Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


keskiviikko 12. heinäkuuta 2023

Isoveli valvoo

Äidin silmäleikkausreissu Espooseen oli onnistunut, ja palautin äidin ja Enskan eilen kotiin Savonlinnaan. Ukkeli oli lähtenyt edellispäivänä Intiaan ja päässyt sinne jo perillekin, ja hän lähetteli jatkuvasti matkalla viestejä, että missä te olette ja miten te nyt vasta siellä olette. 😆

Taas mennään.

Enska jaloittelemassa Imatralla.

Ukkelia hermostutti selvästikin auto (pysyisikö se tällä kertaa ehjänä), vaikkei hän sitä ääneen sanonutkaan, ja äitikin oli hieman jännittynyt, mutta kaikki meni tällä kertaa onneksi hyvin. En silti uskalla vielä ruveta suunnittelemaan mitään Viron-matkaa. Ajellaan nyt ensin vähän täällä Suomessa ja tarkkaillaan tilannetta.

Evästimme Nesteellä, ja äiti käski ottaa kuvan lehtipihviannoksensa päällä olevista heinistä. 😆

Meikäläisen lihapullat. Nyt on lautasmalli kunnossa, kun kastiketta on puoli lautasellista. 😆

Ajelemisesta tuli mieleeni, että ukkeli latasi sekä omaan kännykkäänsä että minun puhelimeeni ärsyttävän sovelluksen, jolla pystyy seuraamaan esimerkiksi auton akun lataustilaa, polttoainemäärää ja ajokilometrejä. 

Oikein rupesi vituttamaan, että ukkeli pystyy sieltä Intiasta käsin kyttäämään, kuinka paljon ajelen autolla. Jos nyt päräyttäisin esimerkiksi Lappiin, reissu tuskin jäisi ukkelilta huomaamatta, kun auton ajokilometrit lisääntyisivät äkkiä usealla tuhannella. Onneksi auton paikannus ei sentään ole päällä!

Kun eilen illalla tutkailin tuota sovellusta, kävi ilmi, että sillä voisi ilmeisesti myös esimerkiksi lukita ja avata auton ovet. Ties mitä muuta sillä voi tehdä! Mietin, pitäisiköhän minun poistaa koko sovellus, etten saa aikaiseksi sillä mitään vahinkoa...

Toki teknologia voi tuoda myös iloa ajamiseen, ja erityisesti olen nauttinut siitä, että autossa voi kuunnella musiikkia kännykästä Bluetooth-yhteyden kautta (Audissahan ei tämmöistä "luksusta" ollut). Äidin kanssa liikenteessä ollessa kuuntelemme yleensä radiota – lähinnä Novaa – mutta eilen oli pakko laittaa Spotifysta hetkeksi aikaa (äidin sanoin) jumputusmusiikkia, jotta pysyin hereillä. Novan musiikki kun on usein karmeaa "ranteet auki" -tyyppistä depressiivistä vuodatusta.

Spotifykin tunnistaa auton. 😊 (Soimassa tämänhetkinen lempibiisini.)

Meillä kesti matkanteossa siksi hieman pitkään, että pysähdyimme kyläilemään äidin ystävän luona Kotkassa. Ystävän luona vierailusta oli tarkoitus tulla jokakesäinen perinne, mutta viime vuonna käynti jäi välistä, kun olin niin huonossa kunnossa, että en pystynyt oikein istumaan autossa. 

Olen muistellut monesti viime kesää ja sitä, miten hirveä se oli, kun minulla oli kipuja joka paikassa enkä pystynyt tekemään juuri mitään – en istumaan, en kävelemään pidempiä matkoja enkä oikein makaamaankaan. Tuntui, että koko kroppa hajosi yhtä aikaa. Viime kesä menikin sumussa, monesti sängyssä itkien, kun ulkona paistoi aurinko ja olisi pitänyt nauttia kesästä, enkä minä pystynyt mihinkään.

Vaikka tämä kesä on sujunut aivan toisenlaisissa tunnelmissa (luojan kiitos!!!), olen kokenut tärkeäksi palauttaa aina välillä mieleeni, millainen viime kesä oli. En tykkää menneisyydessä elämisestä enkä varsinkaan menneiden tapahtumien märehtimisestä, mutta välillä on hyvä muistella vaikeita aikoja, jotta tajuaa, miten hyvin asiat tällä hetkellä ovat. Kiitollisuus siitä, että saa olla terve, on valitettavasti sellainen asia, joka unohtuu ainakin itseltäni helposti, ja terveyttä tulee pidettyä itsestäänselvyytenä.

Savonlinnassa suunnistin ensimmäiseksi Prismaan, koska äidin jääkaappi oli luonnollisesti aika tyhjä. Ostotapahtuma oli muuten menestyksekäs, mutta kaupassa piti käydä samojen ostosten takia kahteen kertaan, kun ensimmäisellä kerralla ei ollut lompakkoa mukana. Helpottaa huomattavasti kaupassa käymistä, jos on jotain, millä maksaa ostokset. 😆

Illalla kerkesin vielä lempipaikalleni, rantakalliolle istuskelemaan – ja vähän valokuvailemaankin.

Illalla piti vielä käydä lähirannassa näpsäisemässä kuva auringonlaskusta.

Auringonlasku Ääslinnassa.

😘

29 kommenttia:

  1. Höh, eipä olis kiva, jos joku vahingossa lukitsisi mun auton ovet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eipä tosiaan olisi! Kokeilin muuten tänään, pystyykö sovelluksella tosiaan avaamaan auton ovet, ja kyllä vain, kuskin ovi avautui (muut eivät). Seuraavaksi pitää varmaan testata, pystyykö ukkeli avaamaan oven Intiasta käsin. 😅

      Poista
    2. Tossa sovelluksessa pystyy myös tööttäämään etänä! Mielikuvitukseni alkaa heti laukkaamaan miten sillä pystyisi hämmentämään ohikulkijoita...

      Poista
    3. Mitä vitsiä, oikeastiko! Tätä on pakko kokeilla... Heti lähti minullakin mielikuvitus laukkaamaan, miten tätä voisi hyödyntää käytännön pilojen tekemiseen. 😅 Kiitos vinkistä!

      Poista
  2. Kiva postaus, kiitos! ♥ Ruokaa ja päikkäreille...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle, Stansta, että kävit lukemassa ja jätit puumerkin. ❤️

      Poista
  3. Meillä on myös - tai siis olisi tommonen sovellus autoon. Ukkeli autokaupassa tarinoi mitä kaikkea sillä voi tehdä; just lukita ovet, paikantaa sen, se kertoo huoltotarpeet bla bla blaa... Ei sit olla mokomaa sovellusta ladattu. Ihan hienosti osattiin viedä auto ekaan huoltoon, kun auton merkkivalo siitä huomautti. Ei tarttenu sovellusta.

    Ihania noi Ääslinnan kuvat, mä tykkään niiiiin kaikista paikoista missä on vettä. Mietittiin kerran töissäkin, että missä semmosten kaupunkien ja kylien asukit käy lenkillä, joissa ei ole vettä? (tulipa outo lause, ehkä sen ymmärtää)

    Nauratti toi ota kuva heinistä... :D Ihan kuin minä. Montako kertaa olen tilannut annoksen, johon olen todennut haluavani vain lihaa ja perunaa ja sitten taikaiskusta siihen ilmestyy jotain heiniä "koristeeksi". Halusinko heiniä? No en!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuntuu, että tuo sovellus saattaa olla aika turha keksintö. Mutta saa nähdä, jos sitä oppii joskus käyttämään kunnolla, niin ehkä siitä on jotain hyötyäkin. En kyllä keksi yhtään syytä, miksi auton ovi pitäisi avata sovelluksella – paitsi ehkä silloin, jos avain on unohtunut autoon. Vaan miten ne ovet olisivat menneet lukkoon ilman avainta (ellei sitten sillä sovelluksella 🤭). Kyllä on elämä mennyt monimutkaiseksi!

      Ymmärsin hyvin, mitä tarkoitit! Minustakin lenkkeily veden äärellä on ihan parasta – oli vesialue sitten järvi, meri tai jokin Suomenojan lintulammikko vedenpuhdistamon kupeessa. 😅

      Heinät saattavat olla ok, jos ne jotenkin kuuluvat annokseen, mutta tuollaiset "pari heinää ristissä näön vuoksi" -viritelmät lähinnä ärsyttävät ja huvittavat.

      Poista
  4. Aika monipuolinen appi,mutta onneksi se paikannus ei siinä,muutenhan olisi aikamounen vakooja-appi.Ihanaa kuulla että olet tänä kesänä kivuttomassa kunnossa,kaiken lärsimyksen jälkeen.Upeita kuvia,etenkin tuo hieno järvinäkymä,ja ☀️ auringonlasku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi tosiaan paikannus ei ole päällä, koska siinä vaiheessa mä siirtyisin ehkä käyttämään julkisia liikennevälineitä. 😅

      Ja juuri kun kehuskelin kivuttomuudella (ei näköjään koskaan pitäisi!), takamus on tänä iltana pitkästä aikaa varsin ärtynyt. Tuli kyykittyä tuolla pihalla ja rasitettua itseäni ehkä muutenkin liikaa, joten johtuu ehkä siitä. Toivottavasti lepo auttaa.

      Kiitos, Jael, ja kivaa loppuviikkoa! ❤️

      Poista
  5. Mukava lukea taas reissuistasi ja Nallet myös mukana kuvissa! Olen jo kauan seurannut blogiasi ja kertomuksesi matkoista ovat niin eläviä, että tuntuu kuin olisin itse mukana. Jokainen postauksesi on ilo!
    Uskollinen seuraajasi Lea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana saada tällaista palautetta! Kiitos, Lea, ja kiitos myös uskollisuudestasi! ❤️ Mukavaa ja aurinkoista kesän jatkoa sinulle! 🤗

      Poista
  6. Meillä löytyy hybridiin myös äppi ja se on talvella tarpeen, jos haluaa lämmittää autoa hiukan etukäteen.Itse en kyllä ole sovelluksen suuri fani, kun siinä on aina välillä kirjautumisongelmia, ja tietenkin sitä lämmitystä on aina vasta viime tipassa laittamassa muutenkin, jolloin sovellusongelmien iskiessä pääsee skrapaamaan jäisiä laseja. Meillä on myös talon ovissa sähkölukot, oi onnea, koska miksipä joka asiaan ei voisi olla omaa äppiä. Itse olisin enemmänkin perinteisemmän lykkosepäntyön kannalla. Kiva, kun taas kirjoittelet, jo kuvaus radioasema Novasta kohotti päivän tunnelmaa :) -Outi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai siinä on tuommoinen lämmitysmahdollisuuskin. Hyvä tietää! Paitsi että eipä tullut kysyttyä meidän auton sisälämmitysmahdollisuuksista... Oli asiantuntevat autonostajat liikkeellä!

      Mun puhelin kirjaa sisään äppiin yleensä naamalla (ellei ole esim. outoja aurinkolaseja silmillä), joten sisäänkirjautuminen on sujunut ainakin tähän asti suht ongelmitta. Olisi kyllä hyvä, jos joka asiaan olisi oma äppinsä. 😅 Vaikka olen samaa mieltä, että monesti perinteiset vaihtoehdot ovat parempia – tai ainakin luotettavampia!

      Tulee Novalta ehkä muunkinlaista musiikkia, mutta tuolle päivälle sattui aivan liian monta masentavaa biisiä putkeen. 🤭

      Mukavaa kesän jatkoa! 😘

      Poista
  7. Minulla tuo sovellus on ainakin ainoa tapa saada auto lämmitykseen esim ennen töihin lähtöä, kun ei koko autossa ole minkäänlaista lämmityspiuhan paikkaa. Muuten ei ihmeemmin tule sovellusta katsottua. Eikä haittaa, että mieskin sen näkee, koska sinne oli kuulemma tullut tieto öljynvaihdosta, mitä minä taas en ollenkaan huomannut/noteerannut.
    Tykkään kuunnella pääasiassa äänikirjoja puhelin autoon yhdistettynä, joskus musaakin. On kiva, kun laitteet yhdistyvät itsekseen lyhyelläkin automatkalla. Ehtii kuunnella 2 minuuttia äänikirjaa toiselle asiakkaalle ajellessa. Päivän mittaan on päässyt jo aika pitkälle 😂
    Eikö Enskalla ollu rahapussi mukana, että oisit siltä lainannut? Kai se oli kuitenkin kaupassa mukana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sartsahan se taas ...

      Poista
    2. Täytyypä tutkia tuota lämmitysasiaa lähemmin... Ei tosiaan tullut siellä autokaupassa hirveästi kyseltyä lämmitysmahdollisuuksista. 😅 Kotonahan autoa ei tarvitse edes lämmittää, kun se on koko ajan autohallissa, mutta esim. äidillä kyläillessä jonkinlainen lämmitysmhdollisuus voisi olla ihan kiva.

      Niin tosiaan, äänikirjojakin voisi autossa kuunnella. Hyvä kun muistutit. Paitsi että en kuulu tällä hetkellä mihinkään äänikirjapalveluun, kun lopetin kummankin, jota kokeilin (ei vaan ollut mun juttu).

      Enska ei lähde kotona tavan kauppareissuille, kun Ääslinnan Prisma on niin tylsä paikka. Espoon Prismat on ihan toista maata. 😂 Rahaakaan ei Enskalla ole, kun hassaisi kuitenkin kaikki rahansa hedelmäpeleihin. 🤭

      Poista
  8. Melko rotevat heinät pihvin päällä :D.

    Siinä bluetoothissa on puolensa ja puolensa. Meillä sen kääntöpuoli on se, että ukkeli soittolistat sisältää pelkkää ammuvainaan aikaista musiikkia (Olavi Virta, Laila Kinnunen jne...) ja niitä kun kuuntelee pitkin matkaa, alkaa aika äkkiä haukotuttaa. Ja omat kappaleeni taas on vastaavasti ukkelin mielestä ihan hirveää kuraa, joten oli pakko etukäteen sopia, että tulevalla lomareissulla kuunnellaan tasapuolisesti molempia vuorotellen tai sitten ei kuunnella ollenkaan :). Yhteisen äänikirjankin löytyminen on ollut vähän työn alla, mutta niitäkin onneksi on (kun olen taipunut ukkelin ehdotukseen ja ajatellut, että ihan sama, kun ei tarvi kuunnella Arja Havakan Lokkia kuudetta kertaa tai Edith Piafia).

    Ihana auringonlasku, onnellisen näköinen selfie ja aina yhtä positiivinen Enska :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli rotevat heinät juu. Melkein noista olisi jo heinäpaalin saanut. 😅

      Ai kauheeta. Olavi Virta ja Laila Kinnunen kuulostavat kyllä... miten tämän nyt sanoisi – hieman epäkiinnostavalta. 🤭 Mutta pääasia on, että teille on löytynyt yhteinen sävel musiikin kuuntelussa! Meillä ei kuunnella musiikkia automatkoilla juuri lainkaan samasta syystä, vaikka minun ja ukkelin musiikkimaku ei ole edes kovin kaukana toisistaan. Vaikkei se ole kaukana, niin on kuitenkin vissiin liian kaukana! Yhteisen äänikirjan kuuntelemisesta en uskalla edes unelmoida!

      Kiitos. ❤️ Auringonlasku oli tosiaankin kaunis (en meinannut jaksaa lähteä kuvaamaan sitä, mutta onneksi kuitenkin lähdin) ja Enska on aina yhtä nauravainen. Omasta onnellisuudesta en oikein tiedä, kun mieli on ollut taas jotenkin hajalla viime aikoina. Meditointikaan ei oikein auta. Mutta olen sentään oppinut tässä viime aikoina sen, että joskus (vai aina?) omaa pahaa oloa on hyvä katsoa silmästä silmään, eikä yrittää paeta sitä jotenkin (tapojahan on monia).

      Aurinkoista kesän jatkoa, Annukka! ❤️❤️

      Poista
  9. Ulrika50v.blogspot.com14.7.2023 klo 7.40

    Ihana toi lihapulla-annos, mä tykkään perunaruista 🤤🤤🤤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama mulla, että perunat maistuvat. 😊 Olin vähän epäluuloinen ton muussin suhteen, mutta oli yllättävän hyvää!

      Poista
  10. Ymmärrän ukkelisi huolen, mutta en minäkään ehkä välikommentteja kaipaisi :D Hyvä, kun auto ilmeisesti nyt toimii, vaikka luottamuksen saaminen varmasti vie aikansa!

    Täälläkin on isoveli halunnut valvoa ja mies pyysi taannoin jakamaan sijaintitiedot puhelimestani, kun huoletti minun menot vuorilla. Suostuin jakamaan paikannuksen hetken aikaa, mutta se alkoi ahdistaa niin, että oli pakko ottaa se pois päältä :D Miehen perustelu siis oli, että jos loukkaan itseni eikä minua kuulu takaisin, niin voi hälyttää apua. Ymmärrän kyllä huolen, mutta koska olen tällainen ahdistuja niin sanoin, ettei sitä voi pitää päällä, kun… eeh, ahdistaa. Lupasin kuitenkin aktivoida paikannuksen, jos päädyn erityisen vaikeisiin tilanteisiin :D

    Mielenkiintoisen näköiset ruoka-annokset Nesteellä. Selkeästi on etenkin lehtipihvin osalta panostettu sommitelmaan :D :D

    Oli kyllä omituinen se sinun kehon “hajoaminen” ja kivut. <3 Ilmeisesti mitään varsinaista tai yhtä tiettyä syytä ei koskaan löytynyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut myöhästyneestä vastauksesta, Elegia! ❤️

      Minäkin ymmärrän miehesi huolen ja syyt käyttää paikannusta, mutta ymmärrän niin hyvin sinuakin! Minähän en mielelläni aina edes viitsisi ilmoitella, minne olen menossa (siis jos ukkeli ei ole kotona), vaan saatan lähteä jonnekin hetken mielijohteesta ilmoittamatta kenellekään yhtään mitään. Paikannus aiheuttaisi minussakin ihan hirveää ahdistusta ja veisi minulta varmaan viimeisetkin halut liikkua kotoa mihinkään. 😅

      Kyllä on heinien asettelijalla ollut tosiaan esteettistä silmää. Komeasti ovat heinät ristissä. 😅

      Mitään syytä niihin mun kipuihin, "muurahaisiin" jne. ei tosiaan koskaan löytynyt. Perseen osalta paras veikkaus on se intialaisen ortopedin diagnosoima häntäluukipu, joka johtaa edelleen arvauskisaa.

      Poista
  11. Hyvä, että auto toimii. Minulla on uusi työsuhdeauto ja sitä hanskataan myös appsilla. Autokauppias opetti, että aina vähintään 15min ennen starttia auton sisälämpötila säädetään halutuksi, niin auto sitten lämmittää tai viilentää itsensä ja kuluttaa niin paljon vähemmän akkua kuin täydellä puhalluksella. Vähän on appsissa vielä hiomista, kun siihen voi laittaa ainoastaa yhden pääkäyttäjän. Auto tervehtii iloisesti miestäni minun nimelläni ;) No pienet on narinan aiheet toistaiseksi.

    Hienoja kuvia Savonlinnasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitavat nämä autoappsit olla yleisempiä kuin luulinkaan! Mä kuulin uuden auton myötä vasta ekaa kertaa moisesta appsista, mutta eipä ole ensimmäinen kerta, kun tulen kehityksen jälkijunassa. Ja tuskin on viimeinenkään. 😅

      Kiitos, ja kivaa viikon jatkoa!

      Poista
  12. OIh - kappale kauneinta Suomea! Ilo aina katsella kuvia kotikaupungista...
    Somekin heittää mulle aina kuvia "Savonlinna sydämessa - Sydän Savonlinnassa" ja niinhän se kai tulee aina olemaan, vaikka maailma on pullollaan muitakin näkemisen arvoisia paikkoja ja muistoja! Muistoja Savonlinna on tulvillaan....
    Ja mitä tulee tuohon "seurantaan", niin kyllä olin männä-vuonna ihmeissäni - oltiin lastenlasten kanssa matkalla Savonlinnaan ja yks kaks vävyltä tuli karttalinkin kanssa viesti, että mitä me tehdään Salpalinnan juoksuhaudoilla?
    Joo-o, oltiin pysähdytty niitä matkalla ihmettelemään... no, seurannassa ei ollut anoppi, vaan lasten kännykät...
    Mihinhän tämä teknologia oikein kehittyykään???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, en taaskaan muistanut, että Savonlinna on sinun entinen kotikaupunkisi! On kyllä hieno kaupunki, varsinkin kesällä. Minullakin on Savonlinna-kokemusta jo hyvin monen vuoden takaa, sillä siskoni on asunut Savonlinnassa muistaakseni jostain 90-luvun lopulta ja äitikin jo reilut kolme vuotta. 😊

      Hih, et ehkä usko tätä, mutta samalla hetkellä kun kommenttisi kilahti blogiini, olin juuri tutkimassa päivän retkikohdetta – Salpalinjan korsuja ja juoksuhautoja! Mikä uskomaton yhteensattuma. 😅

      Seurannat voivat olla hyödyllisiä tai vähemmän hyödyllisiä, riippuen siitä, kuka seuraa ja ketä – ja missä tarkoituksessa. 😉 Minä vähän pelkään, että vielä jokin päivä käy niin, että koneet ottavat ihmisestä ylivallan, ja sitten olemme pulassa...

      Poista
  13. Ai kamala valvonnan alaisena oleminen kuullostaa aivan kauhealta. Varsinkin jos ihan paikannus päällä. Käänteisesti ajatellen tietysti hyväkin asia, moni kadonnut, loukkaantunut tai rikoksen uhri voisi löytyä helpommin. Eli hyviä sekä huonoja puolia kyllä on.
    Ihmetyttää kyllä nyky autot miten kauheasti niihin on asennettu tietotekniikkaa ja kuinka paljon tuo isoveli tai kenties jokin muu taho meitä pystyisikään valvomaan vai valvooko jo kenties. Lisäksi tuo tietolaitteiden ym vimpainten lisääntyminen autoissa aiheuttaa väistämättä myös korjaus kustannusten ( teeseitsemiehet eivät pysty korjailemaan) lisääntymisen tällaisen köyhemmän tyypin talouteen. Ihan vähän ärsyttää kyllä. Nim.merk auto levällään ;-D
    Tosi kivoja kuvia taas siellä otettu.
    T.m

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, sanos muuta. En kestä valvontaa yhtään, vaan pitää saada mennä vapaasti ja oman pään mukaan, tai muuten iskee ahdistus. Mutta toki valvonnassa on hyviäkin puolia, jos tarkemmin ajattelee...

      Autojen korjaaminen on nykyään tosiaan melkoista tiedettä, eikä meidänkään auton vastaanottanut tyyppi osannut sanoa juuta eikä jaata, ennen kuin auton vikahistoria (tms.) oli luettu tietokoneelta. Ja siinä lisääntyy myös mahdollisuus viilata tavan autoilijoita linssiin, kun ei ole ymmärrystä auton laitteista ja käyttäytymisestä.

      Meillä on pysynyt auto onneksi nyt kuosissa, ja ihan tässä jo melkein rupesin miettimään, että uskaltaiskohan sittenkin lähteä sinne Viroon. :-D Onpa harmillista jos siellä teillä on auto levällään, mutta toivottavasti saatte pelin taas pian ajokelpoiseksi!

      Pus ja hali, ja kivaa viikon jatkoa! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3