Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


lauantai 8. heinäkuuta 2023

Kakkosta silmään

Autoasioissa on tapahtunut edistystä, sillä tämän viikon keskiviikkona – yhdeksän päivää auton hajoamisen jälkeen – tuli ilmoitus, että vika oli korjattu ja että auto olisi haettavissa. Autoon oli vaihdettu kuulemma polttoainepumppu, eikä korjaus maksanut meille mitään. Nyt ei voi muuta kuin toivoa kädet ristissä, että ongelmat jäisivät siihen!

Viimeistä päivää sijaisautolla liikenteessä.

Talvirengasasiat ovat hyvin ajankohtaisia heinäkuussa, joten pyörittelin talvirenkaita sinne tänne tällä viikolla. Ensin kävin hakemassa sijaisautolla Euromasterilta Audin talvirenkaat (jotka olivat unohtuneet vanhan auton kyydistä), jotta sain ne vietyä Vantaan autoliikkeeseen samalla, kun palautin sijaisauton.

Audin talvirenkaita hakemassa.

Muutamaa tuntia myöhemmin palasin taas Euromasterille, kun vein säilytykseen uuden auton talvirenkaat. Renkaat olivat olleet tilapäisesti kellarivarastossamme, eikä ollutkaan mikään ihan pieni homma saada nostettua renkaat auton kyytiin, sillä ne olivat tosi isot ja painavat. Tulipahan taas todistettua, että salilla käyminen kannattaa, koska treenaamisesta voi olla hyötyä "ihan oikeassa" elämässäkin! Ähertämisessä ei tullut kuin yksi pieni ruhje, joka sekin on jo parantunut.

Ranne otti vähän osumaa rengashommissa.

Tuo viimeisin rengasliikekäynti oli muuten kuudes kerta tänä keväänä/kesänä, kun asioin Euromasterilla, ja toivon, että seuraava asiointikerta olisi sitten vasta talvirenkaita vaihdettaessa syksyllä. 😆 

Talvirenkaista tuli mieleeni, että nastarengaskielto on edelleen voimassa Lönnrotinkadulla. 

Ihmisiä on hyvä muistuttaa heinäkuussakin, että nastarenkailla ajelu ei ole sallittua.

Vielä vähän rengasasiaa, sillä tässä muistaessani on kerrottava jatkotarina sille renkaalle, joka räjähti keväällä. 

Sain hommattua räjähtäneen renkaan tilalle uuden renkaan, mutta ukkeli huomasi muutamaa päivää myöhemmin, että uudessa renkaassa ei näyttänyt olevan tarpeeksi ilmaa. Kun kävin mittaamassa rengaspaineen, totesin sen olevan kyseisessä renkaassa vain 0,9 baria, kun sen olisi kuulunut olla 2,4 barin luokkaa. Ilma ei pysynyt renkaassa, vaikka kävin täyttämässä sen pariinkin otteeseen, joten ei muuta kuin Euromasterille tutkituttamaan rengas. Kävi ilmi, että renkaassa oli ruuvi, ja kumi oli sen takia puhki. Samassa renkaassa oli siis ensin naula ja sitten ruuvi, ja tuntui ihan mahdottomalta käsittää, miten tuollaista voi edes sattua. Tuli väkisinkin mieleen ilkivalta eli siis että joku oli tehnyt tuon tahallaan. Valitettavasti Jätkäsaaren autohallissa ei ollut videovalvontaa, eikä halli ollut kuulemma edes Saton hallinnassa, joten asia jäi ikuiseksi arvoitukseksi.

Ensi viikolla pitäisi palauttaa äiti Savonlinnaan, mutta vielä on viikonloppu yhteiseloa äidin ja ukkelin kanssa (ukkeli lähtee ylihuomenna pidemmäksi aikaa Intiaan). Eilen kävimme kaikki yhdessä Mattolaiturilla, joten tuli toteutettua kesän perinteinen Mattolaituri-visiitti.

Mattolaituri. 💚

Aiemmin tällä viikolla kävimme äidin kanssa käyskentelemässä Tränskändan kartanon puistossa Espoon Järvenperässä, kun olin lukenut Länsiväylästä kartanon julkisivuremontista.

Kartanon puisto oli todella viehättävä, ja kummastutti, että en ollut tiennyt tämmöisestäkään paikasta aiemmin mitään. 

Puistossa on myös Espoon paksuin puu, yli 300 vuotta vanha tammi, joka on ympärysmitaltaan noin 5,5 metriä.

Espoon paksuin puu.

Kartanon takaa löytyy myös kuninkaallinen käymälä, joka on peräisin 1860-luvulta. 

Huussi rakennettiin Aleksanteri II:n vierailua varten, ja tiettävästi keisari myös käytti kuusikulmaista käymälää vieraillessaan Suomessa vuonna 1863.

Träskändan kartanon kiehtovasta historiasta voit lukea lisää täältä

Keisarista päästäänkin kätevästi aasinsiltaa pitkin Putiniin. Äiti tykkää ostaa päivittäin Iltalehden, mutta viime aikoina äiti on ollut suivaanutunut siitä, että jokaisen Iltalehden kannessa on Putin. Minä en oikein uskonut äidin väitettä, joten oli tehtävä pieni empiirinen tutkimus ja kaivettava esiin kaikki äidin meillä ollessaan ostamat Iltalehdet. Ja kyllä: Putin oli jokaisen lehden kannessa lukuun ottamatta viikonlopun lehteä! 

Pohdimme äidin kanssa, miksi ihmeessä Putinista pitää jauhaa joka päivä ja miksi hänen naamansa pitää tunkea joka päivä lehden kanteen. Ihan kuin ihmiset eivät muuten muistaisi, millainen tyypi rajan takana huseeraa ja mitä maailmalla tällä hetkellä tapahtuu. Pitääkö asiaa oikein hieroa ihmisten naamaan joka hemmetin päivä?

Loppukevennyksenä kaksi Hesarista bongattua hauskaa Fingerporia:

Kivaa viikonlopun jatkoa! 

😘

25 kommenttia:

  1. Mistä sä keksit noita alun 'aforismejä'? Aina niin hauskoja. :D
    Toivottavasti rengasasiat alkaisivat olemaan mallillaan. Hei, tiesitkö, että Matinkylästä pääsee "veneellä" Isoon Vasikkasaareen? Putinia en kommentoi, mutta Fingerporeista tykkään.
    Leppoisaa oleskelua äitisi kanssa ja muutenkin mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Netistähän mie noita ns. aforismeja löydän. Kiva jos tykkäät niistä! 😅 Ne on mun yhden naisen vastaisku sellaisia tyhjänpäiväisiä lässynlää-aforismeja kohtaan, joita inhoan.

      Tiesin tosiaan, että Matinkylästä pääsee veneellä Isoon Vasikkasaareen. Harkitsinkin jotain veneretkeä äidin kanssa, mutta ilmat ovat olleet aika kehnot viime aikoina. Joskus talvella vuosia sitten mentiin äidin kanssa Isoon Vasikkasaareen kävellen jäitä pitkin.

      Mulle ei ihan kaikki Fingerporit aukea, mutta onneksi jotkin sentään!

      Kiitos, Stansta! Parempaa vointia sinulle! 🤗

      Poista
    2. Kiitos! Onko sieltä metroasemalta pitkä matka sinne, mistä vene lähtee? Vaikka sinne se venelippu on edullinen, niin metromatkat päälle. Matinkylään kai pääsee AB-lipulla? Kunhan kunto (ja lompakko) kestää, niin olisi kiva kierrellä saaria. (Naispuoleinen) reissukaverikin löytyy.

      Poista
    3. Metroasemalta on Nokkalan venesatamaan parin kilometrin matka, mutta Ison Omenan edestä menee busseja (531 ja 531 B), joilla pääsee noin puolen kilometrin päähän venesatamasta (Nokkalan pysäkki). Matinkylään pääsee tosiaan AB-lipulla, mutta heti Matinkylän jälkeen alkaakin C-vyöhyke.

      Mun Vasikkasaari-käynnistä on niin kauan aikaa, etten muista paikasta oikein mitään. Käytiin mun mielestä siellä joskus kesälläkin, ja kesällähän paikka on luonnollisesti ihan erilainen kuin talvella. 😅

      Poista
    4. Kiitos bussi-infosta! Ja muutenkin.

      Poista
  2. Mäkin nauroin taas tolle aforismille... tarttee alkaa toteuttaa. Toimii muuten myös kassajonon perässäroikkujiin... siis olen kuullut kerrottavan.

    Toivottavasti autohommat alkaa luistaa. Tommoset rengashommat on siitä ärsyttäviä, kun ei tiedä onko ne tahallisia. Sama vahinko juu, mutta ei kiva, jos joku tahallaan moista harrastaa. Meillä mies tuli perjantaina töistä kiukkuisena, että joku on naarmuttanut autoa, mutta onneksi tarkempi tarkastelu paljasti, että kyseessä olikin vain tiukassa istunut likajuova.

    Mukavaa viikonlopun jatkoa, Satu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, hyvä vinkki myös kassajonoon. 😂 En ehkä itse uskaltaisi toteuttaa, kun hävettäisi liikaa, mutta vinkiksi siis muille.

      Me nähtiin muutamaa viikkoa aiemmin samaisessa parkkihallissa (siis siellä Jätkäsaaressa) yksi toinenkin auto, jonka rengas oli tyhjä, ja se oli omiaan lisäämään epäilyksiä ilkivallasta. Mutta eipä tämä ratkea, vaikka kuinka miettisi, ja onneksi ei tartte enää pitää autoa siinä hallissa.

      Myös naarmuttamiset ovat tosi harmillisia, enkä ymmärrä, miksi joku naarmuttaisi tai vahingoittaisi muutenkaan tahallaan toisen omaisuutta. Mutta onneksi syyksi paljastui teillä vain likajuova! Mäkin muuten luulin, että meidän Audia oli naarmutettu kuskin ovenpielestä, kunnes ukkeli raaputti sitä "naarmua" (joka lähti raaputtamalla pois) ja tajusin, että juova olikin tullut mun käsilaukusta, joka osui aina juuri siihen kohtaan mun mennessäni autoon.

      Kiitos samoin sinulle, Menninkäinen!

      Poista
  3. Toivottavasti auto nyt priima kunnossa ja että pysyykin kunnossa.On sulla kyllä hyvät käsivoimat,renkaat kun on aika painavat .
    Hieno kartano,ja myös kuvat siitä.Tuo Espoon suurin puu on kyllä tosi komea🌳
    Mitä ihmettä se Putin tekee joka päivä Iltalehdet kannessa😠
    Hyvää viikonloppua Satu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan!! On kieltämättä vähän ahdistanut ajaa autolla, mutta varmasti ahdistus helpottaa, jos aika kuluu eikä mitään käy...

      Kartano oli todellakin upea, ja harmillista, että sisätilat ovat niin huonossa kunnossa, että niitä ei pääse katsomaan. Mutta ehkä nekin remontoidaan joskus. Kartanon puistossa oli ihmeellisen rauhoittava tunnelma, ja siellä pystyi melkein aistimaan menneen ajan. Saatan mennä sinne vielä joskus uudestaankin, vaikka meditoimaan. 😅

      Mä en myöskään tajua tuota Putinin naaman tunkemista joka lehden kanteen. Oikein vihaksi pistää.

      Hyvää viikonloppua sinullekin, Jael! ❤️

      Poista
  4. Fingerpori ei petä :-D
    Naapurin huru-ukko jo kyllästyttää touhuillaan.
    No kiva että sait jo auton takasin. Toivotaan jotta kestäisi nyt ja palvelisi pitkään ja hyvin. Kumma noita sun rengas asioita, ei voi olla noin montaa sattumaa ruuveille ja nauloille. Varsinkin kun parkkihallista kyse, eri asia jos kyse maaseudun hiekkapihasta johon ehkä joskus kaatunut naulalaatikko. Ihana kartanomiljöö❤️ ja kiva terassireissu.
    -m

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ensin tajunnut tuota huru-ukkoa. Mietin, että onkohan teillä joku outo naapuri, vai mitä tarkoitat. 😂 Pitkät piuhat näköjään tänään. Mutta joo, todellakin tyypin touhut kyllästyttävät, ja erityisesti kyllästyttää se, että Iltalehden pitää niistä koko ajan muistuttaa.

      Ei minustakaan voi olla sattumaa, varsinkin kun kyseessä oli vielä sama rengas (joka oli siis vaihdettu jo kerran upouuteenkin). Meillä ei ollut siellä edellisen talon parkkihallissa mitään määrättyä paikkaakaan, vaan pysäköitiin milloin minnekin... Mutta onhan niitä kaikenlaisia valopäitä, jotka keksivät milloin mitäkin.

      Kivaa sunnuntain jatkoa! ❤️

      Poista
  5. Ulrika50v.blogspot.com9.7.2023 klo 11.46

    Olipa huusilla näköä ja komeutta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli! Ihmettelin vain tuota, miksi ovia piti olla joka puolella rakennusta. Käyttiköhän keisari eri ovia riippuen siitä, millä tuulella sattui olemaan?

      Poista
  6. No ihan kiva, kun ei maksanut kun kuitenkin kyseessä juuri ostettu auto. :D Toki en autoista mitään tajua, mutta kaipa käytetyissäkin jokin takuu on. Mutta nyt peukut pystyssä, että pelittää jatkossa kunnolla!

    Aika omituista kyllä, että rengas “reikiintyy” jatkuvalla syötöllä. Tulisi varmaan minullekin mieleen ilkivalta, kun kyllähän tuo jo erittäin huonolta tuurilta kuulostaa!


    Voi hitsi mikä nostalgiatrippi tuo Träskändan kartanon puisto <3 Siellä tuli hengailtua aika paljon, kun teiniaikoina paras ystäväni asui Järvenpäässä ihan tuon puiston kupeessa. Kaverini oli kesätöissäkin siellä kanttiinissa kesällä ja istuin hänelle usein seuraa pitämässä. Ainakin tuolloin siinä toimi vahainkoti, jossa ystäväni äiti oli töissä. Tuttuja maisemia siis, voi että!

    Lol tuolle sarjakuvalle :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, luin nyt tuon linkkaamasi jutun ja sitä kautta muita aiheeseen liittyviä juttuja. Eli vanhainkotitoimintaa siinä ei ole ilmeisesti enää vuosiin ollut, vaan kartano on ollut tyhjillään. Niin ne ajat muuttuu.

      Poista
    2. En tiedä, onko käytetyissä autoissa oletusarvoisesti jokin takuu, mutta ukkeli halusi sellaisen vuoden lisätakuun, vaikka ajattelin, että ihan turhaa. 🤭 En tiedä, korvasi se tuon vahingon, vai korvasiko autoliike korjaamisen muuten, mutta ihan sama – pääasia, ettei mennyt meidän lompakosta.

      Oho, enpä tiennytkään, että Träskända on sinulle noin tuttu paikka! Paljon kivoja muistoja sinulla. ❤️ Itse asiassa pohdittiin äidin kanssa sitä kartanon vieressä olevaa rakennusta, että onkohan se jokin vanhainkoti, kun muistelin lukeneeni jostain niin, ja onko se vielä mahdollisesti käytössä. Ulkonäön perusteella oli vaikea sanoa. Mutta kiva, että tuli nyt sillekin asialle selvitys (en jaksa itse googlettaa 😅).

      Poista
  7. Toivottavasti autostasi tuli nyt puhtaasti soiva peli!
    Mattolaituri vaikuttaa siltä että mattoja ei mahdu pesemään? Vai onko siellä joku pesemässä ja odotellessa voi vaikka kilistellä maljoja 👀 T. Sartsa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa tuon Mattolaituri-ravintolan vieressä on mattolaituri, joka on vielä ihan toiminnassakin. Ei tullut tällä kertaa kuvattua sitä. Mutta olen nähnyt siinä ihmisiä pesemässä mattoja, vaikka olen luullut, että mattojen pesu luonnonvesissä on kielletty... Varmaankin saanut siitä mattolaiturista tuo ravintolakin nimensä (mikä älynväläys 😅).

      Poista
  8. Ai naapurissa melkein ootte käyneet :) Niin houkuttelevia kuvia kartanon mailta olet ottanut, että pitääkin käydä paikan päällä. En olekaan huomannut, että tuo päärakennus on jo maalattu ja telineet purettu ympäriltä pois.
    Olen asunut "kartanon mailla" nyt reilut 15 vuotta ja täällä liikkuessani mietin, millaista elämää Aurora ja aikalaiset ovatkaan täällä elelleet ja miten kamalaa Auroran on ollut katsoa, kun koti ja irtaimisto palaa tuhkaksi.
    Vanhassa vanhainkodissa vähän matkan päässä kartanosta on toiminut kesäisin Kahvila Aiju, jossa ennätimme käydä muutaman kerran. Harmi, että tänä kesänä kahvilaa ei ole :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa ihanaa, että saat asua noin upean paikan lähistöllä! Mä olisin tuolla puistossa varmaan alvariinsa, jos se sijaitsisi vähän lähempänä. Ei se tietysti nytkään kovin kaukana ole. 😊

      Minullakin heräsi monenlaisia ajatuksia, kun lueskelin tuota kartanon historiasta kertovaa juttua (luin sen tosin vähän puolihuolimattomasti). Olisi niin kiva omistaa aikakone, jolla pääsisi menneisyyteen katsomaan, millaista elämää kartanossa vietettiin. Mutta tulipalo oli todella traaginen juttu, ja oli valtavan surullista, että kartanon taru päättyi niin.

      Näinkin kesäkahvilan Google Mapsissa, ja kahvila oli senkin mukaan suljettu. Vieläköhän tuo avautuu, vai onkohan se sulkenut ovensa lopullisesti?

      Poista
  9. Olipas monipuolinen postaus.... autonrenkaista tuli mieleen Force fit tunnit... muutamia kokeiluja männä vuosina ja koin itseni kyllä tosi "typeräksi" kääntämällä traktorin renkaita salilla... mietteet vei pilvenreunalle papan tykö... mahtaisi ihmetellä nykyihmisten touhua jos näkisi...
    Toivotaan tosiaan, että nyt on uuden autonne "kasvukivut" hoidettu ja kelpo peli alla tuleville vuosille,
    Ihanaa laatuaikaa äidin kanssa ja vaikka fingerporit ei mun aivonystyröille aukenekaan, niin toi fillarikuva oli hyvä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, mä olen taas aina tykännyt traktorin renkaan kääntelystä salilla. Kivaa on myös renkaan hakkaaminen lekalla. 😅 Saa purkaa samalla aggressioita (jos niitä on). Mutta onhan nämä nykyajan touhut varmaan vanhan kansan ihmisille usein aika kummastuttavia, joskus huvittaviakin.

      Fingerporit vaihtelevat minusta tosi paljon, ja välillä en minäkään älyä niitä, vaikka kuinka tuijotellisin sarjakuvaa pitkään ja hartaasti. 😅

      Toivotaan, että auto pelaa jatkossa. Äitiä vähän hermostuttaa lähteä sen kyydissä Savonlinnaan, mikä on kyllä tuon tulomatkakokemuksen jälkeen ihan ymmärrettävää.

      Kivaa kesän jatkoa! ❤️

      Poista
  10. Toivottavasti auto toimii nyt pitkään moiteettomasti. Minä vein uudet renkaat rengashotelliin kesäkuussa, kundi siinä ovella sanoi, että älä nyt vaan nosta niitä renkaita :D Tuollaista palvelua saa, kun raihnaisesti nousee autosta ulos :D Jotain iloa näistäkin selkä- ja polvivaivoista.

    Minä en ole käynyt Träskändan puistossa. Pitäisi joskus piipahtaa. Pitäisi alkaa kirjoittamaan listaa, että missä kaikissa paikoissa olisi kiva käydä. Koska usein ei tule mitään uusia paikkoja mieleen, kun olisi äkillinen mahdollisuus mennä jonnekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan näin! Tällä hetkellä auton kanssa näyttää lupaavalta, ja olen jo uskaltautunut ryhtyä suunnittelemaan jonkinlaista road trippiäkin.

      Nauratti tuo rengashotellin kundi. 😂 Mäkään en uskaltanut edes yrittää renkaiden nostelemista ulos autosta Euromasterin pihassa, kun pelkäsin pilaavani työntekijän "systeemit".

      Tuo on muuten niin totta, että yleensä silloin, kun tarjoutuisi äkillinen tilaisuus pieneen irtiottoon ja seikkailuun, ei tule mitään käyntipaikkoja mieleen, vaan pää lyö ihan tyhjää! Valmis lista olisi kyllä tosi näppärä.

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3