Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


perjantai 15. kesäkuuta 2012

Vielä vähän kuulumisia

Tämä on vähäksi aikaa viimeinen postaus näistä maisemista, sillä lähden parin päivän päästä Suomeen kesää viettelemään. Näyttää siltä, että pääsen karkuun monsuunin alkua, sillä se ei ole vieläkään saapunut tänne. Ennustukset ovat menneet mönkään jo aika monesti, ja monsuunin saapuminen on taas siirtynyt kolmen, neljän päivän päähän. Monsuunia edeltäviä sateita on jo saatu, ja eilen iltapäivälläkin satoi tunnin ajan aika reippaasti ja ukkostikin hieman. Sää on muutenkin ollut hyvin epävakainen ja kostea.

Vaalien tuloksia on alettiin laskea tänään puoli yhdeksältä, ja nyt näyttää siltä, että vaaleissa kävi juuri niin kuin hallitseva kongressipuolue pelkäsikin: vankilassa istuvan Jaganin YSR-kongressipuolue on saamassa kahdeksastatoista edustajanpaikasta viisitoista.

Kaikki valmiina ääntenlaskuun - kuva koululta Gunturista. (Kuva: The Hindu)
Nähtäväksi jää, miten tulos tulee vaikuttamaan Andhra Pradeshin politiikkaan, mutta YSR-puolueen asema ainakin vahvistuu. Kyseisen puolueen puoluetoimistossa, joka sijaitsee kivenheiton päässä meiltä, alettiin juhlia heti, kun tulos alkoi varmistua. Raketit alkoivat räiskyä taivaalle yhden jälkeen iltapäivällä, mikä oli minusta aika hassua: olisiko ehkä kannattanut malttaa odottaa iltaan asti, niin raketit olisivat näkyneetkin jonnekin?

Komeat on ilotulitteet.

Ajaessani kauppareissullani puoluetoimiston ohi minun ei tehnyt mieli hirveästi jäädä toimiston nurkille pyörimään, sillä siellä näytti olevan täysi kaaos päällä. Ukot huusivat kurkku suorana, liput heiluivat, rummut pärisivät, poliisit päivystivät suurina laumoina ja television kuvausautot pyörivät kaiken ympärillä kuin kärpäset. Intialaiset itse tietysti kutsuisivat tätä kaikkea vain juhlinnaksi. Televisiossa näytettiin, kuinka jotkut olivat ottaneet mukaansa myös aseita, joilla he ampuivat ilmaan. Kun juhlatunnelma tuosta vielä vähän tiivistyy, niin ehkä niillä osutaankin johonkin. 

Sosiaaliaktivisti Anna Hazaren korruptionvastaiseen tiimiin kuuluva Kiran Bedi - korkeimmassa poliisivirassa aikanaan toiminut intialainen nainen - vieraili toissapäivänä Hyderabadissa, ja hän oli aivan pöyristynyt Andhra Pradeshin viimeaikaisista tapahtumista. Hän nimitti Hyderabadin Intian korruption pääkaupungiksi, mikä on varmaankin ihan ansaittu nimitys. En tiedä, mistä mahtaa johtua, että Hyderabad on niin erityisen korruptoitunut. 

Parinsadan metrin päässä meistä asuva Tollywood-näyttelijä Balakrishna, tuttavallisemmin NBK, vietti viime viikonloppuna syntymäpäiviään. Muutama päivä ennen syntymäpäivää katujen varsille ilmestyi kymmenittäin mainosjulisteita, joissa onniteltiin näyttelijää. Näyttelijä komeili plakaateissa milloin missäkin vaatteissa ja poseerauksissa.

NBK verkkareissa, intialaisessa koltussa, coolina aurinkolaseissa ja kuninkaan asussa.

Syntymäpäivän aamuna satuimme ajamaan näyttelijän portin ohitse, ja voi hyvänen aika sitä ihmispaljoutta! Faneja oli paikalla satapäin. Fanit tungeksivat kukkavihkoineen ja lahjapaketteineen portin ulkopuolella toivoen ilmeisesti saavansa kakkua tai jotain. Jotta synttäritunnelma pysyisi katossa, poliisitkin olivat saapuneet paikalle pitämään järjestystä yllä. Ajattelin noita ihmisiä katsoessani, että eikö heillä ole parempaa tekemistä kuin roikkua jonkun näyttelijä portinpielessä. Ymmärtäisin fanituksen vielä jotenkin, jos näyttelijä olisi filmitaivaan kuumin tähti, mutta kun hän on vanha ja virttynyt, 52-vuotias ukko.

Kohtaamiset kummallisten ötököiden kanssa jatkuvat. Tänään menin tiskaamaan astioita, ja tiskipöydän vieressä tunsin, kun jalkani alla rusahti joku. Kun nostin jalkaani, lattialla makasi ihan outo örkki.

No hyvää päivää.

Sillä oli pitkät tuntosarvet ja aika hurjan kokoiset silmät - jonkinlainen sirkka lienee? Tallasinkohan minä kuoliaaksi meidän kotisirkan?

Näihin tunnelmiin jätän Hyderabadin-kodin ja Intian ja lähden nauttimaan Suomen kesästä. 

12 kommenttia:

  1. Hui minkänäköinen örkki!! :-o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei tuo ihan mikään kaunotar ole. :-D

      Poista
  2. Niin ihana tuo viimeinen kuva♥ Hyvää Suomen matkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse kuvauskohdekin on aika ihana. <3 Kiitos!

      Poista
  3. Uhg,en tykkää lainkaan tapaamisista tuollaisten örkkien kanssa....Mukavaa Suomen-matkaa;muutama viikko vielä ja minäkin pääsen sinne:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään, mutta se vissiin kuoli heti kun tallasin päälle (miten voi olla, hihii), kun ei se liikkunut enää yhtään siinä vaiheessa, kun huomasin sen. Ei siis tarvinnut edes kiljua. :-) Hyvää Suomen-matkaa sinullekin sitten jo näin etukäteen!

      Poista
  4. Kyllä sinä nyt olet tallonut jonkun esi-isän hengen, aika kamalaa, mutta ehkä sillä käy parempi tuuri seuraavassa elämässä.
    Hippu Suomen kesässä, heh, se oli kyllä päivän paras kuva :)
    Tänään siellä oli kuulemma kyllä lähes helle, ainakin 20 astetta..niin sanoivat. Virkistävää matkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti minulle ei nyt tullut tuosta kauheasti huonoa karmaa... Kääk. En ole ennen tuommoista nähnyt, enkä toista kertaa toivottavasti tapaa. :-)

      Minäkin olen kuullut sellaista huhua, että Suomessa on jossain ollut tällä viikolla suorastaan kuuma, hih. Minulle kyllä kelpaisi viileämpikin, kunhan ei nyt ihan toppavaatteita tarvitsisi. :-)

      Poista
  5. Ihanaa yöttömän yön juhannusta sinulle! :)

    VastaaPoista
  6. Mukavaa lomaa sinulle! Milloin palaat taas Intiaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta, mutta kun olen ollut ilman nettiyhteyttä. :-)

      En tiedä vielä ihan tarkkaan, milloin palaan Intiaan, mutta näillä näkymin olen Suomessa ainakin heinäkuun loppuun asti.

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3