Minäkin olisin halunnut presidentiksi, mutta kun siksi päästäkseen pitäisi ensin politikoida.


tiistai 28. helmikuuta 2017

Väriöverit

Makrohaasteen aiheena on tällä kertaa vaate, ja ajattelin, että tähän tarvitaan nyt vähän väriä. Ei muuta kuin kesävaatelaatikkoa penkomaan, koska sieltä sitä väriä löytyisi!

Minua vähän ärsyttää, että vaatekaupat ovat talvella pullollaan mustaa ja muita synkkiä ja tummia värejä. Mikä ihme siinä on, että talvella on niin vaikea löytää kaupoista värikkäitä vaatteita? Ihan kuin meidätkin pakotettaisiin vajoamaan talvella synkkyyteen: turha kuvitella, että elämässä olisi mitään iloa ja väriä, kun ulkonakin on niin pimeää ja synkkää. Mustiin sinä olet pukeutuva, kunnes kevät taas koittaa!


Kun kevätvaatteet sitten tulevat kauppoihin, meidän pitää tehdä täyskäännös ja unohtaa mustat ja tummansiniset. Nyt kaupat tarjoavat meille kirkkaankeltaista, pastellisävyjä, kukkakuvioita, röyhelöä, eläinkuoseja, kukertavaa ja kikertävää. Nyt saa taas ostaa värikkäitä vaatteita ja näkyä, kun päivätkin pitenevät!
Toki tummat värit ovat talvella käytännöllisempiä, mutta muuten en ymmärrä, miksi talvella pitäisi olla aina niin synkkä. Eivätkö värikkäät vaatteet päinvastoin piristäisi harmauden keskellä? Itse ainakin pidän väreistä niin paljon, että haluaisin nauttia niistä ympäri vuoden. Mutta ei auta valittaa, vaan on ostettava sitä, mitä kaupoista saa. Murmur.

Muut haasteeseen osallistujat löytyvät täältä

52 kommenttia:

 1. Ihanaa värien leikkiä! Upeita makrokuvia!

  VastaaPoista
 2. Hienot makrot ja ihanaa väriterapiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marliska! Hieman pelkäsin, että tuleeko näistä väreistä sellainen kakofoninen olo, mutta hyvä jos meni väriterapiasta. :-)

   Poista
 3. Mustiin sinä olet pukeutuva kunnes kevät meidät erottaa :D.
  Toi on ihan totta. Miksi ihmeessä pitää olla pelkkiä mustia vaatteita? Etenkin, kun itse en voi edes käyttää mitään mustaa tai valahtaa viimeisetkin värit kasvoilta ja näytän ihan haudasta nousseelta haamulta. Juuei kiitos. Siksipä valitsen mieluummin värikkään harmaan :D. Masentavaa. Oikeasti tykkään kaikkein eniten valkoisista vaatteista, mutta ne ei oikein talveen istu.

  Ihanaa kun kohta tulee kevät ja kesä. Jeeee!!!

  Jaa niin. Tosi hienot kuvat taas <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Annukka! <3

   Mulla on ihan sama ongelma, että en voi käyttää mustaa lähellä kasvoja, samasta syystä. Minähän en asiaa edes tiennyt, ennen kuin kampaaja minua tässä(kin) asiassa valaisi. Nyt näen sen itsekin, kun joku muu ensin siitä huomautti. Muutenkin olen vasta ihan viime aikoina opppinut edes vähän hahmottamaan, mikä väri minulle saattaisi sopia.

   No onhan harmaa paljon värikkäämpi kuin musta. :-D Ainakaan se ei ole yhtä synkkä, ja eikös harmaastakin ole olemassa eri sävyjä. Senkin olen nimittäin olen oppinut, että väreistä on eri sävyjä ja että jos jokin värin sävy ei sovi, niin se ei tarkoita automaattisesti sitä, että väri ei lainkaan sopisi. Se taas on asia erikseen, löytääkö kaupoista niitä itselle sopivia sävyjä. :-( (Mulla on keltaisen ja oranssin kanssa tämä ongelma.)

   Valkoisesta en ole jostain syystä ikinä oikein hirveästi tykännyt, vaikka kyllä minulla joitain valkoisia vaatteitakin on. Kai koen, että se on liian "puhdas" väri minulle, kun minä olen vähän tällainen hampuusi. :-D

   Ei ole enää kevääseen pitkä matka! Ja kun luntakin on niin vähän (ainakin täällä meillä), niin se sulaa tosi äkkiä. Ei tarvitse odotella juhannukseen, että nurmikko alkaa vihertää. :-)

   Poista
 4. On kyllä tosiaan väriöveri ja hienoja kuoseja! Mustasta olisi tullutkin vähän synkkä. Hienot nuo makrot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Teresa! Väriöveri on. :-D

   (Kommenttisi oli tullut kahteen kertaan, ja poistin sen toisen.)

   Poista
 5. Upeita makrokuvia, väriterapiaa!

  Itse käytän talvella värikkäitä vaatteita (olen löytänyt kirppareilta vanhoja takkeja) ja kun kesä tulee vaihdan mustavalkoiseen. Hmm, just päinvastoin kuin muut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, SusuPetal!

   Sinulla onkin ihan omat vuodenajat väreissä! :-D Hienoa, pidä tyylisi! :-)

   Poista
 6. Ihanat värit! Onneksi ollaan menossa kohti kevättä ja kesää niin ei tarvitse pukeutua mustaan😁.

  VastaaPoista
 7. Hienosti toit värikylläisen maailman lähelle ❤️💜💚 U p e a a !
  Rakastan värejä, niitä ovat vaatekaappini pullollaan 🙂
  Kaupoista ei tarvitse hakea lisää pitkään aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värit ovat ihania, ja kiva jos nämä miellyttivät silmää! <3

   Minullakin on kesävaatteita varmaan kaikissa mahdollisissa väreissä, mutta talvivaatevalikoima on kyllä huomattavasti synkempi. Pitäisi varmaan opetella ompelemaan itse, niin ei olisi kauppojen tarjonnan armoilla. :-)

   Poista
 8. Ihanan värikkään raikkaita makroja, tosiaankin ihan erilaista...-))

  VastaaPoista
 9. Ihastuttavaa värikkyyttä näissä kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toivottavasti ei säikäyttänyt. :-)

   Poista
 10. Ihanan värikästä ja kivat kuvakulmat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Esther Helmiä. Totuttuun tyyliin tuli otettua "muutama" kuva, ja tuli kokeiltua useampaakin kuvakulmaa. :-D

   Poista
 11. Aika hienot väriöverit,mikä väripljäjäys:) Sä saat muuten sillä kamerallasi parempia makroja kuin minä järkkärillä ,taitaa olla tosi hyvä kamera:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jael. Olihan tämä vissiin aika pläjäys. :-D

   En tiedä kamerasta muuten, kun en ole vieläkään jaksanut opiskella kameran käyttöä, mutta makrokuviin se tuntuu olevan ainakin ihan kelpo peli.

   Poista
 12. No kylla vaan on ihanat varit! En tykkaa kokomustasta itsellani, naytan ihan puolikuolleelta haahkalta. Mulla on myös pakko olla kasvojen lahella jotain varia, muuten mun paikalliset ystavat kysyy olenko sairas. Ankarassa ihmiset pukeutui huomattavasti enemmin mustaan ja harmaaseen kun rannikolla, kun muutimme aikoinaan rannikolta Ankaraan niin tuntui ettemme sopineet yhtaan porukkaan ennen paivitysta vaatekaupassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolikuolleelta haahkalta. :-D

   Minullekin selvisi vastikään, että musta ei sovi minulle, ainakaan lähelle kasvoja. Onkohan tämä yleinenkin ilmiö suomalaisten keskuudessa, kun Annukkakin tuolla ylempänä sanoi samaa? Jos musta ei vain sovi suomalaisten ihonväriin? Minulla on kyllä mustia ja muuten tummia paitoja ja takkeja, kun kaupoista ei aina saa sitä väriä mitä haluaisi. :-( Mustaa on niin runsaasti varsinkin talvella tarjolla, että sitä tulee ostettua ihan siitä syystä.

   Ehkä se Izmirin merellinen ympäristö vaikuttaa jotenkin siihen, että ihmiset haluavat pukeutuakin vähän värikkäämmin? En ole ihan varma itsekään, mitä tällä teoriallani yritän hakea, mutta jotain kai. :-)

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Kiitos, Pieni Lintu, ja kiitos mukavasta aiheesta taas! <3

   Poista
 14. Ihanan värikkäitä vaatteita. Ei varmasti ole ostettu Suomesta vaan jostain lämpimästä maasta. Se on kyllä totta, että syksyllä alkaa vaatetarjonta olla hyvinkin tummaa ja kun kevät koittaa, niin alkaa olla värikkäämpää tarjolla. Mä itse rakastan värejä, mutta tunnustan, että kovin on taas synkkää toi asupuoli näin talvella. Tosin yritän punaisella pipolla piristää arkea :).
  Edelliseen postaukseen sen verran, että mä arvostan niitä suorapuheisia ihmisiä, jotka kysyttäessä sanovat mielipiteensä eivätkä sitten jälkikäteen väkätä, että olisin halunnut että tehdään niin tai näin. Mutta niistä ilkeiliöistä en pidä. En ymmärrä miksi pitää haukkua toista. Olen samaa mieltä kanssasi, että se kertoo enemmänkin ihmisen omasta tyhmyydestä kuin suorapuheisuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin arvattu! Yksi kolttu on ostettu Espanjasta ja muut Intiasta. :-) Espanjalainen on tuo, jossa on noita "punoksia".

   Punainen pipohan on mukava piriste! :-) Synkkää se on asupuoli minullakin näin talvella, varsinkin takkiosasto. En viitsi ostaa kovin vaaleaa takkia senkään takia, että autot pysäköidään meidän parkkipaikalla niin lähekkäin, ja takki osuu autoon väkisinkin. Ja meidän auto ei ole yleensä mikään kovin puhtoinen...

   Hyvä huomio! Minustakin sellaiset ihmiset ovat ärsyttäviä, jotka eivät voi sanoa mielipidettään silloin kun aika olisi, ja kitisevät sitten jälkeenpäin. Tai mikä pahinta: jälkiviisaana vielä toteavat, että he olisivat kyllä tehneet asian ihan toisin!

   Poista
 15. Kauniin värikästä!
  Kyllä värit tekevät hyvää lumisen talven keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Liplatus! Värit piristävät, kun talvistakin on vielä kaiken lisäksi tulossa näköjään aina vain useammin harmaita ja loskaisia. Nytkin ulkona taitaa sataa vettä. :-(

   Poista
 16. Ihanaa! Itse olen aina väririikinkukko vuodenajasta riippumatta. Rakastan esim. Gudrun Sjödenin vaatteita juuri vahvojen värien takia. Tulipunaista, fuksiaa, oranssia, sähkönsinistä, keltaista - mitä vahvempi väri sen enemmän tykkään. Kaikki haalea ja murrettu tympii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin ajatella, että sinulle sopivatkin vahvat - ja ehkä vähän "epäsuomalaisetkin" - värit hyvin, kun olet niin tumma piirteiltäsi. Minun pitäisi kai olla hillitympi, kun olen vähän tällainen valju itsekin, mutta en jaksa välittää. :-)

   En ole vieläkään saanut kokeilluksi Gudrunin vaatteita, vaikka se on ollut suunnitelmissa jo pitkään. Hesarissa on usein Gudrunin mainoksia, ja siitä aina tulee mieleen, että pitäisi joskus käydä heidän liikkeessään, mutta enpä ole vielä tullut menneeksi. Jos siellä olisi jotain muutakin kuin niitä muodottomia kaapuja...

   Poista
 17. Väriä elämään, tykkään minakin. Kun minulla on Marimekon kellankirjava takki, niin mies nimittää sitä aamutakiksi. Hän sanoo, että musta sopii minulle paremmin, vaikka olen ihan harmaa mummeli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kellankirjava takki kuulostaa ihanan pirteältä! Marimekolla on tosiaan värikkäitä vaatteita, mutta omaa silmääni Marimekon vaatteet eivät jostain syystä oikein miellytä. Kai minulle tulee niistä sellainen retro-vaikutelma, josta en oikein tykkää. Mutta Marimekolla on varmasti hyvin monenlaisia vaatteita, ja heiltä voisi löytyä jotain semmoista, mikä miellyttäisi minuakin.

   Poista
 18. Täällä meillä pohjoisessa valo on sävyltään kylmää ja sinertävää kuin vastaavasti etelässä se on lämmintä keltaisen sävyistä. Erityisesti tämä korostuu entisestään talvikuukausina, jolloin aurinko paistaa tavallista viistommin. Tällainen kylmä, sininen valo saa kirkkaat, puhtaat värit näyttämään helposti räikeiltä. Oletko joskus lomahuumassa ostanut upean värikkään vaatteen ja vannonut käyttäväni sitä myös Suomessa, mutta kotimaassa sama vaate onkin tuntunut ihan liian värikkäältä ja se on hautautunut lopulta käyttämättömänä kaapin perukoille. Se johtuu tästä erilaisesta valosta. Tämä taitaa olla ainakin yksi syy siihen, miksi täällä pohjolassa suositaan, erityisesti talviaikaan, tummia ja murrettuja sävyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän siinä noin on monestikin käynyt, että etelästä ostetut vaatteet ovat päätyneet Suomessa laatikoihin odottamaan seuraavaa kertaa, kun menee taas sinne etelään. En ole kuitenkaan koskaan oikein ymmärtänyt, miksi niin on käynyt. Olen ajatellut, että etelässä jotenkin huumaantuu väreistä, kun siellä muutkin pukeutuvat värikkäämmin, ja kaupat ovat pullollaan värikkäitä vaatteita, toisin kuin meillä Suomessa. Muistan kun ihan ensimmäisen kerran menin Intiaan, ostin oranssit ja vihreät ja keltaiset, ihan vain siitä ilosta, että niitä oli saatavilla. En muista, että olisin kyseisiä vaatteita hirveästi Suomessa käyttänyt, kun ne olivat liian Intia-henkisiä, ja minä tykkään Suomessa pukeutua suomalaisemmin.

   En ole koskaan ajatellut, että asia voisi johtua erilaisesta valosta, mutta se on varmasti ihan totta. Kieltämättä valon laatu ja auringon voimakkuus ovat hyvin erilaisia vaikkapa Suomessa ja Intiassa.

   Kiitos hyvästä huomiosta, Tuija!

   Poista
 19. Kaunista kirjontaa.
  Musta on hyvä väri. Vai onko se väri. Se on hyvä pohja monelle värille, taustalle. Siihen sopii hyvin piiloutua, et erotu joukosta.
  Ilahdun rohkeista väriläiskistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä musta on minusta väri, vaikka jotkut ovatkin eri mieltä. Valkoinenkin on minusta väri, ja harmaa.

   Musta on tosiaan hyvä pohja muille väreille, ja se myös sopii yhteen oikeastaan melkein minkä tahansa muun värin kanssa. Jos on kaapit täynnä kaikenkirjavia vaatteita, niin niitä voi olla vaikeampi sovitella yhteen. :-)

   Poista
 20. Mä olen käynyt vaatteitani läpi ja todennut, että vaikka kuinka tykkään värikkäistä vaatteista, viihdyn kaikkein parhaiten mustassa. Ehkä joku pieni väriläikkä takin muodossa ja kengät saavat olla vaikka kuinka värikkäät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että oma väri on löytynyt. Ainakin se pieni väriläiskä erottuu sitten hyvin. :-)

   Poista
 21. Kävin tässä lyhyen analyysin omasta vaatekaapistani. Periaatteessa olen ihan värikäs ihminen ja sitten huomaan pukeutuvani mustaan tai punaiseen. Mikähän tässä nyt oikein mättää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa ne ovat sinulle omimpia värejä? Ja onhan punainen minusta aika värikäs. :-)

   Minullakin on lempivaatteita, joihin tulee aina vain tartuttua, vaikka olisi kuinka uusia vaatteitakin.

   Poista
 22. Aivan ihania värikkäitä kuvia ja yksityiskohtia! <3 Herkullisia suorastaan!

  Ja olen samaa mieltä kanssasi. Erityisesti miestäni ottaa päähän todella rankasti se, että miesten vaatevalikoima kaupoissa on ympäri vuoden suurimmaksi osaksi sitä mustaa, harmaata ja ruskeaa, ehkä jopa muutamaa hillittyä perusväriä jos oikein villiksi menee... Hän nimenomaan tykkää väreistä ja haluaisi värikkäämpiä (ja yksilöllisempiä) vaatteita ostaa, mutta harvoin Suomessa tulee sellaista liikettä vastaan, jossa olisi sekä tyylikkäitä sekä värikkäitä miestenvaatteita samassa paketissa. Tuntuu, että firmojen ostajat ovat ihan liian varovaisia ja värikkäämpiäkin vaatteita menisi miehillekin kaupaksi jos niitä vaan olisi paremmin ostettavissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset, Anna. <3

   Uh, miesten vaatevalikoimasta minulla olisi paljonkin sanottavaa! Valikoima on todellakin yksipuolinen, vaikka minäkin uskon, että värikkäämmille vaatteille olisi ihan taatusti ottajia. Ja sitten olen ihmetellyt esimerkiksi miesten kalsareita. Haluaako joku mies ihan oikeasti käyttää kalsareita, joissa on esimerkiksi Karvisen kuvia? Tai sellaisia, joissa on punahuulien kuvia edessä ja takana? Joulun alla meinaan aina pyörtyä, kun kalsarikauppa on kiivaimmillaan. Hyvä että uskaltaa miestenvaateosastolla liikuskella, kun siellä on kaikenmoisia hirveyksiä tarjolla. Sitten ihmettelin taannoin myös miesten villasukkia, että pitääkö niidenkin olla aina harmaita, ruskeita tai tummansinisiä. Kyllä kai joku mies haluaisi käyttää vähän värikkäämpiäkin villasukkia?

   Poista
 23. Ihanan värikäs postaus! Itse käytän pääsääntöisesti kesät ja talvet mustaa. En ole uskaltanut kokeilla värejä.. pitäis joskus olla rohkea ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on aina varma valinta. :-) Kiva, jos värit miellyttivät silmää!

   Poista
 24. Kyllä on väkästä, mutta niin kaunista kädentaidon jälkeä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu! :-) Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa!

   Poista