Jos mies sanoo tekevänsä jotain, hän kyllä tekee sen. On ihan turha muistutella asiasta puolen vuoden välein.


lauantai 20. tammikuuta 2024

Taas sai hävetä

Minulla on varmaankin jotenkin erityisen kehittynyt häpeän tunto, kun häpeä aiheuttaa minulle niin voimakkaita, usein melkeinpä sietämättömiä, tuntemuksia. Tällä viikolla kävi seuraavaa. 

Menin käymään ensimmäistä kertaa elämässäni naprapaatilla, koska selkäni oli taas hieman juntturassa. Olisin mennyt mieluummin tutulle kiropraktikolle, jolla kävin pari vuotta sitten saman vaivan takia takia ja joka saikin selkäni silloin kuntoon. Ukkeli kuitenkin kielsi minua menemästä kiropraktikolle, koska joku kiropraktikko oli saanut hänen kaverinsa selän entistä pahempaan jamaan ja ukkeli pelkäsi, että minulle kävisi samoin.

Alkuhaastattelun jälkeen naprapaatti käski minua ottamaan paidan pois. Kakistelin ja etsin mielessäni pakoreittejä, sillä en ollut tajunnut, että naprapaatin vastaanotolla pitäisi ottaa paita pois. Olin vetänyt päälleni vanhat ja virttyneet rintaliivit, jotka näyttävät ihan kamalilta mutta jotka ovat tosi mukavat päällä. Nytkö minun pitäisi ruveta esittelemään niitä tässä? Minulle on arkioloissa ihan sama, millaiset alusvaatteet minulla on päällä, koska harvemmin alusvaatteita joutuu esittelemään kenellekään. Mukavuus ennen kaikkea! Toki voisihan sitä joskus huvikseen kysäistä Prisman itsepalvelukassan vartijalta, haluaisiko tämä nähdä minun tissiliivini. Tulisi vähän vaihtelua kauppareissuun.

Joskus ulos lähtiessä on tosin tullut mieleeni, että kunpa en nyt ajaisi kolaria tai kaatuisi kadulla ja joutuisi sairaalaan. Seuraavana päivänä saisimme sitten lukea Hesarista, kuinka sairaalan työntekijät joutuivat turvautumaan kriisiterapiaan erään asiakaskontaktin seurauksena.

Mutta ei auttanut kuin riisua paita ja ruveta keikistelemään upeissa liiveissäni vieraan ukon edessä. Taivutus sivulle, eteen, taakse... Ai miten kivaa. En olisikaan mieluummin missään muualla kuin tässä. Eikö Suomessa ole jotain mannerlaattoja, jotka voisivat liikehtiä sopivasti jalkojeni alla ja imaista minut maan sisään? Miksi en ollut laittanut päälleni vaikka jotain urheilutoppia? Alushousut olin sentään vaihtanut, mutta niitäpä ei tarvinnutkaan esitellä. Menetys oli suuri kaikille osapuolille, sillä alkkareissani olisi ollut aprikoosin värisiä kukkasia. 

Kyllä hävettää seisoa pakkasessa munasillaan.

Makuulla ollessani naprapaatti laittoi sentään rintakehäni päälle pyyhkeen, mikä johtui varmaan siitä, että mies oli siinä vaiheessa jo niin häikäistynyt liiveistäni, ettei kestänyt katsella niitä yhtään enempää. 🙈

Viidenkymmenen häpeällisen minuutin jälkeen sain vihdoin sain laittaa paidan päälleni, mutta olin siinä vaiheessa jo niin kokonaisvaltaisen lannistunut, ettei paita pelastanut enää mitään.

Kun pääsin kotiin, hävetti edelleenkin niin paljon, etten pystynyt keskittymään mihinkään. Mitä se naprapaattikin oli mahtanut ajatella? Että nyt on laitettu ykköset päälle? Toki naprapaatit ovat nähneet varmasti kaikenlaisia alusasuja, ja tuskin heitä kiinnostaa analysoida asiakkaidensa rintaliivien väriä ja vuosimallia, mutta en saanut tästäkään ajatuksesta sanottavasti lohtua.

Teki mieli piilottaa rintaliivit pyykkikorin pohjalle, koska poissa silmistä, poissa mielestä – eikö? Mutta sitten tajusin, että tämähän on se minulle ominaisin toimintatapa: piilotetaan ongelma maton alle ja teeskennellään, että sitä ei ole olemassakaan. Keksin, että nyt kun olen tämmöinen henkistynyt tyyppi, toiminkin päinvastoin kuin yleensä ja ripustan liivit ovenkahvaan. Katsotaan, kuinka kauan jaksaisin kieriskellä häpeässäni, kun näkisin liivit aina ohi kävellessäni! Illalla ei enää hävettänytkään niin paljon, ja olin muutenkin jo ihan kyllästynyt koko liiveihin. Miten ihminen voi saada yksistä rintaliiveistä aikaiseksi tällaisen draaman? Toki liivit piti muutenkin korjata ovenkahvasta pois, koska ukkeli olisi saattanut kotiin tullessaan ihmetellä uutta sisustuselementtiä ja kysyä, oletko lukenut jotain Glorian kotia. 

Kevätmuotia 2024.

Häpeä on minusta tunteista ikävin, koska se on niin kokonaisvaltainen ja vaikeasti tulkittava. Usein tapahtuu jotain, mikä hävettää, mutta häpeä harvoin johtuu suoranaisesti itse tapahtumasta vaan tunteista, joita tapahtuma on itsessä herättänyt. Minulla häpeän kokemus juontaa jo lapsuudesta, ja muistan lapsuudesta useita syvää häpeää aiheuttaneita tapahtumia. Itse asiassa ihan ensimmäinen lapsuusmuistoni on sekin eräs häpeällinen tilanne, ja se menee seuraavasti. 

Asuimme Tesjoella, ja olin ehkä kolmen tai neljän vanha. Minulla oli tapana mennä odottelemaan joka päivä postimiestä postilaatikolle ja tuoda posti äidille. Yhtenä päivänä postimies tuli – aivan kuten kaikkina muinakin päivinä polkupyörällä – mutta tällä kertaa hän pysähtyikin eteeni ja sanoi, että hänellä ei ollut antaa sinä päivänä meille mitään postia. Minut valtasi niin suuri häpeä, että jätin postimiehen kuin nallin kalliolle ja juoksin sisään, enkä mennyt sen jälkeen enää ikinä postilaatikolle.

Hupaisinta (tai no, hupaisaa ja hupaisaa) on se, että minua hävettää edelleen – siis melkein viisikymppisenä aikuisena! – jos käyn postilaatikolla, joka onkin tyhjä. (Meillähän ei ole kerrostalossa tietenkään postilaatikkoa, mutta äidillä on, ja haen laatikosta joskus äidin postin.) Toki näin aikuisiällä häpeä on lievempää tyyliin "näkikö kukaan, että kävin kaivamassa tyhjää laatikkoa", mutta pohjatunne on sama. On uskomatonta, että vaikka tunnistan häpeäni ja osaan jopa jäljittää sen alkuperän yli 40 vuoden päähän, en ole siltikään päässyt tunteesta eroon. Kyllä ihminen voi olla kummallinen.

Päätin joskus, että nyt perehdyn tähän häpeän tunteeseen ja "parannan" itseni self help -oppaiden avulla, ja tilasin itselleni häpeän hoitoa koskevan kirjan. Kumma kyllä: en ole edes avannut kirjaa koskaan. Hävetti vissiin liikaa, että tuli tuommoinenkin kirja tilattua. 😆 Löysin sen nyt tuolta laatikosta, kun kävin tonkimassa, vieläkö se on siellä, vai heitinkö sen muuton yhteydessä menemään. Mutta ei: kyllä se vielä siellä kummitteli.

Jos jotain myönteistä pitää naprapaattikokemuksesta hakea, niin sitä ei ole. Tai on sittenkin! Opin, että puen tästä lähtien aina mille tahansa vastaanotolle mennessäni  – oli kyseessä sitten naprapaatti, silmälääkäri tai autohuolto – tyrmäävät alusvaatteet. Mistä tulikin mieleeni, että pitää varmaan lähteä alusvaateostoksille. 😆

Loppuun vielä sääkuvia, koska kuten me kaikki olemme varmasti huomanneet, on ilmoja pidellyt. Näin eilen kaupungilla autoja, joiden onnekkailla omistajalla on tiedossa pian kivaa hyötyliikuntaa. 

Ruokarobotti jaksaa kuitenkin painaa Espoon katuja lumesta huolimatta. 

Täältä tullaan!

Starship Enterprise. 😆

Aurinkoiset päivät tarjoavat kauniita maisemia, jos vain uskaltaa mennä ulos kuvaamaan. Minulla kuvaaminen onnistui sadan asteen pakkasessa niin, että autosta ulos, nopea kuva, ja sitten mahdollisimman nopeasti takaisin autoon – dramaattisten valitusten saattelemana, kun sormet olivat jo ehtineet jäätyä. (Ukkeli oli siis mukana kuuntelemassa niitä valituksia.)

Ihan lopuksi pitää vielä ihmetellä presidenttiehdokkaita. Miten ne ehdokkaat, jotka eivät satavarmasti tule valituksi presidentiksi, viitsivät edes kampanjoida? Onko kampanjoinnista heille mahdollisesti hyötyä myöhemmin poliittisella uralla? Minä en ainakaan viitsisi haaskata aikaani ja rahojani kampanjointiin, jos tietäisin, että minulla ei ole mitään mahdollisuuksia voittaa tai päästä edes toiselle kierrokselle. Siksi en varmaan olekaan presidenttiehdokas. 😆

Pienimuotoista kampanjointia Harkimon tapaan.

Urpilaisella puolestaan oli eilen Mannerheimintien ja Simonkadun kulmassa vaatimaton kampanjateltta, joka näytti jokseenkin hupaisalta verrattuna tuohon Harkimon mahtipontiseen rekkaan. Kukin tyylillään!

Jatkakaamme jaarittelua toisen kerran. 

😘

41 kommenttia:

  1. Hei Satu, säännöllisesti luen, harvoin kommentoin, mutta on taas kerran todettava - ja tällä kertaa näin julkisesti - että sä olet ihan hulvattoman hauska!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Mukava kuulla. 😅

      Rattoisaa viikonlopun jatkoa!

      Poista
  2. Minulla on samanlainen kokemus kuin sinulla tuolla naprapaatilla. Minä tosin kävin fysioterapeutilla. Terapeutti on nainen ja olin menossa ensimmäistä kertaa hänen vastaanotolleen. Hänen täytyi tietysti tutkailla minua hieman tarkemmin näin ensi käynnillä. Hän kysyi jos eräs lääkäriopiskelija saa tulla seuraamaan tutkimusta ja tietysti annoin luvan, sillä hoitoalan ihmisenä olen työssäni tottunut opiskelijoihin. Fysioterapeutti käski minun riisuutua alusvaatteisilleni sillä aikaa kun hän haki ko. opiskelijan paikalle. Tuo opiskelija osoittautuikin miespuoliseksi ja jostain syystä tilanteen teki vielä nolommaksi minun mielestäni se, että hän oli maahanmuuttaja. Mieleen tuli heti se, että joissain maissa miehet eivät anna vaimojensa edes mennä miespuolisen lääkärin vastaanotolle ja minä yritin olla kuin ei mitään, vaikka nolotti. Siinä seisoin sitten nolona kaikkine makkaroineni kun he pohtivat mitä minulle olisi paras tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Pystyn eläytymään kokemukseesi niin hyvin. Ihan kamala tilanne. Varmaankin fysioterapeuteille on ihan normaalia, että ihmiset ovat heidän edessään alusvaatteisillaan, mutta asiakkaalle (tai ainakin minulle) tulee tosi alaston olo, kun joutuu kekkuloimaan vieraiden ihmisten edessä alusvaatteisillaan. Naisen edessä se vielä menettelisi, vaikkei sekään mukavaa ole, mutta että mies, ja vieläpä maahanmuuttaja. 🙈

      Poista
  3. Kiitos taas tästä lukukokemuksesta. :). Meillä aina sanottiin kotona jonnekin lähtiessä, että hyvät alusvaatteet päälle, jos vaikka tulee kolari ja joudutaan sairaalaan. Ikinä ei tullut, mutta ohje on pysynyt mielessä. Yhden kerran minut on viety ambulanssilla sairaalaan, kun menin pyörtymään työkokouksessa. Työkaverini tuli mukaan ambulanssiin ja antoi minun kuulla kunniani jälkeenpäin. Nuhtuneet puuvilla rintaliivit eivät kuulemma näyttäneet hyvältä, kun laitettiin jotkut anturit sydämenlyöntejä mittaamaan. Tai sitten sielläkin oli joku komea mieshoitaja ja työkaveri koki voimakasta myötähäpeää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle, että jaksoit lukea! 😘

      Olet saanut kotoa hyvän elämänohjeen! Mä otan tuon heti käyttöön. 😅

      Sulle on käynyt just se, mitä olen pelännyt, että joutuu vähemmän katseen kestävissä alusvaatteissa ambulanssiin ja hoidettavaksi. Minä olisin hävennyt tuossa tilanteessa varmaan tuplasti: ensin niiden alusvaatteiden takia ja toiseksi sen takia, että työkaveri joutui kokemaan takiani myötähäpeää. 🙈 Toivottavasti työkaverisi oli kuitenkin naispuolinen. 🤭

      Poista
    2. Samanlaisia kokemuksia on minullakin ja kaikkein nolottavin oli lääkärin vastaanotolla
      .
      Sairastin sen karmivan vyöruusun ja lääkärin mukaan se oli oikein oppikirjan mukainen, joten hän pyysi luvan kutsua paikalla olevat opiskelijat katsomaan tapausta.
      Siinä minä sitten seisoin helmat korvissa ja oven täydeltä tuli sisään nuoria miehiä tiiramaan minun komeaa "vyötäni".
      Kasvoni olivat varmasti häpeästä yhtä punaiset kuin vatsani.

      Minullakin on muistissa, että ehjät ja puhtaat alusvaatteet liikkeelle lähdettäessä oli laitettava.
      Terv.Lea

      Poista
    3. Voi ei... minuakin alkoi melkein hävettää, kun kuvittelin tuon tilanteen, jossa jouduit olemaan. Toki on hyvä, että opiskelijat saavat oppia erilaisista asioista, mutta kyllä minusta tuommoisessa tilanteessa pitäisi ajatella vähän potilastakin. Eikö siitä sinun vyöstäsi olisi voinut ottaa vaikka kuvaa, niin ei olisi tarvinnut tulla koko lauman töllistelemään. Murmur. 😬

      Se on minunkin siirryttävä asiallisten aluspukeutujien kerhoon. 😅 Toki mullakin on aina puhtaat alusvaatteet, mutta edustavuuden kanssa on muuten vähän niin ja näin, varsinkin rintaliiviosastolla. 🤭 Vaikka voihan sitä sattua kotonakin mitä tahansa, ja kotona käytän kaikkein mukavimpia (eli hirveimpiä ) alkkareita (enkä rintaliivejä ollenkaan). 🤣

      Poista
  4. Mulle on käynyt pari kertaa, että on pitänyt ottaa kengät pois ja sukassa onkin ollut reikä! Siinä sitten mynkräät sukkaa ja reikää jalan alle, ettei muut näe. Eniten mua huvittaa ne kerrat, kun olen mennyt ottamaan autoa tallista ja ajatuksissani ulos ajaessa meinannut laittaa turvavyön, vaikka pitää vielä sulkea tallin ovi ennen lähtöä. Olen sitten autossa esittänyt (kenelle ?!?), että en mä vyötä kurotellut, vaan kaulaa kutitti, sitä vaan meinasin raapia... :P

    Samaa kuin pohdit presidenttiehdokkaista olen miettinyt urheilijoista. Ymmärrän nuorilla, että kisaavat saadakseen kokemusta ja kehittyäkseen, mutta miksi ne vanhemmat konkarit, jotka ovat aina vaikkapa hiihtokisassa sijoilla 15 -> käyvät niissä kisoissa? Kun eivät kuitenkaan voita. Ja tuskin ne mitään palkkioitakaan niistä sijoituksista saa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sukat! Siinä on toinen ikuisuusongelma! Miten voikin olla, että aina jos joutuu tilanteeseen, jossa pitää olla sukkasillaan, jalassa sattuu olemaan reiälliset sukat! Itse asiassa ihmettelin tuolla naprapaatilla, kun oli kerrankin käynyt niin, että mulla oli ehjät sukat jalassa. Mikä oli hyvä, koska naprapaatti nosteli jalkoja jalkateristäni. 🙈

      Kylläpä nauratti tuo sinun turvavyöjuttusi! 😂 Pääasia, että kukaan ei näe – oli kyse mitä tahansa!

      Mä en ole koskaan ajatellut urheilijoita, mutta hyvä pointti. Ehkä urheilu on mennyt vanhoilla konkareilla niin veriin, että he eivät yksinkertaisesti osaa lopettaa. Mitä sitä sen jälkeen elämällään tekisi, kun urheilu-ura loppuu...

      Poista
  5. Ai että! Sun terapiakirjoitukset on niin ihania. Mulle häpeä iskee yleensä salaa. Kävelen jossain ja mieleen tulee muisto jostain kummallisesta häpeällisestä asiasta, niitä ei ole kuin pari jotka toistuvat. En tiedä mikä asian tuo mieleen, mutta joka kerta koko kroppa ikäänkuin nytkähtää ja minua puistattaa. Haluan samantien unohtaa koko muiston ja palata normaaliin. Tuntuu kuin muut näkisivät sen mitä ajattelin, vaikka tuskin ohikulkijat huomasivat edes puistatustani tai hämmentynyttä ilmettäni.

    En tiedä mistä olen oppinut, että menenpä minne tahansa, niin aina pitää olla siistit ja hyvät alusvaatteet. Varsinkin fyssarille mennessä varmistan aina, että vaikka minua vemputettaisiin minkälaiseen asentoon, niin pikkarit on sellaiset, että pysyy paikallaan :D Joskus olen jopa mennyt ennen fyssarille menoa ostamaan paremmat alkkarit, kun aamulla olin laittanut vain jotkut kauniit päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terapiakirjoitus. 🤭 Siinäpä onkin erinomainen nimi! Mietinkin tätä kirjoittaessani, että häpeän (kuten niin monen muunkin ns. kielteisen tunteen) voima tuntuu vähenevän, jos siitä kirjoittaa, ja varsinkin jos sen yrittää nähdä huumorin valossa.

      Häpeä on tosiaankin aikamoinen ketku. Se pystyy tulemaan takavasemmalta puskista ja yllättämään, ilman että itsekään oikein tietää, mitä tapahtui. Joskus häpeän triggeröivä tapahtuma tai asia on niin pieni ja olematon, että siitä ei ole edes tietoinen. Itselläni joskus toisen ihmisen tietynlainen katse riittää. Tämäkin juontaa lapsuuteen, erääseen opettajaan, jolla oli erityisen pistävä katse...

      Mistähän noita joka asennossa paikallaan pysyviä pikkareita saisi. Pitäisi ehkä hommata sellaiset lahkeelliset "mummohousut". 😅

      Kivaa sunnuntain jatkoa, Birgitta! ❤️

      Poista
  6. Rintsikoista syntyvästä häpeästä syytän äitiäni (anteeksi!), vaikka olen hoitanut oman "osuutenikin kunnialla". Äiti pakotti yläasteella valitsemaan beiget, saumattomat, pitsittömät...lastenliivit, jotka muistan elävästi edelleen. Hävetti. kun mentiin luokan kanssa uimahalliin jumppatunnilla. Ja muistan Susannan, jolla oli aina kirkkaanvalkoisia ja pitseillä varustettuja. Voi sitä kateen määrää!
    Olen myös miettinyt usein sitä, että mitä jos joutuisin yllättäen sairaalaan. On niin käynyt, mutta silloin ei ole ollut aikaa/voimia keskittyä alusvaatehäpeään. Uusien alusvaatteiden ostaminen ei olisi yhtään huonompi idea.
    Kiitos postauksesta ja mukavaa sunnuntaita! (Huomenna alkaa se uusi vanha työ..)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ps. Aivan upeat maisemakuvat!

      Poista
    2. Voi ei... Tuossa iässä on vielä muutenkin niin herkillä, saati sitten jos tuntee jostain syystä olevansa erilainen kuin muut. 😢 Minä en muuten muista yhtään, millaiset mun ekat liivit oli, mutta sen muistan, että ekojen liivien ostaminen oli samaan aikaan noloa ja jännittävää. 😅

      Niinhän se on, että jos sairaalaan joutuu, niin siinä vaiheessa on yleensä tosi kyseessä, eivätkä alusvaatteet ole ensimmäisenä mielessä. 🤭

      Kiitos sinulle sekä kommentistasi että ihanista kuvakehuista ja paljon tsemppiä ensimmäiseen työpäivään! ❤️

      Poista
  7. Istun kahvilassa ja nauran ääneen!! 🤣🤣 Ooh mikä häpeä! Onneksi täällä ei ole juuri ketään vielä. Kohta menen fyssarille ja mietin alusvaatteitani… ensinnäkin ne on eripariset. Mutta onneksi fyssari on edes nainen.

    Samaa oon miettiny noitten pressaehdokkaiden kanssa! Mäkin kyllä löisin hanskat tiskiin, jos keikkuisin tässä vaiheessa jossain sijalla 8. Luulisi siinä motivaation jotenkin notkahtavan? Pitäsikö mennä kysymään vaaliteltasta, että oletko nyt ihan oikeesti rehellinen itsellesi (ja muille), kun täällä kampanjoit vaikka et voita?! 🤔🤨

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ei mullakaan ole koskaan alusvaatteet samaa paria. Ei mulla edes ole mitään "settejä". Minusta se ei ole rikos ollenkaan. 🤭

      Olisi kyllä tosiaan kiva tietää, mikä motivoi noita peränpitäjiä kampanjoimaan. Mikä Harkimon kannatuskin on – oliko se jotain yhden prosentin luokkaa? Ei vaan mene mun ymmärrykseeni. Vaan kuka tietää, ehkä kampanjointi ja ihmisten tapaaminen torilla on sekin jollakin lailla koukuttavaa? Mä keksisin kyllä noin tuhat parempaa tapaa viettää aikaani kuin seistä pakkasessa jauhamassa paskaa ja kerjäämässä ihmisten hikisiä ääniä. 🤣

      Poista
  8. Hih, sait jopa rintaliiveistä hauskan tarinan🤣Mutta tuskin se naprapaatti edes huomasi erityisesti sun rintsikoita.Mulla taas on erityäin hyvä kokemus naprapaatista: viimeisessä työpaikassani Suomessa selkäni jäi pahasti jumiin,koska toimistossa takaa tuli vetoa.Työpsikan käyttämän klinikan lääkäri sanoi minulle ettei hän voi oikeastaan aittaa mutta suositteli naprapaattia,jota itse käytti.Naprapaatti teki jotain selälleni(2 käyntiä) ja selkä oli taas ok.
    Voi että,onpa sulla häpeätrauma lapsuudesta.Mutta ehkä siitäkin voi päästä eroon

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin yrittää vähän toista lähestymistapaa häpeään. Että kun ei se maton alle lakaiseminen auta, niin jospa leikiksi lyöminen auttaisi. 😅

      En minäkään oikeasti usko, että naprapaatti oli kovin kiinnostunut liiveistäni. 🤭 Mutta itsehän saan kehitettyä hirveät draamat ja stoorit vaikka mistä. Kaiken lisäksi minulta meni ohi melkein kaikki, mitä se naprapaatti sanoi, kun häpeä vei kaiken keskittymisen. 🙄 Onneksi hän laittoi sentään "hoito-ohjeet" sähköpostiin...

      Loistavaa, että löysit itsellesi hyvän naprapaatin! Mäkin olen huomannut, että lääkärit ovat monissa asioissa ihan kädettömiä (varsinkaan jos kuvissa, verikokeissa tms. ei näy mitään poikkeavaa), mutta fyssarit yms. osaavat tarkastella asioita paljon käytännönläheisemmin.

      Mulla on montakin häpeätraumaa lapsuudesta, eikä niiden kanssa auta varmaan muu kuin yrittää elää. En ainakaan tähän päivään mennessä ole keksinyt muuta ratkaisua. 😅

      Poista
  9. Auts ja hih... nuo sanat on nyt yhdistettävä.... Noloako vai ei - itsestä ehkä, tutkijasta ei... Toisaalta ehkä juontaa jotain samanlaista omastakin nuoruudesta... Johtuneeko jopa, että välttelen viimeiseen saakka mihinkään tutkimuksiin menoa... olen luullut syyn olevan vain muuten turhaa. Sillä kuka muu muka... voi tuntea kehoni paremmin kuin minä itse, joka sitä kannan 24/7... ehkä kyse ei olekaan siitä, vaan kehonkuvasta... alusvaatteista tuskin... sillä inhoan ensinnäkin rintsikoita (napakat jumppatopit on kivoja, kun ei tartte lainkaan liivejä) Juontaa jo nuoruusvuosiin.. minä kasvoin vain pituutta, enkä mitään muotoja... AAA-kupitkin piti täyttää talouspaperilla ja aika muhkuraiset oli varmaan rintavarustukseni... pariviikkoisen hellekesäisen riparileirinkin jätin uimatta.... ne paperimassathan olisi kelluneet siellä leirikeskuksen rannassa... sittemmin kehopositiivisuus on kai kehittynyt... bikinikuviinkin suostunut jollain lomamatkoilla...

    Mutta; oliko siitä naprapaatista mitään apua? Selkääsi?
    Siis ihan käynnistä? Oletko sähköpostista lukenut edes ohjeita?

    Toiston puolelle menee meikäläisellänkin - tapasi kirjoittaa ja pohtia asioita on vaan niin mukaansatempaavaa ja kuvailevaa... että minähän aloin nähdä jo roikkuvat liivit työhuoneen ovenkahvassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Repolainen. ❤️ Ihminen osaa kyllä olla itselleen niin kriittinen ja ankara. 🙄 Ikä tuo onneksi viisautta ja hyväksyntää, mutta moni ajatus on niin syvässä, että sitä on liki mahdoton muuttaa.

      Ongelmat kehonkuvan kanssa ovat kovin tuttuja itsellenikin, ja suuri osa juontaa varmaan ajasta, jolloin mulla oli syömishäiriöitä. Jonkun toisen silmään mun kroppani on varmasti ihan hyvä, mutta itse löydän siitä vaikka kuinka monta vikaa (maha, tissit jne.). Jos vielä tämän lisäksi joutuu seisomaan jonkun vieraan tyypin edessä hirveissä rintaliiveissä, niin eihän se mikään nautinto ole. 🤭

      Hyvä kysymys. Meinaan tuo, että luinko niitä ohjeita sähköpostista. 🤭Luin toki, mutta vasta myöhään illalla, kun suurin häpeä oli lieventynyt. Kyllä käynnistä oli ainakin sen verran apua, että tajusin, että selän ongelmat johtuvat pitkälti selän liiallisesta varomisesta. Sain yhden vamman Intiassa, ja kivun välttely johti ilmeisesti myös selän virheasentoon. Nyt on täytynyt opetella rennompaa otetta ja pyöristellä selkää ihan reilusti. Kivuton selkä ei edelleenkään ole, mutta ainakin huomattavasti parempi kuin viikko sitten.

      Kiitos, ihana Repolainen, ja kivaa päivän jatkoa! 😘 Toivottavasti siellä ei ole yhtä ankea loskakeli kuin täällä näyttää olevan.

      Poista
  10. Ulrika50v.blogspot.com23.1.2024 klo 7.45

    Mulla on alusvaatteet "kunnossa" kun vaihdan työvaatteet työkavereiden kanssa samassa pukuhuoneessa . Vähä väliä joku rupee puhumaan rintsikoista ja alkkareista....mistä ostaa ym, niin siinä vaiheessa katseet menee aina toisten rintsikoihin 🤣
    Hauskat kuvat autoista 🤣💜

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai karmeeta. Mä saattaisin ehkä hieman ahdistua alusvaatekeskusteluista ja rintsikoiden esittelystä. 🤭 Mutta toisaalta se saattaisi tehdä ihan hyvääkin, koska olisi pakko päivittää alkkarivarastot, kun ei kehtaisi kekkuloida työkavereiden edessä sata vuotta vanhoissa rintaliiveissä. 🤣

      Täällä tulee nyt vettä, joten monen auton päältä lumikuorma vähän kevenee. 🤭 Kivaa päivää, Ulrika! ❤️

      Poista
  11. Hei kyllä! Mistä tuo perisuomalainen häpeän tunne kumpuaa?? Allekirjoitan ihan saman.
    Ja vaikkei ihan samassa tilanteessa, olen joskus mennyt ensimmäistä kertaa hierojalle. Siellä hieroja (mies) lähti pesemään käsiään tai jotain (mitä ne siellä toisessa huoneessa tekee? Valmistautuu henkisesti? Nostaa puntteja?) ja pyysi minua riisuutumaan. No, minähän tempaisin pois kaiken paitsi pikkarit ja sukat. Ja heitin vatsalleni siihen pritsille.
    Sitten hieroja palaa ja on selvästi vähän hämmentynyt. Toteaa vaan, että "oliko se siis yläselkä ja hartiat" missä vaiheessa tajuan, että ei saamari, meikäläinen makaa siinä käytännössä alasti kun piti pikkasen hartioita hivellä....

    Jooh. Hävetti. Ja hävettää edelleen kun muistelen tilannetta.
    Jälkiviisaana olisi pitänyt heittää jotain kramppaavista koivista tai jotain ja ehdottaa, että otetaan sittenkin kokovartalo käsittely, ja vähän pahoitellen kysyä oliko siihen aikaa... (ja kärsiä kustannukset sitten lompakossaan).

    Lähden laskemaan rintsikoitani. Ainakin 3/4 voisi nakata samantien lähimpään astiaan....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kysymys tuo, mistä suomalainen häpeän tunne kumpuaa. Samaa olen miettinyt, mutta vastausta en tiedä. Jostakin kummasta se on löytänyt tiensä suomalaisen mieleen ja tehnyt sinne pesän.

      Ai kaamea, mikä tilanne hierojalla. 🙈 Minä olisin varmaan ollut niin häpeissäni, että olisin valvonut seuraavan viikon, kun olisin kelannut tilannetta yöt ja päivät. Vaikka toisaalta, sattuuhan sitä, ja kun ottaa asiat huumorilla, niin häpeäkään ei tunnu niin pahalta.

      Jälkiviisaus on melkoinen veikkonen sekin. Kumma miten sitä tuleekin aina jälkeenpäin mieleen kaikkea viisasta, miten jossakin tilanteessa olisi pitänyt toimia. Ja sitten hävettää vieläkin enemmän, kun tajuaa, että tilanteessa olisi voinut toimia viisaamminkin. On tämä elämä kyllä. 😅

      Poista
  12. Häpeä on ikävä tunne, vaikka siitä saa sinun kirjoittamana hauskan blogikirjoituksen. Olisi mukavaa liikkua aina ihmisten ilmoilla tyylikkäissä ja mukavissa rintsikoissa, mutta kun niitä on niin vaikeaa ja työlästä löytää kaupoista, että yleensä ennemmin kuin myöhemmin suosikkipari vetelee viimeisiään. Pitäisi ostaa useammat samaa mallia, mutta eihän niistä vielä kaupassa tiedä, kuinka mukavat ovat pidemmässä käytössä. Käyn sillioin tällöin fyssarilla, ja siellä on nähty monen moista... -Outi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta! Rintsikoitten ostaminen on yksi vaikeimmista asioista! Siksi minäkin yritän siirtää sitä viimeiseen asti. Jostain syystä on ihan hirveän vaikea löytää sopivia liivejä, eikä se sovittelukaan ole mitään herkkua. Toinen, jonka ostaminen on myös ihan karmeaa, on uimapuku. Uuden uimapuvun hankkiminen olisi mulle hyvinkin ajankohtainen asia, mutta kun vanha pysyy vielä uidessa päällä, tarve ei ole kovin akuutti. 🤭

      Mulla on muita noita naprapaatilla käyttämiäni liivejä kahdet eri väriset. Toiset valkoiset, toiset puuterinväriset. 🙈 Totesin liivit heti ostamisen jälkeen niin mukaviksi, että kävin ostamassa toisetkin. Mutta harvoin käy näin hyvä tuuri!

      Poista
    2. Suosittelen uimapuvun hankintaa. On nimittäin käynyt niinkin, että vielä ihan hyvin päällä pysyvä uikkari olikin kloorivedessä salakavalasti ohentunut eräistäkin strategisista paikoista.Siinä sai taas ihminen hävetä :D -Outi

      Poista
    3. Voi ei. 😂 On sitten varmaankin ryhdyttävä toimiin, jotta säästyn ainakin yhdeltä häpeälliseltä tilanteelta. 🤭

      Poista
    4. Herranen aika. Nyt kun katsoin uimapukuani valoa vasten, niin kangas on kulunut niin ohueksi, että uimapuvusta kuultaa varmasti läpi. 🙈

      Poista
  13. Hei, ostoksille pitäisi varmaan minunkin mennä, mutta nyt on niin jäiset kelit ainakin tässä vanhassa pääkaupungissa, ettei edes nastakengillä uskalla! Tosi kamalan näköisiä kuvia olen nähnyt, syviä vesilätäköitä ja jäätä. Ja yöllä oli taas nollassa mittari ja uutta jäätä, ainakin minun pihalla.

    Muistan opiskelijoita kierrolla ollessani joskus kauan aikaa sitten sairaalassa. Ja pari vuotta sitten kun minulle tehtiin gastroskopia eli mahalaukun tähystys (kahdesti). Voi sitä yökkäyksen määrää. Toki kysyttiin että voivatko he tulla enkä voinut oikein sitä kieltääkään. Oli vielä korona-aikaa.
    Mutta täytyy ruveta ajattelemaan hauskempia asioita ja nauraa vielä tuolle sinun kirjoituksellesi! Toivottavasti selkä tulee taas kuntoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu nyt ei kannata kuin tehdä ihan pakolliset ulkona, ettei vain käy kalpaten. Mietin juuri tänään, kuinkakohan monta on jo päätynyt lasarettiin liukkaiden takia. Kyllä on mennyt kummalliseksi nykyajan talvet. En muista, että minun lapsuudessani olisi koskaan satanut talvella vettä, mutta saatan kyllä muistaa väärinkin. 😅

      Tuommoiseen tilanteeseen, kun yökkäilee letku suussa, ei kyllä kaipaisi välttämättä yhtään yleisöä. 🙄 Mutta hankala se on tosiaan kieltääkään opiskelijoita tulemasta, vaikka kai siihen periaatteessa olisi oikeus?

      Kivaa ja turvallista loppuviikkoa, Helena!

      Poista
    2. Kyllä opiskelijoiden tulon voi kieltää - niin toki minullekin sanoi hoitaja, joka kysyi ennen tuota - mutta kun ajattelee minun työpaikkaa ja ammattia, niin haluan tietysti ajatella opiskelijoita myös tuossa harjoittelussa.

      Poista
    3. Ymmärrän hyvin, että sinun voi olla hankala kieltäytyä opiskelijoiden läsnäolosta. Tuskin minäkään kehtaisin kieltäytyä, vaikka ei olekaan mitään ammatillisia "paineita". Kieltäytyminen hävettäisi... 😅

      Poista
  14. Hah ;) Minä meni kiropraktikolle, joka myi minulle puhumalla paketin, joka maksoi ihan h...tisti ja se hoito aloitettiin sillä, että oltiin täysin alusvaatteisillaan ja hän otti minusta kuvia, jotta olisi päästy sitten lopuksi katsomaan, miten homma on edennyt ;D Voi ahdistusten ahdistus! Oisinkohan käynyt max 4 kertaa, kun viimein sain irtisanottua mokoman hölönpölön. Ne kuvat jäivät varmaan sinne (levitykseen..).
    Minä se kävin taas postilaatikolla, kun tulin autolla töistä. Pysäytän auton postilaatikkorivistön kohdalle, nousen autosta, auto kilkuttaa hädissään, koska se on käynnissä. Loota on usein tyhjä, joskus joku yksi posti. Sitten hyppään autoon ja ajan pihalle, eli n. 20m ;D Miltäs tämä kuulostaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistetaanko presidentiksihavitteleva kesken jättäneenä, vai kunnialla loppuun kulkeneena, tuloksesta huolimatta?

      Poista
    2. Voi hyvänen aika sentään, mikä kiropraktikko. Että piti ottaa oikein kuvat ja vielä alusvaatteisillaan. Mä olisin ehkä kuollut häpeästä, kun ne kuvatkin jäivät sinne vielä muistoksi. 🙈 Mutta hyvä että lopetit piinan ajoissa!

      Postilaatikkokäyntisi kuulostaa ihan normitoiminnalta, kun olit kuitenkin töistä tulossa. Erikoista toimintasi olisi siinä vaiheessa, jos ajaisit pihasta sen 20 metriä laatikolle, katsoisit postin, ja ajaisit taas sen 20 metriä takaisin pihaan. 🤣

      Totta tuokin. Ei kukaan varmasti halua luovuttajan leimaa itselleen. Toisaalta joku Hjallis varmaan tiesi etukäteen (vai tiesikö?), että mahiksia voittaa ei ole, joten kannattiko edes lähteä mukaan kisaan.

      Poista
  15. Voi Satu, ihanan hupaisasti kerroit tämän tarinan. Olen aivan varma, että naprapaattia ei kiinnostanut alusvaatteesi lainkaan. Eihän nyt kukaan jää ihmettelemään jos jollakin on vaikka joku käyttöikänsä päässä oleva t-paita päällä. Sellainenhan ohitetaan olankohautuksella, että tuollaisen hän sitten aamukiireissään vetäisi päällensä. Luulen, että aika harva keski-ikäinen suomalainen naisasiakas saapuu naprapaatille todella tyrmäävissä alusvaatteissa. Luulen, että se jopa saattaisi olla hämmentävää. Minun fyssarini on nainen ja olen välillä mennyt vastaanotolle etätöistä ja palannut etätöihin, joten olen tehnyt ihan rintsikattoman reissun :D :D :D

    Oliko käynnistä muuta apua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan näin, että naprapaatti ei nähnyt painajaisia meikäläisen rintsikoista. Ensi viikolla on taas käynti, ja täytyykin jo ruveta miettimään, mitä laitan päälle. Tai siis alle. 🤣 Mutta olet kyllä aivan oikeassa siinä, että liian hienot alusvaatteet aiheuttaisivat varmasti hämmennystä. Että miksi tämä ihminen on tullut tänne hoidettavaksi tuommoisissa silkki- ja pitsihörhelöissä? 🤭

      Hittolainen, mä en voisi lähteä kyllä ovesta ulos ilman rintsikoita. Oletpa emansipoitunut. 👍

      Käynnistä oli jonkinlaista apua, eli se jäykkyys on poissa ja syykin selvisi ehkä, kun mietin asiaa tässä itsekseni (= toisen vamman aiheuttama liika varominen ja virheasento). SI-nivelen kohta ärtyy edelleen, ja se on se sama ongelma, joka on vaivannut mua silloin tällöin jo vuosikaudet. Saa nähdä, jatkanko sen takia vielä kiropraktikolle, kun hän sai ongelman aiemminkin kuriin.

      Poista
  16. Ihana (sori jos on typerä sanavalinta) postaus, jota kommentoisin pidemmin ellen olisi edelleen remppaevakossa ja puhelimella yritän sorkkia kommenttia. 😅 🤪Mutta siis täällä luen ja olen hengessä mukana ❣️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietinkin just tässä yksi päivä, että mitenköhän se teidän remontti on edennyt. Onko edennyt aikataulussa, ja joko se on valmis. 🤭

      Kiitos, että jaksoit jättää kommentin kännykälläkin. ❤️ Itseltäni se ei onnistuisi, eikä varmaan hermotkaan kestäisi sitä räpläämistä. 😅

      Poista

Kiitos kommentistasi. <3