Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


keskiviikko 11. elokuuta 2021

Osaisipa lentää Hornetia (tai edes paperilennokkia)

Äidin vierailu on saatu onnellisesti päätökseen ja äiti kyyditettyä eilen takaisin Savonlinnaan. Tulin Savonlinnasta takaisin taas yöjunalla, joka on perillä Helsingissä hieman ennen puoltayötä, ja onneksi ei ollut perjantai-ilta, kuten viimeksi samaisella junalla Savonlinnasta tullessani. En ollut liikkunut Helsingin keskustassa moneen vuoteen niin myöhäiseen aikaan vuorokaudesta, ja meno asemalla ja sen liepeillä oli sellaista, että minua jopa vähän pelotti. Asemalla notkui todella epämääräisen näköistä porukkaa silmät harittaen, kuka minkäkin asteisessa humaluus-/sekavuustilassa, mutta pelottavampia olivat tyypit, jotka näyttivät mittailevan silmillään ohikulkevien ihmisten humalan astetta ja ulkoista olomuotoa (ehkä rötöstelyaikeissa). Voin toki olla väärässäkin, mutta yleensä vaistoni ei petä tällaisissa asioissa. 

Rautatieasemalla eilen ennen puoltayötä.

Tiistai-iltana on hiljaista.

Olisi tehnyt mieli ottaa asemalta taksi, koska Jätkäsaaren ratikkaa piti odotella melkein 20 minuuttia, mutta kun näin aseman edessä rivin Yangon takseja, muutin mieleni. Muutaman vuoden takainen taksiuudistus on minusta ihan perseestä, enkä ota taksia enää varsinkaan rautatieaseman edustalta, ellei ole ihan pakko. Tämän päätöksen tein viime kerran jälkeen, kun taksimatkasta jäi monella tapaa paskan maku suuhun. Eniten harmitti taksimatkan hinta: tummaihoinen taksikuski etsi ennen liikkeelle lähtöämme kännykästään "taksamittarin", joka rupesi raksuttamaan sellaista vauhtia, että eipä ole ennen nähty. Mies oli kyllä ystävällinen, ei siinä mitään, mutta ei ole kiva tunne tulla huijatuksi. En halua millään lailla ylenkatsoa ulkomaalaisia taksikuskeja, mutta menen itse mieluiten suomalaisen taksinkuljettajan kyytiin, jos vain on mahdollisuus valita. Kokemukseni ulkomaalaisista taksikuskeista kun ovat olleet lähes poikkeuksetta huonoja: kuskit eivät ole osanneet suomea (joskus englantiakin vain hyvin auttavasti), he eivät ole tunteneet osoitteita ja olen itse joutunut opastamaan taksin perille, ja valitettavan usein ulkomaalaiset myös ylihinnoittelevat taksimatkat aika rajusti (lukuun ottamatta Taksi Helsingin ja Lähitaksin kuskeja). Varmasti hyviäkin ulkomaalaisia taksikuskeja on, mutta minun kohdalleni ei ole vielä semmoista valitettavasti osunut.

Yöselfie ratikkapysäkillä.

Minulle elokuun alkupuolen kohokohta on ollut ehdottomasti perjantainen Kaivopuiston lentonäytös, joka näkyi kätevästi meidän parvekkeellemme. Meidän ei siis tarvinnut lähteä ihmisruuhkiin, vaan saatoimme katsella lentoja kotoa käsin. Toki nosturit ja vastapäiset kerrostalot hieman haittasivat näkyvyyttä, mutta se oli pieni murhe. Torstaina, kun koneet harjoittelivat taivaalla, äiti oli hieman huolissaan melusta, ja kaivoin hänelle kuulosuojaimet perjantain tapahtumaa varten. Suojaimia ei kuitenkaan tarvittu, sillä äiti tottui koneiden ääniin niin, että otti perjantaina jopa nokoset, vaikka Hornet pyöri taivaalla. 😄

Otin lentokoneista sekä kuvia että videoita, ja harmittaa, että otin kaikki videot kännykällä. Kännykän videot kun eivät tunnu olevan täysin tarkkoja varsinkaan silloin, jos kuvaa jotain kaukana olevaa ja nopeasti liikkuvaa kohdetta. Mutta ei voi mitään.

DC-3 ja Arctic Eagles -ohilento.

VL Viima, lentäjänä Sami Saikkonen.

Woikoski Safirs.
Midnight Hawks.

F/A-18C Hornet.

Sama.


Ehdottomasti hienoin esitys oli Ranskan Ilma- ja Avaruusvoimilla, jonka esityksestä ei tullut otettua muita kuin (huonolaatuisia) videoita. Tuulikin humisee videoilla ikävästi.

Eurofighter Typhoon on Wikipedian mukaan kaksimoottorinen, deltasiipinen, canardeilla eli etusiivillä varustettu monitoimihävittäjä. Mitä ikinä nuo määritteet sitten tarkoittavatkaan! 😆

F/A-18C Hornet taas on kaksimoottorinen hävittäjä ja rynnäkkökone.

Lentonäytös oli minusta ihan mahtava kokemus, vaikka tietysti tätäkin tapahtumaa voi kritisoida monesta eri syystä. Minä olin kuitenkin ihan täpinöissäni nopeista ja äänekkäistä koneista. En ollut edes tiennyt, että moinen lentonäytös on tulossa, ennen kuin kävimme äiteen kanssa Mattolaiturilla viime keskiviikkona samppanjalla. Ihmettelimme Kaivopuiston laitaan nousseita Bajamaja-rivistöjä ja taivaalla lenteleviä äänekkäitä koneita. Joku tiesi kertoa, että koneet harjoittelivat perjantaita varten, ja tulevan shown todellinen laajuus paljastui, kun ajoimme Kaivopuiston ohi ja näimme Kaivopuistoon nousseen tapahtuma-alueen.

Takaisin Mattolaiturille.

Mattolaituri saattaa olla kuumana kesäpäivänä tupaten täynnä, mutta kun sinne menee epävakaisena elokuisena keskiviikkona keskellä päivää, ruuhkaa ei ole. 😆 Oli tuolla kuitenkin kaksi asiakasta ennen meitä, että emme olleet sentään ihan ainoat janoiset, ja myöhemmin porukkaa rupesi tulemaan enemmänkin.

Mattolaituri on saanut (käsittääkseni) nimensä vieressä olevista mattolaitureista, joilla kävi joskus kovakin juuriharjojen suhina aurinkoisina kesäpäivinä. Minä olin kuvitellut, että mattoja ei saa enää pestä muilla kuin viemäröidyillä pesupaikoilla ja että Mattolaiturin laituritkin oli jätetty paikoilleen vain "muistomerkeiksi" menneistä ajoista. Siksi olinkin äärimmäisen hämmästynyt, kun laiturille saapui eräs rouva mattonsa kanssa ja rupesi pesemään mattoaan laiturilla. 

Mitä ihmettä? Saako mattoja siis edelleen pestä järvessä tai meressä?

Tuossa Eurofighter Typhoon -videossa vilahti Länsisatamassa uusi laiva, jota en ollut "meillä" vielä nähnyt. Ship Tracker tiesi kertoa, että kyseessä oli m/s Artania, joka purjehtii Bahaman lipun alla (Helsingin Sanomat tosin väitti, että alus purjehtii Bermudan lipun alla). 

Asiaan vihkiytynyt laivabongari olisi tietysti käynyt kuvaamassa aluksen Hernesaaren laiturissa, mutta minua laiskotti, ja kuvasin vain parvekkeelta.

Artania on ensimmäinen kansainvälinen risteilyalus, joka tuli käymään Suomessa sitten vuoden 2019 (syyn kaikki tiedämmekin), mutta Port of Helsingin mukaan risteilyaluksia olisi tarkoitus tulla tänä kesänä vielä muitakin. Ilta-Sanomien mukaan lähes kaikki Artanian matkustajat olivat saksalaisia ja kahteen kertaan rokotettuja.

Ruuhkaa ulapalla.

Käväisimme äidin kanssa yhtenä päivänä myös Porkkalassa. En muista, olenko käynyt Porkkalassa koskaan aiemmin  – luullakseni en – mutta monesti olen miettinyt, että siellä pitäisi päästä käymään. Porkkalan reitit ovat kuitenkin sen verran vaatimattomia pituudeltaan (pisinkin vain 2,2 kilometriä), että en ole viitsinyt kai vaivautua.  

Emme kulkeneet polkuja nytkään, sillä äitiä kiinnosti enemmän meri ja kalliot, ja päädyimme kiipeilemään kallioille. Mietin jälkeenpäin, että tämä – meri, kalliot ja avarat näkymät – onkin ehkä Porkkalan parasta antia, ja niitä metsän keskellä juurakoissa kulkevia patikkapolkuja löytää muualtakin. Äitikin jaksoi kallioilla hienosti, kun oli kävelysauvat tukena. 

Aurinkolaseistani tuli mieleeni, että minulla on menossa jo kolmannet aurinkolasit tänä kesänä, kun olen hajottanut jo kahdet. Meikäläisen ei kannata ostaa ainakaan mitään design-laseja, kun kulutus on näin kovaa. Nämä löytyivät Citymarketista puolella hinnalla, ja hyvä, jos ne pari viikkoa minulla kestävät. Silloin olisi tavoite saavutettu. 😆

Haahkan pysäköintialueen kupeesta löytyi tuliterän näköinen huussi.

Ihan kelpo mesta, ja paperiakin oli. Niin lattialla kuin muuallakin.

Loppuun vielä muutama sekalainen kuva äidin vierailun ajalta.

Alkuruoka Merimakasiinin suositusmenulta.

Ja jälkiruoka.

Prismakin on ruvennut myymään hatsapureja. Miksi ihmeessä hatsapureista vouhotetaan niin paljon? Pahoja minusta.

Lentääkö vai eikö lentää; siinäpä vasta pulma.

Bongasimme naapurustosta tämän suloisen koiran, jota luulimme pehmoleluksi.

Mutta sitten koira käänsikin päänsä.

Meikäläinen siirtyy tästä patojen äärelle ja rupeaa laittamaan pitkästä aikaa intialaisia sörsseleitä. Mukavaa paluuta arkeen kaikille ja rattoisaa elokuun jatkoa! 

😘

24 kommenttia:

  1. No onpa aika siistiä, että näitte lentonäytöksen parvekkeelta! Mutta mistä ihmeestä sä tiesit mitä nuo kaikki koneet on?

    Meillä on vähän eri tahti aurinkoprillien kanssa... Mulla on varmaan mun (aikuis)elämän tokat aurinkolasit menossa. Ei ne ekatkaan rikki ole, halusin vaan toiset. Vaikka käytän niitä vain autoa ajaessa, jos aurinko nillittää pahasti silmiin. Muuten en arskoja käytä, kun ne häiritsee mua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu oli kyllä aika kätevää. Sopii tällaiselle laiskimukselle, että omalta parvekkeelta voi tarkkailla kaikenlaista. ;-D

      Nuo koneet oli kerrottu tapahtuman ohjelmassa, joka löytyy näköjään vieläkin täältä. Joidenkin kohdalla jouduin pikkuisen kuukkeloimaan, kun en ollut ihan varma, ja toki jokin kone on voinut mennä silti väärin.

      No jopas, sinulla ei tosiaan aurinkolasit käytössä kulu. :-) Mä taas olen ihan päinvastainen tapaus, ja melkein paniikki iskee, jos olen autolla liikenteessä ja lasit ovat unohtuneet.

      Poista
  2. Hienoja kuvia, ensimmäinen ajatukseni oli, että näytän ne isälle, mutta isä nukkui pois 9.8. Isäni olisi tuntenut kaikki koneet, teki elämäntyönsä lentokoneiden korjaajana ja töiden suunnittelijana. Kiitos näistä kuvista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin osanotto, Sari. <3 Mieli on kummallinen: sillä kestää aikansa, ennen kuin se oppii muistamaan, että rakasta läheistä ei enää olekaan. Voimia sinulle ja läheisillesi jaksaa surun keskellä. Kommenttisi liikutti. <3

      Poista
  3. Minulta jäi lentonäytös täysin näkemättä, kiva että pääsin mukaan tätä kautta :)

    Hatsapurit ovat hyviä - Nam! Tekijöissä on eroa ja hatsapurit pitää ehdottomasti syödä saman tien uunista tulleina. En usko yhtään siihen, että hatsapuri toimisi ruokana, jota säilytellään kaupassa. Ero on saman kuin hyvällä pizzalla ja Saarioisten roiskeläpällä :) Esimerkiksi ravintola Rionista saa todella hyvää adjaruli hatsapuria. Toki jos inhoaa rasvaa, niin sitten ei tuokaa uppoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkein se jäi minultakin näkemättä! Vaikka vaikeahan noita koneita oli olla näkemättä – ja kuulematta. :-D

      Voin hyvin uskoa, että juuri uunista tulleet hatsapurit ovat ihan eri luokkaa kuin kaupan tiskissä seisseet hatsapurit. Minä voisin puolestani heittää vertauksen kaupassa myytävistä naanleivistä ja suoraan ravintolan uunista eteen kannetuista leivistä. Ne kaupan kumiläpyskät eivät ole naania nähneetkään.

      Itse asiassa tilasimmekin kerran Rionin hatsapureja Woltin kautta, mutta eivät nekään olleet minusta mitenkään kummoisia. Toki nekään eivät olleet suoraan uunista tulleita, kun joutuivat odottelemaan Woltin kuljetuksessa. Enkä kyllä tykkää rasvasta, enkä pahemmin juustostakaan, joten ehkä hatsapurit eivät vaan ole mun juttuni.

      Poista
    2. Osa niistä kaupan Naan-leivistähän on suorastaan pahoja. Taitaa olla Santa Marian vakuumipakattu Naan, joka on niin surkeaa, että jää syömättä. Se on harmillista, että kaupasta ei saa kunnon naania.

      Poista
    3. Sanopa muuta! En ole koskaan maistanut kengänpohjaa, mutta voisin kuvitella, että se saattaisi maistua samalta kuin Santa Marian naan. :-D

      Poista
  4. Hieno kuva rautatieaseman talosta!
    Mahtava lentonäytös, ja hyvät paikat teilä :)
    Piti oikeen kooklata mitä noi hatsapurit on, ihme ettei ole tullut ennen vastaan, tuntuu että täältä löytyy kaikkea mutt ei näköjään :)
    Pitääpä maistaa jos vastaan tulee.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu oli oikein aitiopaikat lentokoneiden katseluun. :-) Eikä tarttinut persettä kotiovelta liikuttaa. ;-D

      Onpahan kummallista, jos Tukholmassa ei ole georgialaisia ravintoloita. Tosin ei niitä täälläkään taida pilvin pimein olla. Tuo Rva Kepposen mainitsema Rioni on (ja varmaan on muitakin, mutta en tiedä paikkoja), mutta ei oikein tykästytty paikan ruokaan, kun kokeiltiin. Juu ja maista ihmeessä, jos osuu kohdalle! Ja muista raportoida, tykkäsitkö. :-)

      Poista
  5. Päivityksiäsi on aina yhtä nautinnollista lukea!
    Kun itse ei juurikaan pääse täältä pirtiltään minnekään, niin nämä ovat todellakin piristävää luettavaa.
    Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, SatuSanna!!! Ihana kuulla. <3 Tämmöinen palaute on niin ilahduttavaa ja kannustavaa. Pus ja hali! <3

      Poista
  6. Ompa mahtiskaa, että voi kotoa käsin osallistua nähtävyyksiin 😊
    Merkillinen tuo matonpesujuttu. Sitä suunnitellaan ja toteutetaan kaikenlaisia hienoja uudistuksia mutta lopputulos on, että jossain päin ei olla niistä kuultukaan ja tehdään mitä huvittaa.
    Käytiinpä tänään muuten Savonlinnassa. Oltiin menossa ihan muualle, mutta minä olin suuntimissa...😱 Onneksi asia korjaantunee huomenna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta. Helppoa ja mukavaa, kun ei tartte lähteä kotoa mihinkään. Nyt vaan odotellaan jotain festareita, joihin voisi myös osallistua meidän parvekkeelta käsin. :-D

      Minäkin olen nähnyt tosi hienoja matonpesupaikkoja jossain päin Suomea. Mutta Helsingin matonpesupaikoista mulla ei ole aavistustakaan. Kun vanhemmat asuivat vielä edellisessä paikassa, pesin matot aina ennen painepesurilla terassilla, mutta seuraavaksi raijaan matot varmaan jonnekin pesulaan. Pitäisköhän viedä ne Savonlinnaan, kun siellä saisi pesetettyä halvalla? ;-D

      Mukavaa loppumatkaa teille! Toivottavasti pääsette sinne, minne oli tarkoitus! :-D

      Poista
  7. Helsingin taksi vai mikä lie Lähitaksi (en pysy perässä nimissä) on kyllä ihan luotettava. On kiinteä mittari, jonka asiakas näkee koko ajan. Meille osui Suomeen tullessa taas ulkomaalainen kuski, mutta osasi hyvin perille ja suomeakin riittävästi. "Perinteisillä" takseilla on vissiin navigaattorit, ei tarvi kysellä neuvoa asiakkaalta, mikä olis kyllä mullekin turn off koska olen joskus käyttänyt taksia just siksi, etten osaa muuten mennä kohteeseen :D

    Minäkin katselin tuota lentonäytöstä, olin toverin kanssa Allas-ravintolan terassilla, joka oli melkein tyhjä, kun kaikki olivat pakkautuneet Kaivariin. Kovin hyvin sieltä ei nähnyt, mutta ihan tarpeeksi kuitenkin. Sinähän olet saanut hyvät kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin käytän mieluiten joko Lähitaksia tai Taksi Helsinkiä, koska niillä on ainakin taksamittarit ja hinnoitteluasiat kunnossa. Sen kerran, kun olen astunut taksiin katsomatta, mitä taksin kyljessä lukee, olen saanut katua.

      Mun kohdalle on osunut kuskeja, jotka eivät ole osanneet perille navigaattorista huolimatta. Kerrankin yksi somali ajelutti eräällä teollisuusalueella, kun piti päästä autohuoltoon. Toki tuommoiset paikat saattavat olla haastavia kenelle tahansa, eivätkä navigaattoritkaan ole aina ihan ajan tasalla.

      Kaivarissa oli tosiaan käsittääkseni tosi paljon ihmisiä, kuten myös Hernesaaressa. Ja tapahtuman jälkeen oli ollut ihan hirveät ruuhkat, kun kaikki olivat pyrkineet samaan aikaan pois. Että päästiin tässäkin mielessä helpolla. :-)

      Mulla on vielä Altaan terassi testaamatta, ja testaamatta varmaan jääkin tänä kesänä. Ihanaa Suomi-loman jatkoa! <3

      Poista
  8. Hornetit ja Eurofighterit lentävät liian lujaa. En unelmoi ajavani niitä, en ehdi nähdä maisemia. Niitä putoilee harvakaseen taivaalta harjotuslennolloilla täällä Keski-Euroopassa.
    Unelmoin sen sijaan siitä, että osaisinpa ajaa 40-tonnin rekkaa tai gigalineria. Muistui eilen illalla mieleeni ruokamarketin ahtaalla parkkipaikalla, kun gigaliner toi tavaraa. Senttipeliä oli mutkissa pysäköityjen autojen välissä vekslaaminen. Unelmani ei toteudu.
    Olen ajellut niin paljon Italian, Ranskan, Saksan, Tanskan ja Ruotsin moottoriteillä rekkojen perässä ja välissä, että rupesin unelmoimaan siitä, että olisin saanut itse edes kokeilla ajamista tai vaikka päästä kyytiin.
    Euroopa halki 5 000 kilometriä ja 7 päivää Nordkapista Palermoon rekan kyydissä olisi elämys!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, no se on kyllä totta, että Hornetin ikkunasta ei paljon kerkeä maisemia katselemaan. :-D Mutta mulle Hornetissa se juttu olisikin se vauhti – viis maisemista. En tosin tiedä, uskaltaisinko edes mennä Hornetin kyytiin, vaikka pääsisinkin. Voi olla, että jäisi menemättä!

      Minä mietin tuota rekkajuttua myös viime viikolla, kun yksi rekka peruutteli tuossa edessä olevalla työmaalla! Olisi kyllä hieno osaa ajaa isoa rekkaa – eikä vain osata ajaa jotenkuten, vaan sillä lailla tyylikkäästi, kaikki esteet väistäen (ja osata myös peruuttaa). Mutta mä luulen, että mulle tulisi jo sinä rekalla ajamisen opetteluaikana niin paljon harmaita hiuksia, että pää putoaisi kokonaan, enkä koskaan oppisi ajamaan rekkaa kunnolla.

      Ja toki jo rekan kyydissäkin olisi hieno olla! En tosin tiedä, jaksaisinko noin pitkään kuin 5000 kilometriä, vaikka siinähän sitä näkisi rekkailuelämää oikein kunnolla.

      Poista
  9. (Tuohon Katriinan kommenttiin on pakko kommentoida, että olen päässyt Suomessa rekkojen kyytiin ja se on todella ihanaa!)
    Mahtavia kuvia ja videoita, KIITOS!♥
    Olisin niiiiin halunnut päästä näkemään nuo livenä, ja niin oli tarkoitus/yritys, mutta MP-kaverilla oli illalla karaokekeikka häissä ja laitteiden kanssa häikkää, niin se meni siinä. Harmitti sikana, mutta minkäs teit. Pakkohan ne laitteet oli saada kuntoon ennen iltaa. (Olisinpa tajunnut lähteä yksin liikkeelle, mutta jälkiviisaus..)
    Pääsen kuitenkin ensi viikolla (oletettavasti) kuulemaan Lapin lennoston yliajavia Hornetteja, joita vielä hetki sitten luulin Draken'eiksi, kun en tiennyt, ettei niitä ole ollut enää vuosiin. ;)
    Ps. On teillä mahtavat maisemat!!!
    Mukavaa alkavaa viikonloppua!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, vau! Mä en ole koskaan päässyt rekan kyytiin – enkä edes moottoripyörän! :-D

      Olipa todella harmillista, että sinulta jäi lentonäytös näkemättä. Mutta minkäs sitä tosiaan tekee, kun asiat eivät mene sillä lailla kuin haluaisi. Vaan ehkä silläkin oli jokin tarkoitus? Mutta ehkä pääset lentonäytökseen sitten seuraavalla kerralla. Tai ainakin mä käsitin, että tämä olisi toistuva tapahtuma, vaikka itse en ollut kyllä koskaan edes kuullut moisesta. Missäköhän luolassa olen ollut. :-D Ja onhan sulla tosiaan Lapin Hornetit vielä tulossa! Kuulostaa ihan mahtavalta! Toivottavasti suunnitelma toteutuu.

      Mukavaa viikonloppua sinullekin, Stansta! <3 Ja kiitos! Kiva jos pidit kuvista ja videoista. :-)

      Poista
  10. Kivasti ehditte käydä eri paikoissa äitisi kanssa:) Ja ihan mahtavaa että näitte lentonäytöksen omalta parvekkeelta! Hienot kuvatkin sait otettua. Tuolla Rautatieaseman liepeillä on tosiaankin pimeänä aikana sellaisia tyyppejä ettei ihan mielellään siellä kävele. Itse asiassa tunnen oloni täällä Tel Avivissa turvallisemmaksi kuin tuolla. Mulla on myös yksi ei niin hyvä taksikokemus pari Helsinki-vierailua sitten, kun piti päästä lentokentälle. Kurjaa jos muutama mätämuna pilaa ulkomaalaisten taksikuskien maineen, mutta varmaan löytyy ihan mukavia ja rehellisiäkin tyyppejä heidän joukostaan.Hyvää viikonloppua Satu:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli tosiaan nähtyäkin äiteen kanssa jotain, vaikka suurin osa ajasta taisi mennä ihan kotona pyörimiseen. :-) Mutta kun on ikäihmisestä kyse, niin on hyvä ottaa rauhallisesti ja kuulostella, mikä on päivän fiilis.

      Mulle rautatieaseman turvattomuus oli kyllä yllätys. Joskus vuosia sitten, kun tuli pyörittyä kaupungilla enemmän, meininki oli minusta ihan toisenlaista. Ei tullut mieleenkään pelätä, eikä minusta kyse ollut siitä, että olisin ollut nuorena rohkeampi, vaan jokin on ihan oikeasti muuttunut.

      Mäkin olen ihan varma, että ulkomaalaisten keskuudesta löytyy myös loistavia taksikuskeja, ja harmittaa, että omalle kohdalle on osunut vain niitä huonompia kuskeja. Ei pitäisikään yleistää, mutta niin tulee helposti tehtyä.

      Kivaa viikonlopun jatkoa sinullekin! :-)

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3