Jos lintu lentää ikkunaasi, älä säikähdä: se on vain Jumala, joka pelaa Angry Birds -peliä.


perjantai 24. toukokuuta 2013

Taikalaatikko

Ukkeli on ollut viime viikot Suomessa, ja minä olen viettänyt aika paljon aikaa anoppilassa. Ajattelin etukäteen, että kun ukkeli on poissa, teen sitä ja tätä ja käyn siellä ja täällä. Polven kanssa tuli kuitenkin niin pahasti takapakkia, että elinpiiri kutistui taas aika olemattoman pieneksi, enkä ole käynyt yhtään missään tai tehnyt mitään mainitsemisen arvoista.

Alun perin appivanhemmat ehdottivat, että muuttaisin heille siksi ajaksi, kun ukkeli on poissa. Appiukko korjasi nettiyhteydenkin, jotta pääsisin heilläkin nettiin. Vaikka ajatus oli kultainen, koti on kuitenkin aina koti, enkä minä muutenkaan näe mitään syytä, miksi minun pitäisi lähteä kotoani jonnekin vain siksi, että ukkeli on poissa. Eihän täällä ole mitään pelättävääkään. Ovet ovat lukossa, alakerrassa on vartija ja talossa on valvontakameratkin. Hieman huvittuneena mietiskelin, että minua pelottaa enemmän Suomessa vanhempieni luona järven rannalla ja metsän siimeksessä kuin täällä Intiassa. Iltaisin ja öisin Suomen maaseudun hiljaisuudesta tulee minulle pelottava peikko, ja pienikin rapsahdus saa mielikuvitukseni heti valloilleen. Täällä saa kuunnella kaikenlaista meteliä läpi vuorokauden, ja kun meluun tottuu, siitä tulee turvallisen tuntuista taustahälinää.  

Anoppilassa on tullut katsottua niin paljon televisiota, että oikein hävettää tunnustaa. Ohjelmatkaan kun eivät ole olleet mitään ruudinkeksimisdokumentteja vaan lähinnä melodramaattisia tv-sarjoja ja kokkiohjelmia. Älykkyysosamääräni on tämän kuluneen parin viikon jälkeen varmaankin samaa luokkaa kuin porkkanalla. En tosin väitä, että se olisi ollut aiemminkaan mitenkään korkea. Uutisia on tullut katsottua sen verran, että tiedän, että kullan hinta on 26 340 rupiaa (366 euroa) per kymmenen grammaa ja hopean 43 337 rupiaa (603 euroa) per kilo. Kullan hinta on täällä niin tärkeä asia, että monella uutiskanavalla hintatiedot välkkyvät jatkuvasti ruudun alaosassa - sen näkemiseltä ei siis voi välttyä. Senkin tiedän, että intialaista syntyperää oleva tyttö keksi minikokoisen laturin, joka lataa kännykän 20 sekunnissa. Kiva, kiva. Minä se odottelen niitä seuramatkoja kuuhun.

Intiassa kärvistellään tällä hetkellä lämpöaallon kourissa, ja kymmeniä ihmisiä on kuollut lämpöhalvaukseen. Jossakin päin maata on käyty jopa yli 48 asteen lämpötiloissa, mutta Hyderabadissa on "vain" 44 astetta. On se ihmeellistä, miten kaikesta tulee suhteellista ja kaikkeen tottuu. Mitenköhän se ukkeli on siellä Suomen kylmyydessä pärjännyt - en ole muistanut kysyä. On varmaan taas miehellä hieman totuttelemista, kun palaa tänne.

Telkkarissa on kyllä ainakin se hyvä puoli, että se synnyttää keskustelua. Kokkiohjelmia katsoessamme minä ja anoppi - kaksi oman elämämme huippukokkia - kommentoimme kilpaa ruokia, joita ruudussa tehdään. Erityisesti kotirouvien kokkauksia on hauska katsoa, kun rouvat ovat keksineet omasta mielestään hyvinkin innovatiivisia ruokia, joiden en voi kuvitella parhaalla tahdollanikaan maistuvan hyviltä. Vakituinen kauhistelun aiheemme on erityisesti se öljyn määrä, mitä ihmiset ruokiinsa laittavat. Onko ihan kaikki pakko uppopaistaa? Yksikin kokkiohjelma on erään öljyfirman sponsoroima, joten rouville annetaan palkinnoksi kokkauksistaan viiden litran kanisteri öljyä. Ennen he saivat sentään lahjaksi sarin!

Koska katson kotona yleensä vain nauhoitettuja ohjelmia, en tavallisesti katso mainoksia, vaan kelaan ne pois, mutta anoppilassa on tullut mainoksiakin nähtyä. Osa mainoksista on huvittavia, osa hauskoja ja osa suorastaan typeriä.

Yksi tuoteryhmä, jonka mainoksilta ei Intiassa voi välttyä, ovat vaalennusvoiteet. Voiteiden taustalla on tietenkin se ajatus, että intialaiset haluaisivat olla mahdollisimman vaaleita, ja jos ihmistä on siunattu kovin tummalla iholla, ihoa pitää yrittää vaalentaa jotenkin. Fair & Lovely on yksi tunnetuimmista vaalennustuotemerkeistä, ja sitä käyttävät anopin mukaan kaikki, miehet ja naiset, kotiapulaiset ja hienostorouvat (anoppi ei kuulemma kuitenkaan).


Hindinkielisen Fair & Lovely -televisiomainoksen voi käydä kurkkaamassa vaikkapa tästä:Luin jokin aika sitten lehdestä, kuinka moni intialainen kärsii D-vitamiinin puutoksesta (en enää muista lukua, mutta korkea se oli). Tähän joku nerokas lääkäri suositteli auringossa oloa: jokaisen tulisi viettää auringossa päivittäin puoli tuntia, jotta saisi auringosta tarvittavan määrän D-vitamiinia. Kyseinen lääkäri taisi kuitenkin unohtaa sen pienen yksityiskohdan, että intialaiset välttelevät aurinkoa kaikin keinoin, etteivät vain tummuisi!

Jotkut mainostettavat tuotteet ovat kerrassaan hupaisia, kuten tämäkin Addiction Killer, joka tepsii kuulemma kaikenlaisiin addiktioihin - viinaan, tupakkaan ja "muihin aineisiin". 


Jauhe sisältää kahtakymmentä eri ayurvedista ainetta sekä neljäätoista eri vitamiinia ja mineraalia. Tuotetta mainostettiin ostoskanavalla kovasti, ja yleisön joukossa istuneet kertoivat omia kokemuksiaan tuotteesta ja siitä, kuinka heidän elämänsä oli parantunut sen jälkeen, kun he olivat alkaneet käyttää Addiction Killeriä. Parasta tuotteessa on se, että jauheen voi sekoittaa myös ruokaan, esimerkiksi sambhariin tai chapati-leipään. Näin Addiction Killeriä voidaan antaa myös semmoiselle, joka ei itse suostu ottamaan lääkettä. Smiley

Minulla ei ole mitään addiktiota, mutta jos olisi, voisin kokeilla lääkettä ihan piruuttani. Ei maksaisikaan kuin vain 2 990 rupiaa (41 euroa) per purkki. Toimisikohan lääke nettiaddiktioon? Tosin ei minulla sitäkään nähtävästi ole; sen verran vähän minua on täällä viime aikoina näkynyt.

Tämä Bingo! Tangles -perunalastumainos on minusta aika hauska, vaikka tässä leikitäänkin vähän vakavalla asialla.Olen ihmetellyt, miten kaikki intialaiset viettäisivät vapaa-aikansa, jos televisiota ei olisi. Televisio tuntuu olevan jonkinlainen magneetti ja vapaa-ajan täyte, kun monella ei ole mitään erityisiä harrastuksiakaan. Kaukosäätimestä käydään kovaa kilpailua, ja sen avulla surffataan toiselle kanavalle heti, jos yhden kanavan ohjelmatarjonta ei miellytä. Kuka sitä nyt huonoja ohjelmia viitsisi katsoa?

Kun anoppilassa oli aiemmin täyspäiväinen kotiapulainen, joka asui appivanhempien luona, tyttö oikein odotti, että appivanhemmat lähtisivät ulos ja hän jäisi yksin kotiin. Tuskin oli ovi ehtinyt sulkeutua, kun tyttö oli jo kaukosäädin kädessään telkkarin edessä. Tämän on anoppi joskus tirkistysreiästään oikein todistettavasti todennut. Appivanhempien poissaollessa tytön työt eivät juurikaan edistyneet, ellei sitten ollut kyse sellaisista töistä, jotka saattoi tuoda television eteen, kuten papujen pätkiminen, maapähkinöiden kuoriminen tai sarin ompelu. Appivanhempien nykyinen autonkuljettaja on myös huvittava tapaus: jos televisio on päällä, kun hän astuu sisään, poika suorastaan nauliintuu paikalleen tuijottamaan televisiota, tuli sieltä mitä tahansa (esimerkiksi vaippamainos). 

Monelle televisio on ainoa portti ulkomaailmaan ja toisenlaiseen elämään, ja siksi laatikko kai koetaankin täällä niin kiehtovaksi. Sen kautta voi kurkkia muihin maihin, nähdä toisennäköisiä ihmisiä, eläimiä ja paikkoja. Lukutaidottomille televisio on myös keino oppia uusia asioita, sillä tulee telkkarista paljon asiaakin. Enemmän televisio taitaa kyllä olla pakokeino todellisuudesta, kuten elokuvatkin. Niiden avulla voi vähän aikaa kuvitella olevansa jossakin ihan muualla tai olevansa ihan joku toinen.

Ennen pitkää käy yleensä näin: anoppi nukahtaa.

On sitä tehty anopin kanssa muutakin kuin katsottu televisiota. Yhtenä päivänä meillä oli herkkutehdas pystyssä, kun teimme muun muassa simpukanmuotoisia makeita ja suolaisia naposteltavia, gavvoja.

Niiden tekemiseen tarvitaan erikoinen työväline, ja vaikka anopilla on niitä kuulemma kaksi, hän ei löytänyt kumpaakaan. Anoppi rupesikin miettimään, millä työvälineen voisi korvata, ja tuli lopulta siihen tulokseen, että hiuskampa olisi aika hyvä korvike. Siinä vaiheessa, kun anoppi rupesi pesemään isoa kampaansa, touhu alkoi kuulostaa minusta jo hieman liian eksoottiselta. Onneksi anoppi luopui varasuunnitelmastaan ja kävi hakemassa naapurista oikean työvälineen lainaksi.

Minä en ollut koskaan ennen gavvoja tehnyt, mutta ei se loppujen lopuksi kovin vaikeaa ollut.


Taikina pyöriteltiin palloiksi, pallo liu'utettiin peukalon alla (kamman näköistä!) työvälinettä vasten, ja muodon saanut "simpukka" uppopaistettiin. Anoppi värväsi puuhaan autonkuljettajankin, kun tämä sattui olemaan sopivasti vapaana, ja autonkuljettaja pyöritteli taikinan palloiksi, minä painoin ne kampaa vasten ja anoppi paistoi. Autonkuljettaja ei kyllä ollut pestistä hirveän innoissaan. SmileyYhtenä päivänä matkalla anoppilaan autonkuljettaja esitteli minulle pimeässä loistavia tarratähtiä, joita hän oli ostanut jostain. Tähdenmuotoiset tarrat liimataan kattoon, ja sitten kun sammuttaa valot, tarrat loistavat pimeässä kuin tähtitaivas. (Minulla on ollut joskus Suomessa samanlaisia tarroja!) Luulin, että autonkuljettaja meinaa liimata tähdet kotiinsa, ja meinasin revetä hillittömään naurupuuskaan, kun näin, mitä poika oli tehnyt: hän oli liimannut tähtiä auton sisäkaton täyteen! Nyt meillä on sitten autossa ihan oma tähtitaivas. Smiley

33 kommenttia:

 1. Ihana tähtitaivasauto :-D Hmmm, pitäisköhän kokeilla, ja saada sillä keinolla miehen huomio pois lommoista...

  Hitsi, ne 'kullanhintanauhat' telkkarissa olinkin jo unohtanut!

  Me muuten täällä hytistään: yöllä laskenut jopa alle 10 asteeseen.
  Terv. nimim. ei eristystä talossa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina kannattaa yrittää. Vaikka epäilen kyllä, että harhautusyritykset saattavat epäonnistua. :-)

   Autonkuljettaja se jaksaa aina yllättää. :-) Pari tuntia sitten poika kävi hakemassa juomavettä, kun oli käynyt pesemässä automme, vaikka hänellä oli vapaapäivä. Kotona on kuulemma tylsää.:-D

   Herran jestas, miten kylmä siellä on! Vastahan sielläkin oli yli 40 asteen lämpötiloja. Jokos tässä yksi (vai kaksi?) vuodenaikaa mennä hujahti? Alle 10 astetta on kyllä ihan hirveän kylmä silloin, jos talossa ei ole eristyksiä. terv. nimim. kokemusta on. :-)

   Poista
 2. Auttaiskohan se lääke blogiaddiktioonkin? :=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, vähän kyllä epäilen, kun oli kyse "aineista". Eli blogit, kännykät, shoppailut ja muut taitavat jäädä tuon lääkkeen vaikutusalueen ulkopuolelle. Ja mä kyllä vähän luulen, että ei se lääke tehoa niihin aineisinkaan.

   Poista
 3. Mielenkiintoista nähdä intialaisia mainoksia! Onkohan tuo ihonvaalennusvoide turvallista käyttää pitemmän päälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että turvallisuus riippuu vähän vaalennusvoiteen merkistä. Tuo Fair & Lovely on käsittääkseni kai ihan turvallinen, mutta muuten vaalennusvoiteiden kanssa saa kyllä olla tarkkana ja lukea tuoteselosteet huolellisesti. Jostain oli löytynyt jotain syöpää aiheuttavaa ainettakin, mikä ei sinänsä kyllä yllätä yhtään, kun on Intiasta kyse.

   Olen myös kuullut, että vaalennusvoiteet eivät sinänsä vaalenna ihoa, vaan lähinnä vain suojaavat auringolta (koska ne sisältävät suureksi osaksi aurinkovoiteita) ja estävät ihoa tummumasta lisää. Kaiken lisäksi liiallinen käyttö voi aiheuttaa ihossa pigmenttimuutoksia ja tummia läiskiä.

   Täytyy vaan sanoa, että onneksi ei ole tuommoisia ongelmia! Tummempaan suuntaan on helpompi pyrkiä kuin vaaleampaan. :-)

   Poista
  2. Me suomalaiset Bollywood-fanit olemme moneen kertaan käyneet järkyttyneitä ja paheksuvia keskusteluja siitä miten Bolly-tähdet kehtaavat mainostaa mokomia voiteita... Tämä asia ei tasa-arvoiseen suomalaiseen pirtaani tunnu menevän sitten millään, että miksi ihonvärillä on väliä! Ja kun oikein aiheesta tuohdun, harmistun jopa siitä ettei oman mieheni iho ole vielä mustempi, hänet kun luokitellaan mauritiuslaisella mittapuulla vaaleaksi (täällä kalpeassa Suomessa hän on tietysti enemmän tai vähemmän "musta" mikä häntä suuresti huvittaakin).

   Poista
  3. Todellakin, samaa mieltä. Eivätkä ihmiset ikinä pääse siitä "vaalea on kaunista ja puhdasta" -ajatuksesta eroon, jos heidän idolinsakin ylläpitävät tällaista mielikuvaa. Bolly-tähtien pitäisi varmaan tehdä jonkinlainen päinvastainen mainoskampanja. :-)

   Minunkin ukkelini taitaa olla intialaisittain aika vaalea, mutta suomalaisittain aika musta. Huvittavaa on se, että ukkelista huomaa, jos hän on ollut paljon auringossa. Intialaisetkin siis todistettavasti ruskettuvat. :-)

   Poista
 4. Nami,nuo näyttävät hieman gnoccheilta..
  Voi tuota polveasi,eikö todellakaan löydy mitään joka helpottaisi?
  Hauska tuo mainos,vaikka siinä olikin ihan kamala tilanne käynnissä..Mulla ei ole televisiota mutta tietokoneeni on televisioni.Lataan aika reilusti ihan tuoreita amerikkalaisia ja englantilaisia sarjoja.
  Tämä meidän talossa nykyään asuva hyderabalainen ei ainakaan ole tuota Fair&Lovelyä käyttänyt sillä hän on aika tumma....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä näyttävätkin! Tosin nuo olivat sellaisia rapeita, ja makeat versiot tulivat sokerisiirappiin.

   Eipä tähän polveen taida mitään parannuskeinoa olla. Tein ilmeisesti (taas!) sen virheen, että rupesin liikkumaan liian paljon yhdellä kertaa, ja vaikka yritin liikkua niin, etten hirveästi rasittaisi polvea, se ärtyi taas niin pahaksi, etten pystynyt istumaan tuntia kauempaa saati sitten kävelemään tai seisomaan pitempiä aikoja. On raivostuttavaa, kun pitäisi liikkua ja vahvistaa lihaksia, mutta liikaa ei saisi tehdä. On niin vaikea tietää, mikä on sopiva määrä. Välillä tekisi mieli luovuttaa ihan kokonaan. :-(

   Minä katson kanssa kaikki amerikkalaiset ja muut ulkomaiset sarjat netistä. Katson ainoastaan näitä paikallisia telugunkielisiä ohjelmia televisio-televisiosta. Nekin nauhoitan, ettei tarvitse katsoa niitä mainoksia.

   Hih, ei taitaisi olla se mies paljon sen vaaleampi olla, vaikka olisi Fair & lovelya käyttänytkin. ;-)

   Poista
 5. Minulle tarvittaisiin tuollaista addiktio-pilleriä. Olen taas ihan plösähtänyt kaiken suhteen, siis syömisen. Voi argh. Hyvästi bikinikesä, sellaista ei siis näillä eväillä ole näköpiirissä:(.

  Olipa armi tuo polvi. Eikö sille tosiaan ole mitään tehtävissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi surkeus. Tiedän, millaista on taistella herkkuja vastaan. On ihan kertakaikkisen epäreilua, että ruoka on niin hyvää. Sitten sitä toisaalta ajattelee, että kerrankos täällä eletään – miksi ihmeessä pitäisi tinkiä yhdestä elämän isoimmista nautinnoista eli syömisestä... ja sitten kun katsoo peiliin, niin ei sekään näky ole oikein kiva. :-(

   Polvesta vastasinkin jo tuossa edellä Jaelille. Pitäisi liikkua, mutta ei saisi liikkua liikaa, tai muuten ollaan taas lähtöruudussa. Pitäisi kai ryhtyä ihan kokonaan sohvaperunaksi. :-/

   Poista
 6. Voi harmi polvea :( Muistan etta nuo vaalennusvoiteet tayttivat suurimman osan kosmetiikkaosastoa ainakin Thaimaassa, siella oli myös erikseen alapaan vaalennusvoidetta, kaikenlaista.... :D Tama oli hauska plajays telkkarista ja mainosksista Intiassa, Turkkilaiset ovat myös todella ammattilaisia mita tulee television katselemiseen ja siella se totuus on aina, ainakin anopin mielesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kappas vaan, en tiennyt että vaalennusvoiteita harrastetaan Thaimaassakin. Alapään vaalennusvoidetta - en halua edes kuvitella! :-D

   Samaa mieltä se taitaa olla minunkin anoppini, että totuus tulee telkkarista. Ainakin hän hyvin usein selostaa hartaalla naamalla terveys-ym. ohjeita, joita televisiossa taas annettiin. :-)

   Poista
 7. Tuo intialaisten tv- riippuvuus on kyllä hassu juttu. Aina, kun menee kylään, on ohjelmanumerona tv . Jos meillä on tv pois päältä, niin nopeasti vieraat pyytävät sen jo päälle...jotkut tuttavaperheiden lapset eivät suostu syömään ellei tv ole päällä, ja eräiden 2-vuotiaan pitää saada katsella mainoksia, jotta hän söisi!

  D-vitamiinin puute oli yllättävää, luulin että sitä on vain pohjoismaissa, mutta ilmeisesti intialaisillakin on, kun välttelevät aurinkoa viimeiseen asti. Synnytyslääkärini ohjeisti nyt minua, että koska d-vitamiinin ja kalsiumin puute on vastasyntyneillä niin yleistä, pitäisi minunkin raskana ollessa viettää minimissä 20 minuuttia auringossa (Suomessahan vastaava hoidetaan tableteilla...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkein huvittavinta on, että olen huomannut itsessäni sellaisen piirteen, että jos kyläpaikan tv-ruutu on mustana, alan vilkuilla sitä huolestuneen tyyliin, eikö teidän telkkari toimi, vai mikä on. :-D Toisaalta olen kyllä ollut sellaisissakin kyläpaikoissa, joissa ei ole telkkari ole ollut päällä, eikä sitä ole osannut kaivatakaan. Johtuisikohan seurasta? :-) Mutta sen olen kyllä minäkin huomannut, että lapsilla se telkkari pitää olla, eikä ole niin kauheasti väliä, mikä kanava sieltä tulee. Mielenkiintoinen aihe, josta voisi tehdä vaikka minkälaisen tutkimuksen!

   Minä olen ihmetellyt sitä, miksi täälläkin ei voisi ottaa D-vitamiinia tablettina. Kun eihän nyt esimerkiksi kesällä, varsinkaan minkään lämpöaallon aikana, kukaan täysjärkinen mene aurinkoon istumaan puoleksi tunniksi. Luulisi olevan helpompaa sinullekin!

   Poista
 8. Täällä on melkein sama juttu tuon tv:n kanssa, kai se johtuu siitä ettei ihmisillä ole mitään muuta tekemistä tai harrastuksia, tykkäävät taustamelusta ja haluavat nukkuakin telkkarin tuudittamina. Äkkiäkös siitä tapa tulee. Minunkin mihelläni pitää olla ajastettu telkun sulkeutumisaika, muuten se kai olisi päällä koko yön. Ja vielä sen telkun pitää olla mahdollisimman kovalla joka paikassa, jos ei ole kuuro ollut ennen niin aika pian on.
  Täällä on oppinut aika nirsoksi kaikkien kemikaalien ja pillerien suhteen. Just ilmoittivat että ainakin 17 lääkettäkin oli testeissä todettu suorastaan vaaralliseksi ihmisille..Jokin aika sitten myivät jotain hiustensuoristusainetta (kyllä, luit oikein) joka loppujen lopuksi sisälsi epilaatioainetta, no juu, poistihan se kiharuusongelman aika tehokkaasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tullut kanssa samaan tulokseen, että telkkari on jonkinlainen harrastusten korvike. Mikä minua itseäni ärsyttää täkäläisessä telkkarinkatsomiskulttuurissa on se, että telkkarista katsotaan ihan kaikki valitsematta esim. tiettyjä ohjelmia, joita haluaa katsoa. Pääasia on, että telkkari on päällä ja että sieltä jotain tulee! Vaikka sitten se ostoskanava. :-)

   Itse en ole sentään vielä ihan niin "pahaksi" päässyt – en tykkää siitä, jos telkkari mökyää taustalla, jos ei sitä kukaan katso.

   Haha, varmaan tosiaan aika tehokkaasti suoristuvat hiukset epilaatioaineella!

   Minusta on myös tullut hyvin tarkka kaiken sen suhteen, mitä suustani laitan (oli se sitten pillereitä tai ruokaa), vaikka joskus saattaa mokia sattua. Minulle kävi tässä äskettäin vähän hassusti yhden suolapussin kanssa, mutta se on niin pitkä tarina, että kerron sen jossakin postauksessa lähitulevaisuudessa - jos muistan. :-)

   Poista
 9. Hih hih, samanlaisia aviosukulaisia meillä... Ja tunnustan syyllistyneeni telkkariaddiktioon itsekin Mauritiuksella, sieltä kun tulee koko ajan joko joku hyvä leffa, mielestäni ihan parasta musaa (intialaisia filmihittejä, siis) taikka jokin elämää suurempia tunteita ilmoille syöksevä saippuasarja... Mutta jossain vaiheessa tuli ähky ja sitten rupesi ärsyttämään kun lapsenikin vain tapittivat mitä telkkarista tulee.

  Tuo addiktionparantajapulveri kuulostaa huvitavalta ja herätti mielenkiintoni ja pengoin lisää tietoa siitä ;-) Uskon että sillä täytyy olla jotain positiivista vaikutusta ihmiseen joka oikeasti haluaa voittaa addiktionsa, mutta mahtaakohan toimia esim. juopon aviomiehen ruokaan salaa sekoitettuna... Kovin tyyriiltäkin kuulostaa useimpien intialaisten elintasoa ajatellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tällaiset aviosukulaiset taitaa olla sitten aika yleinen ilmiö. :-)

   Olen täysin samaa mieltä siinä, että telkkarista tulee ihan älyttömän hyvää musiikkia! Ja näin sanoo tyyppi, joka ei ennen pitänyt mistään intialaisesta musiikista mutta joka nyt jatkuvasti kyselee, että mikä laulu tämä on tai mistä leffasta tämä on. ;-)

   Minä vähän luulen, että tuon himontappajalääkkeen vaikutus on aika plasebomainen. Jotta se oikeasti auttaisi ihan potilaan itsensä tietämättäkin, siinä pitäisi olla minusta vahvempia aineita kuin vain vitamiinit ja nuo ayurvediset aineet. Addiktioissahan on kyse myös psyykkisistä syistä, ja tuntuu aika epäuskottavalta, että siihen puoleen voisi vaikuttaa potilaan itsensä tietämättä, kun tavoista (esim. tupakoinnista) poisopettelu vaatii ihan tietoista ponnistelua potilaalta.

   Ja pulveri on tosiaankin kallista! Ei sitä kyllä millään riksakuskien palkoilla ostella.

   Poista
 10. Oi voi...ollaan viikon kuluttua tulossa Hyderabadiin! No, lämmintä on sitten ainakin useamman kesän edestä. Onneksi sisämaassa ei sentään ole ihan niin kosteaa kuin jossakin rannikolla. Olisi muuten mukava tavata, jos olet kesäkuussa kotona! :)

  Muistan lukeneeni, että televisiota syytetään Intiassa myös väestön lihavuusepidemiasta: koko perhe istuu laatikon edessä syödessään illallista, eikä siinä viihdykkeen äärellä huomaa lainkaan, kuinka paljon oikein lappaa suuhunsa. Käsittääkseni Intiassa on vielä hyvin yleistä syödä illallista todella myöhään, jopa siinä klo 20 ja 21 välillä, joten ravinto ei edes ehdi sulaa. Toisaalta - samojen ongelmien kanssahan länsimaalaisetkin painiskelevat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, olipa yllätys! Olisi kyllä tosiaan kiva tavata. :-) Näissä maisemissa minä olen ainakin tuonne kesäkuun puoleenväliin asti, jos ei mitään yllättävää satu. Toivottavasti pahin lämpöaalto on ohi sitten, kun tulette!

   Ihan takuulla televisio on osasyy liikalihavuuteen, kun se vaan passivoi ihmisiä. Minulla taas television edessä syöminen toimii päinvastoin: maltan telkkaria katsoessani pureskella ruokani kunnolla ja syödä hitaammin, niin vatsa tulee vähemmällä täyteen. :-)

   Meillä syödään tavallisimmin siinä puoli kahdeksan, kahdeksan kieppeillä, enkä voisi kuvitellakaan syöväni illallista neljän tai viiden aikoihin, kuten Suomessa tehdään. Johan siinä tulisi nälkä moneen kertaan ennen nukkumaanmenoa. :-)

   Poista
 11. Ihana kirjoitus taas. Kiitos siitä!
  Pikainen kommentoiti ennen saunaa. Kommenttien lukeminen jää saunan jälkeen.
  - Mun kälyllä on hauska juttu tuosta Fair and lovelystä. Hänen miespuolinen kotiapulaisensa oli lähdössä kotikyläänsä omiin häihinsä. Apulainen käännytti kuljettajan puolimatkasta juna-asemalle takaisin "kotiin", koska hän oli unohtanut pakata Fair and lovelyn mukaansa!
  - Intian langolleni piikitetään D-vitamiini, koska hänen tasonsa ovat niin kovin alhaiset! Eipä mies tosin auringossa viihdy. Me aina sanotaan, että vietä puoli tuntia auringossa, mutta ei!! Intiassa, ja taitaa olla maailmallakin, että yhdistävät D-vitamiinin puutteen Parkinsonin tautiin.
  - Minulla on tuollainen tähtitaivas makkarissa. Oli jo edellisessä asunnossakin ja tässä nykyisessäkin ollaan asuttu 9 vuotta. Se on aivan ihana!
  Ihanaa viikonloppua!
  t. simran

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Simran. <3

   Hihii, ilman Fair & Lovelya kotiapulainen olisi ollut häissään varmaan Dark & Ugly. :-)

   Tuo D-vitamiinin puute taitaa olla todella yleistä. Minulla ne arvot olivat vähän alhaiset, mutta ukkelilla ne oli ihan pohjalukemissa, eikä hän siltikään ole muistanut syödä D-vitamiinia. Muistutin nyt, että toisi Suomesta niitä tullessaan.

   Minullakin oli samanlainen tähtitaivas, ja viime vuonna ostin taas niitä tähtiä, kun sain halvalla kierrätyskeskuksesta. Siellä ne ovat paketissa vieläkin! Pitää laittaa ne hetimiten jonnekin. :-)

   Ihanaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 12. Vielä tuosta vaalentamisesta: miehen veljen kotiapulainen oli mielestäni sairaan kalpea ja mainitsin tästä miehelleni. Miehen mukaan hän todennäköisesti käyttää jotain powderia. Minä jäin miettimään, että ei kai hän vaan jotain talkkia naamaansa tupsuttele. Sen verran harmaan kalvakka hän oli :O. Halpa konsti se ainakin on, mutta ei tuo ollenkaan luonnollista ja tervettä lopputulosta.

  Tuosta telkkarista vielä. Anoppini on tullut melko huonokuuloiseksi viimeisen vuoden aikana. Telkkarin pitää olla todella kovalla! En tiedä onko syy vai seuraus ;) Keskustelusta ei tule mitään, kun hän istuu telkkarin edessä. Viime kerralla hän kävi koekäyttöön kuulolaitteen, mutta ei tainnut olla siihen tyytyväinen, sillä silloin ainakaan vielä ei tullut kauppoja.

  Minä olen syönyt kahden talven ajan D-vitamiinia ja välttynyt kaikilta kulkutaudeilta, flunssilta jne. Minun mielikuvan mukaan D-vitamiini on suhteellisen kallista Intiassa. Taisi olla tuontitavaraa. Ostankin sen Suomesta, vaikka esim. monivitamiinin ostan sieltä.

  Voi tuota sinun polveasi :( Onko mitään liikuntamuotoa mitä voisit turvallisesti harrastaa?
  t. simran

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli vain tuosta mieleen, että ainakin silloin, kun itse asustelin Intiassa aika yleisesti meidän asuntolan nuoret koulutytöt laittoivat juurikin talkkia (Johnson's baby powder) iholle vaalennukseksi.

   Poista
  2. Simran, ovat tainneet miehesi veljen kotiapulainen ja anoppini käydä samalla purkilla! :-D Aina kun olemme lähdössä häihin tai johonkin muuhun "hienompaan" tilaisuuteen, anoppi katoaa makuuhuoneeseensa vaihtamaan saria ja laittautumaan. Sitten hän tulee huoneesta ulos ihan sairaan näköisenä, kun on laittanut naamaansa powderia, eli ilmeisesti juurikin talkkia. Minun on monesti tehnyt mieli sanoa anopille totuus, että talkki tekee hänet ihan sairaan näköiseksi eikä sovi hänen väreihinsä ollenkaan, mutta en ole kehdannut. Tuntuu pahalta sanoa mitään, kun hän ilmeisesti kuvittelee olevansa harmaankalpeana kovinkin hienon näköinen.

   Minulle ostettiin langattomat kuulokkeet sitä varten, että kuulen television kunnolla. :-) Minulla ei kyllä ole mitenkään huono kuulo, mutta minun pitää kuulla puhe selvästi, että ymmärtäisin. Äänen laatu kun on telugusarjoissa monesti niin huono, että telkkarin pitäisi olla tosi kovalla, että kuulisi jotain.

   Kalleus selittäisikin hyvin sen, miksi D-vitamiinipillerit eivät ole suosittuja täällä. Ukkeli on joskus syönyt Suomessa sellaisia pureskeltavia vitamiinitabletteja, joissa on myös kalsiumia, ja sellaisia ei edes saanut täältä.

   Alan tulla vähitellen siihen tulokseen, että polvelleni sopivia liikuntamuotoja ei ole. :-( Kuvittelin olevani hyvinkin varovainen - kokeilin vain kävelyä, keskivartalo- ja ylävartalojumppaa ja vältin kaikkea, mikä vähänkin tuntui polvessa epämiellyttävältä, mutta tässä sitä taas ollaan. Ehkä menin liiallisuuksiin ja liikuin heti alusta lähtien liian usein ja liian paljon? En tiedä.

   Sanna, talkki on monikäyttöistä - intialaiset jos ketkä sen tietävät. ;-D

   Poista
 13. Noita vaalennusvoiteita olen ihmetellyt useaan otteeseen Kaakkois-Aasiassa matkustaessa. Mikäs siinä, jos joku haluaa ihoaan vaalentaa, mutta ärsyttäväksi tämän tekee se, ettei sitten niitä aurinkovoiteita tahdo löytyä ollenkaan, eikä turistialueiden ulkopuolella edes ymmärretä, mistä puhun...

  Minullakin oli noita tähtitaivastarroja... joskus 8-vuotiaana. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, et kai vaan vihjaa, että nuo tähdet olisivat jotenkin lapsille tarkoitettuja. :-D

   Poista
 14. Huh huh ton telkkarin kanssa :9 Kuulostaa ihan samalta touhulta kuin meksikossa ,tai meksikolaisten kaupunki-ihmisten kanssa..Aina sen pitää olla möykkäämässä kanavia lähemmäs 400 ja mitään ei edes katsota vaan vaihdetaan kanavaa tasaisesti..Raivostuttavaa, ja sitten se kuinka ihmiset muokkaavat televisioo katsomalla maailman kuvaansa..huomaa myös ,että maailmankuva rakennetaan usein tv.n kautta..Anoppini on ihan tv fanaatikko jos arvostelen tvn katsomista se on kuin haukkuisi neitsyt guadalupea:D
  Hassu tuo teitin kuljettaja :)
  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä kiva nähdä, mitä nämä kaikki telkkarifanaatikot tekisivät, jos kaikki televisiokanavat menisivät lakkoon tai jotain. Milläköhän ihmiset kaiken sen vapaa-ajan täyttäisivät. :-)

   Nauratti tuo anoppisi. :-D

   Poista
  2. Tuo tasainen kanavanvaihto on kyllä kaikista kauheinta! Telkkaristahan voi tullakin tosi hyvääkin ohjelmaa, mutta kanavasurffarit pilaavat kaiken, mihinkään ei ehdi keskittyä.

   Poista
  3. Niin on! Monta kertaa olen anoppilassa havahtunut, että tämähän tuntuu mielenkiintoiselta ohjelmalta - ja sitten ollaankin jo seuraavalla kanavalla.:-(

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3