Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Minkä värinen on paloauto?

Tänään oli minun Suomessa-oloaikani ensimmäinen ihan oikeasti lämmin päivä - sellainen, että minäkin uskalsin olla auringossa bikineissä. Lämpöisyyteen vaikutti erityisesti se, että järvi oli kerrankin lähes tyyni, kun tuuli kävi toiselta puolelta järveä.


Kirkkaissa rantavesissä uiskentelee käsivarren mittaisia säynäviä.

En yleensä hirveästi perusta auringossa lojumisesta, mutta nyt kesän - ja nimenomaan suomalaisen kesän - vetovoima oli niin kova, että lampsin järven rannalle jo heti aamusta. Intian lämpötiloissa en pysty enkä halua olla auringossa ollenkaan, vaan siellä pakenen mieluummin ilmastoituun huoneeseen. Vielä tammi- ja helmikuussa istuskelin joskus sielläkin parvekkeella pisamia herättelemässä, mutta kesän saavuttua Intiaan maaliskuussa auringossa istuminen muuttui mahdottomaksi. Hiki rupesi virtaamaan solkenaan jo muutamassa minuutissa.  

Sisiliskotkin tykkäävät paistatella päivää auringossa. Tälle on käynyt hieman löpelösti, kun häntä on tippunut matkasta.

Vielä eilen satoi.
Vietin auringossa melkein koko päivän, ja poltin tietenkin itseni aika lahjakkaasti. Huominen täytyy varmaankin oleskella sisätiloissa - tai sitten vaihtoehtoisesti pukea oikein peittävää vaatetta päälle.

Eilen pesin mattoja sellaisella tarmolla, että lihakset ovat olleet tänään niin kipeät, että nauraminenkin sattuu. Siitä huolimatta sain päähänpiston hakea postin soutuveneellä, vaikka polkupyörällä (tai autolla!) se olisi käynyt paljon helpommin. Koska soudin treenimielessä, olen huomenna varmaan niin kipeä, että en pääse edes sängystä ylös. Smiley


Lupiinit ovat minusta valtavan kauniita! Miksi ihmeessä niitä parjataan?

Mansikka-aika on käsillä, ja sen huomaa näillä leveysasteilla siitä, että venäläiset mansikanpoimijat saapuvat paikkakunnalle. Mansikkatilat ovat kaukana kylän keskustasta, ja niiltä on hieman hankala päästä kylän keskustaan. Iltaisin ja viikonloppuisin tien varrella seisookin venäläisiä tyttöjä pikku hamosissaan, yrittäen saada kyytiä kylän keskustaan tai ehkä kauemmas kaupunkiin.

Minua huvittaa - ja joskus vähän ärsyttääkin - se, kun suomalaisissa sääennustuksissa vaahdotaan siitä, tuleeko hellettä vai ei. Helle on tietääkseni ihan suomalainen "keksintö"; maaginen 25 asteen raja, joka määrittää todellisen kesän. Minä en ainakaan tiedä, että missään muussa kielessä olisi vastaavanlaista määritelmää.

Nautitaan kesästä - ja helteestä. :-)

10 kommenttia:

  1. Oi, miten ihania kuvia. Suomen kesä se kyllä vaan on niin kaunis!!! Ja kyllä minustakin lupiinit on kauniita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onkohan missään muualla kesällä yhtä kaunista kuin Suomessa...:-)

      Poista
  2. Ihania kesäkuvia! Täällä on kuumaa ja säätiedotuksen mukaan tulopäiväni on 18 astetta jee! Mutta kyllä haluan ihan kunnon kauniita kesäpäiviäkin.Mietin tässä vain että minkälaisia vaatteita pitää ottaa mukaan;näköjään myös viileämmän sään vaatteita..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kannattaa ottaa viileämmän sään vaatteita, ja varmaan sateenvarjokin, hih. Viime päivät on pärjännyt kyllä aika vähällä vaatetuksella, mutta ensi viikolle luvattiin taas viileämpääkin.

      Poista
  3. Ihanan kesäisiä kuvia :) Lupiini on kyllä kaunis, mutta vähän liiankin tehokas lisääntyjä, sillä se valloittaa kasvupaikat alkuperäisiltä suomalaisilta lajeilta, kuten kissankelloilta, kannusruohoilta ja muilta kaunokaisilta.

    Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :-) Ehkei se ole kauhean kivaa, jos lupiinia kasvaa ihan joka paikassa. :-) Minutkin laitettiin puutarhahommiin; leikkaamaan kukkineiden lupiinien päitä pois, etteivät ne pääse siementämään enää lisää. Toinen kova lisääntyjä on kuulemma (ja näemmä!) päivänkakkara, vaikka sekin on minusta oikein nätti, hih.

      Poista
  4. Minäkin tykkään lupiineistä, vaikka ne sellaisia tilanviejiä ovatkin. Ovat kuitenkin kauniita valtaajia :)

    Suomeen taisi tulla kunnon kesä juuri, kun itse sieltä lähdin. Lämpimin päivä taisi olla löhtöä edeltävä päivä ja se(kin) kului suurimmaksi osaksi junassa. Ihan epäreilua!

    Nauti olostasi siellä - Suomen kesä on oikein ihana, jos se sille päälle (eli lämmintä!) sattuu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, no olipa sinulla huonoa onnea säiden kanssa. Suomen kesä on kyllä joskus aika ärsyttävä, kun ilmat voivat olla ihan mitä vaan. Mitään pihatapahtumiakaan ei oikein uskalla järjestää - ainakaan ilman, että tekee varasuunnitelma B:n ja ehkä vielä C:nkin. :-)

      Kiitos! Minä en Hyderabadin jälkeen ihan hirveitä lämpötiloja kaipaa, mutta aurinkoista saisi kyllä olla. Täytyy kyllä tunnustaa, että olen palellut jo useammankin kerran. :-)

      Poista
  5. Ranskan kielessä on sana canicule kuvaamaan hellepäiviä, Algeriassa se raja menee noin 40 asteen tietämillä - ja sitä sanaa kyllä käytetään kesällä aika usein :(
    Minä osuin siihen Suomen kesän kuumimpaan päivään, onneksi on luvassa viileämpää :) Mutta ääh, ensimmäinen ostos on varmaan sateenvarjo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä tuota tiennytkään; kiva kun kerroit. :-)

      Minusta Suomen säissä parasta se, kun ilma on niin raikasta. Harvoin tulee sellaista oloa, että on ihan tukahduttavaa ja että sitä tukahduttavaa oloa ei pääse edes mihinkään pakoon. Vilakka tuuli tuntuu niin ihanalta. :-) Sopivan viileitä kesäpäiviä sinulle ja mukavaa Suomi-oleskelua muutenkin!

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3