Kes teisele nime annab, see ise seda kannab.


keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Hajulla hurmioon

En ole koskaan ollut minkäänlaisten hajusteiden perään. En ole kaivannut hajusteita kotiini enkä ole tykännyt käyttää edes parfyymia. Kaikki saamani hajuvesipullot ovat tupanneet unohtua kylpyhuoneen kaappiin. Siksi onkin perin omituista, että täällä Intiassa meille on alkanut kulkeutua mitä ihmeellisempiä hajusteita.

Idea tähän postaukseen tuli ukkelin viimeisimmästä hankinnasta, joka oli minusta todella kummallinen.


Kyseessä oli auton ilmaritilään kiinnitettävä vempele, josta leviää autoon tuoksua, kun tuuletin on päällä. Ensimmäinen reaktioni laitteen nähdessäni oli, että mitä hemmettiä me tuollaisella teemme. Ihan naurettava kapistus! Vaan kun autoon rupesi leviämään hyvä tuoksu, tulinkin toisiin ajatuksiin: tuohan on oikeastaan aika kiva. Hyvä hankinta!

Kyseisen hajustefirman sivuilta (tämä ei sitten todellakaan ole mikään mainos) löytyi mielenkiintoisia "faktoja":
According to 71% men, men with cars that smell like new, face less demands for a new car from their wives.

According to 74% men, men who maintain the newness of their old cars, tend to be much happier and content individuals.
Näppärä kapistus: hiljentää vaimon ja tekee miehestä onnellisen. Smiley

Jos autohajuste oli hyvä hankinta, tämä ei todellakaan ollut.


Tyynyhajuste (todellakin!) tuli hankittua kerran yhdestä huonekalukaupasta, kun muistimme siellä, että vaatehuoneeseen pitää ostaa hajustepussukoita. Niitä tutkiessamme ukkeli näki tämän. Pakkaus sisältää suihkupullollisen nestettä, jota on kai tarkoitus ruikkia tyynyyn. Paketissa on houkutteleva teksti:
The aromatic oils in Pillow Mister transport you to a world of eternal bliss. This blend of natural Lavender and Fennel mesmerises and relaxes your body - physically and emotionally, giving you complete rest and beatitude. With just a spray on your linen, you beckon a refreshing sleep and world of dreams.
Että melkein hurmioonkin pääsisi, kun suihkuttelisi tätä petivaatteisiinsa. Suihke on toistaiseksi jäänyt (ja varmasti jää tästä eteenpäinkin) kokeilematta, joten ei ole ihmekään, että hurmiokin on jäänyt kokematta. 

Hajukynttilöistä en ole Suomessa juurikaan välittänyt, mutta niitäkin on pitänyt täällä ostaa. Ei hajuakaan, miksi. 

 
Hajustettuja roskapusseja ostin ihan vahingossa, kun halusin ostaa vähän vahvempia pusseja kuin sellaiset rullalla olevat, ohuemmat pussit.


Kun avasin kotona paketin, järkytyin, kun tajusin roskapussien tuoksuvan. Voi kauhistus! Parfyymilla varustettuja roskapusseja! Seuraava reaktio oli tuttuus: minähän tunnistan tämän hajun. Tuoksusta tuli jonkinlainen mielleyhtymä lapsuuden kesiin ja uimarannalle, tarkemmin sanottuna Käyrälammelle Kouvolaan. En ymmärrä, kuinka roskapussien tuoksusta voi tulla mieleen lapsuuden uimaranta, mutta koska assosiaatio oli miellyttävä, ostan nykyään yksinomaan näitä pusseja, ihan vain sen uimarannan takia. Smiley

Vaatehuoneessa meillä on roikkumassa yksi hajustepussi, ja kylppäreissä tykkään pitää Odonilia.


Paketin sisällä on sellainen kovan saippuan oloinen pala, joka kuluu sitä mukaa, kun siitä irtoaa tuoksua.

Viimeisin villitykseni ovat suitsukkeet, joita poltetaan yleensä kai jonkinlaisen hengellisen ilmapiirin luomiseksi, mutta minä polttelen niitä ihan vain tuoksun takia. Ukkeli ei aiemmin antanut minun polttaa suitsukkeita, koska hän ei voi sietää suitsukkeiden hajua. Yhdellä kauppareissulla kuitenkin keksin, että jos annan ukkelin valita tuoksun, niin ehkä hän on myötämielisempi. Yllätyksekseni ukkeli suostuikin. Ostimme myös suitsukkeiden polttamista varten pienen pidikkeen, joka muistuttaa ulkonäöltään pientä suksea.


Heti samana iltana sytytin yhden suitsuketikun palamaan, mutta en pystynyt polttamaan siitä kuin ehkä kolmasosan, kun haju alkoi ällöttää minua. Myöhemmin kokeilin toiveikkaana toisia suitsukkeita, jotka olin itse aiemmin ostanut mutta joita en ollut koskaan polttanut.


Paketissa on viittä eri tuoksua; lavantelia, bergamottia, sitruunaruohoa, jin-jangia ja patsulia. Näiden luvataan tuovan jos jonkinlaista hyvää oloa.
Bergamotti: A delightfully versatile, delicate aroma that's sure to sooth, relax, invigorate and energize your sense of well-being. Just inhale lungful and experience that uplifting, inspiring, confident feel.

Patsuli: Earthy, sensual patchouli, with a hint of deep, rich, woodsy fragrances to stir your soul. A magical scent that penetrates deep, helping you counter depression and releasing pent-up emotions. 
Lupaukset eivät olleet ainakaan katteettomia: haju meni sieraimistani niin syvälle keuhkoihin, että minusta tuntui, että vatsakin kääntyy ylösalaisin. Alkoi suorastaan oksettaa. Tukahdutettuja tunteitakin nousi pintaan, sillä minua rupesi suututtamaan, että tällaistakin roskaa on tullut ostettua. Siihen taisi päättyä suitsukkeiden poltteluni!

Lopuksi meiltä löytyy vielä Good knight -hyttyskarkottimia, joiden hyödyllisyydestä en ole kyllä lainkaan vakuuttunut.


Yläosassa näkyvään koloon laitetaan hyttystyyny, joka lämpenee ja vapauttaa ilmaan hyttysiä karkottavaa ainetta. Minusta tästä ei ole muuta iloa kuin tuoksu, sillä hyttyset käyvät aterioimassa meitä siitä huolimatta, että meillä on näitä makuuhuoneessa kaksi. Eikä se tuoksukaan ole mikään kovin hyvä. 

26 kommenttia:

 1. Nuo hajumuistot ovat kyllä jännä ilmiö. Joku haju (tai siis tuoksu...) saattaa tuoda yhtäkkiä todella elävinä mieleen sellaisia muistoja ja paikkoja, jotka luuli jo unohtaneensa. Ja jotenkin tuoksut tuntuvat limittyvän tunteisiin (Tunteita ja tuoksuja, heh heh...), niin että tuoksusta muistuu mieleen nimenomaan tiettyjä tunnetiloja.

  Entisessä kämpässä meillä oli hajukynttilöitä siksi, että naapuri tupakoi sisällä, ja haisu luikerteli meillekin. Nyttemmin miellä on ainoastaan yksi tuoksuraikastin kylppärissä, kissanvessan vieressä. Pelkään nimittäin ihan hysteerisesti, että meillä jonain päivänä haistaa jo ulko-ovelta, että kotona asuu kissoja.

  Vielä pakko mainita, että luin joskus, että talvimasennus johtuisi myös tuoksujen puutteesta. Kesäisin luonto kun on täynnä tuoksuja, talvella taas ei. Ja onhan tuossa vinha perä, minä ainakin ilostun tavattomasti hyvästä hajuvedestä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta! Muistan vieläkin ensimmäisen poikaystäväni partaveden tuoksun, ja aina kun saan jollakulla ukolla vainun samasta hajusta, olen ihan että aah. :-D Tunteet ja tuoksut ei siis olekaan ihan niin tuulesta temmattu nimi kuin olen kuvitellut. :-)

   Hajusteet auttavat tosiaan myös muiden hajujen peittämiseen. Meillä on sellainen suihkutettava hajuste (unohtui näköjään tuosta listasta), joka on miehellä kovassa käytössä varsinkin silloin, jos olen paistanut kalaa. En tiedä, mikä toimintamekanismi niissä on – ”tappavatko” ne sen toisen hajun jotenkin vai peittävätkö uudet (vahvemmat) hajut vain vanhan alleen niin, että sitä ei enää huomaa.

   Ehkä tuoksut ovat niin kuin väritkin - ne piristävät mieltä. :-)

   Poista
 2. Vihje: Itä-Intiassa kasvaa puu nimeltään Boswellia serrata, jonka hartsia on ikiajoista poltettu suitsukkeena ("pyhää savua")ja käytetty lääkkeenä. Ayurveda käyttää myös ihonhoitoon antiseptisesti vaikuttavaa miellyttäväntuoksuista boswelliaöljyä.(Sitten ei tarvitse hajuvesiäkään.)
  Suitsukkeena hiilen päällä poltettuna se tuoksuu miellyttävälle. Poltan sitä varsinkin "flunssasesonkiaikaan", koska saan sillä nuhan ja yskän nujerretuksi heti kun ne näyttävät ensioireensa.


  Intialaisen Boswellia serratan hartsin vaikutusta lääkkeenä tutkitaan tieteellisissä kokeissa myös Münchenin yliopistossa.

  Nuo suitsukkeet ja muut tuoksut, mistä tulee huono-olo, ovat yleensä keinotekoisia ja halpoja.Mm. BASF:n kemiallinen tehdas kehuu osaavansa jäljitellä n. 500 luontaista tuoksua ja makua! Kokepa keinotekoisten tuoksujen sijasta boswelliaa, kun kerran asut Intiassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen todella kiitollinen vinkistäsi. :-) Lähden metsästämään boswellia serrataa (googletteluni mukaan täällä kai salai guggul, shallaki) kyllä heti, kun saan jalkani hieman parempaan kuntoon. Ihan mahtava vinkki siinäkin mielessä, että tuo sama kasvi näyttäisi auttavan myös nivelkipuihin ja niveltulehduksiin sekä parantavan nivelten liikkuvuutta.

   Shallaki(Boswellia serrata)
   Shallaki

   Kun minulla on ollut näitä ongelmia polven kanssa jo aika kauan, eivätkä tavan lääkkeet tunnu auttavan, niin riemumielin kokeilen tuotakin, jos siitä olisi jotain apua.

   Niistä meidän ostamista suitsukkeista kyllä näkee sen, että ne eivät laadultaan kovin kummoisia ole. Ne näyttävät hirveän huonolaatuisilta ja palavat tosi nopeasti. Eipä ole mikään ihme, jos niistä huono olo tuleekin – ties vaikka vaarantaisivat vielä terveydenkin!

   Kiitos vielä kerran!

   Poista
 3. Täydennys:"pyhä savu tunnetaan" myös nimillä Olibaanihartsi, franincense, olibanum (engl.), Weihrauch ja Salai Guggal.Lähde: Wikipedia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, taidettiin kirjoitella juuri samaan aikaan. :-)

   Poista
 4. Näin Vietnamissa suitsukkeiden valmistusta, santelipuusta ne teki ja laittoivat kanelia mausteeksi, sopiihan ne sinne temppeliin, mutta kotona en kyllä tykkää mistään hajuista paitsi laventelia olen laittanut karkoittamaan koita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Santelipuu on täälläkin suosittu suitsukeaines, ja sitä käytetään muutenkin paljon, mm. saippuassa. Itse en jotenkin tykkää sen hajusta.

   Poista
 5. Tuo mainitsemasi hyttyskarkotin toimi kuin Herran Ihme Mauritiuksella!

  Hajumuistoista kirjoitin keväällä erääseen lehteen artikkelin, tässä osa siitä:

  "Hajut eivät siirry pitkäkestoiseen muistiin yksitellen vaan vähän niin kuin hillopurnukoissa. Hilloon on kauhottu aineksia kaikkien aistien pikatallelokeroista, jotka sijaitsevat työmuistissa aivokuoressa. Amygdala-niminen tunteita käsittelevä tumake liimaa vielä purnukoihin tunnetilaetiketin.
  Mutta miksi juuri hajumuistot ovat niin vahvoja? Lyhytkin lehahdus vuosikymmenten takaa tuttua hajua avaa unohtuneen purnukan apposelleen.
  - Ulkomaailman informaatiotulvasta jäävät parhaiten mielen sopukoihin asiat, joihin liittyy tunne-elämys. Siksi pullantuoksu kahvilan ovesta voi tuoda voimakkaan muistikuvan lapsuudesta ja leivontapäivästä, joka lapselle on ollut voimakas positiivinen kokemus. Kivaa tekemistä ja suu pullaa täyteen, vastaa professori Heikki Tanila Itä-Suomen yliopiston A.I.Virtanen -instituutista.
  Pullantuoksu voi siis lennättää 90-vuotiaankin takaisin lapsuuden kohokohtien riemukkaisiin tunteisiin. Terveen 90-vuotiaan. Aivoja rappeuttavat sairaudet vääristävät ja kätkevät hajuja.
  - Alzheimerin ja Parkinsonin taudeissa hajuaisti heikkenee jo aivan taudin varhaisvaiheissa. Silloin myös se ilmeen kirkastava pullantuoksun laukaisema mielihyvän tunne jää helposti kokematta, Tanila pahoittelee."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se sitten ihan humpuukia ole, jos se kerran jossain toimii. :-)

   Tuosta artikkelipätkästä tulikin minulle nyt jonkinlainen muistikuva psykologian luennoilta avoimesta. Muistan lukeneeni jotain samankaltaista, että asiat muistaa paremmin, jos niihin liittyy tunne-elämys. Ei tainnut minulla liittyä tunne-elämystä, kun en muista asiasta sen enempää. :-) Jännä juttu tuo, miten hajumuistot ovat niin vahvoja verrattuna muihin aisteihin liittyviin muistoihin. Jos minä vaikka näkisin ensimmäisen poikaystäväni tai kuulisin hänen äänensä, ei varmasti tulisi samanlaista aah-ilmiötä kuin pelkästä partaveden tuoksusta. :-D

   Poista
 6. Minä tykkään tuoksuista. Siis hajuvesistä. Ja miehelle ostan myös tuoksuja. Mutta niitä ei saa käyttää liikaa. Mikään ei ole kamalampaa kuin ylihajustettu ihminen:).

  Tuoksukynttilät on myös ihan MUST. Käyn IKEAssa lähinnä niitä hakemassa. Lempituoksuina kaneli ja vanilia. On kiva, kun koti tuoksuu hyvälle, vaikka ei olisikaan jaksanut siivota. Eli, pieni huijausefekti.

  Lempituoksujani on meri, terva, savusauna, vauva, korvapuusti ja kahvi. Olisi niitä monta muutakin, mutta nuo nyt tuli ensin mieleen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en varmaan juuri siksi oikein tykkää hajuvesista, kun minusta tuntuu aina, että ne tuoksuvat liikaa. Itse on niin vaikea arvioida, mikä on sopivasti ja mikä liian paljon.

   Jotenkin minunkin mielessäni hyvä tuoksu yhdistyy siisteyteen, eli jos kotona tuoksuu hyvälle, niin silloin siellä täytyy olla siistiäkin. Kaikkein ihanin tuoksu on kuitenkin sellainen raikkaan kodin haju, joka tulee siivouksen jälkeen, kun on tuulettanut oikein kunnolla. Sellaista ei täällä Intiassa saa mitenkään jäljiteltyä, kun aina jostain tulee savun tai ruoan tai jonkin muun hajua, eikä ilmakaan ole koskaan raikas.

   Poista
 7. Ihan kuin Riinakin sanoo tuolla niin hajumuistot voivat olla tosi vahvoja.Yksi tietty huonetuoksu tuo mulle aina mieleen erään hotellin Miamista ja niin edelleen...Ennen käytin enemmän hajuvesiä,mutta aina vihreitä ja kevyitä,sillä vahvoista saan päänsärkyä ja pahoinvointiakin. Nyt mulla on kaapissa Ardenin Green Tea,joka on sellainen kevyt raikas tuoksu.Musta kamalaa,jos esim.joku halpaa pahaa hajua laittanut istuu viereeni bussissa,kuten viime viikolla joku miekkonen ,joka oli varmaan tyhjentänyt koko halvan partavetensä päälleen,huh!
  Pidän paljon sitruksisista tuoksuistas ja sellaisia saisi olla kodissani aina.Näin viileämpänä aikana olen taas ottanut suitsukkeet esille ja nyt on mansikkaista sellaista,mutta ei se kyllä mansikalle tuoksu...Ja noita Minen mainitsemia IKEAn tuoksukynttilöitä on kirjahyllyn päällä kokonainen rivi,mutten ole niitä polttanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, Green Tea kuulostaa sellaiselta hajuvedeltä, että minäkin voisin sitä käyttää, vaikka en vihreästä teestä (juotuna) tykkääkään.

   Tuosta haisevasta miekkosesta tuli mieleen yksi ukko, joka asui meidän kanssa samassa talossa Espoossa. Se ei käynyt ilmeisesti koskaan suihkussa, kun se haisi ihan sellaiselle lian ja hien sekoitukselle... Yök. Oli ihan hirveää, jos sen kanssa osui samaan aikaan hissiin. Kyllä oli tuskaisen pitkä hissimatka. :-)

   Sitruunaisista tuoksuista minäkin tykkään. Saisikohan suitsukkeita sitruunan hajuisina. :-)

   Poista


 8. Hei taas!

  Meilla poltetaan suitsukkeita aika usein ja oon tykastynyt sellaiseen merkkiin kuin Cycle. Paketti on sellainen kelta-oranssi ja siina muuten taitaa tosiaan olla polkupyoran kuva! Nekaan eivat ole kauhean mietoja, mutta niissa on jotenkin kivat ja pehmeammat tuoksusekoitukset, kun taas jotkut suitsukkeet antavat sellaisen karmean, pistavan ja tyrmaavan hajun! Jos viela antaudut kokeilemaan, niin voisit testata onko "sykkelista" mihinkaan! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa. :-)

   Hahaa, kävin äsken kaupassa, ja siellä ajauduin (yllättäen!) suitsukehyllyn eteen. Löysin sykkeleitä! En vielä uskaltanut ostaa niitä, kun se paketti oli niin iso, mutta jos löydän pienemmän, niin kokeilen kyllä heti. Kiitos vinkistä! :-)

   Poista
 9. Heh, hyvin osutettu postaus kun juuri olen kahlannut läpi kaikki mahdolliset suitsuketuoksut pakosta. Niitä poltetaan täällä joka kaupassa heti kun kauppa aukeaa, mitä lie onnenkantamoista varten. Minä saan niistä päänsärkyä ja yleensä vältän kauppaan menoa heti aamusta, mutta joskus on pakko. En pahemmin tykkää tuoksukynttilöistäkään tai muista vahvoista raikastimista samasta syystä.
  Noita hyttysnappeja on meilläkin poltettu, jotkut niistä tepsii ihan hyvin, vaikka haju ei olekaan miellyttävä. Tuoksuvista roskapusseista en ole kuullutkaan. Vastaleivotun pullan tai piparin tuoksuinen olisi ihan huippu! Varmaan houkuttelisi rottiakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin muuten poltetaan suitsukkeita aamusta pienemmissä kaupoissa, varsinkin yhdessä, jossa käyn usein juuri aamusella, kun se on matkan varrella. Kerrankin liike oli ihan täynnä paksua savua, ja haju oli melkoinen! Haju tarttui vaatteisiinkin, vaikka en kovin kauaa kaupassa ollut. Olin aina jotenkin ajatellut, että savustamisen tarkoitus on tuholaisten karkotus, mutta luultavasti täälläkin on kyse siitä onnenkantamoisesta. :-)

   Ei saa puhua vastaleivotusta pullasta. Nyt alkoi tehdä mieli joulutorttua, vaikka ei se mikään pulla olekaan. :-)

   Poista
 10. Kiitos taas kivasta kirjoitukesta!

  Tuoksut ja tuoksumuistot ovat ihania. Mieheni käyttää päivittäin tuoksuja. Kadehdin häntä, koska minun työpaikkani on savuton ja muutenkin "tuoksuton", eli hajuallergikkojen toiveesta ei käytetä ainakaan voimakkaita tuoksuja. Joskus päiväni kaipaa vähän jotain mietoa tuoksua esim. Light Blue. Tupakoitsijat joutuvat kirjautumaan ulos kellokortilla ja käymään "pitkien matkojen päässä" tupakkapaikalla savuilla. Minä en voi jotenkin ymmärtää, että sellainen joka itse polttaa tupakkaa kärsii jonkun työkaverin käyttämän vaatteisiin jääneestä pyykinpesu- tai huuhteluaineen "hajusta".

  Eikös muuten pyykinpesuaineetkin tuoksu aika voimakkaalle Intiassa? Anopilla käväisee yksi maid päivittäin siivoamassa ja pesemässä pyykit. Pyykkien huuhtelu on huvittavan näköistä: hän humpsuttelee salwar kameezit nopsaan juoksevan veden alla. Onneksi kangas on "helposti huuhtoutuvaa" sorttia. Joskus jotkin tummemmat pyyhkeet tms. ovat pesun jälkeen pölisseet valkoista pesuainepölyä :O. Anopilla lomaillessamme pesen itse käsin omat alusvaatteet ja muut vaatteet käytämme pesulassa, jossa ne tulevat takaisin hyvin silitettyinä toiveen mukaan joko yksittäisiin muovipusseihin taiteltuna pakattuna tai hengareissa muovipussilla peitettynä. Muovin määrä on malkoinen :( Anoppi silityttää pukunsa jossain lähistön silityspaikassa, josta mies käy pyykit hakemassa ja tuo takaisin nätisti sanomalehtien kanssa taiteltuna ;)

  Mitä paremmista ja luonnonmukaisimmista raaka-aineista suitsukkeet on valmistettu sitä puhtaampia/parempia niiden tuoksut ovat. Ei sellaisia tunkkaisia tekotuoksuja! Tuo "pyhä savu" kuulostaa mielenkiintoiselta. Sitä pitää seuraavalla reissulla metsästää tai laittaa joku metsästämään. Minäkin kiitän vinkistä!!

  Kävin katsomassa nettisivuilta, että Hyderabadissa ei ole Forrest Essentials liikettä. Aivan ihana konsepti! Luonnon raaka-aineista tehtyä puhdasta kosmetiikkaa, saippuoita, huonetuoksuja jne. Törmäsimme tuotteisiin ensimmäistä kertaa Taj hotellissa. Forrest Essentials valmistaa heille omat toiletterit: voisaippuaa, shampoot, hoitoaineet, suihkuvaahdot aivan ihanaa laatua ja tuoksua. Hotellissa tuoksuu yleisissä tiloissa ja varsinkin sisäänkäynnin luona vienosti hurmaavalle jasmiinille. Kun ensimmäisen kerran löysimme Forrest Essentials liikkeen olimme todella pettyneitä, kun heillä ei ollut myynnissä Sitä Samaa Voisaippuaa. Saimme kuulla, että Tajin tuotteet valmistetaan yksinoikeudella vain heitä varten. Ostelimme sitten erilaisia palasaippuoita ja vedessä poltettavaa huoneöljyä. Pitää ostaa seuraavalla kerralla usempia tuoksuja. Tuo Sandalwood & Vetiver on huippuihana ja riittoisa! Ja tuo meille muistoja Mumbaista ja Taj hotelleista.

  Minä olen joskus ostanut tuota samaa Iris-tuotemerkkiä sen mallisena huoneöljynä, jossa laitetaan niitä puutikkuja purkkiin ja tuoksuöljy purkin pohjalle. Se hupeni/haihtui käytössä harmittavan nopeasti. Tuoksui (vessassa) ihan kivasti.

  Mua alkoi naurattamaan tuo Odonil -laventelituoksu. Minä olen joskus aikoja sitten napannut ihan samanlaisen mukaani kaupasta ja siitä riitti minulle pitkälle pimeään talveen "intian tuliaistuoksua" vessaan.

  Hih! Tuoksuvat roskapussit!!
  t. simran

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kommentista! :-)

   Minunkin mieheni käyttää joka päivä tuoksuja, ja nuuskin niitä ihan mielelläni. Itse en ole kuitenkaan oppinut tuoksuja käyttämään, vaikka mies on kyllä kovasti yrittänyt tuoda minullekin kaikenlaisia hajuvesiä.

   Luulisi todellakin, että tupakoitsijat eivät kärsisi mistään hajuista, ja minusta on tosi hullunkurista, jos tupakoitsija kärsii pesuaineen hajusta. :-D

   Pesuaineet ovat Intiassa kyllä tosi voimakkaan hajuisia, ja ne ovat muutenkin tosi vahvoja. Tuntuu välillä, että ne vievät väritkin mennessään. Itse käytän yleensä Arielia, ja sen joukossa on sellaisia sinisiä muruja, jotka jämähtävät vaatteeseen todella pahasti kiinni, jos pesuaine jää vaatteen kanssa kosketuksiin (esim. vaatetta liotettaessa) liian kauaksi aikaa.

   Minä olin löytävinäni netista, että tuo Forest Essentials löytyisi Hyderabadistakin, GVK One -kauppakeskuksesta. Kuulostaa kyllä ehdottomasti käymisen arvoiselta paikalta. Kiitos vinkistä! Minulle Forest Essentials ei ole jäänyt Taj-hotelleista mieleen, mutta en ole varmaankaan katsellut tuotteita sillä silmällä.

   Hih, Odonilia tuliaisiksi. Tuo kyllä varmasti Intian mieleen. :-D

   Poista
 11. Hassua kun lukiessani blogiisi aina tulee samankaltaisia juttuja esiin kuin mexicossa.e heti uskoisi mutta joo .esim noi autohajuhärpäkät hyvin yleisiä,mexicaanit hulluja kaikkeen tuoksuvaan hajukynttiölöitä löytyy(toisin kuin Suomessa en koskaan ostanut)suitsukkeiden käyttö,hajustettu vessapaperi,nenäliinat,kukaan ei pese pyykkiä ilman huuhteluainetta ja ihmiset haisee aina huuhteluaineelle reippaasti.sitten on suihkutettavat huonehajut anoppi lahjoitti ensimmäisen pullon..muovipussit ja vessapaperi menee itsellä jo todellisen turhuuden piikkiin autohaju on aika kiva:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hajustettu vessapaperi! :-DD No tuommoisesta en vielä ole kuullutkaan!

   Täälläkin on muuten huuhteluaineet tosi vahvan hajuisia. Tykkäsin käyttää huuhteluainetta aiemmin, kun minusta oli kiva, että pyykit tuoksuivat, mutta sitten totesin, että sen käyttö taitaa olla loppujen lopuksi aika turhaa.

   Poista
 12. Olipas tuoksuvaa tekstiä ;) Minulle on tuttuja myös tuoksumuistot. Jopa tietynlainen valo voi saada aikaan muiston (yleensä ahdistavan tosin).

  Itse olen ihan hulluna tuoksuihin, kunhan ne eivät siis ole tyyliin vessapaperissa tai vaipassa. Niistä saan kutkaa.

  Mutta tuo autotuoksuhan on loistava idea - jos olisi auto, vaatisin meillekin sellaisen. Tyynytuoksuahan voi muuten käyttää vaikka huonesprayna? Tai ruiskutella sitä makkariin ennen nukkumaanmenoa, hrrr... ;D ;D

  Tästä tulikin mieleeni, että pitääkin laittaa (tuoksu)kynttilät palamaan! Pitää valvoa myöhään (ainakin yhteentoista, mikä on minulle huisin myöhäistä) tänään, koska telkasta tulee uusi Walking dead ja sitähän EI voi nauhottaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, hyvä jos tulivat tuoksut sinne asti. :-)

   Hyvä idea suihkutella tyynysprayta makkariin ennen nukkumaanmenoa. Ehkä se karkottaisi ne hyttysetkin? (Tai sitten se houkuttelisi niitä vain lisää.)

   Minulle yksitoista on aikaista, vaikka nukkumaanmenoaika on kyllä aikaistunut viime aikoina huomattavasti. Olenkohan tullut vanhaksi. :-) Telkkariakin tulee katseltua täällä tosi vähän (siis ihan livenä telkkarin kautta; netin kautta katselen kyllä), kun täällä on niin paljon mainoksia, että mulla menee hermot. Melkein puolet ohjelma-ajasta voi olla mainoksia, ja yksi mainostauko saattaa kestää viidestä seitsemään minuuttia! (Juu, olen katsonut kellosta, hih.) Jos haluan katsoa jotain telkkarista, niin melkein mieluummin nauhoitan sen, jotta pystyn sitten kelaamaan mainokset pois. :-)

   Poista
 13. Näyttää kyllä tosi hullunkuriselta tuo autoon lisättävä vekotin, mitenköhän niitä ei olla vielä suomeen lanseerattu? Mahtaisivatko olla täällä laillisia?

  Tai vaikka olisivat niin ehkä se sopisi suomalaisen sielunmaisemaan huonosti, miehet haluaisivat vain niitä nahantuoksuisia kuusikilluttimia ja naisista ehkä autohajuste tuntuisi äklöltä? Minusta kenties niin olisi, en osaa kuvitella miten voimakas tuo tuoksu oikein on.

  Itsellä on kahtiajakoinen suhtautuminen tuoksuihin, jostain syystä tietyt tuoksut lyövät nenäni lukkoon ja päätä alkaa särkeä lujaa, saan siis selviä allergiaoireita mutta toiset tuoksut taas eivät aiheuta mitään oireita. Epäilen että tuoksuissa käytetään näitä jotain eri yhdisteitä joista jollekin olen allerginen mutta toiselle en.

  Esim. käyttämäni hajuvesi on aika raskas tuoksu mutta voisin vaikka impata sitä pullosta. Sitten taas monen kevyet kukkais/vesituoksut täyttävät kurkkuni limalla alta aikayksikön vaikka ko. hajuvettä käyttävä henkilö istuisi kolmen bussirivin päässä... Ota siitä sitten selvä.

  Suitsukkeita haluaisin poltella mutta minulla on supertehokas palovarotin joka kuuluu kiinteästi asunnon sisustukseen, en voi irrottaa siitä edes pattereita koska se on sähkökäyttöinen.

  Se on syttynyt kiljumaan mm. kylppäristä kantautuneesta suihkun höyrystä ja naapurissa, siis naapurissa pohjaanpalaneen ruoan kärystä. Naapurin oma hälytin taas ei ollut milläänsäkään...

  Ei tässä muuten mitään mutta kun palohälyttimeni syttyy soimaan, lähtee siitä hälytys paikalliselle vartiointiliikkeelle ja vartissa oveni takana on turvamies varmistamassa ettei asunnossani ole tulipaloa!

  ...Missään vankilassa en suinkaan muuten asu vaan Nuorisosäätiön edullisessa asunnossa jossa on paljon etuja mutta myös tällaisia erilaisia "etuja." Suitsukkeet olisivat takuuvarma turvamiehen kutsuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun googlettelin ilmaritilää, että mikä se on suomeksi, törmäsin ainakin yhteen samantyyppiseen hajusteeseen, jota saa siis ihan Suomestakin. Kyllä niitä siis sielläkin on, mutta eivät taida olla kovin suosittuja... Ehkä Suomessa ei ole tarvetta hajusteille, kun ilma raikastuu sillä, että avaa ovet sekunniksi. :-D Näin muuten niitä kuusikilluttimia täälläkin (niitä oli muitakin kuin kuusen mallisia), ja harmitti kun en tullut ostaneeksi, kun en enää muista, missä niitä näin. No, ehkä tuo yksi hajuste riittää. :-)

   Mulla on vähän sama juttu hajujen kanssa. Jotkut (kevyemmätkin) voivat tehdä heti huonon olon, ja joitakin voi haistella vaikka kuinka pitkään, eikä tunnu missään. Mitään allergisia oireita en saa, vaan vain lievää päänsärkyä ja sellaista epämääräistä huonoa oloa.

   Haha, ehkä on tosiaan parempi, että et polttele suitsukkeita! Minä olisin kyllä ihan pissi sukassa tuommoisen palovaroittimen kanssa. Maidot kiehuvat yli välillä siihen malliin, että saisi palokunta juosta alvariinsa oven takana. :-D

   Hyvä kuulla, että et kuitenkaan vankilassa asu, vaikka en sitä epäillytkään. :-)

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3