Mittaa tuhat kertaa, leikkaa kerran.


sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Lyhyestä virsi kaunis

Ei minulla ole mitään juttuja näköjään ollutkaan, vaikka niin kuvittelin. Tässä nyt kuitenkin tämä valokuvaviikko, kun kerran tuli tällaistakin luvattua.

4. päivä: Viileä

Fortumin päärakennus sumun peitossa.

5. päivä: Kiitos


Kiitos ilosta ja naurusta.

6. päivä: Rakennus
OP Ryhmän pääkonttori Teollisuuskadulla Vallilassa.

7.  päivä: Istuin täällä


 Aina yhtä viehättävällä Tallinnanaukiolla Itäkeskuksessa.

8. päivä: Pari


Bolivian-tuliaisia.

9. päivä: Löysin tämän

Navigaattorin autoon. Kierrätyskeskuksesta, hinta 50 senttiä.

10. päivä: Tuoksuva


Jean Paul Gaultierin Le Male.

Siinäpä ne.

14 kommenttia:

 1. Tuo navigaattori oli paras!!

  Ja OPn talo oli mukavan vinksinvonksin. Tuli mieleen ne Panaman paljastukset, mutta sehan olikin Nordea. Toisaalta janna tuollainen suunnittelu, mutta kun pitempaan ajattelee, jollain tavalla arkkitehdin aivopieru. Etta nyt taytyy olla ERIKOISIA! Tannekin noita kieroja lasipalatseja nyt rakennetaan, oikeestaan en tykkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole vieläkään oikein päättänyt, mitä mieltä olen tuosta OP:n rakennuksesta. Toisaalta siinä on jotain tyylikkyyttä ja sulavuutta, mutta toisaalta se on taas yksi näitä “tekemällä tehtyjä” rakennuksia, joiden pääasia tuntuu olevan juurikin erikoisuuden tavoittelu. Mutta on tuo minusta paljon kauniimpi kuin moni muu moderni rakennus, että ei ollenkaan sieltä pahimmasta päästä.

   Poista
 2. Ensimmäinen ajatus oli tuosta OP:n talosta, että ruma. Sitten katselin ja mietin, miksi ei, onhan se erilainen kuin normilaatikot.

  Minäkin tarvisen navigaattorin, haluan noin hienon myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalainen ajatus mullakin oli, kun ekan kerran näin tuon OP:n rakennuksen, että hyi kun ruma. Mutta jotain viehätystä siinä kuitenkin on – ehkä se on se, kun se jollain tavalla muistuttaa mun mielestä laivaa, ja laivathan ovat aina kivoja. ;-)

   Suosittelen kyllä lämpimästi tuollaista navigaattorimallia. On edullinen, hiljainen ja aina oikeassa. :-D

   Poista
 3. Piti oikein miettiä, mitä olisin itse noilla samoilla sanoilla kuvannut. Veikkaan, etten olis ollut yhtä viitseliäs, vaan pysytellyt kotipihalla. Siellä kun tuli nähtyä viikonloppuna viileää pakkasen muodossa ja istuskeltua persiillään ja tuoksuteltua märkää savea :).

  Kiva toteutus! Valitettavasti en varmaan pystyis olemaan töissä tuossa OP:n rakennuksessa. Tulen huonovointiseksi tollasesta vinoudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi munkaan ei tarvinnut erityisesti lähteä etsimään noita kuvauskohteita, vaan kuvat tuli näpsittyä samalla, kun pyörin noissa paikoissa muutenkin. Tuokin OP:n rakennus on otettu auton ikkunasta ohi ajaessa, kun jouduin vielä sopivasti pysähtymään punaisiin valoihinkin. :-) Fortumin päärakennuksen kanssa en ollut yhtä onnekas, että olisi osunut punaiset valot kohdalle, vaan jouduin ottamaan kuvan vauhdissa.

   En minäkään tiedä, haluaisinko olla tuommoisessa rakennuksessa töissä. Voisi alkaa ahdistaa. Vaikka ei kai sitä sisällä ollessa muista, miltä rakennus ulkoapäin näyttää?

   Pakkanen puutarhassa ja märkä savi kuulostavat oikein oivilta kuvauskohteilta. :-)

   Poista
 4. Minusta tuo OP:n rakennus on todella hieno. Linjakas, tyylikäs ja silti jännittävä :) Eilen ajoin siitä ohitse auringonpaisteessa ja se suorastaan hohti valkoisena. Se on kuulemma kiva ja hyvin toimiva sisältä, tai ainakin näin väitti siellä työskentelevä tuttavani.

  Tuolla navigaattorilla varmaan löytää mielenkiintoisiin paikkoihin :D Ehkäpä niihin joihin ei ollut tarkoitus mennä :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se on niin, että ei kannata tuomita kakkua ulkonäön perusteella. :-) Uskokaamme siis tuttavaasi. :-)

   Juu tuo navigaattori on vähän samanlainen kuin nämä sammakkoprofeetat, jotka ennustavat säätä. Voi mennä oikein mutta voi mennä väärinkin. :-)

   Poista
 5. Hyvä kuvasarja:) Ja tuo sammakko,ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, ja minä kun ajattelin, että tämä kuvasarja on ihan tyhmä. Kaiken lisäksi tein tätä vähän suutuspäissäni, kun ärsytti koko haaste. :-D

   Poista
 6. Minulla menee nykyään aina monta päivää, jolloin en ehdi kameraa näkemään. Tämähän oli siis loistava saavutus kaikin tavoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, kyllä tätä voi kai jonkinlaiseksi saavutukseksi sanoa. Työltä se ainakin tuntui.

   Poista
 7. Hyvä, että kuvasit tuon op:n talon. Ajan siitä silloin tällöin ohi, viimeksi tänään, enkä ole koskaan tajunnut et on tuollainen. Ei ilmeisesti avaudu kaukaa katsottuna tai nopealla vilkaisulla. Täytyy pysähtyä ensi kerralla ihailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut rakennuksen ohi ajellessani senkin, että rakennus näyttää hyvinkin erilaiselta eri valaistuksissa, tai siis jotenkin antaa erilaisen vaikutelman. Eilen esimerkiksi ajelin ohitse auringonlaskun aikaan, ja silloin se näytti aika hienolta vaaleanpunertavassa iltavalossa!

   Poista