Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


torstai 26. syyskuuta 2019

Kuinka usein?

Bongasin Tiialta Minäkö keski-ikäinen? -blogista hauskan haasteen, ja päätin itsekin vastailla kysymyksiin. Voi olla, että vastauksista tulee taas pidempiä kuin olisi suotavaa, mutta yritän pitää sanaisen arkkuni kurissa.

Kuinka usein...?

Vaihdat lakanat? 

Yleensä noin kerran kahdessa viikossa, joskus useamminkin. Puhtaisiin lakanoihin pujahtaminen on yksi arjen luksusjutuista.

Vaihdat pyyhkeet? 

Nämäkin yleensä kerran viikossa.

Pesen hiukset?

Kuten olen jo aiemmin kertonutkin, joka päivä (eli siis aamu).

Soitat isälle/äidille? 

Iskälle yleensä isänpäivänä ja synttäripäivänä sekä silloin, jos on jotain asiaa. Äidille ehkä noin kerran viikossa. Viestejä lähettelemme äiskän kanssa kuitenkin lähes päivittäin.

Näet vanhempiasi? 

Elämäntilanteesta johtuen varsin kausiluontoisesti. Ulkomailla ollessani en moneen kuukauteen, mutta Suomessa ollessani saatan viettää vanhemmillani viikon, parikin. Yritän kai kompensoida pitkiä poissaolojani sillä tavalla jotenkin.

Iltapukukierros näköjään alkamassa. (Saa yrittää arvata, mitä tässä tapahtuu.)

Käyt leffassa? 

En koskaan. Elokuvista kun ei voi koskaan tietää etukäteen, ovatko ne hyviä vai huonoja, ja minusta olisi kauheaa istua pakotettuna pari tuntia leffateatterissa katselemassa jotain surkeaa leffaa. En jaksa katsoa nykyään muutenkaan lainkaan elokuvia, paitsi teluguelokuvia silloin tällöin (viimeksi ukkelin serkulla Ruotsissa).

Föönaat hiukset? 

Vain pakon edessä. Tykkään kuivattaa hiukset "päähän", ja se on yksi syy, miksi minun pitää herätä aamulla pari tuntia ennen lähtöä. Salilta ja uimahallistakin lähden mieluummin märillä hiuksilla kuin rupean kuivattelemaan niitä. Joskus on kuitenkin pakko turvautua fööniinkin.

Putsaat lattiakaivot? 

Varmaan jotain kerran vuodessa. Tämä on inhokkihommani numero yksi, ja siksi aina "unohdan" sen.

Käyt metsässä? 

Espoossa ei tule nykyään hirveästi metsäiltyä, mutta Itä-Suomessa käyn joskus metsässä kävelyllä tai poimimassa marjoja tai keräämässä sieniä. Tänä vuonna idässä ei tullut mustikoita yhtään, mutta puolukoita tuli ihan kivasti.

Käyt suihkussa? 

Usein kolmekin kertaa päivässä. Pesen aamulla tukan, mutta tykkään käydä myös illalla suihkussa, ettei tarvitse mennä päivän aikana kertyneen likakerroksen kanssa sänkyyn. Kolmannen kerran käyn suihkussa treenin jälkeen.

Sanot läheisillesi, että rakastat heitä?

Suoranaisesta rakkaudesta en osaa puhua muuta kuin ukkelille ja vanhemmilleni. Vanhemmillekin asia tulee sanottua kiertoteitse ("olet rakas").

Sanot miehelle, että rakastat häntä? 

Jos tämä pitäisi sanoa suomeksi, niin sanoisin varmasti todella harvoin. 'Minä rakastan sinua' tuntuu jotenkin niin hirvittävän painavalta lauseelta, että sitä on vaikea saada ulos suustaan. Englanniksi on helppo huikata "love you".

Tarkistat kuivakaapin sisällön?

Minulle tulee kerran tai pari vuodessa sellainen puuska, että käyn läpi kaikki keittiön kaapit ja koko huushollin muutenkin.

Luuttuat lattiat? 

Täällä Boliviassa on pakko pestä lattiat vähintään joka toinen päivä, koska muuten saa kävellä jalkapohjat mustina. Saasteita on kai niin paljon, eivätkä asunnotkaan taida olla yhtä tiiviitä kuin Suomessa. Sama juttu on Kolumbiassa ja Intiassa.

Suomessa pesen lattiat tosi harvoin ihan siitä syystä, että en näe puuhassa oikein mitään järkeä. Eiväthän lattiat ole edes likaiset. Olisi varmasti eri asia, jos taloudessa olisi lemmikkejä tai pieniä lapsia. Vaikka Suomessa ei pesisi lattioita vuoteen, lattianpesuvesi ei ole silti yhtä mustaa kuin täällä Boliviassa tai Intiassa kahden päivän pesutauon jälkeen (olen testannut 😆).

Peset vessan? 

Yleensä kerran viikossa, mutta useamminkin tarpeen mukaan. Vessan/kylpyhuoneen pitää olla minusta aina siisti. En todellakaan rupea katselemaan mitään jarrutusjälkiä.

Puhdistat liesituulettimen? 

En ole koskaan puhdistanut liesituuletinta, sillä meillä ei ole liesituuletinta.

Syöt noutoruokaa? 

En oikein tiedä, mitä noutoruoka tarkoittaa. Ravintolasta ostettuja take away -annoksia vai kotiin tilattuja ruokia? Oli kyse kummasta tahansa, en syö kumpaakaan juuri koskaan. Jos tilaamme kotiin jotakin, siihen on yleensä jokin erityinen syy, kuten muuttopäivä tms.

Valehtelet? 

Vaikka arvostan rehellisyyttä ja totuuden puhumista erittäin paljon, ihmisten ei silti tarvitse minusta tietää kaikkea. Joskus kertomatta jättäminen tai suoranainen valehteleminen on parempi kuin kylmä totuus. Mutta itselleen ei saa koskaan valehdella eikä itseään saa huijata, vaan tosiasiat pitää aina pystyä myöntämään. Minun on vaikea ymmärtää esimerkiksi sellaista, että kehitellään kaikenlaisia selityksiä, miksi ei voida tehdä jotain, kun totuus on ehkä se, että ei vain viitsitä. Sitten sama levy jää päälle pyörimään, pahimmassa tapauksessa koko elämän ajaksi. Parempi vain myöntää totuus itselleen ja miettiä, haluaako ja voiko tehdä asialle jotain vai ei, ja siirtyä sen jälkeen elämässä eteenpäin.

Riitelet suhteessa? 

En muista, milloin olisimme viimeksi ihan suoranaisesti riidelleet, eikä ole varmaan tarviskaan. Nuorempana tuli riideltyä paljonkin, mikä johtui aika paljon minun luonteenlaadustani (kaiken piti mennä aina minun mieleni mukaan, ja jos ei mennyt, piti saada raivarit, minkä jälkeen asiat yleensä taas menivät mieleni mukaan).

Älä kuule mulle ala!

Sheivaat? 

Sääriä tarvitsee sheivailla nykyään aika harvoin, sillä olen sinnikkäästi ajellut koipiani epilaattorilla jo varmaan 10 tai 20 vuoden ajan, ja sinnikkyys on alkanut tuottaa tulosta. Karvat kasvavat niin harvakseltaan, että pidemmätkään karvat eivät häiritse, kun niitä on yksi siellä ja toinen täällä. Kainaloita ajelen yleensä joka toinen tai kolmas päivä, koska en tykkää, että salilla käsiä nostellessa kainaloista tursuaa puolen metrin mittaisia haivenia.

Vaihdat hammasharjan? 

Aivan liian harvoin. Ehkä kolmen tai neljän kuukauden välein? Kääk.

Käyt kirjastossa? 

En nykyään koskaan. Minun on ihan turha raahata kirjoja kotiin, koska en kumminkaan lue niitä. Tietokirjallisuutta (esim. liikunta-alan) tulee joskua haettua, mutta nykyään netissä on niin paljon tietoa, että tämäkin on oikeastaan jäänyt.

Peset peitot ja tyynyt? 

TOOOOOOSI harvoin. Hyvä että tuli tämä kysymys, jotta muistin, että tällaistakin voisi tehdä!

Soitat anopille? 

Aina silloin, kun edellisestä soittamisesta on kulunut liian pitkä aika, eikä anoppi (tarkemmin sanottuna appiukko) ole ehtinyt soittaa ensin. Puhun puhelimessa todella harvoin ja mieluusti vain silloin, jos jollakulla on jotain asiaa. Inhoan syvästi puhelimessa höpöttelyä, ja vaihtaisin kuulumiset mieluummin kasvotusten tai viestien välityksellä. Puhelimessa puhuminen on vain jotenkin niin turhauttavaa ja pitkäveteistä. Erityisesti en voi sietää jonninjoutavien asioiden (tyyliin toisten asioista juoruilu) vatvomista tuntikaupalla. Jos siis kuulumisten vaihtaminen perustuu soittelemiseen, kuulumiset jäävät kyllä minun osaltani vaihtamatta.

Peset rintsikat? 

Hassu kysymys. Pitääkin mennä katsomaan kalenterista, milloin on seuraava rintsikoiden pesupäivä.

Leivot? 

En juuri koskaan. Leivonnaisten kanssa on massatuotanto-ongelma, kun kerralla ei voi leipoa esimerkiksi vain yhtä tai kahta sämpylää. On pakko tehdä aina hirveä satsi kerralla, ja sitten on ongelma, mitä niille lopuille leivonnaisille tekisi. Ukkeli ei syö leivonnaisia kuin korkeintaan yhden kerran, ja sama juttu minulla. Loput voisi tietysti laittaa pakastimeen, mutta kuka ne sieltä sitten söisi? Naapurin koira?

Siivoat jääkaapin? 

Tarpeen mukaan.

Käyt puntarilla? 

Olen käynyt viimeksi puntarilla syys-lokakuussa 2017. Sen jälkeen panin vaa'an pussiin ja vein sen varastoon, joten en ole tiennyt painoanikaan kahteen vuoteen. Pitäisikin kirjoittaa postaus siitä, millaista elämä on ollut ilman puntaria, ja onko mikään muuttunut. (Sanon näköjään aina, että pitäisi kirjoittaa postaus siitä ja siitä, mutten kuitenkaan koskaan tee sitä.)

Komennat miestäsi? 

En ole koskaan tajunnut komentamista parisuhteessa. Minusta parisuhteessa on silloin jotain vialla, jos toista tarvitsee komennella. On niitä muitakin (vähemmän alentavia) tapoja sanoa asioista.

Syöt irtokarkkeja? 

Tosi harvoin. Söin ennenkin irtokarkeista vain niitä suklaisia, ja suklaata syön kyllä silloin tällöin edelleenkin. Nyt ei tarvitse kuitenkaan vetää enää kokonaista levyä tai parinsadan gramman pussillista kerralla. Tuntuu uskomattomalta ajatella, että vielä joskus muutama vuosi sitten minulla oli niin kamala namien himo, että olin joskus vetänyt naamaani puolet pussista, ennen kuin olin päässyt edes kassalle. (Olin kuitenkin punninnut namit ennen syömistä, että en sentään varastanut mitään.)


Vierailet isovanhempiesi luona? 

Minun isovanhempani ovat olleet jo kauan tuonpuoleisessa. Haudoilla tulee joskus vanhempien kanssa käytyä.

Peset pyykkiä? 

En nyt ihan joka päivä, mutta melkein. Treenivaatteet on pakko pestä heti käytön jälkeen, etteivät ne ala haista. Eihän tuollainen jatkuva pienen määrän pyykkääminen ole hirveän taloudellista (kahden ihmisen taloudessa ei ole aina muuta pyykkiä samaan kyytiin), mutta ei voi mitään.

Milloin tämä loppuu?! Nyt alkaa jo hermo mennä!

Imuroit kotisi? 

Kerran viikossa, tarvittaessa useammin.

Perheessä kinataan vaatetuksesta? 

Tällä ajatellaan nyt varmaan lapsiperheitä, mutta kun niitä lapsia ei ole, niin otetaanpa mies käsittelyyn. Komentelun lisäksi toinen asia, jota en ole koskaan tajunnut parisuhteessa, on se, että nainen määräilee, mitä miehen tulee laittaa päälleen. Jokainen pukeutukoon miten tahtoo. Jos ukkeli haluaisi laittaisi päälleen jätesäkin, niin siitä vain. Olisikin hauska katsella ihmisten reaktioita.


Käyt kaupassa? 

En ihan joka päivä, mutta melkein. Oikein ärsyttää, kun en osaa ostaa koko viikon ruokatarvikkeita kerralla, vaan aina pitää olla hakemassa jotain maitopurkkia tai leipäpakettia.

Peset ikkunat? 

Kerran, pari vuodessa. Yleensä pesen ne viimeistään siinä vaiheessa, kun huomaan, että ikkunoista ei meinaa nähdä enää kunnolla läpi. Ja yleensä juuri silloin, kun inspiroidun pesemään ikkunat, on jokin siitepölyaika, ja ikkunat ovat kohta yhtä kamalan näköiset.

Vaihdat sukat?

Yleensä päivittäin.

Olet eri mieltä miehesi kanssa? 

Tarpeen mukaan. Olemme yleensä aika samaa mieltä asioista, mutta toki joskus pitää muistin virkistämiseksi väittää vastaankin.

Ostat uusia vaatteita?

Aivan liian usein! Rakastan vaatteiden ostamista, eikä minulle tuottaisi mitään ongelmaa viettää vaikka koko päivä vaatekaupoilla. Kävisin vain välillä syömässä ja vessassa, ja sitten homma jatkuisi taas. Erityisen heikkona olen treenivaatteisiin. Huono puoli uusissa vaatteissa on se, että ne maksavat, joten tätä "harrastusta" on pakko rajoittaa.

Siivoat? 

No eikös tähän ole tullutkin vastaus jo moneen kertaan.

Olet tehnyt raskaustestin? 

Eipä ole ollut tarvetta tehdä. Tietysti jumalallisen sikiämisen mahdollisuus on aina.

Tarkistat, toimiiko palovaroitin? 

Suomessa pysyvämmin ollessa olen tämän asian suhteen todella saamaton, mutta nyt kun olen ollut pidempiä aikoja pois kotoa, tarkistan palovaroittimen aina ennen lähtöä ja vaihdan usein vielä varmuuden vuoksi uudet patteritkin.

Peset autosi? 

Silloin, kun se on pesun tarpeessa. Joskus pesen auton itse vanhempieni pihassa ja joskus ajan sen pesulaan. Huoltoasemien pikapesuloita en enää käytä, sillä olen löytänyt Isosta Omenasta Parkkipesun, jossa autot pestään käsin. Pesutulos on ollut joka kerta niin loistava, että en voi muuta kuin suositella paikkaa lämpimästi!

Käyt läpi vaatekaapit ja muut kaapit? 

No vastaisinko taas, että tarpeen mukaan? Viimeistään silloin, kun huomaan, että on tullut talvi/kesä, ja minulla on ihan väärän kauden vaatteita kaapissa.

Siivoat lääkekaapin? 

Meillä on lääkkeet sellaisessa muovilaatikossa, ja heittelen sieltä vanhentuneita lääkkeitä roskikseen aina muistaessani.

Puhdistat hiukset harjasta? 

En koskaan, koska en käytä hiusharjaa. Kampaa vain.


Tuli oltua taas vissiin hieman suorapuheinen, mutta ei voi mitään. Omasta elämästään saa olla. 

Olitko jostain samaa tai eri mieltä?

14 kommenttia:

  1. Ai kuinka usein se hammasharja sitten muka pitäisi vaihtaa? Minä olen aina ollut siinä luulossa että se "virallinen" vaihtoväli on just tuo kolme kuukautta (ja muistisääntönä sitten se että aina kun alkaa uusi vuodenaika, vanha harja roskiin ja uusi tilalle).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Googletin asiasta, ja niinhän se olikin, että "virallinen" vaihtoväli on kolme kuukautta. Ei siis syytä huoleen!

      Poista
  2. Tämä on kyllä hauska haaste, ja kiva lukea vastauksia:) PItäisi varmaan itsekin tehdä tämä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee ihmeessä! Olisi kiva lukea sinunkin vastauksesi. <3

      Poista
  3. Usein imuroin joka päivä, joskus taas kun kyllästyn niin kämppä on monia päiviä kun pommin jäljiltä.

    Hammasharjan vaihto...kääk milloin edellisen kerran!

    Kauheita kysymyksiä ;-D
    Mutta kiva lukea toisen vastauksia ;-)

    -m

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Imurointi kuuluu mun inhokkikotihommiin, joten en tiedä, pystyisinkö tekemään sitä kovin usein. :-) Tosin imurointi on muuttunut huomattavasti miellyttävämmäksi sen jälkeen, kun olen joutunut hoitamaan "imuroimisen" lakaisemalla näissä talouksissa, joissa ei ole imuria. Imuri on kuitenkin loppujen lopuksi aika näppärä!

      Mä luulen, että mullakin saattaa sama hammasharja olla käytössä paljon pidempäänkin kuin tuo arvelemani 3-4 kk. Aika kuluu niin nopeasti, että ei huomaakaan.

      Kiva että jaksoit lukea. <3

      Poista
  4. Minusta aivan hölmöjä kysymyksiä, mutta ehkä ne sopivat joillekin ja ennenkaikkea nuo kysymyksethän kertovat paljon hänestä, joka keksi nuo. Ehkä erilaisilla vastaajilla tulee hajontaa noissa vastauksissa. Taidan lähteä tiskaamaan - minulla ei ole tiskikonetta - ja tiskit ovat lojuneet työkiireistä johtuen sunnuntaista asti. Tänään oli pakko ottaa töiden jälkeen nokoset, jotta jaksaisi vähän kotia järjestellä.
    Onneksi täällä ei tarvitse luututa noin usein kuin siellä! Ja tänään mietin kollegan kanssa, että minne veisin pari ehjää lamppua, kun olen ne vaihtanut. Ei ne taida kelvata kenellekään ja niiden kierrättäminen ei täällä oikein toimi, mutta en kyllä viitsisi niitä roskiin laittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiväthän nämä tosiaan mitään korkealentoisia kysymyksiä olleet, mutta joskus on kiva vastailla sen suurempia pohtimatta. :-)

      Meillä oli Suomessa kerran tiskikone poissa pelistä kaksi vuotta ihan vain siitä syystä, että emme saaneet aikaiseksi hankkia uutta. :-D Sitten kun saimme vihdoin hommattua uuden koneen, olin niin taivaissa, että päätin, että en koskaan enää valittaisi tiskikoneen täyttämisestä tai tyhjentämisestä. Enkä ole valittanut. Tyhjentäminen on itse asiassa yksi lempikotihommistani. :-)

      Minä olen oikea tiskaushullu, ja saatan tiskata ihan vain yhden kupinkin sen takia, kun likainen kuppi lavuaarissa ärsyttää minua. Se näkyy sitten kyllä käsissä, ja olen saanut täälläkin jo käteni todella kuiviksi, kun en ole muistanut rasvailla.

      Tsemppiä sinne kotihommiin ja lamppujen loppusijoituspaikan etsintään! :-)

      Poista
  5. En tiedä voisinko vastata noihin kysymyksiin ikinä, kun ovat niin siivouskeskeisiä :D :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siivouskeskeisiä tosiaan olivat! Mutta tulipahan nyt tämäkin aihe kaluttua oikein perinpohjaisesti. :-D

      Poista
  6. Tää on jo toinen "Kuinka usein..." jonka luen ja samalla kommentilla, että eihän noihin kehtais vastata... Ties mitä minusta SITTEN ajattelisitte.

    Voishan tästä tehdä oman version ja poistaa ne kaikki "tyhmät" kysymykset... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, varmasti aika moni kauhistui näistä minunkin mielipiteistäni. :-D Että kuinka joku voi ajatella/toimia tuolla lailla. Mutta ihan sama; en jaksa yrittää miellyttää ketään.

      Ja juu, mikä estää tekemästä oman version! En tullut ajatelleeksikaan tuota. Miekin oisin voinut soveltaa. :-)

      Poista
  7. Moi et kai oikeasti heitä vanhentuneita lääkkeitä roskiin?
    Niiden paikkahan on apteekki josta menevät hävitettäväksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan on joskus jokunen paketti tainnut roskiinkin lentää. Parannuksen paikka.

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3