Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


tiistai 9. huhtikuuta 2013

Kanada

Vancouverissa juhlittiin viime viikonloppuna The Times of India Film Awardseja (TOIFA 2013), ja koolla oli suuri osa kirkkaimmista Bollywood-taivaan tähdistä. Tilaisuus järjestettiin ensimmäistä kertaa Intian ulkopuolella, ja paikaksi oli valikoitunut Brittiläisen Kolumbian Vancouver siitä syystä, että Brittiläinen Kolumbia oli valmis sijoittamaan miljoonia dollareita tapahtumaan. Ideana oli samalla mainostaa Brittiläistä Kolumbiaa Aasialle ja samalla vahvistaa Brittiläisen Kolumbian ja Aasian välisiä kauppa- ja ystävyyssuhteita.

Bollywood-tähtienkin täytyi siis lentää Kanadaan.

Shah Rukh Khan saapui Vancouverin lentokentälle suuren staran elkein ja aurinkolasit päässä.

Keltapaitaiset sedät hommissa.
Intialaiset mammat odottelemassa.
Kohta se tulee... Jännittää!

Kriittiset kielet ovat syyttäneet Brittiläistä Kolumbiaa verorahojen syytämisestä kankkulan kaivoon ja siitä, että tämä oli vain keino vokotella etnisten ryhmien ääniä tulevissa vaaleissa. Niin tai näin, tapahtuma oli loppujen lopuksi menestys, ja ihmiset olivat valmiita maksamaan lauantai-illan päätapahtuman lipuista 60 - 1200 dollaria (45 - 900 euroa), jotta he näkisivät lempparitähtensä.

Illan juontajina toimivat näyttelijät Anushka Sharma ja Ranbir Kapoor.

Tästä kolmoisvoltti suorin jaloin tuonne takavasemmalle...
Valittiin vaatteet pimeässä ja kattokaa mitä löydettiin!

Vieraat saapuivat tilaisuuteen - kukin omalla tyylillään.
 
Ohjaaja Anurag Basu saapui helmat hulmuten.
Abhishek Bachchan ja raskausplösähdyksestään näköjään selvinnyt Aiswarya Rai Bachchan jaksoivat poseerata.
Karan Johar meinaa kastua.

Priyanka Chopra nättinä kuten aina. 
Juu-u. Kyllä nää sopii kaikki yhteen! Kattokaa vaikka! (Laulaja Shalmali Kholgade.)
Toi on mun äiti, tuolla takarivissä!

Fanit olivat luonnollisesti hurmiossaan tästä tapahtumasta, jossa heillä oli mahdollisuus nähdä niin monta Bollywood-tähteä samalla kertaa. 29-vuotiaat, vuosi sitten Mumbaista Vancouveriin muuttaneet opiskelijat, Sangram Chaban ja Abhonardan Mannarkor odottivat näkevänsä erityisesti Shah Rukh Khanin: "En malta odottaa, että näen hänet. Häntä pidetään Intiassa lähes jumalana. Tuntuu kuin olisin tuntenut hänet koko ikäni."

Siinä hän nyt sitten on, vaimonsa Gaurin kanssa. Jumala.

Tapahtuma oli yhtä juhlaa faneille siksikin, että tähdet eivät käyneet vain pokkaamassa pystejä, vaan he myös esiintyivät.

Abhishek päräyttää menemään.

Aishwarya Rai esiintyi toisen kerran virallisesti sitten vuoden 2011 synnytyksensä, ja hänen esitystään kiiteltiin kovasti. 38-vuotias tähtihän on vielä ihan voimissaan!

Katrina Kaif ja kaislahame.
SRK ja aamutakki.
Karan Johar ketkuttaa. (Ei voi katsoa.)
Priyanka pinkeässä asussaan.

Musiikki näytteli illan aikana suurta roolia, kuten asiaan kuuluu, kun on Bollywoodista kyse. Lavalla nähtiin monia tunnetuimpia elokuvalaulajia ja muusikoita.


"Ensimmäinen" intialainen naisräppäri, Hard Kaur. Hänen tuotannostaan (hieman kyseenalaisena) esimerkkinä voi käydä katsomassa vaikkapa videon Peeney Do (The Alcohol Song).


Kavita Seth tunnetaan erityisesti ghazaleistaan (löytyykö suomennosta?) ja sufi-musiikistaan. Esimerkkinä hänen omasta tuotannostaan ja upeasta äänestään voi käydä katsomassa vaikka hitaan balladin Ek Din.


Sunidhi Chauhan on suosittu ääni erityisesti hindinkielisissä elokuvissa. Täältä voi käydä katsomassa menevän kappaleen Lat Lag Gayee elokuvasta Race 2, jossa Chauhan laulaa Benny Dayalin kanssa. Sunidhi Chauhan ei itse esiinny tuossa videolla, vaan videon päätähtinä ovat Saif Ali Khan ja Jacqueline Fernandez. Samalla joutuu siis katsomaan myös hieman Bollywood- tanssia. Smiley

Entä ne palkinnot? Voittiko joku niitäkin?

Pöydän putsasi aika lailla elokuva nimeltä Barfi! Se sai sekä parhaan elokuvan, ohjauksen (Anurag Basu), parhaan miespääosan (Ranbir Kapoor) ja parhaan naispääosan (Priyanka Chopra) palkinnot. Täydellisen listan kaikkien kategorioiden voittajista voi käydä katsomassa täältä.


Kuvat:
Vancouver Sun: eka, toka ja kolmas.
Yahoo! India

25 kommenttia:

  1. Voi, ollapa kärpäsenä tuolla katossa! Voisi surruutella Shah Rukh Khanin olalle istumaan ja tiiraamaan lähietäisyydeltä että millainen tyyppi onkaan kyseessä. Olisipa hauska tietää minkälaisia nämä ihmisjumalat ovat henkilökohtaisessa elämässään?

    Muistan teininä lukeneeni jonkin naistenlehden artikkelin suomalaisnaisista jotka olivat joidenkin mutkien kautta päässeet tekemisiin jenkkileffatähtien kanssa, jollain oli ollut viikon kestänyt pikasuhde x-files-tähden David Duchovnyn kanssa joka oli piikitellyt suomalaisnaisen ääntämystä ja käyttäytynyt todella ylimielisesti ja eräs toinen oli ollut avustajana Pierce Brosnanille joka oli kuulemma äärimmäisen töykeä jatuvasti kaikille ei-samanarvoisille ihmisille. Tämäntyylistä infoa olisi hauska näistäkin tähtösistä kuulla ;)

    Osaatko muuten suositella löytyisikö vaikka youtubesta englanninkielellä mitään kivoja bollywood-leffoja kun en ole niihin juuri perehtynyt enkä siksi osaa mitään etsiäkään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta olisi ollut kiva olla tuolla ihan lipun ostaneena katsojanakin, mutta kyllä se kärpänenkin kävisi, koska sillä lailla saisi tietoon kivasti kaikkea salaista. ;-) Samaa olen minäkin miettinyt, että millaisia mahtavat nuo starat kotioloissa olla, kun tuo SRK:kin antaa julkisuudessa vähän sellaisen aggressiivisen ja epämiellyttävän kuvan (on välillä haastamassa riitaa, ei halua luopua julkisuudessa tupakoinnista jne.). Voihan hän olla vaikka miten leppoisa mies ja leikkisä isä, mutta ei sitä kyllä ainakaan kovin hevillä uskoisi. :-)

      Minusta nuo naiset (tai ihan yhtä hyvin miehetkin) ovat jotenkin vähän noloja, jotka laulavat heti kaiken julkisuudelle, kun suhde julkkiksen kanssa on ohi. Vaikka saattaahan siitä saada hyvät rahat. Minulla on jotenkin sellainen tunne, että Intiassa näitä Bollywood-tähtiä kohdellaan silkkihansikkain verrattuna esim. amerikkalaisiin näyttelijöihin, joiden koko elämä retostellaan lehdistössä. Tai sitten minä luen ihan vääränlaisia lehtiä. :-D

      En nyt tähän hätään osaa heittää mitään hyvää netistä löytyvää Bollywood-leffaa, mutta voin yrittää etsiskellä ja sitten vaikka tehdä asiasta postauksen. Mulla olisi itse asiassa koneella pari tosi hyvää leffaa, ja mielessä on käynyt monta kertaa, että pitäisi ottaa selvää, kuinka ne voisi ladata nettiin tekstityksineen päivineen. Kun youtubessakin on käsittääkseni joku aikaraja, että leffat pitää pilkkoa osiin. En ole vielä saanut perehdyttyä asiaan, mutta ehkä tässä joskus lähiaikoina. :-)

      Poista
  2. Siinähän se jumala tosiaan onkin, mehän oltiin katsomassa sen leffaa Jaipurissa, komea kaveri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinähän se. :-) Mun silmään SRK ei ole mikään erityisen komea, kun se on jotenkin... no, sellainen turpea. Mä tykkään enempi sellaisista vähän luihuista tyypeistä – en siis luonteeltaan vaan ulkonäöltään. ;-D

      Poista
  3. Ai vitsi, hihittelin täällä vedet silmissä. :D Loistava selostus! Mutta voi luoja tuota Shalmali Kholgaden asua. Juu-u, kukkakuosiset housut ovat vissiin taas trendikkäät, mutta tuosta asusta tuli vaan niin elävästi mieleen omat 1990-luvulta periytyneet kotirönttöset, joilla viikonloppuisin kotona patsastelen. Tosi mukavat ja kotoisat, mutta kuulemma hirvittävän rumat. Miekkonen joskus anoo, että pistäisin pahimpia kiertoon, mutta sehän taas tarkoittaisi, että pitäisi odottaa useampi vuosikymmen, että uudet kotivaatteet kulahtaisvat yhtä mukaviksi. Pitääpä tämän kuvan avulla vinkata hänellekin, että itse asiassa kyseiset vaatekappaleet ovat ihan punaisille matoille sopivaa kamaa. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, et usko, mutta meillä on ihan samanlainen tilanne mun kotivaatteiden kanssa! :-D Ukkeli ei meinaa kestää niitä silmissään, ja onhan nämä mun kotimekot kieltämättä omasta mielestänikin aika hirveän näköisiä, mutta kun ne on niin mukavia. Varsinkin nyt kun on niin kuuma, että en kestä mitään kiristävää, puristavaa tai ahdistavaa, ja vanhat lötkömekot on siksi ihan parhaita. :-) En voi käyttää kotona edes rintaliivejä (ai miten niin liikaa informaatiota :-D), kun nekin hiostaa niin kauheasti.

      Ukkeli on itse asiassa niin kyllästynyt tähän mun kotivaatetilanteeseen, että näyttää uhkaavasti siltä, että ukkeli saattaa jopa ottaa ohjakset omiin käsiinsä! Toissapäivänä se nimittäin katseli yhdessä nettimyymälässä naisten kukkamekkoja ja osoitteli niitä mulle, että kelpaisko tuollainen tai tuollainen. Jännityksellä tässä odottelen, että milloinko mulle se mekkopaketti tulee ja millainen kotimekko sieltä paketista putkahtaa. ;-D

      Mä en usko, miten tuo Shalmali on oikeasti voinut olla liikenteessä tuommoisessa asussa. Kun on vielä silmämeikitkin vedetty niin viimeisen päälle, että se oikein kruunaa tuon koko komeuden. :-D

      Poista
    2. Minusta on upeaa että joku näyttää justiinsa siltä miltä haluaa eikä yritä olla seksisymboli :-D

      Meillä kotona ainoa sanan sapiskaa saanut kotivaatteeni on karjalainen sarafaani. Minusta se on ihan yhtä kiva käyttövaate kuin intialaisetkin asut, mutta miehestäni se herättää liikaa huomiota ;-)

      Poista
    3. Hih, totta tietysti tuokin. Tuommoinen pukeutuja ei ainakaan välitä pätkääkään muiden mielipiteistä, että siinä mielessä ihan kunnioitettavaa. :-)

      Minä muistan sen sarafaanin blogistasi, ja minusta se on tosi hieno - kotiasuksi liiankin hieno! ;-) Ja miten se muka herättää Suomessa enemmän huomiota kuin intialaiset vaatteet. :-D

      Poista
  4. Ihanat kuvatekstit! Ja Riinan kotivaatemuotidilemmakin nauratti :-)
    Varmasti mahtava tunnelma oli tuolla. Ja intialaiset on vaan niin kauniita aina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, meillä on Riinan kanssa yhteinen kotivaateongelma. :-)

      Jos olisin ollut ”vähän” lähempänä Kanadaa, niin olisin kyllä ehdottomasti halunnut olla tuolla!

      Poista
  5. Olipa värikäs tapahtuma !Intialaiset naiset ovat niin kauniita!MInua taas nauratti tuo SRK;n aamutakki;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä ymmärrä tuota aamutakkia ollenkaan. Karvakaulukset ja kaikki! :-D Tulee mieleen joulupukki.

      Poista
  6. Kotimuoti on tässäkin perheessä tosi kaunista katseltavaa:). Tosin voi kysyä. että mistä ne rievut tulee, kun ne on kuitenkin alunperin ostettu ihan ulkovaatteiksi?

    Minä en muuten ole koskaan fanittanut filmitähtiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että on muitakin muodin edelläkävijöitä. :-)

      Hyvä kysymys! Minulla on tosin vaatteita, jotka on ostettukin ihan kotivaatteiksi, mutta kai se on se aika, joka lopulta tekee tehtävänsä?

      En minäkään ole koskaan fanittanut filmitähtiä, ja siksi tämä paikallinen filmitähtien fanitus onkin minusta niin huvittavaa, kun se menee niin överiksi. Pari päivää sitten luin esimerkiksi kahdesta nuorukaisesta, jotka syyttävät Tollywood-superstaraa Mahesh Babua alkoholiaddiktiostaan. He olivat kuulemma alkaneet sokeasti seurata Babun esimerkkiä, kun tämä oli esiintynyt jossain alkoholimainoksessa, ja nyt pojat ovat niin addiktoituneita Babun mainostamaan alkoholiin, että heiltä menee siihen päivässä yli tuhat rupiaa! Pojat valittavat myös, että alkoholi on alkanut vaikuttaa jo heidän terveyteensä, toisen vaimokin on jo lähtenyt kävelemään, eivätkä pojat pysty käymään enää työhaastatteluissakaan. Tämä kaiken seurauksena pojat hakevat nyt Babulta korvauksia, kun mainos ei kuulemma sisältänyt mitään varoitusta alkoholin sivuvaikutuksista!

      Poista
    2. REPS, loistavaa, juopporetkupojat! He ainakin tempauksellaan nostavat julkisuuteen ongelman, eli että viimeisen viiden vuoden aikana Bollywoodista on tullut länsimaalaisen alkoholiteollisuuden työkalu jotta se "epäkohta" korjaantuisi että vain 30 % Intian aikuissta käyttää alkoholia. Tai käytti; leffat lienevät jo tehneet tehtävänsä. Haikeana muistelen kuinka vielä lasteni syntymän tienoilla alkoholia joivat Bollywood-filmeissä vain pahat pojat, ja jos joku muu joi niin siitä seurasi varmoja ongelmia. Työni puolesta luin juuri suuren muutoksen aikoihin miten mainitulla länsiteollisuudella oli oikein strategiana opettaa intialaiset juomaan.

      Poista
    3. Kyllä meitä nauratti ukkelin kanssa, kun luettiin tuota juttua lehdestä. :-D

      En oikein ymmärrä tuota intialaisten juomaan opettamista - jos länsimaat yrittävät opettaa intialaisia juomaan siksi, että saisivat ulkomaista viinaa kaupaksi näillä isoilla markkinoilla, niin en ole ihan varma siitä, kuinka paljon tulosta tuo on tuottanut, siis rahallisesti. Paikallinen viina on niin halpaa, ja suurin osa juo edelleenkin vain viskiä ja olutta (joita juurikin saa halvalla), että olisikohan mennyt vähän metsään markkinoiden laajennus?

      Mutta toisaalta, toimihan mainostaminen tuossa Babunkin tapauksessa. Harmi kun siinä artikkelissa ei mainittu, mistä alkoholimerkistä oli kyse. Ei se varmaan ihan halvinta merkkiä voinut olla, kun kerran siihen saa hassattua yli tuhat rupiaa päivässä? Babu kuulemma lähti mainoskampanjaan siksi, että tämä kyseinen merkki kuvastaa hänen persoonallisuuttaan ja makuaan ja että hän piti mainoksen teemasta ja musiikista. Rahan takia Babu ei kuulemma mainokseen suostunut. Niin sitä pitää.

      Poista
  7. Miten intialaiset suhtautuvat sellaisiin intialaisiin näyttelijöihin jotka esiintyvät muissakin kuin Bollywood-elokuvissa? Hypetetäänkö heitä ihan samalla tavalla? Esim. viime vuonna tullut Life of Pi ja vuonna 2008 tullut Slummien miljonääri -tähdet? Olen kyllä kuullut, että intialaiset eivät pitäneet Slummien miljonääristä. En kyllä ihmetelkään, koska se ei anna kovin imartelevaa kuvaa Intiasta.

    Olisi kyllä mukava, jos voisit tehdä postauksen, vaikka omista suosikki Bollywood-leffoistasi? :) Itse en ole yhtään Bollywood-elokuvaa nähnyt ja mielikuva onkin vain niistä tanssikohtauksista, jotka eivät kovinkaan paljon inspiroi. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Länsimaisten tekemät Intia-filmit ovat yleensä aika erilaisia (ns. realistisia) verrattuna täkäläisiin massafilmeihin, jotka on tehty lähinnä puhtaasti viihteeksi ja – varsinkin täällä eteläisessä Intiassa – ihan vain päätähden egoa pönkittämään. Jos karkeasti yleistän, voisin sanoa, että ne filmit, jotka vetoavat länsimaalaisiin, eivät vetoa intialaisiin, ja päinvastoin. Kun länsimaiset Intia-aiheiset elokuvat eivät ole täällä muutenkaan suosittuja, niiden tähdetkään eivät saa mitään erityistä hypetystä osakseen, ainakaan pelkästään niiden kyseisten roolien perusteella.

      Katselin noiden kahden mainitsemasi elokuvan näyttelijäkaartia, ja siellä näytti olevan aika paljon Intiassa tuntemattomia tai uusia näyttelijöitä (Dev Patel, Suraj Sharma) tai sitten vanhoja patuja, joille edes jonkinlainen elokuvarooli on parempi kuin ei mitään (Anil Kapoor, Tabu). Irffan Khan näyttää näytelleen kummassakin elokuvassa (itse en ole nähnyt kumpaakaan), mutta hän ei kuulu Intian suosituimpiin näyttelijöihin, ja hän on tehnyt muutenkin aika paljon kansainvälisillä markkinoilla menestyneitä elokuvia. Eli siis jos nyt yrittäisin vastata kysymykseesi lyhyesti, niin ei hypetetä. :-)

      Itse katson Bollywood-leffoja tosi vähän (Tollywood-leffoja katson sentään vähän enemmän jo kielenopiskelun takiakin), kun minulla ei riitä kärsivällisyys (minun mielestä) ylipitkien elokuvien katsomiseen. Elokuvan juoni saa olla todella hyvä, jos jaksan katsoa kolmen tunnin mittaisen elokuvan! Itse asiassa ne pari elokuvaa, joiden lataamisesta nettiin olen haaveillut, ovat juurikin sellaisia, jotka katsoin lähes hievahtamatta! Eikä niissä ole Bollywood-tanssia. ;-) Itsekään en aluksi voinut sietää niitä tanssikohtauksia lainkaan, mutta nyt melkein odotan niitä innolla – aika huolestuttavaa kehitystä. :-D Mutta länsimaalaisen on kyllä helpompi aloittaa Bollywood-leffojen katselu sellaisista elokuvista, joissa sitä tanssia ei ole. :-) Ei tule heti Bollywood-övereitä!

      Laitan postaustoiveen muistiin. :-)

      Poista
  8. Vai että Barfi!, sitä emme ole yhdessä katsoneetkaan kun karsintaraati eli mieheni sanoi että se on täyttä roskaa ;-) ja juonikuvauksen perusteella ihan moraalitonkin joten en ala kiistelemään että tahdon nähdä sen lasteni kanssa. Mies katsoo kaiken ensin itse ja sitten kun tekstitetty, hyvälaatuinen DVD-versio saapuu, katsomme koko perheen voimin, mikäli leffa on sen arvoinen.

    Vähänx mäkin olisin mieluummin taustalaulaja kuin joku noista staroista jotka eivät edes raskaana saisi näyttää normaaleilta ilman kauheita haukkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se hyvä, että sinulla on tuommoinen luotettava karsintaraati. :-) Minun ukkoni kun on lähes jokaisesta intialaisesta elokuvasta tuota mieltä, että se on roskaa. :-D

      Minua olisi vähän kiinnostanut katsoa Barfi! ihan sen takia, kun Priyankan roolista nousi jonkinmoinen haloo, että kuinka hän suostui tuommoiseen epäglamouriseen - siis Bollywood-tähdelle epätavalliseen - rooliin. Syy kai se on sekin elokuvan katsomiselle. ;-)

      Poista
    2. Ai niin, mistä te muuten saatte niitä DVD:itä? Tilaatteko netistä?

      Poista
    3. Netistä voi tilata, ja jos sinäkin aiot niin ja Intiassa se on varmaan sikahalpaakin, postikulut saanee kokonaan pois ja jopa kotiinkuljetuksen :-) Nyt ovat suomalaiset kaverini kuitenkin suositelleet sitä että maksaa pientä kuukausimaksua ja saa siihen hintaan katsoa ilmaiseksi kaiken mitä useimpien Bolly-leffojen levitysoikeudet omistavan Eros Entertainmentin nettisivuilta löytyy (nolottaa kirjoittaakin tuo nimi, kyseessä ei siis todellakaan ole aikuisviihdefirma...)

      Poista
    4. Kiitos Eros-vinkistä. Minulle ei olisi tullut mitään aikuisviihteeseen liittyvää mieleenkään, ellet olisi sanonut, hih. Olen kai niin naiivi. :-D Kävin vähän katselemassa, ja näköjään sitä saa kokeilla 14 päivää ilmaiseksi; tiedä sitten miten se toimii.

      Minä ostan leffat yleensä täällä kaupasta, ovat tosi halpoja (pari euroa), ja valikoima on tosi hyvä. Mutta sinne Suomen päähän tuo Eros-vinkki on tosi hyvä, ja tiedä vaikka itsekin innostuisin käyttämään. :-)

      Poista
  9. Putosin melkein penkiltä (tai tästä sängyltä), intialainen naisräppäri!!! :D nyt täytyy kyllä paikata aukko sivistyksessä ja tutustua kun pääsen koneelle...

    Mä käytän koti-(ja tunnustetaan pois, nykyään turhan usein myös ihan julkisinakin)vaatteina miehen vanhoja kollarihousuja... Toisaalta sekin on ominut minulta joskus 14v. sitten Tallinnan torilta ostetun hevos t-paidan... Et kaipa tää meidän taloudessa toimii molempiin suuntiin ja ollaan ihan yhtä rönttösiä :D Ja ne hyvät (netistä löydettävät) leffat kiinnostavat kovasti minuakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusi tuttavuus tuo räppäri oli minullekin. Ihan asiallisen oloinen täti. ;-)

      Hih, no hyvä että teillä käy miehen kanssa maut yksiin! Mä en voisi kyllä kuvitella itseäni ukkelin pyjamanhousuissa. :-D

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3