Mittaa tuhat kertaa, leikkaa kerran.


torstai 11. kesäkuuta 2015

Jaffat tulloo (ja helemat paukkuu)

Luulin, että olisin nyt kesällä kirjoittelemassa blogipostauksia useamminkin, kun aikaa on enemmän, mutta kun ei runosuoni nyt oikein kuki. Aivotoiminnan vilkastumista odotellessani voisin vastata CurryKanelilta saamaani haasteeseen, joka on lähtöisin Journey Diary -blogista. Haasteessa on tarkoitus listata kymmenen omaa silmää miellyttävää, kuhunkin teemaan sopivaa otosta ja laittaa haaste tämän jälkeen eteenpäin seuraavalle bloggaajalle. Halutessaan voi myös kertoa kuvista parilla sanalla tai vaihtoehtoisesti antaa kuvien puhua puolestaan.

Tämä haaste teettikin töitä, sillä minulla on kuvia läppärin lisäksi kahdella ulkoisella kovalevyllä, ja paperikuviakin on kansioissa niiltä ajoilta, kun minulla ei vielä ollut digikameraa. Lopulta en jaksanutkaan etsiä kuvia kuin yhdeltä kovalevyltä, joten kuvavalikoimasta tuli aika Intia-painotteinen.

Osa kuvista on jo nähtykin blogissa, mutta elän siinä toivossa, että kukaan ei muista kuvia kumminkaan. Smiley

1. Kuva lentokoneen siivestä 


Ensin ajattelin, että onkohan minulla lentokoneen siipi -kuvia ollenkaan, mutta niitähän löytyi vaikka kuinka monta! Kuvassa ollaan lähestymässä Lontoota.

2. Paras vahingossa onnistunut otos 


Pimeässä ottamani kuvat onnistuvat yleensä aika surkeasti, mutta tämä kuva Kuala Lumpurin Petronas-torneista onnistui yllättävän hyvin.

Bonuskuva:


Tämä on ilmeisen vahingossa onnistunut otos. Harvoin saa näin hyvää kuvaa kahdesta pyöreästä... lehmästä. (Kuva Hyderabadin liepeiltä Intiasta.) 

3. Matkakuva joka saa hyvälle tuulelle 

Näitä kuvia olisi ollut vaikka kuinka paljon, ja jostakin syystä suurin osa kyseisistä kuvista esitti intialaisia ihmisiä. Onko mitään mukavampaa katseltavaa kuin hymyilevät tai nauravat kasvot?

Yksi kaikkien aikojen suosikeistani on tämä Ganesh Visarjan -juhlassa Hyderabadissa ottamani kuva.


Kuvausteknillisestihän tämä ei ole mikään nappisuoritus, kun päistäkin on jäänyt osa pois, mutta en ehtinyt hirveän kauan tähtäillä, ettei tilanne vain menisi ohi.

Intialaisille voisi antaa pluspisteitä myös siitä, että he ovat hyvin auliita kuvauskohteita. Tässäkään tapauksessa ei tarvinnut edes pyytää ihmisiä kuvattaviksi, vaan tämä porukka itse tahtoi päästä kuvaan, kun näki kädessäni kameran.

4. Luontokuva

Valinnan vaikeus!

Koska tykkään eläimistä, on kai pakko laittaa tähän eläinkuva.

Intialainen viirullinen orava Hyderabadissa.


5. Kuva yläilmoistaKuvassa komeilevat taas Petronas-tornit, joten kuva on otettu, yllätys yllätys, Kuala Lumpurissa, KL Towerissa.

Bonuskuva:

Ikkunanpesijöitä lasin takana jännittävissä työolosuhteissa. (Vai mitä mahtavat tehdä tuolla vessaharjan näköisellä kapistuksella?)


6. Postikorttimaisema

Luulisi, että näitä kuvia olisi ollut kaikkein helpoin löytää, mutta tämä olikin kaikkein vaikein kategoria! Ehkä se kertoo siitä, että a) en ota postikorttimaisemakuvia tai b) en tiedä, millainen postikorttimaisema on tai c) en osta postikortteja.

Kävisikö tämmöinen? (Kuvassa Etna.)Kreikan- ja muiden vastaavien matkojen joukossa olisi ollut varmasti niitä "oikeitakin" postikorttimaisemia, mutta en jaksanut plarata albumeita läpi.

7. Kuva matkaseurasta 

Ihmisseura voi matkoilla muuttua, mutta yksi matkaseuralainen on ja pysyy:


Tässä kuvassa ihmetellään puhtaita valkeita lakanoita Tallinnassa.

8. Fiilistelykuva palmun alla


Nyt en kyllä ihan tarkkaan tiedä, onko tuossa yläpuolella juuri palmu, mutta sovitaanko, että on? Kuva on otettu Hua Hinissa Thaimaassa.

9. Hyvää huomenta -kuva

Näitäkin kuvia oli todella vaikea löytää. En taida olla aamuihmisiä? Hyvää yötä -kuvia olisi ollut sitten sitäkin enemmän! Kuvien perusteella näyttää nimittäin siltä, että olen ollut liikkeellä aamusta lähinnä pakotettuna, esimerkiksi lennolla tai aamuvarhain alkaneessa häätilaisuudessa, jollaisen yhteydessä tämä seuraava kuvakin on otettu.


Kuva on otettu Pilerissä, Intiassa, kun olimme jo palaamassa häätilaisuudesta. En muista, moneltako tilaisuus tarkalleen ottaen alkoi, mutta ihan helvetin aikaisin kumminkin.


Bonuskuva: Kuva on otettu samaisessa häätilaisuudessa, ruokasalissa, jossa näkyi olevan muitakin aamuvirkkuja. Olisihan tuossa ollut tilaa vielä minullekin!

10. Lempikaupunkini

Mietin tätä todella pitkään, mutta en millään keksinyt, mikä olisi lempikaupunkini. Joko minulla ei ole sellaista tai sitten en ole vielä siellä käynyt. Olen viihtynyt monessa kaupungissa erinomaisen hyvin ja monesta kaupungista tykkään kovastikin, mutta en voi sanoa, että mikään yksittäinen kaupunki olisi lempikaupunkini. Nuorempana (asuntovaunumatkojen jälkeen) luulin, että lempikaupunkini oli Lissabon tai Barcelona ja myöhemmin, että New York. Nyt?

Kävisikö Espoo?


Olen totuttuun tapaan ikävä ihminen, enkä jatka haastetta eteenpäin, mutta tässähän tämä on kenen tahansa mukaan noukittavaksi. Kiitokset CurryKanelille ja haasteen aloittaneelle Journey Diarylle!

P.S. Nyt tuli laitettua niin kaukaa haettu otsikko, että erityismaininta sille, joka sen ymmärtää. Smiley

14 kommenttia:

 1. Kyllä oli taas niin hyvän mielen postaus. Todella hyviä ja osuvia kuvia. Onhan Espoo oikestraan todella hyvä kaupunki asua ja elää. Ei ole valittamista. Tällä hetkellä asun mieluiten juuri Espoossa :). Kylläpä onkin Tallinassa olleen puhtaat valkeat lakanat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kivasta haasteesta. :-) En itsekään haluaisi tällä hetkellä asua muualla kuin Espoossa. Tai paitsi ehkä Hyderabadissa. :-D

   Oli niin puhtaat lakanat, että noissa ei melkein uskaltanut edes nukkua. :-)

   Poista
 2. Olipas kivat kuvat. Melkein tekisi mieli haastaa itseni :)

  Hyväntuulen kuvasi oli hyvien kuvien kavalkadisi mieluisin minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haasta ihmeessä itsesi! Sinä olet käynyt niin monessa paikassa, että sinulta varmasti löytyisi ainakin kuvia.

   Itsekin tykkään tuosta hyväntuulen kuvasta. Alkaa aina hymyilyttää, kun sitä katsoo. :-)

   Poista
 3. Tässäpä oli kokoelma mielenkiintoisia ja monipuolisia kuvia:)

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoinen setti. Heh, kiva kuulla, että sullakin on kestomatkakaveri. Mun mukana kulkee 10-vuotias murmelikäsinukke.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsinukke on varmaan siitä näppärämpi matkakaveri, että se mahtuu pienempään tilaan. Tuo minun nalleni kun on sellainen jässikkä :-)

   Poista
 5. Hauska postaus kuvineen ja selityksineen! Voi olla, että joudun pöllimään tämän omaan blogiini. Jutun otsikko ei ihan avaudu, mutta ei se haittaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pölli ihmeessä. Sinulla varmaan olisikin teemaan sopivia kuvia ja juttuja!

   Ööh, no ne jaffat olis niin kuin nuo kyntäjäukon pakarat. Ja lopun voitkin ehkä kuvitella. :-D

   Poista
 6. Nuo ikkunanpesijät, hui. Ja että Espoo on lempikaupunki, no, uskotaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä, etkö usko, että Espoo voisi olla lempikaupunki? :-D

   Poista
 7. Kiva postaus, tosi hienoja kuvia.

  VastaaPoista