Ennen kuin teet hatun, mittaa pää.


keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Intian Ikea

Luin muutama viikko takaperin lehdestä, että Hyderabadiin oli avattu Ikea. Siis mitä ihmettä, oikein Ikea?! Voiko olla totta, että tänne on todellakin avattu Ikea, kun eihän Hyderabad ole edes mikään Intian edistynein kaupunki vaan monessa suhteessa vielä aika takapajuinen? Lehtikirjoituksen mukaan nelikerroksisessa Ikeassa myytiin moderneja koti- ja toimistohuonekaluja, ja valikoimat kattoivat kaiken muovihuonekaluista ja verhoista sohviin ja keittiökalusteisiin. En ole mikään suuri Ikea-fani (mikä johtuu suurimmaksi osaksi siitä, että en tapaa muutenkaan kuluttaa aikaani huonekalu- ja sisustusliikkeissä), mutta Ikean ilmestyminen Hyderabadiin oli niin suuri tapaus, että se sai minutkin innostumaan. Ikeaan piti tietysti heti päästä.

Kun etsiskelin Ikean nettisivuilta tietoa Hyderabadin liikkeen sijaintipaikasta, hämmästyin: nettisivujen mukaan Intiassa ei ollut ensimmäistäkään Ikeaa, ei Hyderabadissa eikä missään muuallakaan. Lähimmät Ikeat taisivat olla Thaimaassa ja Arabiemiraateissa. Siinä vaiheessa pieni epäilys alkoikin vaihtua isoksi: olikohan tämä joku intialainen kopio-Ikea? Nyt Ikeaa oli todellakin ihan pakko päästä katsomaan.

Kun pääsin Ikean pihalle, oli pakko hieman hihitellä itsekseni: mitähän ruotsalaiset veljemme sanoisivat tästä?


Meno oli vähän toista kuin ruotsalaisessa Ikeassa. Massiivisesta parkkipaikasta tai jättimäisestä Ikea-rakennuksesta ei ollut tietoakaan, ja pihalla asiakkaita vastaanottamassa oli lauma ukkoja, jotka ihmettelivät jotain vuotavaa putkea.

Kaupan nimi oli kokonaisuudessaan Ikea furnitures, mikä on tietenkin aivan eri asia kuin Ikea.

Kuljetuskalustoakin Ikealla näytti olevan.

Oho. Vielä kaksi.

Heti kauppaan sisään astuessani totesin, että tänne minun ei tarvitse toistamiseen tullakaan. Lähes kaikki huonekalut olivat jyhkeitä, intialaisesta tummasta puusta tehtyjä, ja sohvien selkänojaosissakin oli niin massiiviset kaiverrukset, etten ole sellaisia kuuna päivänä nähnyt. Harmitti, kun en kehdannut hirveästi valokuvata sisällä liikkeessä, sillä heti ulko-ovella perääni lyöttäytyi yksi heppu, joka seurasi minua koko ajan kuin hai laivaa.

Tuo toinen sänky näyttää mielenkiintoiselta: siinä taitaa olla jotkut moottoroidut istuimet sängyn lisäksi. Nojatuoli ja sänky yhdessä!

Teeskentelin hepulle olevani kiinnostunut sohvista, yöpöydistä ja muovituoleista, kun en kehdannut paljastaa tulleeni paikalle ihan silkkaa uteliaisuuttani. Noita kaikkia edellä mainittuja tarvittaisiin meillä ihan oikeastikin, mutta ei niitä kyllä ainakaan Hyderabadin Ikeasta hankita. Minun oli myös ihan pakko tiedustella hepulta, tiesikö tämä ruotsalaisesta huonekaluketjusta Ikeasta. Joko kaveri ei ymmärtänyt kysymystäni, tai sitten hän ei halunnut ottaa kantaa, koska hän vain naureskeli minulle epämääräisesti.

Kiitos ja näkemiin!
Laittakaahan lihapullat listalle, niin tulen uudestaan.

7 kommenttia:

 1. mulla on haaste sulle blogissani... ;)

  VastaaPoista
 2. Oho, Ikea-nimihän on taatusti suojattu.

  VastaaPoista
 3. Kuolen nauruun :D :D Meillä voisi käydä juuri noin, mutta nimeksi tulisi Ikia..samalla tapaa kun myytiin kodinkoneita nimellä Busch :D Itse asiassa meille piti avata oikea Ikea jo muutama vuosi sitten, mutta eivät kai päässeet yksimielisyyteen finanssiasioissa eikä siitä ole kuulunut mitään sen jälkeen. Että lihapullia odotellen :D

  VastaaPoista
 4. Jäi siis suklaat ja hillot ostamatta. Mielenkiintoinen blogi sinulla!

  VastaaPoista
 5. Ohoh,ei varmaan IKEAlla tykättäisi tuosta nimilainauksesta;D

  VastaaPoista
 6. Heippa, olen uusi anonyymi lukia blogilasi ja täytyy sanoa, että tämä on hurjan mielenkiintoinen! Ihana löytää suorapuheinen blogi, jossa on asiaa ja huumoriakin. Löysin tämän blogin ruokaohjeidesi ansiosta. Olivat parempia kuin kirjastosta lainaamassani kirjassa. Voikana oli herkullista. Kiitos :)

  VastaaPoista
 7. Kuwaitin kaunotar, no täytyypä tulla katsomaan.:-)

  Allu, sitä minäkin ajattelin. Mutta ehkä muun maailman säännöt eivät päde Intiaan?

  Sirokko, Ikia ja Busch. :-DD Kekseliäisyydellä ei ole rajoja, hihii. Täälläkin olen tuommoisia väännettyjä nimiä nähnyt, ja ihan äskettäin huvitti, kun näin moottoripyöräilijällä takin, jonka selässä komeili ”adibas”. :-) Sen ihan oikean Ikean on vissiin pitänyt tulla tännekin, mutta ihan samalla tavalla hanke on kaatunut täälläkin ilmeisesti raha-asioihin.

  Vihreatniityt, no niin jäi; harmin paikka! Sitä suklaata olisin eritoten kaivannut. :-) Kiitos. :-)

  Yaelian, hih, ei varmaankaan. Saa nähdä, kuinka kauan tuo pulju pysyy pystyssä; vaikutti aika epämääräiseltä tuo kauppa muutenkin. :-D

  Anonyymi, voi miten ihana kuulla! :-) Lämpimästi tervetuloa lukijaksi!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. <3