Lapset ovat aikuistuneet, kun he eivät enää kysele, mistä he ovat tulleet, eivätkä he suostu kertomaan, minne he ovat menossa.


lauantai 30. elokuuta 2014

Pieru Saharasta

Nyt on käynyt näköjään sillä lailla, että meikäläisen aika ei meinaa riittää blogimaailmalle enää ollenkaan. Täytyy nyt kuitenkin antaa jonkinlaista elonmerkkiä ja yrittää jaaritella jotakin.

Aloitetaanpa vaikka säästä. Jos joku ei ole vielä huomannut, niin paljastanpa tässä, että syksy on tullut. Juu. Syksy toi mukanaan valtavan suuren ongelman: ei ollut mitään päällelaitettavaa! Koska vaatteet eivät ilmesty kaappiin itsestään, niitä oli lähdettävä kaupasta hakemaan, ja vaatteiden ostaminen ei olekaan minulle mikään ihan helppo tehtävä. Minusta on nimittäin tullut ilmeisestikin vanha, kun en ymmärrä näitä nykyajan vaatteita ollenkaan: niin tiukkoja farkkuja, ettei henki kulje; neulepaitoja, jotka roikkuvat joka suuntaan; paljetteja, hörhelöitä, läpinäkyviä kankaita ja muita kummallisuuksia. Hei haloo: missä on käytännöllisyys?! Ajatteleeko kukaan vaatteissa enää käytännöllisyyttä ja mukavuutta, vai riittääkö, että vaate on vain ns. hyvännäköinen? Täti täällä kyselee.

Itiksen parkkipaikalla bongattua.
Homma selvästikin hanskassa.

Shoppailusta päästäänkin kätevästi toiseen syksyiseen aiheeseen, eli ohjelmaan nimeltä Big Brother. Tässä vaiheessa kuuluisi tietenkin haukkua kyseistä ohjelmaa ja sanoa, että minähän en moista moskaa katso, hyi. No minäpä voin tässä paljastaa, että minä olen kyseistä ohjelmaa seurannut, joskus ensimmäisinä vuosina hyvinkin tiiviisti, mikä johtuu tietenkin siitä, että minulla ei ole omaa elämää ollenkaan. Harkitsin joskus jopa hakevani ohjelmaan mukaan, mutta totesin sen aika pian huonoksi ideaksi. Karsiutuisin kuitenkin heti alkumetreillä, ja minun käskettäisiin kömpiä takaisin luolaani. Äiti on sanonut, että hän ei enää tuntisi minua sen jälkeen, jos menisin Big Brother -taloon. Hän ilmeisestikin luulee, että tekisin talossa jotain typerää. Ihmettelen suuresti, mistä äiti on moisen ennakkokäsityksen saanut.

Tänä vuonna olen kuitenkin joutunut skippaamaan Big Brotherin täysin, sillä en yksinkertaisesti jaksa valvoa niin pitkään, että voisin sitä katsoa. Asia ei harmita mitenkään, sillä minulla on sellainen tunne, että en ole hirveästi mitään menettänytkään. Ensimmäisen illan kick-offin sentään katsoin, ja silloin tuli mieleen, että tuotanto on tänä vuonna ilmeisesti ajatellut, että mitä sekalaisempi seurakunta, sitä paremmat bileet. Mistä ovat moisen ihmiskokoelman löytäneetkin. Sitä vain ihmettelen, että pitääkö sen Tuulikinkin änkeä itsensä joka tosi-tv -ohjelmaan. Olisi mennyt vaikka työväenopiston kursseille, jos hänellä on liikaa vapaa-aikaa. Kuka jaksaa kuunnella tuollaisen vanhan eukon selostuksia seksielämästään. Yök.

Lueskelen aamuisin aina silloin tällöin Metro-lehteä, jonka tekstiviestipalsta on kyllä ihan hulvaton. Mitä kaikkea ihmiset viitsivätkin kirjoitella.

Ettäs tiedät.
Ihan itsekö keksit, että näinkin voisi tehdä?
Ensin Siwaan.
Pelastaja on saapunut.
Okei...
Yksinkö pitäisi syödä?
Meidän talossa haisee curry. Mitäs siihen sanot?
Ihan kertakaikkisen munatonta.
No mulla ei tätä ongelmaa ole.
Tässäpä vasta pulma.
Hanki ulkomaalainen mies - niin ne kaikki muutkin tekevät.

Satuin myös näkemään bussissa eräänä päivänä pätkän chat-keskustelua, jota edessäni istuva n. 25-vuotias mies kävi ilmeisesti kaverinsa (vai tyttöystävänsä?!) kanssa kännykällään.

Keskustelu meni jotensakin näin:
A: - en tykkää ihmisistä
B: - miksi
A: - ne haisee
B: - sä haiset
A: - ite haiset
B: - mitä haiset
A: - kaakille
B: - sä haiset pissille
A: - kaikki haisee pissille
B: - kaakille
A: - pissille
B: - mitä syödään tänään
A: - pissiä
B: - laitetaanko nuudeleita

Nyt selvisi sekin, miksi minä chattailen niin vähän: kun minulla ei ole mitään asiaa kenellekään. Kyllä tässä on ruvettava hankkimaan sisältöä elämäänsä.

Putin-juusto on kumminkin hyvää, ja sitä suolatonta voitakin himoitsisin, jos vain jostain sattuisin löytämään. Putin-vessapaperi olisi myös kiva yllätys, erityisesti sellainen Putinin naamalla varustettu.

Onhan sitä ostettava, kun halvalla saa.

Nyt olen varmaankin herjannut kaikkea tarpeeksi, jotta voin vetäytyä taas maan alle.

49 kommenttia:

 1. Aika hyvä tuo kaapin merkityksen selvittäminen :-D Parempi selvittääkkin....

  Olen kans ihmetelly usein noita tekstari ja deittipalstojen viestejä. Ihan sekopäistä menoa toisinaan..... :o

  Et kai sinä oo vetäytymässä talviunille :-) Juttujasi on aina niin mukava lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti kyllä vilkaista tuota kaappia kahteen kertaan, että luinko ihan oikein. :-D

   Mä kyllä keksisin parempaakin tekemistä kuin tekstailla omituisia viestejä palstoille ja chatteihin. En ymmärrä niitäkään chat-”ohjelmia”, joita pyörii yöt läpeensä tuolla joillain tv-kanavilla. Kummaa toimintaa.

   En minä talviunille ole vetäytymässä, mutta kun ei aika vaan meinaa riittää blogille. Ja sekin harmittaa, kun en oikein ehdi lukea muidenkaan kuulumisia. :-(

   Poista
 2. Toinen täti vastaa sulle vaatetukseen liittyen: toistaiseksi lähes ainoa toimiva ratkaisu on vaan maksaa enemmän ja mennä johonkin tädeille tarkoitettuun kauppaan. Esim. Stockka toimii hyvin. Samalla voit tehdä osuutesi sen pelastamiseksi.

  Ostin sellaiset nakinkuorifarkut. Ovat onnistuneet kutomaan jotain strechiä sinne sekaan niin, että ne ovat ihan tätioikeasti käytettävän tuntuiset. Sovituskopissa olin aluksi aivan toista mieltä. Sitä myyjäpimatsua en tietenkään uskonut ja otin sen isomman koon. Nyt vaikuttaa siltä, että joudun hankkimaan nakinkuoriin vyön.

  Voin vielä antaa toisen tätivinkin yhdeltä toiselta tädiltä noihin läpinäkyviin materiaaleihin. Kaveri just sanoi, että nuo kevyet läpikuultavat paidat lyhyillä tai vajaamittaisilla hihoilla vasta tulevat edullisiksi. Kesällä niitä pidetään hihattoman topin päällä ja talvella pitkähihaisen trikoon päällä. Itse vielä sulattelen tätä käytännölliseltä kuulostaa löydöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, mä totesin tuon ihan saman! :-D Että pitää vaan raottaa lompakkoaan vähän enemmän ja mennä johonkin täti-ihmisten kauppaan. Stockalla kävin, ja totesin myös Aleksi13:n aika hyväksi kaupaksi. Jälkimmäinen tuntui itse asiassa niin hyvältä, että liityin oikein kanta-asiakkaaksikin. :-)

   Mä sain kanssa kuluneella viikolla farkkukoulutusta yhdeltä myyjältä. Farkkujen pitäisi olla kuulemma aina ostohetkellä mahdollisimman (ehkä jopa hieman epämukavan) tiukat, koska ne kuitenkin venyvät käytössä. Mä en ole koskaan aikaisemmin tätä tajunnut, ja olen ostanut aina sen koon farkut, että ne ovat tuntuneet sovittaessa mukavilta. Ja sitten hetken päästä niitä on saanut olla tosiaan köyttelemässä vyön kanssa. En ollut myöskään koskaan kuullut farkkujen pakastamisesta. Farkkuja pitäisi kuulemma pestä mahdollisimman harvoin, ja pesun sijasta ne pitäisi vain tuulettaa tai pakastaa. On tämä elämä ihmeellistä. :-)

   Nyt minä ymmärrän niitä läpikuultavia paitoja vähän paremmin, jos sinne alle on kerran tarkoitus laittaa jotain. Mutta sitä ihmettelen vieläkin, että miksi ostaa ohut paita ja sinne alle vielä toinen paita, kun samalla voisi ostaa yhden paksumman paidan, joka riittäisi ihan yksinään. ;-D

   Poista
  2. Kuulin ensimmäistä kertaa tuosta farkkujen pakastamisesta :) Joudun varmaan urakoimaan pari litraa jäätelöä alta pois, että saan nakinkuoreni mahtumaan pakastimeen :D

   Poista
  3. Meidän pakastimesta taas pitäisi syödä aika paljon marjoja, ennen kuin sinne mahtuisi farkut, edes ne nakinkuoretkaan. :-D

   Ihmettelin tuota pakastamista kyllä kovasti. Sen tarkoituksena on kuulemma pöpöjen tappaminen, siis samaan tapaan kuin siinä, että vuodevaatteita pidetään talvella pakkasella ulkona. Ei ole mitenkään ruokahaluja herättävä ajatus pitää ruokatarvikkeiden kanssa samassa pakastimessa farkkuja, joiden lahkeet ovat laahanneet maata ja joilla on istuttu ties missä. Että kyllä mä taidan edelleen pistää farkkuni pesukoneeseen. Mutta tämä olikin tällaisen kalkkeutuneen täti-ihmisen mielipide. ;-)

   Poista
 3. Herranjumala, montako Oltermannia oot hamstrannu? :D Oon kade, kuten suomalaisen kuuluukin.

  Ja siitä BB:stä, kun en ole katsonu. Onko se sama Tuulikki, mikä oli siinä jossain maalaistalo-ohjelmassa, hitto kun en muista ohjelman nimeä? En meinannu kestää sitä akkaa. Ohjelmaan olin jäänyt koukkuun.

  Ei tehdä enää käytännöllisiä vaatteita kengistä puhumattakaan. Vanhat ovat jostain syystä kutistuneet kaappiin ja juuri mietin, että kuinka pitkälle syksyyn voi käyttää vaaleita kesähousuja ja maripaitaa. En jaksaisi miettiä muuta. Takki, kai.

  Samoilla linjoilla siis ollaan, mutta tule pois sieltä maan alta, kun näitä juttuja on kiva lukea, no nih, ylös vaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noiden juustojen kanssa kävi silleen, että mä ostin kaksi pakettia, kun satuin näkemään juustoa yhdessä Cittarissa. Äiskä, joka oli täällä meillä silloin kylässä, oli mun tietämättäni ostanut samaa juustoa toisesta kaupasta kolme pakettia. Nyt sitä juustoa sitten on. :-) Mä taas olin kateellinen äidille, kun se oli saanut juustonsa 30 senttiä halvemmalla kuin mä. :-D

   Juu, ihan sama Tuulikki se on, taisi se ohjelma olla Farmi nimeltään? Mä yritin kanssa katsoa sitä, mutta jostain syystä lopetin ohjelman katsomisen. Siinä oli useampikin tyyppi, joka ärsytti minua ihan suunnattomasti, Tuulikki mukaan luettuna.

   Kengät! Ne unohdinkin mainita. Kengät ovat nykyään kyllä niin omituisia, että mun on melkein mahdotonta ostaa kenkiä (muita kuin jotain tennareita ja kesäläpykkäitä). Sitten jos löytää sellaiset, joita voisi ehkä kuvitella käyttävänsä, hinta on jotain 120 euroa.

   Ensi viikoksi taidettiin luvata taas lämpimämpää, joten kesävaatteilla pärjää ainakin vielä jonkin aikaa. :-)

   Täytyy yrittää taikoa jostain hieman aikaa blogimaailmallekin. Harmi kun noita vähemmän kivoja juttujakin pitää hoitaa - paljon mieluummin viettäisin aikaa blogeissa. :-)

   Poista
 4. Mä haaveilen sellaisesta vaatteen ostosta, että joku, joka tuntee makuni, tulee meille kotiin ison vaatemäärän kanssa ja voisin täällä rauhassa sovitella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, se olisi kyllä ihanaa! Ei tarvitsisi lähteä kauppoihin aikaansa ja voimiaan tuhlaamaan.

   Poista
 5. En ole jaksanut yhtään jaksoa katsoa BB:tä muutamaan viime kauteen. Joskus silloin kun se alkoi, niin katsoin, mutta oon tullut vanhaksi. En jaksa enää valvoa :). Ne Metro-lehden tekstiviestit on hulvattomia. Monta hyvää naurua olen saanut niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei ole BB minustakaan yöunien menettämisen arvoinen ohjelma. Pari ekaa jaksoa jopa nauhoitin, kun ajattelin, että jos ehtisin katsoa ohjelman sitten seuraavana päivänä, mutta noin kymmenen minuuttia ohjelmaa katsottuani totesin, että ei tämmöiseen kyllä kannata aikaansa tuhlata.

   Bussimatka sujuu oikein rattoisasti, kun lueskelee noita tekstiviestejä. :-)

   Poista
 6. Tuli mieleen etta sita putin juustoa voisi varmaan pakastaakin? mulla on nytkin espanjalaista juustoa ja yhta suomalaista viela pakkasessa. Sun jutut on niin hauskoja etta jos ryhtyisit stand-up koomikoksi niin tulisin heti keikalle, vaikka taalta asti :D Tuo kaappi ja nuo metrolehdet ja tuo chat...:D :D :D Saisikohan niita metrolehtia tanne, en tiennyt etta siella on noin hulvattomia juttuja! Ja lupaa etten mene talviunille silla sun jutut piristaa aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä uskon, että Putin-juustoa voisi pakastaakin. Mä rupesin nyt muuten miettimään, että miksi mä en tajunnut Intiassa, että juustoa voisi tosiaan pakastaakin. Kun piti aina roudata Suomesta hirveät määrät juustoa, ja sitten piti yrittää syödä se kaikki juusto pois, ennen kuin se meni vanhaksi. Oon kai aina ajatellut, että juuston rakenne kärsii jotenkin, jos sitä pakastaa?

   Mä olisin kyllä maailman surkein stand up -koomikko, mutta kiitos silti ihanasta palautteestasi. :-) Mä en pääsisi edes lavalle asti, kun pyörtyisin jo kauhusta. Mutta olisihan sekin tavallaan hauskaa – katsella koomikon pyörtyilemistä. :-D

   En mä ole talviunille menoa suunnitellut, mutta postaustahti tulee olemaan kyllä varmasti harvempi kuin joskus aikaisemmin. Ei vain ehdi, vaikka kuinka haluaisi. :-(

   Poista
 7. Ihanaa että oot täällä :D

  Mutta sellanen ongelma mulle näitä sun tekstejä lukiessa tulee, että mulla ei kertakaikkiaan oo mitään lisättävää ikinä :).

  Ikuisen vaatteiden puutoksen ja niiden ostamisen vaikeuden (kun kaikki tosiaan on vaan jotain omituisia liuhakkeita), samoin kuin sun mielipiteen BB:stä voin kopioida ja allekirjoittaa ihan täysin. (Siis voin allekirjoittaa sen alkuperäisen ;))

  Ja näköjään on muitakin pastoja kuin meidän paikallislehden "Lyhyet"-palsta, jossa kaikki älyllinen elämä tiivistyy..

  Ja pliis. Kerro mulle missä se Tuulikki on ollut aiemmin. Mulla kun on menny jo yöunet ja kaikki kun olen miettinyt, mistä se on tuttu, mutta en vaan saa päähäni.
  Jokatapauksessa sais lähteä sieltä talosta aika haipakkaa ja viedä sen vaaleatukkaisen "neidin" mukanaan. En kertakaikkiaan kestä kumpaakaan.
  Tuulikin poikaakin jo käy vähän sääliksi..

  Ja heti kun kaapin käyttötarkoitusarvoitus selviää, niin pliis, raportoi siitä tänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nyt kelasin ylöspäin, niin sieltähän se Tuulikin "alkuperä" paljastui eli se Farmi-ohjelma, joka oli mun mielestä niin teennäinen, että jäi katsomatta, vaikka kuinka alkuun yritin.

   Kiitos Rantakasville ja sulle tästä, että saan ehkä nukkua sen suhteen ens yöni rauhassa.

   Poista
  2. Samaa voisin sanoa sinulle: ihana, että olet täällä. :-)

   Onpas kiva, että olet samoilla linjoilla. Ja 'liuhakkeet' kuvastavat nykyajan vaatteita ihan prikulleen. :-D

   Tarkoitatkohan tuolla vaaleatukkaisella "neidillä" sitä Jonia(?). Kun se tuli silloin kick-offissa taloon, ajattelin että ei ole todellista – voiko tuollaista tyyppiä ollakaan. En kestäisi sitä tosielämässä varmaan sekuntiakaan. On siis varmaan erinomaisen hyvä, etten koskaan ole hakenut BB:hen, kun talon tyypit aiheuttavat tällaisia reaktioita jo täällä ruudun toisella puolella. :-D Ja se Tuulikin poika säälittää minuakin. Olisi se vaan kauheaa, jos oma äiti olisi tunkemassa itseään joka tv-ohjelmaan. Täytyykin varoittaa äiskää, ettei se saa mitään outoja ideoita päähänsä. :-)

   Aika harvoin tulee liikuttua tuon kaapin kotikulmilla Itiksessä, mutta lupaan raportoida, jos saan käyttötarkoituksen selville. Onhan tuossa ilmoituksessa tietysti puhelinnumero, josta voisin asiaa tiedustella, jos olisin oikein viitseliäs. :-)

   Farmi ei jostain syystä viehättänyt minuakaan. Mua ärsytti jo sekin, että ohjelman äänenlaatu oli minusta ihan kauhean surkea. Volyymit piti kääntää ihan julmetun kovalle, ennen kuin alkoi kuulla jotain. Vai jokohan olen siinä iässä, että mua alkaa vaivata huonokuuloisuuskin. ;-D

   Tuulikista tuli vielä mieleeni, että minusta vanhalle ihmiselle ei sovi ollenkaan paksu meikkaus. Minusta vanha näyttää paksut meikit naamassa ihan joltain pelleltä. Kun ei meikki kuitenkaan nuorenna yhtään vaan tekee vain luonnottoman ja irvokkaan näköiseksi.

   Poista
 8. Onko Suomessa kaksinkertaista vessapaperia? Voisi tehdä sitten niin kuin vanha DDR-vitsi kertoo.
  Se kuuluu näin: MIksi DDR:ssä on kaksinkertaista vessapaperia? Siksi että pitää lähettää kopio Moskovaan ( käytön jälkeen tietenkin).
  Olen kasvanut periferiassa eli Suomen villissä lännessä enkä koskaan oppinut nauttimaan shoppailusta. Ilahduin kovasti että Allu on minun hengenheimolaiseni. Noin minäkin aina tuumin; olisin mielutiten kuin Englannin kuningatar hovihankkijoineen.
  Tiettyjen firmojen vaatteitten ei ole tarkoituskaan kestää enmpää kuin kolme pesukertaa. Ne ovat niitä, joiden ompelijat kaukoidässä teinaavat 6ct kappalleta ja ovat kiitollisia siitäkin vähästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin tutkailemassa meidän Embo-pakettia, ja kyseinen vessapaperi näyttää olevan jopa kolmikerroksista. Siitä riittäisi siis kopio Putinille ja vielä vaikka Ruotsiinkin. :-)

   Siitäköhän tuo shoppailuinnottomuus minunkin kohdallani johtuu, kun en ole kasvanut missään suuressa keskuksessa lähellä shoppailuparatiiseja. Mä olen myös kauhea jahkailija, ja sekin on syynä shoppailuinhooni. Inhottaa jo etukäteen lähteä etsimään jotain, kun tiedän, että saan menemään aikaa tuntitolkulla, enkä välttämättä kuitenkaan löydä mitään. Tietysti vaatteita voisi tilata netistäkin, mutta kun en osaa. Kyllä vaatetta pitää saada sovittaa päälleen ennen ostopäätöstä, vaikka se sovittaminenkin on maailman vastenmielisintä puuhaa.

   On tullut ostettua tässä taannoin semmoisetkin housut, jotka kestivät vain yhden pesukerran. Halvathan ne olivat, mutta silti harmitti, kun kankaan pinta meni pesun jälkeen sellaiseksi ruman nyppyläiseksi.

   Poista
 9. Mulla ei myöskää ole näemmä elämää. Täällä mä istun hekottelemassa sun jutuille, kun muut juhlii venetsialaisia. Mä taidan alkaa tekstittää mun blogijuttuja noilla tekstareilla. Paikallisesta sanomalehdestä löytyy tekstaripalstalta juttuja joka lähtöön ja ne ois ainakin huvittavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa kerhoon! Mäkin olen istunut kotona kuuntelemassa, kuinka muut juhlivat ja ampuvat raketteja. Ukkelikin lähti baanalle. Minä vain paistoin lindströminpihvejä ja söin kaksi suklaapatukkaa. Niin vallaton meno, että nuttura oikein tärisi. :-D

   Juu, laita ihmeessä tekstarijuttuja! Älykkäitä tekstareita ei ole koskaan maailmassa liikaa. ;-)

   Poista
 10. Juu vaikea loytaa vaatteita nykyaan. Mutta ei huvittaisi siirtya mihinkaan tati-kauppoihinkaan. Siis minunhan tarpeeni eivat ole muuttuneet mihinkaan ja olen onneksi viela ihan samoissa 38 mitoissa. Tavallisten kauppojen tarjonta on vaan mennyt ihan kummalliseksi.

  Olisipa ihanaa ostaa Putin-juustoa alehintaan tai vaikka ihan tavalliseenkin suomalaiseen hintaan. Taalla on joskus Oltermannia venalaisten delikaupoissa mutta maksaa joku 15 euroa kilo. Arsyttavaa.

  Paikallisessa BBssa on tanaan finaali. Arvaa olenko seurannut, no en todella. Suomalaista voisikin kokeilla katsoa. Tuskin pitkaan jaksaisin.

  Ja tosiaan, koita nyt repaista aikaa blogillekin jatkossakin. Hauska on juttujasi aina lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se tosiaan on niin, että tavallisten kauppojen tarjonta on mennyt ihan kummalliseksi. Kun eivät minunkaan tarpeeni ole muuttuneet ja kokokin on pysynyt ihan samana, ja siltikään en löydä ns. tavallisista kaupoista, joista olen siis ennen löytänyt vaatteita, mitään. Tätikaupoissakin on ihan kivan näköisiä vaatteita – olin ihan yllättynyt, kun ei niissä myytykään pelkästään jakkupukuja. :-)

   Sympatiseeraan sinua tuossa juustoasiassa. Olen itse niin perso juustolle (ja juustoleiville), että olin Intiassa joskus hätää kärsimässä, kun sikäläinen juusto oli niin surkealaatuista, eikä tuontijuustosta tehnyt tosiaankaan mieli maksaa hillittömiä summia.

   Ei tätä tämän vuoden BB:tä ainakaan jaksa pitkään katsoa. Tuossa se on nyt pyörinyt taustalla, mutta ohjelma on tuntunut armottoman tylsältä. Mutta toimiipahan ainakin unilääkkeenä. :-)

   Poista
 11. Ja mää luulin, että Aamulehden tekstaripalsta olis hulvaton... Onhan se, mutta toi näytti jo sekopäiseltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja noita tekstareitahan oli siis koko lehden aukeama täynnä. Kovasti tuntuu ihmisillä olevan asiaa. :-D

   Poista
 12. Kiitos tästä, sait hymyä aamuuni! Aina ihana lukea blogiasi, joten et saa kadota kokonaan!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ Yritän ehtiä kirjoittelemaan aina silloin tällöin, mutta en kyllä uskalla luvata mitään. Vaikka mä olen kyllä sitä mieltä, että harrastuksia ei saisi mikään häiritä. :-)

   Poista
 13. Hmm. En ensilukemalta oikein tiennyt mitä tähän kommentoisin. Omassa elämässä tapahtuu liikaakin, sen verran uuvuksissa huomaan usein olevani, ja ystävien kuulumisista tahtoo toki pysyä perillä, joten BB:t. yleisonosastot sun muut tirkistelyt tuntemattomien elämään kuulostavat ajallisesti mahdottomalta seurattavalta. Olen seuraavinani jonkinlaista karsivaa prioriteettijärjestystä guruni ohjeitten mukaan, että aikaa jäsii kaikelle tärkeälle, ja silti. Tämä äitiyslomalle siirto on ollut kuin eläköityminen, yhtäkkiä kiireet tuntuvat vain lisääntyneen vähentymisen sijaan! Toisaalta kaikilla meillä on ne samat 24 tuntia käytettävissä, miten sitä vaan yhdet tulevatkin ahtaneeksi päivänsä pullolleen toisten nauttiessa kiireettömämmästä menosta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aika lailla gurusi kanssa samaa mieltä siitä, että aikaa jää kaikelle tärkeälle. Itse olen ainakin huomannut, että mitä vähemmän aikaa on käytettävissä – siis kaikillahan on tietysti se 24 tuntia vuorokaudessa, mutta tarkoitan nyt sitä aikaa, mikä jää kaiken pakollisen jälkeen – sitä tarkemmin ajattelee, mikä on oikeasti tärkeää ja mikä vähemmän tärkeää. Omalla kohdallani tehokkuuskin tuntuu lisääntyvän silloin, kun ei ole liikaa vapaa-aikaa. Silloin asiat tulee hoidettua jotenkin halki-poikki-ja pinoon -tyylillä, mutta jos vapaa-aikaa on paljon, asioita tulee helposti siirrettyä ja ajateltua, että ne ehtii hoitaa myöhemminkin.

   Ja mitä BB:hen tulee, yritin katsoa viime sunnuntain lähetystä, mutta ei vaan natsannut. Silloin kun minulla oli enemmän vapaa-aikaa, ohjelma ei tuntunut ajanhukalta, mutta nyt sekin ohjelman katseluun käytetty aika on jostakin muusta pois. Enkä tarkoita sitä, että ohjelman ajan pitäisi tehdä jotakin hyödyllistä tai tuottoisaa, vaan sitä, että voin käyttää senkin ajan jonkin sellaisen tekemiseen, mikä on minusta oikeasti kivaa, enkä katsoa jotain vain katsomisen vuoksi. Tulipas selitettyä monimutkaisesti – toivottavasti ymmärsit. :-)

   Poista
 14. Juurin näin! En käsitä yhtään tätä transparent-trendiä puseroissa, varsinkaan sellaisissa, joiden alle ei ole tarkoitus laittaa mitään tai se ei ainakaan näytä yhtään paremmalta toppi aluspaitana. Pidän mielelläni päivän alusasuvalinnat ihan omana tietonani :D

  Bloggaukseen mulla ei ole oikein sanottavaa, itse kyllästyin viiden postauksen jälkeen... Tai no, oli mulla luonnoksissa kymmenkunta tekstiä mutta en vain saanut aikaiseksi julkaista raapustelmiani :p Mutta ihan vain tiedoksi, että tästä osoitteesta löytyy pelastus vähänkään pottumaiseen päivään, yleensä hihittelen vedet silmissä jo muutaman postauksesi jälkeen (elämä...) ja mulla on jopa muutama takuuvarma naurunhersyttäjä, jotka kaivan tuolta arkistosta jos v-käyrä on ylittänyt sallitut raja-arvot :) Mukavaa syyskuuta, nyt se on sitten allakankin mukaan syksy ja saa lihoa villapaidan suojissa kevääseen asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ymmärrä niitä läpinäkyviä vaatteita siitäkään syystä, että eiväthän ne sovellu lainkaan Suomen ilmastoon – edes kesällä! (Ellei sitten ole poikkeuksellisen lämmintä.) Miksi niitä siis myydään kaupoissa pilvin pimein nyt, kun syksykin alkaa tulla - ja jopa talvella!? En ymmärrä. Ehkä tämä onkin kauppojen myynninedistämiskikka: läpinäkyvien vaatteiden avulla asiakas saadaan ostamaan yhden vaatteen sijasta kaksi, kun sinne läpinäkyvän härpäkkeen allekin pitää saada jotain.

   En minäkään halua esitella alusvaatteitani kenellekään – ellei sitten vahingossa vilahda jokin rintaliivin olkain. :-)

   En ole koskaan ajatellut, että blogini voisi toimia tuolla lailla piristyksenä. Aivan uskomattoman ihana kuulla! Kiitos sinulle. ♥

   Minä yritän olla nyt kerryttämättä sitä villapaidan alaista läskiä, sillä tein jotain ennenkuulumatonta: liityin kuntosalille! Tosin läskinesto ei ollut päällimmäisenä mielessä vaan se, että jos saisin vaikka salitreenin avulla polveni kuntoon. :-) Nyt pitäisi enää ruveta käymään siellä salilla. :-D

   Hyvää syyskuun jatkoa sinullekin!

   Poista
 15. Tuo vessapaperi olisi kyllä myyntimenestys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen kanssa. :-) Mä ainakin hamstraisin sitä heti!

   Poista
  2. Kiovasta sitä kuulemma saa. Eivät ole vaan saaneet vielä nettikauppaa pystyyn :) Olen myös tilannut venäläiseltä ystävältäni sellaisen Putin-T-paidan, jossa Putin katsoo seksikkäästi tummien aurinkolasien takaa. Siitä saa myöhemmin hyvän lattialuutun.
   Kiitos vielä aivan ihanasta blogista. Piristät (työ)päivääni paljon!
   T:Sole

   Poista
  3. Jaahas, se on ruvettava sitten Kiovan-matkaa tilaamaan. :-D Nyt vaan kaikki sponsorit huomio: mulle saa tarjota ilmaisen vessapaperinostomatkan Kiovaan, ja vastineeksi mä voin (tai sitten en) kirjoittaa pari myönteistä sanaa matkan tarjoajasta.

   Tuo Putin-paita kuulostaa kyllä ihan hulvattomalta. :-) En kyllä tiedä, pitäisinkö sellaista itse, kun joku voisi vielä luulla minua joksikin Putin-faniksi. Semmoisen paidan voisin kyllä haluta, jossa Putin käppäilisi kuun pinnalla Venäjän lippu käsissään, ja maa näkyisi kaukaisena planeettana. ;-)

   Kiitos, Sole. ♥ Mukavia työpäiviä sinulle!

   Poista
 16. Minäpä shoppailen niin paljon kirpputoreilla etten ole edes huomannut että vaatetrendit ovat muuttuneet. Kaupasta ostan kuitenkin paljon legginssejä ja leikkifarkkuja. Minusta nuo leikkifarkut (ne sellaiset mitkä näyttävät farkuilta mutta oikeasti joustavat kuin legginssit) ovat mahtava keksintö ja niiden avulla olen minäkin joskus harvoin siistin ja normaalin näköinen.

  Vaan nuo juustot olivat minunkin arkeni ilo, ostin niitä kymmenen kappaletta joista yhdeksän laitoin pakastimeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on hienoa, että olet löytänyt oman tyylisi ja osaat katsella kirppareita sillä silmällä, mikä sinun tyyliisi sopisi. Itse kun oikein vieläkään tiedä omaa tyyliäni - ehkä mun tyyli onkin olla tyylitön :-D. Kirppareistakaan en ole koskaan oikein tykännyt, kun ostosten teko kirppareilla on vähän sellaista hakuammuntaa. Vielä jos sieltä löytää mieleisensä vaatteen, niin se ei takuuvarmasti ole oikean kokoinen. Täytyy myös tunnustaa, että en oikein tykkää käyttää sellaisia vaatteita, joita joku vieras on aiemmin käyttänyt.

   Minä nyt vähän kadehdin sinun juustojasi. Mun viisi pakettia (jotka ovat huvenneet uhkaavaa tahtia) ei ole kyllä mitään kymmeneen pakettiin verrattuna. :-)

   Poista
 17. Mahtava postaus, paras pitkiin aikoihin! :) en tarkoita, että muut olisi huonoja, tää vaan sattui olemaan yliveto :)

  Mä ostan aina niin kireitä farkkuja, että pesun jälkeen en saa niitä oikein yksin jalkaan, vaan joudun pyytämään miehen apuun kiskomaan housuja ylös :D Jos se ei satu olemaan kotona, niin sitten hypin ja pompin ja kiskon ja vedän ja puhisen jne... Mies kyllä joka kerta naureskelee naisten järkevyydelle ostaa vaatteita, joihin ei mahdu...Mutta farkut on pakko ostaa kireinä, koska ne löpsähtää heti, kun on päivän käyttänyt niitä ja mikään ei ole mielestäni ärsyttävämpää kuin perseestä roikkuvat farkut. Jos olen erehtynyt ostamaan liian nopeasti löystyvät, lahjoitan ne hyvin nopeasti eteenpäin.

  Oi sulla on noita juustoja. Mua harmitti, kun me myöhästyttiin niistä, niitä ei ollut enää kaupassa, kun mies kerkesi sinne asti. Tästä viisastuneena, sinä aamuna, kun suolattomat voit tuli myyntiin, mies lähti heti aamun lehden luvulta kauppaan, kun bongasi uutisen niiden myyntiin tulosta. Ja niinpä meillä on nyt 10 pakettia voita jääkaapissa :) Mutta olisin mä silti halunnut kokeilla myös 55% juustoa. Pöh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva jos tykkäsit. Tämä oli tällainen palstantäyte. :-)

   Sun farkut kuulostaa aika pelottavilta. :-D Mä en varmaan ikinä uskaltaisi ostaa noin kireitä farkkuja, kun pelkäisin saavani niistä jotain ongelmia arkoihin ruumiinosiin. Oon ymmärtänyt, että liian kireät housut voivat aiheuttaa ainakin hiivatulehdusta. Mutta se on kyllä ihan totta, että perseestä roikkuvat farkut ovat ihan kaamean näköiset, ja mullahan niitä on. :-D Mun ukkeli ei myöskään suostuisi kiskomaan mun housuja ylös, ja se on niin paljon pois kotoakin, että paras vaan ostaa sellaiset housut, jotka saa itse jalkaan. :-)

   Ja koskaan ei pitäisi ostaa farkkuja silloin, jos on tullut pari kiloa ylimääräistä. Sitten kun/jos ne kilot katoavat, farkut ovat ihan käyttökelvottomat. Tästäkin asiasta on kokemusta. :-)

   10 pakettia voita, ihan epistä! :-D

   Poista
  2. Mulla ei koskaan jää ongelmaksi se, että farkut olisi käytössä liian kireät perseestä. Vaikka niitä onkin pesun jälkeen äärimmäisen hankala vetää pepun yli, niin mulla on kuitenkin tosi kapea lantio ja suhteessa paksummat reidet/sääret kuin perse ja niinpä kun olen pitänyt farkkuja hetken päällä, niin ne on pepusta ok, mutta lahkeet on väliin niin kireät, että joskus on aika vakavia ongelmia mennä kyykkyyn, jos tuleekin yhtäkkiä semmoinen tilanne... Joo, tiedän, etten ole kovin järkevä, mutta satun rakastamaan kireitä pillifarkkuja :) Enkä oikein kykene uskoon, että hiivatulehdus vois tulla kireistä farkuista. Hiivatulehdus on käsittääkseni ennemminkin tila, jossa elimistössä tai oikeammin suolistossa on liikaa hiivaa ja sen saa pysyvästi pois vain muuttamalla ruokavaliotaan, eikä lääkekuurilla, niin jotenkin on kauhean vaikea kuvitella, että sen voisi saada noin manuaalisesti. En ainakaan usko, kunnes toisin todistetaan ;)

   Poista
  3. Pillifarkut sopivatkin sinulle tosi hyvin (tiedän, kun olen sen blogissasi nähnyt :-D). Mulle ne ei sovi kovinkaan hyvin, kun mulla on sen verran paksut sääret – tai paksut ainakin omasta mielestäni. Mun farkuissa suurimmaksi ongelmaksi muodostuu yleensä vyötärö: vyötärö on yleensä ostohetkellä hyvä, mutta käytössä sekin jotenkin venyy, ja sitten tarvitaan taas vyötä. En oikein edes ymmärrä, miten se vyötärö voi venyä. Persekin alkaa tietysti roikkua ja farkut löystyvät käytössä muutenkin, mutta tuo vyötärö on kyllä kaikkein suurin ja ärsyttävin ongelma, kun housuja pitää olla koko ajan nostelemassa, jos ei sitä vyötä ole.

   Mäkin olen sitä mieltä, että hiivatulehdus ei voi tulla ulkoapäin, mutta joskus kun hiivatulehdusta epäilin, ja etsin asiasta tietoa, niin sellaistakin jossakin väittivät, että se voisi tulla liian kireistä vaatteista. Kuulostaa kyllä minustakin aika epäuskottavalta.

   Poista
  4. Toikin on muuten yksi syy miksi ostan yltiökireitä farkkuja, koska inhoan käyttää vöitä. Kun farkkuihin laittaa vyön, niin sitten se ruttaa sen vyötärön melko tyhmän näköiseksi. Ja kuitenkin on sellainen olo, kun ne housut ei pysyis kunnolla ylhäällä. Voi näitä naisten ongelmia :D

   Poista
  5. Ja kaiken lisäksi se vyön solki jää pullottamaan ikävästi paidan alla, jos on pikkuisenkin kireämpi paita.

   Kyllä tämä naisen elämä on tosiaan ongelmallista. :-D

   Poista
 18. Vai vieläkö se Vinski jaksaa tekstailla Metron tekstaripalstalla? Minulla on muistikuva, että sama nimimerkki olisi ollut vauhdissa aforismiensa kanssa jo vuonna 2002, kun tuota palstaa viimeksi aktiivisemmin seurasin. Sitä vaan ihmettelen, että miten kukaan jaksaa MAKSAA siitä, että voi lähettää aivopierunsa lehteen, joka ehkä julkaisee sen, ehkä ei. Eivätkö ne ihmiset ole kuulleet Twitteristä, jossa sama onnistuu ilmaiseksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että nuo tyypit, jotka tekstaripalstoille kirjoittelevat, eivät ole kovinkaan aktiivisia twitterin käyttäjiä. Sitä paitsi eikös se twitter vaadi seuraajia tai tykkääjiä tai jotain? Kun eihän noiden omituisten höpisijöiden juttuja viitsisi kukaan twitterissä seurata, mutta kun lähettää viestinsä Metron palstalle, viesti tulee julkaistuksi joka tapauksessa – halusi kukaan sitä tai. Ehkä tämä on jonkinlaista tekstiviestihuoraamista: maksetaan siitä, että saadaan huomiota lukijoilta?

   Poista
 19. Aika hyvä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. <3