Kaikkea ei voi saada. Mihin sen edes panisi?


keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Tekstarivaimoja

Lueskellessani viikonloppuna Hindustan Timesia törmäsin erikoiseen uutiseen: intialaiset poikamiehet voivat nyt ottaa tekstiviestivaimon ja saada tällä tavalla esimakua avioliitosta.

Maassa, jossa järjestetyt avioliitot ovat edelleenkin normi, seurustelu ennen avioliittoa saattaa olla hyvinkin vähäistä. Nuoria naisia ja miehiä kuitenkin luonnollisesti kiinnostaisi tietää, millaista avioelämä on ja millainen puoliso heille sopisi. Nyt ei tarvitse miesten enää ihmetellä, kun vaimon saa omaan kännykkään.

Palvelun ideana on, että mies valitsee Biwi Ho Toh Aisi -nettisivulta itselleen vaimon sekä sen, kuinka usein ja mihin aikaan vuorokaudesta hän haluaa vaimoltaan tekstiviestejä saada. Viestivaihtoehtoja on yhdeksän, joista mainittakoon esimerkiksi herätys-viesti, "milloin tulet töistä kotiin" -viesti, ja "käy kotimatkalla kaupassa" -viesti.

Vaimoehdokkaita on neljä, joista mies saa valita mieleisensä. Vaimot eivät tietenkään ole oikeita henkilöitä, vaan kuvitteellisia virtuaalihahmoja.
Ehdokas 1. Milli Chulbulli, 21-vuotias sihteeri monikansallisessa yhtiössä. Puhelias, hauska ja erittäin suosittu työpaikallaan. Ajan tasalla viimeisimmistä Bollywood-juoruista.
Ehdokas 2. Shalini Sheherwali, 26-vuotias uraohjus. Työskentelee ammattitehtävissä pankissa, myös osa-aikainen konsultti. Tuntee uusimman teknologian sekä viimeistä huutoa olevat vempaimet. Ostaa vihanneksetkin netistä.
Ehdokas 3. Bijli Thakur, 25-vuotias, äärimmäisen omistushaluinen kontrollifriikki. Saa yleensä riidoissa viimeisen sanan. Dominoivan ulkokuoren alla sykkii kuitenkin herkkä sydän, joka on valmiina sulamaan kuin voi, jos sitä vain kohdellaan oikealla tavalla.
Ehdokas 4. Ritu Gharwali, 23-vuotias ja 163 senttiä pitkä, perinteinen intialainen vaimo. Kotitaloustieteiden kandidaatti, joka pitää ruoanlaitosta ja saippusarjoista. On äärimmäisen omistautunut miehelleen ja haluaa hemmotella tätä parhaan kykynsä mukaan.

Tekstiviestit, joita "vaimot" sitten lähettelevät, ovat erilaisia riippuen valitun vaimon persoonasta. Puheliaan ja hauskan sihteerikön, Milli Chulbullin, lähettämä "milloin tulet töistä kotiin" -viesti kuulostaa tältä:
"Milloin tulet, armaani? Tiedätkö mitä? Naapurit käyttivät koiransa eläinlääkärillä tänä iltana, ja nyt se varmaan valittaa koko yön. Miten ihmeessä saamme oikein nukutuksi? Karataan Shimlaan, mitäs sanot?"
Samainen "milloin tulet töistä kotiin" -viesti dominoivan Bijli Thakurin sanoin:
"Aioitko viettää loppuelämäsi toimistossa? Meinaatko ikinä lähteä sieltä? Paras tulla tunnin sisällä tai muuten ei tarvitse tulla ollenkaan. Lähetän sänkysi työpaikalle."
Kun poikamies lopulta kyllästyy vaimoonsa, hänen tarvitsee vain lähettää tekstiviesti "divorce". Muitakin vaimoehdokkaita voi varmaan kokeilla.

En oikein tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Voiko tällainen olla mahdollista missään muualla kuin Intiassa? Onko nainen intialaiselle miehelle niin pelottava olento, että naisen ajatusmaailmaan pitää tutustua tekstiviestien välityksellä? Vai onko poikamiehistä vain niin hauskaa, kun puhelin piippaa jatkuvasti: "vaimo" se siellä tekstailee?

Palvelu avattiin reilu kuukausi sitten ja sillä on ollut jo 50000 käyttäjää, joten kysyntää todella on. Seuraavaksi suunnitelmissa on laajentaa palvelua ja lisätä vaimoehdokkaiden määrää. Kehitteillä on myös vastaava palvelu naisille, jota jään kyllä innolla odottelemaan. Itse asiassa minulla olisi jo neljä aviomiesvaihtoehtoakin valmiiksi mietittyinä:
1. Manish Kapoor, 28-vuotias insinööri. Tunnollinen työntekijä, joka pystyy puhumaan kahteen puhelimeen yhtä aikaa ja operoimaan vielä läppäriäkin siinä sivussa.
2. Anil Sharma, 32-vuotias lääkäri. Hyvä laittamaan ruokaa, käy vapaa-aikoinaan kuntosalilla. Haluaa miellyttää vaimoaan kaikin tavoin, joten on valmis asettumaan tossun allekin.
3. Ravi Chandra, 29-vuotias liikkeenharjoittaja. Ei juurikaan viihdy kotona, sillä aikaa kuluu bisnesten hoitamiseen, uhkapelaamiseen, ulkona syömiseen ja juomiseen. Tulevalle vaimolleen hän lupaa kuitenkin olla aina ruoka-aikoina kotona.
4. Hari Rao, 26-vuotias insinööri. Harrastaa elokuvissa käymistä ja kuvittelee itsekin olevansa melkein filmitähti. Käyttää aina aurinkolaseja, rakastaa merkkivaatteita ja nopeita autoja. Hänen mielestään äiti on aina oikeassa.

3 kommenttia:

 1. Hih hih,kylläpä nauratti ja ihmetytti! Kävin siellä sivustolla tutkimassa niitä vaimoehdokkaita ja miten tuo toimii. Kuulostaa aika uskomattomalta,mutta toisaalta,täällä ultraortodoksien keskuudessa avioliitot ovat järjestettyjä ja tuo palvelu sopisi heillekin;D

  VastaaPoista
 2. Älyttömän hauska (ja jotenkin niin intialainen) juttu! :D En olekaan ennen sinulle kommentoinut, mutta olen seurannut blogiasi pitkään. Olin tosi innoissani kun huomasin että olit palannut kirjoittelemaan pitkän tauon jälkeen. Pidän jutuistasi kovasti, tosi mielenkiintoisia näkökulmia Intiaan. Intialaisen poikaystäväni näkökulmat ovat taas vähän erilaisia, joten hauskaa seurailla asioita monelta kantilta. :D Pitääkin heti soittaa hänelle ja kertoa moisesta vaimovaihtoehdosta, jos vaikka intoutuu vaihtamaan.. ;)

  VastaaPoista
 3. Yaelian, munkin piti tutkistella niitä sivustoja oikein pitkään ja hartaasti, kun en meinannut tajuta koko palvelun ideaa... voiko joku ihan oikeasti haluta/tarvita tällaista?! Ehkä sun pitäisi mainostaa tätä ideaa siellä Israelissa, jos ne ultraortodoksitkin vaikka innostuisivat! :-D

  Emelie, kommenttisi ilahdutti kovasti. :-) Tämä on kyllä niin intialainen juttu, että ei ole tosikaan... Mä taidan kyllä pitää tämän palvelun salaisuutena enkä kerro miehelle mitään, ettei meillä vain ala kännykät laulaa entistä pahemmin. :-D

  VastaaPoista