oli paljon samankaltaisuuksia, vaikka tietysti oli erojakin. Tuolta poikaystävältä on jäänyt muuten mieleeni useampikin kuolematon sanonta, kuten "värillä ei ole väliä, kunhan se on musta" ja "kaikki menee päin vittua paitsi munat".

Eri horoskooppimerkkien yhteensopivuudella spekuloidaan usein, mutta itse en oikein allekirjoita sellaisia 'tämän merkin kanssa sovit yhteen ja tämän kanssa et' - pelkistyksiä. Toisaalta olen kyllä huomannut, että joidenkin horoskooppimerkkien kanssa tulee jotenkin luontevammin toimeen, kun taas joidenkin toisten kanssa yhteistä säveltä saa etsiä vähän pidempään.

Elite Dailylta peräisin oleva lista kertoo, mitkä horoskooppimerkit ovat parhaita seurustelukumppaneita kullekin merkille.

Tässä oinaan lista:

Tuon mukaan rapu ja kalat olisivat siis minulle parhaat kumppanit, mutta minun tulisi vältellä kaksosia ja leijonia. No, ukkeli on leijona, ja olemme katselleet toisiamme kohta 20 vuotta. Mitä tästä pitäisi päätellä? Sen kyllä sanon, että semmoinen jees-mies olisi minulle kauhistus. Kyllä miehellä pitää olla oma tahto ja mielipiteet, ja vaimonkin mies saa mieluusti pystyä pitämään kurissa. 😝 Tuskin kestäisin myöskään ylenpalttista herkkyyttä ja tunteellisuutta.

Joskus horoskooppimerkkeihin perustuvat stereotypia huvittavat.

Horoskooppimerkit viemäriä korjaamassa:

"Oinas kokeilee ensin rivakasti imukuppipumpulla. Kun se ei onnistu, hän potkaisee tiskipöytää ja karjahtaa, jolloin rööri aukeaakin välittömästi."

Tunnistan tuosta kyllä itseni. Ensin tehdään ja sitten ihmetellään. Käyttöohjeita luetaan vasta viimeisessä hädässä.


Horoskooppimerkit auton ratissa:

"Oinas on teiden seikkailija. Kaasujalka on herkkä, ja oinas autoilee uskaliaan omaperäisesti. Elinvoimainen oinas ei halua kyykkiä ruuhkissa, vaan kulkea rullaavasti eteenpäin. Oinaat rakastavat vauhtia ja ohittamista. Pimeillä metsäteillä kaahailua ei oinaan mielestä voita mikään. Oinaan auto on aina vähän aggressiivinen, ja moottorin pitää olla vähintään kaksilitrainen ja suorasuihkuttava. Huutomerkkiväri ei ole pahitteeksi. Ilman huippuluokan kiihtyvyyttä ei tule toimeen. Oinaan autoksi sopii BMW 320."

Saattaa muuten pitääkin paikkansa, mutta haluaisin kyllä 5-sarjan Bemarin. 😄

Joskus menneisyydessä, kun hain ilmeisesti omaa identiteettiäni, päädyin muutaman viinilasillisen jälkeen netissä sivulle, josta sai tilata oman henkilökohtaisen luonnehoroskooppinsa. Tulin tilanneeksi horoskoopin, mutta teko hävetti jälkeenpäin niin paljon, etten ole tähän päivään mennessä kertonut teostani kenellekään. Horoskooppi maksoi 100 markkaa (se oli silloin ihan hirveän paljon), eikä horoskooppi ollut edes mitenkään henkilökohtainen, vaan selkeästi vain jostakin ohjelmasta tulostettu luettelo.

Mitä mieltä sinä olet horoskoopeista? Koetko olevasi tyypillinen horoskooppimerkkisi edustaja? Olisi myös mielenkiintoista kuulla, mitä horoskooppimerkkejä lukijoiden joukosta löytyy!

22 kommenttia:

 1. Jollain tasolla uskon minäkin horoskooppeihin, tai lähinnä horoskooppimerkkien ominaisuuksiin. Esim. mieheni on täydellinen härkä. Ystävän mies on myös härkä, ja hänen kanssaan aina nauretaan ja kirotaan noita meidän härkä-miehiä :)

  Ja autoillessa tuo horoskooppi pitää kohdallani aika hyvin paikkansa, ainakin omasta mielestäni. Tosin taitaa olla aika vanhaa perua, mahtaako tuollaista Lancia Themaa enää ollakaan?? Onneksi tuo härkä-mies pitää meidät merkkiuskollisena ihan toiselle merkille.

  Muksaa päivää Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mukavaa, että sinulla on "kohtalotoveri", jonka kanssa voi ihmetellä miesten ihmeellisiä ominaisuuksia. ;-)

   Ei taida Lancia Themaa olla enää olemassa. Kuinkakohan vanha tuo autoiluhoroskooppi mahtaa muuten olla? Enpä tullut ajatelleeksi.

   Minä en ehtinyt toivottelemaan sinulle mukavaa päivää, joten toivottelen sitten kivaa iltaa! :-)

   Poista
 2. Täällä olisi yksi rapu:) En minäkään noita päivittäishoroskooppeja lue kuin aina silloin tällöin,enkä niin usko..mutta kyllä noissa luonnehoroskoopeissa on itseni/perheen ja monen ystäväni kohdalla montakin osuvaa ominaisuutta. Rapuja pidetään "kotihiirinä" ja sellainen minä todellakin olen..mitä vanhemmaksi tulee niin sitä enemmän sitä vaan viihtyisi kotonaan:) Oinas on itsevarma, herkästi innostuva, yritteliäs, aloitekykyinen, impulsiivinen ja energinen. Kärsimättömyys kuuluu merkin suurimpiin heikkouksiin. Kaiken pitäisi tapahtua oinaan mielestä heti..Tuo lukee ystävältä saadussa kortissa, jossa on kaikki merkit esiteltynä:) Mukavaa syyspäivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heippa, rapu. :-)

   Jännä, miten luonnehoroskoopit usein vastaavatkin todellisuutta. Ja päivittäishoroskooppejakin on mukava lukea huumorimielellä. Kumma, että minunkin pitää aina lukea horoskooppini, jos jossain lehdessä sellaisen näen, vaikka en niihin uskokaan. Horoskoopitkin ovat kai yksi viihteen laji. :-D

   Minä en ole kyllä mikään kovin itsevarma, vaan aika usein vähän epävarma. Mutta kärsimätön kyllä olen. :-)

   Mukavaa illanjatkoa. <3

   Poista
 3. Olen skorpioni ja mun sisko sanoo musta: olet hiljaa , nyökyttelet ja hyväksyt yhtä sun tätä mutta kun suutut niin se on kerrasta poikki (skorpionin pistos ) myönnän että näin on.
  Nuorena kun kännyköitä ei ollu ja viikkolehtiäkään ei ollu sama määrä niin silloon horoskooppien lukeminen oli tapetilla ja horoskooppikorut myös mutta nyt on niin paljo muitaki koruja että horoskooppi jutut on hukkunu multa kaiken muun materiaalin alle. Hyvä kun edes muistan lasten horoskooppimerkit ......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun mietin asiaa, niin skorpparit taitavat tosiaan usein olla vähän sellaisia, että jos heitä loukataan tarpeeksi verisesti, niin se voi hyvinkin olla kerrasta poikki.

   En ole kuullutkaan horoskooppikoruista. Ei kun ootas, taisi mullakin olla lapsena sellainen oinas-kaulakoru! Muistan myös sen, että vanhoja horoskooppeja ei saanut lukea, koska vanhojen horoskooppien lukeminen tuotti epäonnea.

   Poista
  2. Joo, nyt kun sen sanoit, ei saanu lukea vanhoja ja en tehnyt sitä ettei vaan tullut epäonnea :)

   Poista
  3. Tuo ajatus on niin iskostunut päähäni, että oikein säikähdän, jos huomaan lukeneeni vanhaa horoskooppia. :-D

   Poista
  4. Kummia uskomuksia. :-)

   Poista
 4. En sinällään usko horoskooppeihin, mutta uskon kyllä siihen, että ihmiset herkästi elävät sen mukaan kuin horoskooppi määrittelee. Tai jos elämässä sattuu tapahtumaan jotain, jonka voidaan jollain tasolla tulkita olevan yhtenevää horoskoopin kanssa...

  En ainakaan tunnistanut itseäni putkireiska- enkä autokuvauksesta. Olen täysin tyytyväinen vosimallin -97 VW Transporteriin, josta on hienous ja viimeisen päällisyys kaukana. Viemäriinkin tulisi varmaan sen kummemmin tunteilematta kokeiltua ensin kotoa löytyvt konstit ja sitten haettua kaupasta Kodin pukimiestä. Vaaka siis olen.

  Eivätkös horoskoopit Intiassa ole huomattavasti enemmän elämään kuuluva asia kuin länsimaissa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten ihan totta, että ihmiset saattavat elää herkästi horoskooppien määritelmien mukaan. Olen huomanut, että ihmiset muuttuvat muutenkin usein saamiensa määritelmien kaltaisiksi. Horoskooppien luonnekuvauksia voi myös lukea sillä tavalla valikoiden, että poimii piirteistä ne, joihin itse haluaa samastua - ja sitä kautta ehkä muuttuu sellaiseksi ihmiseksi, jollainen haluaisi olla.

   Hih, yksi entinen poikaystäväni (siis eri tyyppi kuin tuo skorppari) oli myös vaaka, ja hänelläkin VW Transporter. :-DD (Nyt kuulostaa siltä, että mulla olisi ollut hirveä liuta poikaystäviä, mutta ei niitä kovin monta ole ollut.)

   Intiassa horoskoopit ovat usein tosiaan ihan eri asemassa kuin täällä meillä. Lapsille teetetään syntymähoroskoopit, jotka ovat joskus jopa niin tärkeitä, että niiden perusteella saatetaan solmia tai olla solmimatta avioliittoja. Eihän omaa lastaan nyt uskalla päästää sellaiseen avioliittoon, jossa puolisoehdokkaan horoskooppi ei sovi yhteen oman lapsen horoskoopin kanssa. :-)

   Poista
 5. Olen skorpioni ja minullekin kaupataan kahdeksi ehdottomasti parhaimmaksi kumppaniksi rapua ja kaloja. Kuitenkin pahin suhteeni oli muuan kaloihin 😁

  Jos olet horoskoopeista kiinnostunut niin kokeile huviksesi tehdä itsestäsi sekä läheisistäsi numerologinen tulkinta. Life path calculator-hakusanalla tulee hakutulokseksi laskuri jolla voi laskea "luonne"analyysinsa. Olen vähän järkyttynyt miten oikealta se kuulostaa itseni ja kaikkien läheisteni kohdalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kappas, kaloja ja rapuja oikein tyrkytetään meille. :-D

   En ole koskaan kuullutkaan tuommoisesta numerologisesta tulkinnasta. Kiitos vinkistä! Tosin kokeilin uteliaana heti kahtakin eri lähdettä, ja molemmat tulkinnat tuntuivat jostain syystä kovin vierailta. En kokenut olevani ollenkaan sellainen, millaiseksi minut kuvattiin.

   Poista
 6. Olen härkä ja löydan kyllä merkille ominaisia piirteitä itsestäni kuten rakkaus ruokaan, rasittava itsepäisyys ja löysaily. Toisaalta en usko horoskooppeihin silla ihminen muuttuu elaman myrskyissa vai tulevatkohan ne horoskooppiuden piirteet selkeiksi vasta tietyssa iassa. Mun äiti on oikein oinaan stereotypia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennytkään, että härät rakastavat ruokaa. Yksi ystäväni on härkä, ja tuo pitää kyllä hänenkin kohdalla paikkansa. Kuten myös löysäily. :-D

   Ihmiset tosiaan muuttuvat elämän aikana. Olin itsekin aiemmin paljon oinasmaisempi siinä suhteessa, että kuvittelin oman mielipiteeni olevan ainoa oikea, mutta ajan myötä särmät ovat hioutuneet.

   Poista
 7. Tiedätkö, että nyt kun tiedän, että olet Oinas, mietin, että mitäpä muuta voisitkaan olla :). Meidän nuorempi poika on myös ja tunnistan teissä paljon samankaltaisuuksia. Lähinnä siinä, että molemmilla on kyky pohtia perusteellisesti sellaisia asioita, joita muille ei tulisi edes mieleen. Ja myöskin sellainen omanlainen tapa elää tätä elämää ja kulkea omia polkuja. Mutta kaahaajaa tai koheltajaa pojasta ei saa. On päinvastoin hyvinkin rauhallinen ja looginen ja harkitsevainen. Ei sillä, että väittäsin, ettet sinä ole, mutta ajattelin vaan sitä 5-sarjan Bemaria :). (Joskaan itse en edes tiedä, millainen se on..)

  Itse olen Vesimies ja kuulemma typpillinen sellainen, mutta itse uskon enemmän kiinalaiseen horoskooppimerkkiini, joka on Käärme, joka kuulostaa sanana luihulta kieroilijalta, mutta ei onneksi horoskooppimielessä ole :).

  Ja humpuukihoroskooppeihinkin, samoin kuin luonnekuvauksiin uskon aina, kun ne jollain tapaa mairittelevat :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sinä olet vesimies. En ole oikeastaan yllättynyt. Vesimies kun on yksi niistä merkeistä, joiden kanssa minulla tuntuu yleensä synkkaavan luonnostaan helposti. :-)

   Hyvä kuulla, ettei poikasi ole sentään kaahari vaan varovainen kuski! Toivottavasti tyyli pitää. En minäkään ota mitään suoranaisia riskejä liikenteessä (henkikulta on aivan liian kallis), mutta kaasujalka on raskas, ja tupeksijat ärsyttävät.

   Minä en tunne kiinalaista horoskooppia oikeastaan lainkaan. Pitääkin perehtyä asiaan!

   Nyt kun sanoit, niin minäkin taidan lukea horoskooppeja aika valikoivasti. Jos niissä luvataan jotain hyvää, niin silloin mieluusti uskon niitä. :-)

   Poista
  2. Pakko nyt tähän lisätä vielä sellaisetkin yhtäläisyydet sinussa ja pojassa, että pidän teitä molempia ihan hirmu rohkeina. Sellaisina, jotka ovat rohkeita silloinkin, kun ei varmaan oikeasti ole yhtään rohkea olo. Itsensä ylittäjiä kai tai jotain. En varmaan osaa sitä selittää. Ja pidän teitä molempia kyllä rohkeina liikenteessäkin, koska en tunne sun lisäksi montaakaan naista (eli en ketään), joka tsuibailee koko suku kyydissä ratissa pitkin Intiaa :). Ei sellasta luottamustehtävää ihan joka naiselle anneta, ja vaikka annettaisiinkin, niin tuskin kovin moni ottaisi kunnian vastaan.

   Poista
  3. Olipa kivasti sanottu. :-) En itse kyllä pidä itseäni mitenkään erityisen rohkeana, vaan ennemminkin vähän jänishousuna. Mutta toisaalta tämäkin voi olla sellainen asia, että muistan vain heikot hetkeni enkä niitä, joina olen (ehkä) ollut rohkea.

   Koko suku kyydissä tsuibailu nauratti. :-D Mutta olen joskus ajatellut itsekin, että onhan se aika hurjaa, että appivanhemmat uskaltautuvat kyytiini. Appiukko joskus tosin neuvoo minua, että "slow, slow", mutta se hänelle sallittakoon. :-D

   Poista
 8. Mä en oikein usko horoskooppeihin. Perheestä löytyy kolmessa sukupolvessa kaloja, mutta jos kuvailisin ketä tahansa meistä kolmella adjektiivilla, en ensimmäiseksi valitsisi herkkää, tunteellista tai taiteellista. Ruuhkavuosia vauhdikkaasti läpi juoksevana keski-ikäisenä on kovin vaikea tunnistaa itseään kuvauksesta "ujo ja suloinen(!) haaveilija", kuten jossakin horoskoopissa kuvattiin...Ehkä planeettojen ja tähtien asennolla syntymähetkellä on kuitenkin jotain minulta salattua merkitystä, sillä huomasin yllättäen, että entisellä ja nykyisellä kumppanillani on vain yhden päivän ikäero.

  -Outi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tosiaan siltä, että teidän perheessä ei ole ainakaan kovin tyypillisiä kaloja - jos siis mitään tyypillisiä horoskoppimerkin edustajia ylipäänsä on.

   Minäkin mietin tuon yhden poikaystäväni kohdalla, että olinko tietämättäni hakenut jollakin tavalla isäni kaltaista tyyppiä. Tosin se tyyppi osoittautui loppujen lopuksi niin läpimädäksi, etten haluaisi edes puhua hänestä ja isästäni samana päivänä.

   Ehkä horoskoopit ovat kivoja ja harmittomia niin kauan, kun ne pysyvät hupina. Siinä vaiheessa jos alkaa ottaa horoskoopit liian tosissaan, kannattaa ehkä havahtua kysymään itseltään, mikä olikaan totta ja mikä ei. Tuntuu uskomattomalta, että joku tekee horoskooppeja oikein työkseen. Mutta ilmeisesti meitä aiheesta kiinnostuneita aina riittää. :-)

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3