Lauantaiaamu (tai oikeastaan oli jo aamupäivä) alkoi sillä, että menimme ukkelin kanssa Paul-nimiseen kahvilaan läheiseen Knowledge Cityyn. Kyseiselle alueelle on noussut viime viime vuosina valtava määrä uusia korkeita toimistotaloja, ravintoloita ja kahviloita, ja tämä puoli kaupungista on muutenkin se, joka kasvaa tällä hetkellä voimakkaimmin.
Paul on ranskalainen kahvilaketju, joka on ilmeisesti aika tunnettukin, mutta minä olen onnistunut elämään koko elämäni ilman, että olen kuullut koko kahvilasta mitään. En ole mikään kahvilafriikki muutenkaan, joten siinä mielessä se ei ole ihmekään. Paul kuuluu mielestäni samaan sarjaan Starbucksin kanssa (=ylihinnoiteltua ja mautonta kahvia), mutta onneksi pääsin viikonlopun aikana semmoiseenkin kahvilaan, joka on enemmän minun makuuni.
Olin ajatellut, että voisin ottaa kerrankin kahvin kanssa jotain makeaa, ja eniten teki mieli vohvelia tai french toastia. Epäonnekseni huomasin, että kaikkiin Paulin tuotteisiin on merkitty myös kalorit.
![]() |
Vohveli: 804 kaloria. |
![]() |
Klassinen french toast: 1273 kaloria. Herranjumala sentään! |
Ahdistuin kaloreista niin paljon, etten pystynyt syömään Paulissa yhtään mitään. Entinen kalorinkyttääjä pystyy näköjään elämään ilman ahdistusta ja rajoituksia niin kauan kuin kaloreita ei ole levitelty tuolla lailla silmien eteen. Tokihan minä olen tiennyt, ettei vohveli ole mikään kurkku tai tomaatti, mutta kun kalorit eivät ole näkyvissä, voi aina uskotella itselleen toisin. Mitä järkeä kaloreita on edes esitellä, kun ei kyseessä ole kuitenkaan mikään terveysravintola vaan ihan tavallinen kahvila, jossa olisi luultavasti toivottavaa, että ihmiset tilaavat muutakin kuin kahvia?
Paulissa olisi ollut vaikka mitä hyvää tarjolla, mutta onneksi saatoin jättää herkut muille. 😆
Ihmettelen edelleen Intian monimuotoisuutta ja sitä, miten erilaisen kuvan Intiasta voi saada riippuen siitä, missä päin Intiaa tai intialaisia kaupunkeja liikkuu. Jos joku ulkomaalainen käy vaikkapa työmatkalla Hyderabadissa ja liikuskelee vain täällä Knowledge Cityn alueella, hän näkee Intiasta vain modernin puolen – sen, joka on lähempänä hänen omaa kulttuuriaan ja jossa ulkomaalaisen on helppo olla. Vanhemmissa kaupunginosissa ja maaseudulla taas hypätään ajassa vuosikymmeniä taaksepäin, ja se Intia saattaa vaikuttaa kehittymättömältä ja takapajuiselta, kaoottiselta ja köyhältä.
Muistan, kun itse asuin ensimmäisellä Hyderabad-käynnilläni vuonna 2005 hienossa Taj Deccan hotellissa. Hotelli oli minulle kuin turvasatama, sillä suurkaupungin kaoottisuus ja sekavuus tuntui minusta ahdistavalta ja pelottavalta. Ihmiset ja kulkuneuvot tuntuivat vyöryvän päälle, eikä kukaan kunnioittanut niitä rajoja, joihin olin suomalaisena tottunut. Olisin halunnut pysytellä vain hotellissa enkä lähteä sieltä mihinkään – paitsi lentokentälle ja lentokoneeseen, joka vie Intiasta pois. 🙈
Lauantai-iltana päätimme mennä ukkelin kanssa Babylon-nimiseen ravintolaan, joka näytti kuvissa kivalta puutarharavintolalta.
Paikka olikin todella viihtyisä, ja vaikka musiikki soi tosi kovaa, se oli onneksi meille mieluista.Harmillista oli se, että hyttyset rupesivat pyörimään heti jaloissani suurina laumoina. Ravintolan henkilökunta oli kuitenkin valppaana, ja pöytään tuotiin pyytämättä Odomos-hyttysmyrkky, ja pöydän alle laitettiin palamaan hyttyskierukka. Suihkuttelin Odomosta jalkoihini, ja ongelma oli sillä ratkaistu.
Tilasimme juomien kanssa naposteltavaa, kuten Intiassa on tapana, ja annokset nähtyämme tajusimme, että tämä taisikin olla tässä: tuskin jaksaisimme syödä enää mitään pääruokaa. Ravintolassa oli tarjolla melkein kaikkea mahdollista – intialaista, turkkilaista, sushia, pizzaa, pastaa, marokkolaista, aasialaista jne. – enkä usko, että menetys oli kovin suuri. Itse kun olen sitä mieltä, että mitä laajempi ja monipuolisempi ruokalista, sitä vähemmän ruoilta on lupa odottaa ainakaan autenttisuuden suhteen.
![]() |
Harissa hummus falafel. |
![]() |
Chicken keema papdi. |
![]() |
BBQ lamb meatball. Reilun kokoiset lihapullat. 😆 |
Parhaimpia olivat hummus ja chicken papdit, mutta muuten ruoka oli aika keskinkertaista. Parasta Babylonissa oli itse ravintola, sillä Hyderabadissa saa harvoin istua ulkona. Tämä paikka on nyt kuitenkin nähty.
Sunnuntaina oli tarkoitus mennä lounaalle sinne kerholle, mutta lounaamme siirtyi toiseen ajankohtaan, sillä appiukolla oli menoa muualle. Ukkeli tilasi kotiin biryania, joka oli tällä kertaa bucket biryani eli ämpäribiryani.
Missään kymmenen litran marjaämpärissä biryani ei kuitenkaan tullut, mutta kyllä tuota voi jonkinlaiseksi ämpäriksi kutsua. Biryanin päällä oli kokonaisia kananmuniakin.
Syötyämme yksi naapuri kävi tuomassa lammasbiryania, jonka hän oli saanut mukaansa jostain kerholta. Koska olimme jo syöneet, säästimme biryanin illaksi, ja se osoittautuikin illan pelastajaksi.
Iltapäivällä lähdimme ukkelin ja autonkuljettajan kanssa ajelulle Adibatlaan, jonne on noin viidenkymmenen kilometrin matka. Adibatlassa rakennetaan kuulemma helikoptereita, ja siksi oikeastaan sinne lähdimmekin, vaikka arvasinkin jo etukäteen, ettemme tulisi näkemään mitään helikoptereita.
Adibatlaan saapuessamme autonkuljettaja näki tien vieressä teega-nimisiä "keppejä", joita en ollut koskaan maistanut, ja pysähdyimme ostamaan niitä.
![]() |
Teegat etualalla. Suomeksi nuo ovat kai Palmyra-palmun versoja. |
Maistelimme versoja kotona anoppilassa, kun olin ensin saanut lyhyen koulutuksen, kuinka keppi avataan, ja mitä sen sisältä kuuluu syödä.
Sisältä syödään tuota valkoista osaa, ja pureskelun jälkeen suuhun jääneet kuidut kuuluu sylkäistä pois. Versojen maku oli hyvin mieto ja muistutti minusta grillimakkaraa. 😎 Grillimakkaravivahteesta huolimatta en tykännyt. Yllättävää oli minusta se, että versot kasvavat maan alla. Versojen keräämisestä ja kypsennyksestä lisää tietoa kaipaava voi katsoa esimerkiksi tämän videon. Anoppi sanoi, että nämä versot eivät olleet oikein parhaimmillaan, mutta tuskin olen kiinnostunut jahtaamaan jatkossa täydellisiä yksilöitä.
Emme nähneet Adibatlassa helikoptereita, kun emme päässeet edes koko alueelle, kun se oli tiukasti vartioitu (yllättyneet parijonoon). Mutta löysimme Adibatlasta Madras Filter Coffee -kahvilan, joka oli minusta paljon kivempi kuin mitkään Paulit tai Starbucksit.
Kahvit eivät olleet todellakaan hinnalla pilattuja, sillä ne maksoivat 25–35 rupiaa (27–39 senttiä) per kuppi, kun Starbuckissa kahvista saa pulittaa kymmenen kertaa enemmän. Listalta löytyi entuudestaan tuntematon Sukku coffee, ja autonkuljettaja selvitti, että se on inkiväärikahvia, johon tulee myös mm. korianterinsiemeniä ja mustapippuria. Sitä tietenkin minulle! Kahvien kaveriksi otimme Osmania-keksejä, jotka ovat kuuluisia hyderabadilaisia teekeksejä.
![]() |
Sukku coffee. |
Ajellessamme takaisin kohti Hyderabadia autonkuljettaja keksi, että käydään appivanhempien tontilla, joka on matkan varrella. Siellä ei ole tehty muurien rakentamisen jälkeen mitään, ja minusta appivanhempien kannattaisi myydä koko tontti. Toisaalta tontin lähellä olevat alueet ovat alkaneet kasvaa – lähelle on rakentumassa mm. huviloita ja tasokas lomakeskus – joten ehkä tontin arvo nousee, jos malttaa odotella.
Appivanhempien tontti on Kothwalguda-nimisessä kylässä, joka on oikein autenttinen intialainen pikkukylä, vaikka se sijaitseekin varsin lähellä Hyderabadin kaupunkia. Tie tontille oli järkyttävämmässä kunnossa kuin koskaan, ja yritin ottaa matkalla videotakin, mutta eihän siitä mitään tullut.
![]() |
Chicken center. Nyt on varmaan laatukanaa tarjolla. 😆 |
![]() |
Vuohia. |
![]() |
Kylässä näkee tavallisesti isompiakin riisipeltoja, mutta nyt näin vain tämän pienen. Pari haikaraakin pellolla näkyi. |
![]() |
Isompia haikaroita (en jaksa googlettaa tarkempaa lajinimitystä suomeksi). |
Tontille vievän tien portti oli kiinni, joten autonkuljettaja joutui kiipeämään portin yli ja kipaisemaan mäen laelle, jossa asustelee talonvahti.
![]() |
Tämä alempi, tien vieressä oleva tontti kuuluu ystäväni perheelle, ja tämä on heidän muuriaan. |
![]() |
Ylhäällä tontin reunalla. Vasemmalla oleva portaittainen muuri ympäröi appivanhempien tonttia. |
Alhaalla siintää krikettikenttä sekä Himayat Sagar -järvi, jossa on kuulemma tällä hetkellä paljon vettä.
Kuten kuvasta näkyy, appivanhempien tontti (kuvan etualalla) on aivan heinittynyt. Takana näkyy ystäväni perheen tontti, ja sen takana menee tie.
Paluumatkalla ajoimme toista kautta, jottei tarvinnut ajaa taas sitä huonokuntoista tietä, ja näimme hieman lisää kylää.
![]() |
Tämmöiset pienet kirana-sekataravakaupat ovat erittäin yleisiä pikkukylissä. |
![]() |
Paikallisia vihannesmyyjiä. |
![]() |
Toiselta puolelta kylää löytyi niin iso tie, että siinä oli oikein kaistamerkinnät. 😆 |
![]() |
Meikäläinen jäi vähän laumasta, mutta onneksi kaverit ovat jättäneet tiehen merkkejä! |
Hetken aikaa ajeltuamme olimmekin taas takaisin Hyderabadissa.
Viikonloppu jatkui sosiaalisissa merkeissä, sillä ensin kylään tulivat äiti ja tytär, jotka ovat kotoisin samasta kylästä, jossa anopin nuorempi sisar asuu. Heillä oli mukanaan nelivuotias poika, ja kysyin tyttäreltä, oliko poika hänen. Ei kuulemma ollut, vaan poika oli tyttären ystävän. Myöhemmin kuulin, että tytär ei ole edes vielä naimisissa, vaikka hän on jo 30-vuotias. Toivottavasti en osunut kovin arkaan paikkaan, kun menin kyselemään tuollaisia. 🙈
Hetkeä myöhemmin anoppilaan saapuivat ukkelin isoisän veljen pojantytär, tämän mies sekä appiukon serkun poika (ukkelin pikkuserkku?). Minulla on joskus vaikeuksia hahmottaa näitä monimutkaisia intialaisia sukulaisuussuhteita, kun eihän meillä Suomessa pidetä hirveän tiiviisti yhteyttä joihinkin isoisän veljen pojantyttäriin. Välillä kysyn ukkelilta, mitä sukua se tai se olikaan sinulle, ja ukkeli selostaa – vaikka on selostanut saman asian monesti ennenkin.
Ilta venähti niin pitkäksi, että jälkimmäiset vieraat lähtivät vasta puoli kymmenen aikaan. Onneksi oli se naapurin tuoma biryani ja ämpäribiryanin jämät, joten ruokaa riitti kuudelle ylimääräiselle syöjälle. Omat sosiaaliset rajani eivät tulleet ihan vielä vastaan, mutta ei se kaukanakaan ollut. 😆 Ukkelin pikkuserkku (joka on vasta noin 25-vuotias, koska appiukon serkku meni naimisiin paljon itseään nuoremman naisen kanssa) innostui jostain syystä keskustelemaan kanssani erittäin aktiivisesti – teluguksi – ja koska huomasin, että poika kiusaantui, jos keskustelu tyrehtyi, minunkin piti yrittää keksiä väkisin keskustelunaiheita. Tuommoinen jos mikä on minusta rasittavaa.
Toinen, mikä on minusta rasittavaa on se, että jos ihmiset osaavat englantia (ja aika moni osaa), miksi he haluavat kuitenkin keskustella teluguksi. Englanti olisi minulle niin paljon helpompi kieli, kun pystyisin keskittymään paremmin asiaan, kun ei tarvitsisi miettiä kielihommeleita ja kun ymmärtäisin satavarmasti kaiken, mitä toinen sanoo. Tuokin nuorimies puhuu taatusti täydellistä englantia, koska hän on korkeasti koulutettu, mutta vaikka yritin aloittaa keskustelun englanniksi, hän vaihtoi heti teluguun. 😐
Tilanne keventyi lopulta sillä, että se toisten vieraiden mukana tullut poika innostui kiipeilemään pikkuserkun niskassa, ja lopullinen vetonaula oli se, kun pikkuserkku keksi laittaa kännykästään soimaan Pushpa-elokuvan lauluja. Nelivuotias nassikka osasi jäljitellä Pushpan pääosan esittäjän Allu Arjunin tanssiliikkeitä, ja saimme monet makeat naurut poikaa katselemalla. Nauru keventää tunnelmaa ja yhdistää ihmisiä, ja huomasin, että pikkuserkkukaan ei ollut tämän jälkeen enää yhtä kiusaantunut hiljaisista hetkistä.
Samalla kuitenkin huolestutti se, miten tämmöinen nelivuotias oli ylipäänsä katsonut Pushpan, kun siinä on käsittääkseni monenlaista väkivaltaa, kuten intialaisissa (tai ainakin teluguelokuvissa) on tapana. Intiassa ei kuulemma ole elokuvissa ikärajoja, ja lapsetkin katsovat kaikenlaisia elokuvia. Ukkelin isoisän veljen pojantytär tekee tutkimusta lasten koulunkäynnistä, ja hän kertoi, että autismi ja kaikenlaiset keskittymisvaikeudet ovat lisääntyneet Intiassa valtavasti. Älylaitteet eivät ainakaan yhtään auta asiaa, ja oli aika karmaisevaa nähdä, miten tämäkin poika, joka ei muuten osannut olla hetkeäkään paikallaan, rauhoittui heti, kun hän sai kännykän käteensä. Millaisia aikuisia tällaisista lapsista kasvaa, ja miten vaikeaa heidän elämästään tulee?
Semmoinen oli se viikonloppu.
😘
On se maailma vaan niin erilainen oman " kotipiirin " ulkopuolella !
VastaaPoistaNätin värinen sun mekko ja muutenki tosi kiva !
Ihania leivoksia , mä oisin maistanu tiikerikakkua 🙂↕️
Jään odottelemaan seuraavaa postausta ❤️
Erilainen tosiaan on. Ja välillä vähä kummallinen, ainakin Intia. 🤭
PoistaMä olisin ottanut todennäköisesti porkkanakakkua tai sitten jotain suklaakakkua. Olisi ollut kyllä vaikea valita, mutta onneksi ei tarvinnutkaan. 🤣
Kiitos. Katsotaan, milloin pukkaa seuraavaa postausta. ❤️
Hahaa, sukututkijana pysyinkin aika hyvin heti kärryillä kuka joku isoisän veljen pojan tytär on! Minä pidän tosi tiiviisti näet yhteyttä moneen pikkuserkkuuni. Saati sitten serkkuihin, joista muutamia kutsun siskoiksi tai veljiksi. 😄 Selkeesti solahtaisin hyvin intialaiseen ihmissuhdeverkostoon!
VastaaPoistaTuota Sukkukahvia minäkin haluisin maistaa! ☕️🫚
Voi hemuli miten herkullisen viettelevännäköisiä leivoksia kalorikahvilassa olikaan! 🍰🥧🍪🍩😋
Niin taitaisit solahtaa! Meidän suku on niin pieni, eikä kaukaisempiin sukulaisiin ole pidetty mitään yhteyttä, että minä juuri hätäisesti tiedän, ketkä ovat serkkujani. En tiedä yhtään, ketkä ovat pikkuserkkujani, tai onko mulla edes sellaisia. 😅
PoistaSukkukahvi oli aika yllättävän makuista mutta hyvää. Juon sitä takuulla toistekin, jos vain kohdalle osuu!
Kalorikahvila. 😂 Ehkä mäkin vielä joskus uskaltaudun maistamaan tuolla jotain. Pitää varmaan tehdä tilaus silmät kiinni. 🙈
Mielenkiintoista! Vähänkö nauroin sitä "yllättyneet parijonoon" sekä laumasta jäänyttä lehmää "luomupiparkakkuineen"! (Viittaan Hannuun ja Kerttuun) On tosiaan tasoeroja paljon. Oletko koskaan käynyt ihan ylhäällä tuollaisessa pilvenpiirtäjässä? Onko niissä asuntoja, kuten oletan? Siitä tyhjästä tontista tulee mieleen sijoittaminen.
VastaaPoistaAah, ihanaa, kun kirjoitat näin paljon, kiitos! Nautin! ♥
Ps. Pitääpä vinkata Vanha rouva herkuttelemaan silmillään niitä leivoksia... 😋
PoistaOnneton lehmä, kun oli jäänyt jälkeen, mutta onneksi karjapaimen näytti odottelevan poloista. 😍
PoistaEn muista, olenko käynyt tuommoisessa pilvenpiirtäjässä ihan ylhäällä (Intiassa siis), mutta aika korkealla olen käynyt pari kertaa kyläilemässä. Muualla sen sijaan olen ollut korkeallakin, ja Vietnamissakin asuttiin pari vuotta sitten 81-kerroksisessa rakennuksessa, ja meidän hotellihuone oli kerroksessa 64 tai jotain.
Asuntojahan noissa Hyderabadin korkeissa rakennuksissa on, ja 50-kerroksiset talot alkavat olla jo ihan yleisiä.
Ihana kuulla, että jaksat lueskella. ❤️
Vinkkaa ihmeessä Vanhalle rouvalle, jos hän on leivosten ystävä. 🤗
Kiitos vastauksestasi! ♥
PoistaVinkkasin jo ja aikoi tulla herkuttelemaan...
Itse en ole koskaan käynyt pilvenpiirtäjässä. En tiedä, miten minulle siellä kävisi.
🤭 👍 ❣️
PoistaJos on korkean paikan kammoa, niin pilvenpiirtäjä ei ole silloin ehkä suositeltava paikka. 🙈 Itse olen aina tykännyt korkeista paikoista, mutta mitään luonnonilmiöitä en halua kuitenkaan siellä korkeuksissa kokea. Kolumbiassa asuessa tuli kerran maanjäristys, ja silloin hieman pelotti, vaikka ei asuttukaan kuin 19:nnessä kerroksessa. Erityisen kivaa oli se, jos hissit eivät toimineet, ja joutui kiipeämään kuntosalilla käynnin jälkeen sinne yhdeksänteentoista kerrokseen. 🤣
Täällä tämä Stanstan vinkin oikein whatsupilla saanut kuolaa...
PoistaTäytyy oikein ajatuksella ruveta lukemaan ja katselemaan maailmaa sinun silmin ;)
Voi miten kiva, että löysit tänne. Tervetuloa! 🤗 Ja kiitos Stanstalle, että vinkkasi. ❤️
PoistaPitää ehkä joskus uskaltautua ihan maistamaankin noita kakkusia. 🤭
Ei tuo kalorimäärän kertomisen luulisi ainakaan myyntiä lisäävän. Minä ainakin vedän mieluummin herkkuja kitusiini autuaan tietämättömänä niiden sisältämistä kaloreista.
VastaaPoistaKirjoitit tuosta alkuahdistuksestasi Intiassa omaan reviiriin liittyen, on tutkittu, että eri kulttuureissa se henkilökohtainen etäisyys toisiin ihmisiin on kovin erilainen, siis ihan senttimetriluvut mainittiin. Joka tapauksessa suomalaisilla se on paljon pidempi kuin vaikkapa amerikkalaisilla tai eteläeurooppalaisilla (mikä yllätys...)
Toki tässäkin on persoonakohtaisia eroavaisuuksia, itse kuulun niihin, jotka eivät pidä siitä, että juttukumppani tulee aivan naaman eteen selittämään...
Tuo lasten nepsyoirehtiminen on siis sielläkin yleistynyt. Tuntuu että jo enemmistöllä lapsista on jonkinasteista ongelmaa tarkkaavaisuudessa ja keskittymisessä. Asiaa on paljon tutkittu, ja älylaitteiden käytön jo pienestä pitäen on todettu tähän paljon vaikuttaneen. Usein näkee esim. bussissa pienen lapsen istuvan rattaissa älypuhelin kädessä, ja vieressä äiti tai isä räplää omaa laitettaan.
Ja kyllähän itselläänkin huomaa usein että tulipa taas vietettyä aikaa läppäriä tuijottamassa, että katsonpa yhden jutun ja sitten klikkailee sitä ja tätä.
Loppujen lopuksi ei paljon edes lukemastaan muista.
Ennenvanhaan, kun meille tuli paperinen Hesari, luon sen kannesta kanteen ja keskityin lukemaan. Nyt selaan netistä uutisotsikoita, en lue juttua aina kokonaan vaan klikkaan seuraavaan. Huh, pitäisikö huolestua?t.Selja
Sama juttu minulla, että syön herkkuni mieluummin tietämättä niiden kalorimääriä. 🙈 En tiedä, miten intialaiset mahtavat suhtautua kaloreihin, ja välittävätköhän he niistä. Anoppihan ei edes tiedä, mitä kalori tarkoittaa (yritin kerran selittää, mutta huonolla menestyksellä), mutta nuorempi sukupolvi varmasti tietää. 🤭
PoistaMielenkiintoisen kuuloinen tuo reviiritutkimus. Minäkin olen kuullut aiemmin, että tilan tarve voi olla kovin erilainen eri kulttuureissa, mutta en tiennyt, että sitä on tutkittu ihan sentilleen. Itseäni ei niinkään ahdista se, jos juttukumppani tulee lähelle, vaan ahdistun enemmän siitä, jos tuntemattomat tulevat iholle tyrkyttämään milloin mitäkin palvelua tai tuotetta, varsinkin isoina laumoina. Kävimme Charminarissa (=Hyderabadin ehkä tärkein nähtävyys) silloin vuonna 2005, ja se oli todella ahdistava kokemus, kun oli kaikenlaista tyrkyttäjää ja väkeä hirveästi ympärillä muutenkin. Kun kävin Charminarilla uudestaan pari vuotta sitten, meno oli rauhoittunut huomattavasti.
Niinhän se on, että vanhempien on vähän paha mennä rajoittamaan lastensa ruutuaikaa, jos heillä itsellään on koko ajan nenä kiinni jossakin ruudussa. Oma esimerkki opettaa monesti paljon paremmin käskyt.
Itse olen yrittänyt käyttää kännykkää ja läppäriä tietoisesti, enkä esimerkiksi täytä tyhjiä hetkiä jotakin odottaessani kännykän päämäärättömällä räpläämisellä. Mutta varsinkin läppärin kanssa käy usein niin, että rupean katsomaan netistä jotain, mutta eteen tuleekin jotain muuta (muka) kiinnostavampaa, ja päädyn selailemaan vähän sitä ja tätä. Pahimmassa tapauksessa unohdan kokonaan, mitä minun piti alun perin katsoa. 🙈
Onneksi koskaan ei ole liian myöhäistä tehdä muutosta ja korvata älylaitteiden räpläämistä muilla asioilla, kuten vaikkapa kirjan lukemisella. Minä olin täällä Intiassa aluksi aikamoisessa pulassa, kun täällä ei näy Katsomot eivätkä mitkään muutkaan suomalaiset tv-jutut. 🙈 Onneksi löysin aika pian yhden loistavan intialaisen mindfulness-tyyppisen kanavan ja totesin, että onkin paljon parempi katsella ennen nukkumaankäymistä sitä kuin jotain Love Islandia Katsomosta. 😅
Jos sinun pitää huolestua uutisotsikkoasiasta, niin sitten pitää minunkin, sillä harrastan ihan samaa. 🤭
P.s. Uteliaana kävin katsomassa You Tubesta, mikä tämä Pushpa oikein on.
VastaaPoistaOlihan ne tanssit ihan hassuja, mutta sen enempää ei mielestäni sovi lapsen katsottavaksi. Mätkimistä riittää. -Selja
Minä en ole nähnyt Pushpasta kuin pätkiä, mutta sekin on riittänyt. Teluguelokuvat ovat minusta nykyään ihan kamalaa katsottavaa, kun väkivaltaa on niin paljon. Entisajan elokuvat olivat minusta ihania – jotenkin niin yksinkertaisia ja vaarattomia, ja pääroolissa oli tarina. (Olen nähnyt pätkiä vanhoista elokuvista telkkarista, kun anoppi on katsonut niitä.) Eihän kukaan jaksaisi nykyään katsoa sellaista elokuvaa, missä ei tapahdu nykyajan mittapuulla mitään.
PoistaAh, ne iki-ihanat Bollywood-elokuvat, ja niiden musiikki ja tanssikohtaukset. Kävin itsekin joskus bollywoodtunneilla.-Selja (taas )
PoistaOlet käynyt bollywoodtunneilla. Vau! 😃
PoistaBollywoodin lisäksi Intiassa on muitakin elokuvateollisuuden lajeja (kankea suomennos!), jotka perustuvat eri osavaltioiden kieliin. Andhra Pradeshin ja Telanganan osavaltioiden (Hyderabad kuuluu Telanganaan) elokuvateollisuutta kutsutaan Tollywoodiksi, sillä elokuvat ovat telugunkielisiä, kuten tuo Pushpakin. Hindinkieliset Bollywood-elokuvat eivät ole täällä erityisen suosittuja. Tollywoodin ja Bollywoodin lisäksi on olemassa ainakin Kollywood (tamilinkielinen elokuvateollisuus) sekä Mollywood (malajalinkielinen elokuvateollisuus). 😅
Ompa inhottavaa laittaa kakkuihin ja muihin herkkuihin nuo kalorimaarat. Yli 800 tuossa jossain vohvelissakin! Kylla menisi minultakin halut ostaa yhtaan mitaan siella paitsi mustaa kahvia.
VastaaPoistaHauskoja kuvia saat noilta autoretkilta. Siella riittaa materiaalia ja tilanteita jos jonkinmoisiin otoksiin.
Kiva kuulla, etten ole ainoa, jolta menee ostohalut tuommoisessa kahvilassa. 😅 Ja kahveihinkin oli tosiaan merkitty kalorit (joissakin oli 400 ja ylikin), joten päädyin ottamaan vain sitten kylmän americanon. 🙈
PoistaTäältä löytyy tosiaan kuvattavaa vaikka miten paljon ja yllättävissä paikoissakin, jos vain jaksaa pitää silmät auki.
Siis oikeesti noi kalorit! Tosi "hyvä" myyntikikka. Onkohan tän takana joku amerikkalaistyylinen "haastoin kahvilan oikeuteen, kun missään ei sanottu, että lihon lihapullaksi, kun syön 10 pullaa päivässä". -No ny lukee kalorit kaikissa!
VastaaPoistaOnko Intiassa leivonnaiset suomalaiseen makuun "syötäviä"? Kanarialla suurin osa leivonnaisista on joko kuivia tai liian makeita. Oikeastaan ainoa, mitä viitsii ottaa, on juustokakut. Toinen vaihtoehto on mennä pohjoismaisomisteisiin konditorioihin. Mun yks vakkari oli aina helmikuussa hakea sieltä laskiaispulla!
Samaa mieltä, että todella hyvä myyntikikka. 🤣 Jos ihmiset sattuisivat lihomaan käytyään Paulissa, niin ainakaan Paul ei ole vastuussa kertyneistä kiloista, kun kalorit olivat asiakkaalla ostohetkellä tiedossa. 🤪
PoistaEn tiedä noista Paulin leivonnaisista, mutta yleensä ottaen intialaiset leivonnaiset ovat suomalaiseen makuun hieman omituisia niin rakenteeltaan kuin maultaankin. Tosin muutaman kerran olen maistellut parin uudemman leipomon tuotteita, ja ne ovat vastanneet ihan suomalaisia, eli ehkä intialainen leipomokulttuuri on muuttumassa. Aiemmin kermakin oli jotenkin ihan keinotekoisen oloista. Voi olla, että Paulin tuotteetkin ovat hyviä, kun kerran kyseessä on kansainvälinen ketju. EHKÄ uskaltaudun joskus maistamaan siellä jotain. ..
Vitsi - jälleen ihana postaus... joskin jälleen sivuraiteilla googlettelemassa jos ja vaikka mitä... vaikka tosi informatiivisesti (kiitos vain) sinäkin avaat esim. teegan syömistä - minä olen luullut niistä kuoriutuvan "hammastikkuja", siis palmyran versoja. Ämpärikansoja on siis muitakin - kuin vain suomalaiset, hih... Jestas tuota biryanin riisin määrää - yleensäkin seikkailuilla hämmästelen aina riisin määrää... eihän sitä kukaan VOI JAKSAA SYÖDÄ.
VastaaPoistaAppivanhempiesi tontti asiaa on pitänyt kysyä jo aiemmilla Intiassa oloajoillasi (olipa sanamuoto, heh heh) - jossain aivonystyröitteni syövereissä olen kuvitellut, että tontille rakennetaan jotain? Tietoisesti - itselle tai???
Kuvittelin siis ensi lauseesta, että nyt sinne on noussut jotain, kun menette sitä "taas" katsomaan... miksi he ovat hommanneet tontin?
Repolaisen uteliaisuus ottaa joskus vallan, heh heh... ei tarvitse vastata.
Mukavaa kuitenkin, kun käytte siellä Intiassa ollessa ja kuvaat matkalta aitoa oikeaa elämää, jota minäkin janoan kaikkialla seikkaillessani... mitä syvemmälle pääseekään "maiden sisälle" - niin sen parempi!! Kiitos näistä postauksistasi... en aloita edes mitään kirjaa nyt... haluan keskittyä täysillä näihin postauksiisi!! Kiitos kun jaksat kuvata ja kirjoittaa!!
Kiitos, Repolainen. ❤️ Tämmöinen kommentti antaa kyllä intoa kirjoitella. 🤗
PoistaIntiassa syödään valtavat määrät riisiä, ja joskus (aika usein 😆) ihmettelen asiaa itsekin. Biryanissa on kyllä minusta lievä epäsuhta riisin ja lihan määrän välillä, ja juuri eilen valitin, että minusta biryanissa saisi olla enemmän lihaa ja vähemmän riisiä. Mutta se on täkäläinen tyyli. Syön itsekin paljon enemmän riisiä kuin keskivertosuomalainen, ja joskus naurattaa se pieni riisin määrä esim. ravintola-annoksissa. Muutama onneton riisinjyvä ristissä lautasella. 🤭
Niin minäkin kuvittelin, että tontille rakennetaan jotain, ja niin taisivat kuvitella appivanhemmatkin. Ihan alun perin sinne oli suunnitteilla appivanhempien talo, mutta siitä taitaa olla nyt jo toistakymmentä vuotta. 🤣 Silloin oli ajatuksena, että olisi kiva, kun olisi tilaa ympärillä ja puutarha, jossa voisi kasvatella kaikenlaisia vihanneksia sun muita. Mutta nyt kun appivanhemmille on tullut ikää enemmän, ovat kai huomanneet, miten tärkeää on se, että palvelut ja ihmiset ovat lähellä. Tontilla käynti kuuluu meillä aina rutiineihin, vaikka en tiedä itsekään oikein miksi, kun eihän siellä tosiaan ole tapahtunut mitään. Kai sitä vain on kiva käydä pällistelemässä säännöllisin väliajoin. 🤭
Kiitos vielä ihanasta kommentistasi. 😘
Olen joskus käynyt Paul -kahvilassa, mutta en muista missä, ehkä Prahassa? Starbucksissa sen sijaan en ole käynyt. Tuo sinun maustekahvisekoituksesi vaikuttaa karmivalta ;D
VastaaPoistaJostain syystä tuli mieleen, että onko siellä lankaa myynnissä? En muista, oletko koskaan kertonut. Tietenkin siellä on, mutta millaista?
Olisipa mahtava yllättyä, kun tilaisi jostain paikallisesta ruokapaikasta kotiin ruokaa ja se tuotaisiin ämpärissä! Me suomalaisethan rakastamme niitä ämpäreitä ;D Olisi varmaan paljon tilauksia, kun aina tulisi ämpäri kaupan päälle.
Eihän tuo maustekahvi varmaankaan ole kaikkien mieleen. 🤭 Ymmärrän hyvin.
PoistaEn ole nähnyt lankakauppoja missään, mutta en ole tosin etsiskellytkään sellaisia. Pitäisi ehkä kurillaan yrittää etsiä, kun nyt jo ainakin sinä, Stansta ja Ulrika olette kyselleet näistä käsityöhommista. 😅 ❤️
Ämpäri on loistava keksintö. 🤣 Enpä muuten tullut kysyneeksi anopilta, mihin tuo ämpäri joutui. Otettiinko se jatkokäyttöön, vai joutuiko roskikseen...