Kes teisele nime annab, see ise seda kannab.


keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Intialaisia iltakävelyllä - tyyli vapaa :-)

Niin se vain on terveysvalistus saavuttanut Intiankin! Melkein joka päivä lehdistä saa lukea jotakin terveelliseen elämäntapaan liittyvää: on jumppaohjeita, vinkkejä terveelliseen ruokavalioon, tietoa kolesterolista ja punaisen lihan vaaroista, ja ennen kaikkea - artikkeleita kävelystä ja juoksusta. Ihmisiä kannustetaan kävelemään ainakin viisi kertaa viikossa, ja jos kävelyrutiini alkaa tylsistyttää, ottamaan avuksi vaikkapa kännykän, jolla voi soitella kavereille samalla kun kävelee. Hyötyliikunta, askelmittarit, iPodit, intervalliharjoittelu ja vesijuoksu ovat täällä jo aivan eilistä kauraa - nyt kehotetaan hankkimaan synteettinen ruohomatto, jonka päällä voi juosta paikallaan vaikka telkkaria katsoessa, tai minitrampoliini, jonka päällä hyppiminen on sitä paitsi paljon hauskempaakin kuin kävely. Mutta todella monet vannovat vielä ihan tavallisen kävelyn nimeenkin, ja tämä postaus on omistettu näille käveleville intialaisille. :-)

Hyderabadin suosituin kävelyareena taitaa olla KBR-puisto Jubilee Hillsillä. Puisto on kansallispuisto keskellä kaupunkia, ja siellä on runsaasti eri kasvi- ja eläinlajeja sekä useita kävelypolkuja kaikille luonnon rauhaa kaipaaville kaupunkilaisille.

Puiston parkkipaikoilta alkaa monen kävelijän lenkki. Auringon laskiessa puiston kupeessa olevat parkkipaikat ovat tupaten täynnä - ja loput pysäköivät sinne, minne nyt autonsa sattuvat saamaan.

Jotkut kävelevät sisällä puistossa, mutta useimmat tykkäävät kävellä puiston ulkopuolella, sillä tämä on kaiken lisäksi ilmaistakin (puistoon sisälle on pieni sisäänpääsymaksu). Puiston erikoisuutena on nimittäin sen ympäri kulkeva lenkkipolku, KBR Park peripheral jogging track, joka on pituudeltaan noin 5 - 6 kilometriä.

Puiston portti. Koko puisto on ympäröity korkealla rauta-aidalla ja sisään puistoon pääsee vain tästä portista.

Lenkkipolku kulkee enimmäkseen aivan puiston aidan vieressä...

... ja aidan raosta voi tirkistellä itse puistoon, joka ei ole erityisen houkuttelevan näköinen.

Minä pidän tästä lenkkipolusta aivan valtavasti, ja täällä juoksentelu illan hämärtyessä on melkein parasta, mitä tiedän. Tämä on ehdottomasti yksi lempipaikoistani Hyderabadissa! Kävelyreitti on todella kaunis, hyvin hoidettu ja vihreä, ja olokin tuntuu siellä turvalliseltakin (verrattuna itse puistoon), koska tällä puiston ulkopuolisella kävelypolulla on ihmisiä usein ihan ruuhkaksi asti.

Useimmat intialaiset luottavat kävelylläkin perinteiseen tyyliin.

Jalassa sentään on lenkkarit... :-)


Lenkki sujuu huomattavasti rattoisammin, jos samalla voi vaihtaa kuulumiset.

Hieman levottomampaa housumallia...

... ja urheilullisempaa tyyliä.

Suoraan toimistosta: kännykkä, prässätyt housut ja valkoinen kauluspaita.

Tyylien kirjoa.
Välillä voi istua ihastelemaan maisemia......varsinkin sen jälkeen, kun on kiivennyt nämä portaat...

... tai jos oikein väsyttää, voi ottaa pienet nokoset.

Puistoon ja sen liepeille tullaan myös muussa kuin kävelytarkoituksessa; ihan vain aikaa viettämään perheen kanssa.

"--kele, vaipat unohtuivat autoon! Mä haen ne!"

Lapset keksivät puistossa monenmoista tekemistä, mutta niin kiire ei ole, etteikö kameralle kerkiäisi poseeraamaan!Tulevia Bollywood-tähtiä?

Vielä muutamia kuvia kävelyreitin varrelta:Aika lähteä kotiin!

7 kommenttia:

 1. Ihana postaus Hippu! Tosi hyvältä vaikuttaa tuo walkway ja upean vihreää kasvillisuutta sen varrella! Ja tuo kuva, josta näkyy kaupunkia;kaikki näyttää niin siistiltä,jotenkuten erilaista minkälaiseksi kuvittelen Intian.Mutta mähän jo tiedän,että teiltä toisenkinlaisia maisemia löytyy.
  Kivasti poseerasivat noi lapset sulle ja muutenkin olet tosi hyvin saanut kuvattua ihmisiä.

  VastaaPoista
 2. Tosi kivalta vaikuttava puisto. Taalla Bangaloressa on myos Lalbagh-puisto brittien peruilta, mutta sinne ei viitsi menna yksin kappailemaan, tai saa aika pikaisesti runsaasti miesseuraa!

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä Yaelianin kanssa, ihana postaus ja hyvännäköinen juoksupaikka sulla. Tuo lenkkarikuva punasarista naisista on tosi hauska, makea ristiriita! :)

  VastaaPoista
 4. Yaelian, kiitos! :-) Kasvillisuus on puiston ulkopuolella tosiaankin ihanan vihreää, sillä noita polun varsia kastellaan vissiin joka päivä. Mahtaa siinä olla hommaa, kun polku on sentään aika pitkä! Itse puistosta en tykännyt, sillä se on enemmän luonnontilainen, eli siis tosi kuiva ja auringon polttama.

  Kaupungeissa on tosiaankin ihan modernia, aika länsimaista suorastaan. Mutta jos menee epämääräisille alueille, joilla minäkin olen seikkailut :-), niitä roskakasoja ja muuta epäsiisteyttä kyllä löytyy.

  Anna, tässä puistossa on ihanaa juuri se, että siellä ovat kaikki niin "tosimielellä" urheilemassa, eli yksinäinen nainenkin saa olla ihan rauhassa. Kukaan ei ole koskaan yrittänytkään tungetella!

  Irenekin, kiitos. :-) Muitakin ristiriitaisia asuja joskus näkee; esim. joskus joku nainen on vetänyt sarinsa päälle minkä tahansa vaatteen, mikä nyt on käsiin osunut, kun on tullut vilu, ja sekin näyttää aika hassulta, jos kauniin sarin päällä roikkuu joku ruskea ja muodoton takki! :-D

  VastaaPoista
 5. Hyderabad vaikuttaa paljon siistimmältä kaupungilta kuin Bangalore!
  Meidän asuinalueen intialaiset ovat ainakin omaksuneet ilta- ja aamukävelyt. Compoundin katuja kävellään ahkerasti, sarit päällä ja lenkkarit jaloissa ;).

  VastaaPoista
 6. Myös Punessa porukat käyvät ahkerasti aamu- ja iltakävelyillä jogginparkeissa ja housing society alueilla samoja katuja edestakaisin sahaten tai talojen ympäri kävellen. Kuntosalit, uima-altaat ja golf courset ovat myös ahkerassa käytössä.
  En tunne Hyderabadia, mutta mukavalta näyttää. Olen viettänyt yhden kokonaisen päivän Bangaloressa ja se antoi varmaan hämäävän miellyttävän kuvan itsestäään vihreine puutarhoineen ja puistoineen...??

  VastaaPoista
 7. Suzhouren, mä olen aina ajatellut Bangalorea siistimpänä kaupunkina, ja niin kuin sanoin tuossa aikaisemmin, kyllä täältäkin sitä epäsiisteyttä ja muuta "mukavaa" löytyy. Toivottavasti en nyt anna Hyderabadista mitään liian ruusuista kuvaa!

  Meidänkin asuinalueella nämä paikalliset heittävät iltalenkkiä tässä asutusalueen sisällä, ja samoissa varusteissa kuin siellä teilläpäinkin. :-)

  Simran, unohdinkin postauksessa mainita nuo aamukävelyt! Tuo puiston viereinen lenkkipolku aukeaa jo kello 4.30.(!), ja mun on monena aamuna pitänyt mennä sinne kuudelta tai jotain, mutta vielä kertaakaan en ole jaksanut aamulenkille mennä! :-D

  Minä en ole koskaan käynyt Bangaloressa, ja Hyderabadissakin olin ennen tätä nykyistä oleskelua ollut vain kaksi päivää. Siitä vierailusta ei kaupungista kovin miellyttävää kuvaa jäänyt (jotenkin Hyderabadista jäi kaoottinen kuva), ja siksi Hyderabad on ollut tosi myönteinen yllätys. Tykkään. :-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. <3