Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


tiistai 9. kesäkuuta 2020

Pekkaniska nostaa

Elämä tuntuu luiskahtaneen viime aikoina ihan viihteen puolelle. Parveke ja uusi asunto tuntuvat lietsovan jonkinlaista lomakäyttäytymistä, sillä tuntuu kuin olisimme pitkällä lomalla. Vatsamakkarat vain kasvavat, kun parvekkeella on niin mukava drinksutella, ja samalla maistuvat niin suolainen kuin makeakin. Kesän lopussa tarvitaan varmaan nosturi siirtämään meikäläinen ulos asunnosta, mutta onneksi nostureista ei ole Jätkäsaaressa pulaa. En oikein ymmärrä, mitä minulle on tapahtunut, mutta kai se on niin, että kun heittää yhden asian suhteen hanskat tiskiin, perässä lentää pian koko garderoobi. Mutta en jaksa välittää enkä stressata. Ryhdistäydyn, jos viitsin, ja jos en viitsi, niin sitten kilautetaan Pekkaniskalle.

Perjantai-iltana totesin, että tässä on tullut asuttua jo yksi täysi kuunkierto, sillä punainen täysikuu loisti taas taivaalla, aivan kuten muuttopäivän iltanakin.

Löysin muuten netistä laivojen seurantasivuston, josta voi kytätä laivojen menoa aivan kuten Flightradarista voi katsella lentoja. Nyt ei tarvitse enää arvailla, mikä mikäkin laiva on!


Vihreät kolmiot ovat matkustaja-aluksia, keltaiset rahtialuksia, oranssit tankkereita (onpa niitä muuten paljon!), lilat purjealuksia, punaiset meripelastus-, merentutkimus- tai sotilasaluksia, vaaleansiniset kalastusaluksia ja tummansiniset muita aluksia, kuten hinaajia.

Victoria 1 on lähtenyt Tallinnasta, ja kohta se karauttaa tuohon "meille".



Jouduin viemään auton perjantaina taas korjattavaksi, sillä käynnistys- ym. vaikeudet jatkuivat, vaikka autoon oli juuri vaihdettu akku ja se termostaatti. En viitsi selostaa tarkemmin, millaisia jännittäviä tilanteita auto on viime viikkoina tarjonnut, mutta ikimuistoisin kokemus oli toissa viikolla, kun autosta katosi virta kesken ajon, ja ohjaus lakkasi toimimasta. Ratti vain jäykistyi yhtäkkiä, eikä sitä saanut käännettyä millään. Säikähdin niin hirveästi, että luulin saavani sydänkohtauksen. Onneksi vauhti oli todella hidas ja vasemmalla puolella oli tyhjiä parkkiruutuja, ja sain auton käännettyä jotenkin tien sivuun.

Soitin Audin Liikkumisturvaan, ja sieltä tulikin hinausauto puolessa tunnissa. Hinausauton mies tutki tilanteen, eikä ottanut autoa kyytiin, koska auto käynnistyi taas ongelmitta ja tuntui toimivan muutenkin moitteettomasti. Simsalabim! Tällaista se on viime viikkoina ollut, että yhtenä hetkenä auto toimii ja toisena taas ei. Eipä sitten muuta kuin ajamaan, kun kerran autossa ei ollut mitään vikaa. Saatiinpahan kuitenkin taas näyttävä tilanne aikaiseksi, kun hinausauto tukki puolet Eteläisestä Rautatiekadusta.

Sain korjausajan vasta viikon päähän, ja autolla ajaminen on ahdistanut todella paljon, kun koskaan ei ole voinut olla varma, käynnistyykö auto tai mitä muuta jännää auto tällä kertaa järjestää. Koska vika oli jäänyt edellisellä kerralla korjaamon miehiltä huomaamatta, saimme tällä kertaa korjauksen ajaksi sijaisauton käyttöömme ilmaiseksi. Nyt auto oli entistäkin parempi menopeli, jolla kelpasi ajella koko viikonlopun.

Perjantaina söimme ravintolassa ensimmäisen kerran pitkään aikaan, ja hassua kyllä, minusta tuntui kuin mitään koronan aiheuttamaa taukoa ei olisi ollutkaan. Ihan kuin olisimme käyneet ulkona syömässä edellisenä päivänä.

Ravintolakausi piti korkata näyttävästi, joten otin pääruoaksi ison kattilallisen sinisimpukoita. 



Kylläpä olikin näpertelemistä! En ole aiemmin syönyt noin isoa annosta simpukoita, ja viimeiseksi kerraksi tuo taisi jäädäkin. Sinisimpukat olivat kyllä hyviä ja pohjalta löytynyt kermainen valkoviiniliemi taivaallista, mutta en oikein tykkää siitä, että syöminen on näpertelyn takia niin hidasta. Mutta itsepähän ruokani tilasin.

Lauantai-iltapäivänä lähdimme ex tempore -ajelulle, mutta ensin kävin urheilulääkärillä. Nyt yritetään selvittää sitä, voisivatko hengenahdistus ja muut oireeni johtua rasitusastmasta.

Vielä kun tietäisi, mitä reseptio tarkoittaa.

Päädyimme lauantaina Tammisaareen, jossa käynti on kuulunut meidän kesäperinteisiin "aina". Toinen perinteinen kesävierailupaikka on ollut Turku, ja siellä käynti oli suunnitteilla seuraavaksi päiväksi, kun sunnuntaiksi oli luvattu aurinkoisempaa säätä. Parina viime vuonna sekä Tammisaari että Turku ovat jääneet kuitenkin käymättä, kun ukkeli on ollut niin tiiviisti Etelä-Amerikassa.

Tammisaaressa.

Satoi vettä, joten sää ei inspiroinut isompiin kierroksiin. Ilahduimme kovasti, kun vanha tuttu kahvila Café Gamla Stan oli auki.






Erityisesti kauniilla ilmalla Café Gamla Stan on ihana, kun kahvin voi juoda isossa puutarhassa, ja taisikin olla ensimmäinen kerta, kun kahvittelimme sisätiloissa. Mutta mikäpä sisälläkään oli istuskellessa.


Porkkanakakku oli tolkuttoman hyvää.

Sunnuntai valkeni onneksi aurinkoisena, joten lähdimme kohti Turkua. Alun perin olimme ajatelleet, että voisimme yöpyäkin Turussa, mutta jätimme sen kuitenkin tällä kertaa välistä. Edellisen kerran olimme olleet Turussa yötä pääsiäisenä vuonna 2017, kun ukkeli oli tullut pari päivää aiemmin jostain päin Etelä-Amerikkaa. Poloinen oli niin väsyksissä, että hän nukahti hotellin aulassa istualtaan.

Tein silloin vuonna 2017 pitkän kävelylenkin ympäri Turkua ja kävin myös Kakolanmäellä. Entisen vankilan alueelle oli silloin nousemassa uusi asuinalue, ja kävimme nyt uudestaan katsomassa, millainen alueesta oli tullut.

Miekin täällä. 😊
Tykkäsimme molemmat Kakolan alueesta tosi paljon. Kuvat eivät oikein tee oikeutta asuinalueelle, sillä kuvissa rakennukset näyttävät jotenkin huomattavasti kolkommilta kuin ne luonnossa olivat. Voisin kuvitella hyvin asuvani itsekin tuolla.

Meikäläisen käsilaukku taas tantereella.









Kesän ensimmäinen neliapilakin löytyi. Harmi vain, kun se oli aidan toisella puolella, enkä saanut noukituksi sitä.

Kakolanmäeltä alas kaupunkiin lähtee vinohissi eli funikulaari, joka on tehty Kakolanmäellä asuvien ihmisten liikkumista helpottamaan. Kakolanmäelle ei nimittäin tule muuta joukkoliikennettä. Funikuularilla liikkuminen on ilmaista, ja matka kestää suuntaansa noin minuutin.

Kakolamäen asema.

Siinä se nyt menee.

Meiltä jäi funikulaariajelut tällä kertaa välistä, kun ukkeli ei oikein innostunut ajelusta.

Laitanpa Kakolanmäeltä vielä muutaman kuvan vuodelta 2017. (Minulla oli silloin jokin blogitauko, enkä kirjoittanut Turun reissustakaan mitään.) Alueella näytti silloin pikkuisen erilaiselta kuin nyt.




Sitten olikin aika siirtyi Aurajoen varrelle ja syömään.

Söimme tällä kertaa Tintåssa. Aurinko oli mennyt pilveen, ja olisimme halunneet sisätiloihin, kun ulkona oli niin kylmä. Sisällä oli kumminkin täyttä, joten oli istuttava ulkosalla. Kyllä siinä nyt juuri ja juuri tarkeni. Ukkeli on taas ihan kypsä näihin Suomen kesäsäihin, ja toivon sen takia lämpimämpiä ja aurinkoisia kelejä, ettei herran tarvitsisi joka päivä valittaa säästä. 😆

Tilasin tilapäisessä mielenhäiriössä vegaaniannoksen, mutta onneksi ei tarvinnut katua.

Tintån falafelit.




Ukkelin vadelmalohiconfit.
Pidämme molemmat Turusta kovasti, ja siksi vähän ihmettelenkin, miksi Turussa tulee käytyä niin harvoin. Sitäkin ihmettelen, miten olen ollut aina siinä uskossa, että Turku on väkiluvun perusteella Suomen toiseksi suurin kaupunki. Eihän Turku ole kuin vasta kuudennella sijalla (tieto täältä)! Turun edelle menevät Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa ja jopa Oulu. Olisin voinut lyödä aika paljon vetoa Turun puolesta, mutta onneksi tämäkin nyt selvisi.

Miten onkin, että Suomen länsirannikkoa on siunattu niin monella ihanalla (kesä)kaupungilla? Naantalin vierasvenesatama ravintoloineen on ehkä yksi kivoimmista satama-alueista, joita Suomessa tiedän. Ajoimme Naantaliin iltapäiväkahveille, kuten niin monesti ennenkin.


Tästä saisi kivoja lamppuja parvekkeelle.
Päädyimme tällä kertaa kahvittelemaan vohveliravintola Amandikseen.

Nutellavohveli.
Paluumatkalla koukkasimme vielä Raision venesatamaan, josta näkyi Meyerin Turun telakalle. Siellä oli kaksi isoa laivaa, Mardi Gras ja Costa Tuscany.

Mardi Gras.
Costa Tuscany.
Mardi Gras on määrä luovuttaa tilaajalle eli Carnival Cruises -yhtiölle lokakuussa, mutta en tiedä, tuleeko korona mahdollisesti viivyttämään luovutusta jotenkin. Toivottavasti ei.

Mardi Gras on ensimmäinen laiva maailmassa, jonne tulee vuoristorata, Bolt. Vuoristorata kiertää laivan piipun tuntumassa vajaan kuudenkymmenen metrin korkeudessa, ja nopeuttakin vaunuilla on yli 60 kilometriä tunnissa. Vaikka en normaalisti pelkää korkeita paikkoja, jo pelkän animaation katsominen saa vatsan melkein kuralle.



Ulkoilmaviihdykkeistä ei tule laivalla olemaan muutenkaan pulaa.



Laivan hyttejäkin piti käydä tutkiskelemassa (täältä ja täältä).

Laivan vaatimattomin hytti on 15 neliömetrin kokoinen sisähytti 1–4 hengelle.








Ikkunallista hyttiä haluaville löytyy huoneita ilman parveketta tai parvekkeen kanssa. 

Oceanview cabin.
Balcony cabin.
Havana cabana.

Isompaa hyttiä kaipaavalle olisi tarjolla esimerkiksi Excel Suite hulppeine ulkotiloineen.


Ei huono.
Aika pitkän postauksen saa näköjään yhdestä viikonlopustakin, varsinkin kun tunkee mukaan kolme vuotta vanhoja juttuja ja googlettaa kaiken mahdollisen. 😆

Nyt jännitetäänkin sitten sitä, mitä Suomen hallitus päättää torstaina matkustusrajoituksista. Olemme nimittäin varanneet matkan juhannukseksi Viroon, ja nähtäväksi jää, joudummeko karantenisoimaan itsemme matkan jälkeen kahdeksi viikoksi. On tämä elämä jännitystä täynnä.

35 kommenttia:

  1. No ei ihme että olet viihtynyt siellä uudella parvekkeellasi,kyllä minäkin viihtyisin , ja laivoja on niin kiva katsella.Ja mahtavaa että laivoillekin löytyi Flightradarin kaltainen juttu.Nyt kun täällä on niin vähän lentoja (koska rajat k iinni edelleen turisteille) niin Flightradaria on mielenkiintoista seurata.
    Huh, aika kamala kokemus autolla,mutta toivottavasti auto on sitten taas ihan priimakunnossa kun saatte sen takaisin.
    Mäkään en niin tykkää syödä simpukoita juuri tuon näpertelyn vuoksi,vaikka hyviä ovatkin. Täällä avattiin myös ravintolat, mutta muutamat tutut ravintolat meni kiinni ikuisiksi ajoiksi, koska täällä ei mitään kunnon tukipaketteja tai auttamisia,mikä todella sääli.
    Ihana Tammisaari Ekenäs, siitä on niin pitkä aika kun olen viimeksi ollut siellä, mutta kuvia katsellessa tulee ihan ikävä tuota viehättävää paikkaa.
    Jännää että tuolle Kakolan alueelle on rakennettu Funicular, tosi makeeta asukkaille:) Ja "Länsiselli " myynnissä, hih;) . Turkukin on ihana kesäkaupunki ja tietysti Naantali. Ihan kamala ikävä tulee nyt kesäistä Suomea. Saapa nähdä milloin täältä pääsee seuraavan kerran, Finnairkin peruutti lennot tänne ensi maaliskuuhun saakka.
    Ja onpa hieno uusi laiva tulossa Carnivalille,ja vieläpä vuoristoradalla,vautsi! Kun asuimme eksän kanssa Miamissa, oli niin tarkoitus mennä risteilemään sieltäpäin jollain isolla laivalla,mutta ei sitten koskaan ehdittykään. Toivottavasti pääsette Viroon juhannukseksi. Täällä on pakollinen karanteeni edelleenkin voimassa jos tulee muualta, ja joissan tapauksissa sitä jopa valvotaan,mutta olen ymmärtänyt että Suomessa karanteeni on ollut vain suositus? Kivaa viikkoa Satu:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole muistanutkaan katsella Flightradaria pitkään aikaan. Pitäisi varmaan vilkaista, miltä Helsinki-Vantaa näyttää. Jokohan siellä pyörisi koneita jonnekin, minne pääsis ilman karanteenia. ;-)

      Saatiin auto jo eilen takaisin (olivat kai niin nopeita sen takia, ettei ajeltaisi heidän sijaisautollaan ihan tolkuttomia kilometrimääriä ;-D), ja ainakin toistaiseksi se on toiminut moitteettomasti. En millään viitsisi viedä autoa korjattavaksi saman asian takia enää kolmatta kertaa, joten toivotaan, että auto nyt toimii. Tai sanotaanko niin, että jos ei toimi, niin vika olisi ainakin jokin muu kuin tuo sama. Saisi vähän vaihtelua. :-D

      Todella harmillista, että siellä on jouduttu sulkemaan ravintoloita pysyvästi, mutta niin taitaa olla monessa muussakin paikassa. :-( Olen täällä Jätkäsaaressakin katsellut montaa ravintolaa, kun ne ovat edelleen kiinni, vaikka ravintolat ovat saaneet olla auki kuun alusta, ja olen miettinyt, mikä mahtaa olla niiden kohtalo.

      Funikulaari oli kyllä tosi kiva idea, kun sillä pääsee niin näppärästi alas kaupunkiin. :-)

      Ihan kamalaa, että Finnair on peruuttanut lentonsa sinne noin pitkälle! Voi kunpa voisin lievittää sinun Suomi-ikävääsi jotenkin. <3 Ehkä siihen auttaisi suomalaisten kesäsäiden muistelu. :-) Ei ole sentään satanut lunta moneen viikkoon...

      Mä en ole koskaan ollut risteilemässä millään tosi isolla laivalla, kun en ole oikein tuntenut vetoa pitkiä risteilyjä kohtaan. Mutta nyt kun katselin noita hyttejä, ja erityisesti noita parvekkeellisia hyttejä, niin rupesi tuntumaan siltä, että tuommoisessa laivassa voisi olla ihan kivaakin. Mutta sitten saisi olla kyllä mukana isompi porukka, koska kahdestaan saattaisi olla vähän tylsää.

      Suomessa karanteeni on ollut tosiaan vain suositus, eli on suositeltu kahden viikon omaehtoista karanteenia esim. Virosta tulon jälkeen. Mutta jotenkin tuntuisi pöljältä riehua tuolla kylillä sen jälkeen, kun on käynyt Virossa, jos se omaehtoinen karanteenikaan on voimassa. Siksi toivon, että sekin poistettaisiin..

      Kivaa viikkoa sinullekin sekä tietysti myös Bambille! <3

      Poista
  2. Hienoa että pidit kotikaupungistani. :) Tuosta funikulaarista voisi kertoa pitkäänkin, en nimittäin ole onnistunut matkustamaan sillä, koska se oli usein epäkunnossa ja nyt koronan aikaan en ole noilla huudeilla liikuskellut. Ehkä loman jälkeen sitten.
    Tuo laivaradar olis kyllä huippu ja erityisesti jos näkee merelle. Hampurissa ollessani joskus kävin Blankenesisssa ja joissakin sen kahviloissa oli aikataulut, milloin joku laiva Elbella ohitti paikan. Ja kiikarit katsomista varten. Siellä oli hauska juoda jotain ja katsella laivoja.
    Tintå on muuten minun suosikkipaikka omalla rahalla syönnissä. Vieraiden kanssa voi käydä muuallakin (kun työnantaja maksaa :) Siellä olen usein talvella syönyt sinisimpukoita, joista tykkään. Pitäisikin ylihuomenna mennä kaupungille. Jokiranta on kyllä tosi kiva (paitsi en tykkää möykkääj/vistä ravintolalaivoista.
    Naantali on kyllä kiva kesäkaupunki, johon on helppo mennä täältä. Nyt tosin tämän vuoden puolella en ole ehtinyt käydä, ehkä elokuussa. Täältä muuten on nyt kesällä hienoja saaristoretkiä, on kaupungin omia saaria ja muitakin. Voi tehdä päiväretkiä.

    Toivottavasti pääsette Viroon, eikös se pitäisi varmistua huomenna? Itse sain junalipun - kolmen tunnin jonotuksen jälkeen - Lappiin yöjunalla. En viitsi sanoa mitä mieltä olen VR:n netti- ja puhelinpalvelusta, kun paikat tuli tänään hakuun ja yhteydet pätkivät. VR ei kauheasti välitä asiakkaista ja vähättelee ongelmia uutisten perusteella.
    Ihanaa kesää, huomiseksi on luvattu taas oikein hyvää säätä! Sinulla on ihana parveke sitä varten, minun pitää vielä tehdä töitä huomenna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aina tykännyt Turusta, kuten myös ukkeli. Ukkeli sanoo, että siellä on myös jotenkin hienostuneemman oloisia ihmisiä kuin täällä pääkaupunkiseudulla. :-)

      Muistelenkin, että funikulaarin kanssa oli aluksi ongelmia. Itse olin kuvitellut sen jotenkin paljon isommaksi, ja olin tosi yllättynyt, kun se oli noinkin pieni. Mutta tosi kiva idea, varsinkin kun kyyti on vielä ilmaistakin!

      Laivaradaria katsellessa iski ahneus, ja alkoi harmittaa, kun ei näe kauemmas merelle. :-D Olipas Hampurissa hauskoja “laivakahviloita”!

      Me ei olla koskaan päästy Kaskikseen, kun ollaan aina liikkeellä niin lyhyellä varoitusajalla, että ei olla saatu pöytää. Silloin 2017 syötiin yhtenä iltana Smörissä, ja oli kyllä hyvä ruoka ja kiva tunnelma. Mutta möykkäävistä ravintolalaivoista en minäkään tykkää. Meidän Turku-käyntien aikana on tainnut olla aina sen verran vilakka ilma (pääsiäisenä nyt ainakin :-D), että ravintolalaivoillakin on ollut rauhallista. Tai sitten me ei olla oltu liikkeellä koskaan tarpeeksi myöhään. :-)

      Naantali on tosiaan ihanan lähellä Turkua, ja siellä on muutenkin tosi paljon kivoja paikkoja ihan lyhyen matkan päässä. Saaristoretkistä en ole ollut tietoinenkaan, mutta olisi kiva kokeilla joskus sellaistakin.

      Minä olin lukevinani, että hallitus päättää noista matkustusjutuista torstaina, mutta voin olla väärässäkin. Parempihan se olisi, jos päättäisivät jo huomenna, niin ei tarvitsisi jännittää niin pitkään.

      Olipa ihanaa, että sait kuin saitkin lipun Lappiin! Olen tosi iloinen puolestasi. <3 Mutta ihan hirveä jonotusaika, ja tosi kurja juttu, että sait surkeaa palvelua. :-( Toivottavasti matka menee kuitenkin hyvin!

      Ihanaa kesän jatkoa sinullekin!

      Poista
  3. Hih tässähän ihan meni pää pyörällä katsoessa/lukiessa kun oli vaikka mitä ihanaa ja niin upeiden kuvien kera♥ Onpa kiva kun omalta parvekkeelta pystyy tuollaisia bongaamaan ja kuukin noin huiman hienona! Ihana kun tämä Korona sen verran helpottanut että ihmiset pääsevät vähän jo käymään ulkona ja syömässä..eipä sitä olisi arvannut että ihan vaan ravintolassa käyntiä voi tulla niin ikävä:) meillä kun on ystävättärien kanssa ollut tapana kerran kuukauteen tavata ravitolassa herkuttelun ja hyvän seuran äärellä ja nyt olen heitä nähnyt viimeksi joskus helmikuussa..Minä en ole koskaan syönyt simpukoita, enkä kyllä etanoitakaan:)) Kumpa te Viroon pääsisitte ja toivottavasti saatte olla terveinä! Lupasivat että helteet alkaa ja sille pidetään peukkuja, rupeaa noita neliapiloita löytymään enemmän kuin oikein luonto lehahtaa lämmön myötä kasvuun:) Nallukkakin oli päässyt reissuun♥ Ihanaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eipä ole ihme, jos meni pää pyörälle lukiessa, kun se meni kirjoittaessakin. :-D Välillä sitä vaan eksyy asiasta toiseen. :-)

      En ole koskaan nähnyt kuun nousevan meren takaa, ja kuun nousua on ollut kyllä kiva katsella. Tosin lähellä horisonttia kuu on varsin huomaamaton, joten silmä tarkkana pitää olla.

      On tosiaan hurjaa, miten sitä pitää joitain asioita itsestäänselvyytenä – kunnes ne eivät olekaan enää mahdollisia. Niin sitä vain ennen käveltiin ravintolaan kuin ravintolaan vapaasti ja istuttiin välillä kuin sillit suolassa. Nyt pitää ovelta varovaisesti kuikuilla, että oiskohan täällä tilaa ja sopisko tulla sisään. :-)

      Toivottavasti pääset pian tapaamaan ystäviäsi hyvän ruoan merkeissä! On varmasti jo kova ikävä. <3

      Hih, hassua, että mainitsit etanat, sillä me syötiin juuri etanoita ukkelin kanssa alkuruoaksi tuolla ekassa paikassa. :-) Ovat kyllä ihan hyviä – jos ei rupea pohtimaan liian tarkkaan, mitä siinä lautasella on. ;-)

      Nalle oli tosiaan mukana reissussa ja pääsi näkemään oikein Kakolankin. Viroonkin hän tietysti lähtee, sitten jos/kun sen aika on. :-)

      Helteitä odotellessa! Ihanaa viikon jatkoa sinullekin! <3

      Poista
  4. Voi onneks mä en asu teillä (varmaan teidänkin onni...), mähän tuijottelisin koko päivän tota laivahommelia parvekkeella.

    Olis kiva käydä kesällä Hanko - Tammisaari - Naantali - osastolla ja miksei Turussakin. Mä ainakin haluisin ajella tolla funikulaarilla! Ne on vaan niin turkasen kaukana meiltä, että tarttis tosiaan varmaan yö olla jossain.

    Me on käyty muutaman kerran juhannuksena Tallinnassa, koska siellä ei välttämättä ookaan pyhä, vaan kaupat auki jne. Mut Hesa on hiljainen ja satamassa parkeeraaminen iisiä, kun parkki onkin ilmaista. Kerran jäätiin paluumatkalla Hesaan yöksikin.

    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laivaradaria on kyllä kiva katsella. On ollut muuten yllättävän vaikea hahmottaa etäisyyksiä ja kaikkia saaria, miten ne sijoittuvat kartalle. Kartalla kahden saaren välimatka saattaa näyttää isoltakin, mutta luonnossa se saattaa näyttää tosi pieneltä.

      Länsirannikko on tosi kivaa seutua varsinkin kesällä, mutta kyllähän sellainen leppoisa kiertely melkein yöpymisen vaatisi, varsinkin jos tulee sieltä teiltä päin. Mulla on ollut haaveena sellainen länsirannikon kierros, johon kuuluisivat esim. Vaasa, Kalajoki ja Hailuoto. Mutta ongelma on sama, että niitä ei katsella ihan yhdessä tai kahdessa päivässä, vaan reissuun pitäisi lähteä ajan kanssa.

      Mä innostuin Virosta juhannuspaikkana sen jälkeen, kun luin, että Virossa juhannus on aina samoina päivinä eli 23. ja 24. kesäkuuta. Viron juhannus ei siis nytkään osu Suomen juhannuksen kanssa samaan aikaan, eli on toivoa siitä, että jokin paikka olisi aukikin. Tietysti en tiedä, miten paikat ovat noin yleensä avanneet Virossa koronan jälkeen ovensa.

      Mukavaa viikon jatkoa sinullekin!

      Poista
  5. Mahtava kuu! Ja paljon tuttuja maisemia.

    Yhdet tutut justiin osti (tai vuokrasi, en muista) itselleen tosi kivan asunnon Kakolanmäeltä sillä ajatuksella, että voivat käyttää sitä kesäviikonloppuisin, eikä tarvi yöpyä hotellissa. On vähän niinkuin kaupunkimökki ja matkaa täältä vajaa tunti, joten on varsin näppärä ratkaisu.

    Naantaliin pitää kyllä tänäkin kesänä mennä. Ja Turun Ruissaloon ollaan menossa nyt viikonloppuna, kun ihme kyllä luvattiin aurinkoista keliä. (Odottelen tässä nyt kuitenkin, missä vaiheessa sää perutaan).

    Mun pikkuveli tekee LVI-suunnittelua noihin loistoristeilijöihin. En mene vannomaan, mutta musta tuntuu, että mainitsi justiin tuon Mardi Grasin (tai sitten se oli joku muu) ja sanoi, että homma menee nyt joksikin aikaa katkolle, kun luovutus siirtyy. Olisko tullut ostajalle tän k-kevään takia maksuvaikeuksia, en tiedä ja parempi kun en täällä ääneen arvailekaan.

    Hauska toi laivojen seurantasovellus. Ja aika sekasotkulta näyttää laivojen meno noitten kolmioiden perusteella, mutta eiköhän ne sentään tiedä, mihin ovat menossa ja mistä tulossa, joten mun ei kannata ehkä siitä huolehtia :).

    Sun postaus kuulosti ihan(an) kesältä <3. Mulla on täällä töissä nyt yhtä juhlaa, kun 23 vuoden jälkeen saatiin vihdoin ja viimein ilmastointi. Ei sula aivot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin kyllä kelpaisi kakkosasunto Kakolanmäeltä! :-) Enpä ole muuten koskaan tullut ajatelleeksi, että “mökki” voisi tosiaan olla kaupungissakin. Eihän sitä ole mitenkään lailla määrätty, että mökin pitää olla järven rannalla.

      Nyt mie kyllä suutun, jos aurinkoiset säät taas perutaan, kun olette menossa Ruissaloonkin! Lähetän ilmojen haltioille erityispyynnön, että voisko se olla kerrankin niin ystävällinen, että järjestäisi Annukalle aurinkoisen viikonlopun. <3

      Itse olin ajatellut, että Mardi Grasin luovutus saattaisi myöhästyä mahdollisten valmistuksessa eteen tulleiden viivästysten takia, mutta totta, saattaahan ostajallakin olla maksuvaikeuksia.

      Kyllä laivoilla on varmaan suunta selvillä. :-) Mutta sekavaltahan tuo näyttää, samoin kuin lentokoneet flightradarissa. Onneksi ei tartti itse olla ohjaksissa! Välillä oikein hirvittää noi laivat, kun joutuvat tekemään melkoiset käännökset ja peruuttelut, ennen kuin pääsevät parkkiin. Kauhulla muistelen niitä muutamaa kertaa merenkulkuoppilaitoksen työharjoittelujaksoilla, kun itse jouduin ajamaan ison rahtilaivan satamaan. Meinasi tulla jännäpissit housuun. :-D

      Ihanaa, että olette vihdoinkin saaneet ilmastoinnin työpaikallesi! Tosi hieno homma! Aurinkoista kesän jatkoa – ja viikonloppua! <3

      Poista
  6. WOW mikä kuu!!!
    Ja hei, täällä koronaläski, tervetuloa joukkoon! (Sulle ei kyllä voi sanoa mitään siihen suuntaankaan....)

    Näin kun asuu tässä Turun kainalossa, jotenkin jopa vähän hävettää, ettei koskaan "ehdi" tekemään tuollaista turistireissua naapurikaupunkiin. Ihania paikkoja. Tykkään Turusta myös, mutta jotenkin tulee aina vaan mentyä niihin vanhoihin tuttuihin paikkoihin.
    Funikulaaria pitää kokeilla tänä kesänä!! Jokirannan kahvilat on myös ihania ja Tintå ♥

    Laivojen "flight radar" oli hauska, enpä ole tiennyt että moinenkin löytyy.

    Hui mikä vuoristorata. En menisi! En tosin koe itseäni mitenkään risteilyihmiseksi, eli vaikka lompakko antaisi myöten, en ehkä kuvittele itseäni tuonne seilaamaan muutenkaan.

    Hyviä vinkkejä mm Kakolanmäeltä. Pitääkin ottaa työn alle tutustua syntymäkaupunkiinsa vähän lähemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuule kyllä sitä on kertynyt koronaläskiä meikäläisellekin. :-) Tai tarkemmin ajatellen mun läski taisi ruveta kertymään vasta pahimman koronapiikin jälkeen. Kai mä havahduin siihen, että tässähän voisi ruveta nauttimaan elämästä, kun on kerran jääty henkiin. :-D

      Mä luulen, että tuo on enemmän kuin tavallista, että ne omat kotikulmat jäävät tutkimatta. Niin on käynyt itsellenikin! Espoossa on monen monta paikkaa, joihin on pitänyt aina mennä, mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Eli samassa veneessä ollaan. :-)

      Mullekin laivojen flightradar tuli yllätyksenä. En oikeasti olettanut, että sellainen olisi, mutta ihan uteliaisuuttani piti googlettaa. Ai että mie olin iloinen, kun semmoinen löytyi.

      Mä voisin kuvitella viihtyväni tuollaisessa isossa luksushytissä, mutta aika kävisi laivalla varmaan hyvin äkkiä pitkäksi. En ole mikään kovin aktiivinen aktiviteetti-ihminen, varsinkaan laivalla, ja varmaan sekin risteily menisi syömiseksi ja juomiseksi. Kannattaisi tilata Pekkaniska jo etukäteen satamaan. ;-D

      Mukavaa Turun matkaa, jos lähdet Turun suuntaan tänä kesänä! :-)

      Poista
  7. Ihana nutellavohveli :)
    Nuorena asuin Turussa 2 vuotta, Ihana kesäkaupunki, kiva kun kirjoitit tosta vinohissistä, mulla ei ollu aavistustakaan siitä, pitääkin heti googlata siitä...... lapset oli pieniä niin oltiin kerran Naantalissa muumimaailmassa :)
    Viime kesänä kastelin hotelliöitä Turkuun mutta oli niin kalliita että lähdettiin halvemmalla Riikaan, Latviaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nutellavohveli olikin ihan pirun hyvää. Ainoa moite vohvelista on se, että se oli liian pieni. ;-D

      Turun vinohissi avattiin vasta viime vuonna, joten ei ole ihmekään, ettet ole siitä kuullut. Mä en muista, oonko koskaan käynyt muumimaailmassa... Todennäköisesti en, kun en ole koskaan ollut mikään muumifani. Jos jossain olisi nallemaailma, sinne syöksyisin välittömästi. ;-)

      Hotellit ovat tosiaan Suomessa aika kalliita. Olisi mukava, jos hotelleissa olisi tänä kesänä paljon hyviä tarjouksia, kun ihmiset kumminkin varmasti matkustavat kotimaassa aika paljon.

      Poista
  8. Olen nyt vajonnut sellaiseen ahdistustilaan koronakilojen kanssa, että kokeilen jo kaikenlaisia huuhaa vippaskonsteja saadakseni vatsakummun pienenemään. Sama vika meilläkin, olemme pari viikkoa jotenkin kuvitelleet olevamme jollain kesälomalla omalla terassillamme, ruoka- ja juomavaliokin on ollut sen mukainen.... Turku on ihana kesäkaupunki mutta harmi että Suomen kesä on aika lyhyt, toivotaan nyt kuitenkin paistetta koko ajaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei. :-( Tutulta kuulostaa. Minä en ole vielä kokeillut vippaskonsteja, ja saa nähdä, tapahtuuko jotain ryhdistäytymistä joskus, ja jos, niin milloin. Ehkä joskus loka-marraskuussa?

      Säät ovat Suomen kesässä todellakin ärsyttävän vaihtelevat ja epävarmat. Mutta eipä tässä auta muu kuin hyväksyä, että näin on, ja yrittää nauttia niistä kauniista ja lämpimistä päivistä, jotka kohdalle osuvat.

      Mukavaa viikonloppua, Petra!

      Poista
  9. "Ryhdistäydyn, jos viitsin, ja jos en viitsi, niin sitten kilautetaan Pekkaniskalle" - nainen, nyt on asenne kohillaan ❤

    Mulla on jo useamman vuoden ajan ollut haaveena lähteä lomalla jollekin luksusristeilijälle. No okei, nyt se haave on jäissä hetken aikaa, koska ei todellakaan nappaa ajatus siitä, että toisen (tai kolmannen) aallon iskiessä jäisi jumiin johonkin 1000 ihmisen kanssa viikkokausiksi seilaamaan keskellä valtamerta ihmisten sairastellessa ja kuollessa laivalle. Mutta sitten joskus... (näin sitä tulee sanottua nykyjään vähän kaikkeen). En pysty edes katsomaan tota vuoristoratavideota, mulla on niin paha korkeanpaikankammo, mutta on varmaan hauska niille, jotka tykkää. Mä haluaisin itse keskittyä vaan isoon sviittiin (kunhan vessa olisi jotain muuta kuin Ruotsinlaivoilla...), uima-altaalla makoiluun, buffassa syömiseen ja juomiseen ja sitten aina välillä johonkin kaupunkikohteeseen. Meri-ihmisenä tommoinen luksusristeily olisi mulle ihan unelma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, enpä tiedä, onko asenne kohdillaan vai persiistä... ;-D

      Risteilyt ovat tosiaan kärsineet monen mielessä pienen inflaation viime aikoina. Laivahan on mitä parhain tartuntapaikka kaikenlaisille pöpöille. Toivotaan kuitenkin, että risteilyt palaavat taas pian ohjelmistoon, ja ihmisetkin uskalaltavat mennä laivoille.

      Ja se on kyllä saletti, että jos minäkin tuollaiselle luksusristeilylle lähtisin, niin sen pitäisi olla sitten luksusta alusta loppuun. Tuntuisi tyhmältä mennä tuommoiselle hienolle laivalle ja istua jossakin sisähytissä laskemassa pennosia, mihin rahat riittävät. Toivottavasti pääset vielä joskus toteuttamaan unelmasi! <3

      Poista
  10. PekkaNiska asiaa kommentoinkin jo edellisessä :-D

    Toisaalta tän koronan takia ihmisillä avautuu varmaan silmät että on kotimaassakin paljon nähtävää ja koettavaa. Se on kyllä harmillista että täällä on vaan hirveän tyyristä matkustella tai vaikka vuokrata mökki muutamaksi päiväksi.

    Ihana toi kuukuva taas <3

    Sisämaan kasvatti kun olen niin laivojen kulkureitit ei niinkään innosta mutta noi lentokoneiden taas aina :-D vaikken matkustelija olekkaan sanan varsinaisessa merkityksessä...

    Vohveli olis uponnu ja näytti herkulliselta vaikka en nutellasta pidä. Yhdessä vaiheessa tuntui että sitä tyrkytetään joka paikkaan laittamaan.

    Mutta nyt piha hommiin aurinko porottaa jo kiivaasti!

    -m

    Ps. Todellakin mökki voi olla kaupungissa, mistä kukakin nauttii ;-D

    VastaaPoista
  11. Ainiin! Kiva että pääset Ukkelin ja Nallen kanssa reissuun!

    <3.llä m

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotimaan matkailulla on kyllä varmasti tulossa parempi kesä kuin koskaan, mikä on tietysti ihana juttu. Mutta hinnat ovat todellakin suolaiset, eikä palvelun taso vastaa kuitenkaan minusta aina hintaa. Esimerkiksi hotellihuoneet ovat Suomessa aina enemmän tai vähemmän perustasoa, mutta silti varsin kalliita. Jossain muualla saa samalla hinnalla paljon parempaa. Ja mökkien hinnat ovat ihan järkyttäviä. Katselin joskus jotain mökkiä useammalle henkilölle viikoksi, ja siitä olisi saanut maksaa muistaakseni jotain pari tonnia. Että ei kannata ihmetellä, miksi niin moni suuntaa lomallaan ulkomaille.

      No juu, ymmärrän kyllä, että sisämaassa laivaliikenne ei varmaan hirveästi kiinnosta. :-) Mä olen ollut aina kiinnostunut laivoista, ja meri on vetänyt puoleensa, joten tää paikka on varmaankin ihan ihanteellinen asuinpaikka mulle. :-)

      Toivottavasti pihahommat ovat sujuneet mukavasti! Täälläkin on lannoitettu kesäkukkia, kun ostin nyt sitä lannoitelitkuakin oikein. :-D Varsinkin petuniat tuntuvat tulleen ihan hulluiksi, ja ne valtaavat varmaan kohta koko parvekkeen. :-O

      Ja niin se on, että jokainen mökkeilee makunsa mukaan. :-) Miekin saattaisin innostua kaupunkimökistä enemmän kuin perinteisestä järvenrantamökistä. Toki kaupunkimökki saisi olla sitten meren läheisyydessä. Itse asiassa taidankin jo olla kaupunkimökillä, nyt kun tarkemmin ajattelen. :-D

      Meillä on taas reissusuunnitelmat vähän muuttuneet. Paikat vähän vaihtuivat, ja oleskeluaikakin piteni, kun karanteenit katosi. :-D

      Poista
  12. Teillä on kyllä aivan mahtavat näkymät parvekkeelta. Tuo täysikuu, aah! Laivojen kulkusivusto on kyllä kiva, sitä seuraamalla olet pian mestari tunnistamaan kaikki ohitse lipuvat laivat :)

    Kuulostaa hyvältä elää kotona kuin lomalla. Jos vaihtoehtona on elää kotona kuin töissä, niin se ei houkuttele yhtä paljon - vaikka olisi pekkaniskalla hommissa ;-)

    Tammisaaren Cafe Gamla Stanin pihapiiri on tuttu. Siellä on ihana tunnelma. Turusta tykkään myös, viimeksi kun kävin siellä ei tuo Kakolanmäki ollut vielä valmis. Joten olipas kiva kun laitoit kuvia. Siellä on mahtavat ruokapaikatkin.

    Mardi Gras saa miettimään mitä kaikkea noihin aluksiin mahtuukaan. Kuinkakohan pitkään voisi elää tuollaisessa risteilyaluksessa ilman, että aika tulisi pitkäksi? Voisin osallistua kokeiluun, jos joku tarjoaisi risteilyn :D

    Iloista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole parvekenäkymissä valittamista. .-) Ainakaan jos ei katsele parvekkeelta suoraan alas, jolloin näkyy tuo keskeneräinen (lue: ikuisuusprojekti, joka valmistuu ehkä vuonna 2025) puisto. Tänään koettiin taas järisyttäviä hetkiä, kun satamaan peruutti uusi laiva eli Silja Europa. Siis laivahan ei ole mikään uusi, mutta sitä ei ole ennen näkynyt tässä meillä. Nyt se jo lähtikin. Rupesi tänään tekemään 22 tunnin risteilyjä Tallinnaan. Ihana kun maailma herää koronahorroksesta!

      Hih, olen yrittänyt tehdä kotia työmaaksi, että se lomafiilis katoaisi (eilen pesin mm. taas kaikki parvekelasit), mutta perhana kun ei se ole auttanut yhtään. Helpottaisi ehkä, jos sataisi vettä ja olisi kylmä, mutta sitä en kyllä toivo!

      Pekkaniska olisi varmaan kiva työpaikka, mutta myös vaativa. Kun opiskelin merenkulkuoppilaitoksessa, opintoihin kuului myös ahtauskurssi, ja mä olin niin tunari siellä nosturin ohjaimissa, että vieläkin nolottaa. Että kaikki kunnia Pekkaniskan työntekijöille. :-)

      Cafe Gamla Stanissa on tosiaan ihana tunnelma, kuten oli myös tuolla Kakolanmäellä (ainakin aurinkoisena kesäpäivänä). Se tunnelma oli juuri se, joka jäi noista kuvista uupumaan.

      Toivottavasti pääset vielä joskus osalliseksi risteilykokeiluun. Mä olen haaveillut pääseväni osallistumaan sellaiseen kokeiluun, että kuinka kauan ihminen jaksaa matkustaa paikasta toiseen kyllästymättä. Vielä ei ole kutsukirjeitä tippunut postiluukusta, mutta toivossa on hyvä elää. ;-)

      Iloista ja aurinkoista viikonloppua sinullekin! <3

      Poista
    2. No noita tarjouslomamatkoja odotellessa voisin kysyä, että millä vehkeellä pesit parvekelasit? Meille tuli sellaiset pitkällisen remontin jälkeen ja nyt olen katsellut, että ihan en uskalla jakkaralle kiivetä noita pesemään. Onko sulla jokin keskipitkä jatkovarsi? (se voisi olla kyllä mies, muttei mun miestä parvekelasit oikein innosta hehee)

      Poista
    3. Pesin lasit ihan sellaisella tavallisella ikkunalastalla, eli mulla ei siis ollut mitään jatkovarsia. Koska meillä ei ole edes kunnon keittiöjakkaraa, pesu edellytti hieman kiipeilyä sellaisella iskän tekemällä baarijakkaralla. En välttämättä suosittele kokeilemaan tällaista vaihtoehtoa. :-) Mies olisi hyvä jatkovarsi, mutta harvemmin nuo taitavat jatkovarreksi suostua. ;-D

      Poista
  13. Hei, miksi vegaaniannoksen valitseminen oli tilapäinen mielenhäiriö? Etkös sinä aiemmin syönyt paljonkin vain kasvisruokaa jos oikein muistan? Ja eikö sulla ollut kasvisruokablogikin? Sen kautta taisin sivuillesi aikoinani löytääkin alun alkaen. Jos en nyt sekoita johonkin toiseen blogistiin! Olenkin miettinyt miksi sun ruokavalio on niin radikaalisti muuttunut vuosien varrella. Ehkä olet siitä jossain kertonutkin, en tiedä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilapäinen mielenhäiriö oli vitsi (ilmeisen huono sellainen). Kasvissyöjä en ole koskaan ollut, vegaani vielä vähemmän, joten ruokavalioni ei ole muuttunut vuosien saatossa miksikään. Ja ruokablogikin mulla oli, mutta ei sekään mikään kasvisruokablogi ollut. Sekoitat minut siis ilmeisesti johonkin toiseen.

      Poista
  14. Joskus täytyy vaan ottaa rennommin. Ja jos liian rennosti ottaa, niin pekkanistalle kilautus sitten joo :D Hieman kuolaan tuolle porkkanakakulle :P

    Turkuhan näyttää oikein eksoottiselta, funikulaaria olisi kiva päästä itsekin kokeilemaan. Luin siitä ensimmäisen kerran joskus vuosi sitten. En siis aiemmin tiennyt, että sellainen on edes olemassa. Ihania kuvia, tulee suomikaipuu kun Suomi yleensä kuuluu kesään minulla. Vaan nyt ei kuulu, nyyh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkanakakku olikin todella hyvää. Joku toinen saattaisi kritisoida, että se oli liian makeaa, mutta itse en tunne sellaista määritettä kuin liian makea. :-D

      Funikulaari avattiin vasta viime vuonna, ja siinä taisi olla alkuvaiheessa monenlaisia ongelmia. Nyt se näytti kumminkin toimivan moitteettomasti, eikä ruuhkaakaan ollut.

      Harmittaa ihan vietävästi, kun et nyt pääsekään tänä kesänä Suomeen. :-( Jospa pääsisit myöhemmin tänä vuonna? Vaikka eihän se tietysti ole sama kuin jos tulisi kesällä...

      Poista
  15. Kivoja kesäreissukuvia! Minäkin tykkään todella paljon sekä Turusta että Naantalista. Naantalissa tosin tulee käytyä aivan liian harvoin. Perheen miesväki on ollut takavuosina innostunut Turun keskiaikaisista markkinoista, niin siellä on käyty ihmettelemässä ritareita hevosineen, sekä myytäviä tuotteita.

    Olemme ilmeisesti samaa sukupolvea, koska silloin kun minä olin alakoulussa Suomen suurimmat kaupungit olivat Helsinki, Turku ja Tampere. Muistaakseni silloin oli Espoo nelosena.

    Kivaa juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu mulla, että Naantalissa tulee käytyä ihan liian harvoin. Mikähän siinä onkin? Onkohan se muka liian kaukana... .-)

      Mä en ole koskaan käynyt Turun keskiaikaisilla markkinoilla, mutta kuulostavat mielekiintoisilta.

      Minäkin muistan tuollaisen kokojärjestyksen Suomen kaupungeissa. On näköjään aika päivittää tiedot. ;-D

      Kiitos, ja mukavaa kesän jatkoa teille!

      Poista
  16. Heh, nyt vasta luin tuon "aforismin" ylhäältä ja nauretaan yhdessä Hra Kepposen kanssa :D :D :D
    Just hyvä.

    VastaaPoista
  17. Saa Pekkaniska tulla nostamaan mutkin :) On tainnut joku kilo tulla tässä kevään aikana.

    Hui, onpas pelottava tilanne auton kanssa. Mä en varmaan olisi uskaltanut enää jatkaa matkaa. Se täytyy todeta, että autosi kuulostaa persoonallisuudelta.

    Kivoja kesäisiä kuvia. Ja mitä herkkuja! Vesi on kielellä. Suloinen kahvila. Mä olisin veikannut, että Turku on suurempi kuin Oulu tai Tampere. Ja mikä siinä onkaan, että Turussa on tullut niin harvakseltaan käytyä. Olen käynyt siellä elämäni aikana ehkä viitisen kertaa. Ehkä joskus vielä.

    Toiveesi taisi toteutua ja lämmintä näyttäisi säätiedotuksen mukaan olevan. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, taitaa Pekkaniskalla olla kysyntää tänä kesänä. ;-D

      Meidän auto on tosiaan melkoinen persoona. Kaiken lisäksi tuntuu, että sen mielialat on jotenkin synkassa mun mielialojen kanssa. Silloin kun olen huonotuulinen (mitä tapahtuu tietysti äärimmmäisen harvoin ;-D) auto varsinkin temppuilee, ihan kuin kiusaa tehdäkseen. Nyt täytyy kyllä kumminkin todeta auton kunniaksi, että sen viimeisimmän korjauksen jälkeen hää on toiminut oikein esimerkillisesti. :-)

      Mulla oli sama mielikuva, että Turku on isompi kuin Oulu tai Tampere, mutta eipä vain olekaan. Onneksi on google, joka tiesi kertoa tämänkin. :-)

      Mä en itse välittäisi liian lämpimästä, mutta ukkeli on lämmön suhteen kyltymätön. Intialainen ei tunnu pääsevän karvoistaan, vaikka olisi ollut Suomessa kuinka monta vuotta tahansa.

      Mukavaa viikon jatkoa sinullekin! Toivottavasti siellä ovat asiat paremmalla mallilla. <3

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3