Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


torstai 29. kesäkuuta 2017

Aikuisten huvipuisto

Kello on nyt täkäläistä aikaa viisi aamulla (Suomessa yksi iltapäivällä), ja minua vaivaa taas näköjään jet lag, kun olen ollut hereillä kolmesta asti. Kävin hieman ennen kolmea vessassa, ja kun tuli pimeässä sänkyyn, sänky ei ollutkaan siinä, missä olin kuvitellut, ja putosin suoraan selälleni lattialle. Selkä on nyt hieman arka, mutta onneksi ei sentään käynyt pahemmin!

Istun parvekkeella pimeässä ja ihmettelen hirveän kovaa tuulta (voisi kai myös sanoa kliseisesti, että palmut huojuvat tuulessa). Saavuimme eilen tänne hotellille, ja ajattelin nyt antaa hieman elonmerkkiä ja kirjoitella varmaan aika pikaisesti kuulumisia. Elättelen nimittäin toiveita, että ukkelikin heräisi aikaisin ja voisimme mennä jo kuuden maissa aamiaiselle ja sitten ehkä salille.

Matka tänne Cancunin eteläpuolelle oli pitkä mutta ei onneksi kovin tuskainen. 



Onnea on hyvä kampaus! Tässä matkaa on takana 13 tuntia, josta suurin osa on möyritty tukka tyynyä vasten. Silti hiukset näyttävät siltä kuin olisin ne juuri laittanut. Eikä tukkaa ole edes kammattu. 😀
Mexico Cityn lentoaseman katto vuotaa ilmeisesti vähän sieltä sun täältä, mutta vuotamisongelmat on ratkaistu näppärästi erivärisin ämpärein.

Vielä viimeinen rutistus!
 
Kului kaikkiaan 26 tuntia, että pääsimme kotiovelta tänne hotellille. Hotelli (Hard Rock Hotel Riviera Maya) on ukkelin serkun valitsema, tietenkin, kun hänhän se päivänsankari on. Itse en kuuna päivänä tällaista all inclusive -lomaresorttia valitsisi, mutta tuleepahan nyt koettua tällainenkin lomailumuoto.


Hotellille on matkaa Cancunista yli 80 kilometriä, ja mitä kauemmas kaupunkiasutus jäi ja mitä enemmän tien varrella alkoi olla ainoastaan erilaisia hotellikomplekseja, sitä enemmän minua alkoi ahdistaa. Nyt olisin sitten jumissa jossakin kaameassa lomakylässä, enkä pääsisi sieltä mihinkään!

Paikan nähdessäni hieman tosin lämpenin paikalle, varsinkin kun näin melkein heti ensimmäiseksi vesiaerobictunnin, joka järjestetään joka päivä.

Tuonne olisi toiveissa tänään päästä!

En ymmärrä, mitä minulle oikeastaan on tapahtunut, sillä olin ennen sellainen jähmeä tyyppi, joka ei voinut osallistua mihinkään, kun "enhän minä nyt voi". Nykyään en suostu edes miettimään mahdollisia syitä, miksi en voisi tehdä jotakin, vaan jos haluan osallistua johonkin, minähän myös teen sen. Elämä on aivan liian lyhyt itse keksityille rajoituksille.

Olen myös vapautunut pukeutumisen suhteen. En ole koskaan eläessäni voinut käyttää shortseja, koska minulla on niin paksut sääret ja rumat polvet. Mutta nyt en jaksa välittää enää siitäkään, vaan minähän käytän shortseja, jos minua kerran sattuu huvittamaan (löysin kaiken lisäksi H&M:n alennusmyynnistä mieluisat shortsit neljällä eurolla!). Jos se nyt jonkun esteettistä silmää häiritsee, niin voi voi.


Suomessa tuskin tulee shortseja hirveästi käytettyä siitä syystä, että siellä ei ole koskaan tarpeeksi lämmin. Täällä tuota lämpöä tuntuu sen sijaan piisavan, ja ihmisten pääasiallinen ajanviettomuoto näyttääkin olevan altaalla tai rannalla oleilu.













Koko aluetta kiertää mukavan näköinen lenkkipolku, joka pitäisi käydä jossakin vaiheessa testaamassa. Kaiken uhalla.

Tämännäköisiä kavereita näkyy tuolla rantapolun varrella paljon. Kääk!

Tämä on siis sellainen all inclusive -hotelli, jossa kaikki ruoat ja juomat kuuluvat huoneen hintaan. On todella omituista mennä esimerkiksi kahvilaan, jossa ei ole mitään hintoja näkyvillä, kun mikään ei maksa mitään. Sen kun vain menee ja ilmoittaa, mitä haluaa. Ruokaa on tarjolla joka paikassa ja kaikkialla, joten laihtumaan täällä tuskin pääsee.

Yksi rantabuffeteista.

Ekat drinksut rannalla. Ilmaiset. 😯
Hotelliin tullessa käteen laitetaan ranneke, joka pitää olla siinä koko ajan. Ranneke toimii samalla huoneen avaimena ja kai jonkinlaisena tunnistimena. Minua ärsyttää pitää tällaista ranneketta ranteessa, kun siitä tulee ihan huvipuistotunnelma, mutta ei auta itku markkinoilla.

Kaiken lisäksi huoneissa on "liquor dispenser", josta saa juoda alkoholijuomia mielin määrin. En ole koskaan tämmöistä nähnyt, ja tämän kanssa pitää olla kyllä varovainen. 😅


Hieman erikoinen sisustusratkaisu: poreamme huoneen puolella. Sänky on siis tuossa vasemmalla puolella.

Parvekkeemme. T'ässä minä siis paraikaa istun.
Ukkeli ei ollut oikein tyytyväinen huoneeseemme, kun parvekkeelta ei ole merinäköalaa, mutta saa nyt nähdä, tyytykö ukkeli tähän (minä kyllä tyytyisin), vai haluaako hän vaihtaa kalliimpaan merinäköalalliseen huoneeseen.

Me olimme eilen synttäriporukan ensimmäiset paikalle saapuneet, ja ukkelin Ruotsin-serkku perheineen saapui paikalle illalla. Heitä emme kuitenkaan vielä tavanneet, sillä kävimme ukkelin kanssa kahdeksan aikaan nukkumaan. Muu porukka tuleekin tänne sitten tänään, ja luvassa on varmasti melkoista säpinää. Saa nähdä, meneekö hermo jo ensimmäisenä päivänä. Jos näyttää uhkaavalta, niin ainahan voi kääntyä liquor dispenserin puoleen!

En ole varmaan koskaan kirjoittanut postausta näin nopeasti, enkä oikein edes tiedä, mitä tuli kirjoitettua, mutta nyt kello on kuusi, ja lähden katsomaan, joka se ukkeli heräisi. Keitin ennen viittä kahvia kylpyhuoneessa, ja kahvinkeittimeen jäi vielä toinen kupillinen. Täytyy käydä pelastamassa se, ennen kuin kahvi on ihan juomakelvotonta.

20 kommenttia:

  1. Ukkeli nukkuu ilmeisesti hyvin jos ei herannyt sinun lattialle romahtamiseen!!
    Tuolla tulisi minulle pian ahky ruuasta ja vahan muuta ongelmaa dispenserista. Huh. Tuskin vesijumppakaan auttaisi.
    Mutta nauti sina ja pida jotain rajaa tarjoilun kanssa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ukkeli heräsi siihen romahdukseen, mutta hän kävi takaisin nukkumaan, kun oli ensin varmistanut, että olin kunnossa.

      En mennytkään vielä eilen siihen vesijumppaan, kun kävin hyörimässä salilla, mutta tänään olisi tarkoitus mennä, jos vain olen paikalla vesijumpan aikaan. Ruokaähkyä ei ole vielä ollut, mutta dispenseriin tuli eilen jo tutustuttua. :-D

      Poista
  2. Wautsi! Kivaa lomaa teille. Mekin päästään piakoin nauttimaan all.inc. palveluista lähellä Barcelonaa. Ollaan käyty vastaavissa hotelleissa useasti ja tykkään niistä paljon, koska siellä on just tuota ohjattua ohjelmaa (lue jumppia yms. ulkona ja altaalla,ruokaa ja juomaa :). Lasten kanssa huippua, kun ei tarvitse aina lähteä jonnekin syömään. Saavat valita sadasta eri ruuasta, mitä haluavat :). Kirjoittelehan lisää, on aina mukava lukea matkakertomuksia! /Marja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa lomaa teillekin! Kuulostaa ihanalta!

      Lapsiperheille all inclusive -tuntuu tosiaan olevan paras vaihtoehto. Ukkelin serkun vaimokin kertoi eilen, että all inclusive on paras siitäkin syystä, että lapsille on tarjolla tämmöisissä paikoissa myös valtavan paljon ohjelmaa.

      Mukavaa loman odotusta! <3

      Poista
  3. Huh,toivottavasti selkä ei vaivaa enään. Hienon näköinen paikka,kyllä tuolla viihtyisi joitakin päiviä. Eikö mitään kylää tai sellaista lähialueella?
    Höpö höpö muka paksut reidet ja rumat polvet,sähän näytät noissa shortseissa niin hyvältä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä ei ole tietääkseni mitään kylää ihan lähellä, ainakaan kävelymatkan päässä. Mutta ehkä löytyy muitakin innokkaita käymään aina välillä jossain...

      Katselin tänne tultuamme muita ihmisiä ja heidän pukeutumistaan ja tulin siihen tulokseen, että on sitä paksureisisimpiäkin ihmisiä maailmassa, ja silti he käyttävät shortseja. Miksi en siis minäkin voisi.

      Poista
  4. No voihan mika lento, en tykkaa lentamisesta sitten yhtaan edelleenkaan. Mulla alkoi loma mutta olemme edelleen ilman lomapaikkaa koska koira. Maanantaina olisi tarkoitus startata mutta katsotaan nyt kuinka meidan kay, luotan tahan turkkilaiseen meininkiin etta asioilla on tarkoitus jarjestya viime minuuteilla :D Nauttikaa ja ellostelkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti lomapaikka on jo löytynyt! Ihanaa lomaa teille!

      Poista
  5. Yhdyn Petraan: en tykkää lentää. Max 4 tuntia . Haluaisin käydä Kubassa tosi paljo mutta sinne 14 tunnin lento ! En lentäis vaikka ilmatteeksi saisin.
    Noi sun kaverit sielä on kyllä aika rajun näkösiä., mä oisin kyllä kiljunu hulluna jos ois vastaan kävelly. Toivotan tosi hauskaa lomaa ja odottelen lisää sun lomakuvia .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin inhoan lentämistä, varsinkin economy-luokassa. Bisnesluokassa matkustaminen on melkein ilo, ja sain nytkin nukuttua suuren osan tuosta pisimmästä kahdentoista tunnin lennon osuudesta.

      Eilen näin käärmeen siellä rantapolulla... Yök! Ja noita liskoja on oikeasti tosi paljon, ja eilen yksi tuli ihmettelemään rantabaariin.

      Kiitos! :-)

      Poista
  6. Ihanaa lomaa <3. Ja niinkus itsekin kuvasta näet, näytät hyvältä sortseissa hoikkine säärinesi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ystäväiseni. <3 Loma on sujunut toistaiseksi suhteellisen hyvin, mitä nyt on tullut syötyä, juotua, otettua aurinkoa ja liikuttua ihan liikaa. Paino on noussut, naama on turvonnut, lihakset ovat niin kipeät, että pystyn hädin tuskin kävelemään ja auringossa palanutta nahkaa polttelee. Mutta muuten kaikki on hyvin. :-D

      Poista
  7. Valtavan kauniilta näyttää. Tuo viinakaappi! Mulle vois käydä kepulisti sen kanssa ;)
    Sinulla on kaunis vartalo ja sääret. Jos itsestäsi tuntuu, että shortsit ei sinulle sovi niin yritä unohtaa se ajattelutapa. Upelta näytät!
    Terveiset koti-Suomesta, jossa nyt on jopa lämmin!

    - Mummeli -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos rohkaisusta, mummeli. <3 Nyt olen kyllä levinnyt vähän suuntaan jos toiseenkin. :-(

      Ihanaa, jos Suomeenkin on saatu vihdoinkin kesä! Kauan sitä on odotettukin!

      (Pahoittelut, että kesti näin kauan vastata kommenttiisi... ei meinaa aika riittää yhtään mihinkään.)

      Poista
    2. Ei haittaa ollenkaan. Nyt vasta kerkisin minäkin palata blogiisi. Hauskaa lomaa!

      Poista
    3. Kiitos! Mukavaa kesän jatkoa sinulle! :-)

      Poista
  8. Hyvaa reissua teille ! En ole koskaan ollut tuollaisessa all inclusive paikassa, niin kaikenlaiset tarinat kiinnostavat. Ja shortsit pukevat sinua hyvin ja varmaan tuo ilmasto on parasta shortsikelia.
    Jatkokertomusta odotellen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Leena. matka on sujunut vaihtelevissa tunnelmissa. Nyt taas ei niin kovin hyvissä. :-/

      All inclusivessa on ollut minullekin ihmettelemistä. En tiedä, onko tällainen lomailutapa ihan minun mieleeni. Tässä on hyvät ja huonot puolensa, kuten kaikessa muussakin.

      Poista
  9. Shortsit sopivat sinulle hyvin!

    Komeat allasalueet tuolla hotellissa. Minä kyllä uskoisin viihtyväni tuolla erinomaisesti. Auto muutamaksi päiväksi, jolloin voisi nähdä jotain muutakin kuin hotellia ja sitten rentoa lomailua ja kenties erinomaisia snorklailuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos. Eivät ne intialaisetkaan pyörtyneet, vaan itse asiassa sain jopa myönteisiä kommentteja sääristäni, mikä kyllä jotenkin nolotti.

      Minäkin kävin ensimmäisen kerran elämässäni snorklaamassa! Tosin snorklausympäristö ei ollut ihan ideaali, mutta siitä enemmän toisella kertaa.

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3