Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


torstai 2. marraskuuta 2023

Keuhkotautisen kaupunkikierros

En jaksa kirjoitella sairauskertomusraportteja, joten en jatka edellisestä aiheesta enempää. Totean vain, että tällä hetkellä kaikki alkavat olla taas enemmän tai vähemmän tolkuissaan. Minulla saattaa kyllä olla keuhkoputkentulehdus, mutta otan sen ennemmin kuin ripulin. Ehkä.

Toissa päivänä, kun perseeseeni oli löytynyt jonkinmoinen tulppa, päätin lähteä jonnekin vähän käppäilemään, kun oli tullut istuttua kotona ihan tarpeeksi monta päivää. Minulla ei ollut sen tarkempaa suunnitelmaa kuin että ajattelin mennä ensin katsastamaan yhden Panjagutassa olevan ostoskeskuksen, jossa en ollut vielä käynyt (oli lähinnä kenkien osto mielessä), ja sen jälkeen katsoisin, minne päätyisin. Päämäärätön vaeltelu on Intiassa ihan parasta, kun koskaan ei tiedä, mitä edestään löytää. Siksi päätinkin jättää auton kotiin ja käyttää sen sijaan metroa ja mahan alla roikkuvia ulokkeita, joita myös jaloiksi kutsutaan.

Ensimmäinen etappi eli anoppilaa lähinnä oleva metroasema on saavutettu.

Metroasemalla oli pieniä haasteita lipun kanssa, kun lippusysteemi olikin muuttunut sitten viime metromatkan. Kertaliput olivat ennen poletteja, jotka syötettiin asemalla oleviin laitteisiin, jotta portti avautui. Nyt laitteissa ei ollutkaan enää reikiä, joihin poletin voisi tunkea, ja ihmettelin poletti käsissäni, mitä sillä pitäisi tehdä. 

Onneksi intialaiset ovat äärimmäisen auttavaisia ainakin neuvottoman turistin ollessa kyseessä, ja sain heti neuvon yhdeltä ohikulkijalta, että minun pitäisi käydä ostamassa ensin lippu. Katsoin kädessäni olevaa "polettia", ja totesin, että se olikin viiden rupian kolikko eli saamani vaihtoraha. Silloin tajusin, että saamani "kuitti" olikin varmaan se lippu. En kuitenkaan osannut luetuttaa lipussa olevaa QR-koodia laitteella, mutta ei hätää: taas pysähtyi kolme neljä tyyppiä neuvomaan, kuinka seesam aukenisi. 😊 

Olen selvinnyt metrolaiturille, ja metrokin näkyy tulevan.

Matkustin taas naisten osastossa.

Otin metrossa videon parista asemanvälistä, ja tässä lyhyt parin minuutin matka Yusufgudan asemalta Madhura Nagariin. Ikkunat olivat valitettavasti hieman likaiset, mutta kyllä niistä vielä läpi näkee.

Ameerpetissa piti vaihtaa toiseen metroon. 

Ameerpetin asemalla minua lähestyi tyttö, joka oli ollut samassa metrovaunussa kuin minä ja joka oli ilmeisesti huomannut, että otin matkalla videoita. Tyttö kysyi minulta, olinko vloggaaja ja olinko matkailemassa Hyderabadissa. En ollut kumpaakaan. 😆

Next Galleria Mall oli ihan samanlainen ostoskeskus kuin muutkin, eivätkä kenkäkaupatkaan tuottaneet tulosta. Huomasin hyvin pian olevani vaikea asiakas: kun astuin kauppaan, myyjät skannasivat katseellaan nopeasti jalkani, ja kun he totesivat koipeni olevan kokoa laskettelusuksi (sauvat vain puuttuivat), kukaan ei viitsinyt tulla tarjoamaan apuaan.

Siinä niitä kenkiä on.

Kyselin muutamalta myyjältä sopivaa kokoa, ja jokunen kenkäpari löytyikin, mutta ne olivat mallia kivikausi, joten kiittelin ja lähdin menemään. 

Kirjakaupassa viihdyinkin sitten jo paremmin. 

Suomikin oli edustettuna!

Kirjakaupassa viereeni ilmestyi arviolta parikymppinen poika, joka kysyi, olinko Amerikasta. Vastasin olevani Suomesta, mutta Suomi ei selkeästikään sanonut pojalle mitään. Sitten poika kysyi, milloin olin tullut Intiaan, ja olinko asunut täällä siitä vuodesta 2009 lähtien. Seuraava tiedustelunaihe oli, olinko sofware engineer. Poika itse näytti siltä, että hän saattoi sitä ollakin, joten asia luonnollisesti kiinnosti häntä. Teki mieleni kysyä, näytinkö siltä, mutta jälkeenpäin harmitti, kun en ollut tajunnut vastata olevani vaikkapa lentäjä. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä pojan reaktio. 

Viimeinen kysymys oli niin huvittava, että minulla oli pokassa pitelemistä: "With your knowledge, can you recommend me some book?" Minulla onkin niin suuri kirjatietous, että voin todellakin heitellä kirjasuosituksia ihan tuntemattomille ihmisille. 😆 Lopulta – ilmeisesti tarpeeksi kyseltyään – poika lähti menemään.

Minulle tuli kutsu ylemmältä taholta (vai pitäisikö sanoa alemmalta taholta 😆), joten kävin tutustumassa ostoskeskuksen saniteettitiloihin. Siinä pöntöllä istuskellessani oli hyvä opiskella wc:n käyttämisen sääntöjä. 

Viides sääntö oli minusta mielenkiintoinen: jos kerran vessa on jo vedetty, mitä todistusaineistoa pöntössä on enää peiteltäväksi? Vaikka saattaahan se olla, että pönttöön on jäänyt jokin pökäle pyörimään.

Päätin lähteä kävelemään kohti Ameerpetia (joka on Panjagutan viereinen kaupunginosa), jossa oli tullut pyörittyä aiemminkin anopin kanssa. Anoppi tykkää käydä pikkukaupoissa, ja olemme käyneet Ameerpetissa ostamassa ainakin kahvia, teräsastioita, yöpaitoja ja hedelmiä. Nykyään anopilla ei ole Ameerpetiin enää mitään asiaa, kun appivanhemmat asuvat niin kaukana sieltä, ja anopin suosima kahvikauppakin muutti jonnekin muualle.

Kadunvartta kävellessäni huomasin avoimen portin ja näin sisäpuolella jotain mielenkiintoista. 

Kävelin portista sisään, ja edessäni oli jonkinlainen moskeija tai vastaava, jonka pihalla oli hautoja. Muslimitaustan päättelin hautakivien teksteistä, sillä nimet olivat musliminimiä, minkä lisäksi kivissä oli urdunkielistä kirjoitusta (urdu on Hyderabadin muslimien puhuma kieli).

Anoppilan periferiassa elämä on (intialaisittain ajateltuna) varsin rauhallista, mikä tuli taas havaittua hyvin selvästi. Madhapurin katujen ylittäminenkään ei ole mitään verrattuna Ameerpetin monikaistaisiin katuihin, joilla bussit ja rekat vyöryvät päälle. Oikein nauratti, että oli tullut aiemmin valiteltua muutamasta autosta. 😆  

Videonpätkä Ameerpetin katumyyjistä ja katuelämästä muutenkin:

-

Näillä kulmilla on yhtä lailla isoja ja prameita sariliikkeitä kuin pienempiä kauppoja sekä katukauppiaita, joilta saa melkein mitä tahansa.

Farkkunurkkaus. Laatu olisi varmasti ainakin kohdallaan. 😆

Noista pälyilevistä ukoista tuli mieleeni, että Intiassa on turha yrittää tehdä mitään muilta salassa. Ulkomaalainen voi olla varma siitä, että kadulla on aina vähintään sata silmäparia, jotka seuraavat herkeämättä jokaista liikettä.

Festivaalikauden kunniaksi koristeltu The Chennai Shopping Mall.

Tässähän niitä kenkiä olisi. Tuskin kuitenkaan kokoa 40.

Laksmi-temppeli (Sri Sri Sri Dhana Lakshmi Sonaba Devalayam).

Kaksi metrolinjaa risteää Ameerpetissa.

Kermaomenoita. Hyviä mutta ihan hitsin täyttäviä ja turhan makeita (jopa meikäläisen makuun).

Omppoja.

Hattaraa.

Mehupiste.

Autoriksakuski on koristellut ajoneuvonsa kukkasin.

Katukahvila. Jos en olisi juuri selvinnyt jotenkin ripaskasta, olisin taatusti ostanut tästä jotakin. Olisin halunnut maistaa ainakin sonti coffeeta, pepper chaita ja badam-teetä! Ja oikeastaan kaikkea muutakin. 🤭

Ameerpetissa on pienellä alueella tosi monta temppeliä, joten useamman jumalan moikkaaminen käy helposti samalla reissulla. 

Tästä portista pääsee oikein temppelikeskittymään, jossa on mm. Hanuman-, Sai Baba- ja Shiva-temppelit. Pitäisi joskus käydä tutkiskelemassa aluetta tarkemmin.

Temppelien läheisyydestä johtuen kaduilla myydään paljon kukkia ja muita temppelimenoissa tarvittavia elementtejä. Kysyin tänään anopilta, miksi jumalalle viedään kukkia, vaikka tiesinkin jo vastauksen: koska jumala tykkää kukista. Kukat ja hedelmät ovat kuulemma erityisesti jumalan mieleen. 🤭

Eipä uskoisi, että tuokin kuvan oikeassa reunassa näkyvä rakennus on temppeli (Sri Kanaka Durga -temppeli).

Durga-temppelin sisäänkäynti.

Temppeleiden edessä parveilee aina rahaa tarvitsevia (voisi kai myös sanoa, että kärjäläisiä), eikä tämäkään temppeli ollut poikkeus. Ihmiset ovat usein temppelistä tullessaan nöyrässä mielentilassa ja anteliaalla päällä, joten temppelin ovenpieli on hyvä paikka päivystää. 

Menin pälyilemään temppelin ovelle, ja sisällä näytti olevan käynnissä jokin mielenkiintoisen näköinen tilaisuus. Oven vieressä istunut mies viittilöi minua menemään sisään, mutta silti hieman epäröin. Mies kuitenkin huitoi kädellään, että sinne vaan, joten kävin viemässä kengät kenkäsäilytykseen ja astuin temppeliin. 

Temppeli oli paljon suurempi kuin olin kuvitellut, ja se oli täynnä ihmisiä. Kaikilla oli edessään upea kattaus pooja-tarpeistoa, kuten kynttilöitä, kukkia ja hedelmiä.

Oven lähellä oli koppi, jossa istui kolme työntekijän näköistä tyyppiä, ja arvelin, että valokuvaamisyrityksistä tulisi heti sanomista. Yrittänyttä ei kuitenkaan laiteta, joten kaivoin kännykän esiin.

Kieltoja ei kuitenkaan kuulunut, joten rohkaistuin ottamaan lisää kuvia. 

Pujari eli pappi puhui edessä kovaääniseen, ja seremonia oli ilmeisesti vasta alkamassa, kun pappi neuvoi ihmisiä olemaan ottamatta kuvia tai videoita ja keskittymään pooja-seremoniaan. Tämä kaikki tuli tietysti ikuistettua videolle. 😆

Yhtäkkiä kaikki rupesivat pyörimään paikallaan ympäri – minä muiden mukana, vaikka minulla ei ollut hajuakaan, miksi. Seuraavaksi ihmiset istuutuivat alas, ja minä katsoin parhaakseni liueta paikalta, koska minulla ei ollut edes mitään tuomisia jumalalle, ja tunsin pistäväni siinä seisoessani silmään kuin koiranpaska lumihangella.

Temppelistä ulos tullessani sain aikaan pienen konfliktin, kun minua sisään neuvonut mies pyysi minulta rahaa. Sanoin, että minulla ei ollut pikkurahaa, koska tiesin, että kenkäsäilytyksestä piti maksaa jotain, eikä minulla ollut kuin 20 rupiaa ja muutama hikinen kolikko. Annoin kenkäsäilytyksestä vastaavalle miehelle sen 20 rupiaa, jolloin ovella istunut mies suutahti, kun huomasi, että minulla olikin pikkurahaa. En voinut muuta kuin antaa miehelle pari kolikkoa, vaikka olisin halunnut antaa enemmänkin, koska hän oli kuitenkin rohkaissut minua menemään sisään (olisin menettänyt paljon, jos en olisi mennyt). Sitten liukenin paikalta. 

Temppeli toiselta puolelta.
Gurudwara Saheb eli sikhitemppeli.

Lähdin kävelemään kohti Ameerpetin metroasemaa, koska aloittaisin sieltä kotimatkani, ja matkalleni osui erikoinen alue, jota olin ihmetellyt jo muistaakseni vuonna 2009, kun appivanhemmat asuivat lähellä Ameerpetia S R Nagarissa. 

Rakennusten seinät ovat täynnä erilaisten kurssien mainoksia, ja alueella vallitsee hyvin tiedonjanoinen ja jotenkin aktiivinen ilmapiiri. 

Tekniset vimpaimetkin saisi korjautettua varmasti kohtuuhintaan.

Semmoinen oli se päivä – tai oikeastaan kolmetuntinen. 

Kohta olisi vuorossa se pizzakokeilu, ja kävin jo hakemassa kaupasta paprikoita, herkkusieniä, pizzaan sopivaa juustoa ja pizzakastiketta. 

😘

28 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista ja jännittävää. Jäikö kengät ostamatta? Onko intialaisten jalat aina pieniä?
    Tuo viimeinen ostoskeskus näytti ensin siltä, että siellä oli vain miehiä :)
    Onkohan suomalaisen asenteen oppikirjalla ollut Intiassa (tai muualla maailmalla) suuri menekki.
    Sinä olet utelias ja hakeudut mitä ihmeellisimpiin paikkoihin ;)
    Paranemisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kengät jäi ostamatta, ja sen verran lannistunut mieli jäi, että enpä taida viitsiä enää vaivautua kenkäkaupoille. Vähän outoa, että kokoa 40 ei tunnu löytyvän, koska muistan aiemmin ostelleeni Intiassa paljonkin kenkiä. Kyllä intialaisten naisten jalat taitavat olla enimmäkseen pienempiä kuin meikäläisen, mutta en tietenkään osaa sanoa, onko näin aina.... Kai täältäkin joku isokenkäinen löytyy.

      Toi Sisu-kirja oli kirjakaupan ylähyllyllä, niin korkealla, että en saanut sitä sieltä omin avuin, vaan piti pyytää myyjä apuun. Se varmaan kertoo menekistä jotain. 🤣

      Uteliaisuus on tosiaan paheeni muutenkin, mutta Intiassa se saa ihan uudet mittasuhteet. 😅 Joka paikkaan pitäisi olla tunkemassa nenäni.

      Kiitos. 😘 Täytyy yrittää nukkua tänä yönä ilman ilmastointia, koska se selkeästi pahentaa tätä keuhkotautia. Ylläri. 🤭

      Poista
  2. Kiitos taas mielenkiintoisista Intia-kirjoituksista. :)
    On pitänyt jo jonkin aikaa muistaa kysyä, minkälaisissa vaatteissa Intiassa on soveliainta juosta tai muuten hikilenkkeillä? Haluaisin Suomessa(kin) käyttää trikoiden kanssa tunikamallista yläosaa, joka peittää takalistoa tarpeeksi, mutta mistään ei sellaisia tunnu löytyvän. Onnistuisikohan moisten shoppailu sielläpäin? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että jaksat edelleen lueskella Intia-juttujani! 🤗

      Mä itse lenkkeilen ihan tavallisissa ihonmyötäisissä trikoissa, joita käyttäisin salillakin. Paitana käytän kuitenkin lyhythihaista urheilu-t-paitaa, kun salilla mulla on aina hihaton treenitoppi (Intiassakin). En usko, että kukaan katsoisi täällä kieroon, vaikka lenkkeilisi lyhyemmässä lahkeessa ja hihattomassa paidassa, mutta itse en pystyisi liikkumaan julkisella paikalla niin vähissä vaatteissa, kun en voisi olla appivanhempien edessäkään sellaisissa vaatteissa.

      Tarkoitatkohan tunikamallisella yläosalla sellaisia kurtia, joita minäkin käytän täällä arjessa? Niitä on kaupoissa pilvin pimein, ja lyhyempänä mallinakin, joka ylettyy takapuolen alapuolelle. Urheiluvaatteita en ole sen mallisina nähnyt (tosin en ole hirveästi etsiskellytkään). Paikalliset kävelevät useimmiten juuri kurtassa ja leggareissa, vaikka urheiluvaatteiden osuus on (naisillakin) lisääntymään päin. Intialaistyylisiä vaatteita on kyllä tosi hankala (lue: mahdoton) löytää Suomesta, mutta moni nettikauppa toimittaa Suomeenkin.

      Poista
    2. Haaveilen juurikin kurtan mittaisesta yläosasta (eli reilusti pakaroiden alle), mutta urheiluun sopivalla kankaalla ja leikkauksella. En tosin ole itsekään missään tällaisia nähnyt, mutta luulisi että markkinoita olisi etenkin länsimaiden ulkopuolella. Kun jo Suomessa lenkkeillessä huomaa sivusilmällä vastaan tulleiden miesten pään kääntyvän katse alaviistoon suunnattuna lähes aina, kun erehdyn päivänvalossa ilman pitkää hupparia juoksemaan. Tai ehkä vain kuvittelen. :D

      Poista
    3. Lupaan pitää silmät auki ja kirjoitella aiheesta, jos löydän urheilukurtia. 😊 Minä en tosin ole kyllä ihan varma siitä, mahtaisiko kyseisen tyyppisille yläosille olla menekkiä. Luulen, että intialaiset kokevat ne perinteiset kurtat sen verran mukaviksi kävelylläkin (kun yleensähän heidän vauhtinsa ei päätä huimaa 🤭 ), että eivät osaa kaivata urheilullisempaa mallia, ja sitten taas ne, jotka menevät reippaammin, kokevat ns. länsimaiset urheiluvaatteet mukavammiksi.

      Poista
    4. Huikkaa tähän väliin, että tanssivaatteista esim. miatre.fi löytyy tunikamallisia yläosia urheilukankaasta. Todella mielenkiintoinen ja ihanan värikäs postaus taas! -Outi

      Poista
    5. Ihan mahtavaa, Outi! Suuret kiitokset vinkistä. 😘 Toivottavasti Uniomenakin bongaa tämän. 😊

      Poista
  3. KIITOS! Olipa niin mielenkiintoinen postaus kuvineen kaikkineen. En jaksa kyllä mitään kirjoittaa siitä, mutta olipa tosi kiva. Uskomattomia kuvia eri paikoista ja sitten tietysti nuo temppelikuvat ja myös nuo kaikenmaailman kurssien kyltit. Noista temppeleistä muistankin, että onko Intiassa - tai jossain siellä päin - myös temppeli, jossa asuu rottia tai hiiriä ja sinnekin pitää mennä avojaloin? Muutenkin kyllä ihmettelen pohjoisen ihmisenä tuota avojaloin temppeleihin menoa.

    Toivottavasti olet nyt niin parantunut, että ei enää mahajutut vaivaa. Odotan taas lisää sitten kun sen aika on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että tykkäsit. 😊

      En tiedä, mahtaako temppeleissä olla rottia tai hiiriä, mutta eiköhän niitä ole joka paikassa, josta saattaisi löytyi jotain syötävää. Minä suorastaan inhoan sitä, että temppeliin pitää mennä paljasjaloin, mutta sitä on siedettävä, jos haluaa käydä temppelissä sisällä. Likaisilla kengillä ei ole hyvä mennä jumalan pyhäkköön. Kotiin tultuani kuuraan jalkani aina kunnolla, kun niin inhottaa ajatus siitä, että jalkapohjissa voi olla vaikka mitä. 🤭

      Mahajutut eivät enää ilmeisesti vaivaa, mutta nyt on sitten näitä keuhko-osaston vaivoja. Mutta ehkä tämä tästä.

      Poista
  4. Ulrika50v.blogspot.com2.11.2023 klo 21.06

    Kiva nähdä Intian metro. Rullaportaila ei näköjään samat säännöt kun täälä. Ei missään tapauksessa saa seisoa vasemmalla puolella. Vain oikealla puolella, vasen puoli on tyypeile jotka kävelee rullaportaita. Vaikka vasemmalla puolella ihan tyhjää niin siinä ei silti seistä.
    Oli kyllä monen laista kenkää, katoin tarkkaan oisko mulle löytynyt kengät . En löytänyt vaikka hienoja ovat.
    Paranemisiin ❤️‍🩹❤️‍🩹

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin aikoinani vähän skeptinen tuon metron kanssa, mutta se on kyllä hirmu kätevä, kun sillä pystyy välttämään liikenneruuhkat. On tosi siisti ja miellyttävä tapa matkustaa kuumallakin. Harmi vaan, kun metoryhteydet eivät kata koko kaupunkia.

      En tiedä, onko täällä rullaportaissa mitään sääntöjä, mutta koska täällä on vasemmanpuoleinen liikenne, vasemmanpuoleisuus pätee monessa muussakin asiassa. Voisin siis kuvitella, että jos Intiassa pitää seisoa liukuportaissa jollakin puolella, se olisi juuri vasen puoli.

      Kengät oli vähän liian hienoja mun makuun, kun haeskelin sellaista mukavaa ja kumminkin nättiä arkikenkää, jolla olisi hyvä kävellä. Mutta ehkä kävin vääränlaisissa kaupoissa!

      😘

      Poista
  5. Oli taas mielenkiintoinen kolmetuntinen!
    Ihailen tuota sinun rohkeuttasi liikkua yksin ja mennä mukaan paikallisten moskeija seremonioihin.
    Harmi, ettei kenkiä löytynyt.
    Paranemisiin!
    Lea



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Lea! Kiva kuulla, että pidit postauksesta. 🤗

      En pidä itseäni mitenkään erityisen rohkeana, mutta uteliaisuus vie usein voiton arkailusta. 🤭 Aina pitäisi olla tunkemassa itsensä joka paikkaan...

      Mukavaa loppuviikkoa sinulle! ❤️

      Poista
  6. Kannatti odottaa iltaan saakka kun saan lukea rauhassa juttusi. Kiitos mahtavista kuvista ja videoista! Vähänkö nauroin lentäjä-kommentillesi ja pyörimisellesi temppelissä! Niin hauskasti kirjoitettu. Ihailen todellakin huumoriasi ja elämänasennettasi. Saanko udella mitä miehesi tekee työkseen? Kiitos taas niin mielenkiitoisesta postauksesta! Mia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa ihana lukea tällaista palautetta! Kiitos kovasti. Tämä lämmitti mieltä ja toi iloa muuten vähän huonosti alkaneeseen päivään. 🥰

      No ukkelihan on software engineer, kuinka muutenkaan. 😂

      Valoa päivääsi ja nautinnollista viikonloppua! ❤️

      Poista
  7. Oi Satu mikäaamuyön pelastus - ihan mieletön postaus.
    Ahmin jopa zoomaillen kuvia, veskin kylttiäkin... sinä tosiaan päästä mukaasi matkoille KUNNOLLA!! Ei vain mukaansatempaava kirjoitustaitosi - vaan kuvat... Olet opettanut ihan uutta kuvakulmaa... KIITOS!!! Ja nyt on pakko tähän kertoa, että meillä on sitten samanlaiset "virkapuvut", Zalando löysi mulle sopivan kokoiset housut ja liian pienen paidan, mutta niin ihana, että otin tuon "kikkanankin"... napapaitoja ei ole sitten ollutkaan nuoruusvuosien, hih... no, ei se seisoessa mitään paljasta!!
    Tajusin myös, että me matkustettiin pummilla viime syksynä Delhissä.... vaikka liput ostimmekin.... klups... ja palautit mieleen kenkä"etsinnät" Colombossa... Tuktuk-kuski otti sen päätehtäväkseen, vaikka olin sanonut SATA-kertaa, etten oikeasti edes tarvitse... siroa 4-kymppistä ei löytynyt ei....
    Olin jo aikeissa ostaa vain "jotkut" - mutta ei antanut... näki, ettei ne mahdu mun jalkaan... hih....
    Terveempää jatkoa Intian-kodissa ja seikkailuin siellä... ihanaa kun jaksoit tällaisen pläjäyksen iloksemme tuottaa, OIKEASTI tuntui, kuin olisi ollut mukana!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Repolainen. ❤️ Miten mukava kuulla, että jutut ja kuvat kiinnostivat. Minä itse tunnen jostain syystä suurta viehtymystä kaikenlaisia kylttejä kohtaan. 😅 Minusta niitä on mielenkiintoista tutkiskella, kun ne kertovat yhteiskunnasta (usein epäsuorasti) niin paljon.

      Jee! Ihan mahtava juttu, että löysit Adidaksen virkapuvun!!! Yläosa on tosiaan vähän lyhyen puoleinen (sopivan kokoisenakin), mutta menettelee kyllä, jos ei ihan hirveästi nostele käsiään. Nyt ollaan sitten samikset. 🤭

      Meidän isokenkäisten taitaa olla yleensäkin vaikea löytää sopivia kenkiä Aasian maista. Harmillista sinänsä, koska täällä olisi niin paljon kivoja kenkiä. Tosin täkäläiset kengät eivät ehkä muutenkaan aina vastaa mun tarpeitani (minä en voi esimerkiksi sietää semmoisia kenkiä, joissa on se "nypykkä" isovarpaan ja seuraavan varpaan välissä 😅).

      Hih, eihän se mitään, jos matkustitte Delhissä pummilla, jos ette jääneet kiinni. 😅

      Kiitos vielä kerran, Repolainen, ja ihanaa viikonloppua sinulle ja perheellesi! ❤️

      Poista
  8. Kiva päästä kauttasi kurkistamaan Intiaan turistikohteitten ulkopuolelle! Katselin kaikki videotkin kiinnostuneena.

    Toivepostauksena on edelleen raporttia kun anoppi kokkaa ja kokkauksen lopputuloksista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla! 😊

      Laitan toivepostauksesi mieleeni, vaikka anopin kokkaukset tuntuvat minusta niin tavallisilta, että en koe niissä olevan mitään kiinnostavaa tai muille jaettavaa. 🤭

      Poista
  9. Valtava KIITOS jälleen kerran! ♥
    Tulee mieleen postausta lukiessa monta kysyttävää/kommentoitavaa asiaa, mutta arvaapa muistanko niitä enää tässä kohtaa? Selaan uudestaan ja palaan asiaan, mutta tämän muistan heti:
    - onko metrossa naisten ja miesten vaunut erikseen? Näyttäisi olevan ihan sama, missä päin maailmaa ollaan, niin luurit on "liimattuina" sormiin/korviin ihan kaikilla ja kaikkialla!?
    - Kiitos metrovideosta! Näinpähän vaikka minkälaisia rakennuksia ja tasoero niissä on huikea.
    - Miten kermaomenoita syödään? Miltä ne näyttää sisältä?
    Hih, musta alkoi tuntua siltä, että ne miljoonat temppelit on keksitty siksi, että niihin saadaan osa ihmisistä hetkeksi pois kadun vilinästä? Olipa oiva oivallus?
    Hämmästelen kykyäsi nimetä paikat ja temppelit, kaikki. Kiitos todella paljon avartavasta matkasta kuvien sekä soljuvan tekstisi myötä! Hyvää viikonloppua! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle pitkästä ja kivasta kommentistasi! 😘 Kiva että katsoit metrovideonkin! Noissa videoiden lataamisessa on aina oma hommansa, joten on kiva kuulla, että joku katsookin niitä. 😊

      Hyderabadin metrossa ja lähijunissa on erillinen vaunu naisille. Ymmärtääkseni ne on tehty sitä varten, että naiset saisivat matkustaa ilman pelkoa ahdistelusta. En tiedä, miten paljon erilaista ahdistelua nykypäivänä esiintyy, mutta minusta on kivempaa ja rennompaa matkustaa naisten vaunussa. Olen kirjoitellut aiheesta jossain aiemminkin, mutta en jaksa etsiä postauksia. 🤭

      Ja hyvä huomio, että kännykät on tosiaan kaikilla kädessä – oli sitten Suomessa tai Intiassa. 😅

      Mulla on jossain avatun kermaomenan kuva, ja lupaan laittaa sen ensi postaukseen ja kirjoittaa myös kermaomenan syömisestä jotain. Laitan asian nyt heti itselleni muistiin, ettei se unohdu.

      Totta tuokin, että temppelit ovat hyviä pakopaikkoja kaikesta tuosta katuhärdellistä! Kyllä muuten tuntuu Suomi tosi kuolleelta paikalta sen jälkeen, kun on ollut muutaman kuukauden Intiassa. Kadullakaan ei kuulu mitään ääniä. 😅

      En voi ottaa kunniaa paikkojen ja temppeleiden nimeämisestä, kun nimet löytyvät yleensä Google Mapsista. Täällä on muutenkin niin paljon erilaisia temppeleitä, että menee pää ihan pyörälle. Pitäisikin joskus ottaa selville, kuinka monta temppeliä Hyderabadissa oikeastaan on.

      Ihanaa viikonloppua sinulle, Stansta! 🥰 Toivottavasti säät siellä suosivat, ja olisi kaunis aurinkoinen viikonloppu! Täällä on ollut hieman utuista monta päivää, eikä aurinko ole oikein näyttäytynyt, ja muutama vesitippakin on taivaalta tullut. Mutta hikistä on...

      Poista
  10. Oli se hyvä, ettet ainakaan "sonti coffeeta" ostanut, kun sen tulpankin olit jo ahteriisi löytänyt... (...miten niin keskenkasvuisten kanssa töissä ja itsekin jo samalla tasolla...)
    Mutta aika huippu tuo vessaohje, että kännyä ei näprätä vessassa! Mä vihaan sitä, kun jonotat esim. lentokentällä vessaan ja sitten jotkut munii siellä iät ja ajat. Joo, ymmärrän, jos on maha sekaisin, mut ei kai sentään kaikilla ole vatsaongelmia. Kellotin kerran, vessakäynti kestää alle minuutin. Nih.

    Ja kylläpä ehdit nähdä ja kokea vaikka mitä kolmessa tunnissa! Sitä jäin miettimään, että mitä noille kaikille kukille ja ruoille tapahtuu, mitä temppeleihin viedään? Ei kai niitä mätänemäänkään jätetä. Syökö ne siellä joku vai annetaanko ne esimerkiksi vähäosaisille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, muistan itsekin tuon ajan, kun joka sanasta piti vääntää jotain. 🤭 Todellisuuudessa sonti on hindiä ja tarkoittaa kuivattua inkivääriä, eli sonti coffee on siis inkiväärikahvia.

      Mä en olekaan tajunnut aiemmin, että ihmiset käyttävät julkisisssa vessoissa pöntöllä istuessaan kännykkää. Mitä hittoa. Tosi epähygieenistäkin. Kotona sitä tulee joskus toki harrastettua (jos vatsa on jumissa ja pöntöllä pitää istua kauemmin), mutta yleensäkin minunkin vessa-asioinnit on hoidettu tosi nopeasti.

      Temppeleihin tuodut juoat jaetaan temppelikävijöille prasadamina eli jumalan siunaamana ruokana. Tällä viikolla kävi niin, että kyselin anopilta, onko omenoita vielä jäljellä, ja anoppi vastasi, että jumalan huoneessa (se pooja-huone) on yksi, hae sieltä. Eli se jumalalle uhrattu omena päätyi minun kitusiini. 🤣 Kukista en tiedä, mitä niille tapahtuu. Täytyykin ottaa asiasta selvää!

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
    2. Oooo... eli ehkä jumalat saa niiden ruokien "hengen" ja ihmiset "ruumiin"...

      Poista
    3. Olipa hienosti oivallettu! Voi hyvinkin olla. 😊

      Poista
  11. Kylläpä on taas paljon nähtävää ja luettavaa. Nuo naisten metrovaunut on varmasti ihania siellä. Ainakin mitä itse olen ulkomailla kokenut, niin naisena on tosi ikävää olla metroissa, varsinkin täysissä sellaisissa.

    Hienoa, että sait kuvattua temppelissä, oli kiva nähdä millaista siellä on. Valtavan kaunista ja värikästä. Oikein mieltä piristää (täällä on nyt tosi sateista ja synkkää) nähdä kirjavia ja kauniita värejä vaatteissa, kynttilöissä ja hedelmissä.

    Olipas erikoinen tuo alue, joka on täynnä mainostekstejä. Huvitti ne laptop repair desktop-kyltit, jotka oli käytävän molemmin puolin moneen kertaan. Olisi sitä vähemmälläkin kyltittämisellä arvannut mistä palvelusta on kyse :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kovasti noista naisten metrovaunuista! Vaikka en ole joutunut jonkinmoisen lähentelyt kohteeksi kuin kerran (eikä sekään ollut metrossa), niin siinäkin oli kerta liikaa. On kiva, kun voi olla satavarma, että saa matkustaa rauhassa.

      Ihanaa, jos värit tuovat iloa sinne Suomen syksyyn/talveen. Olin jo unohtanut, millainen marraskuu voi olla.

      Tuo mainoskylttialue oli ihan samanlainen kuin silloin 14 vuotta sitten, mutta yhä se vain jaksoi hämmästyttää. Toki kyltit olivat hieman muuttuneet, ja nyt oli tarjolla mm. artificial intelligence -kursseja. 😅

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3