Työ on pakopaikka niille, joilla ei ole parempaakaan tekemistä.


keskiviikko 18. syyskuuta 2019

Nyt on lähtö

Elämä on ollut viime viikkoina sellaista härdelliä, ettei pahemmasta väliä. Nyt kiireet ovat kuitenkin ohi, ainakin vähäksi aikaa, sillä istun taas Frankfurtin lentokentällä odottamassa lentoa Bogotaan. Jos hyvin käy, olen perillä Medellinissä huomenna Suomen aikaa kuudelta aamulla.

Aamu oli pastellinvärinen.
 
En ehdi olemaan Medellinissä kuin yhden päivän, sillä lähdemme ukkelin kanssa heti seuraavana päivänä Boliviaan, jossa viiivymme kai noin kuukauden. Bolivia ei houkuttelisi yhtään, mutta onhan sinne mentävä, kun ukkelin työt ovat tällä hetkellä siellä. Ainoa mieleen tuleva hyvä puoli Santa Cruzissa (Medelliniin verrattuna) on se, että Santa Cruz on tasamaastoa. Ei tarvitse paarustaa peräsuoli pitkällään jokaisella kauppareissulla. Myös ilma taitaa olla Santa Cruzissa tähän aikaan aurinkoisempi kuin Medellinissä, ja katselin, että ensi viikoksi on luvattu 35–36 asteen lämpötiloja. Nyt googletellessani tajusin, että Medellinissähän on taas sadekausi. Hyi yök. Alkaakin Bolivia kummasti houkuttaa!

Mie taas täällä! Lentokoneessa!

Medellinin vuorokausi tulee luultavasti käytettyä varsin tehokkaasti. Pitää purkaa Suomesta tuomani laukut, pakata laukut uudestaan Boliviaa varten ja inventoida keittiön kaapit. Ukkeli oli löytänyt taannoin yhdestä riisipussista lentäviä ötököitä, ja sitten hän soitti hädissään minulle, pitääkö hänen nyt tilata hyönteismyrkyttäjä. Minä rauhoittelin ukkelia, sillä kyseiset ötökät ovat minulle Intiasta varsin tuttuja. Nyt täytyy tehdä hieman salapoliisityötä ja selvittää, minne kaikkialle ötökät ovat päässeet. Voisiko olla mukavampaa ajanvietettä.

Suomesta lähtiessäni mietin jo kotiinpaluuta ja kävin vaihdattamassa eilen talvirenkaat alle. Meillä on renkaat säilytyksessä yhdessä rengasliikkeessä, ja ajatus rengasliikkeeseen ajamisesta kesärenkailla keskellä talvea kuulosti vähemmän houkuttelevalta. Voin kertoa, että rengasliikkeessä ei ollut ruuhkaa! Mahdoinkohan olla ensimmäinen, joka vaihtoi talvirenkaat alle? Ainakin olin luultavasti yksi viimeisistä, joka vaihtoi kesärenkaat (sehän tapahtui kesäkuun alussa).

Rengasliikkeessä oli niin kuollutta kuin olla ja voi, ja mies melkein juoksi minua vastaan, että jee, töitä! Siinä renkaiden vaihtoa odotellessani paikalle tuli toinenkin nainen, joka ilmoitti, että hänellä oli rengas puhki ja että pitäisi saada uusi. Rengasliikkeen mies kysyi naiselta, millainen puhjennut rengas oli. Nainen vastasi: "En minä tiedä. Auton rengas." Minua hymyilytti, kun tuntui niin kivalta, että joku muukin on yhtä pihalla autoon liittyvien teknisten juttujen kanssa kuin minä.

Kotoa lähteminen maailmalle ei harmittanut, oikeastaan päinvastoin. Meidän yläpuolella olevaan asuntoon on muuttamassa yksi (telkkarista tuttu) tyyppi, joka remontoi asuntoaan. Ymmärrän toki, että remonttimelu kuuluu elämisen ääniin siinä missä muutkin äänet, mutta eilen illallakin ärsytti ihan helvetisti, kun poraaminen vain jatkui ja jatkui.

Pitäisi kai muistella ihanaa Suomen kesää, mutta en jaksa, vaikka se paikoitellen ihana olikin. Muutama kuva täytyy kuitenkin laittaa.

Kesän viimeinen rantasauna.
Kiteenjärveä.
Kesän viimeinen kävelylenkki Espoon rantaraitilla.
Sitten vaan sinistä.

Juuri kun sanoin, etten viitsi muistella kesää, rupeankin muistelemaan sitä. 😆 Näin ne puheet perutaan ja takit käännetään.

Yksi kesän hauskimmista jutuista oli hevosajelu siskon perheen kanssa Savonlinnassa.

Ilme kertoo kaiken.
Ihmiset kiinnittävät mukavasti huomiota tuommoiseen hevoskyytiin ja kyydissä oleviin ihmisiin, joten kärryillä on hyvä harjoitella esimerkiksi kuninkaallista vilkutusta. Kuningatar Elisabetilla on muuten tekokäsi siltä varalta, että hän ei jaksa kuninkaallista vilkutusta. Ensi kerralla minäkin otan mukaan tekokäden!

Loppuun pitää laittaa vielä Lauri Tähkän viime viikon Vain elämää -ohjelmassa laulama Nyt on lähtö. En ole mikään Vain elämää -fani, ja tuokin jakso pyöri taustalla, kun puuhailin samalla muuta, mutta Tähkän versio Paula Vesalan kappaleesta kolahti meikäläiseen ja kovaa. En oikein tiedä, miksi. Koska nyt on lähtö?

17 kommenttia:

 1. Lämpöä luvassa! Hyvä, että pääset sadekautta vähän karttamaan sinne Boliviaan. Turvallista lentoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu! Inhoan sadekausia sydämeni pohjasta, joten mahdollisuus niiden karttamiseen otetaan aina ilolla vastaan. :-)

   Poista
 2. Buen viaje ❤Muistan että Bolivia oli vöhemmän mielenkiintoinen paikka kuin Medellin, mutta tuossahan tuli syitä miksi nyt parempi vaihtoehto. Onk8 sen jälkeen taas Medellinin vuoro? Nuo ötökät ku7vissa elintarvikkeisa on inhottava juttu, ja sen vuoksi laitan jääkaappiin niin paljon kuivatavaraa kuin sinne mahtuu, mutta äsketräin jouduin heittämään pois tattaripussin jossa ötököitä, hyi. Oikein mukavaa kuukautta Boliviassa. Boliviasta tulee aina mieleen Laura Moreno, bolivialainen tyttö joka oli ystävä yhden teinikesän aikana,kolloin oltiin samalla alueella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, Jael, hyvän matkan toivotuksista. <3

   Bolivia – tai ainakin Santa Cruz – on tosiaan vähemmän kiinnostava kuin Medellin, jossa olisi vaikka kuinka paljon näkemistä ja tekemistä. Santa Cruz on oikea tylsyyden tyyssija. ;-D Mutta Santa Cruzin jälkeen palataan tosiaan taas Medelliniin, ja eiköhän se tuokin kuukausi mene nopeasti. Sitä paitsi olen alkanut odottaa Boliviaan pääsemistä jo ihan innolla, lähinnä ilmojen takia. Iloitsen myös siitä, että pääsen taas muutamaan hyväksi havaittuun ravintolaan. :-)

   Anoppi on neuvonut myös pitämään kuivatavaroita jääkaapissa, mutta jostain syystä minä en ole oikein koskaan oppinut tuota tapaa. Välistä tuntuu, että jääkaapissa on niin kosteaa, että sekään ei ole kuivatuotteille oikein hyväksi.

   Mukavaa loppuviikkoa sinulle! :-)

   Poista
 3. Hyvää ja turvallista matkaa! Odottelen sitten uusia postauksia ja valokuvia sieltä päin maailmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helena! No niitähän varmasti tulee, kunhan pääsen ensin vähän asettumaan aloilleni jonnekin. :-)

   Poista
 4. Turvallista matkaa! Me käytiin just rengasliikkeessä paikkauttamassa "puhjennut rengas", joka ei sitten onneksi ollutkaan kuin salaperäisesti tyhjentynyt. Mä selvisin autokielestä ihan ookoo siihen asti kun kysyttiin, että oikea vai vasen eturengas... :'D

  Ihanaa, että pääsit oikein vossikkakyytiin! Työkaverilla on suomenhevonen ja kärryt (vähän pienemmät kuin nuo) ja ai että olin polleaa, kun pääsin kerran hänen kanssaan ajelulla ja sain ajaakin kärryjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Vasemman ja oikean renkaan erottaminen toisistaan voi olla joskus hyvinkin kinkkinen juttu. Sitä paitsi rengashan voi olla samanaikaisesti kumpaakin riippuen siitä, mistä suunnasta rengasta katsoo. ;-D

   Vossikka! Olin ihan unohtunut moisen sanan. Kiitos muistin virkistämisestä. Vossikkakyyti oli oikein miellyttävää, kun kuskikin oli oikein leppoisa herra. :-) Kärryjä olisi kyllä kiva ajaa, mutta saattaisi olla hieman liian riskaabelia ainakin noin kaupunkiolosuhteissa.

   Poista
 5. Ihania suomikuvia 💜💖 rakas synnyinmaa 🧡💜💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi on kaunis maa. Ainakin kesällä. ;-)

   Poista
 6. Mua nauratti tää "Pitäisi kai muistella ihanaa Suomen kesää, mutta en jaksa" :D. Mulla on ollut ihan samanlainen fiilis. Pitäisi ja haluaisinkin, mutta kun en vaan jaksa tai paremminkin viitsi.

  Ja pakko tarttua myös tuohon Lauri Tähkään ja Vain elämään, jota en ole tänä syksynä katsonut jaksoakaan, mutta Spotify oli valinnut mulle kuunneltavaksi Laurin esittämänä Antti Tuiskun kappaleen "En kuule sanaakaan" ja tykästyin siihen ihan tosi paljon. Samoin kuin Erinin esittämään "Mä hiihdän"-biisiin. Niitä nyt sitten kuuntelen vuoronperään niin, että varmaan alkaa kohta tökkiä molemmat niin etten enää pysty kuuntelemaan kumpaakaan. Täytyy testa myös tuo Nyt on lähtö, koska sitä en ole kuullut.

  Toivottavasti käy niin kuin usein käy, että kun vähän vastentahtoisesti johonkin lähtee, perilläolo onkin paljon mukavampaa kuin yleensä.

  Terkkuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt kuuntelen parhaillaan sitä Tähkän versiota Lähdöstä ja on kyllä hieno! Ja monessa kohtaa voin kuvitella, että kolahtaa sulle erityisen paljon <3

   Poista
  2. Suomen kesä on kai niin lyhyt, että tuntuu melkein velvollisuudelta muistella kesää vielä sen mentyäkin. Toisaalta ehkä onkin parempi katsoa eteenpäin ja mennä kohti tulevaa? Tai ehkä vieläkin parempi on tehdä niin kuin itsestä parhaalta tuntuu, muistella tai olla muistelematta. :-)

   Mä olen todella kranttu kotimaisen musiikin suhteen, ja voisin laskea varmaan yhden käden sormilla ne biisit, jotka ovat todella kolahtaneet. Ei mulla ole sinänsä mitään suomalaista musiikkia vastaan, mutta en kestä sitä melankolisuutta ja ranteet auki -fiilistä, joka suomalaisesta musiikista yleensä tulee.

   Olen huomannut, että aika moni kappale, joka miellyttää heti ensi kuulemalta, alkaa kyllästyttää varsin pian, kun taas sellaiset kappaleet, joille pitää ensin vähän lämmetä, kestävät kuuntelua paremmin. Mutta on niitä poikkeuksiakin, ja uskon, että tämä Tähkän kappale (tai siis esittämä versio) on sellainen.

   Olen lähdössä Boliviaan oikeastaan jo ihan mielelläni, kun katselin ensi viikon sääennustuksia. Nyt mietin itse asiassa jo, että eikö olisi mitään mahdollisuuksia viipyä siellä pidempään. :-D

   Kiva, jos sinäkin tykkäsit Tähkän Lähdöstä. Minusta taitaa olla tulossa suorastaan Tähkä-fani. Kääk. Hieno tulkitsija!

   Poista
 7. Toivottavasit pääsit onnellisesti perille! Minäkin mielelläni lähtisin pakoon syksyn sateita johonkin aurinkoisempaan ja lämpimämpään :)

  Jään odottelemaan raportteja maailmalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut viivästyneestä vastauksesta! Pääsin hyvin perille, ensin Kolumbiaan ja sitten Boliviaan. Nyt tekee mieli olla hetki ihan aloillaan. :-)

   Kaunista ja lämmintä syksyä sinne Suomeen!

   Poista
 8. Kääk, ötököitä! Multa menis tömsteriin koko kaapin sisältö, hui kauhistus.

  Ihania kesäkuvia! Rippikoulu muistoja nousi mieleen noista Olavinlinnakuvista :-D

  Mukavaa reissua ja teille kaikille <3

  -m

  Ps. En osaa kuvitella siuta kuuntelemassa Tähkää...en vaikka kuinka yritän :-o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaapissa oli niin paljon tavaraa (kuten meidän kaapeissa aina on :-D), että en mitenkään raaskinut heittää kaikkea roskiin. Säästämisessä on tosin aina se vaara, että ötökät ovat saattaneet jäädä jossakin pussissa huomaamatta, ja sitten ne pääsevät taas leviämään...

   Olavinlinna tuo minullekin muistoja mieleen. :-) Ei olekaan pitkään aikaan tullut käytyä linnassa ihan sisällä. Vaikka ei kai se hirveästi ole muuttunut siitä, kun viimeksi siellä kävin.

   Kiitos sinulle! <3 Heh, en melkein itsekään osaa kuvitella itseäni kuuntelemassa Lauri Tähkää. :-DD

   Poista

Kiitos kommentistasi. <3