Kaikkea ei voi saada. Mihin sen edes panisi?


keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Kirjoja, kirjoja

Odottelen tässä (innolla? kauhulla? pelolla?) lähtöä taas Intiaan, ja jotenkin ihmeessä kaikki hommat tuntuvat jääneen taas viime tippaan. Olin kerrankin päättänyt, että nyt hoidan kaiken ajoissa, mutta kuinkas taas kävikään. Osa tavaroista (mm. 8 pakettia kahvia ja 7 pakettia Weetabixia!) lähti jo viime viikolla miehen matkassa, mutta enköhän minäkin saa vielä ihan mukavasti matkalaukkuni täyteen. Haaveissani olen semmoinen ihminen, jolla ei ole matkatavaroita juuri nimeksikään, mutta todellisuudessa raahaan mukaani kaikenlaista älytöntä, "ihan vain kaiken varalta". Enkä edes ikinä opi.

Matkavalmistelujen lomassa löysin arkistoistani kuvia kirjamessuilta, joilla kävin Hyderabadissa joulukuun lopussa. Nämä messut eivät olleet ihan yhtä "hienot" kuin sisustusmessut, joista postasin aiemmin. Glamourin puute johtui ehkä siitä, että tapahtuma järjestettiin ulkosalla, ja kirjojen myynti tapahtui telttakatoksista. Puitteet eivät siis olleet mitkään kovin hulppeat. Mutta mikä puitteissa menetettiin, se tunnelmalla korvattiin - messuilla oli nimittäin varsin mukavaa ja kirja-anti paljon parempi kuin olin osannut kuvitellakaan.

Kuvat ovat vähän surkeita, kun näpsin niitä miten sattui, ja aurinkokin kerkesi laskea selkäni taa.

Messualueen portti. Sisäänpääsymaksu taisi olla joku naurettavat 25 rupiaa (40 senttiä).

Messualuetta heti portin sisäpuolelta katsottuna.

Kirjakauppiailla oli omat, sinisellä pressulla katetut myyntitilansa, jotka oli sijoitettu leveiden käytävien molemmin puolin.


Mutta mikä toi sininen rättiviritelmä on?

Tässä kojussa myytiin pelkästään lastenkirjoja.
Intiassa kirjat ovat muuten usein pehmeäkantisia, mutta en tiedä miksi. Säästökysymys kenties?

Matematiikan kirjoja. Saisiko olla differentiaalilaskentaa, algebraa tai kenties geometriaa?

Sitten oli tämä farmakologian, biokemian, gynekologian ja oikeuslääketieteen osasto. Tässä on vain pieni osa kirjoista.


Tämän sedän vasemmalla puolella, ylähyllyllä, on yksi tiiliskivimäinen keittokirja, jota en mitenkään voinut vastustaa. En ole kyllä kokannut kirjasta vielä mitään, mutta ehkä sekin päivä koittaa, kunhan saan raahattua luuni kirjan luokse Hyderabadiin. Samaan sarjaan olisi kuulunut vielä toinenkin osa, mutta olin lähtenyt niin vähin käteisvaroin liikenteeseen, että en voinut ostaa kuin ykkösosan. Oli todella ärsyttävää kuljeskella tässä kirjaparatiisissa laskeskellen koko ajan, kuinka monta rupiaa minulla oli vielä jäljellä. Pöh.

Lisää keittokirjoja. Telugunkielisiä tällä kertaa.

Kirjojen lisäksi alueella myytiin mm. sanomalehtiä, karttoja, seinätauluja ja musiikkia, kuten tässä.


Kun oli aikansa pyörinyt kojussa ja ehkä löytänyt jotakin mieleistäkin, kirjasaalis maksettiin kojun ulkopuolella olevaan "kassaan". Asiaan kuului tietysti, että kirjoista annettiin alennusta. Jopa hölmö suomalainenkin sai alennusta, vaikkei tajunnut edes pyytää. Intialaisiltahan alennusten pyyteleminen käy ihan luonnostaan. :-D

4 kommenttia:

 1. Hauskoja nämä kirjamessut. Tuolta saa yleensä niitä halpis-reseptikirjoja. Mullakaan ei ole ikinä tarpeeksi käteistä mukana, että kovasti tulisi ostettua...

  Eikö muuten Hyderabadista vieläkään saa Weetabixia? Meiltä saa ihan lähikaupasta, josta sitä ostankin, tai jos ei aina sitä perus-weetabixia niin ainakin jotain, mihin on lisätty hedelmiä.

  VastaaPoista
 2. Anna, joo, reseptikirjat olivat tuolla tosi halpoja! Eivätkä kirjat muutenkaan olleet mitään kalliita, kuten Intiassa yleensäkään, ainakin jos vertaa Suomen hintoihin.

  No siis Weetabixia sai ennen yhdestä lähi-Ratnadeepista ja hyvällä onnella joskus myös Q-Martista. Mutta sitten ne katosivat noistakin kaupoistakin. Silloinkin kun niitä oli myynnissä, ne oli ihan järkyn kalliita. Q-Martista ei muutenkaan huvita ostaa enää mitään, kun henkilökunta huiskuttelee siellä pölyjä pois myytävien tuotteiden päältä. Ei oikein inspaa ostaa sellaisia tuotteita, jotka ovat olleet hyllyssä ties kuinka kauan...

  VastaaPoista
 3. Hauska nähdä teidän kirjamessuja,täällä on ensi viikolla aika serious kirjamessut Jerusalemissa,johon mieli tekee mennä kun on pari hyvää ulkomaalaistakin kirjailijaa paikalla(kuten Ian McEwan) Ja eihän tuollaisia keittokirjoja voi vastustaa kun vielä saa halvallakin. Mulla on nyt kirjahyllyt jo niin täynnä,ettei yhtäkään keittokirjaa sinne enään mahtuisi...
  Toivottavasti sitten löytyy jostain sitä Weetabixia kun sun lähettämät on loppu...;D

  VastaaPoista
 4. Yaelian, voi että kuulostaa hienoilta nuo teidän kirjamessut! Mene ihmeessä, jos vain pääset. Tiedän, että sulla on paljon ihania keittokirjoja, kun olet muistaakseni jossakin postauksessa niistä kertonut. :-)

  Hehe, toivottavasti löytyy tosiaan Weetabixia, etten joudu syömään esmes PUUROA. Yök.

  VastaaPoista