Aikainen lintu madon nappaa; toinen hiiri juuston.


perjantai 17. marraskuuta 2023

Rutiinijuttuja

Annukka kirjoitteli rutiineista ja päivien rytmistä niin inspiroivasti, että päätin itsekin kirjoitella omista päivärutiineistani. Kiitos Annukalle postausideasta! 😘

Suhtautumiseni rutiineihin on muuttunut viime vuosina melkoisesti, sillä vielä pari vuotta sitten inhosin kaikenlaisia rutiinijuttuja sydämeni pohjasta. Hampaiden pesu, tukanpesu, ruoanlaitto ja sen sellaiset olivat kaikki inhokkilistalleni kuuluneita asioita. Olisin niin mielelläni käyttänyt noihinkin toimiin menevän ajan johonkin kivempaan tekemiseen. Oikeastaan vasta tämän vuoden aikana olen oppinut hyväksymään sen, että elämässä on paljon asioita, jotka on pakko tehdä – halusimme sitä tai emme. Mitä nopeammin tämän hyväksyy, sitä helpommaksi elämä tulee, ja jos oppii jopa nauttimaan rutiinijuttujen tekemisestä, elämästä tulee aika kivaa.

Rutiinini ovat hyvin pitkälti samanlaiset, olin sitten Suomessa tai Intiassa, mutta tässä kuitenkin meikäläisen päivittäisiä rutiineja Intiassa ollessani. Rutiinini saattavat kuulostaa hieman erikoisilta (kunnon hihhulimeininkiä 🤭), mutta kirjoittelen niistä silläkin uhalla. 

Aamuni alkaa sillä, että venyttelen hieman ikkunan edessä. Katselen ulos, liitän kädet yhteen ja kiitän siitä, että sain herätä tähänkin päivään. Jos olen herännyt aamulla ja jos kaikki läheisenikin ovat heränneet, asiat ovat aika hemmetin hyvin. 

Huomenta Hyderabad.

Seuraavaksi otan esille affirmaatiokorttini. Kyllä vain – tähän on tultu. 🙈 Kuulin ensimmäisen kerran affirmaatiokorteista Yoga With Kassandra -YouTube-kanavalta, ja innostuin heti asiasta. Affirmaatio on positiivinen, kannustava ja ehkä voimaannuttavakin lause tulevalle päivälle, ja ideana on nostaa summamutikassa affirmaatiokorttipakasta yksi kortti joka aamu. 

Googlettelin affirmaatiokortteja, mutta en löytänyt sopivia, sillä monet affirmaatiolauseista tuntuivat lähinnä ärsyttäviltä. En halunnut mitään tyhjänpäiväisiä lässytyksiä, vaan halusin sellaisia lauseita, jotka oikeasti puhuttelisivat minua. Niinpä ostin pari pakallista tyhjiä pelikortteja, joihin kirjoittelin mieleisiäni affirmaatiolauseita. Säilytän kortteja Amatllerin peltisissä suklaarasioissa, koska rasiat ovat minusta niin kauniita. 

Tänään tuli tämmöinen kortti: 

Muutama muu viime aikoina tullut kortti: 

Mietin hetken kortin sanomaa, ja sitten onkin aika ilmestyä ihmisten ilmoille eli siirtyä keittiöön. Anoppi on siellä tavallisesti valmistelemassa jo aamiaista. Juon ensimmäiseksi ison mukillisen kuumaa vettä, jonka anoppi on keittänyt valmiiksi termospulloon (kotona Suomessa lisään veteen myös sitruunaa).

Seuraavaksi on vuorossa iso kupillinen kahvia ja päivän lehti. Ukkelikin heräilee yleensä tässä vaiheessa, joten jaamme lehden ja istumme verannalla lukemassa sitä. 


Lämpötila on yleensä tässä vaiheessa jo 25 astetta, mutta ilmankosteus on ollut viime päivinä hieman alhaisempi, joten aamut ovat nyt ihan miellyttäviä.

Jonkin ajan päästä kahvin jälkeen on vuorossa aamiainen, joka on minulla tyypillisimmin 2–3 dosaa, pari idliä tai pari Weetabixia. Viimeksi mainittuja syön täällä kaikkein harvimmin (syystä että on tarjolla parempia herkkuja 😆), mutta Suomessahan syön aamuisin pelkästään Weetabixeja.

Idlejä podin (mausteinen jauhe) ja gheen kanssa.

Aamiaisen jälkeen on vuorossa kokkailusessio. Anopilla (ja monella muullakin intialaisella) on tapana kokata päivän heti ruoat aamusta, mikä kuulostaa erikoiselta, mutta on näissä oloissa ihan käytännöllinen ratkaisu. Kotiapulainenhan tulee tekemään hommansa yleensä aamulla/aamupäivällä, ja kun ruoat tekee heti aamusta, kotiapulainen ehtii tiskaamaan kaikki ruoanlaitossa syntyneet tiskit. Anoppilassa on tiskikonekin, mutta sitä käytetään harvemmin. Lyhyimmässä ohjelmassa kun menee tunti, mutta kotiapulainen tiskaa astiat "viidessä minuutissa". Sähköäkin kuluu kotiapulaisen tiskatessa huomattavasti vähemmän. 😆

Lukijani toivoi postausta kokkailuista anopin kanssa, ja semmoinen on tulossa (luultavasti) myöhemmin, joten en nyt kirjoittele aiheesta sen enempää. 

Liikuntarutiinit kuuluvat myös useimpiin päiviini, mutta ne rutiinit eivät ole minulle millään lailla vastenmielisiä, päinvastoin! Käyn salilla 2–3 kertaa viikossa ja lenkkeilemässä samaten, mutta yhteensä sillä lailla, että viikossa on ainakin kaksi täydellistä lepopäivää, jolloin en harrasta mitään liikuntaa. Mieluummin liikaa lepoa kuin liikaa liikuntaa. 😊

Tykkään käydä salilla iltapäivisin, mutta lenkkeilemässä käyn (täällä Intiassa siis) iltaisin, kuten jo aiemmin kerroinkin. Meikäläisen treeneissä on aina sellainen tekemisen meininki, että naamani on treenin jälkeen "hieman" punainen, ja hiki virtaa.

Tukkani näyttää ihan harmaalta, vaikka se on oikeasti vain läpimärkä. 😅

Morjens – eli upea punanaamainen suomalaisdaami. 😆

Musiikki kuuluu oleellisena osana liikuntaan. Joskus vanhat biisit ovat parempia kuin uudet. ❤



Iltarutiinit sitten. 

Ensimmäinen iltarutiini on illallinen, joka on yleensä aina – sekä täällä Intiassa että Suomessa – puoli kahdeksan maissa. Ruoat ovat useimmiten valmiina aamusta, mutta riisiä täytyy yleensä keittää, ja myös phulka-leivät täytyy leipoa. Illallinen alkaakin sillä, että anoppi huhuilee minua tekemään leipiä. Leipien teko on yhteinen projektimme, ja työnjakomme on sellainen, että minä kaulin leivät, ja anoppi paistaa ne. Oikeasti leipominen ei ole mikään projekti, sillä leivät valmistuvat noin viidessä minuutissa.

Illallisen jälkeen käymme tavallisesti ukkelin kanssa pienellä kävelyllä tässä asuinalueella. Viime aikoina olen ihastellut talojen kauniita diwalivaloja.

Asuinalueen keskellä on kiva puisto.

Usein pelaamme kävelylenkin jälkeen ukkelin kanssa joko intialaista Rummy-korttipeliä tai uutta Sequence-lautapeliä, jonka joku oli jättänyt anoppilaan.

Voittajan käsi (eli meikäläisen 😆).

Sequence on vasta tutustumisvaiheessa, mutta se vaikuttaa kivalta peliltä.

Ennen nukkumaanmenoa on vielä vuorossa päiväkirjan kirjoittaminen, johon ei mene monta minuuttia, koska Paulo Coelhon kirjassa on armollisen lyhyt kirjoitustila kullekin päivälle. 

Meditoimisen ujuttaminen intialaiseen arkeen tuotti aluksi hieman vaikeuksia, sillä oli vaikea löytää sopivaa paikkaa ja aikaa meditoimiselle. Tykkään meditoida Suomessa illalla, kun se tuntuu olevan sopivin aika minulle, ja rupesin sitten tekemään täälläkin niin. Paikaksi valikoitui lopulta makuuhuoneemme parveke, vaikka mistään rauhallisesta meditointipaikasta ei voi todellakaan puhua, kun lähellä kulkee vilkasliikenteinen tie. Ajattelen kuitenkin niin, että henkinen vahvuus on sitä, että pystyy löytämään rauhan missä tahansa – sen sijaan, että vaatisi, että ympäristö mukautuu omia tarpeita vastaavaksi.

Minulla on tavallisesti parvekkeella seuraa, sillä seinällä tai katossa on yksi tai kaksi gekkoa, joista toinen on pienempi ja toinen suurempi. Ne tarkkailevat herkeämättä puuhiani, ja mistä sitä tietää, vaikka nekin meditoisivat. 😆

Pikkukaveri.

Meditoimiseni kestää 10–25 minuuttia, ja se päättyy myötätunto-ja rakkausosioon, johon en nyt mene sen tarkemmin. Gelong Thubten on nimittäin opettanut, että meditoimisen ei pidä pyöriä vain oman navan ympärillä, vaan meditointia tulisi hyödyntää myös myötätunnon kehittämiseen. Olen ehdottomasti samaa mieltä siinä, että meidän ihmisten ajatukset pyörivät ihan liikaa oman itsemme ympärillä, ja mitä enemmän panostamme muiden ihmisten hyvinvointiin, sitä paremmin itsekin voimme ja sitä onnellisempaa elämämme on. Meditoimisen lopuksi kiitän vielä siitä, että sain elää tämänkin päivän. 🤭

Jäljellä ovat vielä suihkussa käyminen, hampaiden pesu ja sen semmoiset, jotka teen toki aamullakin. Yritän olla näissä puuhissa mahdollisimman läsnä, jottei mieli karkailisi miettimään, mitä seuraavaksi. Näin nämäkin puuhat tuntuvat ihan siedettäviltä ja jopa kivoilta.

Tätä postausta kirjoittaessani huomasin, että elämäni on yllättävänkin rutiininomaista. On siis hyvä, että olen oppinut hyväksymään rutiinit ja jopa pitämään niistä, koska muuten viettäisin suuren osan elämästäni pahantuulisena. Rutiinini ovat hyvin samanlaiset Suomessakin, mutta elämä on siellä yksinäisempää (emme tee anopin kanssa phulkia jne.). Emme myöskään käy ukkelin kanssa Suomessa iltakävelyllä (varsinkaan talvella 😆), emmekä pelaa illalla pelejä, vaikka muulloin saatamme pelatakin samaista Rummy-peliä tai Scrabble-lautapeliä.

Asiaan millään lailla kuulumatta: Intia voitti Uuden-Seelannin kriketissä keskiviikkoiltana, ja sunnuntaina on vuorossa finaalipeli Australiaa vastaan. Kävimme keskiviikkoiltana testaamassa uuden ravintolan Burma Burman, ja Knowledge Cityn tv-ruudun ääreen oli pakkautunut valtava määrä ihmisiä katselemaan semifinaalipeliä. 


Rattoisaa viikonloppua!

16 kommenttia:

  1. Ulrika50v.blogspot.com17.11.2023 klo 7.28

    Ennen tein rutiinit aina vauhdilla ett pääsen pois niistä mutta nykyään teen ne normaali vauhdissa, jos kuuntelen kirjaa samalla niin ihan ok. Ennen kävelin kans tosi lujaa , nykyään kävelen rauhallisesti . Eikä olekkaan niin hirveetä kävellä rauhallisesti niinkuin luulin 😆
    Tosi tosi kivaa viikonloppua ja kivaa rutiinia ❤️❤️❤️ p.s sinä olit ensimmäinen joka kommentoi mun blogia, siitä on nyt muutama vuosi. , vähä mua jännitti vastata sulle😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen yrittänyt hiljentää vauhtia, koska olen huomannut, että se jotenkin rauhoittaa mieltäkin, kun ei säntäile paikasta toiseen. Tosin välillä (eli aika usein 🤣) vauhdin hiljentäminen unohtuu...🤭

      Ihana muisto blogikommentoinnista. Ekat kommentit jännittivät minuakin. 😅

      Kaikin puolin mukavaa viikonloppua sinullekin! ❤️ Yritetään kävellä rauhallisesti ja hidastaa vauhtia muutenkin. 🤗

      Poista
  2. Rutiinien hyväksymisellä elämä on paljon helpompaa.

    VastaaPoista
  3. Nämä sinun postauksesi ilahduttaa aina niin paljon. Kiitos taas niistä.
    Itsehän en masennu tästä pimeästä vuodenajasta - päinvastoin.
    Tykkään laitella valoja ja kynttilöitä. Joulu sen sijaan aiheuttaa vähävaraisena jonkun verran stressiä. Lastenlapsia pitää kuitenkin muistaa, mutta aikuiset saavat minulta vain hyvän joulun toivotukset.

    Tuo Intia on kyllä kaikin tavoin kiehtova maa - niin hyvässä kuin pahassakin. Mukava lukea, kuinka arki siellä etenee.
    Kaikkea hyvää sinne.

    t: Mummo Keski-Suomesta 🌸

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Mummo Keski-Suomesta! Olipa kiva kuulla, että postaukseni ilahduttavat. 😊 Ja se on kyllä totta, että Intia on kiehtova, niin hyvässä kuin pahassakin. Mutta eipähän elämästä puutu ainakaan yllätyksellisyyttä!

      Minuakaan pimeys ei masenna, sillä tykkään pimeydestä (toki siinäkin tulee ehkä joskus raja vastaan). Kevät on ollut minulle jostain syystä viime vuosina raskaampaa aikaa.

      Meillä on sama systeemi, että aikuisia ei jouluna muisteta sen kummemmin kuin ehkä jollakin pienellä jutulla. Kaikilla on jo kaikkea, joten miksi ostaa pakon edestä ihmisille lisää tavaraa.

      Valoa ja iloa marraskuuhusi! ❤️

      Poista
  4. Rutiinit helpottavat elämää, kun ei tarvitse joka kerta valita, mitä kummaa nyt tekisi. Silti ne tuntuvat joskus vähän tylsiltä. Pidin aiemmin kiitollisuusharjoituksia, mindfullnesia ja vastaavia vähän turhina, johtuen lähinnä siitä, että ne eivät itseltäni tule luontevasti ja tuollaisten asioiden sanoittaminen tuntuu vaikealta. Edistystä asiassa ei ole tapahtunut, mutta uskon kyllä nykyään viisaampiani siinä, että ne olisivat hyödyllisiä. Hienoa, että olet saanut niitä ihan rutiiniksi asti. Oma aamurutiini koostuu myslistä ja teestä, jota hörpin samaan aikaan, kun yritän pikaisesti peseytyä, harjata hiukset ja pukea, ennen kuin lähden puolijuoksua työpaikalle tai käynnistän kotona läppärin. Juu, en ole varsinaisesti aamuihminen. Kiitos taas kivasta postauksessa! Outi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta tuokin, että rutiinit helpottavat elämää. Olisi itse asiassa aika kauhea ajatus, jos jokainen päivä pitäisi elää täysin eri tavalla kuin edellinen. Täytyy ehkä kokeilla joskus huvin vuoksi sellaistakin päivää, että tekee kaiken eri tavalla kuin normaalisti. 😅

      Minäkään tuskin olisin ikinä ottanut mindfulness- ja meditointijuttuja osaksi elämääni, ellei elämässä olisi ollut niin vaikea hetki, että oli pakko. Muuta ratkaisua en siinä tilanteessa keksinyt. Vaikeuksia ei kai kukaan toivo, mutta joskus niistä voi koitua jotain hyvääkin.

      Kuulostaa siltä, että sinä olet aikamoisen taitava multitaskaaja! 🤭

      Kiitos sinulle kommentistasi, ja mukavaa perjantai-iltaa! 🤗

      Poista
  5. Vaakana rakastan, suorastaan tarvitsen rutiineja. Asiat tulee tehdä samalla lailla ja samassa järjestyksessä. Muuten voi vaikka.... ööö... maailmanloppu tulla.
    On yksi monille tyypillinen rutiini mitä en voisi itse tehdä, enkä olekaan vuosiin tehnyt, nimittäin suihkussa käynti aamulla. Hyi hirveä, miten raakaa olisi herätä kastumalla!
    Todennäköisesti olet joskus sen kertonutkin, mutta mitä nuo idlit ovat? Onko ne makeita, suolaisia vai "neutraaleja", jotka tarvitsevat leivän tavoin vähintään levitteen kaverikseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, tulee se maailmanloppu vähemmästäkin. 🤭

      Minäkin inhoan Suomessa suihkussa käymistä aamulla, varsinkin talvella. Varsinkin kun en käy aamulla kokosuihkussa, vaan pesen vain hiukset sillä lailla etukumarassa. Pakko kuitenkin riisua vaatteet, etteivät ne kastu, ja siinä sitten yritän selviytyä jotenkin hampaat kalisten. Kyllä on elämä vaikeaa. 🤣

      Idlit ovat riisi-linssikakkusia, jotka kypsennetään höyryttämällä. Ne ovat itsessään hyvin neutraalin makuisia, joten niitä syödään useimmiten jonkin chutneyn (esim. maapähkinöistä tai kookoksesta valmistettu "kastike") tai sambarin (=mausteinen kasvis-linssi"keitto") kanssa, mutta joskus myös podin (siis tuommoinen mausteinen jauhe) ja gheen kanssa. Idlit eivät ole mun lemppareita (dosat on), mutta podin tai chutneyn kanssa voin niitä syödä.

      Poista
  6. Rutiineja ei oikein voi välttää – niitä muodostuu ihan itsestään (ainakin minulle). Olen omalla kohdallani huomannut, että kaikenlaisten muutosten tapahtuessa voivat rutiinit häiriintyä mutta vain joksikin aikaa ja sitten ne korvautuvat uusilla rutiineilla. :D Näin siis on minulle aina käynyt. Simppelinä esimerkkinä vaikkapa kesäinen keittiöremontti: se pisti rutiinit ihan uusiksi, mutta kehitin uudet rutiinit muuttuneiden tilalle parissa päivässä :D

    Sopiva määrä rutiineja ja spontaaniutta toimii minulle.

    Mainio tapa tuo affirmaatiokorttien käyttäminen aamuisin! Voisi soveltua minullekin eli kiitos ideasta. Tuo suklaarasia on tosiaan kaunis. Jotkin peltiset teerasiat ovat täällä muuten niin kauniita, että tekisi mieli ostaa ihan vain niiden takia teetä, jota en sitten kuitenkaan ikinä joisi :D Kerran olen näin tehnytkin (mies taisi kyllä litkiä ne teet lopulta).

    Kiva lukea rutiineistasi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä! Elämä olisi ehkä vähän liiankin jännittävää, jos jokainen päivä olisi täysin erilainen. 🤭 Ja on tosiaan mielenkiintoinen juttu tuokin, miten nopeasti uudet rutiinit muodostuvat vanhojen jäädessä jostain syystä pois. Häiriintymistä tapahtuu itselläni varsinkin matkoilla (en nyt siis tarkoita mitään kyläilyä anoppilassa, vaan jotain hotelliasumista), ja on kieltämättä orpo olo, jos en juo aamuisin kuumaa vettä, nosta affirmaatiokorttia jne. Mutta kyllä siitäkin selviää hengissä. 🤣

      Mä olen tykännyt tooooosi paljon noista affirmaatiokorteista. Nehän ovat menneet kerran jo osittain uusiksikin, kun joukkoon oli livahtanut kumminkin joitakin diipadaapa-lausahduksia, joilla en todellakaan halunnut aloittaa päivääni. Ostin lisää kortteja ja kirjoitin vanhojen tilalle uusia affirmaatioita, ja nyt olen ollut tyytyväinen. 😊 Kiva jos ajatus viehätti sinuakin. 🥰 Ehkäpä innostut tekemään omat affirmaatiokortit – ellet sitten löydä sopivia jo valmiina.

      Kivaa viikonloppua, Elegia. ❤️

      Poista
  7. Ihana kirjoitus <3.

    Lämmittää mun mieltä, koska itse(kin) koen vilpitöntä kiitollisuutta jokaisesta päivästä jonka saan elää. Ei ole mikään itsestäänselvyys.
    (Omiin inhokkilauseisiini kuuluu kliseinen "ikä on vain numero". Ei todellakaan ole, vaan tuo lause halveksii mun mielestä tätä arvokasta elämää ).

    Koteista mua puhutteli erityisesti nuo kaksi viimeistä, joista keskittyminen vain niihin asioihin, joihin voi vaikuttaa, kuvastelee sitä kirjoittamatonta sääntöä (tai oikeastaan toivetta, sääntö kuulostaa ikävän jyrkältä), jota olen täällä kotona viljellyt. Jos joku asia häiritsee, kannattaa miettiä voiko sille tehdä jotain ja jos voi, niin hyvä, koska silloin voi ihan itse hoitaa asian pois päiväjärjestyksestä. Mutta jos ei voi, ihan turha käyttää (negatiivista) energiaa antamalla asialle huomiota tai urputtaa siitä. Elämä on ihan liian arvokas tuhlattavaksi sellaiseen.

    Myös tämä oli hienosti kirjoitettu:

    "Ajattelen kuitenkin niin, että henkinen vahvuus on sitä, että pystyy löytämään rauhan missä tahansa – sen sijaan, että vaatisi, että ympäristö mukautuu omia tarpeita vastaavaksi."
    Tätä olen koittanut soveltaa mm. silloin, kun ukkeli kuorsaa kovaäänisesti vieressä :D. Sensijaan että ärsyynnyn ja alan tönimään, ajattelen, että ääni todistaa sitä, että mulle tärkeä ihminen on hengissä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että pidit postauksesta. Sinuahan tästä on kiittäminen. ❤️

      Se ei ole todellakaan mikään itsestäänselvyys, että saa olla elossa. Se vain monesti unohtuu tässä elämän melskeessä – kunnes tulee murheellinen muistutus läheisen vakavan sairastumisen/poismenon muodossa.

      Minäkin inhoan syvästi tuota "ikä on vain numero" -lausahdusta ja monia muitakin vastaavanlaisia lausahduksia (kuten "mikä ei tapa, se vahvistaa). Kuka hemmetti nämä on oikein keksinyt?! Tulee juuri sellainen halveksunnan ja väheksymisen tunne.

      Minä olen myös yrittänyt opetella pois turhasta valittamisesta. Jos jokin ärsyttää, on oikeastaan vain kaksi mahdollisuutta: tehdä asialle jotain (jos jotain on tehtävissä tai jos löytyy viitseliäisyyttä tehdä asialle jotain – joskushan kyse on vain laiskuudesta, kun on helpompi valittaa kuin vaivautua tekemään asialle jotain) tai sitten pitää leipäläpinsä kiinni ja vain sietää sitä, miten asiat ovat.

      Hienosti osaat kääntää ukkelin kuorsaamisen myönteiseksi asiaksi. 😍 Mulla on asioita, jotka saavat helposti hermon kireälle, vaikka hermostuminen ei auta yhtään, ja yksi niistä on se, jos uni ei kerta kaikkiaan tule yöllä. Olen yrittänyt päästä irti hermostumisesta ja panikoinnista, ja viime yönäkin, kun tuli valvottua jonnekin kolmeen, yritin ajatella niin, että nythän mulla on hyvää aikaa katsella tv-sarjoja tai lukea kirjaa. Uni tulee sitten kun tulee, ja jos ei tulisikaan, en minä yhteen unettomaan yöhön kuole (vaikka se toki heikentää mahdollisuuksia treenata täysipainoisesti, kun oli seuraavana päivänä salille meno suunnitelmissa).

      Poista
  8. Kiva postaus!
    Minä en ole mikään rutiinien rakastaja ja tykkään riikkoa kaavoja. Kolmen lapsen töissäkäyvällä äidillä ei toki ole ihan hirveästi mahdollisuuksia rutiinien rikkomiseen ;) Mutta voin silti todeta, että monessa kohtaa asiat olisivat sujuvampia, jos noudattaisin tiukemmin rutiineja. Mutta en vaan kykene. Oma isänikin edelleen jaksaa ihmetellä boheemiuttani :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän hyvin, että kun on monta perheenjäsentä, se asettaa tietyt aikataulut mm. ruokailuille, menoille ja muille päivittäisille hommille, eikä siinä jää hirveästi mahdollisuuksia sooloilla. 😅 Mutta sinusta on välittynyt blogisi kauttakin sellainen kuva, että tykkäät tehdä asioita hieman eri tavalla (esim. matkustella ilman perhettä).

      Mä olin myös ennen paljon boheemimpi, enkä tiedä, mitä nyt on tapahtunut, kun noita rutiineja on tullut niin paljon. Ehkä se on se, että meditoinnit ja muut vastaavat tavallaan vaativat sen, että ne toistetaan joka päivä enemmän tai vähemmän samaan aikaan. Muutenhan ne tuppaavat unohtua....

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3