Lääketiede on edistynyt niin valtavasti, ettei terveitä ihmisiä oikeastaan enää ole.


keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Unelmaduuni?

Intiassa näkee paljon ikäloppuja ja/tai hirveässä kunnossa olevia ajoneuvoja, mutta jos pitäisi nimetä kaikkein järkyttävimmässä kunnossa olevat ajoneuvot, palkinto menisi ehdottomasti roska-autoille. Ne ovat joka kulmasta rutussa, lavan reunat repsottavat ylitäysien kuormien alla ja ohjaamon ovet pysyvät tuskin kiinni. Muutama päivä sitten näin niin kauhean näköisen roska-auton, että minua pelotti ajaa sen takana (ylämäessä vielä mentiin). Auto nimittäin näytti siltä, että kuorma saattaa levitä tielle hetkenä minä hyvänsä. Lavan sivulaidassa oli iso halkeama, josta roskat tursusivat ulos, ja ohjaamon ovi oli sidottu narulla kiinni, kun ei se enää muuten pysynyt!

Jokin aika sitten satuin kävelemään yhden roska-autoaseman ohitse, ja jos en olisi omin silmin nähnyt autojen lähtevän ja tulevan sieltä ja jos en näkisi näitä samaisia hirvityksiä liikenteessä päivittäin, olisin varmasti luullut tämän olevan roska-autojen hautausmaa.

Avoauto - ei ovea.
Tässä on sentään ovet tallella, mutta ajovalojen tilalla on tyhjät aukot ja ohjaamon seinät ovat täynnä seiniin syljeksittyjä paan-tahroja.
Ihanat autot asemalla.
Sääliksi käy niitä kuskeja, jotka joutuvat näissä hirvityksissä päivänsä viettämään!

16 kommenttia:

 1. No juu, en ihan heti uskoisi minäkään, että noita saa edes käynnistettyä saati liikkumaan eteenpäin! :D En ihmettele, ettei tee mieli körötellä tuollaisen takana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään näin semmoisenkin roska-auton, josta puuttui tuo koko etupaneeli (vai mikä se nyt on nimeltään) kokonaan , ja kaikki keulan sähköjohdot olivat siinä kaikkien katseltavina. Varmaan kiva, jos sataa... :-)

   Poista
 2. Eivät taida käydä katsastuksessa☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kun muistaisin joskus lukeneeni jostain Intian autokatsastuksesta, mutta taidan muistaa väärin. :-D Auto on täällä kai kunnossa niin kauan kuin se liikkuu. :-)

   Poista
 3. Täytyy ihailla intialaisten autonkunnostustaitoja. Että saavat nuo aina vaan uudestaan liikkeelle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intialaiset ovat kyllä ihan oikeasti todella näppäriä kehittelemään vaikka mitä hätä- ja tilapäisratkaisuja ja saamaan sellaisenkin kuntoon, mikä ehkä jossain muualla menisi jo romuksi. Meidänkin pesukoneesta saatiin vielä hienosti toimiva peli, vaikka rotta oli syönyt sisältä kaikki sähköjohdot ja muunkin mahdollisen. Sillä samalla koneella on taas pesty pyykkiä jo yli puoli vuotta. :-)

   Poista
 4. Voi tuota hajua! Kamala, kun sitä ei pääse edes karkuun vaan jätettä/hajua pitää roskakuskin kuljettaa mukana. Intialaisia "kaatopaikkoja" on joka paikassa ja kävellessään tajusi aina olla hengittämättä sellaisen kohdalla. Viimeinen ammatti Intiassa johon alkaisin, olisi just jätekuski tai jätteiden perkkaaja.. huh ja yäk!/Marja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se haju! Kuski ei varmaan ikinä pääse siitä eroon, kun nuo roskalaatikot ja -autot löyhkäävät niin kauheille, että ohikulkiessakin meinaa pyörtyä. Onneksi sentään tyhjentävät roska-astiat aika tiuhaan! Ei käy kyllä kateeksi niitä, jotka joutuvat jätteitä täällä jollain lailla käsittelemään. Onhan se tietysti elinkeino sekin, mutta silti.

   Poista
 5. Yllättävän siistin näköinen toi piha jossa noi "romu-autot" on. :-)

  VastaaPoista
 6. No huh, tässä asiassa täällä ollaan sentään jo edellä, ainakin keruuautot on aika uusia ja ehjiä (vielä)ja autokatsastuskin on pakollinen. Autot voi kyllä ulospäin näyttää melkein miltä vaan, mutta noin pahoja en ole vielä nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, onpa siellä mallikasta jätehuoltoa! Täällä jäteautoihin ei viitsitä panostaa näköjään yhtään; kunhan saadaan vaan jätteet siirettyä paikasta toiseen jollakin keinolla.

   Poista
 7. Jestas,onpa romuisia roska-autoja,mites ne roskat edes pysyy tuolla...
  Meillä on ihan hyvän näköiset roska-audot mutta sen hajuhaitan vuoksi roskakuskit tietääkseni saavat ei hullumpaa palkkaa;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin ihmetten, että miten jätteet pysyvät autojen sisällä! Joskus näyttää siltä, että kuorma leviää just tielle, mutta koskaan en ole (onneksi) sellaista tapahtumaa nähnyt.

   Täällä roskakuskit saavat varmaan ihan surkeaa palkkaa, kun työkin on niin surkeaa. Täällä logiikka menee niin, että mitä paskempi duuni, sitä paskempi palkka.

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3