Minäkin olisin halunnut presidentiksi, mutta kun siksi päästäkseen pitäisi ensin politikoida.


maanantai 7. toukokuuta 2018

Valon nopeudella

Toukokuuta mennään, ja kesä otti muutaman päivän aikana huimia harppauksia eteenpäin.

Jäätilanne Itä-Suomessa 2.5.2018:
3.5.2018:

4.5.2018:


Sitten vihdoinkin, 5.5.2018! 


Samalla kun aurinko rupesi lämmittämään, luontokappaleetkin heräsivät eloon.

Ötökkäkausi on julistettu virallisesti avatuksi.

Ja sisiliskokausi!
Bongasimme muutaman päivän aikana muun muassa kuikan, telkän, käen, härkälinnut, rantasipin ja joutsenet.

Linnut alkoivat huhkia lintupönttöjen kimpuissa, ja keittiön ikkunan edessä oleva pönttö valikoitui kirjosieppopariskunnan kodiksi.

Mie olen herra Kirjosieppo.


Ja tässä on minun rouva.


Myö ollaan juuri muutettu tähän siniharmaaseen mökkiin.Rouva tykkää sisustaa, ja jokaisen risun pitää olla majassa aina tiptop.
Ja taas mennään!
 
Joskus meille saattaa tulla vähän kinaakin.

Mitä sie siinä toljotat? Osallistuisit sinäkin joskus kotitöihin!Ja sitten mennään taas siivet paukkuen.

Osuimme äidin kanssa paikallisen K-Marketin kanta-asiakaspäiville, jossa oli monenmoista ohjelmaa, kuten kahvi- ja pullatarjoilut, maistiaisia sekä arpajaiset.

Ahneen asiakkaan unelma: lautaset täynnä lihapaloja eikä tuote-esittelijää näy missään!

Emme meinanneet osallistua arpajaisiin ollenkaan, mutta sitten saimme kuulla, että arpajaisten pääpalkintona oli vuoden vessapaperit. Oli ruvettava kiireesti täyttämään arpalippuja, ettei näin loistava mahdollisuus pääsisi vain livahtamaan ohi. Olimme ihan hirveän pettyneitä, kun soittoa voitosta ei seuraavana päivänä kuulunutkaan.

Kauppa-asu suoraan Kiteen muotiviikoilta.

Lueskelin iskän Caravan-lehtiä ja tempauduin lehtien mukana karavaanarielämään niin, että rupesin miettimään, millaista olisi tehdä Lapin-reissu matkailuautolla tai vaunulla. Olen nimittäin alkanut taas kesän lähestyessä haaveilla matkasta Lappiin, ja meinaan haaveeni myös toteuttaa, jos vain aikaa löytyy. En vielä tiedä, mihin lähden tai minne lähden, mutta jonnekin lähden, se on ihan varma. Jos en löydä ketään kaveriksi, lähden matkaan yksin. Lapin-kaiho on niin valtava, että sinne on päästävä, keinolla millä hyvänsä.

Caravan-lehti tiesi kertoa Porokello-sovelluksesta, joka varoittaa tiellä liikuskelevista poroista.

Yritin miettiä, olisinko ennemmin matkailuauto- vai asuntovaunuihminen, ja tulin siihen tulokseen, että tykkäisin enemmän vaunusta. Tosin iskä muistutti, että asuntovaunun kanssa pitäisi osata myös peruuttaa. En oikein ymmärtänyt, mikä ongelma siinä nyt olisi - sen kun vain laittaisi peruutusvaihteen päälle ja lähtisi menemään. Sitä paitsi olin lukenut yhdestä Caravan-lehdestä, että on keksitty myös sellaisia läpiajoleirintäpaikkoja, joissa ei tarvitse peruutella ollenkaan. 😀

Tämmöinen olisi aika näppärä. Mukavuuksia ei tosin ole!


Matkailuauto olisi aloittelevalle karavaanarille tietysti helpompi kuin vaunu, mutta hylkäsin ajatuksen jo ihan taloudellisista syistäkin. Matkailuautojen viikkovuokrat liikkuvat lukemani mukaan 900 ja 1200 euron välillä, ja jos yöpyisin hotelleissa tai loma-asunnoissa ja maksaisin majoituksesta vaikka satakin euroa per yö, majoitus tulisi silti paljon halvemmaksi kuin matkailuauto. Kaiken lisäksi matkailuauto syö enemmän bensaa kuin henkilöauto, joten polttoainekustannuksetkin olisivat suuremmat. Puhumattakaan siitä, että matkailuautolla tai vaunulla matkustamisessa olisi paljon enemmän työtä! Hui kamala.


Ukkelikin tuli Itä-Suomeen viikonlopun viettoon perästäpäin junalla, ja kun hain ukkelia rautatieasemalta, katselin, että missä sinun matkatavarasi ovat. Kävi ilmi, että niitä ei ollut. Ukkeli ei ollut ottanut mukaansa edes hammasharjaa. Ensimmäiseksi pitikin kurvata paikalliseen markettiin ostamaan hammasharja. Alushousuja kaupassa ei myyty, eikä oikein mitään muutakaan, mutta hammasharjalla pääsee jo hyvään alkuun.

Paikallista liikenneopastusta.
Palasimme ukkelin kanssa eilen yhdessä kotiin, ja jouduimme tekemään matkalla yllättävän pysähdyksen. Minun piti nimittäin käydä istumassa poliisiautossa. Olen saanut koko elämäni aikana yhden ainoan ylinopeussakon, ja siitäkin on hyvin kauan, kun ajelin joskus nuorena viidenkympin alueella kuuttakymmentäkolmea. Nyt poliisin tutka näytti satasen alueella nopeudekseni 128 km/h, eli ylinopeutta oli kohtuullisen reippaasti. Jos ihan totta puhutaan, niin minulla oli nopeutta vielä tuotakin enemmän, mutta ylikulkusillalle pysäköity auto herätti epäilykseni siinä määrin, että ehdin hieman jarruttaa.

Poliisi kysyi, hyväksyisinkö sakkorangaistukseni, ja tiedustelin, että mitä muita vaihtoehtoja minulla olisi. Kun kuulin, että toinen vaihtoehto olisi mennä käräjille, päätin hyväksyä sakkorangaistukseni mukisematta. Espooseen astiko olet ajelemassa, poliisi kyseli, ja kun vastasin myöntävästi, poliisi neuvoi, että matkalla saattaisi olla pari muutakin tutkaa. Kannattaisi siis katsella nopeusmittaria, kun "ne sadankahdenkympin nopeusrajoitukset alkavat vasta loppumatkasta". 😁 Ukkeli totesi, että tuli vähän kallis Itä-Suomen reissu.

Lohdutuspalkinnoksi kesän ensimmäiset jäätelöt Utin ABC:ltä.

Ensi alkuun harmitti, kun piti tuijotella nopeusmittaria niin tiiviisti, mutta sitten tajusin, että sillä laillahan ne kaikki muutkin ajelevat, nopeusrajoituksia noudattaen. Ehkä oli toisaalta hyväkin, että sain sakon. Jospa oppisin ajelemaan vähän rauhallisemmin, kun se olisi varmaan ihan hyvä turvallisuuden kannaltakin. Maisemiakin ehtii katselemaan huomattavasti paremmin, kun vauhti on hiljaisempi.

Pellon kulottamista Elimäellä.


Aurinkoisia päiviä!

26 kommenttia:

 1. Ihanaa seurata eläinten touhua kevään edetessä. Harmi sinulle noi sakot mutta aiheesta tuli :) Meillä on ollut sekä vaunu että nyt on auto. Vaunussa se hyvä puoli että on auto millä menet paikkoja katselemaan jos ne kaukana eikä voi kävellä ,mutta on siinä omat hommansa laittaa paikoilleen, sellainen pikkuvuanu varmaan näppärä sulle jos yksin menet,sitä helpompi liikutellakin se peruuttaminen myös kätevämpää. Matkailuauto siitä hyvä pääsee helposti mihin vaan yöksi, on siis kätevämpi yhdenyön pysähdyksille, mutta kuka mistäkin tykkää. Enää me emme vaunua tarvi tuo matkailuauto kätevä kahdelle,poika ei tule mukaan enää mihinkään. Mukavia lomailuja ja reissuja sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sakot tulivat todellakin ihan aiheesta! Minulla on tapana ajaa aina (usein varsin reiluakin) ylinopeutta, ja on todellinen ihme, että olen selvinnyt ilman sakkoja. Jospa se kaasujalka tästä vähän rauhoittuisi. :-)

   Minä tykkäisin vaunusta juuri tuosta syystä, että sen voisi jättää paikoilleen ja lähteä katsomaan autolla paikkoja. Tuntuisi kaamealta ajatukselta mennä joka paikkaan sellaisella isolla matkailuauton rotiskolla. Onhan niitä tietysti pienempiäkin malleja, mutta henkilöautolla pääsisi kyllä joka paikkaan helpommin. Vaunusta minulla on aiempaa kokemustakin, kun kiertelimme lapsuudessani vaunulla paljon Eurooppaa. Lisäksi tykkäisin siitä, että asuintila ja auto olisivat täysin erilliset tilat. Sellainen "autossa asuminen" ei oikein ajatuksena viehätä.

   Eläinten touhujen seuraaminen on todellakin ihanaa. Siihen ei kyllästy koskaan. :-) Mukavaa kevään jatkoa!

   Poista
 2. Nyt kyllä nauroin täälä itsekseni ääneen ! ihana kauppa-asu ja varmaan kaikki ihaili sun laukkua ,sopii niin hyvin asuun :)
  Tuote-esittäjää ei näy :)) ei tarvi olla edes ahne , kyllä hyvää voi ottaa toisenki jollei kukaan "vartioi"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla maaseudulla multa katoaa viimeisetkin halut yrittää pukeutua ja laittautua, mutta toki käsilaukku pitää hienolla naisella aina olla. ;-D

   Missäköhän mahtoi tuote-esittelijä olla? Hyvin tekivät nakinpalat kauppansa. :-)

   Poista
 3. Upeita kuvia <3 Harmi, että vessapaperit jäivät saamatta... ;) Kivaa uutta viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maatiaiskananen. <3 Kivaa kesäistä viikkoa sinullekin! Siellä on varmaan kevättouhut jo täydessä käynnissä. :-)

   Poista
 4. Ihania luontokuvia ja hauskoja juttuja on sinulla taas. Lappiin sun pitää ehdottomasti päästä. Edullisia mökkejä ja hotellimajoituksia on siellä paljon. Henkilöautolla pääset pienempiäkin teitä luonnon äärelle.
  Katsoin juuri Ig:stä, kuinka upeat on maisemat vielä Käsivarren Lapissa.
  https://www.instagram.com/explore/tags/käsivarsi/

  Porokello ei tahdo kilkuttaa, vaikka poroja tiellä olisikin. Johtuu varmaan siitä, että tukiasemat ovat kaukana, eikä netti oikeinpyöritä ohjelmaa.
  Minulla on ollut kans huono tapa ajaa liian lujaa liikenteessä. Sakot kyllä panee hiljentämään vauhtia.

  Mukavaa päivää ja hyvää matkaa taas sinne kauemmas, kun lähdet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirjoliisi. :-) Olen jo niin täpinöissäni Lapista, etten melkein kestä edes ajatusta Lapista, kun sinne pitäisi päästä mieluiten heti. Ja kuitenkin tiedän, ettei ole mitään mahdollisuutta päästä sinne vielä vähään aikaan.

   Minäkin mietin, että henkilöauto olisi minulle kuitenkin ehkä paras, kun tulee ajaltua milloin minkäkinlaisia kärrypolkuja. Muistelen, että joku lukija suosittelikin minulle viime vuonna Käsivarren Lappia seuraavaksi Lappi-kohteekseni, ja se on alkanut kiinnostaa minua itseänikin enenevässä määrin, kun se on minulta vielä näkemättäkin. Täytyypä käydä katsomassa kuvia sieltä. Kiitos linkistä!

   Caravan-lehden mukaan tuon Porokello-ohjelman ongelma on myös se, että sinne eivät saa laittaa ilmoituksia poroista muut kuin ammattiautoilijat (tai näin oli asia ainakin kyseisen lehden ilmestymisen aikaan). Niinpä poroilmoitukset eivät ole läheskään niin kattavat kuin ne voisivat olla, jos tavalliset autoilijatkin saisivat lisätä ilmoituksia. Toisaalta ehkä on hyväkin olla ilman tuommoista ohjelmaa, ettei tuudittaudu liikaa siihen, että kyllä se kännykkä varoittaa poroista.

   Mukavaa päivänjatkoa sinullekin! Ajelkaamme liikenteessä rauhallisesti. <3

   Poista
 5. Tykkään kauppa-asustasi ja vielä enemmän susta, jos tosiaan lähdit noissa tamineissa kylille. Siinä on lyylissä tyyliä!

  Lappi-unelma kuulostaa ihanalta. Minua on lapsena kuljetettu auton takapenkillä lappia ristiin rastiin ja silloin olin harmillisesti enemmän kiinnostunut Aku Ankoista, Neiti-Etsivistä ja Viisikoista. Armollisesti siirryin lukemistoni parista valmiiseen pöytään syömään tai munkkikahville tienposken kioskille, mutta muuten olen vasta aikuisena valokuvista nähnyt mitä reissuissa oikeasti tapahtui. No, nuorena aikuisena muutama kierros tuli siellä tehtyä silmät maisemissakin.

  Ja tosiaankin, muista varoa kaasujalkaasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä tuo ihan todellinen kauppa-asu on. :-) Minusta tulee tuolla maalla yhdessä päivässä niin metsittynyt, että en viitsi meikata, ja tukkakin jää joskus pesemättä. Kylille lähdetään niissä vaatteissa, jotka sattuvat päällä olemaan tai jotka osuvat ensimmäisenä käteen. Olisin itse asiassa halunnut laittaa sellaisen äidin vanhan toppahaalarin, joka on ainakin 25 vuotta vanha ja jota käytän tuolla kaikissa ulkohommissa, kun se on niin näppärä vain vetäistä päälle. Mutta äiti ei suostunut lähtemään kauppaan minun kanssani, jos olisin sen laittanut. Siitä kun on molemmat puntitkin revenneet, ja niitä on hieman harsittu kasaan. Siksi piti laittaa tuollaiset vähän hienommat vaatteet. ;-D

   Minäkin toivon, että olisin päässyt lapsena Lappiin, ja jos oikein muistelen, niin olen kerran päässytkin. Mutta muistot ovat kovin hatarat, ja nekin kovin masentavia. Muistan esimerkiksi sellaisen jutun, että halstrasimme jossain kalaa, ja minulle juuttui iso ruoto kurkkuun, ja ruoto oli kurkussani koko yön. Se oli ihan hirveää! Lappi-hullu minusta on tullut vasta nyt ihan viime vuosina. Toissa vuonna kävin Pyhä-Luostolla, ja viime kesänä heitinkin sitten jo ihan kunnon kierroksen. :-)

   <3

   Poista
 6. Kauppa-asu on niin hieno, että voisit käyttää sitä kotonakin ;) ;)

  Minullakin on toiveita päästä Lappiin kesällä, mutta ei taida loma riittää siihen tänäkään vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-D Mistä arvasit, että kotiasussahan tuossa on lähdetty. Tai no pipoa en kyllä sisällä käytä - ainakaan kovin usein. ;-)

   Minulla taas on haaveissa päästä joskus talvella Lappiin, mutta pahaa pelkään, että se haave ei tule koskaan toteutumaan. Talviajo pelottaa, ja autolla sinne pitäisi kumminkin päästä.

   Poista
 7. Tekipä kevät nopean harppauksen kuvissasi, mutta niistä myös huomaa miten paljon myöhemmin kevät tulee Itä-Suomeen Helsinkiin verrattuna.
  Voi sakkoja, harmi mutta ..
  Lapissa olen ollut kerran, elokuussa, mutta minä taas haluaisin mennä sinne talvella, siellä on talvisin myös ystävä jolla Cafe Porotupa Saariselällä.
  Voihan harmi ettei voittoa tullut, vuoden vessapaperit on hyvä palkinto;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on muuten ihan totta, että kevään tulossa on yllättävän iso ero mitä idemmäksi mennään. Valkovuokotkin ovat kukkineet täällä pääkaupunkiseudulla jo hyvin aikaa, mutta ei tarvitse mennä kuin Kouvolaan, niin siellä valkovuokkien kukkiminen alkoi paljon myöhemmin.

   Muistelenkin, että olet kertonut ystävästäsi Saariselällä. Toivottavasti toiveesi toteutuu ja pääset ystäväsi luokse talvella. :-)

   Juu, vuoden vessapaperit olisi ollut kyllä hyvä palkinto. Jäin vain miettimään, että kenenköhän tarpeiden mukaan vuoden tarve on määritelty. Kun joiltakin kuluu vessapaperia enemmän kuin joiltakin toisilta... :-)

   Poista
 8. No voihan sakko... Sun pitää toteuttaa tästä lähin enoni (poliisi) ohjetta: "Ylinopeutta saa ajaa, kunhan ei jää kiinni"

  Minä olen saanut jo osan meidän kesän Lapinreissusta kasaan, kohta voi jo varmaan alkaa varailla majoituksia. Ei voi mennä vuotta ilman Lapin reissua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota ohjetta olenkin menestyksekkäästi toteuttanut jo vuosien ajan, mutta onnellekin tulee kai joskus loppu? Nyt pelkään, että kun pää on saatu auki, niin sakkoja alkaa ropista, ja seuraavaksi lähtee kortti.

   Minusta on tainnut tulla samanlainen, että ei vuotta ilman Lapin reissua. Mukavaa suunnittelua sinulle!

   Poista
 9. Minä en ole koskaan saanut sakkoja, vaikka olisin kyllä ne ansainnut. Helposti kaasujalka painaa liikaa etenkin pitkillä matkoilla. Pitäisi opetella vakionopeuden säädintä käyttämään, ja muistaa, että ei ole kiirettä valmiissa maailmassa.

  Minä haaveilen sellaisesta Lappi-Jäämeri turneesta matkailuautolla. Sitten joskus, kun on ylimääräistä rahaa tuhlattavaksi. Saakohan matkailuautoa junaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen silloin tällöin yrittänyt käyttää vakionopeuden säädintä, mutta aina tulee jokou hitaampi eteen juuri kun olen saanut nopeuden säädettyä. Taas pitää jarruttaa ja säätää nopeus uudelleen, eikä semmoista jatkuvaa säätämistä jaksa erkkikään.

   Googletin autojunasta, ja sain selville, että matkailuautonkin saa junaan, jos vain sallitut mitat alittuvat.

   Poista
 10. Asusi on lähes täydellinen kirkonkylän visiittiin ja täydellinen se olisi ollut, josko päähän olisi löytynyt vanha kunnon Hankkijan lippalakki.
  Ukkeli kaiketi tietää, että anoppilasta löytyy tarvittavat vermeet, kuten kuva sinusta todistaa. No sen hammasharjan olisi kyllä voinut sujauttaa taskuunsa.
  Miten olisi, josko siirtyisit käyttämään vakionopeuden säädintä autossa, olkoonkin, että ko. toiminto ei välttämättä tarjoa ajamisen iloa.
  Hurmaava blogi ja hurmaava Sinä! Auringon paistetta ja onnistuneita uusia "tutkimusmatkoja"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et uskokaan, kuinka iloiseksi tulin sanoistasi. Sydäntä lämmittää kuulla, että tykkäät blogistani. <3

   Itse asiassa minulla on oranssi lippalakki, joka muistuttaa erehdyttävästi Hankkijan lippistä, vaikka siinä ei luekaan Hankkijaa. Kuinka en älynnyt sitä laittaa, vaikka minulla oli se mukanakin!

   Kyllä vanhempien luota löytyisi kaikenlaista hätävaraa varmasti ukkelillekin. No, ei ehkä niitä alushousuja. ;-)

   Olen yrittänyt käyttää vakionopeuden säädintä aina silloin tällöin, mutta sen käyttäminen on jotenkin niin ahdistavaa. Aina tulee hitaampia eteen - mikä herättää kysymyksen siitä, että olenkohan asettanut oman nopeuteni liian korkeaksi! Ja muutenkin vakionopeuden säätimellä ajaessa tulee sellainen tunne, että auto "menee menojaan", kun jalka ei ole kaasupolkimella.

   Kiitos kaunis sinulle! Mukavaa toukokuun jatkoa! :-)

   Poista
 11. Kiva keväinen postaus, hyvin ehdit nähdä jäiden lähdön. Tuo sisiliskokuva on muuten huikea! Minä olen niin hidas kameroineni ettei nopeat aiheet käy minulle ja kameralleni kovinkaan usein. Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Matkatar. Nuo sisiliskot ovat itse asiassa varsin kummallisia otuksia, sillä niillä ei ole kiire minnekään. Tuokin paistatteli päivää ihan rauhassa eikä häiriintynyt ollenkaan, vaikka olin kameroineni varmaan kymmenen sentin päässä ja vaikka otin kuinka monta kuvaa. Varsin kiitollista kuvausmateriaalia siis. :-)

   Aurinkoista loppuviikkoa sinne Keltaiselle tuvallekin!

   Poista
 12. Ihanaa, kevät tuli teillekin! Meillä se alkaa olla jo harmittavan pitkällä. Kivat kuvat mutta voihan sakot, en ole saanut koskaan sakkoja paitsi Thaimaassa monesti mopoillessa, näytin milloin mitäkin Lappeenrannan kirjastokorttia tai Prisman korttia, sakko ei koskaan löytänyt perille. Mopon parkkeeraus aiheutti harmaita hiuksia sillä joka toinen päivä sen sai parkkeerata aina tien toiselle puolelle, jos se jäi baariin mennessä parkkiin, olikin se jo aamulla sakkopuolella :O Olen lapsena ollut vanhempien kanssa jonkun verran matkailuautolla liikkeessä, oli se vaan hauskaa touhua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät menee kyllä ohi yllättävän nopeasti, jos ei pidä varaansa! Pitäisi muistaa nauttia joka ikisestä hetkestä, mutta aina ei vaan kerkeä.

   Hih, tuli ihan mieleen iskä tuosta sinun Lappeenrannan kirjastokortista ja Prisman kortista. Jos poliisit pysäyttivät meidät vaunureissuilla Euroopassa, iskällä oli tapana näyttää poliiseille karavaanarikorttia ja milloin mitäkin, jos poliisit kysyivät ajokorttia. Lopulta poliisit yleensä kyllästyivät jankkaamaan ja antoivat meidän mennä. :-D

   Minä en ole koskaan eläessäni ajanut mopoa! Kauhea puute yleissivistyksessä. :-)

   Poista
 13. Nopeaa jää sitten sulaa, kun on riittävän lämmintä. On tuo talvi täällä kyllä aivan liian pitkä. Minulle riittäisi, kun jouluna on lunta.. muuten saisi olla 20-30 astetta lämmintä! Mihin näillä toiveilla pitäisi muuttaa?
  Jos ajat Oulun ohi lapin reissulla niin tulehan käväisemään! /Marja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missähän mahtaisi olla tuollainen paikka, jossa olisi jouluna lunta, mutta muuten lämmintä? Ei nyt tule ihan heti mitään mieleen! :-D Minulle kelpaisi muuten samanlainen paikka, joten jos keksit sellaisen, niin ilmoittele minullekin.

   Kiitos, ihan varmasti tulen käymään, jos siitä ohi ajan. On kulunut jo ihan liian pitkä aika! Tosin mielessä kangartelee myös autojunan mahdollisuus... Säästäisin vähän tuota autovanhusta, ja ylinopeussakkojen mahdollisuuskin olisi junassa huomattavasti pienempi. ;-)

   Poista