Diplomaatti on sellainen, joka osaa käskeä toisen painua helvettiin niin ovelasti, että toinen rupeaa oikein odottamaan matkaa.


lauantai 18. elokuuta 2012

Peruspiknikki

Suomessa oleskelu on venähtänyt pidemmäksi kuin oli alun perin tarkoituskaan, mutta kohta on loma lopuillaan, sillä lähden Intiaan taas reilun viikon päästä. Nyt täytyy kuitenkin yrittää vielä nauttia kesän viimeisistä rippeistä, rauhallisesta elämästä ja mukavista lenkkeilykeleistä.

Äitikin kerkesi pääkaupunkiseudulle vielä muutamaksi päiväksi, ja päätin käyttää äiskänkin Lauttasaaressa paikoissa, jotka olin löytänyt aiemmin vahingossa kesällä geokätköjä etsiessäni. Arvelin, että äitikin tykkäisi näistä paikoista. Smiley

Myllykalliolta löytyi sotarompetta, jota en ollut aiemmalla käynnilläni edes nähnyt.Tykin käyttötarkoituksen voin kyllä kuvitella, mutta noiden pyöreiden pömpeleiden en. Ehkä ukot ovat piilotelleet sodan aikana niissä pyssyt tanassa? 

Kelopuita oli paljon, ja yksi leppiskin lensi kameraan.
Ilma oli ihan kummallinen - meren ja taivaan rajaa ei oikein erottanut, kun ilma oli tässä vaiheessa päivää vielä jotenkin kummallisen samea.


Minua harmittaa, kun kameraani on ilmestynyt jokin viiru, enkä tiedä, missä kohtaa kameraa se oikein on. Viiru näkyy vaaleammissa kuvissa (tuossa kuvassa se näkyy puiden yläpuolella keskellä). Olen yrittänyt puhdistaa linssiä, mutta se ei ole auttanut mitään, joten kameran sisällä täytyy olla jokin roska tai vastaava. Höh.

Myllykalliolta läksimme alas meren rantaan nauttimaan piknikkiä ja loikoilemaan auringossa, joka oli ilmestynyt pilvien takaa.
Seurailimme lintuperheen touhuja: emo (vai isäkö se oli?) pyydysti kalaa, ja lapset uiskentelivat perässä nälkäisinä piipittäen.


Välillä saalis näytti kyllä ihan kummalliselta. Mitä ihmettä emo sai saaliikseen?


Piknikin jälkeen läksimme ajelemaan päämäärättömästi jonnekin, kun ei huvittanut vielä mennä kotiin, ja kahvihammastakin kolotti. Ajelimme kohti Helsingin keskustaa, ja sitten muistin, että en ole pitkään aikaan käynyt Talvipuutarhassa. Siellä olisi varmasti kahvilakin!

Pahaksi onneksemme tulimme puutarhaan vain vähän ennen sulkemisaikaa, joten kierros meni melkoisella pikajuoksulla. Paikka oli kuitenkin tosi upea, joten nopeakin kierros oli parempi kuin ei mitään.


 Ja sitten taas näitä kasvikuvia. SmileyLihansyöjäkasvi. Teki mieli tökkiä tätä sormella, mutta äiti kielsi. SmileyTäpläpiispanhattu-niminen kaktus. En ole kyllä koskaan nähnyt näin omituisen näköistä kaktusta!Kahviakin saimme, herttaisessa pihakahvilassa.


Talvipuutarhakäynnin jälkeen piti päästä kiipeilemään puutarhan viereisille kallioille, jos sieltä vaikka näkyisi jotain mielenkiintoista. Eihän sieltä mitään maisemia näkynyt, mutta Olympiastadionin torni sieltä näkyi. Kun näin, että ylhäällä tornissa oli ihmisiä, rupesin mankumaan äidiltä, että eikö mekin voitaisi käydä ylhäällä tornissa, kun en ole koskaan ennen siellä käynyt. Pienen mankumisen jälkeen äiti suostui, kun olin ensin googlettanut puhelimella, että torniin ei tarvitsisi kävellä, vaan sinne mentäisiin hissillä. Smiley


Lippuja myyvältä vahtimestarilta kuulimme, että torniin ei edes pääsisi portaita pitkin lainkaan, koska portaat oli suljettu. Joku oli kuulemma aikoinaan hypännyt tornista benji-hypyn - ilman köyttä - ja kyseisen tapauksen jälkeen portaat oli suljettu. 

Ajelimme hissillä yhdenteentoista kerrokseen, minkä jälkeen piti vielä kavuta portaat yhden kerroksen verran, jotta pääsimme näköalatasanteelle.


 Sitten silmiemme eteen aukesivatkin hienot näkymät.Pasilan yllä ukkosti.
Nyt nautimme viiniä, ja kohta menevät uuniin valkosipulivoipatongit. Smiley

10 kommenttia:

 1. Tulipa hienot kuvat tuolta ylhäältä,ja muutenkin hienoja kuvia olet ottanut
  .Yritin tiirailla sitä viirua ,mutta eihän sitä noissa kuvissa mitenkään huomaa...Nuo Lauttasaaren kalliot ovat tuttuja;vika työpaikkani ennen Suomesta lähtöä oli ihan lähellä ja joskus pidin taukoja tuolla...Mukavaa viimeistä viikkoa Suomessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onneksi sen viirun huomaa vain sellaisissa kuvissa, joissa on vaalea tausta. Lauttasaari on mun uusi lempparipaikka. :-)

   Kiitos, täytyy nyt yrittää nauttia täysin siemauksin. :-)

   Poista
 2. Kiva katsoa kuvia Helsingistä "turistin silmin". :-) Kukkakuvat talvipuutarhasta ovat upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :-) Joskus on kiva turisteilla Helsingissä. :-)

   Poista
 3. Pihlajanmarjat on kun tomaatteja:) mulla on kans sivistyksessä talvipuutarhan mentävä aukko:)jotenkin alkanunmiettiin et jos asiointi Suomessa aina ni,Helsingissä ois kaikkee kiinnostavaa niin paljon enemmän...eilen oli Se leffapicnic esim tre niin pieni et ei vaan voi olla samanlla ideoita ja juttuja kokoajan..mutta toisalta oon niin mökki ja maalaus höperö vaan enemmän kokoajan,et täällä päin on kesällä kivempi..Mulle tuli kans yhteen objektiiviin sama vika ,kaikissa kuvissa oli musta piste,oston uuden mut en tie oisko sen voinu jossain korjata..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se varmaan totta, että Hesassa on paljon enemmän tapahtumia ja nähtävää kuin esim. Tampereella. Mutta on pienemmässä kaupungissakin varmaan oma viehätyksensä. Mulle Tampere on aika tuntematon, mutta Hervannassa olen ainakin joskus käynyt yksillä intialaisilla kylässä. :-)

   Oon aatellut ehkä viedä ton kameran jollekin korjaajalle, mutta en tiedä uskallanko viedä intialaiselle korjaajalle vai pitäiskö viedä täällä Suomessa jo. Intiassa tulis taatusti halvemmaksi mutta toisaalta ne saattaa tehdä vaikka mitä tuhoa mun rakkaalle kameralle. Ai miten niin epäluuloinen. :-D

   Poista
 4. Miten minulta on vallan unohtunut Talvipuutarha vaikka se on listallani ollutkin! Stadionin tornissakin olisi kiva käydä. Yleensä Hesan käynnit supistuu vain pikaisiin kaupoissa kiertelyihin, valitettavasti.
  Alkaa se aika tosiaan käydä vähiin eikä joka paikkaan ehdi, mutta tuleehan niitä uusia kesiäkin. Nyt kantsii tosiaan nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta kun vielä voi.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä samaa kaupoissa kiertelyä se meilläkin yleensä äiskän kanssa on, mutta nyt kun oli niin nättejä ilmoja pari päivää, niin tuntui ihan rikokselta maleksia kaupoissa. Tänään onkin sitten hyvä mennä niihin kauppoihin, kun kesä on ohi. :-)

   Ootan jo kauhulla sitä hirveää meteliä, joka meidän asunnossa Intiassa on. Autot tööttäilevät viereisellä kadulla melkein yöt läpeensä, ja voi olla, että totuttelussa menee taas aikansa.

   Poista
 5. Oi kikä ihana helsinkikierros!!! <3 Ja Lauttasaari, tuo lempparisaareni, iih! Tunnistin paikat, siellä on tullut fillaroitua melkoisen paljon aikoinaan.

  Kyllä Helsinkin on kaunis ja omanlaisensa kehto - asuu ikuisesti sydämessäni. Minunkin muuten tekee AINA mieli koskettaa noita lihansyöjäkasveja käydessäni kasvitieteellisessä puutarhassa. Toistaiseksi olen onnistunut hillitsemään itseäni, mutta pelkään päivää, kun en enää mahda itselleni mitään ;D

  VastaaPoista
 6. Kiitos. <3 Taisit aiemmin mainita siitä lauttasaarelaisesta siirtolapuutarhasta, ja minä satuin näkemään tällä reissulla vissiin sen samaisen siirtolapuutarhan. Se oli ehkä ihanin siirtolapuutarha, mitä olen ikinä nähnyt. :-) En tajua, miten en ollut sitä aiemmin nähnyt, vaikka olin kulkenut ihan vierestä. Nytkin näin sen ihan sattumalta.

  VastaaPoista