Diplomaatti on sellainen, joka osaa käskeä toisen painua helvettiin niin ovelasti, että toinen rupeaa oikein odottamaan matkaa.


maanantai 11. huhtikuuta 2011

Ällöttävää

Sirokko heitti ilmoille hauskan haasteen, sillä hän haastoi muut ottamaan ällökuvan. Koska minustakin on hyvä muistaa, että elämä ei ole täynnä pelkästään kauniita asioita vaan että ällöttäviäkin juttuja löytyy, innostuin asiasta välittömästi - kun kaiken lisäksi Intiassa on paljonkin sellaisia asioita, jotka minua ällöttävät. Meinasinkin ensin tehdä kokonaisen postauksen kaikista mieleen tulevista ällöttävistä asioista, mutta tulin lopulta siihen tulokseen, että siitä postauksesta kaikkine oksettavine kuvineen olisi tullut ihan liian... ällöttävä.

Ällötyslistallani olisi ollut muuan muassa meidän hissi, jonka verkko-oven sivuihin ihmiset ovat räkineet punaisia paan-tahroja. Hissi näyttää sisäpuolelta niin oksettavalta, että en halua mennä sinne ollenkaan. Listalla olisi myös ollut virtsalta haiseva katuosuus erään bussipysäkin liepeillä, jonka ohi iltalenkkini kulkee. Täällähän ihmiset virtsaavat mihin sattuu, ja tuo bussipysäkki ja sen takana oleva korkea aita luovat harvinaisen otolliset puitteet vesipyssyleikkeihin. Joskus pysäkin takana on ollut pökäleitäkin, eivätkä ne varmasti ole olleet mitään koiran vääntämiä kikkaroita, vaikka kyllä täällä lemmikkikoiratkin jättävät tuotoksensa kadulle muiden ihailtavaksi. Koirankakkapussit - mitä ne ovat? Eräskin koiranomistaja meinasi tikahtua nauruun, kun kuuli, että jossakin päin maailmaa koiran pökäleet taltioidaan oikein pussiin.

Ällötyslistalleni olisivat tulleet myös kummalliset toukat, joita tapaa joskus huoneiden seiniltä. Toukat ovat noin senttimetrin pituisia, ja ne liikkuvat erittäin hitaasti niin, että niiden pää näyttää liikkuvan sisään ja ulos. Ötököiden elämänkaari näyttää olevan sellainen, että ne tulevat jostakin, kiipeävät seinää pitkin kattoon, jonne ne jäävät roikkumaan, kunnes lopulta kuolevat ja kuivuvat. Näitä kuivuneita toukkia meillä sitten roikkuu katossa, välillä enemmän, välillä vähemmän, kunnes ne joskus viimein putoavat maahan (lattialle!). En tiedä, mitä ihmeen toukkia nämä oikein ovat, mutta oletan - ja toivon! - että niiden esiintyminen ei johdu huonosta siivouksesta. Ehkä niitä vain on asunnoissa?

Siivouksesta päästäänkin sitten näppärästi varsinaiseen ällötyksen aiheeseeni: näihin hirveisiin siivousmoppeihin, joita näkee julkisten tilojen vessoissa.

Pelottavinta on se, että nämä eivät ole mitään vessan nurkkaan unohtuneita vanhoja moppeja, vaan näillä vielä ihan oikeasti siivotaan. Jos jonkin paikan siivousväline on tämännäköinen, minua ei hirveästi haluta käydä koko paikassa, vaikka se olisikin vain vessa.

Siivouksesta tuli mieleeni, että tein äsken Ilta-Sanomien sivuilla pienen testin "Millainen siivooja olet?" Vastaus ei suurestikaan yllättänyt, sillä sen mukaan olen himosiivooja.
Olet himosiivooja.
Sinulla on hyvä siivousrutiini, eikä kotonasi ole sotkuista. Pidät kiinni siivouspäivistä. Tykkäät myös siivota kotisi itse. Luultavasti et itse kuormitu siisteysstandardiesi ylläpitämisestä, mutta jos kodissasi asuu lusmusiivooja tai fiilissiivooja, törmäyksiä ei voine välttää.
Himosiivous johtuu kyllä tätä nykyä ihan olosuhteiden pakosta, sillä Suomessa minussa on himosiivoojaa huomattavasti vähemmän. :-)

10 kommenttia:

 1. Hyi, minua ällötti jo kaikki kuvauksetkin niistä ällötyksistä. kääääk!!! Mutta mitä ihmeitä on ne tahrat siellä hississä? Laura ei tajua.
  Minä INHOAN toukkia! Inhoan sitä miten ne liikkuu. Meillä oli toissakesänä jatkuvasti talon etuseinällä sikamonta toukkaa. Niitä tapettiin koko ajan ja lisää vain tuli. yäk! Onneksi viime kesänä niitä näkyi ihan vain muutama. Jee!!!

  VastaaPoista
 2. Laura, ei ole ihme, ettet ymmärtänyt, koska taisin selittää vähän huonosti nuo paanit... tai oikeastaan en selittänyt ollenkaan. Paan on semmoinen betel-puun lehden sisään kääritty nyytti, jossa voi olla sisällä esim. betelpähkinää, tupakkaa, kookosta tai makeita juttuja. Jotkut tykkäävät pureskella näitä nyyttejä (joiden sanotaan parantavan ruoansulatusta, raikastavan henkeä jne.; jotkut paanit ovat myös lievästi huumaavia), joiden jämät sitten syljetään pois, ja nämä jämät ovat punaisia väriltään. Ihmisten saattaa nähdä sylkevän punaista sylkeä (joka näyttää ihan vereltä!) vaikkapa bussin tai auton ikkunasta, ja se näyttää aika hirveältä. Paan-tahroja voi käydä käydä kurkkimassa vaikkapa täältä (sivun alimmainen kuva). Ällöttävää!

  VastaaPoista
 3. yäääääääääääk!!!! Olisi kyllä inhottava kun tuollaisia tahroja olisi joka paikassa. Mutta miksi ihmeessä niitä pitää sylkeä hississäkin.. ei tajua.. huokaus.. kummallisia ne intialaiset.

  VastaaPoista
 4. Laura, intialaisilla tuntuu monesti olevan vähän semmoinen mentaliteetti, että oma koti pidetään kyllä hyvinkin siistinä, mutta sen ulkopuolella ei ole väliä, miten paljon sotketaan... Kummallisia tosiaan ovat, huoh.

  VastaaPoista
 5. Siellä näkyy olevan sama periaate kuin täälläkin, siisteysraja kulkee omalla kynnyksellä.
  Mutta yäääh, hirveitä nuo paan-tahrat (kävin hullu vielä katsomassa kuvankin, yäks).Niitä meillä ei ole, muuta räkäklönttiä kyllä lentelee ilmassa. Kerran taksikuski sylkäisi liikkuvasta autosta ulos ja se klöntti lensi takaikkunasta takas sisälle matkustajan takin rintamukseen.. onneks se en ollut minä!
  Juu noot mopit on hirveitä, meilläkin näkee niitä vielä jossain, yäks. Ja kun vessa on useesti ne turkkilaiset jalanjäljet niin ei tarvitse edes paljoa kuvitella...
  En mene tekeen siivoustestiä, tunnustan suoraan että olen lusmusiivooja. Alussa yritin pitää suomalaista siisteyttä yllä, mutta kyllä siinä ennen pitkää kuolee ylirasitukseen, on sopeuduttava jatkuvaan hiekantuloon tai palkattava siivooja.
  Ihanaa, että otit osaa tähän haasteeseen. Sinulla on paljon kerrottavaa ja teet sen tosi mielenkiintoisella tavalla.

  VastaaPoista
 6. Voi kiitos, Sirokko. :-)

  Paan-tahrat ovat ihan kertakaikkisen oksettavia. Ennen Kansainyhteisön kisoja, jotka järjestettiin viime vuonna Delhissä, tahroista nousi hirveä haloo, kun kisa-asunnoiksi tarkoitetut tilat olivat täynnä paan-tahroja, kun työmiehet olivat siellä vähän syljeskelleet. Oli melkein kansallinen häpeä Intialle, kun aivan kisojen alla selvisi, että upouudet asuintilat olivat lähes asuinkelvottomat paan-tahrojen ja ihmisjätteiden (ihan sitä itteään) takia. Kai se on niin, että kun ihmisiä on paljon (liikaa?), kuria ja järjestystä on vain mahdoton pitää yllä. Ainakin Intiassa.

  Hyi kauhea tuota räkäklöttijuttua... Oksettaa. Siinä kyllä olet oikeassa, että ei näissä maissa pysty pitämään yllä samanlaisia siivousstandardeja kuin Suomessa. Ellei sitten halua olla siivoamassa koko aikaa – enkä tiedä, riittäisikö edes sekään!

  VastaaPoista
 7. ihan pakko kertoa Intian kokemuksiani... Ajelin kerran skootterillani ja ohi ajavasta bussista joku idiootti sylki (juurikin tuota samaa) ja osa siita lensi suoraan paalleni!!! Arvaa vain oliko kiva ajella oksennus suussa kotio. Heti ensimmaisena suihkuun ja viela senkin jalkeen desinfiointipyyhekeilla hankasin naamaani. :(

  VastaaPoista
 8. Hyi hemmetti, Kuwaitin kaunotar! YÖK!!! Sisuskalut kääntyy jo pelkästä ajatuksestakin!
  Mä olen kerran saanut Intiassa mutaa päälleni (en tiedä, lensikö se vain jostain, vai heittikö joku sen tahallaan), mutta tuollainen jonkun suussa ollut tavara on kyllä tuhat kertaa pahempaa kuin mikään muta. Että ihmiset osaavatkin olla sikoja!

  VastaaPoista
 9. Mä en saisi varmaan nukuttua, jos olisi jotain toukkia asunnossa. Kylmät väreet tuli heti sitä ajatellessakin.

  VastaaPoista
 10. Allu, kyllä mullakin oli aluksi tosi vaikeaa tottua noihin toukkiin. Kun ne ovat niin iljettävän näköisiäkin, kun mennä mönkivät eteenpäin. Onneksi niitä ei kuitenkaan ole ihan hirveästi, vaan joku muutama aina silloin tällöin. Jotain positiivista siis...:-)

  VastaaPoista