Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


tiistai 18. kesäkuuta 2013

Erikoisateria ripulipotilaalle

Huomenna suunnistan kohti Suomea, ja pitkä lentomatka hieman hermostuttaa. Aiemmin pelkäsin lentoa polveni takia, mutta sunnuntaina sain jostain todella ärhäkän ripulin. Sunnuntai-iltaan mennessä olo oli jo aika heikko, ja kun ei vesikään pysynyt sisällä, sanoin ukkelille, että nyt on varmaan parempi lähteä lääkäriin. Pelkäsin nestehukkaa ja vieläkin enemmän sitä, että en kykenisi keskiviikkoaamuna lennolle. Koska en itse kyennyt ajamaan autoa, ukkeli soitti paikalle jo aikoja sitten vapaalle päästetyn autonkuljettajan. Poika tuli ennätysajassa - hän oli juossut koko parin kilometrin matkan meille. ♥

Makasin pari tuntia päivystyksen ensiavussa tiputuksessa, ja olokin hieman koheni (jopa niin paljon, että jaksoin kaivaa kamerankin, vaikka ukkeli sanoi, että et ota täällä kyllä yhtään kuvaa.)


Verikokeista selvisi, että ripuli oli jonkin infektion aiheuttama. Mistä infektio tuli, sitä ei kukaan voi varmasti sanoa. Itseäni viisaampien (eli anopin ja ukkelin) mielestä tauti tuli todennäköisimmin maidosta, kun minähän juon niitä pussimaitoja keittämättä. Täkäläisten mielestä maito pitäisi keittää ennen juomista, mutta minä perustelen keittämättömyyttäni sillä, että maito on jo pastöroitu (ja homogenisoitu), joten miksi ihmeessä sitä pitäisi enää keitellä. (Oikeasti olen vain laiska, enkä viitsi keittää maitoa.) Tiedän kyllä vastauksenkin: maito saattaa olla suorastaan väärennettyä, tai ainakin kylmäketjussa on hyvin todennäköisesti aukkoja. Meidänkin maitomies tuo maitopussit aamulla moponsa tarakalla sivukassissa, ja ties missä ne ovat sitä ennen kuljeskelleet. Jokin maitopussi saattaa sisältää ihan laadukasta maitoa ja jokin toinen taas ei. Kun näitä pusseja juo kuumentamatta, se on vähän sama kuin venäläistä rulettia pelaisi. On hyvin todennäköistä, että aiemmat ripulinikin ovat johtuneet nimenomaan maidosta, vaikka en haluaisi tätä myöntääkään.

Sain sairaalassa jälleen aivan ensiluokkaista kohtelua, ja toiminta oli todella nopeaa. Silti kahden tunnin petipaikasta joutui maksamaan 1000 rupiaa (13 euroa). Laskua kirjoittanut mies kertoi, että monet potilaat tulevat vasta illalla päivystykseen, kun päivystyksessä toiminta on paljon nopeampaa kuin päiväsairaalassa, ja laskukin jää tästä syystä paljon pienemmäksi. Jos sairaalaan tulee päiväsaikaan, siellä saattaa mennä koko päivä, ja laskukin on moninkertainen.

Tulimme puolenyön jälkeen kotiin, ja kun seisoimme kotihississä, ukkeli sattui katsomaan alas jalkoihini ja kysyi, että "mitä sulla tuolla housunpuntissa oikein roikkuu". Ja kappas vain: sieltä tursusivat valkoiset alushousuni, jotka minulla oli ollut edellispäivänä päällä. Ihmettelinkin, mihin ne olivat hävinneet! Tuli ilmeisesti lähdettyä vähän kiireellä. Smiley

Kuvittelin viettäväni viimeiset päivät Intiassa hieman toisin kuin ripulia potien, sillä ukkelin serkkutyttö USA:sta oli tullut käymään Intiassa. Serkku tuli Hyderabadiin ihan vain minua tapaamaan (oli hänellä asiaa kyllä räätälille ja kultakauppaankin!), sillä emme ole tavanneet vielä kertaakaan aiemmin. Olin kuullut, että serkku tykkää ravintoloissa syömisestä, ja ukkelikin oli kerennyt sunnittelemaan, missä kaikkialla voitaisiin käydä sitten, kun Radhika tulee. Illalla käydään kai yhdessä kivassa paikassa syömässä, mutta minun taitaa olla varmempi olla syömättä mitään, ettei käy köpelösti. Onneksi ei edes tee mieli mitään, niin ei harmita. 


Tänään saimme kulumaan monta tuntia kultakaupoissa. Anoppi on halunnut jo pitkään ostaa minulle kunnolliset korvakorut, mutta sopivia ei ole löytynyt. Nyt oli hyvä tilaisuus lähteä uudelleen ostoksille, kun Radhika oli - nuoremman sukupolven edustajana - mukana makutuomarina. Radhika myös tietää anoppia paremmin, mikä käy yhteen länsimaisten vaatteiden kanssa ja ymmärtää senkin, että minä en mistään intialaisista kultahärpäkkeistä tykkää. Korvakorut löytyivät, ja ne olivat (minun mittapuullani) niin hirvittävän kalliit, että en tiedä, uskallanko edes käyttää niitä. Korujen mukana tuli valokuvallinen takuulappu, ja tulin tietämään senkin, jos että joskus haluan myydä korvikset, timanteista maksetaan takaisin 90 prosenttia ja kullasta 100 prosenttia.


Minä lähden tästä pakkaamaan kamoja, koska huomenna on aikainen lähtö. Ylihuomenna pitäisi ajaa vielä pitkän lennon jälkeen nelisensataa kilometriä juhannuksen viettoon, ja saa nähdä, miten polven ja vatsan kanssa käy. Tulppa persuksiin ja paljon pysähdyksiä?

Tuskin ehdin koneelle ennen juhannusta, joten toivottelen ikimuistoista juhannusta kaikille, jotka sitä viettävät!

Loppuun vielä aiheeseen sopiva, ruotsalaiskoomikko Robert Gustafssonin näkemys suomalaisista juomatavoista. Minua video ei naurattanut yhtään (tosikko suomalainen?), mutta ehkä jotakuta toista naurattaa. Smiley


34 kommenttia:

  1. Hyvaa matkaa ja terveytta!!!

    VastaaPoista
  2. Oioi, kuulostaa inhottavalta taudilta. Ja ärhäkältä. Toivottavasti lento sujuu kuitenkin hyvin (tai ainakin tulppa pysyy paikoillaan ;)) ja hyvää juhannusta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, toivotaan näin. :-) Hyvää juhannusta sinullekin!

      Poista
  3. Voi surku (vaikka pakko tunnustaa, että hekottelin railakkaasti tätä lukiessani)!

    Saatko mistään sellaisia 'block-tabletteja' joilla peräpäästä ei irtoa sitten mitään muutamaan päivään, ihan sama mikä tauti kyseessä? Muistan itse Intiassa 'nauttineeni' sellaisen kun istuin ripulisairaana koko päivän Australia-Intia -krikettimatsissa. Toimivat onneksi hyvin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kuullutkaan tuommoisista tableteista. Kuulostaa pelottavalta!

      Minä taas hekottelin sitä, että otit tabletin krikettimatsia varten. :-D

      Poista
    2. Ne tabletit on kyllä oikeastaan tosi ihania, jos siis pitää tehdä jotain eikä vessaa ole mailla halmeilla. Hitsi, en muista niiden virallista nimeä ollenkaan. Sitten kun niiden vaikutus loppuu, niin vessan on kyllä parasta olla ihan vieressä ;-)

      Krikettimatsi on kamalan tylsä ja suurimman osan aikaa oli tuskan hiki otsalla, kun tajusin, että jos pitäisi juosta vessaan sieltä tuhansien ihmisten joukosta, en ikinä onnistuisi. Ja Australia hävisi. Taisimme olla ainoat aussit sillä puolen katsomoa, eli voit kuvitella kuittailun määrän...

      Poista
    3. Pitää kyllä ottaa selvää noista tableteista tulevaisuutta varten. Kuulostaa tosi näppäriltä. Vähän kyllä pelottaa se vaikutusajan loppumishetki. ;-D

      En ole koskaan käynyt krikettimatsissa, kun se on minusta niin hirveän tylsä peli. Olisikohan siellä mitään oheistoimintaa, kuten oluen juontia. :-)

      Poista
    4. Krikettimatseja en suosittele - tylsaa oli, ja kesti koko paivan. Oheistoimintakaan ei varmasti pelastaisi, hmmm, paitsi ehka siella voisi lukea kirjaa?

      Tabletin vaikutusajan loppuminen voi olla dramaattista. Kun sellaisen tabletin on syonyt, ulos ei tosiaan tule mitaan, mutta syoda kylla voi. Sitten kaikki tulee kerralla ulos joskus tulevaisuudessa...

      Poista
    5. Veikkaan että fanit eivät tykkäisi kovin hyvää, jos rupeaisi lukemaan krikettimatsissa kirjaa. Ehdotin kerran, että ottaisin leffaan mukaan ipodin, jos leffa on kovinkin tylsä, mutta ukkeli neuvoi jättämään soittimen kotiin. :-) Tosifanit saattaisivat kuulemma ottaa herneet nenäänsä.

      Poista
  4. Tosi ikävä tauti juuri ennen lentoa, -toivottavasti ehdit parantua ja lennot menevät hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi tauti tuli kuitenkin sunnuntaina, eikä esimerkiksi tänään. :-)

      Poista
  5. Auts,kurja juttu,toivottavasti voit jo paremmin eikä tule mitään ongelmia matkan aikana.Muista juoda paljon(ei maitoa;D).Muistan että olisit aiemminkin kirjoittanut että sulla oli joku vatsatauti.
    Hih,kyllä nauratti tuo alushousujuttu;D

    Hyvää matkaa Satu! Minä seuraan viikon päästä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, nyt ei maitoa, ei ennen kuin saa kunnon suomalaista maitoa. :-)

      Erityisesti ukkelia tuo alushousujuttu nolotti. Minä sain ihan hirveän naurukohtauksen. En edes uskalla ajatella, miten kauan ne housut ovat siellä roikkuneet. :-D Vähän ehkä uskottavuus kärsii, jos puntista tursuaa alushousut. ;-D

      Pian pääset sinäkin Suomeen. :-)

      Poista
  6. Hyvää ja ripulivapaata matkaa! Nautihan nyt sitten koko rahan edestä ja ilman rahaakin! Meillä vielä muutamat Turkki viikot ja sitten auton nokka kohti Suomea...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Autolla Turkista Suomeen kuulostaa kyllä tosi mielenkiintoiselta! Taitaa olla vähän ajamista? Meinaatko sinä olla taas ratissa ja mies kartanlukijana? :-)

      Poista
    2. Meillä minä olen useimmiten ratissa, navigaattori kartanlukijana ja mies naputtaa hommiaan:).

      Poista
    3. Tuommoinen järjestely sopisi minullekin. :-)

      Poista
  7. Minä toivon että vointisi kohenee nopeasti ja että lento suomeen ei ole koin rasittava. Ja toivotan myös ihanaa juhannusta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Taika. <3 Ihanaa juhannusta sinullekin! :-)

      Poista
  8. Anteeksi, mutta ihan hysteerisesti hekotan kun näen silmissäni ne puntista pursuavat alkkarit, pitäähän sitä varapökät olla jos vahinko sattuu :D
    Ja usko nyt vaan se maitopussijuttu, minä en koskaan juo pussi pussimaitoa keittämättä, usein se sitä paitsi jo keittäissä kokkeloituukin, varsinkin kesällä, vaikka olisi pastöroituakin. Ja varsinkin kun tietää että täällä tuberkuloosi on lehmissä ihan yleistä.. Itse asiassa käytänkin vain purkkimaitoa.
    Pikaista paranemista ja mukavaa matkaa, ja saman tien oikein hauskaa juhannustakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, ensi kerralla täytyy kuitenkin laittaa ne varapökät vaikka kassiin eikä sinne punttiin. .-D

      Kiitos, perille on päästy ja juhannuksetkin on jo vietetty. Nyt nautitaan Suomen kesästä. :-)

      Poista
  9. Huh! Kampylobakteerin Intiassa sairastaneena - otan osaa :(. Toivottavasti tauti on jo voitettu ja pääset matkaan terveenä. Mun anoppi heittää maitopussit aina suorilta käsin kattilaan ennen jääkaappiin laittoa - ja olen joskus sitä miehelle ihmetellyt, että onko siihen tarvetta, kun maito kuitenkin keitetään teessä....

    Mulle käy joskus talviaamuisin niin, että edellisen päivän sukkahousut tursuilee jostain lahkeen suista tai ne jää haaroihin ylimääräisinä tursuilemaan. Joskus olen vetänyt yhdet ylimääräiset sukkikset farkuista työpaikalla, kun olen sinne saakka päässyt. Yöks, miltä ne tuntuvat!

    Huippuihanat korvikset!!
    Ihanaa juhannusta!
    t. simran

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Simran. :-) Matka meni hyvin, ja vointikin on taas hyvä.

      Kai se on minunkin opeteltava tuo sama tapa, että maito vasta kattilan kautta jääkaappiin. Toine vaihtoehto olisi käyttää niitä purkkimaitoja, mutta en oikein tykkää niiden mausta.

      Naureskeltiin juuri äiskän kanssa, kun hänelläkin on tursunnut puntista noita sukkahousuja. Äiskä on myös käynyt lääkärissä ja huomannut vasta kotona, että villapaidan hihaa on komistanut papiljotti. :-D

      Poista
  10. Voi ei :( toivottavasti matka on sujunut jo terveemmissä merkeissä..
    <3

    VastaaPoista
  11. Tervetuloa Suomeen http://youtu.be/xNh94RgdOXY

    VastaaPoista
  12. Hui, otan osaa, minäkin olen ripulireissun intialaiseen sairaalaan kokenut... ja se kokemus paransi ripulini, niin hirveässä kunnossa oli sairaalan vessa! Sinne ei vaan halunnut palata! ;-)

    Minusta kalliitten kultakorujen ostaminen on huono ajatus, koska vaihdan niin usein korviksia ja tyttärenikin käyttävät ristiin rastiin korviksiani. Hukkaamme niitä jatkuvasti. Kandee ostaa rihkamaa vaan, tähän taloon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en tykkää kalliista koruista ihan samasta syystä. Muutenkin tuntuu järjettömältä laittaa isoja rahamääriä johonkin niin turhaan kuin koruihin.

      Poista
  13. Nuo korvikset olisivat hyvinkin kelvanneet myös minulle, ja saahan niistä näkyä, että kalliit ovat ja varoen pidettävät vain erikoisissa tilaisuuksissa."Diamonds are the girls best friends!"(Marilyn Monroe) Minunkaan huumorintajuni ei lämpene Robert Gustafssonille. Luultavasti tuo väki hirnuisi jopa, jos hän kertoisi että hänen sukkansa haisevat ja varpaitten välissä on sieniä.Nuuh! Nuuh!
    Onnea matkaan, pidä sitä lentokonetta taivaalla, hauskaa juhannusta ja paljon verenhimoisia kavereita - finish air force, bzzzzzz!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylläpä nauroin noille haiseville sukille ja sienille. Paljon hauskempi juttu kuin tuo Gustafssonin video! :-D

      Taidan tosiaan pitää korviksia vain juhlissa; eihän tuollaisia uskalla arkena käyttää. Otan kyllä mieluummin timantteja kuin kultaa!

      Hih, finnish air force. On tehty jo lähempää tuttavuutta. :-)

      Poista
  14. Hyvää matkaa ja toivottavasti paikka löytyi vessan läheltä. Nuo Sannan mainitsemat tabeltit ovat kyllä must, jos on pakko matkustaa. Käy hakemassa niitä apteekista vastaisen varalle. Aamun naurut sain noista pikkuhousuistasi. Ei sitä kaikkea aina kiireessä huomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kiireessä ei tosiaan huomaa kaikkea. Minulla on joskus ennenkin ollut alkkarit puntissa, mutta silloin ne eivät sentään ole valuneet alas, vaan pysyivät ihan kiltisti mukana kyydissä. :-)

      Vessa oli matkalla ihan vieressä, mutta onneksi en tarvinnut sitä kovin paljon. :-)

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3