Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


tiistai 28. lokakuuta 2014

Kun täti kuolalapun unohti

Yksi syksyn odotetuimmista - ellei odotetuin - tapahtuma koitti sunnuntaina, kun kävimme Lenny Kravitzin keikalla. Vähän nolostellen täytyy tunnustaa, että en ole käynyt aiemmin yhdelläkään keikalla, vaikka festareita on tullut aikoinaan kierrettyä hyvinkin paljon. Mutta tämmöisen suuren artistin "omalla" live-keikalla en ole koskaan käynyt, mutta nyt on sekin aukko sivistyksessä tullut paikattua.

Mikään suuri Lenny Kravitz -fani en ole koskaan ollut, vaikka hänellä monia hyviä kappaleita onkin. Yksi kappale on kuitenkin ollut aina erityisen lähellä sydäntäni, ja jännäsinkin koko illan, soittaisiko Lenny kappaleen, vai jäisinkö nuolemaan näppejäni.

Samalla tuli korjattua toinenkin aukko yleissivistyksessä, nimittäin käynti Hartwall Arenalla. Kovasti olen Arenasta puhetta kuullut, ja sellainenhan se oli: jättimäinen jääkiekkoareena täynnä olutbaareja.

Jos musiikki ei ollutkaan minulle se ykkösmotiivi tulla paikalle, niin oli minulla kumminkin ihan asiallinen syy tulla keikalle: herra Kravitz itse. Suomeksi sanottuna olin siis paikalla silmänilon vuoksi. Keikka oli tässä mielessä - ja muutenkin - oikein onnistunut kokemus, vaikka vielä tunti ennen keikkaa olin miettinyt, että mieluummin jäisin kotiin nukkumaan, kun aamulla olisi kuitenkin aikainen herätys. Milloin minusta tuli tällainen - ihminen, joka ajattelee ensisijaisesti nukkumista? Smiley


Väki on valunut pikkuhiljaa olutbaareista odottamaan konsertin alkua.

Ne olutbaarit olivat muuten tupaten täynnä ennen keikan alkua, mutta kai ihmiset tarvitsevat hieman tunnelman nostatusta, jotta jaksavat sitten heilua keikalla. Ilmankos minä sitten istuinkin koko keikan ajan kuin tikku paskassa. Olin ottanut mukaani myös korvatulpat, kun olin jostain lukenut sellaisia suositeltavan, ja olipahan hyvä, että semmoiset toin. Meteli oli nimittäin aivan järkyttävä - en ole eläessäni ollut sellaisessa melussa. Tuntui, että sisuskalutkin tulivat ulos. (Täti se täällä taas valittaa.)

No mutta. Kymmentä yli yhdeksän sammuivat valot, ja tuli tunne, että kohta tässä saattaa tapahtuakin jotain.

Toki pimeydestäkin piti ottaa kuva.



Enkä ihan väärässä ollutkaan. 


Jippii, Lenny on lavalla!






Olin kyllä ihan jumalattoman hieman pettynyt, kun Lennyllä oli päässään aurinkolasit ja yllään pitkä palttoo. Tuliko tästä nyt ihan turha reissu?

Onneksi tilanne korjaantui pian.









Lennyn lisäksi ihastelin shown valoja, jotka alkoivat kyllä jossakin vaiheessa käydä hieman silmiin (ja valoista johtuen - seli, seli - kuvatkin ovat vähän omituisia).

Eikös tämä mene jo melkein taiteesta?



Ja kuultiinhan illan aikana tosiaan sitä musiikkiakin. Olen vähän jäävi arvioimaan showta, kun minulla ei ole (muun konserttikokemuksen puutteessa) minkäänlaista vertailukohtaa, mutta minusta show oli räväkkä - Lenny osaa todellakin laulaa ja esiintyä - mutta ehkä jollakin tapaa tasapaksu ja yllätyksetön. Ehkä odotukseni olivat olleet liian korkealla, ja olin odottanut, että Lenny laskeutuisi lavalle helikopterilla tai että hän riisuisi paitansa kokonaan. (Kyllä elämä on pettymyksiä täynnä.) Asiantuntevamman katsojan mielestä keikka oli kuitenkin "huikea ja mieleenpainuva konserttielämys":

"Viime huhtikuussa 50 vuotta täyttänyt Kravitz veti parituntisen hittikimaran lävitse kokeneen keikarin ottein: maskuliinista uhmakkuutta luontaisiin diivan elkeisiin yhdistellen. Välistä huippukuntoon treenattu kroppa vilkkui näkyvästi löysän hihattoman paidan alta."

"Parituntinen show reviteltiin lävitse ilahduttavan röyhkeällä itsevarmuudella. Kravitzin kaikkivoipaisen rocktähden pinta säröili oikeastaan vain niinä harvoina hetkinä, kun hän avasi yleisölle sanaisen arkkunsa. Väkinäiset ja tylsänpuoleiset lavaspiikit paljastivat, ettei Kravitz karismaattisesta lavapreesenssistään huolimatta ole Robbie Williamsin kaltainen kokonaisvaltainen showmies, joka kykenisi ottamaan yleisön hyppysiinsä pelkän verbaaliikan avulla."
(Iltalehti/Ville Hartikainen)

En minäkään kyllä millään lailla valita: upea kokemushan tuo oli (vaikka en ehtinyt tarpeeksi nukkuakaan Smiley).

Strut-biisin aikana Lenny heitteli juomapullostaan yleisön päälle vettä.




Musiikin ystävää ilahduttivat varmasti myös kitaristi Craig Rossin ja saksofonisti Harold Toddin soolo-osuudet.

Kimppakivaa Craig Rossin kanssa.
Ja sitten Toddin kanssa.

Myös Kravitzin rumpali, Cindy Blackman, oli aika huikea (huomatkaa, että naisella on ikää 55 vuotta!).


Viimeinkin parituntisen keikan loppupäässä se tuli - se minun biisini. Sitä piti oikein jo videoida (en nauhoittanut biisiä kokonaan, kun käsi väsyi).



Yleisö tuntui lämpenevän loppua kohden, ja keikan päätteeksi nähdyn Are You Gonna Go My Wayn aikana yleisö oli jo hyvin messissä.


Kun keikka sitten tuli päätökseensä, oli sellainen tunne, että kyllä tätä olisi enemmänkin jaksanut.





Näkemiin, Helsinki!

Taidanpa ruveta käymään keikoilla useammin. Seuraava sopiva tilaisuus olisi Hartwall Arenalla marraskuun viidestoista päivä. Silloin siellä konsertoivat Matti ja Teppo.

32 kommenttia:

  1. Vau,oletpa saanut hienot kuvat;olitteko aika lähellä? En itse ole hulluna suuriin konsertteihin,mutta hra Kravitzin konserttiin olisin kyllä valmis menemään,tosin en mennyt kun hän kävi täällä.Ja paljon silmänruokaa hänessä onkin;D Sexy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa ei oltu ollenkaan lähellä vaan hyvinkin kaukana, mutta onneksi kamerassa on hyvä zoomi. :-)

      Kyllähän tuota miestä katselee – mieluusti vähän kauemminkin. ;-D

      Poista
  2. Hienot keikkakuvat! Kaverin kanssa olemme nauraneet sitä, että mielellämme kävisimme Cirkuksen keikoilla, mutta eihän rouvat viitsi keikan aikaa seisoskella :) Jos artisti ei järjestä keikkaa konserttisalissa, niin saa luvan olla ilman minun rahojani.

    Matin ja Tepon sijasta suosittelen Roxettea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Rva Kepponen. Mä mietin lippujen varaamisen aikoihin, että pitäiskö mennä sinne permannolle seisomaan, kun eivätkös kaikki katu-uskottavat keikkakävijät nimenomaan seiso lavan edessä, mutta sitten kaveri sanoi, että eiköhän me kuule oteta istumapaikat. Oli oikein hyvä päätös. :-D

      Roxettea en kyllä ehkä lähtisi katsomaan, kun tykkään Roxeten musiikista vielä vähemmän kuin Lennyn, eikä heidän keikallaan ole edes mitään silmäniloa. Mistä herääkin kysymys, että Matin ja Tepon keikallako sitä silmänruokaa sitten olisi? Sinne pitäisi ottaa varmaan korvatulppien lisäksi vielä silmälaputkin. :-D (Sori vaan, pojat.)

      Poista
  3. Lenny on ihana ja are you gonna go my way on legendaarisen hyva biisi, olisinpa ollut mukana! Olin viemassa tyttöa kesalla lastenteatteriin mutta se alkoi vasta 20.30, liian myöhaan MUKA tytölle mutta kylla se taisi olla oikeasti liian myöhaan aidille....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mä tuommoisen Lennyn huolisin lemmikikseni. ;-D

      Olipas myöhäinen aika lastenteatterilla! Mutta siellä lapset ehkä valvovat vähän myöhempään kuin täällä? Täällähän lapset taidetaan laittaa nukkumaan viimeistään kahdeksalta, että vanhemmat saavat omaa aikaa. :-)

      Poista
  4. Matti ja Teppo :D. Sinne voisin lähteä sulle kaveriksi :D
    Veljeksillä on varmaan vähän keikkaystävällisemmät housut kuin Lennyllä. Mua ihan ahisti ne, vaikka ihan vaan kuvista katsoin. (Mutta annettaneen anteeksi, koska olen itse syntynyt verkkarit jalassa..)

    Konserteissa ei ole tullut käytyä (koska olen varmaan ollut nukkumassa silloin, kun niitä on ollut), mutta Hartwall-areenalla kylläkin silloin kun se avattiin. Oli joku alkusarjan jääkiekkopeli Ranska vastaan joku muu maa ja meillä miehen kans liput ihan sieltä ylähyllyltä ja koska mulla on (kaikkien muiden kammojen lisäksi) korkean paikan kammo, en uskaltanut kertaakaan katsoa alaspäin. Mutta kivasti se peli meni silmät kiinnikin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitten vaan lippuja varaamaan. ;-D Mitäs biisejä Matilla ja Tepolla olikaan... no enpäs rupeakaan miettimään, ettei vaan jää soimaan päässä. :-)

      Mä katselin myös noita Lennyn housuja, että noissa kyllä paikat hikoavat ja hiertyvät. Mutta ehkä käytännöllisyys ei ole tuommoisella staralla ekana mielessä? Mä olisin ehkä vaatinut rahojani takaisin, jos Lenny olisi tullut lavalle verkkareissa ja Suomi-paita päällä. :-D

      Haha, silmät kiinni katsottu jääkiekko-ottelu kuulostaa erittäin asialliselta touhulta. :-D Vähän sama juttu, kun kerran Intiassa ajattelin, että otan ipodin leffateatteriin mukaan, jos leffa sattuu olemaan tylsä, enkä jaksakaan katsoa sitä, ja voin sitten ainakin kuunnella musiikkia. Mutta sitten ukkeli sanoi, että leffan tosifanit lynkkaavat mut, jos huomaavat tämän, joten jätin menemättä leffaan kokonaan. Vaarallista tämä elokuvien katsominenkin - tai katsomatta jättäminen. :-)

      Poista
  5. Upeeta menoa. Ja silmanruokaakin meikapuumalle! Ai niin tuokin on jo 50-v joten samaa sukupolvea ollaan. Hyvin sailynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin on Lenny säilynyt ja komea pakkaus - eli olisi just sopivaa seuraa mulle. ;-D

      Poista
  6. Olisin varmaan minäkin tuolla viihtynyt!
    Vai että Matti ja Teppo...heh..

    VastaaPoista
  7. Varmasti hyvä keikka. Ja parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Live on parasta elämässä :) terveisin: Aina keikalla kun aika ja raha sallivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelenkin nähneeni blogissasi useammankin keikkapostauksen. Ehkä mäkin innostun nyt käymään keikoilla useammin!

      Poista
  8. Hienot kuvat olet saanut. Pikkasen mietin (kuten sinä nukkumista), että olisinko saanut migreenin noista valoista. Eihän nää iästä mitenkään voi johtua?

    Matti ja Teppo, hei mää kans tuun porukkaan:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa mukaan Matin ja Tepon keikalle! Nyt herrojen keikalle on tulossa jo todistettavasti ainakin kolme ihmistä. :-D Pitäisköhän ruveta askartelemaan jo jotain fanimateriaalia, kun eivätkös kaikenmoiset plakaatit ja muut vastaavat kuulu nekin katu-uskottavien keikkakävijöiden varustuksiin?

      Mä muuten sain päänsäryn keikalta (en tiedä, oliko syynä valot vai meteli), ja voi olla, että tämä liittyy ikäänkin. Nuorempana sitä vaan meni – seurauksista viis – mutta nyt sitä on vissiin jo niin mukavuudenhaluinen, että miettii, että miksi ehdoin tahdoin kävisi hakemassa itselleen päänsäryn tai jotakin muuta epämiellyttävää.

      Poista
    2. Meitähän on hyvä jengi: Annukka, sää ja mää. Rupean askartelemaan plakaatteja:D

      Poista
    3. Varokaa vaan pojat - täältä tulee iskuryhmä! :-D

      Poista
  9. Minä en ole koskaan ymmärtänyt noita lavan edessä seisojia, edes nuorena, muutenkin ihmisjoukot alkaa ahdistaa, kun pari kertaa elämässäni olen joutunut panikoituneen ihmismassan jalkoihin. Enkä kyllä jaksaisi seistäkään niin kauaa, istumapaikka siis ehtona ainakin, ja korvatulpat, ja juu, joissain tapauksissa silmälaputkin :)
    Tosi hyviä kuvia olet saanut, teininä olisit niillä jo voinut tapetoida kamarisi seinät ja myydä vielä kavereillekin osan :)
    Areenalla olen sentään käynyt katsomassa Copperfieldin taikoja joskus 10 vuotta sitten (enkä sillon vielä omistanut edes digikameraa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen silloin nuorempana seisoskellut keikoilla paljonkin, juurikin niillä festareilla. Silloin sitä vietti pari päivää oikein iloisesti vaikka minkälaisessa kuravellissä (muistan yhdenkin festarin, kun koko kolmen päivän ajan satoi vettä kaatamalla ja telttakin lainehti), mutta nykyään mua ei saisi tuommoisiin olosuhteisiin kyllä mikään eikä kukaan.

      Mitäköhän ukkeli sanoisi, jos teettäisin Lennyn kuvasta ison plakaatin seinälle. Hmm.

      Copperfieldkin on aika söpö, joten sitäkin voisi lähteä katsomaan, mutta ehkä hän on kuitenkin liian sliipattu mun makuuni. (Kävin nyt katsomassa miehen kuvia ja totesin, että yök. Mutta voisihan sitä esitystä muutenkin käydä katsomassa. :-D)

      Poista
  10. Hyvät kuvat. Tuo paikka jossa olit, on äänentoistollisesti todella surkea. Ja mitä ylempänä niin sitä vähemmän happea. Itse olen niitä, lavan edustan, ihmisiä.
    Hectorin keikalle seuraavaksi. :D

    Lennu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, Lennu! Ensi kerralla olen sitten viisaampi ja valitsen paikan jostain muualta. Mutta sinne lavan edustalle en ehkä edelleenkään lähtisi, kun mullahan on pakkomielle saada joka paikassa mahdollisimman monta valokuvaa, ja sieltä niitä kuvia ei ehkä oikein saa. :-)

      Poista
  11. Vai tuollainen Lenny. Hyvät kuvat sait, varmaan paremmat kuin sieltä lavanedustan pomppivasta ihmismassasta. Rohkenen kyllä olla Iltalehden arvostelijan kanssa eri mieltä siitä huippukuntoon treenatusta kropasta. Näytti tuossa olevan olkavartta, mutta pohjetta ei senkään vertaa. Tikkujalka.

    Vau, nyt minäkin olen netissä haukkunut toisen ihmisen ulkonäköä. Olipas mukavaa. Tällainen on kuulemma tapana, ja ymmärrän sen oikein hyvin. Niin on nyt hyvä mieli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä mäkin ajattelin, että jos keikalle lähtee kuvausmielessä, niin ei ehkä kannata mennä sinne ihmismassan keskelle seisomaan.

      Tikkujalka. :-D No mutta sellainenhan tuo vähän on. On tainnut Lennyltä unohtua alavartalotreeni kokonaan. Tai sitten tikkujalkaisuus liittyy jotenkin noihin housuihin – ehkä housuissa olisi vielä epämukavampi olla, jos lihakset pullistelisivat sinne sun tänne.

      Poista
  12. Matissa ja Tepossa tuskin on noin paljon silmäniloa vaikka tuplasti miehiä onkin ;-)

    Kiitos näistä ...köh... kultturelleista kuvista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miehissä määrä ei tosiaankaan korvaa laatua. :-D Ainakaan, jos miehet ovat Matti ja Teppo.

      Kulttuuri on oikein mukava asia. ;-)

      Poista
  13. Hauska lukea blogistasi että Lenny Kravitz on edelleen vedossa! Minäkin olen ollut Lennyn keikalla (yli 10 v sitten) ja voisin kyllä aika pitkälle allekirjoittaa nuo keikkakokemuksesi :-) En harrasta konsertteja, liian meluisia ja, hmm, oluisia ja kestävätkin niin myöhään, mutta erään ystäväni ystävä teki oharit niin että hänelle jäi ylimääräinen lippu ja minä sitten ostin sen kun tuputettiin ja lähdin mukaan. Keikka oli osittain niin pitkäveteinen että toivoin sen loppuvan jo, mutta kaiken kaikkiaan hieno kokemus ja huomasin muun yleisön koostuvan pääsääntöisesti itseäni hiukan vanhemmista naisista jotka olivat ihan täpinöissään ja huokailivat miten seksikäs Lenny onkaan. Itse kunnioitan häntä omaperäisenä, genrejä kumartelemattomana muusikkona ja pidän kovasti joistain hänen hiteistään. En itse asiassa omistakaan muita levyjä kuin Greatest Hitsin ;-) ;-) Olisimme saattaneet eksäni kanssa nimetä toisen kaksosista Lennyksi tai ainakin Lennuksi jos olisi tullut poikia, harvoja muusikoita joiden musasta pidimme kumpikin (minun on vaikea löytää musa-matchingeja kun kuuntelen huvikseni Bollywoodia ja mm. mongolialaista kansanmusaa...)

    :-D Matti ja Teppo pitäisi kyllä päästä näkemään livenä, mainio kaksikko! Tai oikeastaan kolmikko, eikös kolmas velipoika Seppo ollut heidän managerinsa tai biisinikkarinsa vai onkohan tämä urbaani legenda...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä luin ensiksi, että "hauska lukea blogistasi, että Lenny Kravitz on edelleen elossa". :-D Näin halloweenin kynnyksellä jokin haamushowkin olisi voinut olla ihan hyvä. :-)

      Hehe, mä taidan kuulua juurikin noihin naisiin, jotka huokailevat, kuinka seksikäs Lenny on. :-) Mun täytyy tunnustaa, että en omista ainoatakaan Lennyn levyä, enkä ostanut nytkään sitä uusinta, vaikka myynnissä olisi ollut. Onhan hänellä tosiaan omaperäisiä biisejä, mutta minun makuuni hänen musiikkinsa on ehkä hieman liian raskasta.

      Voi olla tosiaan vaikea löytää musa-matchingeja, jos tykkää mongolilaisesta kansanmusiikista. :-) En ole koskaan kuullutkaan mongolilaista kansanmusiikkia, joten pitäisi varmaan uteliaisuuksissaan kuunnella.

      Googletin Seppo Ruohosesta, siis siitä Matin ja Tepon veljestä, ja Wikipedian mukaan hän on oopperalaulaja, ja ilmeisen tunnettukin vielä. Mahtaisiko olla sekaantunut veljiensä rallatuksiin?

      Poista
  14. Me oltiin samalla keikalla ja kuvista päätellen taidettiin istua samassa katsomossa. Me vaan hieman ylempänä :). Me ollaan Armastuken kanssa Lenny faneja ja tykättin keikasta, mutta silti jäi fiilis että edellinen Lennyn konsertti Hartwall Areenalla oli parempi. Oli todella parempi meno ihan ensimmäisestä soinnusta alkaen.
    Olit ottanut hyviä kuvia. itse jätin tällä kertaa kameran kotiin ja kekityin jammailemaan. Nyt vaan odotan, että Lenny tulee pian takaisin, kuten lupasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kappas vaan! :-) Luulen kuitenkin, että me oltiin ylempänä, sillä istuttiin ihan ylärivissä.

      Kiva kuulla kokeneen Lenny-fanin kommentti keikasta! Minä en edes tiennyt, että Lenny on käynyt Helsingissä aiemminkin. Tiesin vain, että edellinen keikka (ilmeisesti vuonna 2012) oli peruuntunut.

      Mä taas keskityin kuvaamiseen ja jätin jammailut muille. :-) Toivottavasti Lenny palaa - voisin todellakin lähteä hänen keikalleen uudelleenkin.

      Poista
  15. Lenny on kyllä tosi kuuma. En todellakaan tiennyt häntä viisikymppiseksi, ei näköjään tuo rokkielämä ainakaan häneen ole pahemmin vaikuttanut. Hämmästelen vieläkin tätä ikäpaljastusta... On kyllä kiva että julkisuudestä löytyy ihmisiä jotka haastavat ajatuksia siitä millaisia tietyn ikäisten ihmisten sitten pitäisi olla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuuminta hottia. :-)

      Mun täytyy tunnustaa, että itsellänikin on ollut - ja on - jonkinlaisia ennakkokäsityksiä siitä, millaisia tietyn ikäisten ihmisten pitäisi olla. Ei minunkaan mielestäni (siis noin yleisesti ajatellen) viisikymppinen ole enää mikään kuuma rokkari. Ja sitten tulee tämmöinen Lenny, joka romuttaa vanhat uskomukset. ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3