Minäkin olisin halunnut presidentiksi, mutta kun siksi päästäkseen pitäisi ensin politikoida.


tiistai 20. kesäkuuta 2017

Ei hetken rauhaa

On tullut seikkailtua vähän siellä sun täällä, ja niin kiire on näköjään ollut, etten ole ehtinyt läppärin edessäkään juuri istumaan. Eikä elämä ole tästä lähiaikoina ainakaan yhtään rauhoittumassa, päinvastoin.

Viimeisimmäksi tuli käväistyä Tampereella. Edellisestä Tampere-visiitistä oli kulunut peräti 13 vuotta, joten oli jo korkea aikakin käydä uudestaan Tampereella! Edellisen käynnin ajankohta on syöpynyt mieleeni siitä syystä, että appivanhemmat olivat silloin reissussa mukana. He kun olivat vuonna 2004 ensimmäisellä (ja toistaiseksi myös ainoalla) Suomen-visiitillään.

En ehtinyt tekemään tällä kertaa mitään perusteellista Tampere-kierrosta, mutta sen verran Tamperetta tuli kuitenkin nähtyä, että jäi mieliteko palata kaupunkiin uudelleen. Tampere kun on suomalaiseksi kaupungiksi minusta jotenkin harvinaisen persoonallinen. Toki monella muullakin kaupungilla on omat erityispiirteensä ja matkailuvalttinsa, mutta Tampereella historiaa ei voi olla huomaamatta, vaikka olisi kuinka tollo turisti tahansa.

Tällainen kuva löytyy varmasti jokaisen Tampereen-kävijän kamerasta. Niin minunkin!


Tampereen nähtävyydet jäivät siis seuraavaan kertaan, ja jätin jopa yhden hylätyn paikan katsomatta, kun kulutin senkin ajan mieluummin shoppailemassa. Jo on aikoihin eletty! Olenkohan sairas tai jotain...

Vietimme yömme Tornissa, joka on minusta melkoisen ruma rakennus ulkoapäin katsottuna.


En edelleenkään ymmärrä, miksi modernin suomalaisen rakentamisen pitää olla aina niin rumaa. Voisiko joku kertoa? En tosin osaa sanoa, millainen olisi minun mielestäni kaunis talo, mutta ainakaan se ei olisi mikään paskanruskea tornitalo. (Anteeksi vain, arkkitehti, kuka lienet.)

Sisältä Torni oli kuitenkin miellyttävä yllätys, sillä Tampereen historia näkyi niin huoneissa kuin yleisissä tiloissakin. Mukava huomata, että ketjuhotelleistakin voi saada persoonallisen näköisiä, jos vain viitsii yrittää.

En tullut ottaneeksi muita sisäkuvia kuin tämän kuvan huoneestamme. (Tuo vasemmalla näkyvä tuoli oli muuten aivan järjettömän mukava istua, vaikka sitä ei ehkä ensi näkemältä uskoisikaan.)
Koska olemme ukkelin kanssa erilaisten kattoterassien ja -ravintoloiden ylimpiä ystäviä, piti tietysti käydä katsastamassa Tornin 25. kerroksen Moro, Suomen ensimmäinen skybar.

Moron kaltainen skybar on Suomessa tosiaan vielä semmoinen harvinaisuus, että tuolla tuli ihan sellainen olo kuin olisi ollut ulkomailla!

VR:n junat tosin hieman vesittivät ulkomaa-kokemuksen.


Kävimme toki myös fiilistelemässä Hervannassa, jossa ukkeli asui ihan ensimmäisinä Suomen-vuosinaan. Ukkelihan tuli aikoinaan Suomeen opiskelemaan, ja sille tiellä hän myös jäi. Hyvä, että jäi! ❤

Ukkelin ensimmäinen Suomen-koti.

Hervanta oli muuttunut kuulemma todella paljon, sillä alueelle oli noussut hirveästi uusia taloja. Tuttuja paikkojakin toki vielä löytyi, kuten ukkelin kaverin suosikkibaari. 😁 Näistä vanhemmista Hervannan taloista tuli muuten jostain syystä kovasti mieleen Tallinnan Lasnamäe...

Tampereen jälkeen seuraava matkakohde on Itä-Suomi, jonne pitäisi lähteä torstaina juhannusta viettelemään. Juhannuksen jälkeen olisi sitten tarkoitus lähteä juhlimaan ukkelin serkun 40-vuotissynttäreitä hieman toisenlaisiin maisemiin, Meksikoon. Serkku on kutsunut Meksikoon lähimmät serkkunsa sekä siskonsa perheineen, ja jos kaikki todellakin saapuvat paikalle, eikä mitään viime hetken muutoksia tule, meitä tulee olemaan yhteensä 24 henkilöä. 23 intialaista ja yksi suomalainen. 👻 Täytyykin muistaa pitää Suomen mainetta yllä.

Mitä lähemmäs matkan ajankohta on tullut, sitä enemmän minua on alkanut taas ahdistaa. Miten lomailu noin suuren joukon kanssa onnistuu? Tuleeko riitaa? Saanko raivarit jostain mitättömästä syystä ja nolaan itseni koko suvun edessä? Tunnenko oloni ulkopuoliseksi? Miten saan aikani kulumaan siinä lomaresortissa? Kuolenko tylsyyteen? Syönkö itseni tainnoksiin buffetpöydässä? Viihdynkö liian hyvin "ilmaisten" drinksujen äärellä ja tukehdun cocktailkirsikkaan?

Kuvittelin keväällä keksineeni ratkaisun ajankäyttöongelmiini. Olin hotellin kuntosalin sivuja tutkiessani saanut nimittäin selville, että salilla järjestetään muun muassa TRX- ja tankotanssitunteja. Jee! Minä tekisinkin lomasta sellaisen aktiiviloman ja osallistuisin kaikkeen mahdolliseen! Harrastaisin liikuntaa kerrankin oikein sydämeni kyllyydestä ja kokeilisin kaikkea mahdollista, mitä vain olisi tarjolla!

Suunnitelmani kaatui kuitenkin kondromalasian aiheuttamiin polviongelmiin, jotka palasivat toukokuussa pahempina kuin koskaan aikaisemmin. Aktiivilomailut piti siis unohtaa. (Täytyy siis kai keskittyä siihen syömä- ja juomapuoleen.) Saatanpa kuitenkin uhmata luonnonvoimia ja käydä kokeilemassa ainakin sitä tankotanssia. Jos sen jälkeen on edessä kärsimystä, niin sittenpähän on. On sitä ennenkin kärvistelty.

Saimme päähämme käydä Meksikon jälkeen vielä Panamassakin, kun Panama sattuu kerran siinä "lähistöllä" olemaan (Panaman kanavalla ei tietenkään ole mitään osuutta asiaan). Emme tosin ole vielä varanneet lentolippuja Meksikosta Panamaan (ovat kuulemma hirveän hintaisia), joten saa nyt nähdä, miten suunnitelman kanssa käy. Sääkin hieman arveluttaa, kun Väli-Amerikassa on nyt sadekausi. Täytyy vain toivoa, ettei ainakaan mikään hurrikaani osuisi kohdallemme!

Palailen vielä luultavasti ennen Meksikoa juhannuskuulumisten kanssa, mutta nyt toivottelen hyvää juhannusta kaikille! Muistakaahan virpoa!

26 kommenttia:

 1. En tiennytkään että Suomessa on vain yksi skybar , tai en ole asiaa edes ikinä ajatellu, kiva tietää nytte! :) Pitääki laittaa mun blogiin kuva Tukholmas skybaarista :))Hauskaa matkaa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita ihmeessä kuvia Tukholman skybarista! Odotan innolla! :-)

   Poista
 2. Pitää vielä sanoa että : kiitti tosi paljo tiedosta , nyt mä sain tosi hyvän idean ! Kesällä tulee Suomesta vieraita kahteen eri kertaan, nyt mä rupeen viemään ne kahville/syömään skybaareihin , niitähän täältä löytyy. Mäki voisin ottaa itselleni "urakan" käyn kaikissa .......:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Minä ainakin tykkäisin käydä kaikissa näköalapaikoissa. En varmaan koskaan saa niistä tarpeekseni. :-) Helsingissä näköalabaarien valikoimahan on todella surkea, mutta onneksi niitä löytyy maailmalta. Näköjään ei tarvitse matkustaa kuin sinne länsinaapuriin, ja on jo useampikin paikka tarjolla. :-)

   Poista
 3. Jänskä Tamperevierailu teillä. En minäkään tiedä koska olen siellä käynyt, varmaan yhtä kauan kuin sinulla! Nuorena pääsin sinne aina teatterimatkalle lukioikäisenä, aikuisempana oli suuntana tietty Särkänniemi lasten kanssa.
  Mukavaa juhannusta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle!

   Mekin muuten pyörähdimme Särkänniemen portilla, mutta käännyimme äkkiä takaisin, sillä Särkänniemessä oli alkamassa Robinin keikka, ja parkkipaikat olivat aivan tupaten täynnä. Särkänniemen laitteissa en ole tainnut käydä kuin ihan lapsena; pitäisikin verestää muistia!

   Poista
 4. No mutta, minäkin olin blogisiskojen kanssa lauantaina Tampereella ja Skybarissa :) Hitsin hitsi, jos ollaan oltu siellä samaan aikaan. Ja tuo eka kuva löytynee viime lauantain jälkeen ainakin viideltä muulta bloggaajalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas vaan! :-D Me tosin oltiin Skybarissa sunnuntaina, joten ei olisi ollut mahdollisuutta törmätä. Mutta olisi ollut hauska sattuma!

   Onkohan Tampereen-kävijää, jolta ei tuota ekaa kuvaa löytyisi. :-)

   Poista
 5. Tampere on kyllä niin kotoisa paikka munkin mielestä. Sellanen "normaali", jossa asuu normaaleja ihmisiä. Siis sellasia tavallisia.
  On vähän niinkuin tän mun kotikaupungin parannettu painos isommasa mittakaavassa, mutta vanhoja Finlaysonin punatiilirakennuksia ja vehreitä puistoja löytyy molemmista. Jotenkin kodikasta siis ja meillä on tosi usein ukkelin kanssa (viimeksi toissaviikonloppuna) tapana mennä Tampereelle viikonlopuksi ihan muuten vaan hengailemaan ja yöpymään. Paitsi näin kesällä myös pelaamaan, koska siellä on montakin kivaa kenttää.

  Morossa en ole käynyt, enkä mene :). Mulla on sellanen korkean paikan kammo, että mua ei sinne ihan helposti saa. Ja anteeksi nyt vaan, mutta niiden kuvien perusteella, joita olen hotellin sisätiloista nähnyt, olen tullut ennemminkin pahoinvoivaksi, kun silhuetit on olleet jotenkin sellasia psykedeelisiä. Olisko eri kerroksissa sitten erilaisia, en tiedä, mutta teidän huone näyttää niihin mun aiemmin näkemiini nähden ihan mukavalta ja sellasalta, no "normaalilta" :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampere on tosiaankin normaali kaupunki, jos näin saa sanoa. :-) Tosin sunnuntaina kaupungilla oli hirveän autiota, ja joka paikka näytti ihan kuolleelta. Taisivat olla kaikki Robinin keikalla Särkänniemessä. :-D

   Ai teilläkin on tuommoisia punatiilirakennuksia. Vautsi vau! Jokin niissä vaan viehättää, vaikka en historian suuri ystävä muuten olekaan.

   Ai pahus, pitäisi kai varoittaa, ennen kuin laitan korkeilta paikoilta otettuja kuvia. Moro ei tosiaankaan ole ihanteellinen paikka korkean paikan kammoiselle. Minä en nähnyt sisustusta psykedeelisenä, mutta voin hyvin ymmärtää, että sen voi sellaisenakin kokea, jos on tottunut "selkeämpiin linjoihin". Minusta taas tuntuu, että kaikki hotellit ovat aina yhdestä muotista puserrettuja, ja siksi tuommoinen hieman erilainen sisustus kai miellytti silmää. Kokonaisuus oli saatu minusta jotenkin semmoisen harmonisen oloiseksi. En tosin tiedä, jos tuota pitäisi katsella joka päivä...

   Poista
 6. Melkein näkyy minunkin entinen asuntoni yhdessä kuvassa. Silloin ei vielä Tornia ollut, pitäisi kai käydä päivittämässä Tamperettakin joskus. Rakennus ulkoapäin ei ole minunkaan mieleeni, mutta korkealla voisi käydä ihailemassa maisemia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampere on muuttunut tosi paljon viime vuosina, tai ainakin semmoisen kuvan sain ukkelilta. Hervanta nyt ainakin.

   Suosittelen Tornissa käyntiä! Siellä näkyi olevan paljon muitakin kuin hotelliasukkaita maisemia katselemassa.

   Poista
 7. Onpas hieno tuo kattoterassi. Kolmonen oli Tornissa yötä sählyreissullaan, mutta minä olen ollut vain ulkopuolella odottaessani esikoista pääsykokeista. Hitsi, jos vain olisin tiennyt. Meksiko on minun tahdon matkustaa-listallani. Kiva, että te pääsette sinne(kin):).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpahan tosiaan harmi, ettet tiennyt terassista, vaikka olit niin lähellä! Toivottavasti uusi Tampereen-matka tulee pian.

   Minä taas en ole koskaan oikein hinkunut Meksikoon, mutta lähden toki sinne, kun kerran tilaisuus on. :-)

   Poista
 8. Upea maisemat Morosta! Vautsi, Meksikoon. Mahtavaa matkaa sinulle toivottelen ja kivaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Morosta oli tosiaan hyvät näkymät. :-)

   Kiitos, ja oikein ihanaa juhannusta sinullekin ja perheellesi!

   Poista
 9. Vau,ihana matka teillä edessä,mulla on niiiiin ikävä latinalaiseen Amerikkaan...
  Mahtavat näkymät tuolta Skybarista,ja tosiaankin kivan persoonallinen huone tuolla tornissa. Mä olen muuten ollut viimeksi Tampereella myös 2004,mutta aika pikaisella läpikulkuvisiitillä. Buen viaje a ustedes:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua vähän jännittää, kun en ole koskaan ennen käynyt Latinalaisessa Amerikassa. Turvallisuus huolettaa, kun heti Panaman-oppaan ensimmäisillä sivuillakin lueteltiin alueet, joihin ei pidä missään nimessä mihinkään vuorokauden aikaan mennä. Ja Meksikosta olen kuullut vaikka mitä juttua...

   Kappas vaan, ollaan käyty Tampereella tismalleen samana vuonna. :-D

   Muchas gracias! <3

   Poista
 10. Näytin mun miekkoselle näitä sun kuvia, että kattos ny kun Tampereella näyttää ihan keskieuroopalta (hän kun on tähän astisesta elämästään kuitenkin suurimman osan asunut siellä (Tampereella siis)). Niin arvaas mitä. Soon joskus kaukana muinaisuudessa asunut tuossa samassa talossa :D Kyllä maailma ja Herwood on pieni.

  Onpas sulla sutinaa tiedossa! Oo, Meksiko! Voi että, toivottavasti on niin huippureissu(ja) jotta oksat pois <3 <3

  Mää vissiin retkeilen koko kesän(kin) vain helkkarin pitkissä työpäivissä.. Ei vaiskaan, eiköhän noita pieniä tutkimusretkiä tuu kuitenkin tempaistua, jos itseni yhtään tunnen. Niistä saa voimia, oli pituus tahi suunta mikä vain. Uskon, että sä tiiät mitä tunnetta tarkotan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas sattui! Sattuikohan hällä olemaan ketään intialaisia naapureina? :D Kyllä maailma on tosiaan pieni. (Herwood nauratti. :-))

   Mäkin tietty toivon, että reissu onnistuu, mutta kun ei toisaalta taas huvittaisi lähteä (lähinnä tuon sukupaljouden takia), niin olen varma, että kaikki tulee menemään kaikin mahdollisin tavoin päin prinkkalaa. Mutta toisaalta tämmöisiä tuntemuksia on tullut ennenkin ennen matkaa, ja kaikki on mennyt kuitenkin ihan hyvin. Jonkinlaista matkajännitystä kaiketi.

   Tiedän ihan tasan tarkkaan, mitä tarkoitat. Pienikin retki voi olla iso seikkailu ja elämys. :-) Mahdollisimman paljon vapaahetkiä ja onnistuneita tutkimusretkiä sinulle! <3

   Poista
 11. Tampere on meidan kesakaupunki, siella kaydaan lomalla usein. Ja Torni tosi ruma ja maisemaan sopimaton. Pitaisko kayda siella ylhaalla kuitenkin, ehka. Jos isanta Ikean, Motonetin, Bauhausin ja Bilteman paratiiseiltaan joutaa!!!
  Meilla on vahan eri kiinnostukset siella. Viimeksi jatti mut keskustaan haahuilemaan ja niin olikin parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torni ei tosiaan sopinut maisemaan yhtään. Törötti siinä yksinään kummallisena ilmestyksenä.

   Naurattivat nuo miesten unelmakaupat. Oikea Bermudan kolmio. :-D Tai neliöhän tuo taitaa jo olla. :-)

   Poista
 12. No nyt oli erinomaisesti valittu matkakohde. Tampereella viihtyy helposti pidempäänkin... vuosikymmeniä :) Tervetuloa siis uudelleenkin! Tuo neuvostoarkkitehtuurin tribuutti on myös pala mieheni historiaa, muttei ilmeisesti onnistunut pelästyttämään häntä, sillä asumme edelleen samassa kaupungissa.

  40-vuotissynttärit Meksikossa kuulostavat kuitenkin ehkä jopa Tamperetta jännittävämmältä matkakohteelta. Matkaraporttia odotellessa...

  -Outi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi! :-D Ihan ehdottomasti tulen Tampereelle uudelleen. :-)

   Olen miettinyt, että jos lomalla tulee olemaan hirveän tylsää, enkä saa aikaani kulutettua mitenkään, niin sitten tulee varmasti roikuttua paljon netissä ja päivitettyä blogia ahkeraan. Että on siinä tylsistymisessä tavallaan jotain hyvääkin. :-)

   Mukavaa juhannusta!

   Poista
 13. Minä tykkään tosi paljon Tampereesta. Se on kiva kohde jokaiseen vuodenaikaan. Minusta Moro on hieno ja arvostan sitä, että sinne ei ole sisäänpääsyä ja paikkaan voi tuoda vaikka lapsetkin limulle tai kaakaolle. Ystäväni joka majoittautui hotellissa valitteli ilmanvaihdon riittämättömyyttä eikä mitään ikkunaa saanut hotellihuoneessa auki. Minusta teidän huone on todella kivan näköinen.

  Mihin päin Meksikoa olette menossa? Jos suuntana on Cancun tai sen läheiset paikat, niin siellä on aivan upeat nähtävyydet (Chicen Itza, Tulum) ja huikean hyvät snorklausmahdollisuudet. Tai sitten otat bussin johonkin paikalliseen pikkukaupunkiin kuvailemaan. Jos siis tankotanssitunneiltasi ehdit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jotenkin mieltänyt Tampereen pelkästään kesäkohteeksi, mutta voisihan siellä olla ihan kivaa talvellakin. On paljon kaikenlaisia museoita jne. Minustakin Morossa oli mukavaa se, että sinne tosiaan saattoi tulla kuka tahansa. Nytkin paikalla tuntui olevan useampikin lapsiperhe, jotka olivat tulleet jäätelölle.

   Ei meidänkään huoneessa saanut ikkunaa auki, mutta harvemmassa hotellihuoneessa minusta saakaan, varsinkaan tuollaisessa tornihotellissa.

   Olemme menossa lähelle Cancunia, tai Playa del Carmenhan tmv. taisi olla sitä resorttia lähinnä oleva kylä. Haaveilen tosiaan näkeväni muutakin kuin sen hotellialueen, mutta saa nyt nähdä, miten käy. Ukkeli ei ainakaan anna minun kuulemma lähteä yksinäni Meksikossa mihinkään. :-( Mutta ehkä parempi niin, kun hänen suomalainen kollegansakin oli kidnapattu Meksikossa, kun oli ajellut jossakin autolla yksinään. Päätin siis kerrankin olla vänkäämättä vastaan. ;-D

   Poista