Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


lauantai 28. tammikuuta 2012

Puutarhamessuilla

Kävimme tänään puutarhamessuilla, jossa oli esitteillä ja myynnissä erilaisia kasveja, siemeniä, ruukkuja, työvälineitä, lannoitteita sekä tietenkin syötävää. Minun olisi tehnyt mieli ostaa kaikenlaisia kasveja ja siemeniä uuden kodin parvekkeelle, mutta rupesin sitten muistelemaan, miten kaikille kasveilleni on yleensä käynyt. Lopulta päätin tyytyä vain katselemaan. Smiley


Kävimme tapahtumassa keskipäivällä, ja kun aurinko porotti täydeltä terältä, ensi kertaa Intiaan tulon jälkeen tuntui tuskastuttavan kuumalta. Kesän alkuun on vielä pari kuukautta, mutta minun mielestäni lämpötilojen ei tarvitsisi kyllä nousta tästä enää yhtään.


Kasveja oli messuilla jos jonkinlaista, ja suurin osa niistä oli minulle ihan tuntemattomia (ylläri!). Lopulta silmiini osui jotain tuttuakin!

Näitä on minulla ollut joskus Suomessa parvekekukkina.
Mitä nämä nyt olivatkaan nimeltään?

Vähemmän tuttuja, mutta kivan näköisiä kukkia.

Mikrokastelua.

Intiassa kun ollaan, kuvaan kuuluu tietysti se, että ostoksiaan ei tarvitse itse kanniskella. Kanniskelu ulkoistettiin miehille ja naisille, jotka kuljeskelivat alueella korit kainalossaan.

Korissa kulki näppärästi vähän suurempikin kuorma.

Ihan kiva puska, mutta kuinkas tämä saadaan mahtumaan autoon?
Yhdessä kojussa myytiin paljon (ja halvalla) ihania erivärisiä kiviä, jotka jäivät kaivelemaan mieltäni. Olisi tehnyt kovasti mieli ostaa näitä, mutta en millään keksinyt, mitä näistä voisi tehdä. Sattuisiko joltakulta löytymään ehdotuksia? Näyttely jatkuu maanantaihin asti, joten vielä ehtisi ostoksille. Smiley

Yhden kojun edessä oli hirveä ryysis, ja syykin siihen selvisi: kyltin mukaan siellä myytiin Maailman Parasta tuoreista hedelmistä tehtyä jäätelöä.

Meiltä jäi jäätelö kuitenkin maistamatta, kun ei jaksettu jäädä jonottamaan.
Näin useammankin esittelijän pöydällä hillittömiä mötkäleitä, joiden arvelin olevan jonkinlaisia hedelmiä.


Lähempi tarkastelu paljasti, että nämä olivat palmupuun hedelmäryppäitä. Yksi palmupuun hedelmä on suunilleen luumun kokoinen, ja yhdessä ryppäässä voi olla jopa 7000 hedelmää! Yksi rypäs saattaa painaa 40-50 kiloa. Öljypalmun hedelmistä - sekä hedelmämallosta että siemenistä - saadaan palmuöljyä, jota käytetään ruoanlaitossa muun muassa Kaakkois-Aasiassa.

Luonnonlääkkeitä eri vaivoihin.

Bambusta tehtyjä hauskoja kasvialustoja kukkasille.


Näyttelyalueen ulkopuolella oli esitteillä kasvisten ja hedelmien kuljetukseen tarkoitettuja pakettiautoja. Ne oli koristeltu hauskasti kukkaköynnöksin.

On näköjään ihan sama, käynkö sisustusmessuilla vai puutarhamessuilla, kun mukaan tarttuu kuitenkin aina vain ruokatuotteita. Smiley Tällä kertaa ostimme luomukahvia (ilman sikuria, jee!), vihreää luomuteetä ukkelille ja herkkusienipikkelssiä (joka kuulosti niin omituiselta, että sitä oli ihan pakko kokeilla). Herkkusienikeksejä en sentään ostanut, vaikka nekin kuulostivat aika omituisilta. Smiley

Ihanan aurinkoinen myyjä pakkaa ostamiani kahvia ja teetä pussiin.

Lisäksi ostin kaulakorun, joka oli tehty kookopähkinän kuoresta.

Pudonneiden kookospähkinöiden kuorista oli tehty paljon muitakin ihania juttuja, muun muassa korvakoruja, keittiövälineitä ja tauluja. Mukavaa kookospähkinöiden uusiokäyttöä!

12 kommenttia:

 1. Oooh, ihanan värikästä! Varsinkin nuo hedelmärattaat. Mitä! Kävelit kivikaupan ohi ostamatta mitään! Ei voi olla totta! Niitähän voi katsella ja hypistellä muutenkin, vaikkei mitään tekisikään, siellä puja-huoneessa.. kivienergiaa.
  Niin, onnea uudelle asunnolle, kivalta näyttää..ei ollut kylppärin ovikaan seinäkaapissa :) Upee sisäänkäyntikin, vau!

  VastaaPoista
 2. Heti takaisin ja ostamaan kasveja! Minäkin yritän kasvattaa jotakin joka vuosi ja yleensä ne kuolee aika nopeasti. Tänä vuonna on vihdoinkin onnistunut vähän paremmin. Hih!

  VastaaPoista
 3. Sirokko, tosi hyvä idea tuo kivien pelkkä ihailu ja hypistely. Kivienergioista en paljon tiedä... että mikä kivi on energian kannalta hyvä, mutta jos kivi miellyttää silmääni, niin ehkä sen energiatkin on sitten minulle hyvät. :-)

  Hihii, ei ole kylppärin ovi onneksi seinäkaapissa. Ei ole vaaraa, että kykistää yön pimeinä tunteina vaatekaappiin. :-)

  Laura, tosi kiva, että olet onnistunut kasvien kasvattelussa! Minä unohdan aina kastella kasveja, ja siihen ne yleensä sitten kuolevatkin, varsinkin Intiassa, jossa niitä pitäisi kastella jatkuvasti. Yrttejäkin olisi tehnyt hirveästi mieli ostaa, mutta eihän siinä ole oikein mitään järkeä, kun ne ovat täällä kaupoissa niin älyttömän halpoja ja kun en varsinaisesti mitenkään rakasta puutarhahommia kuitenkaan. Yksi korianterinippu maksaa kaupassa esimerkiksi noin 6 senttiä (4 rupiaa). :-)

  VastaaPoista
 4. Petunia on se parvekekukka. Kiitos kivasta kierroksesta, taas hienoja värejä, niitä rakastan Intiassa. Jos lämpöasteita on liikaa, lähetä tänne niitä, minua palelee.

  VastaaPoista
 5. Kiitos, Allu, kasvin nimestä. Laitan sinnepäin ainakin kymmenen lämpöastetta tulemaan. :-)

  VastaaPoista
 6. OI miten ihanat messut,tuolta ei mua saisi pois ja en voisi olla ostamatta kasveja,vaikka parveketta en omistakaan. Jännä tuo palmupuun hedelmä,enpä ole ennen edes kuvaa nähnyt siitä! Ja kiva tuo korusi! Eikös noita kiviä laiteta ruukkujen koristeeksi? Nättejä ovat joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 7. Yaelian, kivat olivat messut, harmi vaan kun meillä oli vähän kiire. En kerennyt koluta kaikkea niin hyvin kuin olisin halunnut! Tosiaan, nyt kun sanoit, niin minäkin muistelen nähneeni noita kiviä ruukkujen koristeena. Siihen tarkoitukseen ne on varmaan tarkoitettukin. :-)

  VastaaPoista
 8. Juu, meilläkin kuolevat joka vuosi siihen kastelun unohteluun... ei sitä vaan aina muista eikä jaksa vaikka muistaisi. huokaus.

  VastaaPoista
 9. Laura, ja kun aikakin kuluu niin huomaamatta! Minä en viitsi kastella kasveja "koko ajan", etteivät ne kuole ainakaan liikakasteluun, ja sitten kun rupean muistelemaan, milloin tarkalleen ottaen oikein kastelin kasvit, siitä saattaakin olla mennyt jo monta viikkoa. :-D

  VastaaPoista
 10. Kivä tytöille tuliaisiksi puoli matkalaukullista ;-D Kelpaavat leikkiruoaksi, askarteluun, rahoiksi, muuten vain ihasteltaviksi. Mummulassakin se rantakivilaatikko on se paras, vaikka ne on vain harmaan tylsiä kiviä. Ja saattaisi se lankomieskin innostua :)

  Ps. Älä nyt vain pelkästään tämän takia sinne messuille takaisin lähde...

  VastaaPoista
 11. Pikkusisko, voi harmi, kun tuli toive vähän myöhään, kun ne messut päättyivät jo eilen. Mutta jos jossain noita kiviä vielä näen, niin tiedän ainakin, millä saan matkalaukkuun helposti lisäpainoa. ;-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. <3