Vaikea mennä jonon päähän, jos siellä on jo joku.


torstai 1. toukokuuta 2014

Viesti tuonpuoleisesta

Vieläkö joku muistaa sellaista blogia kuin Kukkapilli, jota kirjoitti se outo muija Espoosta? No ei hätää, jos on päässyt unohtumaan - niin on päässyt näköjään minultakin.

Blogihiljaisuutta pitäisi kai nyt selitellä jotenkin, mutta enpä taida jaksaa enkä halutakaan. Elämä on ollut vaikeaa, siinä syy lyhykäisyydessään. Nyt elämisen riemu on alkanut kuitenkin taas löytyä ja kevät on täyttänyt rinnat, joten on aika herätellä blogikin päiväunilta.

Ensiksi pitää avautua kaiken maailman sähköpostihäiriköistä. Pelkät roskapostikommentit eivät enää näköjään riitä, sillä nyt olen alkanut saada myös ihan ihmeellisiä yhteydenottoja sähköpostiini. Ilmeisesti nämä häiriköt ovat saaneet sähköpostiosoitteeni tuosta blogiprofiilista?

Muutama päivä sitten sain niin omituisen viestin, että se on ihan pakko julkaista. Tämä ilahduttaa varmasti ainakin kaikkia kielipoliiseja.

"Tervehdin teitä Jeesuksen nimessä .
Haluan lukea tämän kirjeen hyvin koska tiedän sinun tulee yllätyksenä saatuaan kirjeeni vaansinä elävän Jumalan sinun pitäisi tietää, että tapamme ei ole hänen tavoin hän työskentelee monilla eri tavoilla ja kaikki sujuu hyvin hyvän niille , jotka uskovat Kristuksessa Jeesuksessa .

Älä sivuuttaa tämän viestin, koska olet valinnut työskennellä tämän projektin .

Olen rouva Ella Joice Baker maasta Yhdistynyt Kuningaskunta , olen naimisissa Chief . Steve George Baker ennen kuolemaansa lämmöltä hyökkäys, joka kestää vain 1 päivä .
Edesmennyt mieheni oli hyvin varakas liikemies ja hänen kuolemansa jälkeen , olen perinyt kaikki hänen liiketoiminnan ja vaurautta .
Viime aikoina minun lääkäri teki selväksi minulle, että en voi elää yli kuukauden , joten nyt päätin jakaa osa vaurauden, edistääkehitystä orpokotien Afrikassa, Aasiassa , Etelä-Amerikassa ja Euroopassa kaikkivaltias Jumala armahtaa sieluni ja mieheni sieluni aina, kun se voi tapahtua .

Minä valitsen sinut , kun vierailevatsivustolla hakemistoon ja rukoilin sitä ennen päätin lahjoittaa osan varoista kautta voit auttaaheikommassa asemassa , olen valmis lahjoittamaansumma 750.000 dollaria ( Seven sataviisikymmentätuhatta United State dollaria ) jaJumalan työtä . Haluan tämän rahastoon, jota käytetään Christian toimintaa, kuten , lastenkodeissa, Christian koulut ja kirkot lisäystarkoituksessaJumalan sanaa .

Haluan myös sinun tietävän, ettärahasto makaapankki täällä Lontoossa , Yhdistynyt kuningaskunta Kun kuulen teitä ; Aion kirjoittaatarkistaa oman nimen , jotta voit lunastaarahasto joutuu pankki valintasi omassa maassa .
Olen vilpittömästi Rukoilen, että tämä rahasto , kun se on omassa hallussa , että käytät sitä varten kuten sanoin , koska tulin huomaamaan, ettähankinnan rikkaus ilman hyväntekeväisyys on turhuutta . Jos olet halukas auttamaan minua käsittelemään tätä hanketta omalla alueella ystävällisesti lähettää minulle alla tiedot , jotka on lueteltu alla olen virallisesti kirjoittaatarkistaa oman nimen .

Koko nimesi /
Ammattisi / maa

Heti kun saan tämän tiedon teille ohjeistaapankki antaa sinullerahastoontarkistaa , jotta voit lunastaarahasto joutuu pankki valintasi maasi laajentamiseenvaltakunnan meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen , koska hän elää .

Aina Rukoilen, ettämeidän Herramme armo Jeesuksen jaJumalan rakkaus jatoveruus Jumala kanssasi sinulle ja perheellesi .

Jumala siunatkoon teitä kuin teet työsi
Ole hyvä, jos et voi olla pysty käsittelemään tätä hanketta ystävällisesti minulle pikaisesti , jotta voin etsiä joku muu , joka pystyy käsittelemään tätä hanketta heti, koska en voi selvittää , mitä minulle tapahtuu seuraavaksi minuuttia ja se ei ole hyvä luopua tästä rahastosta pankkiin , kun on paljon lapsia , jotka kärsivät , asunnottomat lapset ovat lukemattomia .

Odotan kiireellinen vastaus pian .
Siskosi Kristuksessa .
Sisko Ella Joice Baker"

Että semmoinen kiva pikku viesti. Mielenkiintoisinta tässä on se, että Ella Joice Baker, joka sähköpostin lähettäjä väittää olevansa, kuoli vuonna 1986.

Blogin pariin minut sai palaamaan oikeastaan Fat Mum Slimin valokuvahaaste (jonne löysin alun perin Jennin kautta), jonka tarkoituksena on ottaa valokuva kuukauden jokaisena päivänä, kyseiselle päivälle annetun sanan inspiroimana. Tuskin kuitenkaan postailen näitä kuvia ihan joka päivä, vaan saatan yhdistää useamman päivän kuvat yhteen (olettaen, että pääsen haasteessa alkua pidemmälle!).

Toukokuun ensimmäisen päivän kuvauskohteena on jokin j:llä alkava. Oli vaikea löytää kotoa (en jaksanut lähteä ulos) mitään j:llä alkavaa kuvattavaa, mutta löytyihän semmoinen lopulta, kun tarpeeksi monta tuntia mietti. Sanani on järsitty, ja kuvauskohde on riisinkeittimemme pistoke. Ukkeli sai kyseisen riisinkeittimen aikoinaan serkultaan Amerikasta, mutta keittimessä oli hankaluutena se, että pistoke oli Amerikan-mallia, eikä se siis sopinut suomalaiseen pistorasiaan. Mutta hätä ei ole tämän näköinen: näppärä mies ottaa veitsen ja järsii pistokkeesta puolet pois. Niin pistoke sopii taas Suomen vaativiin olosuhteisiinkin.


Ja hyvin on keitin toiminut - kohta lähemmäs 20 vuotta.

Pitihän tästä komeudesta ottaa vielä toinenkin kuva.
  
Tämä kuva olkoon samalla myös panokseni paljon parjattuun arkihaasteeseen. Näin otollisissa olosuhteissa keittyy meidän jokapäiväinen riisimme. Uutta keitintä ei voi tietenkään ostaa, kun tämä vanhakin vielä toimii.

34 kommenttia:

 1. Kukkapilli tuli tässä kaiken kurjuuden keskellä mieleen ja lieneekö jotain telepatiaa, kun tapahtui justiin tänään.
  Älä ihmettele, kun olen nyt kaksoispersoonana sun lukija. Keräilen pikkuhiljaa itselleni mieluisan lukulistan takaisin uudella profiilillani, jolla ei itsellään valitettavasti just nyt ole mitään kivaa kerrottavaa kenellekään, mutta kyllähän sitä tämäkin montun pohjalta taas noustaan.
  Mukavaa kun palasit just tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa kurjalta. Täytyy tulla lukemaan sun kuulumisia heti kun kerkeän.

   Kiva että olet edelleen mukana, vaikka kaksoispersoonanakin. :-) Taiteellinen profiilikuva sinulla. :-)

   Poista
 2. Voi Kukkapilli, kovasti on ollut ikava Espoon outoa muijaa!! Toivoisin tosiaan etta jatkaisit mielenkiintoista blogiasi.

  No hienostihan tuo riisikeitin toimii järsittynäkin. En minakaan sita pois heittaisi. Sita paitsi uusi keitin ei takuulla toimisi 20 vuotta. Nykyajan kertakayttolaitteet toimii pari kolme, korkeintaan viisi vuotta ja sitten rikki ja roskiin. Kukaan ei halua edes korjata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mukava että olet edelleen kuulolla. :-)

   Hienosti on tosiaan riisinkeitin toiminut tuolla lailla riisuttuna mallinakin. Nykypäivän kodinkoneissa näyttää tosiaan olevan sellainen suuntaus, että niiden ei tarvitse kestää kovin monta vuotta. Kunhan takuuaika menee umpeen, niin sitten kone saa vaikka hajotakin. :-/

   Poista
 3. Hei minulle tuli tänään tuo sama viesti,Ja se sai heti siirtyä roskapostiin sen luettuani.Kiva että olet taas täällä ja bloggaamisen iloakin on taas löytynyt. No onpas hassusti järsitty pistoke;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en yleensä edes lue noita viestejä – katson vain, että jaahas, taas tämmöinen turha viesti, ja poistan sen sitten heti. Tätä jäin jostain syystä oikein tavaamaan, kun oli niin omituinen. :-D

   Poista
 4. Kyllä tässä täytyy olla jotain telepatiaa; minäkin mietin juuri eilen, että mihin olet mahtanut karata/kadota, kun ei blogissa kuulu eikä näy. Kiva kun kirjoitit! Toivottavasti kevät ja kohta alkava kesä helpottaa ja elo tuntuu taas mukavalta. Tsemppiä ja hyvää alkanutta toukokuuta!!
  ps. aika hurja tuo "järsitty" :) itse olen niin säikky kaikkien piuhojen ja sähkölaitteiden kanssa, etten varmaan uskaltaisi edes sitä muovia siitä ympäriltä järsiäkään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että telepatia toimii ja löysit vielä tänne. Täytyy tulla katsomaan pian, mitä sinne Korean maille kuuluu – olen todella pihalla koko blogimaailmasta. Mukavaa alkanutta toukokuuta sinullekin!

   En minäkään uskaltaisi mitään sähkölaitetta tuolla lailla järsiä, mutta kun sen oli joku muu tehnyt, niin kyllä minä olen uskaltanut vehjettä käyttää. :-)

   Poista
 5. Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa. Minä ajattelin, että olette pitkällä reisulla sukulaisten kanssa, kuten jossain vaiheessa kirjoitit, että sellainen on suunnitteilla ja tarvitse aikaa toipua reissusta ;). Kyllä noi viestit on mielenkiintoisia, saman sisältöisiä viestiä tulee vain lähettäjän nimi muuttuu. Kyllä sun puolisosi on kätevä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei, ihan täällä kotinurkissa olen pyöriskellyt. Siitä reissusta ei taida tulla loppujen lopuksi mitään, mistä olen vain tyytyväinen. :-)

   Ukkeli on perinyt tuonlaatuisen kätevyyden ilmeisestikin isältään. Appiukko on myös hyvä keksimään kaikenlaisia tilapäisratkaisuja, joista tulee kuitenkin ajan myötä ihan pysyviä ratkaisuja. :-D

   Poista
 6. Kiva, että palasit taas linjoille! :)

  Noita tuon tyylisiä viestejä sai usein Briteissä vuokra-asuntoa hankkiessa. Sitä ei vaan ollut itse voittanut mitään, mutta piti maksaa takuuvuokra saadakseen kämpän avaimet. Paljon oli herraa, rukoilua, perheen siunausta ja lähetystyötä Afrikassa (minkä vuoksi henkilö ei voinut itse olla paikan päällä kämppää näyttämässä) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla sinustakin! Mä en ole saanut tämäntyylisiä viestejä aikaisemmin, enkä tiennyt, että ne ovat noin yleisiä. Onkohan jollakin liikaa vapaa-aikaa, kun pitää tehtailla tuollaisia. ;-)

   Poista
 7. Kyllä Kukkapilli on ollut monesti mielessä, joten riemuitsen sen henkiin heräämisestä. Ja kuule, samainen Ella Joice Baker se lähetti minullekin viestiä, juuri tänä aamuna. Se ei siis ollut vastaus rukouksiini, että jostakin löytyisi rikas Amerikantäti, joka päättäisi testamentata minulle sievoisen summan rahaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ja minä olen monesti ajatellut, kun on tullut jotain Istanbul-uutisia, että kohtahan se Minen perhekin paluumuuttaa Suomeen. :-)

   Onpas Ella Joice Baker ollut ahkerana, kun on laitellut viestejä menemään ympäriinsä.

   Poista
 8. Jee, kiva kun olet takaisin - poissaolosi on pantu merkille kyllä!

  Minulle olisi J:stä tullut ensimmäisenä mieleeni jääkaappi :D Mutta kyllähän järsitty on paljon eksoottisempaa. Minusta arki- sun muut kuvahaasteet ovat kivoja, että anna palaa vaan. Marisijat mariskoot poteroissaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3

   Jääkaappi! Miksi ihmeessä en tuota keksinyt! Nyt harmittaa. Siellä sitä kuvaamista olisikin riittänyt! Se olisi kyllä ollut varsinaista inhorealismia - juuri äsken löysin sieltä yhden rasian homeisia granaattiomenan siemeniä. Ei varmaan tarvitse kertoa enempää. :-D

   Hih, poterosta tuli mieleen yksi potero, joka pitäisi käydä tutkimassa. :-)

   Poista
 9. Spiritistiset istunnot olivat ennen vanhaan muotia, jos jotkut halusivat viestejä vainajilta.Laitetaankohan nykyään sitten vainajille kännykkä ja läppäri arkkuun, että voivat sitten kommunikoida haudasta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, voi olla. :-D Kyllä mulle ainakin saa laittaa kännykän mukaan, että saan sitten soitella haamusoittoja. :-)

   Mä olen joskus muuten kokeillut spiritismiä, mutta ei se oikein toiminut. Voisin sanoa, että onneksi!

   Poista
 10. Ei minulle vaan ole kukaan haudan takaa viestinnyt, sen sijaan Jeff Wu from China tarjosi koiralleni tarvikkeita. Kiva kun olet kokenyt ylösnousemuksen sinäkin, juttujasi aina odottelen, vaikka muuten olen itsekin elänyt blogipakoa jo jonkin aikaa.
  Hauska jyrsäle, kumma mutta meilläkin on yksi tuollainen. Yleensä kyllä meni niin päin, että uudet töpselinpäät eivät mahtuneet meidän pikkureikäisiin pistorasioihin ja lopulta oli pakko vaihtaa kaikki isompireikäisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika matkan takaa sait koirantarviketarjouksen! Kas kun lähettäjä ei ollut Jeff Wuff. :-) Oliskohan tarvikkeet mahtaneet olla oikein kiinalaista laatutyötä?

   Teilläkin on ilmeisesti siellä sitten joku käsistään kätevä henkilö. :-) Multa ei ihan tuonlaista kätevyyttä löydy, vaikka muita vastaavia "taitoja" kyllä löytyy. ;-)

   Poista
 11. Minäkin sain täsmälleen tuon saman viestin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämä tyyppihän on sitten oikein maanvaiva! Kuinkakohan moni tuohon on mahtanut vastata. :-)

   Poista
 12. Mukava kun tulit esiin kolostasi! Kävin jo muutaman kerran katsomassa, että eikö tosiaan ole päivitystä.
  Noita Jeesus-viestejä, vähän eri tyyppisiä, on tullut joskus minullekin. En ole tarkistanut, onko lähettäjä jo vainaa, olen vain tuhonnut viestin:D Yleensä tuhoan heti kun otsikossa on Jeesus tai pankki tai raha tai muuten spammi. En availe sellaisia.

  Hyvää toukokuun alkua sinne Espooseen, täällä se alkoi äsken mahtavalla raesateella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kolosta on tultu taas esiin. :-) Toivottavasti ei nyt tartti mennä sinne kovin pian takaisin.

   En minäkään yleensä googlettele viestien lähettelijöitä, mutta nyt jostain syystä kiinnostuin. Että kyllä tuli nähtyä vaivaa yhden epämääräisen sähköpostin takia. :-D

   Hyvää toukokuun (ja kesän) alkua sinnekin! Täälläkin satoi tänään rakeita, useampaan otteeseen, ja pelkäsin melkein, että tulevat tuulilasista läpi, kun olivat niin isoja. Jokohan se kesä kohta sieltä tulisi? Murr.

   Poista
 13. Hehee, eikös ole kiva olla "valittu"? Ei mulle vaan tule tuollaisia tarjouksia, vaikka muuta roskaa lähettelevätkin.

  Arkihaasteisiin en ole oikein osannut tarttua, kun myös täällä tämä arjesta suoriutuminen on tuottanut viime aikoina hankaluuksia. Toivottavasti sinun elämäsi jatkaa piristymistään ja kevenemistä. Kiva kun jaksoit linjoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä on kunnia olla niiden “harvojen” ja valittujen joukossa, jotka tämmöisiä viestejä saavat. :-D

   Sujuvampaa arkea sinulle sinne toivottelen! Ja mukavaa kevään jatkoa myös.

   Poista
 14. Haha ihanaa kuulla sinusta :) saavuin juuri Suomeen palelemaan ja heti iski flunssa..sohvalla maatessa iski toivo uudesta postauksesta.,sama oma blogi on hiljentynyt, enkä osaa päättää ,että haluanko kertoa yhtään mitään mistään maailmalle :D ?!? Hmm mutta kukkapilli on ainoa blogi jonka odotan päivittyvän jopa sillon kun oman blogin ja muiden blogien meno ei tunnu yhtään kiinnostavan ..<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa! :-) Ja harmi, että flunssa iski heti kun pääsit Suomeen! Mutta toisaalta varmaan ilmastonvaihdos oli niin suuri, että ei ole mikään ihmekään?

   Olet käynyt monesti mielessä, kun blogisikaan ei ole päivittynyt. Hyvin kyllä ymmärrän nuo pohdintasi oman elämän kertomisesta maailmalle, sillä olen itse miettinyt ihan samanlaisia juttuja: onko mitään järkeä levitellä elämäänsä ihan tuntemattomien ihmisten luettavaksi? Varsinkin viime aikoina on tuntunut siltä, että siinä ei todellakaan ole mitään järkeä. Mutta toisaalta vuorovaikutus lukijoiden kanssa on niin antoisaa, että se on yksi syy, miksi olen kuitenkin jatkanut. Viime aikoina olen myös miettinyt blogin muuttamista salaiseksi, mutta olkoon nyt ainakin toistaiseksi julkinen. Olen miettinyt sitäkin, että jos jättäisin blogista kaikki henkilökohtaisemmat omat elämän jutut pois ja tekisin tästä vain jonkinlaisen valokuva-/jotain muuta -blogin, mutta on jotenkin vaikea tehdä yhtäkkiä tällaisia rajanvetoja ja muuttaa blogia radikaalisti.

   Ihana kuulla, että jaksat odotella näitä mun lätinöitä. :-) Mukavaa ja terveempää Suomi-oloa sinulle/teille! <3

   Poista
 15. En siis ollu ainoo joka sai ton kirjeen/sähköpostin. Onko se sit blogistanian kautta vai mistä. Luulin ensin, että se tuli siitä "ihanuudesta" kun olen paikallisen marttayhdistyksen sihteeri ja sitä hyämyä on alkanu tuleen kaikenmaailman meilejä ja tarjousposteja. Kaikki deletoin kyllä ilosella mielellä ja onnekseni hotmailin roskaposti suodatin on aika tarkka. Mulla tulee kans näitä postauksia tasasen harvakseltaan ja en kerkee kaikkia lukeen mikkä on listalla. Sitä tää alkanu varhanen kesäkausi teettää. Mutta, täälä ollaan ja luetaan ja kommentoidaan kun hetkeks keriitään istahtaan koneen ääreen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti tuo sähköposti on sitten tullut blogistanian kautta, kun niin moni bloggaaja tuntuu sen saaneen.

   Mun toinen sähköposti on oikea murheenkryyni ja sinne ei tunnu paljon muuta tulevankaan kuin kaiken maailman tarjouksia ja spämmejä. Raivostuttavaa.

   Kevät ja kesä saavat varmaan aika monen ajatukset ihan muualle kuin tietokoneen äärelle ja blogimaailmaan. Tällaisina harmaina ja kylminä päivinä netissä tulee viihdyttyä enempi, mutta varmasti sitten kun kesä oikein saapuu, ulkoilma kutsuu. :-)

   Poista
  2. Me ollaan kyllä nautittu auringosta melki koko päivä. Aamusella tuli ajoittain rakeita, mutta aurinkokin pilkisti joka välissä.

   Poista
  3. Kyllä täälläkin aurinko eilen jossain vaiheessa näyttäytyi, mutta aika pikainen oli se näyttäytyminen. Eilen satoi vettä aika rankastikin, ja tänä aamuna sitten lunta. Mitenköhän käy kasveille... :-(

   Poista
 16. Muistin ja pariin otteeseen kaipailinkin! Tervetuloa takaisin ja mukava kuulla, että elämä on näyttänyt paremman puolensa. :)

  Epäilen muuten vahvasti, että tuo pistoke on brittimallinen eikä jenkki. Jenkkipistokkeessa on vain kaksi "tökkeliä", mutta ne ovat sellaisia littanoita - mutta keitin varmaan kärähtäisi Suomen vahvemman sähkön ansiosta, ellei siinä ole omaa akkua, joka handlaa kumpiakin sähköjä. Toisin päin on turvallisempaa, kun esim. hiustenkuivaajan voi tunkea jenkkipistokkeeseen, mutta kestää sitten vaan vähän pidempään kuivata hiukset miniteholla...

  Jännä nähdä tämän kuukauden näitä kuvia! Lykkyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin on hyvä, kun elämä näyttää kumpaakin puolta, eikä vain sitä toista. :-)

   Pistoke voi ihan hyvin olla brittimallinenkin. Nyt kun sanoit, niin hatarasti muistankin ne lituskat jenkkimalliset pistokkeet. Tuon kyseisen serkun vanhemmat asuivat jossain vaiheessa Briteissä, joten riisinkeitin voi olla tosiaan sieltäkin peräisin.

   Kävin tutkimassa keitintä, kun muistin, että siinä on johtojen välillä jokin valkoinen iso mötikkä. Mötikkä näkyi olevan 'dual converter' (muuntaja?), joka muuntaa 222/240V:n virran 110-volttiseksi.

   Kun vaan nyt pysyisin haasteessa mukana koko kuukauden, kun tuppaa tuo pitkäjännitteisyys tuottamaan joskus ongelmia. :-)

   Poista