Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Pimeää shoppailua

Kävimme tänään Lifestyle-tavaratalossa hieman ostoksilla. Kun menimme kauppaan, huomasimme heti, että kaupassa oli sähkökatkos. Kaupassa oli hyvin hämärää, ilmastointi ei toiminut, eivätkä liukuportaat liikkuneet.


Jos kaupoissa tulee sähkökatkos, varageneraattori menee melkein välittömästi päälle, mutta nyt hämäränhyssyä vain jatkui ja jatkui. Kapusimme toiseen kerrokseen, jossa paloivat vain pienet kattovalot. Yritimme katsella vaatteita, mutta vähän hankalaahan se oli, kun värejäkään ei oikein erottanut. Kysyin myyjältä, tulevatko sähköt ehkä piankin takaisin, ja myyjä vastasi, että varmaan viiden minuutin päästä.

Sähköjä ei kuitenkaan näkynyt eikä kuulunut, päinvastoin: yhtäkkiä sammuivat kaikki valot, ja olimme ihan säkkipimeässä. En uskaltanut liikkua mihinkään, kun pelkäsin törmääväni johonkin. Pian ihmiset kaivoivat kännykät esiin ja alkoivat käyttää niitä taskulamppuina. Shoppailu jatkui "taskulampun" valossa.

Valikoi sinä, poika, leluja. Iskä näyttää vähän kännykällä valoa, niin näet paremmin.
Olen aina ihmetellyt, mahtaako kaupasta kadota paljonkin tavaraa sähkökatkosten aikana. Ei olisi kovin vaikeaa mättää pilkkopimeässä laukkuunsa kaikenlaista.

No kappas, onhan täällä muitakin!
Kävin eilen illalla uudestaan silmälääkärissä, kun toinen silmäni on vuotanut jo kohta pari kuukautta, eivätkä lääkärin antamat silmätipatkaan ole auttaneet. Jos samalle lääkärille menee uudestaan kuukauden sisällä, vastaanottomaksua ei tarvitse maksaa uudelleen, vaan pääsee aiemmin maksetulla maksulla. Anoppikin tuli käymään silmälääkärillä, koska hänen silmiään alkaa kuulemma poltella esimerkiksi lukiessa. Minun oli ihan pakko ottaa anopista vastaanotolla kuva, kun hän näytti niin hassulta härpäkkeet päässä. Smiley

Lääkäri näyttää siltä kuin olisi nukahtanut!
Koska oli lauantai-ilta, vastaanotolla oli ruuhkaa, ja jouduimme odottelemaan melkein kolme varttia. Minua kävi yksi kyttyräselkäinen vanhus sääliksi - hän ei olisi oikein jaksanut odotella, joten hän vetäisi vastaanoton tuoleille pitkäkseen.


Lääkärikäynti oli minun osaltani ihan turha, koska virusperäiseen silmätulehdukseen ei kuulemma auta mikään muu kuin aika. Pitää vain odotella, että vaiva menee ohitse, ja siihen voi mennä kuukausiakin. Silmätippojen käyttöä lääkäri käski kuitenkin jatkaa.

Anoppi ei ollut hänkään oikein lääkärikäyntiin tyytyväinen, sillä lääkäri käski anopin käyttää silmälaseja koko ajan. Anoppi ei tykkää laseista yhtään ja purnasikin siksi hieman. Smiley


Kävimme ukkelin kanssa ihmettelemässä myös uutta Godrej Nature's Basket -myymälää, joka avattiin hiljattain tähän lähistölle. Kaupassa myydään kansainvälisiä ruokatuotteita, ja olin oikein ilahtunut myymälän valikoimasta. Sieltä sai muun muassa kaipaamiani pinjansiemeniä (hinta oli kyllä erittäin suolainen), tuoretta basilikaa, rosmariinia, timjamia, kirsikoita, sitruunaruohoa, erilaisia juustoja ja pastoja, ja liha- ja makkaraosastokin oli hyderabadilaisittain erittäin hyvä. Erityisen ilahtunut olin yrttivalikoimasta, koska yrttivalikoima on rajoittunut täällä lähinnä niihin yrtteihin, joita käytetään intialaisessa ruoassa, eli korianteriin ja minttuun. Yrttien hintakaan ei ollut mikään paha; esimerkiksi yksi rasia basilikaa maksoi 7 rupiaa (10 senttiä).


En ole nähnyt Hyderabadissa missään muualla gluteenittomia tuotteita, mutta tässä kaupassa niitä oli kokonainen hyllyllinen. Jos minulla olisi keliakia, olisin varmaan itkenyt ilosta.


Monsuunia ei näy vieläkään, mutta taivas on yhä useammin pilvessä. Äsken tihutteli hieman vettäkin, ja lämpötila oli tänään vain 38 astetta.

10 kommenttia:

  1. Jännää,etteivät sulkeneet kauppaa,vaikka sähköt meni..Ja tsemppiä tuolle silmätulehdukselle,toivottavasti menee pian ohi. Huuhteletko niitä jollakin aineella?
    Hih,tosiaankin uneliaan näköinen silmälääkäri;D
    Hienolta vaikuttava kauppa,googlasin ja näin ihan kivat sivutkin tuolla kaupalla.Ja huh,miten halvat yrtit! Täällä on parin viimeisen vuoden aikana tullut räjähdysmäisen paljon gluteenittomia tuotteita,luulisi että kaikilla on keliakia...no itsekin kyllä yritän mahdollisimman paljon,tosin en täysin,välttää viljaa,koska se turvottaa vatsaani...Teilläpä on pilvistä ja kuumaa,huh! Toivottavasti ne sateet nyt tulevat pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä menee kauppoissa sähköt aika usein, mutta katkokset kestävät yleensä niin vähän aikaa, että eivät laita yleensä kauppaa kiinni. Tuo oli kyllä ensimmäinen kerta, että oltiin ihan säkkipimeässä, ja niin pitkään vielä!

      En ole huuhdellut silmää millään; oon vain käyttänyt niitä silmätippoja. Tuntuu että ilmastointi, tuuli ja sen semmoiset pahentavat oireita.

      Tosiaan ihan kivat sivut kaupalla, nyt vasta katselin, kun sanoit. :-) Yrtit ovat täällä ihan älyttömän halpoja, sellaista neljää rupiaa per nippu tavallisesti, ja on ihana kun niiden kanssa ei tarvitse nuukailla. Suomessa kun yrtit ovat ihan hirveän kalliita. Samoin kaikki lehtivihannekset (pinaatti, sarviapila ja muut paikalliset lajikkeet) ovat nekin ihan älyttömän halpoja, samaa luokkaa kuin yrtit. Pinaattia tuleekin laitettua täällä paljon enemmän kuin Suomessa.

      Onpas erikoista, että siellä on niin paljon gluteenittomia tuotteita. Täällä on ruokarajoitteisilla aika vaikeaa, kun mitään erikoisruokatuotteita ei juurikaan ole saatavilla.

      Poista
  2. Me oltiin kerran USA:ssa jossain isossa outletissa ja sieltä meni sähköt, niin pahasti, että ei voinut ostaa mitään, kun kassakoneet ei toimineet. Eipä ole teillä basilika hinnalla pilattu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullekin kävi kerran samalla tavalla täällä, kun menin yhteen isoon ostoskeskukseen, joka oli vasta avattu. Jo kadulla vastassa oli ukko, joka sanoi, että madame, voitte kyllä tulla katselemaan, jos haluatte, mutta ette voi ostaa mitään, kun kassakoneet eivät toimi. No en sitten mennyt katselemaankaan. :-D

      Poista
  3. Heh, tuo 'nukkuva' silmälääkäri oli kyllä huippu otos :D
    Hauska tehdä ostoksia pimeässä, täällä ei kyllä ketään päästettäisi ulos kaupasta ilman tarkastusta. Ostoksia voisi kyllä tehdä kun missään ei juuri ole sähköistä kassaa.
    Teillä alkaa lämpö laskea siitä mistä se meillä alkaa nyt nousta, ääh, inhaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ei ole ihme, jos testin tulos ei anoppia miellyttänyt, kun lääkärikin nukkui testissä. :-)

      Täälläkin pienemmät kaupat ovat sellaisia, että niissä ei ole sähköisiä kassakoneita. Kirjoitetaan summat kynällä paperille, ja sitten lasketaan yhteen ja toivotaan, että meni oikein.

      Huh, yritähän pitää itsesi viileänä vaikka kostutetulla pyyhkeellä; se toimi itselläni ainakin aika hyvin!

      Poista
  4. Ihan kummallista kun kaupasta ei nakata pois kun lähtee sähköt. Täällä oltiin kerran yhdessä ostoskeskuksessa ja siellä katosi valot osasta kauppoja ja ne pisti heti ovet lukkoon! Iik!

    No, kyllä te aika nopeasti pääsitte lääkärille! Mekin nimittäin istuttiin lauantai-iltana jonottamassa lääkärille ja me istuttiin siellä vähän yli kaksi tuntia! iiiiiik! Jo alkoi kyllä vähän tylsyttää mutta onneksi oli keittokirja mukana ja sitä sitten innolla lueskelin. :)

    Nyt on kyllä ihan pakko kysyä, että paljonko ne pinjansiemenet maksoivat? Hihityttää aina, kun kerrot hinnoista, koska olisit täällä varmasti ihan kauhuissasi kun KAIKKI on kallista! :) Hihii! Australiassa ei ole kyllä mikään halpaa... Täältäkin muuten löytyy tosi paljon gluteiinittomia tuotteita ja muutama kauppakin mikä myy vaan niitä.

    Toivottavasti ne kunnon sateet alkaa pian. Minä olen aina toivonut että pääsisin kokemaan sitä monsuuniajan sadetta jonnekin. Sade on niin ihanaa.

    VastaaPoista
  5. Tuo lääkärikäynti oli vielä hidas! Yleensä täällä pääsee tosi nopeasti lääkäriin, ei tarvitse kauan odotella. Vaikka täällä on potilaitakin enemmän, niin täällä on varmasti suhteessa lääkäreitäkin enemmän.

    Hih, keittokirja onkin hyvää luettavaa odotellessa. Minä en koskaan jaksa ottaa kirjaa mukaan mihinkään, kun en jaksa kantaa niitä... Olisi kiva olla joku sellainen miniminipokkari aina kassissa tylsiä hetkiä varten.

    Muistaakseni ne pinjansiemenet maksoivat jotain 450 rupiaa (siinä kuuden ja puolen euron kieppeillä) – pieni pussi! Se on ihan järjetön hinta täällä, jos vertaa paikallisiin ruokatuotteisiin, jotka taas ovat ihan naurettavan halpoja. Ei siinä mitään, jos kaikki olisikin järestään kallista tai halpaa, mutta kun ero paikallisten ja tuontituotteiden välillä on täällä niin hirveä! Harmittaa aina ostaa tuontituotteita, kun ne maksaa paikallisiin verrattuna niin hirveästi.

    Monsuunin tulo on taaskin myöhäistynyt...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iiiiiiiiiiiiiik!!!! No, tuo on kyllä tosiaan melkoisen huima hinta niille. käääääääk!!!
      Ah, niin siellä varmasti onkin tosiaan lääkäreitä enemmän. Silloin kun me mentiin sinne, niin siellä oli vain kaksi lääkäriä paikalla. huokaus. Ei ihmekään että sai odotella. Minä tosiaan kirjoittelin vähän ateriasuunnitelmaa siellä istuessa. En kotona pysty keskittymään oikein kunnolla, mutta kun on jossakin muualla, niin se onnistuu paljon paremmin... ehkä siksi kun en ole niin vaihtoehtoja. Voi tätä minun kummallista päätä...

      Poista
    2. Minäkin sain aina opiskellessa paremmin keskityttyä, jos menin vaikka kirjastoon. Jotenkin siinä kotona tulee kai häslättyä aina kaikkea muuta...

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3