Munakasta ei valmisteta munia rikkomatta.


tiistai 14. helmikuuta 2017

Violetti... tai ainakin jotain sinnepäin

Olen joskus osallistunut makrohaasteisiin, mutta siitä on hyvin kauan aikaa. Pienen Linnun järjestämiin makrohaasteisiin en ole koskaan osallistunut, mitä suuresti ihmettelen. Tässä on käynyt ihan selvästi jonkinlainen työtapaturma, mutta siihen tulee nyt korjaus.

Tämän viikon aiheena on violetti, joka tarjosikin mukavasti haastetta. Violetteja kuvauskohteita oli yllättävän vaikea löytää, mutta onneksi niitä löytyi kuitenkin muutama. Ennen minulla olisi ollut violetteja vaatteitakin, sillä tykkäsin aiemmin violetista väristä kovasti. Nykyään en violeteista vaatteista suuremmin perusta.


Makrokuvaus tarjoaa joskus ihan uusia kuvakulmia omaan elämään. Esineistä saattaa nimittäin lähempää tarkasteltuna paljastua jotakin sellaista, mitä niistä ei kauempaa katsoen huomaisi. Tässäkin hammasharjassa näkyy olevan jokin karva! Onneksi tämä on vain laatikosta löytynyt ukkelin varaharja, koska muuten olisi vallan huolestuttavaa, jos hammasharjoissamme olisi hämähäkinseittiä!

Korulaatikosta löytyi useampikin kuvauskohde. 

Tässä seuraavassa kuvassa tapahtui jokin ihmeellinen valoilmiö.

Korusta nousi tuollainen vihreä leimahdus, kun auringon valo osui siihen, vaikka korussa ei ole vihreää laisinkaan. Leimahdus tallentui kameralle vahingossa, ja vaikka kuinka yritin saada leimahdusta näkymään uudestaan, sitä ei enää tullut. Onkohan tässä kyse samantyylisestä auringon valon taittumisesta kuin auringon vihreässä välähdyksessäkin?

Joka tapauksessa toivon, että tällaisen kotikutoisen vihreän välähdyksen näkeminen merkitsee samaa kuin auringon vihreän välähdyksenkin. Vihreään välähdykseen liittyy nimittäin uskomus, että jos sen näkee, ei koskaan enää erehdy tunneasioissa. Sitä odotellessa...

Harissa-purkin kansi.
Osa kolumbialaista viidenkymmenentuhannen peson seteliä.


 Hushållspapper.

Talouspaperista tuli mieleeni, että minusta ne puoliarkkipaperit ovat hirveän ärsyttäviä. Puoliarkkeja pitää kumminkin ottaa aina kaksi palaa (vähintään), kun ei se yksi riitä mihinkään. Joskus pitää ottaa kolmekin palaa ihan vain siksi, että se puoliarkki ärsyttää niin paljon.

Tähän syvälliseen avautumiseen on hyvä lopettaa.

Mukavaa ystävänpäivän iltaa, kaikki blogiystävät - sekä tietysti myös live-elämän ystävät!

30 kommenttia:

 1. Makrokuvat on kyllä mielenkiintoisia. Minä tykkään noista puoliarkeista😊. Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää ystävänpäivää sinullekin, Anu! Hyvä, että löytyy puoliarkillekin ottajia! :-)

   Poista
 2. Mielenkiintoisia makroja. Varsinkin tuo vihreä välähdys. Heijastuksenestopinnoitettuihin silmälaseihin tulee joskus sellainen vihreä jäännösheijaste, kun valo osuu kohtisuoraan linssiin. Joku valon taittumisilmiö se varmaan on. Upeesti sait kuvattua. Katselin just yhden videon auringon vihreästä välähdyksestä, se meni niin nopeesti ohi, ettei silmäni edes ehtinyt reagoida. Ajatella että sinä sait sen jopa vangittua kuvaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin piti nyt katsoa video auringon vihreästä välähdyksestä, ja se oli kyllä melkoinen pettymys. Eihän siinä mitään vihreää “välähdystä” edes näkynyt, vaan aurinko vain painui mailleen. Missä se välähdys oli? Ties kuinka monta kertaa me ollaan nähty vihreä välähdys ihan oikeasti, ilman että edes tiedetään sitä. :-) Tosin jos tuo sanonta pitää paikkansa, niin mulla on ainakin vihreä välähdys vielä näkemättä. :-D

   Ihmeellistä on se, että vaikka kuinka yritin asettaa korun ja kameran samaan kulmaan kuin välähdyskuvassa, niin en vain nähnyt uutta välähdystä. Tuo välähdyskuva oli ihan ensimmäinen kuva, jonka korusta otin. Mystistä.

   Poista
 3. Vau,tuo hammasharjakuva on tosi upea! Hienot makrot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jael! Minunkin hammasharjassani olisi ollut violettia, mutta harja oli niin räjähtänyt, että en mitenkään kehdannut ottaa siitä kuvaa. :-D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos, Pieni Lintu, ja kiitos myös ihanan inpiroivasta haasteesta! Tulee varmasti osallistuttua useamminkin! :-)

   Poista
 5. Kaunista violetti ja persoonalliset hienot kuvat

  VastaaPoista
 6. Olipa hauska postaus. (: Eksyin ihan makrotex-haasteen perässä. Kauniita violetteja juttuja oot kuvaillut. Ja kyllä, ne puoliarkit on pahasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että löysit tänne! Pitäisi perustaa varmaan jokin "vastustamme puoliarkkeja" -ryhmä. ;-D

   Poista
 7. Makrokuvaus on niin armotonta! Usein joutuu pyyhkimään pölyt, jopa pesemään kohteen, jotta se ei olisi kuvassa pölypesä :D
  Tavallisista arjen asioiden kuvaamisesta saa aikaan uusia, hauskoja kuvakulmia, niin kuin kuvistasi huomaa.
  Jännä tuo vihreä valoilmiö, mielenkiintoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Viimeksi kun otin mustavalkomakrokuvia, jouduin puunaamaan lampunvarjostimen, kun se oli niin kamalan pölyinen. Mutta tulipahan sekin joskus pyyhittyä. :-D

   Kiitos sinulle, kun muistutit tästä makrohaasteesta! Pitää varmaan osallistua ensi viikollakin, kun näytti olevan niin kiva aihe.

   Poista
 8. Ihastuttava tuo kolmannen kuvan koru!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin tullut kaukaa Boliviasta. Bolivia on kuuluisa ametriinistä, jota tuo korukin on ja jota saadaan vain Anahi-kaivokselta Boliviasta.

   Poista
 9. Hauska tieto tuo vihreä välähdys. Alankin heti kyttäämään :)
  Ja näyttää ihan kuin tulis savua tuosta korusta. Hieno tallenne, joka ei tosiaan yrittämällä varmasti toistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen aina yrittänyt kytätä välähdystä, jos vain on sellainen paikka, että auringonlaskun näkee hyvin. Pitäisi ehkä varmuuden vuoksi videoida auringonlaskut, niin voisi sitten varmistaa videolta, ettei välähdys vain mennyt vahingossa ohi :-)

   Poista
 10. Kivat kuvat,paljon löysitkin lilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, RaijaAnnikki! Löytyihän sitä lilaa lopulta, mutta työtä sen etsiminen vähän teetti. :-)

   Poista
 11. Hienoja violetteja sävyjä, erityisesti hammasharja on hauska. Tervetuloa Makrotex-rinkiimme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, Pauliina! Ihmettelen, miksi en ole aiemmin osallistunut, kun kumminkin tykkään makrokuvauksesta niin paljon, mutta parempi myöhään. :-)

   Poista
 12. Ensimmäistä kertaa sivuillasi ;)
  Tykkään ottaa macrokuvia ja munet kerrat olen sitten isolla ruudulla laskenut kuinka monta koiran ja kanin karvaa kuvasti löytyy, vaikka kuvatessa niitä ei näe/huomaa ;)
  Kauniita violettejä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, kaimaseni! Kiva, että löysit tänne. :-)

   Makrokuvaus on kyllä jännittävää, kun koskaan ei tiedä, mitä valokuvasta löytää. Kesällä varsinkin on hauska kuvata esimerkiksi kasveja, kun kuvista saattaa löytyä lähemmin tarkasteltuna vaikka mitä ötököitä. :-)

   Poista