Mittaa tuhat kertaa, leikkaa kerran.


sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Melkein tippa linssissä

Tervehdys, immeiset. On tullut tässä pääsiäispyhinä valokuvailtua ahkerasti, ja siitä muistinkin, että minullahan on tämmöinen blogikin, jonne voin tunkea niitä kuvia. Muutama kuva olisi siis luvassa.

Olemme vietelleet pääsiäistä täällä Itä-Suomessa, ja pääsiäinen alkoi säiden puolesta oikein lupaavasti.Luonnon keskellä kun ollaan, niin asiaan kuuluu tietysti, että minun pitää käydä tasaisin väliajoin pusikoissa pyörimässä kameran kanssa, jotta saisin jokaisen vesipisaran ja hassun näköisen kasvin ikuistettua.Ei ihan vielä pääse uimaan.

Nettiyhteydet toimivat täällä korvessa nykyään paljon paremmin kuin ennen, mikä on taannut sen, että ukkelikin on viihtynyt täällä oikein hyvin. Heräsin viime yönä joskus neljän aikaan, ja siinä se ukkeli istui sängyssä läppäriään näpytellen. Aina on hyvä aika tehdä töitä.

Pitkäperjantaina ukkeli rupesi kuitenkin jo puolenpäivän jälkeen kyselemään, ovatko kaupat perjantaina auki, tai mahtaisiko kylillä olla jotain toimintaa. Olin itsekin jo sen verran tylsistynyt, että olin käynyt läpi paikalliset kirkkotapahtumat siinä toivossa, että seurakuntalaisille olisi tarjolla yömessu tai jotakin muuta jännittävää. Ei ollut. Kun äiti sitten ehdotti, että lähdettäisiinko hautausmaalle, olimme ukkelin kanssa heti valmiita lähtöön. Hautausmaalla käyntihän piristäisi kummasti. Saatoimme lähteä matkaan hyvillä mielin, sillä hautausmaalla käynti ei ole kuulunut kiellettyjen asioiden listalle. 

Aika moneen noista tuli perjantaina syyllistyttyä. (Ei työntekoon kumminkaan.)
Matkalla voi viihdyttää itseään esimerkiksi piirtelemällä hauskoja kuvia auton ikkunaan.


Hautausmaa. Kaikkien tylsistyneiden paratiisi.

Jätettiin haudalle yksi narsisti.


Hautausmaalta palatessamme muistin, että eipä ole koskaan tullut käytyä Kiteen lentokentälläkään. Koska muutkin olivat halukkaita lähtemään lentokentälle, kurvasimme siis sinne. En tiedä, mitä olin lentokentältä kuvitellut löytäväni, mutta aika pian kävi ilmi, että sitä tuskin löytäisin.


Onko tuo se kiitorata?

 Lähtöselvityshalli.

Voi Paolo, minkä teit.
Sekin on ihan huutava vääryys, että vatsaan ei mahdu kuin rajallinen määrä tavaraa.

Herkullinen pikku välipala.

Mämmiä en ole syönyt, kun mämmi ei kuulu minun pääsiäisnautintoihini, mutta ukkeli se veti mämmiäkin. On kuulemma syönyt sitä ennenkin, ja hyvin tuo näytti nytkin kelpaavan.

Pääsiäismunat sen sijaan  kelpaavat minullekin, ja niitäkin on onneksi saatu. Minä sain munista kaikkein paskimmat yllätykset, kuten aina. Olin hirveän kateellinen, kun äiti sai munastaan kaksi hienoa hyrrää.


Olen yrittänyt kovasti bongailla eläimiä, mutta vielä on sen verran talvi, että en ole onnistunut näkemään muuta kuin lintuja ja muurahaisia.

Eestä...... ja takaa, eiku.

Google ehdotteli, että tämä olisi vihervarpunen. Ja minä kun luulin taas bonganneeni jonkin harvinaisuuden.
Löysin polulta jännittäviä papanoita, ja google paljasti, että ne saattoivat ehkä olla hirven tekosia. 

Nyt on jo vähän kesäisempää.
Olen toki tehnyt muutakin kuin vain laiskotellut. Tässä vien roskapussia.Äidin kanssa harrastimme ns. liikuntaa, ja kävimme lontustelemassa läheisellä sillalla. Seisoimme kaikessa rauhassa sillalla katselemassa järvelle ja syljeskelemässä avoveteen.Pian rauha kuitenkin rikkoontui, sillä rannalta lähti moottorikelkka kovaa vauhtia. Katsoimme kauhuissamme, kun moottorikelkka ajoi järven jäälle, aivan läheltä jään reunaa, avoveden vierestä. Mies putoaisi takuulla moottorikelkkoineen veteen! Äiti ei pystynyt enää edes katsomaan tämän itsemurhakandidaatin touhuja, vaan hän lähti menemään.

Vaan vähänpä tiesimme. Katsokaa itse, mitä sitten tapahtui.
32 kommenttia:

 1. Sä olet taas tehnyt hienoja kuvahavaintoja.Mutta kuka on tuo Paolo???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, tuo Paolo on siis Paolo Ribaldini, joka kilpaili Voice of Finlandissa ja joka putosi kisasta viime perjantaina. Ei ollut mitenkään mun suosikki, kun en ole kyseistä ohjelmaa katsellut kuin silloin tällöin, mutta olihan tuo Paolo ilo silmälle. ;-D

   Poista
  2. Ahaa...no nytpä sitten tiedän;D

   Poista
  3. Mä olisin katsellut Paoloa pidempäänkin. Ja kuunnellut tietysti myös, kun oli laulukilpailusta kysymys. ;-D

   Poista
 2. Kiva kuulla sinusta - nuo papanat nauratti.... :) Niin kuka se Paolo on ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Papanat sopivat mun mielestä aika hyvin myös tähän pääsiäisteemaan, kun näyttävät ihan suklaamunilta.

   Paolo on siis yksi Voice of Finlandin kilpailijoista, joka putosi kisasta perjantaina. Herran laulutaidoista en osaa sanoa, mutta olihan Paoloa mukava katsella. :-)

   Poista
 3. Hämmentyneenä katselin videotasi. Ymmärtääkseni moottorikelkat eivät todellakaan kulje veden päällä, ellei siellä Itä-Suomessa nyt päde aivan erilaiset fysiikan lait. Lienee kuitenkin jäätä tuon veden alla? Ihan hullun hommaa joka tapauksessa sanon minä.

  Kannatti pyöriä siellä pusikoissa kameran kanssa, hienot vesipisara kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin hullun hommaa! Tuo vesi oli aivan täysin sulaa, eli jäätä ei ollut veden alla (ei ole kuulemma ollut enää pitkään aikaan). Ainoa selitys, jonka me tuolla vetten päälle pysymiselle keksimme, oli se, että moottorikelkassa oli ehkä tavallista leveämmät “jalakset” ja että vauhti oli riittävän kova. Jos vauhti olisi hiljentynyt, kelkka olisi varmasti vajonnut veteen. Mutta mähän en siis tiedä fysiikasta yhtään mitään, joten nämä ovat kaikki pelkkiä arvailuja. ;-) Mutta veden päällä tuo todellakin kulki.

   Vesipisaroita on hauska kuvata. :-)

   Poista
 4. Ymmärrän. Sen verran huomaan itsekin kaupunkilaistuneeni, että en jaksa mökkeilyä kolmea päivää enempää. Se on hassua, sillä kotona ollessa en käy kaupoilla kun kerran viikossa, mutta mökillä tulee ahdistus nopeasti, kun tulee se tunne, että tästä ei pääse nyt pois ja Siwa ei ole nurkan takana. Eniten tulee kyllä ikävä sisävessaa ja lämmintä suihkua….

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri mietittiin ukkelin kanssa tulomatkalla, että jos saataisiin tosi hieno talo tosi halvalla mutta jos talo olisi todella kaukana kaikista palveluista, niin ostaisimmeko talon. Ukkeli vastasi empimättä, että hän ei kyllä ainakaan haluaisi asua keskellä ei mitään, ja minä olin hetken mietittyäni samaa mieltä. Vaikka siis talo ja sijainti muuten olisi ihan viimeisen päälle. Joillekin syrjäinen asuinpaikka voi sopia hyvinkin, mutta itse sekoaisin varmaankin lopullisesti, jos ei olisi muita ihmisiä lähistöllä.

   Poista
 5. Hienoja kuvia taas. Tuijotin tota muurahaiskuvaa ja luin hirvenpapanoista, ihmettelin että ei hemmetti että papanat näyttävät muurahaisilta...kunnes skrollasin alaspäin ja näin ne oikeat papanat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että kuitenkin tunnistit kuvasta muurahaiset, kun tuo muurahaiskuva on jotenkin niin sekava. Onneksi nuo papanat ovat sentään vähän isompia, niin ne erottaa helpommin. :-D

   Poista
 6. Aika vaarallista leikkiä, ei se hautausmaalla käynti, mutta se moottorikelkkailu, tai jos se olikin vesikelkka... nykyaikainen sellainen. Hirvenpapanat näytti enemmän ötökkäkasalta kauempaa, olisin varmaan juossut karkuun.
  Tosi hienoja lähikuvia olet ottanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattoi olla nykyaikainen vesikelkkakin. :-) Mistä näitä tietää. Iskä väitti, että hän on kuullut aiemminkin tuommoisista paljaan veden moottorikelkka-ajoista ja että niistä on järjestetty ihan näytöksiäkin, mutta en menisi vannomaan...

   Nuo papanat olivat kyllä melkein jo kökkäreitä, että siinä mielessä vähän huono sananvalinta. En ole papana-asiantuntija, mutta sen verran minäkin tajusin, että miltään oravalta nuo eivät ehkä olleet tulleet. ;-)

   Poista
 7. Tipat lisnssissä ovat todella kauniita. Haudalle viety kukkakin näyttää sievältä, ei mitenkään arvaisi luonnehäiriöiseksi. Minä jo pelkäsin, että joudun valvomaan koko yön miettien, että kuka Paolo ja mitä kauheaa hän on tehnyt. Paolokin on selvästikin tietoinen, että pitkänäperjantaina ei saa näytellä niitä hampaita, hymy on hyvin säädyllinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi selvisi Paolon salaisuus ajoissa! Ja Paololla oli tosiaan pitkänperjantain käyttäytymisetiketti hyvin hallussa, tai sitten oli vain vähän vaikea hymyillä tuossa tilanteessa, kun kuuli putoavansa jatkosta. Mutta hyvinhän tuo näyttää kuitenkin häviönsä ottavan.

   Kiitokset! Olen jostain syystä kovasti viehtynyt vesipisaroiden kuvaamiseen. :-)

   Poista
 8. Meillä esikoinen selitti vedessä moottorikelkkailua niin, että kelkan sisällä on ilmatyynyt jotka aktivoituu kun kelkka osuu veteen. Olen itse nähny yhtenä juhannuksena, kun yks setämies pienissä sievissä kelkkaili läpi sulan järven. Oli se jännää kyllä.

  Millainen taxfree osasto mahtaakaan kiteen terminaalista löytyä... Kävitkö kurkkaan ikkunasta vetikö helsingin tax free puolelle vertoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin noita ilmatyynyjä, että eivätkö ne kuitenkin näkyisi sieltä kelkan alta? Kun tämä kelkka nousi melkein kokonaan veden pinnalle, eikä sieltä alta näkynyt mitään muuta kuin ne jalakset. En ole koskaan kuullut tuollaisista ilmatyynyistä, joten taas tuli opittua uutta.

   Juu, tottakai kurkin lähtöselvityshallin ikkunasta sisään ja otin vielä kuviakin lasin läpi. Ei näkynyt taxfree-osastosta jälkeäkään, että vielä olisi palveluissa vähän kehittämistä. :-)

   Poista
  2. Ei siellä oikeasti mitään ilmatyynyjä ole. Nopeus se on (kai), joka kelkan pinnalla pitaa. Se oli vaan ekaluokkalaisen keksintö tuo ilmatyyny-juttu.

   Totta sie pistit palautetta kenttähenkilökunnalle havaitsemistasi puutteista :D

   Poista
  3. Hieno keksintö ekaluokkalaiselta! Minuun meni ainakin ihan täydestä. :-)

   Valituskirjelmä on työn alla. Että missä on Kiteen lentoasemalla suklaat ja parfyymit. :-D

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Pitihän sitä ottaa tuommoisestakin tapahtumasta kuin roskapussin viemisestä kuva, ettei kukaan vaan pääse sanomaan, että olen laiskotellut koko pääsiäisen.

   Poista
 10. Kauhulla katsoin kun tuo kelkkailija ajoi sulaan, pöh :)
  Hienoja nuo pisarakuvat. Minä en ole kotinurkilta lähtenyt edes hautausmaalle käymään. Tuo lentokentän lähtöselvitysrakennus on erittäin tyylikäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti mietti, että olisiko tuossa kelkkailussa ollut kyse vedonlyönnistä tai muusta vastaavasta, kun pari kolme tyyppiä kuvasi ajelua sillalta. Tuli mieleen, että olivatkohan herrat jotain paikallisia duudsoneita.

   Lähtöselvityshalli on tosiaan tyylikäs. Sinne saattaa mahtua jopa pari matkustajaakin matkalaukkuineen. :-)

   Poista
 11. Todella hienoja kuvia. Varsinkin nuo vesipisarat. Joskus kymmenen vuotta sitten oltiin Armastuksen ja Mamman kanssa Ivalossa ja siellä ihmeteltiin kisoja, kun paikalliset ajoivat moottorikelkalla järven vai oliko se lampi yli ja tämä siis oli elokuussa, jolloin ei todellakaan ollut jäätä. Myöhemmin ystäväni, joka harrastaa appensa kanssa moottorikelkkailua kertoi, että vauhdin pitää olla tarpeeksi kova eikä matka saa olla liian pitkä niin se onnistuu. Ystäväni ei itse ole moista kylläkään kokeillut, kun sanoi, että ei ole rohkeutta tarpeeksi, mutta kyllä se näköjään joiltakin onnistuu.
  Te sitten keräännyt niitä papanoita? Niistä voisi tehdä vaikka helmet itselle. Kerran näin tv:stä ohjlman jossa niin tehtiin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas mielenkiintoista lukea moottorikelkkailukokemuksistasi, kiitoksia! Ei ole koskaan juolahtanut mieleenkään, että tuommoistakin voisi harrastaa. :-)

   Sen verran innostuin tuosta helmiehdotuksestasi, että piti oikein googlettaa, että miten niistä papanoista saisi tehtyä helmet. En kuitenkaan löytänyt mitään selviä ohjeita, ja kun ne papanat pitäisi ilmeisesti saada ensin kunnolla kuivatettua, päätin unohtaa koko asian. Ukkelikaan tuskin innostuisi siitä, jos meillä olisi hirvenpapanoita kuivumassa jossakin. :-)

   Poista
 12. Onneks ei enää ole pitkäperjantai, koska muuten olis tullut tehtyä syntiä syyllistymällä nauramaan niin, että hampaat näkyy :D. Niin yleensä käy näitä sun tarinoita lukiessa. Ja vieläpä niin, että mitä enemmän tylsyyden maksimointia, sitä hauskempaa ;)

  Pääsiäisen pyhät on mun mielestä edelleen liian pitkiä ja tylsiä (juu anteeksi vaan kaikille, ei ole tarkoitus pahoittaa kenenkään mieltä..), mutta silloin "ennenvanhaan" elikkäs omassa nuoruudessa ne vasta tylsiä olikin, kun kaikki listan kiellot suunnilleen oli käytössä. Eikä puhettakaan, että olis ollut ravintolat auki silloin kun sinne jo olis ikä riittänyt.

  Hauskaa, että täältä löytyi näin tuore kirjoitus. Oma blogi kun on ihan retuperällä ja unholassa, enkä ole konetta juurikaan muutenkaan availlut (paitsi töissä kun on pakko), mutta joku kumma tunne tuli äsken ruokaa tehdessä, joka lähetti mut katsomaan mitä Kukkapillin Satulle kuuluu :). Että kiva huomata, että kaikki on kokolailla ennallaan. Ja taas on pöpeliköihin pysähtelykin kannattanut, koska sieltä näköjään löytää aina vaan hienoja kuvauskohteita. Hirven jätökset tosin olisin luokitellu ensinäkemältä mädiksi perunoiksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkapillissäkään ei ole viime aikoina tuoreita kirjoituksia juuri nähty. Toivottavasti tulevaisuudessa niitä nähdään useammin, mutta en kyllä mene vannomaan. Varmasti tulee ainakin kuvattua enemmän, kun pöpelikköihin ilmestyy ötököitä ja kaikkea muuta jännittävää. :-) Ja vesipisarathan kuuluvat Suomen suveen kuin nenä päähän.

   Viime viikot ovat olleet mulla melko toiminnantäyteisiä, joten arvelin, että pääsiäisen pitkät ja laiskat pyhät tuntuisivat oikein mukavalta vaihtelulta. Kyllähän se aika kului, vaikkei juuri mitään tehnytkään, mutta mieluummin kuitenkin ehkä puuhastelisin jotain. Onneksi kukaan ei kiellä nykyään esimerkiksi pesemästä autoa pääsiäispyhinä. :-) Ja syöminenhän on melkoisen aikaavievää puuhaa sekin, varsinkin, jos sitä harrastaa melkein koko ajan. Nyt voisinkin sitten aloittaa jonkin 'vielä ehdit rantakuntoon' -dieetin. Jos viitsisin.

   Poista
 13. Se onkin just niin, että joulunakin viimeistään joulupäivänä on jo ihan hermona, että eiks olis jotain äksöniä jossain... :) Vaikka sitä kuvittelis etukäteen, että "sitten levätään kunnolla" ja "en aio tehdä mitään". Joopa joo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan se menee. Siksi varmaan mun suosikkijuhlat onkin vappu ja juhannus, kun niissä on pyhäpäiviä vähemmän. :-)

   Poista
 14. Joskus reilu kymmenisen vuotta sitten oltiin Tallinnan puolella kesällä. Radiossa tuli mainos, että joku hullu suomalainen aikoo ajaa moottorikelkalla Suomenlahden yli Helsingistä Tallinnaan. Loppupeleissä aallokko oli ollut sen verran kova, että kelkka oli vajonnut lahden pohjaan kesken matkan. Jäi näkemättä tuokin ennätys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hullu suomalainen on juurikin oikea nimitys tuolle kelkkailijalle! Tietysti voisi todeta myös, että yrittänyttä ei laiteta...

   Poista